|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cześć
Byłam dzisiaj na wizycie. Nie było mojej ginekolog i przyjął mnie facet Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa Wyszłam pozytywnie zaskoczona. Miły, dowcipny i dosyć delikatny. Dał mi skierowanie na glukozę, przeciwciała i USG (na 9 września) Planujemy jeszcze jedno wcześniej zrobić w 3/4D. Wyniki bardzo dobre
Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-08-05 o 15:11 |
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam jednak mają najlepszy sprzęt gdyby coś nagle zaczęło się dziać z maluszkiem (odpukać) więc ja jestem na 85% zdecydowana na Polną
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, proszę mi tu jeszcze nie rodzić!
![]() Miałam ochotę na naleśniki i sobie zjadłam z dżemem ananasowym ![]() Ale upaaaał, nie chce mi się żyć. Wybieram płytę indukcyjną, piekarnik i zmywarkę do zabudowy. Polecacie coś?? Bo ja się w ogóle na tym nie znam :<
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Patrzcie jakie tam warunki mają: Mimo że aktorka jest żoną tamtejszego milionera, całkiem nieźle zarobi na macierzyństwie. Każda bowiem kobieta, która w Szwecji powije dziecko, dostaje 60 koron dziennie i to aż przez 450 dni. W sumie to ponad 12 tys. zł. Oprócz tego co miesiąc będzie dostawać po ok. 500 zł na każde dziecko, póki nie skończy ono 16 lat. W sumie przez te wszystkie lata Liszowska może liczyć na blisko 220 tys. zł wsparcia. Mało tego, dzieci aktorki mają też ustawowo zagwarantowane miejsce w przedszkolu.
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4598 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe białe i szczebelki wyjmowane, ale jeszcze nie wykminiłam jak je się je wyjmuje. Kręcą się dwa z przodu ale coś na razie wyjść nie chcą. Nie wiem jaki sposób jest na nie A tam na tej płycie z boku to planuję jakąś naklejkę strzelić Ja najpierw szukałam nie wiadomo jakiego i w sumie się zdecydowałam na najprostsze. No i nie ukrywam, ale cena niecałych 250 zł również mnie zachęciła Cytat:
Trzymam kciuki żeby pomogło i żeby skurcze przeszły! Dobra, że Rybka do tego szpitala podjechała - przynajmniej tam ma opiekę cały czas. Cytat:
Anoula, ale dostałaś masę rzeczy super A Lisowska... Fuuuuuuj. Byłam dzisiaj z autem u mechanika, bo musimy naprawić taką jedną rzecz... 400 zł pójdzie z dymem jak nic
|
|
#4599 | |||
|
Zadomowienie
|
ryba kciuki za to aby minęło...!!!
dzięki!!! mama własnie dzwonila, ze znów mu temp. podskoczyła ale innych objawów nie ma. to drugi dzień więc nie panikuję, poczekam do jutra i w razie "w" do pediatry Cytat:
ale bardzo restrykcyjnie. czasem banan, jabłko. z ta depresją, to powiem szczerze, ze kiedys podchodzilam do tego bardzo sceptycznie ale jak sama urodziłam to miałam apatię poporodową (coś jak baby blues), bo depresja to zbyt dużo. Przytłaczło mnie to, że mlody cały czas na cycu, że godz. 13 a ja nadal w piżamie, bo nie zdążyłam sie ubrać. W domu syf i brak obiadu a mąż zaraz z pracy miał wrócić. nie umiałam się sama ogarnąć a co tu dopiero mówić o jakimś spacerze. Siedziałam jak kura domowa z tłustymi włosami i nieumalowana w piżamie i cyckach na wierzchu. Do tego pierwsze dni byl problem z pokarmem i przystawianiem. w 2 tyg okazało się że przegrzałam mlodego i mial temperaturę... masakra. Taki stan trwal u mnie ok. 1 msc. Potem sobie wszystko poukładałam Ważne jest wsparcie blilskich.Cytat:
Cytat:
Ja rodziłam w nowej części ale na poporodowej juz starej. Teraz podobno już wszystkie nowe. Jesli chodzi o personel to zalezy od osoby. Generalnie jak potrzebowałam pomocy, to bylo ok ale się nie rozczulaja nad płaczącymi mamami czy noworodkami. |
|||
|
|
|
#4600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spadam do Szwecji
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzidzia chyba na IP najlepiej pojechać.Chyba że masz jak zadzwonić do lekarza i się poradzić.
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie polecam Ci mastercooka, bardzo szybko się psują, jak TŻ pracował w serwisie to miesięczne sprzęty się potrafiły psuć. Z niższej półki cenowej TŻ mówi że dobre są beko. Moi rodzice właśnie będą indukcje beko do nowego mieszkania kupować. Nieco droższe whirpool, ale tu TŻ mówi, że lepiej kupić takie "prostsze" jak jest za dużo elektroniki to może być gorzej. Zmywarka jak najbardziej beko, tutaj jakościowo często są podobne ale beko ma 5 lat gwarancji.
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co do tej pory przerażał mnie poród, ale nie wiem w sumie czy taka dieta nie jest straszniejsza
|
|
#4604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teeż chce teeż chce !
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też,zawsze czytam opinie,radzę się w sklepie.A tż jakie ma zdanie? |
|
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
wogóle mam pytanie: ruchy czuję bardzo nisko, tak jakby nad samą szyjką. Co prawda ostatnio na połówkowym gin mówil, ze jest ułożenie główkowe, więc może tak łapkami cos majstruje ale w poprzedniej ciąży czułam ruchy wyżej i martwię się czy to nie jakies skracanie szyjki... czy któraś tez tak ma?
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że wszystko oki
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Ja wybieram i muszę sobie jakoś poradzić "On tylko płaci"
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę.Cytat:
Dzidzia, jak skurczę się nasilają to może jedz na IP?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem jej poza tym wdzięczna za to, że namawiała mnie na przystawianie do piersi, bo byłam już zrezygnowana. Pokarmu bylo mało, nie umiałam małego przystawić i on nie umiał się zassać. Chciałam juz "dla świętego spokoju" przejść na MM chociaż marzyłam o karmieniu piersią. Ona mnie motywowała i mówiła (ma 3 dzieci ) "dokarmiaj mm ale jednoczesnie przystawiaj i odciągaj a on w końcu załapie". Skakaliśmy jak głupki kiedy 6 dnia TŻ odciągnął mi 80ml mleka
|
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo na jednym połówkowym mam napisane że położenie główkowe, a na drugim dowolne ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
jak jest u nas kiepsko z wszystkim :///
|
||
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
To będziemy mieć zameldowanie z hotelu :P :P :P
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, nie ma reguły, że każdy sprzęt się zepsuje, ale ogólnie więcej było napraw mastercooka niż np beko (podobna półka cenowa) czy boscha (ale to już są droższe sprzęty).
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-08-05 o 15:40 |
|
|
|
#4618 |
|
Konto usunięte
|
To jeszcze raz ja ;p
Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p
Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Nie przejmuj się głupim gadaniem ![]() Brzuszek masz cudny i zdjęcie jest bombowe
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p
Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Mamą się nie przejmuj a zdjęcie jest mega mega mega piękne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa
Planujemy jeszcze jedno wcześniej zrobić w 3/4D. Wyniki bardzo dobre 

ja przez pierwsze 3 miesiące miałam wrażenie, że moje życie kręci się wokół jedzenia, bo albo karmiłam Młodego, albo przygotowywałam posiłki dla siebie i męża, albo sama je jadłam. I tak w kółko 
za wizytę.
a zdjęcie jest mega mega mega piękne