|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze, że się dobrze skończyło Z tym mlekiem to nie wiem jak babcia ale moja mama karmiła mnie a moja teściowa mojego tżta i jego siostrę też od 3 m-ca bo musiały do pracy wracać a kiedyś nie było mm i co jakoś wyrośliśmy mój tżt nawet na 2 metry urósł ![]() ![]() a swoją drogą moja teściowa mi ostatnio opowiadała jak dzieciom robiło się mieszankę mleczną do picia (malutkim 2-3 m-ce) mleko z wodą pół na pół do tego ileś łyżek mąki zwykłej pszennej i było gdzie jakie wprowadzanie glutenu stopniowo ![]()
|
||
|
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No poszalałam okrutnie. Morze piwa wypiłam, do domu wróciłam około 3-ciej sponiewierana No i czeka mnie poważna rozmowa ![]() Cytat:
Tak w ogóle pies się znalazł, rano leżał pod drzwiami u rodziców. Zatruła się czymś bo żyga, teraz nie ma czym i ją męczy strasznie, nie ma sił na nic, do domu nie moglam jej dociągnąć, ledwo szła i się pokładała. Nos ma suchy i ciepły, zaraz do weterynarza jedziemy. |
|||
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jak Jaś podchodzi do nóg i zaczyna jęczeć to Mu daję chrupkę kukurydzianą i jest szczęśliwy - jak zje to idzie się bawić.
A z zabaw to czytamy książki, na porządku dziennym garrnuszek na klocuszek, basen z piłęczkami i zabawki z FP takie interaktywne. Bawi się też butelką 1,5 l z wodą i kamyczkami ( uwielbia ją ). Lewek super sukienka i świetnie w niej wyglądasz
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, już sobie wyobrażam tą poważną rozmowę, Ty ze spuszczoną głową a Krop grożący Ci palcem
Dzięki Dziewczynki, sukienka mi się też szalenie podoba, nie wiem tylko jak dziecko jutro nakarmię, będę musiała się rozebrać Dzięki za odpowiedzi w sprawie zabaw, on jak ma dobry humor to byle co go zajmie. A jak coś w niego wlezie to koniec, wszystko wyciągnę i po sekundzie rzuca, i taki nerwus się zrobił, zanosi się z płaczu i rzuca wszystkim co ma pod ręką A w ogóle oczywiście jak tylko się na niego poskarżyłam to już grzeczniutki Nie wiem o co tu chodzi...A poza tym nie mam pojęcia jak go mam oduczyć wsadzania łapek w kocie miski, żadne nie wolno nie działa, odciąganie i tłumaczenie też nie, muszę miski chować, bo już do buzi karmę wkłada. |
|
|
|
#815 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
z Zarowej wyprzedaży zimowej ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Nie zwymiotował, ale czerwony na twarzy i nie mógł oddechu złapać Potem w baseniku też się zakrztusił wciagając wodę buzią...U nas zabawki to masakra. Mąż kupił pchacza za 200 zł, a to go w ogóle nie interesuje! ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Raz Henio zjadł zupę ze śmietaną u mojej mamy i wyszła mu swędząca wysypka na karku. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#816 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sukienka ładna,ja szukam czegoś bardziej seksi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasze też raczkuja a myślałam że nie będą. Cytat:
A ztym mlekiem to jest tak,że kiedyś nie bylo mm i jak się kobiecie pokarm skonczył to trzeba było czymś dziecko nakarmić.Chociaż mam znajomą która swoje dzieci karmiła mlekiem krowim od 3 miesiąca życia. Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla suni. Wiecie co Oliwka ma jęczmień na powiece chyba się odemnie zaraziła |
|||||||||
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Luna ma decydujące 24 godziny. Jak przeżyje to powinna się wylizać.
Okazało się że samochód ją potrącił i najprawdopodobniej ma pękniętą przeponę. Dostała kroplówkę, leki i leży w piwnicy, bo kazał w chłodne miejsce ją położyć. Biedna moja lafirynda. |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Straszne!!! Nie masz do siebie pretensji, że jej nie upilnowałaś...?
|
|
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
o matko wiem co czułaś.Jak mi Alanek sie krztusił to chyba byłam blada jak truposz i nie oddychałam ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny które robiły morfologie maluszkom. U nas limfocyty 60% - co to oznacza?? |
||
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Iwoncia to oznacza, że masz zdrowe dziecko
Od 4 dobry do około 4 -5 roku żysia w rozmazie jest odwrócenie, czyli przewaga limfocytów, później jest przewaga neutrofili.
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa czemu nie mogę nic napisac
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Oo_oO ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Dobra to pisze to samo poraz 10 chyba dziś już: ![]() Witam sie i przepraszam alr nie nadrobie narazie,bo Jagoda tak daje popalic, że mąż na żądanie dzisiaj wziął. Całą noc robiła zadyme, w weekend tez marudna. Dziś zatem mialam dzień odpoczynku, bo od rana mąż starał sie sam zajmowac Jagoda,bym wytchnela. Nie zbyt mu wyszło. No ale starał sie kochany i chociaż poodkurzal, pomyl podłogi, zrobił 2prania, obiad. Ja do poludnia odsypialam. Później poszliśmy na spacer i zakupy. Teraz Jagoda ogląda kiepskich bo zwariuje. Cały dzień nie spi, marudzi i tylko biegamy naokolo niej na zamianę
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka odeszła
![]() ![]() ![]() Mam straszne. A teraz jeszcze większe jak to przeczytałam. |
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, współczuję przeżyć, wyobrażam sobie ten strach... Teraz będziesz miała stracha za każdym razem pewnie, oby nie.
Tamlin, biedna sunia, mam nadzieję, że wyjdzie z tego Angel, a dajecie Jagodzie coś przeciwbólowego? Współczuję bardzo, bo ona i tak temperamentna, więc nie wyobrażam sobie jak to wygląda w nasileniu... Mój marudzi i mam go dość chwilami, a Jagoda to pewnie dopiero daje w kość, podziwiam i trzymam kciuki oby prędko te zębicha wyszły. A my zarezerwowaliśmy już nocleg, 4 dni raptem, ale chyba wystarczy. Będziemy w Augustowie. A jutro chrzest, także tydzień intensywny, jeszcze będę się jutro w dzień pakować abyśmy mogli w środę przed południem wyjechać. Teraz siedzę z farbą na głowie, jeszcze pazury do pomalowania mam i wsio
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia przykro mi ... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
powodzenia i udanego wyjazdu
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Dzięki
|
|
|
|
|
#827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tamlin współczuję, przykro mi, ale nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, nic nie zawiniłaś. Cytat:
|
|
#828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
widze obcykana jesteś ![]() Dziękiiii Cytat:
o matko biedni jesteście wszyscy Cytat:
Nie obwiniaj sie bo to nie jest Twoja wina. Wszystkich sie upilnować nie da niestety. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Aaaa, my dzisiaj na spacerku znowu 10zł znaleźliśmy ![]() Tym razem tż znalazł, ale mojego rekordu nie pobił Chyba założe sklep internetowy bo handel mi idzie ostatnio błyskawicznie w ciągu tygodnia 4 razy na poczte z paczkami lecialam ![]()
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-05 o 21:15 |
|||
|
|
|
#829 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaka oszczędność czasu ![]() Biedna Oliwka Cytat:
oby szybko wyszły zębole i mała się uspokoiła![]() Przykro mi Cytat:
|
|||
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy bebetto nico, tak jak lilka i laurose. JAk mieszkasz w centrum to chyba lepsza będzie lżejsza parasolka. My mieszkamy na wsi i duże pompowane koła zdają egzamin .
|
|
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja mam katar, że ledwo oddychać mogę.
Nie dam chyba rady Ewki dzisiaj ćwiczyć. Cytat:
Jeżeli Luna miała się męczyć jeszcze godzinami, to może tak będzie lepiej. Tulę Cię mocno.Cytat:
Powodzenia jutro!---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Iwoncia Wy to, ale macie szczęście z tą kasą. Może to jakaś ukryta kamera? A poważnie to szkoda, że u mnie na osiedlu ludzie tak pieniędzy nie gubią.
|
|
#832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#833 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okolice moich rodzinnych stron , tam nad morze się jeździłoCytat:
nie zazdroszczę takich przeżyćojej, oby szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() dobrze, że mąż Ci pomaga Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i udanego wypoczynku
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies w tym miesiącu szczęscie mamy z tą kasą teraz co spacer to głowa na dół i patrze czy coś nie leży ![]() Ide w poduszki bo dzień dziś z mnóstwem wrażeń i padam na nos. Przespanej nocki życzę
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Tamlin przykro mi
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hello
![]() Pobudka wstać!!!!! ![]() My już nie śpimy
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
U nas pobudka dzisiaj o 6:30. Już nie pamiętam kiedy Antek ostatni raz budził się o takiej godzinie.
Mój biedulek nadal kaszle i to co raz mniej mi się podoba, więc jutro czeka nas lekarz. A tak miałam nadzieję, że to od zębów.
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co teraz czujesz....moja się wylizała po wypadku samochodowym, ale zabiła ją jakaś zwitka gnoju na polu, którą zjadła takiego psa już nigdy miała nie będę - była jak moje dziecko przez to wogóle psa dzieciom nigdy nie kupiędzień dobry ![]() Moja mała w nocy z ndz na pn dała popalić, nie spała od północy do ok.3.30 winię zęby, bo idą trzy na raz![]() Mnie upał wykańcza totalnie, ledwo zipię już a do południa kisimy się w domu nawet na normalny spacer nie mam jak iść, bo zaraz z dupy mi cieknie - dosłownieOdpuściłam Skalpel, bo nie daję rady, robi mi się słabo przez ten upał jak ćwiczę Nawet was nie nadrobiłam, przeleciałam tylko migiem - wybaczcie
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin jeszcze raz tule mocno
Idę spróbować nadrobić. Mała dala popalic wczoraj cały dzień. Jak często mogę jej dawać paracatemol przeciwbolowo?bo gorączki nie ma. Daliśmy jej wczoraj na noc,bo biedna do 23płakała i ładnie pomogło,zasnela i bez pobudki przespala do 5. Dziś idę po jakiś inny żel,bo camila mi sie skończyła, calgela tez niewiele zostało. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jeszcze okres wczorajj dostałam, pierwszy od porodu normalny i padam. Mc temu tylko plamilam, za to teraz @ na calego
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć Dziewczynki
My dziś pospalismy do 8 No tam tylko z 5-6 pobudek ;-)Ja też ciężko znoszę te upały, a z tego co widzę to dopiero początek... Nawet na czas urlopu mnie to nie cieszy, no bo będziemy się smażyć. No nic to. Miłego dzionka! fon mój słodki fon ;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

A myślałam, że będę musiała się nachodzić. A wszystko przez to, że nagle zaczęłam dobrze wyglądać w sukienkach w których nigdy dobrze, że nie wyglądałam, poprzez szerokości w udach i biodrach 
No ale chwila moment i po zabawie, a teraz wyje mi pod nogami coby go wziąć na ręce 
Pół kuchni, ja i ona w wymiotach, a strach niewyobrażalny, oby to się nie powtórzyło
. Zaraz potem już na szczęście było ok, wymyłam ją pod prysznicem i się śmiała, jak strumień wody kierowałam na jej nią, zjadła z piersi i wielce zadowolona, po prostu mechanicznie się kawałkiem marchewki zakrztusiła, a ja już miałam przed oczami wizję rotawirusa, czy nie wiadomo czego 

wiem co czułaś.

i jaka oszczędność czasu 
wiem co teraz czujesz....moja się wylizała po wypadku samochodowym, ale zabiła ją jakaś zwitka gnoju na polu, którą zjadła