Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 15:00   #4861
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Wrocilismy no i tak:
nie wiadomo czy to wirusek czy jednak cyce bo grudy sa i pobolewaja ale to jeszcze nie stan zapalny. Mam czekac na rozwoj sytuacji.
ANTOS wazy 4470 czyli ladnie przybiera wg norm. Od urodzenia czyli przez rowny miesiac od najnizszej wagi 3390 (najnizsza waga spadkowa po urodzeniu) 1080 g na samych moivh cycach.
Ide nadrabiac poki maly je. Moze pozniej sie z nim zdrzemne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nadal trzymam
Fajne masz te cyce skoro dodatkowy kilogram Szczęścia Ci w miesiąc dostarczyły- brawo

Dziewczyny- zostawiłam info w klubie
I zdjęcie mojego niemowlaczka

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:04   #4862
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Wrocilismy no i tak:
nie wiadomo czy to wirusek czy jednak cyce bo grudy sa i pobolewaja ale to jeszcze nie stan zapalny. Mam czekac na rozwoj sytuacji.
ANTOS wazy 4470 czyli ladnie przybiera wg norm. Od urodzenia czyli przez rowny miesiac od najnizszej wagi 3390 (najnizsza waga spadkowa po urodzeniu) 1080 g na samych moivh cycach.

pięknie go wykarmiłaś

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:08   #4863
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kurcze a może to była kolka u Oliwki? Miała napięty brzuszek? Moj teraz mimo, ze 4h nie jadł to ze 110ml zrobionych zjadł 80ml i reszty nie chciał, co aż do niego niepodobne
wątpię, teraz już nam też zwymiotowała z 2 razy, nawet po 20 ml grzecznie leżała sobie w kołysce i nagle haft.
za godzinę idziemy do pediatry, nie ma na co czekać.

u mnie jeśli chodzi o wagę to zostały mi 3 kg z 13, więc nie narzekam. jednak ciało i tak musi wrócić do jędrności, bo tutaj nadal widzę dużą różnicę
Stary 2013-08-05, 15:11   #4864
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Sammi, Ghia, Kejt -
dla wszystkich potrzebujacych i ja dziekuje Wam za kciuki

Ciezko mi pisac bo kaza mi na boku lezec i mam kroplowke juz. Dretwieje mi reka jak za glugo w gorze trzymam.
Generalnie to nic sie nie dzieje. Pewnie skoncze cesarka. Leze teraz i sie nadtawiam na to psychicznie.

Czarownico- mam nadzieje ze bedziesz okay

Pozdrawiam Was

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:13   #4865
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sammi, Ghia, Kejt -

Ciezko mi pisac bo kaza mi na boku lezec i mam kroplowke juz. Dretwieje mi reka jak za glugo w gorze trzymam.
Generalnie to nic sie nie dzieje. Pewnie skoncze cesarka. Leze teraz i sie nadtawiam na to psychicznie.

Pozdrawiam Was
to i ja trzymam żeby akcja się jednak rozkręciła

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:18   #4866
Anulka_p
Zakorzenienie

Samantha- Oby akcja się rozkręciła. Może uda się uniknąć cc
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:20   #4867
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami
niestety nie mam czasu na internet bo sprzatam pokoje i zaczynamy malowanie mnaszego pokoju (dopiero ) szlak mnie trafia no ale co mam zrobic
wczoraj bylismy nad jeziorem zebym sie troszke odstresowala ale jak sie zacznie akcja porodowa dam Wam znac

dzoan gratuluje

z tego co widze to jest nowa mamuska
witam

trzymam kciuki za szybkie rozpakowania

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:22   #4868
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej laski
U nas upałów ciąg dalszy wiec Leoś znow mało śpi dużo pije..
A w nocy budzi sie cały czas co 2 godziny co akurat trochę mnie męczy

Aaa zapomńialam Wam napisać ze w zeszła środę pierwszy raz świadomie sie do nas uśmiechnął i robi to raz po raz
Z dnia na dzien staje sie coraz bardziej kontaktowy.. Przewraca główką, obserwuje otoczenie i patrzy sie za nami.

Co do Kropelek to dajemy mu sab simplex ze trzy razy dziennie po 15 kropelek.
Leonek od samego początku robi kilka kup dziennie, puszcza masę bąków i beka jAk tata wiec pieluch idzie od groma.. Z tymi kupami to super, ze starszakiem tez tak było, ale w nocy jest trochę kłopotliwe bo go rozbudza

Na dwór znów dziś nie wychodzimy bo za duszno.. Ale w nocy padało, to przynajmniej ogródek sie podlal.

Czarownica za kilogramy Antosia!

Cynamonowa - tez muszę zrezygnować ze spania na brzuchu bo leci mi z piersi.. za miesiąc.
Zreszta mały mi tak rozhulal laktacje ze jak je z jednej to leci z drugiej..
A brodawki jeszcze trochę bolą, na początku szczególnie bo mały cały czas robi dziubek zamiast szeroko otworzyć paszcze potem juz spoko

Co do anty to polecam spiralę zwykłą,miedzianą miałam 4 lat bez żadnych problemów. a koszt w rozłożeniu na czas bardzo niski.

Samanta-trzymam kciuki !!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-08-05 o 16:25
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:31   #4869
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Myślicie ze jak leze np na boku i nic nie robię i cały czas coś czuje typu ból brzucha, krzyża czy blizny to mam się czym martwić?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:34   #4870
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
i wiadomosc dnia:
dostałam dzis okres
szybko

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
4. Mały nie spał prawie całą noc, a ja razem z nim. Co prawda nie płakał, ale wydawał z siebie różne dźwięki, co utrzymywało mnie w wysokiej fazie czuwania.

Szybko jakoś przyszła... Niestety wróci ta zaraza do nas wszystkich
u nas też jakoś niespokojnie było - Weronka zdoiła chyba z 8 cycków między 00:30 a 3:15 strzeliła kupę i poszła spać... do 8

niby masz rację... pod warunkiem, że którejś mąż "karnego" nie strzeli w międzyczasie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A w klubie moje zdjęcie 2 tyg. po porodzie.
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak często. Kąpiecie maluszki? Dodajecie coś do wody juz?
Smarujecie dziecko czymś po kąpieli?

I pytanie do mam dziewczynek.
Moja mała ma taka wydzieline biała, czy mam to czyścić dokładnie?otworzyć wargi sromowe i wyczyścić w srodku? Czy tylko tak delikatnie wacikiem i woda przełamywać z zew?
kapiemy codziennie w płynie do kąpieli - po smaruję tylko stópki oliwką, bo suche. Co do pielęgnacji pipki - położna mówiła, że tej białej wydzieliny nie należy usuwać, chyba że dostaną się tam zanieczyszczenia z kupki, ogólnie nie gmerać, żeby nie infekować

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Myślicie ze jak leze np na boku i nic nie robię i cały czas coś czuje typu ból brzucha, krzyża czy blizny to mam się czym martwić?

chyba tylko tym, co by tu łyknąć, żeby minęło - ja po obu cięciach tak miałam, a już bóle kręgosłupa - masakra...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:38   #4871
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a co z Twoją nie tak? boli?
jest pociachana z kazdej strony, do tego rozejscie szwów i krwiaczek
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:39   #4872
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilismy no i tak:

Ale ładnie \Antoś przybiera

Cytat:
ej dobra, wstawiam Wam mój brzuchol. Gdyby nie rozstępy to by było ok 3 tyg i 3 dni po porodzie.
Teraz zaczynam program odchudzanka
Super wygladasz
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:43   #4873
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Szklanka zimnej wody

Cytat:
Wrocilismy no i tak:

Cytat:
Sammi, Ghia, Kejt -

Pozdrawiam Was
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:56   #4874
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Mój maluszek do jutra na solarium. Oby nie płakał w nocy, tylko spał grzecznie po jedzeniu, bo zwariuje, a dziś mąż nie będzie u mnie nocował...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375710916155.jpg (64,9 KB, 57 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:04   #4875
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią? Boję się, że mój będzie miał jakieś niedobory. Jest senny, zmęczony, ziewa, zamykają mu się oczka, ale nie chce spać...Zasypia przy piersi, a odłożony płacze i domaga się cyca. Michaś ma dopiero pierwszą dziś drzemkę. Śpi na razie 1,5 godziny, ale już się wierci i kwęka. Ogólnie to śpi przez całą dobę, w nocy lepiej, jakieś 9-11 godzin tylko i boję się, że to za mało dla takiego małego człowieczka. Przecież dorosły człowiek czasem tyle potrzebuje. Wcześniej było lepiej, ale od tygodnia gdzieś zaczął sypiać tak mało.
ja myślę, że co do snu, to nie ma co uogólniać. Na podstawie mojej dwójki mogę powiedzieć, że norma jest szeroka. Norbert sypał mało, wstawał wcześnie, w okresie noworodkowym i niemowlęcym spał mi po 30-90 min, od czasu do czasu na spacerze 2-3h. Później bardzo szybko wyszedł z drzemek dziennych (20 miesięcy) i pobudki dłuuuugi czas były ok. 4,30-5,30 i spać szedł o 18,30-19,30. Teraz spać chodzi ok 19-19,30, spi do ok. 6. Mała (choć to krótka obserwacja) śpi lepiej, dłużej (teraz śpi od 12 z minutami... i cycki mi pękają w szwach. Ja myślę, że zarówno dzieci jak i dorośli są po prostu różni, więc nie ma co porównywać i zastanawiać się nad normą, póki nie widzisz jakichś złych skutków zdrowotnych takiej sytuacji

Cytat:
Powiedzcie kiedy zaczelyscie wychodzić z maluchami na dwór przy takich pogodach? Polozna mówiła że od razu, ale na ile?
Wyszlabym dziś ale muszę czekać az trochę skwar zelzy no i ktoś mi musi stelaz wózka wynieść po 3 schodach bo boję się jeszcze o ta blizne

my poszliśmy jak mała miała tydzień, ale to nie ze względu na nią, ale ze względu na moje kiepskie samopoczucie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
praktycznie koniec ciąży, więc pewnie woda sie zatrzymuje nie martw się to minie po porodzie
ja jestem prawie 2 tygodnie po porodzie - obrzęk nóg nadal obecny, może już nie TAKIE balony jak tuż przed i tuż po, ale jednak nie zeszły

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:21   #4876
cynamon_owa
Zadomowienie

Kejt- kciuki za Filipka :thumbup:

Roxi- moja opuchlizna zeszła po ponad 3 tygodniach od porodu- daj sobie czas...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:24   #4877
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa czyli jednak niezwykłe
Tzn.własnie niezwykle...nie doczytałam ze pytałaś o zwykłe
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój syn ma dziś pierwszą dopiero drzemkę, ale za to już dwugodzinną. Dawno nie byłam tak długo na wizażu i pranie zdarzyłam pozbierać i naczynia pozmywać.
oby czesciej z takich drzemek korzystał i dawał mamie troche odpoczynku
Cytat:
Wrocilismy no i tak:

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wątpię, teraz już nam też zwymiotowała z 2 razy, nawet po 20 ml grzecznie leżała sobie w kołysce i nagle haft.
za godzinę idziemy do pediatry, nie ma na co czekać.

u mnie jeśli chodzi o wagę to zostały mi 3 kg z 13, więc nie narzekam. jednak ciało i tak musi wrócić do jędrności, bo tutaj nadal widzę dużą różnicę
ładnie 3 z 13

idzcie do lekarza trzymam

Samanthooo 3maj sie niech sie porodzik rozkręca

Teso dla Leosia za usmiech

Cynamonku i dla Adiego za status niemowlaka

Laura spi Jak wstanie to idziemy nakarmic sie,przebrac i wio na spacerrros

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Madinooo opisz swój porodzik expresowy
Stary 2013-08-05, 16:27   #4878
mela1234
Zakorzenienie

Jesteśmy na pierwszym spacerze

Stary 2013-08-05, 16:28   #4879
magolina
Wtajemniczenie

Czarowniczko za Antosia wagę i Twoich cycorów

Sam nadal trzymam kciuki

A teraz wiadomość od Dzoan:
,,Pogratuluj Krysi dziewczynki za szpitalne dziewczynki mocne kciuki trzymam, żeby poszło szybko. Zwłaszcza jeżeli chodzi o wywoływanie. Ja mam problem z kp. Nie wiem już co robić. Mam tak poranione sutki, że lada chwila karmienie będe musiała przerwać i leczyć niby łapie z otoczką, wszystkie pielęgniarki mówią, że ładnie, ale sutek ciągle jest gryziony...nic z tego nie rozumiem poza tym, strasznie płacze i dzisiaj momentami piersi nie chce łapać i strasznie płacze, drze się wręcz. Nie potrafię go uspokoić. Czuję się tragicznie wychodzimy jutro jeśli nie zrobi się bardziej żółty. Pediatra radziła poczekać jeszcze jeden dzień, żeby go poobserwować. Ogólnie jest wszystko ok. W pokoju ekipa w porządku, więc czas szybko leci"
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:35   #4880
enlevee
Zakorzenienie

Czarownica- za wagę Lokatorka no i zdrówka dla Ciebie!!!

Lachryma- o kurcze masz rację, lepiej skonsultować się z pediatrą!

Samantha- zeby jednak nie trzeba było cc!!! Moc fluidów Ci wysyłam!

Dzoan- za to dla Ciebie dużo zdrowka dla poranionych sutków! Nie czuj się tragicznie, że nie możesz małego uspokoić, bo Twój maluch dopiero co przyszedł na świat, a mój ma skonczone 3 tygodnie i dzisiaj od rana też daje koncert życzeń, ciągle płacze, wręcz się zanosi

Kejt- zeby opalanko pomogło i jutro zebyscie byli juz w domu

a mój.. no własnie, dopiero teraz zasnął.. dzisiaj w ciągu dnia łącznie może spał na raty 3h, a reszta to płacz w zasadzie. Czy dziecko może przechodzić skok rozwojowy tak wcześnie?? bo od dzisiaj zaczął się rozglądać i skupiać wzrok, czy to w ogóle możliwe??

Aaa.. no i wypróbowaliśmy Dady.. jak dla mnie gorsze od pampersów niestety, bo ciągle są przemoczone skonczy się na tym, że mój szlachcic będzie nosił najdroższe pampki wbrew temu co zakładała sobie mamusia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:41   #4881
mela1234
Zakorzenienie

A u nas dada zdała egzamin. Ją zauważyłam że u chłopaków dada oblewa testy a u dziewczynek jest ok

Stary 2013-08-05, 16:44   #4882
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Witamy się dzisiaj z Adasiem- NIEMOWLAKIEM Nie wiem nawet kiedy nam ten miesiąc minął...
Mamy już w domu poważnego, małego mężczyznę Niesamowite, że aż taką różnicę widać w jego zachowaniu- staje się bardziej kontaktowy, pięknie pokazuje swoje emocje- chociaż świadomego uśmiechu jeszcze się od mojego synka nie doczekałam ale czekam cierpliwie
Noce nam Młody pięknie przesypia- wczoraj spał ciągiem 5godzin i 40 minut ale to przez to, że w ciągu dnia miał łącznie około 7 godzin czuwania
za niemowlaczka

Cytat:
Wrocilismy no i tak:

za wagę i kciuki,żeby to nie było zapalenie piersi

Cytat:
Pozdrawiam Was
Pozdrawienia i nieustające kciuki dla Ciebie

Cytat:
Jesteśmy na pierwszym spacerze

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

A teraz wiadomość od Dzoan:
,,Pogratuluj Krysi dziewczynki za szpitalne dziewczynki mocne kciuki trzymam, żeby poszło szybko. Zwłaszcza jeżeli chodzi o wywoływanie. Ja mam problem z kp. Nie wiem już co robić. Mam tak poranione sutki, że lada chwila karmienie będe musiała przerwać i leczyć niby łapie z otoczką, wszystkie pielęgniarki mówią, że ładnie, ale sutek ciągle jest gryziony...nic z tego nie rozumiem poza tym, strasznie płacze i dzisiaj momentami piersi nie chce łapać i strasznie płacze, drze się wręcz. Nie potrafię go uspokoić. Czuję się tragicznie wychodzimy jutro jeśli nie zrobi się bardziej żółty. Pediatra radziła poczekać jeszcze jeden dzień, żeby go poobserwować. Ogólnie jest wszystko ok. W pokoju ekipa w porządku, więc czas szybko leci"
Oby problemy z kp minęły jak najszybciej. Trzymam kciuki
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:47   #4883
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas dada zdała egzamin. Ją zauważyłam że u chłopaków dada oblewa testy a u dziewczynek jest ok

ale w sumie czemu tak jest? ze sikają na przód może czy coś? no nie wiem, tak chciałam Dad używać, ale teściowie nam kupili na przepróbowanie to dużo częściej mu zmieniam pampersa niż oryginalnego

a tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, że ZAWSZE jak akurat zapomnę mu nałożyć chusteczkę na siurka jak mu zmieniam pieluszkę to akurat dostaję ciepłym moczem po twarzy lub ubraniu. Super, nie?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-05, 16:51   #4884
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój maluszek do jutra na solarium. Oby nie płakał w nocy, tylko spał grzecznie po jedzeniu, bo zwariuje, a dziś mąż nie będzie u mnie nocował...

Biedaczek

Enlevee chyba za wcześnie na skok My wczoraj dostaliśmy paczkę Dady 2, ale one są prawie identyczne wielkościowo jak Pampersy 1
Jeszcze ich nie testowaliśmy w każdym razie.

Lachryma trzymam kciuki za Maluszka Twojego Oby to nie było nic poważnego

Mela brawa za pierwszy spacer My zaraz idziemy na trzeci

Krysia poród miałaś expresowy-ależ Ci zazdroszczę

Dobra, jestem na bieżąco
Trochę mi to zajęło, bo w międzyczasie cały czas zajmowałam się Małym - matka nałogowa wizażanka

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, że ZAWSZE jak akurat zapomnę mu nałożyć chusteczkę na siurka jak mu zmieniam pieluszkę to akurat dostaję ciepłym moczem po twarzy lub ubraniu. Super, nie?
Pewnie, że super-nie słyszałaś o zaletach urynoterapii?

Ja mam zawsze pieluszkę w pogotowiu, bo w 99% jest sikanie

Ok,lecimy na spacerek
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:52   #4885
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Enlevee chyba za wcześnie na skok My wczoraj dostaliśmy paczkę Dady 2, ale one są prawie identyczne wielkościowo jak Pampersy 1
Jeszcze ich nie testowaliśmy w każdym razie.
No właśnie też wydaje mi się to niemożliwe, ale wolałam spytać, bo oczkami tak wodzi za nami, że to aż szok a no i tak się podnosi i chce trzymać glówkę, że sądzę, że za nim w przyszłości nie nadąże

My dostaliśmy dady 1, są malutkie, ale i Tomus klocuszkiem wybitnym nie jest, więc jeszcze pasują. Za to pampersy mieliśmy 1 i 2 i były ok

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-05, 16:55   #4886
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
każe sie dziabac z Tzem
jakoś mamy opory szczególnie mój małż.

ta końcówka jest straszna, słabo ruchy małego czuję, byłam dzis na ktg więc wiem że wszystko jest ok, ale nie znosze tego jak on taki mało ruchliwy. I oczywiście zamartwiam się
Stary 2013-08-05, 17:09   #4887
misiaczka555
Wtajemniczenie

Stoję w kolejce do gina ( tak dobrze przeczytalyscie STOJĘ). Ani jedna małpa nie ustąpi a jestem jedyna kobieta z brzuchem grrr
Gin ma urlop potem pewnie dlatego tyle babek przyszło. Czekam już godzinę

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:19   #4888
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
jakoś mamy opory szczególnie mój małż.

ta końcówka jest straszna, słabo ruchy małego czuję, byłam dzis na ktg więc wiem że wszystko jest ok, ale nie znosze tego jak on taki mało ruchliwy. I oczywiście zamartwiam się
Też tak miałam. I pomyśleć że tydzień temu o tej porze Alicja jeszcze w brzuchu była, ja cierpiałam z powodu upału u taty i denerwowałam się, że nic mi się nie zaczyna i na drugi dzień do szpitala mam iść leżeć. Jutro będę wspominała skurcze haha!

En z tym podciaganiem małego i ogólnie jego postępami to uważaj żeby nadmiernego napięcia miesniowego nie dostal.

Wiecie zle mi trochę. Maz ma tyle pracy w gosp. że dziś nie przyjedzie tu do nas i dołka złapałam. Myślałam że mi pomoże z pierwsza kąpielą a tu lipa.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Dziewczyny czy możemy jeść jagody? Teściowa chce jutro zrobić pierogi z jagodami i nie wiem czy mogę je jeść. Jak ogólnie z owocami i warzywami? Wiem że info jest w klubie ale póki nie będę w domu na lapku to do klubu nie będę miała dostepu

Stary 2013-08-05, 17:37   #4889
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Też tak miałam. I pomyśleć że tydzień temu o tej porze Alicja jeszcze w brzuchu była, ja cierpiałam z powodu upału u taty i denerwowałam się, że nic mi się nie zaczyna i na drugi dzień do szpitala mam iść leżeć. Jutro będę wspominała skurcze haha!

En z tym podciaganiem małego i ogólnie jego postępami to uważaj żeby nadmiernego napięcia miesniowego nie dostal.

Wiecie zle mi trochę. Maz ma tyle pracy w gosp. że dziś nie przyjedzie tu do nas i dołka złapałam. Myślałam że mi pomoże z pierwsza kąpielą a tu lipa.
mój zawsze ruchliwy, ale ostanio to przechodzi sam siebie, muszę zjeśc dwa batony żeby pańcio się ruszył. Ja od zmysłów odchodzę, staram się liczyc ruchy.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Stoję w kolejce do gina ( tak dobrze przeczytalyscie STOJĘ). Ani jedna małpa nie ustąpi a jestem jedyna kobieta z brzuchem grrr
milusio, widocznie Panie zapomniały jak same w ciąży były
Stary 2013-08-05, 17:38   #4890
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
co za babska może zrób unik jakbyś chciała na podłodze usiąść,to któraś pomyśli i odstapi krzesło/ławkę ?

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
mój zawsze ruchliwy, ale ostanio to przechodzi sam siebie, muszę zjeśc dwa batony żeby pańcio się ruszył. Ja od zmysłów odchodzę, staram się liczyc ruchy.
no właśnie z tymi ruchami mam podobnie,jakoś mniej gmera teraz mój Szkodnik,tłumaczę sobie,że już nie ma miejsca,dziś zaczęłam 39tc. w środę mam wizytę,więc się dowiem ,jak mu tam się mieszka w domku ,brzuszku i czy jeszcze posiedzi czy może wybiera się powoli na świat
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości