Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 15:40   #2881
hje
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Ezzo, zapraszaliście znajomych rodziców? Tak zapytam, oczywiście nie musisz odp., jeśli nie chcesz, dlatego że wam kazali, czy chcieliście? My jakbyśmy mieli zapraszać "znajomych", to by nam chyba z 250 osób wyszło...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:47   #2882
ezzo
Zadomowienie

Hje tak, bo to tacy znajomi, których ja znam od dziecka, w sensie mówię do nich ciocia, wujek, ich dzieci to moje "kuzynostwo", które często znam lepiej niż takie prawdziwe.

i w sumie znajomych rodziców to bardziej chcieliśmy niż w niektórych przypadkach rodzinę, ale rodzinę to trzeba...
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:52   #2883
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

laseczki!

Melduję, że żyję
Humor nadal wisielczy

Ale poza tym wszystko w porządku. Blanusia marudna, ślina leci litrami

Poczytam Was może wieczorem jak mężo wróci
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:52   #2884
hje
Zakorzenienie

Aha, Hope, to zrób tak, żeby uwierzył.
Stary 2013-08-05, 15:57   #2885
pstryczek84
Zakorzenienie

POSZALALY CZALKOWICIE!
dopiero godz 15 a tu juz cztery strony od wczoraj do nadrobienia!
my rano bylismy w miescie, odebralismy siostre moja bo ma urlop, polatwilismy pare spraw, pojezdzilismy po komisach i wrocilismy. dżejkobsowi sie pokitrasilo za spaniem i w sumie od porannej pobudki o 6 rano spal lacznie 2 x po 30 min

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

I pochwalę się. Jutro mijają 2 tygodnie odkąd jestem na "diecie" i na wadze jest o 2,6 kg mniej. Idę zjeść śniadanko bo Igi sobie drzemkę urządził. A wstał dzisiaj o 6.
super! Brawo!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski

Sylwietta-tak,kogut mnie wygonił z grzedy

Nie no tak naprawdę Oskar wpadł w histerię. Zaczął marudzić więc podeszłam do łożeczka-miał ledwo otwarte oczy i na mój widok od razu ma-ma i zrobił podkówke więc wzięłam go na ręce. No i chyba wybudził się całkiem-twierdzę że brzusio bolał i płakał jak jeszcze nigdy. Zrobiłam butle-dałam krople i położyłam spać. A sama tu przyszłam zobaczyć czy ktoś jeszcze o tej porze czyta forum ale nieee
Nie to co kiedyś

U nas lepiej-śmieci mają być wystawione przed 7:30 a zabierają czasem nawet o 20 Kutafony
o ja cie! juz tak na ciebie reaguje! zazdroszcze!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Z nowości to Kubuś opanował przewroty na brzuch ale tylko wieczorem albo w nocy jak zasypia. Dodatkowo strasznie dźwiga główkę jak do siadania

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jutro nie bedzie pewnie czasu, zeby wejsc, takze do "zobaczenia" za tydzien
.
udanego wyjazdu!
Kubuniu, prosze byc grzecznym!!!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
melduje,że właśnie wracam do żywych- chociaż dwa dni wyjęte życiorysu,
napitalało tak,że przeciwbolowe ledwo dawały radę, przysięgam,że jeszcze nic mnie tak w życiu nie bolało nawet po cc czułam się lepiej:prosi
i wiecie takie samopoczucie przy małym dziecku

wstawiam foto mojego dzikusa
dobrze ze juz lepiej
a dzikus cudny!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro idziemy do ortopedki ze stópką. Proszę o kciuki, żeby się okazało, że już jest wszystko w porządku.
:
pewnie juz po wizycie ale i tak trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Toz to uwielbiany przez dzieci cykl Shimajirou i odcinek zatytuowany "Pierwsza toaleta".
Jeszcze bardziej rozwalilaby Cie ksiazeczka pt. "Nasze kupki" ;-)

a foto real?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
pstryczku jeszcze raz dziekuje i czekam na dalsze nocne relacje
nocna relacja ok. wszystko w porzadeczku. widac ladnie, tylko obraz jest taki hmm czarno-bialy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:00   #2886
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Hje tak, bo to tacy znajomi, których ja znam od dziecka, w sensie mówię do nich ciocia, wujek, ich dzieci to moje "kuzynostwo", które często znam lepiej niż takie prawdziwe.

i w sumie znajomych rodziców to bardziej chcieliśmy niż w niektórych przypadkach rodzinę, ale rodzinę to trzeba...
Aaaa, to rozumiem.
Nasza rodzina akurat się trzyma razem, ale rodzina tż to... Tak naprawdę połowy na weselu nie powinno być.
Stary 2013-08-05, 16:36   #2887
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam siniaki na obu biodrach, kolanach, udach i ramieniu wyglądam jak po wypadku jakimś

ja też cała w siniakach, zwłaszcza na nogach, ale to przez to, że mała ciężka no i w pracy ciągle na nogach... i robią mi się same z siebie.. Żebyście widziały moje nogi po weselu czy innej tego typu imprezie.... cale uda sine....

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane,
wybywam na pare dni nad jeziorko - > okuninka tak wiece nie bede miec internetu i bede bez wizazu abuuuuuuuu buziaki!!
no ładnie.... nic wcześniej nie wsponiałaś, że nad j. białe się wybieracie... toż to w moich okolicach jest.....

nie zacytowało mi wszystkiego... ech...

Black nazwisko kojarze, ale tylko nazwisko.... a wiesz, że mój tato urodził się w miejscowości Korsze... to gdzieś w okolicach Ols....

jejku co nam się wczoraj przytrafiło... Tż wstał, żeby z psem rano wyjść, ja niby się przebudzałam, Paulina z nami ostatnio śpi.. No i słyszę huk i przeraźliwy krzyk małej. Zerwałam się, na łóżku jej nie ma. Spadła nam z łóżka. Utknęła między łóżkiem a ścianą, uderzyła górną szczęką o bok łóżka, rozcięła wargę, okropnie się przestraszyła... ja dosłownie w ciągu 3 sec odsunęlam nasze łoże nałżeńskie... biedna..... przysnęłam a ona się obudziła.... na szczęście nic jej nie jest....

Martwi mnie też, że nic nie chce jeść.. Mleko to wogle trucizna.... dziś do 16 zjadła z 5 łyżeczek kaszki, gdzie kaszkę uwielbia i ze 3 łyżeczki zupki... to już któryś dzień... pić pije dużo, ale nie je wogle. Mleka pociągnie raz, zorientuje się, że nie pocie i jest szczękościsk... POwinnam skonsultować to z lekarzem?? Gorączki nie ma, i wogle nic innego niepokojącago nie widzę...

a z tych dobrych rzeczy to mamy pierwszą białą perełkę... tzn czuć ją pod palcem, czy się przebiła to nie wiem, bo nie daje zobaczyć, tylke tylko co pod palcem czuję... do tego mała zaczyna podnosić pupkę i na kolanka stawać... iii dziś opanowała sztukę schodzenia z łóżka, zsuwa się, staje przy łóżku i sprężynkuje... tzn asekuruję ją, bo po wczorajszym wypadku strasznie się boję...

to chyba tyle...resztę nadrobię wieczorem lub jutro....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:44   #2888
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dziewczyny tz zrobił mi niespodziankę i dziś też ma wolne to już 3 dzień! Pojechaliśmy na basen

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375713749827.jpg (42,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1375713850025.jpg (46,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-08-05, 16:55   #2889
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Bobośko śpi 2 godziny już...
Stary 2013-08-05, 17:06   #2890
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Może w ten sposób mogłabym go bardziej przekonać do picia wody..tzn ciumkalby sobie ten smoczek to może i wodę ciągnął?
Na razie lewo herbatki pije..ale nie chce za bardzo mu ich dawać...bo to jest cukier

Z Hippa jest gotowa herbatka z melisy z sokiem jabłkowym, bez cukru. Mojemu jako jedyna podeszła
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:07   #2891
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, to u Was to już w ogóle kolorowo, bo Oliwa to butelkę akurat ma mistrzowsko opanowaną - wiadomo, bo od małego na mm, pije codziennie jak smok (wypija mi średnią butelkę TT zazwyczaj, ona ma chyba 260ml, no to taka porcja herbatki idzie codziennie, przynajmniej)... Oliwie nic nie smakuje, a jak jej sama ugotuję, to już w ogóle - tragedia. Szkoda, no ale może te nasze dzieciaczki jednak się przekonają do jedzenia?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:19   #2892
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Yelliw -Tak..tą już mamy tego hippa.średnio go interesuje...kupiłam teraz z malinami i dzika, róża ale twa ma cukier..zamawialam online z tesco i nie doczytałam że ma cukier..a może by tak mieszać w 20bml jedna i drugą....?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Bobośko śpi 2 godziny już...
A Antonio usnął 14.30 i wlasnie się obudzil...to nieprawdopodobne-ale to ta czika..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-05 o 17:28
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:28   #2893
Ewik86
Zakorzenienie

Ezzo u nas przygotowania idą leniwie. Jeszcze nawet przymiarki sukni nie miałam Ale chociaż buty już kupiłam Jutro jadę do świadkowej dać jej zaproszenie, bo jeszcze nie było okazji

Cytat:

A na ile osób robicie wesele?

A co do naszego postanowienia to staram się Czasem jakiś grzeszek mi się trafi, ale na pewno jest lepiej niż było A jak u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
jejku co nam się wczoraj przytrafiło... Tż wstał, żeby z psem rano wyjść, ja niby się przebudzałam, Paulina z nami ostatnio śpi.. No i słyszę huk i przeraźliwy krzyk małej. Zerwałam się, na łóżku jej nie ma. Spadła nam z łóżka. Utknęła między łóżkiem a ścianą, uderzyła górną szczęką o bok łóżka, rozcięła wargę, okropnie się przestraszyła... ja dosłownie w ciągu 3 sec odsunęlam nasze łoże nałżeńskie... biedna..... przysnęłam a ona się obudziła.... na szczęście nic jej nie jest....

Martwi mnie też, że nic nie chce jeść.. Mleko to wogle trucizna.... dziś do 16 zjadła z 5 łyżeczek kaszki, gdzie kaszkę uwielbia i ze 3 łyżeczki zupki... to już któryś dzień... pić pije dużo, ale nie je wogle. Mleka pociągnie raz, zorientuje się, że nie pocie i jest szczękościsk... POwinnam skonsultować to z lekarzem?? Gorączki nie ma, i wogle nic innego niepokojącago nie widzę...

a z tych dobrych rzeczy to mamy pierwszą białą perełkę... tzn czuć ją pod palcem, czy się przebiła to nie wiem, bo nie daje zobaczyć, tylke tylko co pod palcem czuję... do tego mała zaczyna podnosić pupkę i na kolanka stawać... iii dziś opanowała sztukę schodzenia z łóżka, zsuwa się, staje przy łóżku i sprężynkuje... tzn asekuruję ją, bo po wczorajszym wypadku strasznie się boję...

to chyba tyle...resztę nadrobię wieczorem lub jutro....
Biedna Paulinka Ja swojej bardzo pilnuję, żeby nie spadła z łóżka, bo też od jakiegoś czasu śpi ze mną. Gratuluję wychodzącego ząbka

Właśnie, zapomniałam pochwalić Domcię - potrafi już przyjąć pozycję "na czworaka"

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:34   #2894
hje
Zakorzenienie

Neti, w domu wszystkie okna pozamykane i tak przyjemnie jest. Pola odsypia molestowanie doktórki. Niestety, ale pod koniec, przy takich naprawdę "akrobatycznych" badaniach ryczała jak nie wiem... I ją to zmęczyło. No i relaksujące pluskanko w basenie też zrobiło swoje. Tylko kto będzie w nocy spał?

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Kobity, właśnie przeleciałam caaaalusieńki blog modowy(?) Blogerki... Gdybym była facetem... Albo zaraz zmienię orientację.
Stary 2013-08-05, 17:40   #2895
Debrah
Zakorzenienie

gdzieee ten blog?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:47   #2896
mala_19kw
Zakorzenienie

Nazeczona-widzę Cię odezwij się co u Cb?

Hje-no właśnie-gdzie ten blog?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 18:00   #2897
marsi11
Zakorzenienie

Kija- no kombinujemy z tym nosidłem
tylko są dwa dylematy, pierwszy, czy będzie odpowiedni kolor zielonego bo na razie to słabo z tym kolorem
a drugi to czy na pewno TZ będzie w tym chodzić? bo teraz liczymy kasę na wyjazd
Samuel mi dziś oświadczył,że go buty cisną nota bene ostatnio kupowane 1,5 miesiąca temu a i klima padła w aucie TZ, za naprawdę w mercedesie zakrzyczeli nam 5500 zł to jakaś porażka
na szczeście TZ jest w miarę ogarnięty i znalazł tę część po regeneracji za 1000 zł do tego dochodzą koszty wymiany no ale to nie pięc tysięcy- patafiany
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 18:08   #2898
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
gdzieee ten blog?
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hje-no właśnie-gdzie ten blog?
Znalazłam na jej profilu blogowym.

Kurna, musimy się zacząć rozglądać za fotelikiem, Pola się nie mieści już prawie w nosidełku, pasy już ją zaczynają gnieść.
Stary 2013-08-05, 18:11   #2899
Debrah
Zakorzenienie

Jak to jest z allegro? jeśli wylicytowałam coś za niziutką kwotę i dostałam maila że wygrałam aukcje i zapłaciłam to jest moje? bo sprzedawca może się wycofać tylko gdyby minimalną ustawił?

Bo tam z głupa sobie kliknęłam sweterek, licytacja od 5 zł. A tu się okazuje, że mnie nikt nie przebił.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Hje: narobiłas smaka:d trzeba blogerkę poprosić żeby się pochwaliła.
Stary 2013-08-05, 18:13   #2900
ezzo
Zadomowienie

Ewik u mnie też pojawiały się małe grzeszki, ale ostatnio zacięcie się pilnuję, do tego zaczęłam ćwiczyć, tak więc jest spoko moja Pani od sukienki mówi, że min, 5 cm w tali jak zgubię to będzie gites i będzie fajna, konkretne wcięcie w talii, tak więc mam cel

co do osób, to pierwotnie miało być 120, ale ostatnio ta liczba zaczęła się rozrastać, bo co chwile tylko słyszałam, że trzeba dorobić zaproszenie bo jeszcze tych nie prosilismy czy tamtych...obstawiam, ze minium to bedzie jakies 150
Stary 2013-08-05, 18:25   #2901
hje
Zakorzenienie

Ezzo, to ja miałam 150. Proszonych było ok. 190, ale dużo odmówiło.
Stary 2013-08-05, 18:35   #2902
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Debrah...sweterek jest Twój....
Czekaj na paczke

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 18:39   #2903
Debrah
Zakorzenienie

No też mi się tak wydawało. Taki zwykły, cienki ale dość fajny - dla Amelki oczywiście. Ja to kurdę ostatnio mam jak Bokeh : wszystko dla dziecia))

O takie coś, przyda się, za 5 zł to ja biorę:P
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3427340572
Stary 2013-08-05, 19:19   #2904
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik u mnie też pojawiały się małe grzeszki, ale ostatnio zacięcie się pilnuję, do tego zaczęłam ćwiczyć, tak więc jest spoko moja Pani od sukienki mówi, że min, 5 cm w tali jak zgubię to będzie gites i będzie fajna, konkretne wcięcie w talii, tak więc mam cel

co do osób, to pierwotnie miało być 120, ale ostatnio ta liczba zaczęła się rozrastać, bo co chwile tylko słyszałam, że trzeba dorobić zaproszenie bo jeszcze tych nie prosilismy czy tamtych...obstawiam, ze minium to bedzie jakies 150
A co ćwiczysz? Też ciągle sobie powtarzam, że zacznę, ale jakoś do tej pory mi się to nie udało

Wow, to całkiem spore! U mnie będzie ok 30-40 osób, a i tak jak dla mnie to dużo, bo ja nie lubię być w centrum zainteresowania

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:25   #2905
hje
Zakorzenienie

Kurde, dziewczyny, ale się cieszę. Prawdopodobnie tż w następnym tygodniu jedzie do Austrii do pracy i możliwe, że roboty będzie tam nawet na pół roku. A on będzie wracał co 2 tyg. na weekend.
Stary 2013-08-05, 19:46   #2906
ezzo
Zadomowienie

Dziewczyny znowu takie ekspresowe pytanie
wróciłam właśnie od lekarza, dostaliśmy debridat, cos mi świta w głowie, że któraś to stosowała? dobrze kojarze?
pomagało?
Stary 2013-08-05, 19:51   #2907
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
heheh fajne określenie, my też w sumie tak robimy, a od kilku dni eksperymentujemy: kaszka- kąpanko- cycuś.

Blogerko dzięki za podpowiedź z tym mieszaniem kasz, dokupiłam dzisiaj orkiszową i będę dodawać do jaglanej.

Illusion gratuluje ubytków wagi, swoją drogą też się zastanawiam co ty tam chesz gubić

Ewik jak tam przygotowania ślubne? bo mnie coraz większa nerwówka ogarnia, że czasu coraz mniej a jeszcze sporo pierdół do załatwienia. Poza tym przeraża mnie liczba gości, która jest u mnie ogromna, za duża rodzina, za dużo znajomych bliskich rodziców i naszych i póki co tylko kilka starszych ciotek poodmawiało
I jak tam postanowienie nasze?

Tak jak wam wspominałam mamy nianke od 1 sierpnia, złota kobieta, widziałam jak wychowywała dzieci mojego kuzynostwa, ale nie myślałam, że mój syn się tak szybko odda a ja postanowiłam wykorzystać ten czas kiedy młody jest z nianią dla siebie i zakupiłam sobie karnet na siłownie, pawiem Wam, że po pierwszym dniu jak sobie poćwiczyłam czułam się jak skowronek, dawno nie byłam taka zadowolona z siebie, a wiecie co dzisiaj odkryłam? jest jedna bieżnia z internetem <!> i tak sobie truchtałam i podczytywałam wizaż
Ile godzin w tygodniu korzystasz z pomocy niani?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Dziewczyny znowu takie ekspresowe pytanie
wróciłam właśnie od lekarza, dostaliśmy debridat, cos mi świta w głowie, że któraś to stosowała? dobrze kojarze?
pomagało?
JA, to takie kropelki? probiotyk jakis chyba?
Stary 2013-08-05, 19:53   #2908
Debrah
Zakorzenienie

Dziecko właśnie śpi.
Dziś cały dzień od rana jestem sama, nie wiadomo kiedy wróci Tż.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!
Wiem, jaram się pierdułką, ale...

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
Stary 2013-08-05, 19:54   #2909
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ile godzin w tygodniu korzystasz z pomocy niani?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

JA, to takie kropelki? probiotyk jakis chyba?
Mam nianie na pełen etat, bo ja do pracy wróciłam, przychodzi między 8 a 9 ( tu się dogrywamy jeszcze, bo mały ostatnio dzięki roletom przestawił swoją pobudkę) i jest z małym do 16.

Ja mam debridat w takiej dużej butelce jak od syropku, ale w srodku są takie kuleczki do rozstopienia w płynie właśnie, dziwne to jakieś. Blogerko wy mieliście to na ulewanie?
Stary 2013-08-05, 20:12   #2910
hje
Zakorzenienie

Debrah, , wiadomo, że jak coś się robi pierwszy raz, to zawsze jest stres.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Babuszki, co jest z Wami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości