Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 19:23   #2011
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
U mnie nawet przy zwykłym badaniu-nie trzeba być w ciąży może uczestniczyć mąż
No to fajnie, chociaż na zwykłe badanie męża bym nie brała Ale sama świadomość, że lekarz nie ma nic przeciwko i nie będzie krzywo patrzył na taką "fanaberię" jest super

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:36   #2012
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
No to fajnie, chociaż na zwykłe badanie męża bym nie brała Ale sama świadomość, że lekarz nie ma nic przeciwko i nie będzie krzywo patrzył na taką "fanaberię" jest super
Mój gin uważa to za normalne, jeśli para chce żeby partner czy tam mąż uczestniczył w badaniu to nie ma sprawy
Mój mąż zawsze ze mną jeździ do gina, wchodzimy razem do gabinetu a na czas badania wychodzi i już
Stary 2013-08-05, 20:08   #2013
Lila_27
Zakorzenienie

Ja się troszkę przepracowałam dzisiaj i boli mnie brzuszek , przeprowadzka, rozpakowywanie rzeczy, TŻowi nie ufam

Jestem teraz w nowym mieście i nie znam żadnego ginekologa, jeśli któraś jest z Krakowa to polećcie kogoś
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:12   #2014
vioris
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki
Jakoś Was doczytałam. Nawet nie było tak źle Przez weekend jeszcze daję radę. W tygodniu już ciężko

Gratulacje dla nowych ciężarówek

U mnie jakoś spokojnie się zrobiło. Chyba ta pogoda tak wpłynęła na mój organizm. Wprawdzie już dziś @ nie ma co jest dziwne, bo zwykle trwa 7 dni i ani jednego mniej. Dziś już nawet plamienia żadnego nie widzę. No chyba, że jutro się coś jeszcze pojawi.
Nie wiem czy jestem już zapisana na 2 cs - jeśli nie to poproszę

Tempki mi się mierzyć nie chce, więc na ovuf wpisuję tylko odczucia, śluz i serducha Jak to potrwa trochę dłużej, to wtedy może zacznę mierzyć. Na razie liczę na to, że pójdzie samo bez nakręcania się mierzeniem
Wysłałam kilku z Was zaproszenia na ovu

Widziałam, że pisałyście na temat kotów
Ja mam w domu 3 kocury TAK - jestem kociarą I mogę z czystym sercem powiedzieć, że to nieprawda aby w domu było cokolwiek czuć Jak ktoś sprząta normalnie, czyści kuwetę raz dziennie to nie czuć NIC. Futro jest - owszem. Zwłaszcza latem. Trzeba codziennie odkurzać, ale to już jest wpisane w posiadanie jakichkolwiek zwierząt. Jak koty są wykastrowane, to pachną domem a nie śmierdzą Takie poglądy przekazują osoby które lata temu miały niekastrowane kocury w domu. Kiedyś kastracja nie była rozpowszechniona i niestety takie kocury znaczyły a to NAPRAWDĘ śmierdziało
Jeśli ktoś nie wierzy, zapraszam do mnie Moje koty chętnie dadzą się powąchać
Jestem zdania, że jeśli ktoś twierdzi, że nie lubi kotów, to po prostu ich nie zna Mój Tż był przeciwny kotom (na szczęście koty były pierwsze ) ale jak z nimi zamieszkał - pokochał na maxa. Już gdy byłam z nim braliśmy dwa koty i nie wyobraża sobie bez nich życia

Dla tych które martwią się kredytem - my też mamy Niestety. Ale u nas za 4 lata kredytu się pozbędziemy na szczęście sprzedając mieszkanie Zapewne będziemy musieli wziąć kolejny na inny samochód, ale już nie taki na 30 lat

A mieszkamy obecnie w mieszkaniu 53 m2 i mamy dwa duże pokoje. Niestety brak balkonu i 3 piętro bez windy Ja to się najbardziej boję, znoszenia maleństwa z tego 3 piętra z wózkiem No i jeśli będzie synuś to ciężko widzę dzielenie pokoju ze starszą siostrą
Ja miałam brata młodszego o 9 lat i absolutnie z nim pokoju dzielić nie chciałam. Zwłaszcza, że moja córcia to typ księżniczki - wszystko różowe i dziewczyńskie jak chłopiec miałby mieszkać w takim pokoju?
Stary 2013-08-05, 20:24   #2015
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Zakładając książeczkę ciąży musi być pieczątka, że byłaś pod opieką lekarza od któregoś tam tygodnia. Teraz piszą tak:
"Świadczenie przysługuje jeżeli kobieta pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tyg. ciąży aż do dnia porodu. Fakt ten powinien być udokumentowany odpowiednim zaświadczeniem wydanym przez lekarza lub położną."

http://www.gdzierodzic.info/artykul/...FYVV3goddDgACQ

W 2012r było, że 12tc, teraz to zmienili więc przed 10 tc trzeba się stawić u gina, bo on wtedy po porodzie pod pisemkiem stawia pieczątkę i swój podpis żeby dostać zawrotną kwotę 1 tys I 3 wizyty muszą być. Oczywiście idzie się dogadać z ginem, gdyby się przegapiło ten 10tc, no ale to już trzeba między sobą dogadać- zależy jaki jest gin
Bardzo dziękuję za odpowiedzi Poczytam sobie ten artykuł A nóż się przyda
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:39   #2016
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja mam w domu 3 kocury TAK - jestem kociarą I mogę z czystym sercem powiedzieć, że to nieprawda aby w domu było cokolwiek czuć Jak ktoś sprząta normalnie, czyści kuwetę raz dziennie to nie czuć NIC. Futro jest - owszem. Zwłaszcza latem. Trzeba codziennie odkurzać, ale to już jest wpisane w posiadanie jakichkolwiek zwierząt. Jak koty są wykastrowane, to pachną domem a nie śmierdzą Takie poglądy przekazują osoby które lata temu miały niekastrowane kocury w domu. Kiedyś kastracja nie była rozpowszechniona i niestety takie kocury znaczyły a to NAPRAWDĘ śmierdziało
Jestem zdania, że jeśli ktoś twierdzi, że nie lubi kotów, to po prostu ich nie zna Mój Tż był przeciwny kotom (na szczęście koty były pierwsze ) ale jak z nimi zamieszkał - pokochał na maxa. Już gdy byłam z nim braliśmy dwa koty i nie wyobraża sobie bez nich życia
zgadzam się w 100000%!
Bez zwierzaka w domu jest nudno i za cicho My mamy kocura wykastrowanego i się stabilny zrobił, taki pantofel
jest kochany

Cytat:
jak chłopiec miałby mieszkać w takim pokoju?

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi Poczytam sobie ten artykuł A nóż się przyda
nie za ma co
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:43   #2017
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę kotów Ja nigdy nie miałam, ale bardzo kocham i od wieków namawiam TŻ na wzięcie jakiegoś do domu. Ale niestety, mąż chował się na wsi, gdzie zwierzaków jest dużo, ale ich miejsce jest na podwórku Może jeszcze kiedyś go przekonam... Na razie w planach dzidźka, więc kot i tak nie wchodzi w grę

Powiem wam, że trochę fiksuję... Wiemy już wszystkie lub prawie wszystkie, że bardzo łatwo jest sobie wmówić właściwie wszystkie objawy ciąży. Ale niech mi któraś powie - można sobie wmówić BRAK JAKICHKOLWIEK objawów nadchodzącej @ ?? Bo mi się chyba udało

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-05, 20:56   #2018
201606201204
Konto usunięte

Dobry wieczór!

Został miesiąc do ślubu i stwierdziłam, ze wracam do Was.

Teoretycznie po rozmowie z Tż, od ślubu mamy już zaprzestać uważania, czyli koniec z przerywanym.
W tym miesiącu wróciłam też do mierzenia temperatury i sprawdzania śluzu.

A co u Was? Widzę kilka nowych twarzy.

Weszłam i już myslałam, że mnie usunęłyście z listy, ale jestem - uf.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:06   #2019
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Został miesiąc do ślubu i stwierdziłam, ze wracam do Was.

Teoretycznie po rozmowie z Tż, od ślubu mamy już zaprzestać uważania, czyli koniec z przerywanym.
W tym miesiącu wróciłam też do mierzenia temperatury i sprawdzania śluzu.

A co u Was? Widzę kilka nowych twarzy.

Weszłam i już myslałam, że mnie usunęłyście z listy, ale jestem - uf.
Hej Super, że do nas wracasz Jak tam stresy przed ślubem?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-05, 21:13   #2020
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Ja się troszkę przepracowałam dzisiaj i boli mnie brzuszek , przeprowadzka, rozpakowywanie rzeczy, TŻowi nie ufam
Uważaj na siebie Kochana! Nie dźwigaj! Niech się Tż trochę pomęczy
Stary 2013-08-05, 21:13   #2021
Elfka86
Zakorzenienie

Czołem

jutro może nadrobię, dziś nie ma szans za dużo na raz
Stary 2013-08-05, 21:14   #2022
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się w 100000%!
Bez zwierzaka w domu jest nudno i za cicho My mamy kocura wykastrowanego i się stabilny zrobił, taki pantofel
jest kochany
Nasze 3 kocury to pantofle Ale wszystkie kochają nas, my ich a one siebie wzajemnie
Dla mnie dom bez kota to nie dom I mimo, że czasem się wkurzamy na te ich futro latające wszędzie, na nocne harce po domu, to jednak jak przyjdą i ułożą się na kolanach, zrobią baranka i mruczą na cały dom - tak, to jest niebo

Cytat:
Zazdroszczę kotów Ja nigdy nie miałam, ale bardzo kocham i od wieków namawiam TŻ na wzięcie jakiegoś do domu. Ale niestety, mąż chował się na wsi, gdzie zwierzaków jest dużo, ale ich miejsce jest na podwórku Może jeszcze kiedyś go przekonam... Na razie w planach dzidźka, więc kot i tak nie wchodzi w grę

Powiem wam, że trochę fiksuję... Wiemy już wszystkie lub prawie wszystkie, że bardzo łatwo jest sobie wmówić właściwie wszystkie objawy ciąży. Ale niech mi któraś powie - można sobie wmówić BRAK JAKICHKOLWIEK objawów nadchodzącej @ ?? Bo mi się chyba udało
Może kiedyś sam do Was przyjdzie Koty tak czasem mają, przychodzą i zostają A Tż-ta przekonuj W końcu się uda

Hehe co do braku objawów - można Ja sobie tak kiedyś wmawiałam brak i nie czułam zupełnie NIC. A potem nagle pewnego pięknego dnia przychodziła wredna @ Z drugiej strony jakie to fajne uczucie było - nic nie bolało, nic nie wkurzało Ale Tobie oczywiście życzę aby to jednak była dzidzia Bo ja jak zaszłam w ciążę to nie miałam żadnych objawów, tylko brak @
Stary 2013-08-05, 21:19   #2023
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Hej Super, że do nas wracasz Jak tam stresy przed ślubem?

Stresu jako takiego nie ma. Ostatnio mialam dość melancholijny okres, ale nie wiem czy z powodu ślubu tylko czy też przez ten brak pracy. Cieszę się, ale też łezka się kręci w oku, że tyle rzeczy przeminęło.
Stary 2013-08-05, 21:36   #2024
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Stresu jako takiego nie ma. Ostatnio mialam dość melancholijny okres, ale nie wiem czy z powodu ślubu tylko czy też przez ten brak pracy. Cieszę się, ale też łezka się kręci w oku, że tyle rzeczy przeminęło.
Ja miesiąc temu płakałam mężowi, że już nigdy więcej nie pojadę na letnie kolonie Już od dobrych kilku lat jestem na nie za stara, ale dotarło to do mnie dopiero po ślubie

Właśnie kilka razy byłam na twoim blogu i ostatnio czytałam o rozmowach w sprawie pracy, po angielsku i w ogóle - dobrze się zapowiadało. Nie wyszło?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-05, 21:42   #2025
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze 3 kocury to pantofle Ale wszystkie kochają nas, my ich a one siebie wzajemnie
Dla mnie dom bez kota to nie dom I mimo, że czasem się wkurzamy na te ich futro latające wszędzie, na nocne harce po domu, to jednak jak przyjdą i ułożą się na kolanach, zrobią baranka i mruczą na cały dom - tak, to jest niebo
O taaak... mruczenie, kładzenie się na brzuch, nogi jest super. Ciepło kota niby leczy I ten mokry nosek Musiałabym wysterylizować jeszcze kotkę bo to wariatka... 1,5 roku ma, szalona i robi koło kuwety. Jak jest 1 kupa w kuwecie to już obok A kot oznaczał terytorium kiedyś i się wkurzyliśmy i poszliśmy wykastrować. Przestał i zrobił się prawdziwym kotem domowym, pantofel jak ta lala. Noski-noski umie robić ze mną Bo to mój młodszy syncio Od 5 dnia wychowany przeze mnie
W jakim 'wieku' masz swoje trojaczki? U nas starszy 5, młodsza 1,5
Stary 2013-08-05, 21:47   #2026
201606201204
Konto usunięte

Ja na koloniach nigdy nie byłam.

Cytat:
Właśnie kilka razy byłam na twoim blogu i ostatnio czytałam o rozmowach w sprawie pracy, po angielsku i w ogóle - dobrze się zapowiadało. Nie wyszło?
Nie odezwali się, na stronie nie ma już ogloszenia. Pewnie znaleźli kogoś z lepszym angielskim.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Leine widzę coś o kotach. My mamy kocicę, roczną. Znalazłam ją na klatce schodowej i tak zostala. Własnie mija tydzień od sterylizacji.
Stary 2013-08-05, 21:47   #2027
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
szczere gratulacje

Kamel
trzymam kciuki żeby to było TO

jak najszybciej chociaż na początku i tak nic z Tobą nie zrobi, i nie powie wielkich informacji. Sprawdzi pęcherzyk jak wygląda i białko bo pewnie tylko tyle będzie widać. Ale chociaż będziesz spokojniejsza
Dzięki zobaczymy co będzie jutro. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wpisać temperaturę na ovufriend bo właśnie widzę, że bateria w laptopie mi pada a ładowarka nie ładuje(((( nie wiem o co chodzi buuu
Ale się spisałyście, zanim Was nadrobię to na pewno bateria mi padnie

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:50   #2028
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Leine widzę coś o kotach. My mamy kocicę, roczną. Znalazłam ją na klatce schodowej i tak zostala. Własnie mija tydzień od sterylizacji.
Jak to przeszła? Wybudzanie, chodzenie, sikanie? Bo kocur to lał pod siebie przez kilka dni, armagedon był Długo dochodziła do siebie? Ciekawe, czy się coś w jej zachowaniu zmieni...
Stary 2013-08-05, 21:52   #2029
brydziajones
Zadomowienie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

Kochane nie dam rady Was dzisiaj nadrobić. Za dużo myśli w głowie i nastrój nie tegi ... Zwolnilam sie dzisiaj z roboty już nie wytrzymalam nerwowo. Oczywiście za nim podjęłam ta decyzje nad która myślałam już od kilku miesięcy skonsultowalam z Tztem. On mowi ze mam wypoczac I sie zrelaksowac , bo jak ma sie dzidzka poczac w takim zestresowanym brzusiu :/ . Także tego oficjalnie jestem bezrobotna. O tyle dobrze ze mi płaca jeszcze do końca sierpnia . U mnie jak sie daje wypowiedzenie to trzeba od razu wyjść z biura żeby informacji nie przemycic więc tak o to mam wakacje. Dziwnie sie czuje Niby sie cieszę a z drugiej strony czuje ogromny żal... To było jak moje dziecko... Byłam druga osoba budujące ten projekt i cieżko mi kurna ale z idiota nie dam rady idę spac. Dobranocka xxx

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:58   #2030
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Jak to przeszła? Wybudzanie, chodzenie, sikanie? Bo kocur to lał pod siebie przez kilka dni, armagedon był Długo dochodziła do siebie? Ciekawe, czy się coś w jej zachowaniu zmieni...
Na początku cieżko. Pierwszy dzień była pijana, obijała się o wszystko, ale nie chciała w miejscu siedzieć. Ona drobniutka bardzo bo 2 kg tylko, więc pewnie mocniej na nią podziałało. Na drugi dzień miała zdjęty bandaż i ładne suche było szycie więc nosi tylko kubraczek. Mogla też zacząć jeść i pić tego dnia. Po antybiotyku jest trochę senna. W ogóle taka leniwa jest, ciągle leży albo śpi, a to był kot z totalnym adhd. Naprawdę mieliśmy z nią trzy światy. Mamy ją od października, to do maja nie wiedziałam co to przespana noc w całości. Nie wiem czy ten spokój wynika z tego, ze ciągle ma ten kubrak, czy antybiotyki jednak czy może jest obrażona, a obrazić to ona się potrafi. Kiedyś 2 dni się nei odzywała, odwracała lepek i cisza. Teraz też prawie nie miauczy, a wcześniej dużo nadawała.
No i je za dwóch. Pierwsze 4 dni byla bardzo osowiała, jakby kota nei było, teraz już jest okej w miarę. Chociaż nadal pytam - gdzie mój kot?!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Kochane nie dam rady Was dzisiaj nadrobić. Za dużo myśli w głowie i nastrój nie tegi ... Zwolnilam sie dzisiaj z roboty już nie wytrzymalam nerwowo. Oczywiście za nim podjęłam ta decyzje nad która myślałam już od kilku miesięcy skonsultowalam z Tztem. On mowi ze mam wypoczac I sie zrelaksowac , bo jak ma sie dzidzka poczac w takim zestresowanym brzusiu :/ . Także tego oficjalnie jestem bezrobotna. O tyle dobrze ze mi płaca jeszcze do końca sierpnia . U mnie jak sie daje wypowiedzenie to trzeba od razu wyjść z biura żeby informacji nie przemycic więc tak o to mam wakacje. Dziwnie sie czuje Niby sie cieszę a z drugiej strony czuje ogromny żal... To było jak moje dziecko... Byłam druga osoba budujące ten projekt i cieżko mi kurna ale z idiota nie dam rady idę spac. Dobranocka xxx

Witaj w gronie bezrobotnych. WIem jak się czujesz, ale zdrowie wazniejsze.
Stary 2013-08-05, 22:11   #2031
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Bo póki co mieszkamy w kawalerce i tak będzie mniej więcej do czasu aż dziecko będzie miało roczek
Kawalerka nie jest najmniejsza ale wiadomo- to zawsze kawalerka

Mieliśmy czekać z dzieckiem do czasu aż będziemy mieli większe mieszkanie, ale kurcze.. Jakoś nie uśmiecha mi się czekać tyle czasu.
My też na razie mieszkamy w kawalerce i staramy się o 2 dziecko. Tzn kawalerka kawalerce nie równa, moja ma 1 duży pokój i jeden mniejszy z tym, że prawie oba razem połączone. Nigdy nie ma właściwego momentu, a jak już się zdecydujemy to potem może nie pójść tak szybko jakbyśmy chcieli a czasu nie da się cofnąć.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam , ze skubana zaczęła dobre nowiny nam głosić i teraz po kolei wszystkie zaciążymy ??
Gratuluję Lila_27 !!
Oby wszystko poszło gładko! Nic się nie denerwuj, idź do lekarza, niech zobaczy pęcherzyk i Cię upewni , ze wszystko jest ok

No to która następna??
Kamel, Fantastka może jeszcze Wy ??
Anya u mnie jutro będzie pewnie wiadomo, ale test ewentualnie zrobię chyba w środę z porannego m.
@ na razie jeszcze nie mam. A Ty jak się czujesz?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-05, 22:12   #2032
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:

Brydzia będzie dobrze, przynajmniej stresu nie będziesz tyle miała pracę znajdziesz lepszą i bez idiotów a teraz odpoczywaj, bo zasłużyłaś
Stary 2013-08-05, 22:18   #2033
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana- praca nie zając! Nie ucieknie Odpocznij i idź do spa (łazienki ) wymoczyć dupkę, pomalować pazury, wycisnąć krosty i będzie Ci lepiej
Kochana, spokojnie. Tż sam Ci mówił, więc jednak coś w tym jest. Szkoda Twoich nerwów Ja jestem bezrobotna od 2 lat
Cytat:
Na początku cieżko. Pierwszy dzień była pijana, obijała się o wszystko, ale nie chciała w miejscu siedzieć. Ona drobniutka bardzo bo 2 kg tylko, więc pewnie mocniej na nią podziałało. Na drugi dzień miała zdjęty bandaż i ładne suche było szycie więc nosi tylko kubraczek. Mogla też zacząć jeść i pić tego dnia. Po antybiotyku jest trochę senna. W ogóle taka leniwa jest, ciągle leży albo śpi, a to był kot z totalnym adhd. Naprawdę mieliśmy z nią trzy światy. Mamy ją od października, to do maja nie wiedziałam co to przespana noc w całości. Nie wiem czy ten spokój wynika z tego, ze ciągle ma ten kubrak, czy antybiotyki jednak czy może jest obrażona, a obrazić to ona się potrafi. Kiedyś 2 dni się nei odzywała, odwracała lepek i cisza. Teraz też prawie nie miauczy, a wcześniej dużo nadawała.
No i je za dwóch. Pierwsze 4 dni byla bardzo osowiała, jakby kota nei było, teraz już jest okej w miarę. Chociaż nadal pytam - gdzie mój kot?!
No pijaństwo normalne, ale wybudzanie- ryczałam jak tak patrzyłam na moją młodą kozę
A nie sika pod siebie? Bo to mnie najbardziej martwi skakała po 2-3 dniach? Bo nasza skoczna
Stary 2013-08-05, 22:23   #2034
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
E tam ładne, najprostsze z najprostszych
Ale jak je mamy, to nie widzę sensu kupować innego

Chyba przydałoby się potraktować je papierem ściernym a potem pomalować. Albo jakąś bejcą? Tylko nie wiem czy są białe

A poza tym tak czy siak te wszystkie rzeczy, którymi się "obwiązuje" łóżeczko są tak ładne, że nie ma się co silić na wymyślne łóżeczko
Pomalujcie jakąś farbą nieszkodliwą dla dzieci bo np. mój strasznie obgryzał łóżeczko przy ząbkowaniu

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-05, 22:25   #2035
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
O taaak... mruczenie, kładzenie się na brzuch, nogi jest super. Ciepło kota niby leczy I ten mokry nosek Musiałabym wysterylizować jeszcze kotkę bo to wariatka... 1,5 roku ma, szalona i robi koło kuwety. Jak jest 1 kupa w kuwecie to już obok A kot oznaczał terytorium kiedyś i się wkurzyliśmy i poszliśmy wykastrować. Przestał i zrobił się prawdziwym kotem domowym, pantofel jak ta lala. Noski-noski umie robić ze mną Bo to mój młodszy syncio Od 5 dnia wychowany przeze mnie
W jakim 'wieku' masz swoje trojaczki? U nas starszy 5, młodsza 1,5
Najstarszy Syberyjski 5 lat 3 sierpnia minęło 5 lat odkąd z nami jest
i dwa mieszane 2,5 roku oraz niespelna dwuletni najmłodszy kić-dzidź Wygląda jak kociak i chyba na zawsze dla mnie pozostanie kociakiem

Oto one Rudziol najmłodszy

http://img22.imageshack.us/img22/1743/zmg3.jpg

Cytat:

Witaj w klubie, ja jestem jedną nogą bezrobotna Pracę kończę 30 sierpnia. Znajdź dobre strony tej sytuacji Pozbyłaś się stresu w postaci IDIOTY a do tego masz upalne wakacje

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
My też na razie mieszkamy w kawalerce i staramy się o 2 dziecko. Tzn kawalerka kawalerce nie równa, moja ma 1 duży pokój i jeden mniejszy z tym, że prawie oba razem połączone. Nigdy nie ma właściwego momentu, a jak już się zdecydujemy to potem może nie pójść tak szybko jakbyśmy chcieli a czasu nie da się cofnąć.
My tak z Tż-em mówiliśmy i żałuję... Mogłam te 2 lata temu już się zdecydować i nie przerywać starań... Pewnie teraz mielibyśmy rocznego malucha już. No ale cóż. Wreszcie dojrzeliśmy do tej decyzji i mimo problemów które aktualnie spadają nam na głowę, ja tracę pracę i ktoś może powiedzieć, że jestem nieodpowiedzialna. Ale strwierdzam, że nie wiemy jak długo to potrwa, może miesiąc, może rok. Do tego czasu pracę już mam nadzieję znajdę a czekać już nie zamierzam Raz się żyje a życie ucieka przez palce.
Stary 2013-08-05, 22:28   #2036
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Pomalujcie jakąś farbą nieszkodliwą dla dzieci bo np. mój strasznie obgryzał łóżeczko przy ząbkowaniu
Jak dobrze, że mam łóżeczko turystyczne i nie miałam z tym problemu

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Najstarszy Syberyjski 5 lat 3 sierpnia minęło 5 lat odkąd z nami jest
i dwa mieszane 2,5 roku oraz niespelna dwuletni najmłodszy kić-dzidź Wygląda jak kociak i chyba na zawsze dla mnie pozostanie kociakiem

Oto one Rudziol najmłodszy

http://img22.imageshack.us/img22/1743/zmg3.jpg
o jaaaaaaaa ale słitaśne!!!!!! Każdy inny Ja bym chciała mnieć w przyszłości kota białego, czarnego i szarego przynajmniej wiedziałabym którego ochrzanić poznając po kolorze sierści
Stary 2013-08-05, 22:29   #2037
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
no właśnie sama nie wiem.. Niby gdzieś wyczytałam, że w małych pomieszczeniach sprawdza się takie turystyczne, ale wydaje mi się, ze jednak lepsze takie normalne.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła na jakiejś aukcji wymiarów i nie pomierzyła czy mi się zmieści- ale teraz przynajmniej wiem, że nie będzie problemów.

Oj, chciałabym już się przynajmniej starać.
Jeśli mogę coś doradzić to absolutnie nie polecam na stałe dla dziecka łóżeczka turystycznego. Ja mam w mieszkaniu drewniane i jest super. Mam też 2 turystyczne jedno było bardzo drogie a drugie za 150zł. Jedno mam u mojej mamy a drugie na działce. Niestety materace w tych łóżeczkach to masakra w obydwu układają się prędzej czy później w łuk co nie jest dobre dla dziecka. Poza tym taki materac nie jest w całości tylko z 4 części i one się przesuwają, zachodzą na siebie itd. Chyba, że dokupicie normalny dobry materac na wierzch do turystycznego.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-05, 22:33   #2038
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Anya u mnie jutro będzie pewnie wiadomo, ale test ewentualnie zrobię chyba w środę z porannego m.
@ na razie jeszcze nie mam. A Ty jak się czujesz?
Ja dziś mam taki wysyp pryszczy , że już się nie mogę doczekać aż @ wreszcie przylezie i wszystko się ureguluje! Hormony mi buzują, mam bóle miesiączkowe takie jak zawsze co miesiąc więc wiem ,że nadchodzi ale coś jej się nie spieszy! A to nie dobrze , bo mi się cykl wydłuży. A i tak mam już dość długi @ Przyjdź bo już nie wyrabiam !!

Myślałam, żeby jutro też zrobić test jak rano nie dostanę. Wtedy na 100% @ przyjdzie hehehe zawsze tak mam. Robię test a @ zaraz przychodzi jakby na to czekała

Jestem ciekawa Twojej jutrzejszej temperatury
Dobranoc wszystkim !!!
Stary 2013-08-05, 22:34   #2039
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Najprostsze najlepsze Moja przyjaciółka ma takie i właśnie ma nad nim taki ładny baldachim (nie wiem jak to się nazywa? ) i łóżeczko wygląda jak dla księżniczki

Tzn. ja bardziej myślałam o tym, że dziecko pewnie będzie lizać to łóżeczko i inne rzeczy robić, ale pewnie przesadzam, fabryczną farbę też by przecież zjadło

No to do roboty Jak będziesz mierzyć?
Fantastka mój bardzo obgryzał łóżeczko, a jednak farba na fabrycznie malowanym łóżeczku jest raczej przebadana, ja zwykłą bym nie pomalowała

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-05, 22:38   #2040
maciejka1987
Zakorzenienie

kurka siwa, a ja zapomniałam o wizycie i usg poszłooooo .... jutro muszę zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć czy dam rade się jeszcze umówić... zła jestem jak nie wiem.

Wczoraj 1 dzień łykałam wiesiołka i powiem Wam, że czuję delikatne skurcze ... także łykam minimalnie tabletki.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości