|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42117519]Pani daje rumianek [/QUOTE]nie uczula? tyle się naczytałam, że nie daję.
jeśli już to koper właśnie (ale mój jak wypije 20 ml to sukces... i tak musi, bo żelazo tak podaję). Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że idziesz do lakarza i tak szybko masz wizytę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Te wizyty o 16 mnie wykończą psychicznie, ale od tej godziny przyjmuje.
Wszystko ok ![]() Najpierw mnie wystraszył, bo powiedział, że macica jest coś za nisko (a na poprzedniej wizycie powiedział, że jak jest ciąża obumarła, to od razu macica "siada"), nie mógł wyczuć dna. Wiec ja już panika. Ale wszystko ok ![]() ![]() Wymierzył główkę, kość udową (wg. tych pomiarów dokładnie 15tc0d, a wg. OM dopiero w czwartek skończę 15tc), posprawdzał komory serca, czy brzuch zamknięty. Łożysko mam za nisko - jak w poprzedniej ciąży. Szyjka zamknięta. Mogę już wychodzić na spacer ![]() O pracy absolutnie nie ma mowy, na te upały mnie nie puszcza, więc zwolnienie do końca sierpnia, z przkazem chłodzenia mieszkania, zasłaniania okien itp. Może we wrześniu/październiku wrócę jak nic się nie będzie działo. Przez 3 tyg waga poszła o 0,5 kg w górę, gin zaczął się śmiać, że powinnam już trochę przytyć, a nawet nie nadrobiłam wagi z początku ciąży ![]() Następna wizyta 29.08. Wizyty u niego to niebo a ziemia w porównaniu z lekarzem, do którego chodziłam rok temu. Nic nie mówił przy USG, wizyta może 10 min trwała. A teraz 30-40 minut to standard. A no i mam zażywać rutinoscorbin na zakwaszenie moczu, bo wyszło mi pH 7,5. Duphaston mam zażyć do końca co mam (czyli do jutra) i potem zużyć luteinę, która mi została z początku ciąży (najpierw tą podjęzykową 3x dziennie, a otem dopochwową 2x dziennie).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-05 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Hosenka
![]()
#634 |
Zadomowienie
|
U mnie tez wszystko ok.
Następna pełna wizyta 19 sierpnia. Ta dzisiejsza była ekspresowa, właściwie tylko pomiar szyjki a pozniej chwila USG przez brzuch, ale to tylko celem zobaczenia i zmierzenia FHR. Popatrzył tez na główkę, w środku wszytsko cacy. ![]() Pozniej byłam na mini zakupach owocowo ( ![]() Maksi mi ochoty na buty narobila a Pani na młode jabłka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
będziesz chciała?
poka, poka! ![]() Lachonki, ale się cieszę, że wszystko gra!!!! ![]() ![]() ![]() Jak sobie przypomnę ten stres. ale też stres z wizyt starankowych... heh...
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że oddajesz rzeczy do domu samotnej matki. świetny pomysł. cieszę się, ze wszystkich wizyt! ja pałętam się po domu, trochę porządkuje, pojechałam na zakupy na spokojnie (po pracy to zwykle są zakupy na wariata), odwiedziłam dziadka i cmentarz i dzień zleciał. jutro już nie wychylam głowy z podwórka, muszę posprzątać kuchnię, garderobę i schowek.
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
super, że u Was ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Hosenka, Kubek - super, że wszystko dobrze ![]() _________________________ ____________ jak cudnie jest dziś nad morzem - nie pali słońce, ale wieje fajny wiatr - jestem w siódmym niebie ![]() Pozdrawiam z Dziwnówka ![]()
#640 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim!
Kubek, Hosenka, gratuluję wizyt! Perse, zazdroszczę ogromnie, że udaje Ci się ściągnąć tyle pokarmu na jeden raz! Jakiego laktatora używasz? Moje piersi nie chcą z żadnym współpracować... Mleko jest a nie leci ![]() ![]() agatko, niedawno doczytałam co u Ciebie... Przytulam mocno, mam nadzieję, że jednak mimo wszystko się uda, za dużo tych wizażowych kciuków żeby się nie udało! fiol, trzymam kciuki za wizytę u neurologa ![]() rena, zazdroszczę morza! A my chwalimy się, bo wczoraj skończyłyśmy już 8 tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
Pani, buty żaden szał i sex. Wręcz przeciwnie
![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-08-05 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Adunia!!!!! Kaja jest piękna!
Takie dziecko do schrupania ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- A jakie ma stopy ![]() I w ogole jak Ona urosła. Pamiętam to pierwsze zdjęcie.. I to.... Różnica wielka! |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się spociłam jak przeczytałam ![]() i właściwe miejsce ![]() ![]() ![]() masz prześliczną córunię. jakie ma oczyska ![]() ![]() hasło dobre, ale wcale nie takie ciężarne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||
Wtajemniczenie
|
super
![]() cieszę się ogromnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wykąpałam chłopców, zjedli kolacje, próbuję ich uspać, jak narazie ja leżę oni klockami się bawią ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ano, zmienia się z dnia na dzień, a ja zakochana po uszy coraz bardziej... Mój TŻ śmieje się, że wykręca stopy tak jak i ja ![]() dziękujemy! ![]() oczyska chyba będą brązowe, po mamie jejeje! ![]() dziękujemy maksi, całusy dla chłopaków! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny fajnie, że u Was wszystko w porządku
![]() ![]() A ja jutro chyba umrę... Zresztą już dzisiaj nie mogę się na niczym skupić, z tych nerwów dostałam biegunki i żołądek mnie boli ![]() A jak mój mąż wspomni o jutrzejszej wizycie to zaczynam ryczeć. Czemu ja się ostatnio taka beksa zrobiłam. Jutro też na bank się poryczę. Czy będzie dobrze czy źle, poryczę się w gabinecie ![]()
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ze względów finansowych to mi się nie będzie opłacało wracać (żeby dostać tyle ile mi wyszło chorobowego muszę się porządnie napracować i nakombinować).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-05 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42116567]Kocur mój robi ti samo codziennie. Ma klin w lozeczku, poza tym kupiłam mu espumisan na to powietrze w żołądku, a jak chce,żeby zasnął w lozeczku, to za rada dziewczyn przytrzymuje mu rączki i nóżki, żeby go nie wybudzaly, gdyby było chłodniej to wsadzilabym go w otulaczek. I zwiniety ręcznik też ma. I dopajam go herbatkami w upały. Wszystko niezgodnie z zaleceniami, ale co robić, jak sie dziecko męczy..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ale co niezgodne z zaleceniami? jakimi? Cytat:
piękna jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
MBZ♥
|
Kubku, Hosenko bardzo się cieszę z pomyślnych wieści wizytowych
![]() Aduniu, Córeczka prześliczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Moim codziennym jest
![]() Jeden mam ja, jeden ma pies i tak sobie siedzimy. Każde wyłączenie psiego wentylatora bardzo niepokoi psa ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Trzymaj sie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Kubek, Hosenko, super wieści
![]() adunia, śliczna ta Twoja córeczka ![]() ![]() wadera, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Dziewczynki a ja chcę sobie kupić jakieś sandałki na wyjazd w góry - do chodzenia po górach mam oczywiście swoje buciory, asicsy, ale myślę o takich na wyprawy w dolinki i nie wiem co wybrać ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje futrzaki zawsze zwiewały od wentylatorów, suszrek itp. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- elizabeth co u Ciebie?
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Berbie, moj pies jest w Klubie AM, w "zdjęciach naszych pociech".
Jutro moge jakies aktualne z upałów wrzucić ![]() Rena, zazdroszczę morza. Babcie sie dobrze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pani na razie odpukać nie obserwuje u Młodego żadnych alergii. Za to dzisiaj była masakra, Artur od 17 do 20 płakał z przerwami na butle... Potem zasnął zmęczony i wstał o 24.
Gratuluję udanych wizyt!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Adunia mam Avent ręczny, taki zwyklak, kosztował 130 zł w aptece niedaleko szpitala, musiałam kupować na szybko i w ciemno, tzn. ja zadzwoniłam ze szpitala do apteki i go obczailam, a mój tata jechał kupić ![]() Monika np. herbatki- dzieci piersiowych sie pobić nie dopaja. Ten ręcznik za pleckami to też gdzieś czytałam, że niezbyt... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Wadera, placz ile wlezie. ze szczescia oczywiscie. to oczyszczajacy placz. na wizycie serduszkowej zaswinilam doktorkowi caly kitel moim tuszem do rzes
![]() bedzie dobrze, wierze w to mocno i sciskam palce! ![]() cudny obrazek rodzajowy ![]() (Torres ma taka ksiazeczke, w ktorej jest pan i kotek. i tekst "pan podlewa, kotek je", u Ciebie jest "pani sie chlodzi, piesek sie chlodzi" ![]() hm. miałam takie z dobra amortyzacja z Ecco wlasnie i ze starego poczciwego Alpinusa... dlaczego maz nie gorzysty? moze na jakies male gorki da sie namowic? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42125451]Za to dzisiaj była masakra, Artur od 17 do 20 płakał z przerwami na butle... [/QUOTE]Perse, przeklejam swój post z 20 IV (nasi kawalerowie w tym samym wieku ![]() dzis doczytałam w ksiażce "Dzieciozmagania" R. Cooke (str. 186), że jest coś takiego jak "arszenikowa godzina". To czas - pi razy oko - miedzy 16 a 19stą. U nas się sprawdza, choć Mlody jakos specjalnie placzliwy nie jest (bo tylko w zakresie czasu: 16:30 - 21:00), kolek chyba raczej tez nie ma, bo kupiszony robi prawie co pielucha.... ale w tym czasie ani sucha pielucha, ani nakarmienie, ani utulenie nie pomagają... kapiel wycisza, potem troche placzu po cycu i śpi... Porady R. Cooke na płacz (nic odkrywczego): - jedzenie (ale dziecko moze tez byc przejedzone na co pomagaja tylko czas i bliskosc rodzicow. trudno odroznic glod - potrzebe dokladki od przejedzenia, pozostaje metoda prob i bledow a to trwa) - sen - przewijanie - bezpieczenstwo (motanie, zawijanie dziecka) - uspokajanie (poklepanie po leckach, pupie, przytulenie, podanie smoczka) - noszenie (slucha bicia serca) - pora na wyciszenie (wyeliminowac nadmiar bodzcow) - ktos inny (mozliwe ze utkneliscie w zakletym kregu spiecia - ty i dziecko, mozliwe ze ktos inny uspokoi je od razu --> nie trac rezonu kazda z nas to spotkalo) - porzadne odbicie - badanie medyczne - delikatny masaz oliwa z oliwek - kolysanka - cicha muzyka - wycieczka wozkiem - ciepla kapiel - kolysanie (przejazdzka autem, kolyska, hamaczek) - przyjemna temperatura - mniej ubranek - ustalony rytm dnia - gdy dziecko starsze: odwracanie uwagi ale obok jest tabelka pt. KTORE DZIECI PLACZA?
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Witam już jestem w domu. Trochę was podczytywałam na telefonie, więc jestem na bieżąco z informacjami. Nie miałam jednak jak odpisać.
Agatka bardzo mi przykro ![]() Hosenka, Kubek ![]() Wadera ![]() Adunia piękna córa ![]() Rena odpoczywaj.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.