|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Mi też się wydaję, że przesadzają... na kolejnym szczepieniu zapytam pediatrę o zdanie
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam w poniedziałek
Wczoraj byliśmy u teściów na grillu i W. gadał do drzewek, a potem jak zasnął po 21 tak obudził się o 6
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-05 o 12:01 |
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#124 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
i to mnie trochę martwi... Jak pije mleko to ma najczęściej zaciśnięte... co do pogrubionego też o tym czytałam
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak ja już się wyprowadziłam ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że Leon już się coraz pewniej będzie czuł na tym świecie i spuści mamę trochę ze smyczy coby do koleżanek łizażowych mogła czasem wpaść ![]() A nasza Sofia wrzaskunem postanowiła zostać na starość Zwłaszcza jak przychodzi pora karmienia |
|||
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Justi my mamy przyciemniane szyby więc nie poradzę z osłonkami
![]() Przemek dostał swoją pierwszą marcheweczkę i zdecydowanie jeszcze za wcześnie na takie rzeczy dla niego. dostał ociupinkę na końcówkę łyżeczki, w ogóle nie wiedział co z tym zrobić odrobina dostała się do buzi to pociamkał z miną - ale o co ci chodzi
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa cześć kochane!
![]() Młody póki co bawi się sam w łóżeczku więc korzystam z chwili i do Was zaglądam. Niestety nie mam czasu bywać częściej - może jak młody będzie miał z pół roku a młoda będzie w szkole to zacznę z Wami znowu normalnie rozmawiać - póki co to mogę zapomnieć ![]() Aaaa - mothercare- lecę dziś w taklim razie ![]()
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szczególnie ta umiejętność co i Matylda ![]() I myślałam, że tylko moje dziecko umie wymuszono kasłać ![]() Cytat:
Cały czas te same "gęby" ![]() Leon niech rośnie i da trochę czasu mamie. Cytat:
A Helena jest przeboska Ile już waży? Też duża dziewczynka rośnie ![]() Ja dziś poszłam do fryzjera jak byłam z małą rano w mieście i co? i Od 12. Także się nie obcięłam...
|
|
#131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
takze wcale nie jedt powiedziane zeczavwczesnie i takie wypluwanie bedzie nawet przez 2 mc :banghead: Cytat:
Cytat:
mij tez nie lapie zabawek a ma juz 3 mc skonczone takze spokojnie Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie oszaleć można, ponad 2 miechy od porodu i jeszcze macierzyńskiego nie dostałam, którego dostajecie kasę 10 tego? tzn tak jak byla wyplata normalnie? czy jak im sie chce? tyle rzeczy na all dla malego wynalazłam a konto puste
|
|
|
|
#133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie nieogar... To już kolejna część, a ja nie mam w dalszym ciągu dla Was czasu...
Moje dziecię jest tak pochłaniające, że chyba musiałabym z obecnego robocopa stać się iron manką żeby mieć czas na wszystko na co chcę mieć czas... Albo po prostu ze mnie taka dupa wołowa...
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka nie uwierzysz ale myślałam dziś o Tobie
wpadaj częściej, buziak dla Kubusia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to będziemy powolutku się uczyć łyżeczki. mleko może mu tak czasami będę dawać po 2-3 łyżeczki. dziś przez 10 min to nawet nie zjadł tego co było na koniuszku łyżeczki ![]() ja dostaje tak jak wypłatę, koło 29. od początku jak przeszłam na wypłaty z zusu miałam regularnie. |
||
|
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
A ryzowa kaszke moze mlody? Zagescic nia mleko i z lyzeczki sprobowac . Jsk mi sie uda to pokaze fote D. Jak zajadal pierwszy sloiczek wygladal kismicznie I kovha spokojnie nawet 30 min poswiec na nauke jedzenia mlodemu sie spodoba zobaczysz potem bedxie wierzgal rekoma i nogami ze chce wiecej ![]() Cytat:
Wlasnie Jenny a gdziebTop gaduly ![]() O tyy ni cos tam bys skrobnela hee ja juz sie przyzwyczailam robie literowki ale da rady sie domyslec co mialam ns mysli heee
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
ale Młody dziś marudzi.... masakra
![]() nie chce w ogóle sam leżeć... kupy zrobić nie może (dałam mu czopka glic i zrobił po nim tylko małego kleksika ja nie mam czasu,zeby zrobić obiad... z trudem pofarbowałam włosy ![]() w załączniku mój warkocz
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
happy super fryz!!! jak bym miala duzo wlosow, to bym sobie tez taka zapodala
![]() w ogole dziewczyny, tak zbiorowo podziekuje za komentarze i opis doswiadczen na temat twardnienia cyckow ja czekam na ten moment, kiedy to Florek bedzie na tyle silny, zeby sie z pustego cycka najesc... na razie kiepsko to idzie, bo naprawde nic nie chce leciec, ale walczymy!anoxee, szprotka, no niech juz te wasze Leony i Kubusie dadza spokoj tesknimy! aa, i anoxee ty sobie nie mysl... ja tez nie zdalam jeszcze relacji z porodu i juz tu z palami na mnie wyskakiwaly dziewczyny... jestem na czarnej liscie, a teraz ty rowniez |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
TOP 10 GADUŁY CZĘŚCI 1 na odchowalni ![]() ![]() Gaduła nr 1 => XxXJuSstiii- 454
![]() Gaduła nr 2 => banka26 - 450 ![]() Gaduła nr 3 => diabli - 416 ![]() ankaaa206- 241 ![]() Magiusa - 239 ![]() MoTyleKsw - 199 ![]() Veronic - 198 ![]() cloche - 192 ![]() axella - 162 vil84 - 158 ![]() |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj będą ![]() --- Ugotować się można taki upał Ja już chcę urlop!!! Niby wczoraj popadało, ale , ponadrabiam może później ![]() --- Dziewczyny, które karmią tylko mm. Czy leci Wam jeszcze mleko ?? Dostałyście od gina coś na wstrzymanie laktacji czy czekacie aż samo minie ?? Mi gin przepisać tylko środki anty i nic więcej, a mleko jeszcze troszkę leci (ale jest go za mało, żeby W. się najadł chociaż 1 posiłek) i nie wiem co robić Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-05 o 13:33 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a celiakia nie jest zła (w p;orównaniu do innych chorób), tzn początki mogą być koszmarne ale jak się człowiek przyzwyczai to się nawet nie zauważa potem że ma jakieś ograniczenia. osobiście brakuje mi piwa, pizzy (chociaż są bezglutenowe) i słodyczy z wafelkami ()ale też są bezglutenowe). mąż się szybko przestawił na gotowanie bezglutenowe
|
|
|
|
|
#144 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo za fryzurkę i odwagę. Widzę wszystkich dopadła chętka na fryzjera. Ja się zastanawiam nad grzywką i zapuszczam bo 3 lata nosiłam krótkie włosy ale już szału dostaję. Cytat:
to go impreza ominęła ![]() Cytat:
my nie mamy ale ostatnio maż przymocował do szyby pieluchę i dało radę Ale pasowało by wiochy nie robić i kupić coś profesjonalnego
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o jacie jestem w top 10 ![]() |
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
ja juz dawno na mm ale bromergon dostalam a pare dni temu cos sie wkurzylam czy co i zauwazylam krople ![]() wystraxylam sie hee ciekawe czy by wrocila laktacja heeeCytat:
Justi , Diabli łeb w łeb szlysmy niezle ponad 400 postow hee O To moj D .
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A to jak D. Trzymal glowe w wieku M.
I kos sie kiedys pytal o plastrowanie pepka zeby wszedl do srodka wiec to wyglada tak Ps. D. Na kazdym zdjeciu wytrzeszcz he ale do dzisiaj ma takie wielkie oczyska
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
łał! ale gruby
Cytat:
chyba, że bolą Cię piersi albo coś w tym stylu. === młody zasnął godzinę temu , ułożyłam go na brzuszku, więc myślę, że pośpi jeszcze trochę ja za ten czas poprasowałam jego ciuszki
|
|
|
|
|
#149 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
A to czyli nie jestem sama
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

mój Maluch też zaciska piąstki i też lubił bardziej prawą strone. Zaczęłam go na noc kłaść na boku na tej drugiej stronie i podkładałam kocyk pod plecki żeby sie nie odwrócił i teraz nie ma juz ulubionej strony
Mi też się wydaję, że przesadzają... na kolejnym szczepieniu zapytam pediatrę o zdanie 
i W. gadał do drzewek, a potem jak zasnął po 21 tak obudził się o 6
i to mnie trochę martwi... Jak pije mleko to ma najczęściej zaciśnięte... co do pogrubionego też o tym czytałam 
no jak ja już się wyprowadziłam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zwłaszcza jak przychodzi pora karmienia
szczególnie ta umiejętność co i Matylda

Mi gin przepisać tylko środki anty i nic więcej, a mleko jeszcze troszkę leci (ale jest go za mało, żeby W. się najadł chociaż 1 posiłek) i nie wiem co robić 

ale ostatnio maż przymocował do szyby pieluchę i dało radę

wystraxylam sie hee ciekawe czy by wrocila laktacja heee
07.07.2012