Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 13:55   #151
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Banka ale był z niego słodziak
a co do postów to ja chyba muszę się w końcu zamknąć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:55   #152
salviae
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Banka ale Dawidek podobny do Michasia
kurde mialam rzucac slodycze i tak sie wlasnie objadlam, ze mi niedobrze
aa jeszcze przypomnialo mi sie, wczoraj czytałam watek o rozszerzaniu diety i tam jedna dziewczyna pisala, ze kp i 2-3 razy w tyg jadla kurczaka i dziecku zrobil sie guzek w piersi z hormonow, wiec dziewczyny nie jedzcie zmutowanych kurczakow
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:58
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:57   #153
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja zeżarłam dwie brzoskwinie (tylko dlatego, że nie było w biedronie moich ulubionych ciastek ) no i żałuję, że dopiero teraz się na nie skusiłam, cały czas jadłam nektaryny a te brzoskwinie takie soczyste

Stary 2013-08-05, 13:59   #154
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Tez mi sie tak wydaje

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Banka ale był z niego słodziak
a co do postów to ja chyba muszę się w końcu zamknąć

To ja tez powiedza ze nic nie robimy tylko wizazijemy hehe

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
hehe, jedzenie wszedzie tylko nie w buzi

heee dokladnie zawsze takie poczatki hii

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mi nic już nie leci... ale ja stopniowo odciągałam laktatorem... potem coraz rzadziej, aż zanikł

A to czyli nie jestem sama
Pewnie ze nie

M. Odkryl nogi i zachwyca sie nimi hee rusza palcami i patrzy i potem chce je lapac
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:04   #155
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
aa jeszcze przypomnialo mi sie, wczoraj czytałam watek o rozszerzaniu diety i tam jedna dziewczyna pisala, ze kp i 2-3 razy w tyg jadla kurczaka i dziecku zrobil sie guzek w piersi z hormonow, wiec dziewczyny nie jedzcie zmutowanych kurczakow
o cholerka ja jem mało kurczaka na szczęście
podeślij linka do wątku

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

no właśnie

Stary 2013-08-05, 14:04   #156
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Banka, dla Ciebie zdjęcia wózka na płasko i zdjęcia fryzury dodatkowo, kto tam był ciekaw : https://plus.google.com/photos
fryzura super

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
likwidują empik na rynku w Krakowie i jest -50% na gry, zabawki i dekoracje oraz 30% na muzyke, filmy i książki
cudnie! dzięki za info

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć moje kochane

Może ktoś jeszcze mnie tutaj pamięta. Bardzo za Wami tęsknię i mam nadzieję, że z każdym dniem będę wracać częściej do moich łizażowych kożelanek.

Jakbym chciała opisać co u nas od dnia porodu, to zabrakłoby miejsca w okienku, a mi oczywiście czasu. Wszystkie już są tak zaawansowanym mamusiami, że mój opis porodu i tak nikogo nie zainteresuje, więc powiem tylko, że nie był jakiś hardkorowy, miałam kryzys 7 cm, ale to chyba dlatego, że od tego momentu aż do pojawienia się Leona na świecie leżałam podpięta pod ktg - koszmar (miałam zielone wody).

Dalej lecąc skrótowo: pierwszy miesiąc był dla nas bardzo trudny, pierwsze dwa tygodnie były koszmarne, a pierwszy tydzień to... nawet nie umiem znaleźć słowa... tragedia, o której chciałabym jak najszybciej zapomnieć. Leon cały czas płakał. Jakby to był tylko płacz, to pół biedy. Jednak ma taki spust, że słychać go z daleka, ale najgorsze było prężenie, charczenie, zanoszenie się, łapanie bezdechu i purpura, którą łapał na całym ciele jak krzyczał. Był ciągle głodomorkiem, dokarmiany był już w szpitalu, z biegiem czasu więcej... Właściwie od 4 tygodnia jesteśmy tylko na mm. Bardzo przeżywałam kp, nie umiałam sobie z tym poradzić. Dokładniej opiszę później, bo słyszę, że głodomorra się już kręci w łóżeczku.

Cdn.

Także melduję, że żyję i przesyłam buziaki dla Was wszystkich!!!
hej pozdrowienia dla was

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
normalnie oszaleć można, ponad 2 miechy od porodu i jeszcze macierzyńskiego nie dostałam, którego dostajecie kasę 10 tego? tzn tak jak byla wyplata normalnie? czy jak im sie chce? tyle rzeczy na all dla malego wynalazłam a konto puste
ja dostałam jak zwykle na koniec m-ca
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:13   #157
salviae
Zadomowienie

Cytat:
o cholerka ja jem mało kurczaka na szczęście
podeślij linka do wątku

no właśnie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620022&page=13 prosze

no ja tez mocno ograniczyłam i przezuciłam się na indyka już w ciąży
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:13   #158
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Szprotka nie uwierzysz ale myślałam dziś o Tobie
wpadaj częściej, buziak dla Kubusia
Przyciągnęłaś mnie tutaj myślami...
Kubuś właśnie wcina prawego cyca, ja siedzę przy kompie, więc mogę pisać lewą ręką... Nie lada wyczyn
I to na tyle pisania, bo jak je prawego, to muszę pilnować żeby nie wierzgał, bo coś mój prawy cyc się buntuje, mega boli i karmienie nim to dla mnie koszmar...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:47   #159
banka26
Zakorzenienie

a widzialyscie takie pluszaki??
http://allegro.pl/fisher-price-plusz...381544542.html

chyba sie skusze
Stary 2013-08-05, 14:51   #160
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
o jacie jestem w top 10
ja tez
wszystkie z pierwszej 10tki nie maja prawa narzekac na niegrzeczne dzieci tak wiec, Magiusa, cieszymy sie z naszych szkrabow
(moj drugi dzien z rzedu cos duzo spi... moze tak przechodzi skok rozwojowy? albo odsypia wczesniejsze dni, kiedy moze faktycznie ten skok przechodzil )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:58   #161
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Bartek olewa widoki póki co
Mój to chyba jakimś podróżnikiem zostanie bo cały czas sie patrzy przez okno

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:00   #162
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

lonely brawo za umiejetnosci Wiktorka

Cytat:
Bartuś też ćwiczy z książeczkami
Świetnie mu idzie! A powiedz to książeczka oczami maluszka? Jak tak to co ma okładce? Bo chciałam zamówić przez neta

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aaaa mam jeszcze pytanie: po jakim czasie dostałyście pesel dla dziecka? my czekamy już ponad miesiąc i nie wiem czy dzwonić czy co..
3tyg

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czyjeś dziecko zaciska jeszcze czasem piąstkę z kciukiem w środku?
Moja. No ale jest młodsza bo ma 7tyg.

Motylku pytałam jeszcze w tamtej cześci - czemu jak dziecko śpi na brzuchu i ma rączki wyprostowane wzdłuż ciałka to mu je zginąć do buzki?

Cytat:
Puchatkowa w dalszym ciągu pije
Dzięki

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
no, ciekawe ile naskrobały w nowej części cześć polecam z rana ciasto, robiłam wczoraj, ale dopiero dziś jedliśmy na śniadanie, bo wczoraj był cichy dzień (nawet nie wykąpaliśmy małej ) . Róbcie naprawdę, wyszło genialnie
na chrzciny albo jakąś inna okazję, lub jak ja- bez okazji http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_czekoladowe_z_owoc ami/przepis.html

Banka, dla Ciebie zdjęcia wózka na płasko i zdjęcia fryzury dodatkowo, kto tam był ciekaw : https://plus.google.com/photos/11741...NuJiO74uYv16AE
Usuwam pod koniec dnia, bo nie chcę upubliczniać wizerunku Kwiatka

Dziś mamy morfologię zrobić na żelazo, oby była poprawa.
Trzymam kciuki za morfologie
Happy ślicznie Ci w tej fryzurce
A Helenka jaka cudna i ma wloskow więcej od mojej

Cytat:
Jakbym chciała opisać co u nas od dnia porodu, to zabrakłoby miejsca w okienku, a mi oczywiście czasu. Wszystkie już są tak zaawansowanym mamusiami, że mój opis porodu i tak nikogo nie zainteresuje, więc powiem tylko, że nie był jakiś hardkorowy, miałam kryzys 7 cm, ale to chyba dlatego, że od tego momentu aż do pojawienia się Leona na świecie leżałam podpięta pod ktg - koszmar (miałam zielone wody).

Dalej lecąc skrótowo: pierwszy miesiąc był dla nas bardzo trudny, pierwsze dwa tygodnie były koszmarne, a pierwszy tydzień to... nawet nie umiem znaleźć słowa... tragedia, o której chciałabym jak najszybciej zapomnieć. Leon cały czas płakał. Jakby to był tylko płacz, to pół biedy. Jednak ma taki spust, że słychać go z daleka, ale najgorsze było prężenie, charczenie, zanoszenie się, łapanie bezdechu i purpura, którą łapał na całym ciele jak krzyczał. Był ciągle głodomorkiem, dokarmiany był już w szpitalu, z biegiem czasu więcej... Właściwie od 4 tygodnia jesteśmy tylko na mm. Bardzo przeżywałam kp, nie umiałam sobie z tym poradzić. Dokładniej opiszę później, bo słyszę, że głodomorra się już kręci w łóżeczku.
Anoxee witaj! Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem! Moja też dokarmiali już w szpitalu a w domu darla się praktycznie od przyjścia że szpitala do 3tyg życia kiedy to wyszło że prawie nic nie przybiera i jest główną i muszę ją dokarmiac (bo po powrocie do domu zaparlam się strasznie, że tylko kp). I też bardzo przeżyłam, że to nie wyszło i nie umialam sobie z tym poradzić i w sumie nadal jak o tym myślę to mam łzy w oczach. Teraz od 6tyg życia Lenka jest już praktycznie tylko na mm i powiem Ci, że naprawdę jest lepiej i ona szczesliwsza i spokojniejsza, a to najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które karmią tylko mm.
Czy leci Wam jeszcze mleko ?? Dostałyście od gina coś na wstrzymanie laktacji czy czekacie aż samo minie ?? Mi gin przepisać tylko środki anty i nic więcej, a mleko jeszcze troszkę leci (ale jest go za mało, żeby W. się najadł chociaż 1 posiłek) i nie wiem co robić
Jenny mi nic samo nie leci. No chyba, że podam jeszcze czasem Młodej pierś (bardziej jako uspokajacz bo na posiłek też jej nie wystarczy) to wtedy zdarza się, że z drugiej poleci. Żadnych leków na zatrzymanie nie bralam, ale u mnie to jakoś dziwnie bo ją ani nawalu nie miałam, ani wyjaśnienie nie czułam bólu czy twardnienia piersi, bo dziecko mi z niej nie ssie. Samoistnie mi to jakoś wysuszylo się.

Aha i myślę, że w końcu znaleźliśmy nasze mleczko bo naprawdę jest lepiej od kilku dni. Są spinki codziennie po 20 ale coraz krótsze i do przeżycia, a w ciągu dnia Młoda chwilke posteka i kupa zaraz praktycznie jest. I baczki łatwiej idą same
Także możesz zaznaczyć mi na 1str, że dajemy mm Bebiko.

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-08-05 o 15:10
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:10   #163
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a może spróbuj podczas snu układać Adiego na brzuszku..
nasz dwa dni temu obudził się o 2 na jedzonko.. po paru minutach ssania zasypiał już na cycku więc położyłam go na brzuszku i spał tak do 5
dzisiaj też od 1.30 do 5 spał na brzuszku
a w dzień jak go położę to poleży chwilkę i jest wielki nerw i żal, że mama go katuje

zaczynamy operację leżenie an brzuchu, powoli odpływa w sen więc zaraz spróbuję go położyć, pewnie na chwilę bo się obudzi ale zobaczymy

Cytat:
Cześć moje kochane

Może ktoś jeszcze mnie tutaj pamięta. Bardzo za Wami tęsknię i mam nadzieję, że z każdym dniem będę wracać częściej do moich łizażowych kożelanek.

Cdn.

Także melduję, że żyję i przesyłam buziaki dla Was wszystkich!!!

hey wpadaj częściej do nas i opowiadaj co słychać

Cytat:
bedzie dobrze ja mam kontrole we wrzesniu oby bylo dobrze
A mozevpomimonplaczu staraj sie czesciej klssc na brzuszku i moze sie przyzwyczai moj juz lepiej znosi lezenie na nim

płacz jakoś zniosę, ale on wpada w jaką furię i nie łapie powietrza robiąc się bordowy raz trzymałam palec przy nosie jak leżał na moim brzuchu i nie czułam oddechu

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Nie, nie ma cały czas zaciśniętych. Zabawek niestety jeszcze nie łapie i to mnie trochę martwi... Jak pije mleko to ma najczęściej zaciśnięte... co do pogrubionego też o tym czytałam układam go na prawą stronę i widzę, że pomaga
mój ostatnio przy jedzeniu mleka zaczął rączki sobie ściskać i trzymać w pozycji jak do modlitwy, i z tż śmiejemy się że dziękuje za danie mu mleka

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
ale Młody dziś marudzi.... masakra
nie chce w ogóle sam leżeć... kupy zrobić nie może (dałam mu czopka glic i zrobił po nim tylko małego kleksika)

ja nie mam czasu,zeby zrobić obiad... z trudem pofarbowałam włosy

w załączniku mój warkocz

jakie miałaś długie włosy

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:

Oj będą jak się opisy nie pojawią

---
Ugotować się można taki upał Ja już chcę urlop!!! Niby wczoraj popadało, ale nic się nie zmieniło... W. zasnął na macie, a ja zaraz zmykam nas szykować, bo na 15 mamy chirurga , ponadrabiam może później
---

Czy leci Wam jeszcze mleko ?? Dostałyście od gina coś na wstrzymanie laktacji czy czekacie aż samo minie ?? Mi gin przepisać tylko środki anty i nic więcej, a mleko jeszcze troszkę leci (ale jest go za mało, żeby W. się najadł chociaż 1 posiłek) i nie wiem co robić
mi samo przestało lecieć, po 3 dniach z 1 ściągnęłam laktatorem bo czułam jakby była pełna i okazało się że był może 1 ml
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:12   #164
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
ja juz dawno na mm ale bromergon dostalam a pare dni temu cos sie wkurzylam czy co i zauwazylam krople wystraxylam sie hee ciekawe czy by wrocila laktacja heee

Doroslemu pewnie lepiej gorzej z dziecmi i z rodxicami dzieci hee

Justi , Diabli łeb w łeb szlysmy niezle ponad 400 postow hee

O To moj D .

już ja widzę umorusane za jakiś czas moje mieszkanie
Stary 2013-08-05, 15:14   #165
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
hej
witamy sie z W w nowym wątku
Młody kupki nie moze zrobic..skacze z nim na pilce a on stęka...biedaczek

znowu spał 8 godzin i znowu cycka chciało mi rozsadzic

wczoraj był sądny dzien

od rana strasznie wkurzały mnie moje długie kłaki, miałam ich serdecznie dosyć...
pojechaliśmy do kościoła , a następnie do moich rodziców
(bo TŻ chciał sobie zagrać z moim tatą w ping ponga;p)

a ja postanowiłam , że zetnę te kłaki zrobiłam warkocza, wzięłam nożyczki i "zatrudniłam " mamę do obcięcia
no i stało się warkocz ścięty, potem krótkie wyrównanie fryzurki i mam włosy sięgające do ramion
Jak ja Ci zazdroszcze tych 8 godzin snu...nawet sobie nie wyobrażam jakie to musi być cudowne przespać ciągiem 8 godzin...od kiedy tak śpi??

Stary 2013-08-05, 15:17   #166
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
lonely brawo za umiejetnosci Wiktorka

Świetnie mu idzie! A powiedz to książeczka oczami maluszka? Jak tak to co ma okładce? Bo chciałam zamówić przez neta

3tyg

Moja. No ale jest młodsza bo ma 7tyg.

Motylku pytałam jeszcze w tamtej cześci - czemu jak dziecko śpi na brzuchu i ma rączki wyprostowane wzdłuż ciałka to mu je zginąć do buzki?

Dzięki

Trzymam kciuki za morfologie
Happy ślicznie Ci w tej fryzurce
A Helenka jaka cudna i ma wloskow więcej od mojej

Anoxee witaj! Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem! Moja też dokarmiali już w szpitalu a w domu darla się praktycznie od przyjścia że szpitala do 3tyg życia kiedy to wyszło że prawie nic nie przybiera i jest główną i muszę ją dokarmiac (bo po powrocie do domu zaparlam się strasznie, że tylko kp). I też bardzo przeżyłam, że to nie wyszło i nie umialam sobie z tym poradzić i w sumie nadal jak o tym myślę to mam łzy w oczach. Teraz od 6tyg życia Lenka jest już praktycznie tylko na mm i powiem Ci, że naprawdę jest lepiej i ona szczesliwsza i spokojniejsza, a to najważniejsze.

Jenny mi nic samo nie leci. No chyba, że podam jeszcze czasem Młodej pierś (bardziej jako uspokajacz bo na posiłek też jej nie wystarczy) to wtedy zdarza się, że z drugiej poleci. Żadnych leków na zatrzymanie nie bralam, ale u mnie to jakoś dziwnie bo ją ani nawalu nie miałam, ani wyjaśnienie nie czułam bólu czy twardnienia piersi, bo dziecko mi z niej nie ssie. Samoistnie mi to jakoś wysuszylo się.

Aha i myślę, że w końcu znaleźliśmy nasze mleczko bo naprawdę jest lepiej od kilku dni. Są spinki codziennie po 20 ale coraz krótsze i do przeżycia, a w ciągu dnia Młoda chwilke posteka i kupa zaraz praktycznie jest. I baczki łatwiej idą same
Także możesz zaznaczyć mi na 1str, że dajemy mm Bebiko.
no a moja ma minus 3 tyg jak coś. ale kurcze byliśmy u neurologa więc no chyba by zauważyła wzmoŻone napięcie

a co do tych raczek to tak do końca nie wiem jak to jest. mamy znajoma co ma.dwa.msc starszą.córkę i jakis czas temu (dłuższy)na wizycie młoda.odrZuciła tak rączki i skierowali ich na reha a tam na kino coś tam czyli plastrowanie mięśni i reha kazał ucZyć jej odruchu że jak na brzuchu to ręce z przodu i kazał im poprawiać ją. naszej też tak się.zdarzało i poprawiałam ją i przeszło. ale ja to matka przewrazliwiona jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

banka a to zobaczył nogi jak leżał? moja kurcze.tylko chyba przy bankach bierze je wysoko

jenny nie bralam leków. jak nacisnąć to leci czasami trysnie ale samoistnie nie. cZekam aż samo zupełnie zaniknie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:18   #167
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
zaczynamy operację leżenie an brzuchu, powoli odpływa w sen więc zaraz spróbuję go położyć, pewnie na chwilę bo się obudzi ale zobaczymy

hey wpadaj częściej do nas i opowiadaj co słychać

płacz jakoś zniosę, ale on wpada w jaką furię i nie łapie powietrza robiąc się bordowy raz trzymałam palec przy nosie jak leżał na moim brzuchu i nie czułam oddechu

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

mój ostatnio przy jedzeniu mleka zaczął rączki sobie ściskać i trzymać w pozycji jak do modlitwy, i z tż śmiejemy się że dziękuje za danie mu mleka

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

jakie miałaś długie włosy

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

mi samo przestało lecieć, po 3 dniach z 1 ściągnęłam laktatorem bo czułam jakby była pełna i okazało się że był może 1 ml
kochana to jest zanoszenie sie dziecko jak sie zaniesie łapie bezdeh u mojego to norma zmienia kolory bo nie ma powietrza trzeba dmuchnac w twarz , zmienic pozycje i itp u mnie to norm chodz juz zanosi sie sporadycznie jak sie czegos przestraszy i szybko go juz mozna ukoic

Cytat:
już ja widzę umorusane za jakiś czas moje mieszkanie
ooo takk tez to widze hehhe
Stary 2013-08-05, 15:23   #168
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ale Młody dziś marudzi.... masakra
nie chce w ogóle sam leżeć... kupy zrobić nie może (dałam mu czopka glic i zrobił po nim tylko małego kleksika)

ja nie mam czasu,zeby zrobić obiad... z trudem pofarbowałam włosy

w załączniku mój warkocz
piękny i jaki gruby nie szkoda Ci było??? ja zapuszczam ale opornie mi to idzie...

Stary 2013-08-05, 15:25   #169
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ja od ciąży prawie nie toleruję drobiu, nie smakuje mi
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Przyciągnęłaś mnie tutaj myślami...
Kubuś właśnie wcina prawego cyca, ja siedzę przy kompie, więc mogę pisać lewą ręką... Nie lada wyczyn
I to na tyle pisania, bo jak je prawego, to muszę pilnować żeby nie wierzgał, bo coś mój prawy cyc się buntuje, mega boli i karmienie nim to dla mnie koszmar...
te prawe cyce to jakieś przeklęte mnie też bolał ale na szczęście już przeszło

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
nie, my Maluszek patrzy
taką: http://ecsmedia.pl/c/maluszek-patrzy...xt12856663.jpg
i taką: http://ecsmedia.pl/c/maluszek-patrzy...xt12856666.jpg

w Empiku kupiłam

Oczami maluszka ma chyba Mysia

Stary 2013-08-05, 15:40   #170
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszcze tych 8 godzin snu...nawet sobie nie wyobrażam jakie to musi być cudowne przespać ciągiem 8 godzin...od kiedy tak śpi??
dopiero od 5 dni wcześniej budził się w nocy na karmienie
no a jeszcze wcześniej wybudzały go bolesne bączki teraz już jest coraz lepiej, jedynie z kupką mamy problem

Cytat:
piękny i jaki gruby nie szkoda Ci było??? ja zapuszczam ale opornie mi to idzie...
no trochę szkoda...;p ale już od dawna się do tego zbierałam
nie ma co żałować włosów- odrosną, to nie zęby
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:45   #171
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
no a moja ma minus 3 tyg jak coś. ale kurcze byliśmy u neurologa więc no chyba by zauważyła wzmoŻone napięcie

a co do tych raczek to tak do końca nie wiem jak to jest. mamy znajoma co ma.dwa.msc starszą.córkę i jakis czas temu (dłuższy)na wizycie młoda.odrZuciła tak rączki i skierowali ich na reha a tam na kino coś tam czyli plastrowanie mięśni i reha kazał ucZyć jej odruchu że jak na brzuchu to ręce z przodu i kazał im poprawiać ją. naszej też tak się.zdarzało i poprawiałam ją i przeszło. ale ja to matka przewrazliwiona jestem
Neurolog na pewno zwróciłby uwagę gdyby coś było nie tak

Dzięki Motylku za odpowiedź o tych rączkach - będę się starała Lence to poprawiać, choć jak widzę ona lubi pozycję na rakietę jak to nazwała diabli

Cytat:
nie, my Maluszek patrzy
taką: http://ecsmedia.pl/c/maluszek-patrzy...xt12856663.jpg
i taką: http://ecsmedia.pl/c/maluszek-patrzy...xt12856666.jpg

w Empiku kupiłam

Oczami maluszka ma chyba Mysia
Dzięki za pokazanie okładek Justi
My mamy oczami maluszka harmonijkę a chciałam właśnie coś z kształtami to kupię tą co pokazałaś

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:49   #172
Elusiek
BAN stały

Cytat:
kochana to jest zanoszenie sie dziecko jak sie zaniesie łapie bezdeh u mojego to norma zmienia kolory bo nie ma powietrza trzeba dmuchnac w twarz , zmienic pozycje i itp u mnie to norm chodz juz zanosi sie sporadycznie jak sie czegos przestraszy i szybko go juz mozna ukoic

ooo takk tez to widze hehhe
udało się 4 minuty leżenia na brzuchu, wzięłam go na śpiocha główki nie podnosił bo zajął się wkładaniem rączki do buzi, na koniec znowu się zburaczył to po dmuchnięciu mu trochę przeszło, ale zaczął ryczeć

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
dopiero od 5 dni wcześniej budził się w nocy na karmienie
no a jeszcze wcześniej wybudzały go bolesne bączki teraz już jest coraz lepiej, jedynie z kupką mamy problem

no trochę szkoda...;p ale już od dawna się do tego zbierałam
nie ma co żałować włosów- odrosną, to nie zęby
ten dłuższy sen chyba z wiekiem przychodzi, mój po skończeniu 3 miesięcy zaczął jedną porę snu mieć od 6 do 8 godzin, uczę go by to było w nocy, i tak od 5 dni wysypiam się
Stary 2013-08-05, 15:54   #173
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
udało się 4 minuty leżenia na brzuchu, wzięłam go na śpiocha główki nie podnosił bo zajął się wkładaniem rączki do buzi, na koniec znowu się zburaczył to po dmuchnięciu mu trochę przeszło, ale zaczął ryczeć

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

ten dłuższy sen chyba z wiekiem przychodzi, mój po skończeniu 3 miesięcy zaczął jedną porę snu mieć od 6 do 8 godzin, uczę go by to było w nocy, i tak od 5 dni wysypiam się
no to pieknie ja mojego klade przed jedzeniem albo po spaniu wlasnie..
a dmuchnelas mu bo zaniosl sie od placzu? jakak to po dmuchnieciu bedzie dalej plakal bo jak zauwazylas napewo wzial taki szybki oddech i dlatego sie wytraszyl moj tez tak ma

zamawiamtego pluszaka FP po ogladnieciu filmiku chce go miec heheh znaczy mysle ze M. sie spodoba tylko nie wiem jaki kolor wybrac ..
Stary 2013-08-05, 16:08   #174
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
normalnie oszaleć można, ponad 2 miechy od porodu i jeszcze macierzyńskiego nie dostałam, którego dostajecie kasę 10 tego? tzn tak jak byla wyplata normalnie? czy jak im sie chce? tyle rzeczy na all dla malego wynalazłam a konto puste
Ja dostałam miesiąc po porodzie, a na pue mam rozpiske na pól roku do przodu kiedy i ile bede dostawać i wychodzi ze u mnie robią przelewy w każdy ostatni piątek miesiąca.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:14   #175
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny powiedzcie mi jakie macie osłonki na szybę do samochodu?? Bo kurczę kupiliśmy jakieś w Tesco ale to taki badziew nic nie chroni
muszę coś lepszego kupić bo zanim przyciemnimy szyby to lata świetlne miną
my mamy przyciemnione szybki z tyłu fajna sprawa
ale czasem jak słońce mocno daje to i tak przeszkadza i zasłaniam W. pieluszką

Cytat:
Mój Mateuszek po skończeniu 2 miesięcy (a może nawet wczesniej) zaczął piszczeć, i wydawać bardzo dziwne dźwięki zachwytu i zdziwienia jak sie patrzy na obrazki albo na karuzelke, mamy z mężem niezły ubaw jak go czasem słuchamy, potrafi tak z pół godziny non stop i śmieje sie na głos czasem.
wow juz 4 miesiąc zaczynacie ale fajnie[COLOR="Silver"]
nasz też wydaje śmieszne odgłosy

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cudne umiejętności :brawo:

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A nasza Sofia wrzaskunem postanowiła zostać na starość Zwłaszcza jak przychodzi pora karmienia Possie 2 minuty bez awantur a potem jest szarpanina i lament i wykręcanie się na wszystkie strony... Muszę ją bujać na maksa mocno, żeby się uspokoiła i jadła. Wczoraj był dzień dobroci dla rodziców i było super, ale dziś powrót do wrzasków. Ja już tego nie rozumiem ni w ząb...
hmmm... dziwne.. a odbić nie chce ?
bo W jak się tak kręci i szarpie (czasem też już po 2 min) to biorę go na odbicie.. wtedy jest ogromny wrzask i lament.. ale odbija i może jeść dalej

Cytat:
Pięknie szczególnie ta umiejętność co i Matylda
I myślałam, że tylko moje dziecko umie wymuszono kasłać

małe Cwaniaczki.. może spotkają się w przyszłości na deskach teatru

Cytat:
ja dostałam parę dni temu, prawie 2 msc czekałam

Cytat:
Ale ze mnie nieogar... To już kolejna część, a ja nie mam w dalszym ciągu dla Was czasu...
Moje dziecię jest tak pochłaniające, że chyba musiałabym z obecnego robocopa stać się iron manką żeby mieć czas na wszystko na co chcę mieć czas... Albo po prostu ze mnie taka dupa wołowa... Niemniej witam się w kolejnej części i obiecuję, że postaram się i tutaj od czasu do czasu zajrzeć.
Hej, tęskniłyśmy.. wpadaj częściej

Cytat:
w załączniku mój warkocz
wooow, nie było Ci szkoda ? też mam taki warkocz tylko kolor inny i szkoda mi obciąć

Cytat:

ale indyki też faszerują hormonami

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tez
wszystkie z pierwszej 10tki nie maja prawa narzekac na niegrzeczne dzieci tak wiec, Magiusa, cieszymy sie z naszych szkrabow
(moj drugi dzien z rzedu cos duzo spi... moze tak przechodzi skok rozwojowy? albo odsypia wczesniejsze dni, kiedy moze faktycznie ten skok przechodzil )
ooo to ja mogę narzekać- nie ma mnie w śród gaduł
W. dzisiaj też znowu śpi większość czasu.. może to ta pogoda.. choć w mieszkaniu mam w miarę fajną temperaturę..
szkoda tylko że o 5 rano się obudził i spać dalej nie chciał.. musiałam się z nim bawić do 7

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:41   #176
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
mi leciało jakieś 3 tyg, stopniowo odciągałam coraz rzadziej aż w końcu zanikło

Cytat:

O To moj D .
ale brudasek już się boję co będzie

Cytat:
M. Odkryl nogi i zachwyca sie nimi hee rusza palcami i patrzy i potem chce je lapac
ale fajnie
Przemek tylko raz patrzył. ale ostatnio jak jedziemy na spacer to tak macha nóżkami że tylko je widać znad gondolki

btw jak Przemek się rozciągnie w gondolce to już ledwie się mieści

---
a ja dziś calutki dzień sama z Młodym ... mąż jeszcze w pracy, wpadnie tylko na moment na obiad i jedzie dalej ... wróci koło 22. a ja nawet do sklepu nie mogę wyjść bo wózek bez koła

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:48   #177
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mi leciało jakieś 3 tyg, stopniowo odciągałam coraz rzadziej aż w końcu zanikło

ale brudasek już się boję co będzie

ale fajnie
Przemek tylko raz patrzył. ale ostatnio jak jedziemy na spacer to tak macha nóżkami że tylko je widać znad gondolki

btw jak Przemek się rozciągnie w gondolce to już ledwie się mieści

---
a ja dziś calutki dzień sama z Młodym ... mąż jeszcze w pracy, wpadnie tylko na moment na obiad i jedzie dalej ... wróci koło 22. a ja nawet do sklepu nie mogę wyjść bo wózek bez koła
Ja tez sama i wlasnie maz zapowiedzial ze wroci pozno ale za to jutro bierze wolne i jedxiemy do kuzyna na dzialke

a no zacznie sie jak beda szamac hee
Jutro sprobuje M. Wlozyc do gondoli ostatnia proba jak nie uda sie to wynosze do piwnicy
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
my mamy przyciemnione szybki z tyłu fajna sprawa
ale czasem jak słońce mocno daje to i tak przeszkadza i zasłaniam W. pieluszką

nasz też wydaje śmieszne odgłosy

hmmm... dziwne.. a odbić nie chce ?
bo W jak się tak kręci i szarpie (czasem też już po 2 min) to biorę go na odbicie.. wtedy jest ogromny wrzask i lament.. ale odbija i może jeść dalej

małe Cwaniaczki.. może spotkają się w przyszłości na deskach teatru

ja dostałam parę dni temu, prawie 2 msc czekałam

Hej, tęskniłyśmy.. wpadaj częściej

wooow, nie było Ci szkoda ? też mam taki warkocz tylko kolor inny i szkoda mi obciąć

ale indyki też faszerują hormonami

ooo to ja mogę narzekać- nie ma mnie w śród gaduł
W. dzisiaj też znowu śpi większość czasu.. może to ta pogoda.. choć w mieszkaniu mam w miarę fajną temperaturę..
szkoda tylko że o 5 rano się obudził i spać dalej nie chciał.. musiałam się z nim bawić do 7
Dzisiaj chyba wiiekszoc dzieciakow ma senny dzien moj tez ciagle spi i to sam zasna wywieszalam pranie nie spal nawet jeczal troche i zanodkurzacz sie wzielam patrze a on spi i tak przespal juz jedzonko spi ze 3 godziny
Stary 2013-08-05, 17:08   #178
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Ale ze mnie nieogar... To już kolejna część, a ja nie mam w dalszym ciągu dla Was czasu...
Moje dziecię jest tak pochłaniające, że chyba musiałabym z obecnego robocopa stać się iron manką żeby mieć czas na wszystko na co chcę mieć czas... Albo po prostu ze mnie taka dupa wołowa... Niemniej witam się w kolejnej części i obiecuję, że postaram się i tutaj od czasu do czasu zajrzeć.

u nas to samo, zdaze co najwyzej podczytac Was co jakis czas
pozdrawiamy serdecznie z Małgonią
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:09   #179
ankaaa206
Wtajemniczenie

mały ma znowu dzień śpioszka, 1,5 godziny aktywności, cyc i sen na 2,5 godz, jestem ciekawa kiedy mi się ta laba skończy z racji mnóstwa wolnego czasu upiekłam sernik polany toffi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:19   #180
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Tez mi sie tak wydaje

heee dokladnie zawsze takie poczatki hii

Pewnie ze nie

Mój Synuś tez ostatnio odkrył nogi na huśtawce.Ruszał nimi i tak śmiesznie sie na nie patrzył i od niedawna strasznie wysoko je zadziera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości