|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
to od rana temat kupkowy.
My z mezem mamy rozwolnienie. Mam nadzieje ze wczoraj cos zjdlismy a to nie rota choc po rota sa chyba wymioty. Mam tez nadzieje ze Młodemu sie nie udzieli.
|
#92 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
próbuję wytrzytmać na diecie, dzisiaj mąż mnie chociaż zmotywował. Biagałam po domu w staniku i spodenkach, a on do mnie "o kurde ale już schudłaś" ![]() Cytat:
Zaczęliśmy 4 miesią i.... nic się nie zmieniło. Czy u którejś z Was magiczna data miesiące przyniosła coś ciekawego?? |
|||
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
witamy sie z W w nowym wątku Młody kupki nie moze zrobic..skacze z nim na pilce a on stęka...biedaczek znowu spał 8 godzin i znowu cycka chciało mi rozsadzicwczoraj był sądny dzien ![]() od rana strasznie wkurzały mnie moje długie kłaki, miałam ich serdecznie dosyć... pojechaliśmy do kościoła , a następnie do moich rodziców (bo TŻ chciał sobie zagrać z moim tatą w ping ponga;p) a ja postanowiłam , że zetnę te kłaki zrobiłam warkocza, wzięłam nożyczki i "zatrudniłam " mamę do obcięcia![]() no i stało się warkocz ścięty, potem krótkie wyrównanie fryzurki i mam włosy sięgające do ramion
|
|
|
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt że I. jest tam dużo spokojniejszy i więcej śpiCytat:
Cytat:
dzięki za odpowiedzi w sprawie numeru pesel
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
2 tyg. Hii Dzosiaj prezenia od 5,30 :banghead: takze znowu nie wyspanm Cytat:
Brawo za pozbycievsie warkocza ja czuje sie lepiej po fryzjerze bo jest.mi na glowie lzej hee wlosow mniej krotsze Ktoras pisala o problach jelitowych ja wczoraj z wc nievmoglam wyjsc:banghead: masakra tak mi jezdzilo po nich ze postawilam sie w malym cialku M. ale te dzieci musza cierpiec przy skurczach wzdeciach i kolkach ..:banghead:
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas też rano potrzebna była pomoc w kupce, po godzinie prężenia nawet bączki nie szły
|
|
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wczoraj mlodego wybudzalam, ale aktualnie pobudzamy laktacje i mlody mi nic nie przybiera, wiec to wyjatkowa sytuacja... ty daj D. pospac i juz, bo jestes przemeczona, a on z waga sunie jak burza. nie widze powodow psuc sobie okazji do snu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#98 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nas to strasznie boli, a co dopiero malutkie dzieci![]() ojj tak teraz jest mi strasznie lekko na głowie super sprawa(ale byłam przekonana,ze warkocz waży z pół kg , a waga pokazała tylko 140g :P)Cytat:
![]() nie robił kupy od soboty ok 12 i to jeszcze zrobił ją przy uzyciu windi w końcu się odważyłam i nie żałuję![]() no i mam warkocz w woreczku żałuję tylko, że wcześniej tego nie robiłam bo już bym miała z 5 takich warkoczy![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- miałam nie kupować drogiego krzesełka do karmienia, ale tak mnie kusi to FP ,ze chyba kliknę na all ![]() nic innego mi się tak bardzo nie podoba ![]() (ale jestem szurnięta;p) a tu jeszcze niedługo czeka wydatek na fotelik samochodowy... pewnie gdzieś 8stowek ale czego się nie robi dla dziecka, prawda?
|
||
|
|
|
#99 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam po intensywnym weekendzie
w sb rano wywędrowaliśmy do rodziny męża, 3 h jazdy, Przemek dzielnie zniósł, ale akurat musiał kupę zrobić i się spłaszczyła trochę podczas jazdy i mu na spodenki wyszła - niezłe miał "wejście" a ja musiałam mu ciuchy od razu prać wróciliśmy późnym wieczorem i ekspres - Przemek oddany babci, my pod szybki prysznic i biegiem do znajomych bo już się 22 robiła i w sumie głupio o tej porze odwiedzać ale nie mieli nic przeciwko i nawet nas zatrzymywali potem jeszcze rano zakupy w CH, potem działka, wróciliśmy po 20, zanim Młody został wykąpany, zasnął, zanim ogarnęłam dom, pomroziłam owocki bo z działki przywieźliśmy to była północ ledwie żyje, mam nadzieję że Przemek się trochę sam sobą zajmie dziś, w sumie do tej pory nieźle mu idzie ![]() daliśmy wczoraj Przemkowi soczek Gerber jabłkowy rozcieńczony wodą - ale pluł a jeść łajza nie chce, za to od rana znów mi dziś wypił prawie 200 ml wody, gdzie on to mieści ![]() w ogóle pękła nam opona w Jedo - wczoraj wieczorem nie było już jak kupować dętek czy czegoś do łatania, mąż dziś nie będzie miał czasu po pracy więc do jutrzejszego wieczora jesteśmy uziemieni w domu Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic się nie zmieniło ![]() Cytat:
poka fotę
|
|||
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
no, ciekawe ile naskrobały w nowej części
cześć polecam z rana ciasto, robiłam wczoraj, ale dopiero dziś jedliśmy na śniadanie, bo wczoraj był cichy dzień (nawet nie wykąpaliśmy małej na chrzciny albo jakąś inna okazję, lub jak ja- bez okazji http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_czekoladowe_z_owoc ami/przepis.html Banka, dla Ciebie zdjęcia wózka na płasko i zdjęcia fryzury dodatkowo, kto tam był ciekaw : https://plus.google.com/photos/11741...NuJiO74uYv16AE Usuwam pod koniec dnia, bo nie chcę upubliczniać wizerunku Kwiatka ![]() Dziś mamy morfologię zrobić na żelazo, oby była poprawa. |
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Kuba spał do 6 więc nie załapał się na mleko z procentami
ja przed chwilą wstałam i ide jeść śniadanie, a mały śpi dalej
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Vil współczuję :/ my też złapaliśmy panę jakiś czas temu
![]() Happy świetnie wyglądasz w tej fryzurce moja mama i babcia byłyby szczęśliwe jakby zobaczyły Bartka na poduszce ![]() Salvi super === dzień dobry moje dziecko pierwszy raz od niepamiętnych czasów budziło się równo co 3 godziny w nocy o 5:00 postanowił rozpocząć dzień ale mama nie koło 6:00 wcisnęłam mu cyca i pospał jeszcze ze mną do 9:00 teraz się szykujemy na mały spacer
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to jest z cycorkami, faktycznie juz nie twardnieja? daja po prostu mleko jak dziecko ssie? ile dziecko chce? bo niby ma tak byc juz, ze mleko sie wytwarza podczas ssania, ale u mnie z racji opoznionego rozkrecania laktacji na dobre to jeszcze tak nie do konca jest... |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a do tego wygodniej mi karmić z lewego i jak gdzieś jeteśmy i nie mam dobrych warunków to zawsze z tego lewego dostaje dlatego teraz jest większy ![]() śniadnie zjedzone teraz ide robić kawe
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja 3,5 miecha po porodzie i nadal mam z nimi masakrę;p == happy- super fryzurka ![]() ja jak zrobię dzisiaj odrosty to może też się pokażę;p == lecę karmić Małego
|
|
|
|
|
#106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
fryzurka super Dzieki za fotki A zapinasz w pasy ? Kurcze chyba szybciej zrobie spacerowke Cytat:
A fotelik ja juz mam maxi cosi priori on tanszy kolo 400 stow kosztuje i tez nie moge sie doczekac jak bedzie przodem jezdzil
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna fryzurka,a Ty jak już zeszczuplałaś po porodzie ![]() Veronic teraz Twoja kolej- wrzucaj fotki metamorfozy
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
halo
nadrobię wieczorkiem bo zaraz lecę na wystawę![]() mam 2 newsy ![]() likwidują mothercare w warszawie targówek, więc warszawianki ruszajcie, hdyby nie tak daleko sama bym ruszyła;P likwidują empik na rynku w Krakowie i jest -50% na gry, zabawki i dekoracje oraz 30% na muzyke, filmy i książki ![]() ja wczoraj zaszalałam:P kupiłam 'zaklinaczke dzieci', 'najszczesliwsze dziecko w okolicy', 5 czarno-białych książeczek, duplo starter kit dla młodego i zostawiłam 3 stówy:P no więc polecam![]() byliśmy też na volverine, całkiem fajny jakby sie któraś wybierała ![]() uff nadrobię wieczorem
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Jeny u nasze karmienie cycusiem -kp
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-08-05 o 10:29 |
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
za 2 godzinki kończymy 9 tygodni
![]() z tej okazji podsumowanie umiejętności i braków mojego dwumiesięczniaczka ![]() może to zmotywuje mojego leniwca do pracy ![]() +śmiejemy się ochoczo i bardzo często, czasami na głos + bardzo ładnie "rozmawiamy" + energicznie wymachujemy nóżkami i rączkami (najbardziej lubimy kopać grzechotkę na macie i boksować zabawki w pałąku przy łóżeczku) +robimy bąble ze śliny +zasypiamy sami w łóżeczku (no zdarzają się wyjątki-wiadomo. Ale i tak jest super) +potrafimy bawić się sami na macie nawet godzinę ![]() +przytulamy się gdy mamusia lub tatuś trzymają mnie na rączkach, albo gdy pozwolą spać mi w ich łóżeczku +uwielbiamy przeglądać się w lusterku +wodzimy wzrokiem za zabawką lub innym obiektem zainteresowań +dźwigamy głowę ale bardzo leniwie i nisko +próbujemy łapać zabawki czasem z sukcesem +wyrywamy mamie włosy, łapiemy cycusia przy jedzeniu, ściskamy palce innych osób +zarzucamy nogi za głowę gdy puszczamy bączki (tak jak Matylda )+lubimy migające światełka i melodyjki +lepiej trzymamy smoczek, już nam nie wypada po sekundzie ![]() +umiemy skutecznie zwrócić na siebie uwagę i udawać kaszel ![]() +bardzo lubimy jeść z łyżeczki różne kropelki (delicol, biogaia) +bardzo lubimy zakraplanie do noska i odciąganie fridą ![]() +leżąc na brzuszku podnosimy pupę i nóżki, desperacko pełzniemy do przodu (niestety bez większego udziału rąk) hmmm... nie wiem co można jeszcze wymienić -na brzuszku leżeć nie lubimy - nie przekręcamy się z plecków na brzuszek ani odwrotnie ![]() -nocek nie przesypiamy, regularności też nie lubimy, każdy dzień musi być inny
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-08-05 o 10:56 |
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Byliśmy na usg bioderek, mały ma jeszcze słabo wykształcone stawy ale w granicach normy i zaleciła koniecznie już walczyć z kładzeniem na brzuszku, szczególnie w pozycji żabki. Położyłam go i znowu wpadł w panikę, ryk i cały bordowy się zrobił
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Cześć moje kochane
Może ktoś jeszcze mnie tutaj pamięta. Bardzo za Wami tęsknię i mam nadzieję, że z każdym dniem będę wracać częściej do moich łizażowych kożelanek. Jakbym chciała opisać co u nas od dnia porodu, to zabrakłoby miejsca w okienku, a mi oczywiście czasu. Wszystkie już są tak zaawansowanym mamusiami, że mój opis porodu i tak nikogo nie zainteresuje, więc powiem tylko, że nie był jakiś hardkorowy, miałam kryzys 7 cm, ale to chyba dlatego, że od tego momentu aż do pojawienia się Leona na świecie leżałam podpięta pod ktg - koszmar (miałam zielone wody).Dalej lecąc skrótowo: pierwszy miesiąc był dla nas bardzo trudny, pierwsze dwa tygodnie były koszmarne, a pierwszy tydzień to... nawet nie umiem znaleźć słowa... tragedia, o której chciałabym jak najszybciej zapomnieć. Leon cały czas płakał. Jakby to był tylko płacz, to pół biedy. Jednak ma taki spust, że słychać go z daleka, ale najgorsze było prężenie, charczenie, zanoszenie się, łapanie bezdechu i purpura, którą łapał na całym ciele jak krzyczał. Był ciągle głodomorkiem, dokarmiany był już w szpitalu, z biegiem czasu więcej... Właściwie od 4 tygodnia jesteśmy tylko na mm. Bardzo przeżywałam kp, nie umiałam sobie z tym poradzić. Dokładniej opiszę później, bo słyszę, że głodomorra się już kręci w łóżeczku. ![]() Cdn. ![]() Także melduję, że żyję i przesyłam buziaki dla Was wszystkich!!! |
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz dwa dni temu obudził się o 2 na jedzonko.. po paru minutach ssania zasypiał już na cycku więc położyłam go na brzuszku i spał tak do 5 ![]() dzisiaj też od 1.30 do 5 spał na brzuszku a w dzień jak go położę to poleży chwilkę i jest wielki nerw i żal, że mama go katuje ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
i nawet miałam pytać Justi co tam u Was słychać.. Justi nam doniosła, że Leonek to mały wrzaskun i usprawiedliwiała Twoją nieobecność ![]() Ucałuj małego od cioteczek i powiedz żeby dał troszkę luzu mamusi
|
||
|
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Veronic za odwagę i fajnie, że jeteś zadowolona, też chce się obciąć do ramion, ale pojde do fryzjera ![]() anoxe witaj spowrotem
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze ja mam kontrole we wrzesniu oby bylo dobrze A mozevpomimonplaczu staraj sie czesciej klssc na brzuszku i moze sie przyzwyczai moj juz lepiej znosi lezenie na nim Cytat:
Moj tez taki moje 2 mc z zycia M bylo koszmarem, strachem zanoszeniem sie krztuszeniem krzykiem itd i modlitwa zeby to juz sie skonczylo teraz dopiero ciesze sie macierzynstwem z M
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-05 o 11:23 |
||
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
anoxe witaj
![]() u nas z racji tego że mały szedł spać wczoraj po 22, bo byliśmy na imprezie urodzinowej, to do tej pory śpi jak suseł niby się zbudził o 10 ale ciągle ziewał i chciał spac dalej, a ja go musiałam na matę położyć o ogarnąć dom, więc dałam cycora i zasnął po minucie. No i dalej nie wiem czemu on płacze przed jedzeniem może mu się kojarzy że cyc to sen a on chce się bawić? zawsze popłacze 2 minuty potem rzuca się na cyca i ssie 15 min więc nie wiem o co mu biega.Elusiek a może zachęć go obrazkami czarno białymi lub jakimiś kolorowymi, albo jakąś zabawką grającą? u mojego to działa i polubił leżenie na brzuszku, wcześniej po kilku sekundach już się darł My w środę idziemy na usg bioderek i jestem ciekawa czy wszystko ok, bo mały zasypia tylko na boczku, a to tez podobno źle na stawy wpływa Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-08-05 o 11:25 |
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój Maluch też zaciska piąstki i też lubił bardziej prawą strone. Zaczęłam go na noc kłaść na boku na tej drugiej stronie i podkładałam kocyk pod plecki żeby sie nie odwrócił i teraz nie ma juz ulubionej strony a czy mój Mateuszek ma zwiększone napięcie mięśniowe pytałam ostatnio Pani doktor jak byliśmy na szczepieniach i powiedziała że w żadnym wypadku nie ma takiej opcji
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to w nocy jak Młody mi śpi 4-5-6 godzin to łooch, kamień No i jak są miękkie to tak - dają tyle ile dzieć będzie ssał Ja się przekonałam, że mleczka nie zabraknie jak pewnego dnia odciągnęłam pełną flaszkę a po 30 minutach Młody się zbudził i mimo "pustego" cyca najadł się Anoxee cieszę się, że zajrzałaś Anka najważniejsze, że w końcu się przekonuje i ładnie je ![]() === byliśmy na małym spacerku i zakupach, gorąco niesamowicie wczoraj była burza ale nic nie dała jedynie strach przed gradobiciem kupiłam dla Bartusia malinki (10zł/koszyk ) i będę mroziła idę posprzątać bo mam niezły syf ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi jakie macie osłonki na szybę do samochodu?? Bo kurczę kupiliśmy jakieś w Tesco ale to taki badziew muszę coś lepszego kupić bo zanim przyciemnimy szyby to lata świetlne miną
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) zaczął piszczeć, i wydawać bardzo dziwne dźwięki zachwytu i zdziwienia jak sie patrzy na obrazki albo na karuzelke, mamy z mężem niezły ubaw jak go czasem słuchamy, potrafi tak z pół godziny non stop i śmieje sie na głos czasem. wow juz 4 miesiąc zaczynacie ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

07.07.2012 

wlasnie slysze jakies szuranie w niani 
próbuję wytrzytmać na diecie, dzisiaj mąż mnie chociaż zmotywował. Biagałam po domu w staniku i spodenkach, a on do mnie "o kurde ale już schudłaś" 
i znowu cycka chciało mi rozsadzic
może to te czyste powietrze

:P)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
) i będę mroziła
) zaczął piszczeć, i wydawać bardzo dziwne dźwięki zachwytu i zdziwienia jak sie patrzy na obrazki albo na karuzelke, mamy z mężem niezły ubaw jak go czasem słuchamy, potrafi tak z pół godziny non stop