|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() A o stópki się nie martw, wiele razy już słyszałam, że do kontroli standu zdrowia wystarczą ręce ![]() A paciora niestety dalej nie mam Nie wiem o co chodzi, jutro o to labku zapytam, bo to co najmniej dziwne jest, żeby przez prawie 2 tyg wyniku nie było, gdzie zawsze wyniki były przed czasem ![]() A jutro w sumie nic wielkiego, mocz, morfologia i AntyHBs. A powiedz no misiaczka, pakujesz w teczkę wyniki badań z całej ciąży (bo i z takimi informacjami się spotkałam) czy tylko te najświeższe?
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Misia ja paznokcie u nog mialam na czerwono pomalowane i zapomnialam zmyc ale na 11dni w szpitalu nikt nic nie mowil
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kurcze mam goraczke. 38 st. Boli mnie glowa kluje w kosciach i nic poza tym. Sprawdzilismy ciecie. Cycki. Nic nie boli wiecej. Pewnie jakas grypka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Witam z frontu mleczarskiego. Mała tak się wieczorem najadla że teraz ją obudziłam bo 4h, a ona śpi, a mnie chce bola! Zjadła i śpi dalej. Ja mam ulgę i też idę spać. Myślałam że Oliath była i pisała coś bo chyba u taty miała dziś być. Aha Tweed ja wzięłam wszystkie badania, a spojrzeli tylko w kartę ciąży. Ale jak widać nie za fajny szpital, bo nawet badań krwi mi nie zrobili i nie wiem co z moja anemia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-05 o 00:58 |
||
|
|
|
#4685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega dziwne, czekam w takim razie na wieści jakie przyniesiesz![]() Biorę najświeższe wyniki, i pakuje tez USG z 4d bo jest bardzo szczegółowo opisane i ostatnie USG od mojego gina. W pierwszej wersji ich nie brałam ale jak byłam na ktg to lekarka chciała je ode mnie a ja nie miałam ![]() Cytat:
to tym bardziej maluje, jutro bo dzis juz trochę poznawo![]() Cytat:
![]() 4 godz Ala spała? pożywne mleczko wyprodukowalas ![]() Dobranoc TZ mnie goni do łóżka bo nie wstane na to ktg. Jak zwykle nie chce mi sie tam jechać....
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie walcze z synem.je ma duzo juz pokarmu w sobie bo mało mu sie nie wylewa a dalej je.moze pierwszy raz mu gorąc6
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Krysia- gratulacje
Zazdraszczam takiej szybkiej akcji ![]() Dzieki Wam za kciuki. Ja juz w szpitalu z panem tamponem w kapie, skurcze 12. Pielegiarki mnie na dzien dobry rozsmieszyly az mi pecherz bolal. Potem przyszla pani wampirzyca z labu i nawet nie wiem kiedy mi dwie fiolki krwi wypila. Potem piec pielegniarek chcialo mi wenflon wsadzic i dopiero tej 5tej sie udalo bo ja z noworodkow zawolali bo specjalistka od zyl jest Mialam ochote ja usciskac. Sikac mi sie chce ze szok a dopiero za 10min moge isc. Maly w brzuchu odstawia taniec buggy wuggy az sie smieja one z niego i chyba mlody troche podrosl bo mowily ze mam wiekszy brzuch. Jak tego kloca wypre to Bog jeden wie. Jestem dobrej mysli i mam poki co humor
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Sam i tak trzymaj z humorem. Rodz szczęśliwa, szczęśliwe dziecko. Kciuki są (choć ikonki brak ale ja na tel ciagle).
A my się pi raz drugi karmimy, czyt. masakrujemy mamy sutki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam w nocy z sara przy piersi.
Dziewczyny ja tez mam skutki w masakrycznym stanie. Bola. Krwawia , ledwo karmie. Mam masc ale gowno pomaga. Smaruje mlekiem i przynosi ulgę. Mam nawaly mleczne, kapie że mnie , piersi mi twardnieja, jest ciężko i naprawdę tez walczę. Także u mnie podobnie Jak i u was z laktacja. To minie, prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Mela- dzieki i mam nadzieje ze z sutkami bedzie okay
![]() Mi wlasnie cos moje bola i stercza jak wentyle. Przed chwila mi skurcze do 65 podeszly i opadaly jak szalone do 27 A juz myslalam ze rodze ![]() Poszlam siku i znow mi sie chce siku
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- Małaczarna trzymaj sie z tym karmieniem, nie poddawaj sie. Pamiętaj że za kilka dni bedzie lepiej. W sprawach kapturkow nie pomogę, nie używam, lecę na żywca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - wspolczuje bolacych sutkow. Mam nadzieje ze choc ten bol mi minie. A nie mozesz sciagnac laktatorem troche tego mleka? Przeraza mnie te kp jak Was czytam bo ja bardzo chce i wydawalo mi sie ze to proscizna jest, a tu dupa, tak prosto nie jest. Bylo gonic Tzta do ssania przez cala ciaze zeby sie przygotowac
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Dzieki Domi ![]() Mi wtedy drugiego dnia to po tym czopku bylo wiecej skurczy niz po oxy. Oxy mi pewnie o 5am dadza jak wtedy. Teraz to mi brzuch boli na dole, a bardziej to jakby nerka prawa. Mlody poszedl spac juz bo sie uspokoil. Mnie tez muli masakra
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-08-05 o 04:41 |
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
pisze na szybko, wczoraj goście odjechali o ...23.30 więc zanim poznosiliśmy wszystko ze stołu, ogarnęliśmy kuchnie i siebie, Tż wymasował mi stopy (spuchły mi jak nigdy w ciąży ) to było jakoś przed 1.00 mieli wpaść na godzinkę, przelotem ale w trakcie Tż poczęstował drinkiem męża mojej koleżnaki (która też jest w ciąży) i pooooszło... wypili we dwóch 0,5 l whisky wszystko fajnie gdyby nie to, że ja dzisiaj pradopodobnie do szpitala, a Tż ma mnie zawieźć no już pal to licho, bardziej mnie boli, że psychicznie się jakoś nie maiąłm czasu nastawić na ten szpital. No ale pośmiałam się, wyluzowałam chociaż.Także Czarowniczko, można powiedzieć, że świętowałam z Antosiem i to równo, bo dawno takiej posiadówki domowej nie zaliczyłam ![]() Tweed no ja wg terminu z OM jestem 10 dni po tp, a wg tego "prawdziwego" i w miarę logicznego (długie cykle) dzień po dzisiaj. No i ten mój pobyt w szpitalu taki trochę nakręcony dziwną sytuacją, którą opisywałam w czwartek, trochę podobnie jak u Dzoan ale u nas często w tp kładzie moja gin. Pomijam fakt, że trochę zakręciła się w moim przypadku ![]() Ciągle mam nadzieję, że sprawy przyjmą taki obrót, że nie będę musiała się kulać po patologii ciąży, z drugiej strony sama nie wiem co lepsze. Szkoda, że samo się nie zaczęło...jest malutki cień nadziei, że może wrócę do domu. Mela mam nadzieję, że tak będzie i ten dzień po tp urodzę...ale u Ciebie była większa gotowość do porodu, u mnie słabo z tym. Prezpraszam, że tak o sobie tylko ale wreszcie nadchodzi chyba i mój czas proszę Was o magiczne kciuki ![]() Do usłyszenia później, dam znać co i jak. A może jeszcze będę jeszcze nadawać z domu ![]() papa |
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi - to
zeby sie rozkrecilo
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Samantha i Tobie również
![]() Czarowniczka oj dziwne z tą temperaturą...może to lepiej skontrolować?? Misiaczka kciuki za ktg (swoją drogą mamy w te same dni bo ja dzisiaj od rana też, w czwartek ostatnio też miałyśmy obie )Dzoan kciuki za wyjście dzisiaj! |
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho hej ho na porodowke by sie poszlo ale nie wiem czy jest po co bo skurcze mnie nawiedzily sa co 7 min pod warunkiem ze leze jak tylko wstane to mijaja ale jak wracam do wyrka to odlatuje z bolu hmmmm poczekam do switu
---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- widze ze wszystkie spia :-X no nic pojawie sieo bardziej ludzkiej porze postekac na skurczach ![]() ---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- widze ze wszystkie spia :-X no nic pojawie sieo bardziej ludzkiej porze postekac na skurczach ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- forum szwankuje dwa ezy taka saama odp mi wyswietlilo oki ide pokrrecic biodrami moze cos ruszy
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Samanta,
Polozna odradzila na początku laktator i skoczek. Kazała przykładać prawidłowo, aby najmniej jak sie da uszkadzac skutek. I tak boli. Najbardziej sam początek ssania, ten pierwszy moment kiedy sara chwyci i ciągnie ten pierwszy raz. Pozniej jakby juz mniej. Mi sie tez wydawało że kp to mile i proste, ale nie na początku. Nie dziwię sie że tyle dziewczyn rezygnuje, bo to nie tylko tortury sutkow, ale do tego jeszcze złość dziecka, że nie umie dobrze chwycić, że ja źle przystawiam, że nie umiem wygodniej pozycji znaleźć. Ciężko mi idzie mimo, że w teorii jestem super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Ita no poskacz na piłce. Weź paracetamol, jak bóle mina znaczy, że to jeszcze nie to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI kciuki mocno zaciskamy. Jestem z Toba myslami od jakiegos czasu, jakbym na swoj czas znowu czekala
Sama jestem ciekawa co z ta goraczka. Dalej nic poza norme mnie nie boli. No moze cycki pelniejsze mleka, twardsze ale gdyby blo zapalenie to ponoc mocno boli a mnie az tak nie. PojDe dzis do lekarza. Musi mnie przyjac nawet jak miejsc nie bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi- dzieki
Ita - niech sie rozkrecaDomi - no dobra, ale jak mala nie chce dobrze ciagnac i Tobie cycki nabrzmiewaja ze az boli to gdzies to musisz upuscic. Wiesz jak krowy sie nie wydoi to ryczy jak wsciekla Mnie kazaly polozne wziac laktatora do szpitala jak mam swoj. Smoczka nie dadza i sa przeciwne wiec swoj wzielam w razie w U mnie nic. Ja nie wiem mialam skurcze 70 i nic nie czulam jedynie brzuch jak skala. Sa ze mna w innych pokojach dwie laski i jedna przy 40 wiszczala tu , a ja nic :/ a jedna miala 90 i spadly jej do 15. Masakra jakas. Tz jest oburzony ze pacjentki widza nawzajem swoje skurcze, a ja tam mam fun z tego
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
DOMCIA mnie laktator pomogl bo wyciagalam nim sutek. Kilka razy pociagnal mi i szybko Antosia przustawialam. Obolale mialam brodawki bardzo na poczatku i pogryzione. No i nakladki mi pomogly i tez tak robilam. Kilka pociagniec Antosia w nakladce a potem juz bez. No imlekiem smarowalam i wietrzylam duzo. Teraz boli podczas pierwzzych pociagniec a potem juz tylko czuje zasysanie i jest dobrze.
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta u mnie nadmiar sam wycieka. Raz mialam takie obolale i pełne piersi to masowalam i Sare częściej o na dłużej przystawialam i pomogło.
Ważne aby każda z nas znalazła dobry dla niej sposob na to, jak przetrwać ten pierwszy ciężki okres. A co do smoczka, to u mnie tez przeciwni i jak to ładnie mówią, że smoczek nie jest rekomendowany do 6 tygodnia. Zresztą ja tez nie jestem wielką fanka smoczka. Na razie nie podałam, ale mam, kupiłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4702 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam ostatnio o twojej mamie izastanawialam się couniej. 3mam mocno kciuki. Pozdrów ja od nas i niech braciszek jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku!Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
3mam mocno kciuki!Podczytywalam was w nocy ale nie zdążyłam nadrobić i coś napisać. Miłego dnia! Ita: jak skurcze?
|
|
#4703 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Cytat:
Cytat:
za szybkie rozkręcenie akcji!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może nam się sypnie dzisiaj porodzików
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za rozwój akcji.
Dzień dobry.jak zwykle przy karmieniu.ochłodzilo się ale burz nie bylo.przydalo by sie sniadanie zjesc |
|
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki oby skurczybyki Cie wzęły i być mocno pocisnęła ![]() Cytat:
Najgorsze pierwsze zassanie.... Witam się ![]() Syn juz powoli się przebudza, dziś była w miarę spokojna noc. Pozwoliłam mu wyjątkowo między jednym a drugim karmieniem spać u nas w łożu. Bynajmniej nie musiałam kursować, ale jednak wolę go odkładać bo się stresuję czy go nie przygniotę itp. Czy Wasze dzieci też sa takie niespokojne w ten upał? Mój wczoraj tak sę męczył, spocony itp. masakra... |
||
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie bylo mnie caly weekend..jakos tak zlecial szybko...pozniej soe wiecej odezwe trzymam kciuki za co tam chcecie
moja niunia dzis konczy 3tyg![]() jakas markotna od wczoraj jest tzn dzis juz lepiej ale wczoraj ani usnac ani nic...a po kompieli zwymiotowala:-( ale doszlam juz po czym bo w czwartek taki sam przypadek mielismy...po lodach smietankowych z maka...:-/zjadlam bo smietankowe mozna..alez one musza byc kijowe ze dziecku zaszkodzily...:-( nawiasem mowiac "wloskie"smietankowe czy big milki jem i nic jej po nich nie jest... no ale juz wiem ze nie bd ich jesc.. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Madi napewno na moja te upaly tez dzialaja...cala spocona wloski mokre i wogole tak mi jej zal.. Macie jakis super srodek na mycie obicia lozka z sikow?taaakaa plama mi zostsls i nie moge jej zdzierzyc:-P wczoraj pojechalismy na zakupy juz popoludniu... i tz z kolega poszedl do sklepu a ja na parkingu z mala zostalam zeby ja nakarmic ...no i nakarmilam wychodze z auta a taka stara baba zaczwla sie na mnie drzec na caly parking ze jest za goraco zeby z dziecckiem wychodzic na pole ze co ja soboe wyobrazam ze dziecko ma niewykrztalcone cos tam..a na to wszystko mala zaczela plakac(pewmie juz od tegp loda) eh..grzecznie jej powiedzialam ze malej nic nie bedzie a w aklepie i tak jest chlodniej eh tak to sie wpierdzielaja ale w ciazy czy cos pomoc albo puscic w kolejce czy miejsca ustapic to nie ma kto!!!!!! ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Bylo ok 16..wiec tez nie poludnie eh |
|
|
|
#4707 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do upalow to mala szaleje...spi w samym pampku i caly dzien tak jest, w domu musze jeszcze czasem ja wilgotna tetra oblozyc i sie uspokaja Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzien dobry, czytam was regularnie,ale nie jestem w stanie wszystkiego pocytowac i zapamietac.. znow dzis jestem sama. od 4 nie spie i juz ledwo patrze na oczy..wrocilysmy teraz z badania krwi ( znow bilirubina), mala padla, jeszcze na mocz musze jej zapolowac. Upaly u nas niemilosierne i wiadomosc dnia: dostałam dzis okres
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze maluchy robia duzo kupek? i czy pierdza tez sporo?
bo zauwazylam ze moja jak pierdzi to nieraz zaplacze i niewiem o co chodzi...:-( i tz mnie nakreca ze zaduzo kup i zaduzo bakow puszcza ale przeciez to normalne gorzej jakby nie puszczala i nie robila... |
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może je druknę dla świętego spokoju Cytat:
![]() Ja wyników z usg niestety nie mam żadnych, chociaż moja lakerka obecna przyjmuje w szpitalu, w którym chcę rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby lepiej coś samo ruszyło A co do szpitala - dobrze, że nie miałaś czasu wczoraj o tym myśleć, szkoda czasu na stres!![]() Laski, ale pojechałam do labka Zasnęłam gdzies koło 3, o 7 się przebudziłam, bo tżt wstawał do pracy tak potwornie zmęczona, że myślałam, że łeb mi pęknie i tak głodna, że od razu chciałam lecieć do kibelka (bo u mnie niestety jak na czczo muszę jechać, to trzeba się baaardzo streszczać, bo bardzo szybko spada mi cukier i boję się że zwymiotuję albo fiknę gdzieś w tramwaju ), no i nie dałam rady, wybrałam jedzonko zamiast wyjazdu W sumie mogę spokojnie jutro pojechać, ale kurcze taka fajna pogoda jest póki co, miałabym już spokój
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do okresu to... cóż, skończyła się sielanka Ja już zapomniałam, jak to jest mieć okres i średnio chcę sobie przypominać ![]() Mam nadzieję, że jak mi kp wyjdzie, to dostanę okres tak późno jak siostra - dostała pierwszy chyba po roku czy półtora karmienia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

Nie wiem o co chodzi, jutro o to labku zapytam, bo to co najmniej dziwne jest, żeby przez prawie 2 tyg wyniku nie było, gdzie zawsze wyniki były przed czasem 

mega dziwne, czekam w takim razie na wieści jakie przyniesiesz
to tym bardziej maluje, jutro bo dzis juz trochę poznawo
pożywne mleczko wyprodukowalas

) to było jakoś przed 1.00