|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() Cytat:
tez zbierałam z podłogi ![]() Dobrze ze zauwazyłas i nie były wtarte w dywan ![]() Seba ma rozwolnienie pierw szy raz w zyciu i sam jest zdziwiony![]() Musiało mu cos zaszkodzic w przedszkolu... Wstawiłam pranie i wywiesze na dwor poki słonka troche jest
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-08-05 o 17:18 |
||
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Tasiu 100 lat!!!
Onyks dziękuje za opnie odnośnie torby ![]() Stokrotko mnie bardziej przeraża to, że potem boli, te szwy, że zostaje blizna, że nie można siku bo szczypie... Podziwiam za nadrabianie nas! Śpij i odpoczywaj jak możesz ![]() Dodaja oby się obojętnie gdzie zaczepić, coby nie zwariować... w międzyczasie będziesz szukać czegoś ciekawszego Aaby no i ten kot jeszcze przypomina mojego, czarnego moruska a myślisz, że ta torebka pasuje jako taka aktówka? czyli druga normalna torebka na ramię? Nie będę wyglądała jak wariatka z dwoma torbami?![]() Strong A ja zaliczyłam 3 dzień dyżuru... jeszcze 6dni - a ja już nie mam siły dyżur jest wyczerpujący... wszystkie dzieci skąd inąd, każde ma wpojone inne zasady, reguły... jedno ma 3 lata inne 6... jedna dziewczynka bardzo wysoka (wygląda jak z II kl sp) a inna 2,-5-3 latka sięga jej do pasa ![]() Kochane a wracając do temu torby, ponawiam pytanie: ta torebka z dwoma kotkami pasuje jako taka aktówka? a druga normalna torebka na ramię? Nie będę wyglądała jak wariatka z dwoma torbami? ![]() |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
strong
Ana ja sie nie znam, moze i by to pasowało chociaz mi bardziej pasuje na taka "podreczna"? w sensie juz innej bym nie brała ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Bikuś co u Was?
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
była dzisiaj u nas położna środowiskowa- fajnie bo okazało się, że mama mojej koleżanki. Pytań miałam mnóstwo, dlatego chciałam aby dzisiaj przyszła. I teraz Ana nie czytaj- tak jak myślałam rozszedł mi się szef, rozpuścił się za szybko, muszę robić okłady 5 razy dziennie po 30 minut leżąc, tylko kiedy znaleźć na to czas ssaczek dzisiaj grzeczny był, spał większość dnia, potem na spacerku byliśmy. Dzisiaj go nie kąpaliśmy tylko przemyliśmy i były dwie wielkie kupy a dwa dni nie robił A jeszcze miałam pisać, jak wyszłam ze szpitala to miałam -5 kg, wczoraj i dzisiaj po 1 kg mniej, zostały tylko 4,5 kg z przed ciąży
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotko super,
jakos musisz znalezc czas na te oklady, malutko przytyłaś w ciąży
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do takiej wrzuć te papierzyska, a potem się gdzieś jedzie na zakupy po pracy to nie muszę tego tachać tylko małą podręczną torbę. Cytat:
![]() Co do szwa pozostaje się mdlić aby być rozciągliwym
|
||
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
ee no nie będzie tak źle ja byłam nacinana i bardzo ładnie sie wszystko zrosło, nie było problemu---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- stokrotko chyba czas zmienic suwaczek
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu: ostrzegam dla ludzi o mocnych nerwach
30 tj w poniedziałek przyjęli mnie na oddział. Miałam iść na ginekologie z powodu wysokiego ciśnienia. Przy wypełnianiu dokumentów okazało się, ze kładą mnie na porodówkę i będziemy wywoływać. Myślałam, że padnę tam ze strachu jak mnie położyli na tej sali, nie spodziewałam się tego. Jakieś lekkie skurcze się rysowały których nie czułam, rozwarcie było na 3,5 cm. Moja lekarka chciała mi podłączyć oxy, na co przyszedł ordynator i stwierdził, że czekamy na rozwój akcji i oxy jakby co będzie jutro. Akcja się nie rozkręciła więc wróciłam na ginekologię i tak chociaż zjadłam obiad bo byłam niesamowicie głodna. Miałam 2 fajne koleżanki w pokoju więc wesoło minął czas. Na drugi dzień rano 31,07 o 6 zrobili mi lewatywę i o 7,30 przenieśli na porodówkę i podłączyli oxy. Przyjechała moja przyjaciółka aby ze mną chociaż na chwilę być. Rodziło nas razem trzy- ja, dziewczyna z mojego pokoju i dziewczyna którą wcześniej poznałam na ktg- okazało się prze mieszka blik dalej ode mnie. Z tą oxy chodziłam po korytarzu i się śmiałam bo skurczy prawie nie było, wesoło mi było, a koleżankę z pokoju już brało mocno. O 10-11 nie pamiętam dobrze przyszła moja lekarka i stwierdziła, że przebijają wody płodowe. Zrobiło mi się cieplutko i poleciały. I nagle z zaskoczenia wziął mnie taki skurcz, że myślałam, że zejdę. Już mi do śmiechu nie było. Skurcze zaczęły się robić częste co 2 minuty a potem co minutę. Bolało mnie strasznie a ciągle ktoś do mnie dzwonił i pytał się jak idzie, to już nie odbierałam telefonu. Przyjaciółka, która musiał do pracy pojechać przyjechała powrotem bo nie odbierałam telefonu i już do końca była ze mną. Tz był w pracy i nie mógł się zwolnić, dzwonił tylko co chwilę, raz trafił na skurcz i pyta się jak tam, na co ja krzyknęłam, ze umieram i się rozłączyłam. Ale miał stracha. Skurcze mnie strasznie męczyły, starałam się chodzić, skakać na piłce, kucać, raz byłam pod prysznicem. Czułam się niekomfortowo bo wody ciągle ze mnie ciekły. Rozwarcie po godzinie było na 6 cm a potem wolno roso. Myślałam, że tam nie wyrobię, nie miałam siły gadać, najgorzej jak kazali leżeć pod ktg. W pewnym momencie byłam tak zmęczona, ze jak była minuta przerwy to zasypiałam normalnie. Po kolejnym badaniu ok 16 okazało się, że mam pełne rozwarcie ale główka jest wysoko, pytam się położnej ile to może jeszcze potrwać a ta, ze dwie godziny, prawie tam płakałam, ze nie dam rady, prosiłam moją lekarkę o znieczulenie a ta kazała mi się wziąć w garść i nie rozklejać. Więc wzięłam się w garść i jak był skurcz to kucałam- ledwo wytrzymywałam to ale chciałam aby ten koszmar się już skończył. Jak tak kucałam to poczułam parcie na kupę i musiałam przeć. Panie kazały się położyć ale główka była jeszcze za nisko, a skurcze zamiast częściej to były co dwie minuty co zwalniało akcję. Musiałam położyć się na boku, przyjaciółka trzymała mi nogę na skurczu i tak dziecko miało zejść niżej, Na to wszystko przyjechał mój mąż. Jak to zobaczył to tylko usiadł i zrobił się zielony. Ja już od kucania głośno jęczałam na skurczach a jak on akurat wszedł to cicho pokrzykiwałam. Na szczęście za chwilę akcja się zaczęła, położne się zleciały i mówiły, że rodzimy już. Kazałam mężowi wyjść a przyjaciółce zostać- on nie dałby rady. Najpierw kazały mi na próbę przeć i pokazywały jak to się robi, następnie już zaczęłam przeć, czułam strasznie jak piecze a one mówiły, ze główka, słyszałam jak mówiły, ze lekko trzeba naciąć ale nie czułam tego, na chyba drugim skurczu parłam strasznie mocno bo miałam już wszystkiego dosyć, poczułam mocne pieczenie i nagle jakby coś wypadło ze mnie, a to mały cały wyskoczył. W tym momencie poczułam ulgę i nic już nie bolało. Zawołali męża który przeciął pępowinę, znowu był zielony a ja tylko krzyczałam, żeby mi między nogi nie zaglądał. Podali mi małego na piersi, był taki słodki. Czułam się szczęśliwa. Zaraz małego zabrali do mierzenia i warzenia a ja pojechałam się szyć. Tam byłam jak nowo narodzona, żartowałam z lekarką, nic nie bolało. Potem przewieźli mnie na salę i przyszedł tz a potem dzidzia przyjechałam i zaczęłam próby karmienia. Potem przewieźli mnie na salę bo mocno krwawiłam a ja chciałam sama już iść. Poszłam się z mężem wykąpać i potem już leciało. W pierwszą noc malutki był grzeczny, ale koleżanki z pokoju córa płakała, w drugą noc była zmiana, a w trzecią oba dzieciaczki spały po mm. Na początku wcale sobie z małym nie radziłam, nie umiałam przewinąć, złapać, dużo mi koleżanka z pokoju pomogła, teraz już jest lepiej. Generalnie to nie wiem, że kiedyś jeszcze pojadę Sn rodzić, może mam takie wspomnienia dlatego, ze się długo męczyłam.
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Halo Kochane,
jak miło jak tu się od razu tłoczniej zrobiło;D Dodaja- ani nie mów, leci ten czas;D Ale bardziej wzruszające jest to, że znamy się już tutaj tyle czasu;-) Nikisia- relaksuj się piękna póki możesz! Wykorzystaj optymalnie ten czas! Ana- ja w porodzie też najbardziej się boję tego połogu po szyciu...ale co zrobić... Stokrotko- ty kochana i tak pięknie nadrabiasz! Cieszę się, że tak się z Łukaszkiem waszym wszystko fajnie układa! A teraz lecę czytać twój opis porodu (główna zainteresowana) ;-))))) a w k. wstawiłam wam już chyba ostatnie moje porównanie brzuszka;D ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Stokrotko kochana, dzielnie to wszystko zniosłać. z Twojego opisu mimo bólu aż bije szczęście i satysfakcja! Podziwiam, że zdecydowałaś się na przyjaciółkę przy porodzie- tu ja bym nie dała rady,,,,faktycznie czasowo długo to trwało, ale wygląda na to, że super ci poszło! I masz to już za sobą;-) Mnie to dopiero czeka;-)
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, nesquiki
![]() Blonde, oby Sebie szybciutko przeszlo Stokrotko, bylas mega dzielna! Super, ze mialas wsparcie przyjaciolki. Dobrze miec taka osobe. A tz to taki delikates Smialam sie jak czytalam, ze robil sie zielony
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka piekny opis, nacierpialas sie, tez podziwiam ze zdecydowałas sie na przyjaciołke, dla mnie to bylo mega krepujace
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stokrotko byłas dzielna
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKO - dzielna byłaś
Ja też Wojtka długo rodziłam ( 18h) ale od razu wiedziałąm że chce jeszcze raz :P Pare godzin cierpienia a ile lat szczęścia ![]() Fajnie że przyjaciółka była z Tobą też bym meza nie chciała a obecność drugiej osoby pomaga, przy pierwszym porodzie byłam z mamą a przy drugim sama.
|
#3194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raczej wygląda jak normalna torebka Cytat:
Niech się szybko goi! Malutko przytyłaś w ciąży ![]() Ja za to nagle zaczęłam tyć i w przeciągu niespełna 4 tygodni mam 3kg na plusie - trochę za dużo Razem daje to już ponad 8kg - nie wiem, ile dokładnie, w czwartek wizyta to się zważę. Jak teraz mi tak waga poszybuję, to dojdę do 20kg ![]() za poród! I podziwiam, że wzięłaś przyjaciółkę - ja nie biorę pod uwagę nikogo innego niż męża Bry! Dziewczynki... 3 dni... 3 DNI! Tyle mnie dzieli od L4 A potem laaaaaabaaaaa Tak w ogóle w sobotę byliśmy w Gdańsku na Cirque du Soleil - było bosko! ![]() Mieliśmy teraz w sb jechać do IKEI po łóżeczko, ale nagle łóżeczka wywiało ![]() Nie sądzę, żeby do soboty dowieźli, więc chyba wyjazd przesunie nam się w czasie... Poza tym plecy doskwierają coraz mocniej W nocy budzę się nie dość, że spocona przez te upały, to jeszcze obolała... Ciekawe, czy jak skończy się siedzenie w pracy przez 8h, to będzie ciut lepiej ![]()
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wtorek ![]() Cytat:
![]() A takie właśnie kupiłam, to dziś jej dam ![]() ![]() ![]() Stokrotko, byłaś mega dzielna Ja też bym wolała przyjaciółke albo mamę do porodu zamiast męża![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Abby, ale masz fajnie z tym L4
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, ze wypad do Gda udany ![]() Mam nadzieje, ze uda sie z łózeczkiem ![]() Dzien dobry ![]() Seba juz dzis dobrze
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
To super
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ana, miałam Cię pytać, jak budowa? |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Pracy nawał i brak czasu na pisanie ![]() Miłego dnia
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Halo halo kochane,
Aaby - nie martw się, ja w tym okresie też tak miałam, że między wizytami aż 3kg wpadało, a suma sumarum przez całą ciążę myślę, że dojdę max do 16kg - bo waga potem staje. A tyle w ciąży jeszcze jest uznawane za NORMĘ w przytyciu. Potem się dużo zrzuca po porodzie. I myślę, że L4 na pewno pomoże! I tak jesteś wielka, że tyle uciągnęłaś. Super, że wypad do Gd udany;-) Hah, dziewczyny, lubię wasze porodowe refleksje. Ja czuję, że będę z tych co to nigdy więcej;P:P:P A mnie dziś w nocy komar w jedną stopę tragicznie udziabał...masakra.
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko pieknie sobie poradzilas
![]() a z kolejnym zazwyczaj idzie sprawniej ![]() Dzien dobry dzis przyszli do nas do domu spece od os bo miielismy/mamy gniazdo gdzies w murze obok wyjscia na balkon... popsikali jakas pianka i ponoc do jutra ma byc spokoj... mam nadzieje ![]() a teraz zmykam do moich (i kolegowych ) papierzysk
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Guciu, szkoda że nie pisałaś- bo my mamy sześć okien dachowych i co roku we wszystkich te osy robią sobie gniazda. Już mam opanowaną sytuację - kupujemy specjalną gaśnicę w spray-u - strażacy takiej używają na owady i działa.
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Stokrotko - byłaś mega dzielna, jak czytam wasze opisy to aż się boje co będzie pewnego dnia ze mną... chyba tam zejde. Fajnie, że miałaś przyjaciółkę przy porodzie. No i zielony tz mnie rozbawi. gucia, mała - też mieliśmy gniazdo os w dachowym oknie i rozprawie się z nim mój tz uzbrojony raid hihi, dał rade |
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko ja opisu porodu póki co nie czytam
omijam takie rzeczy do mojego porodu
|
#3205 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest tak ciężko, że nie zdawałam sobie sprawy ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie zapomnę jak zimą wiozłam na sankach siostrzeńca do domu. Sypał śnieg, dziecko opatulone jak bałwan, a on mi w połowie drogi mówi, że chce siusiu Byście widziały moją minę ![]() Cytat:
Oczywiście, że mam ochotę- ja na zdjęcia zawsze chętna, szczególnie, że temat mocno mnie dotyczy ![]() Jeszcze jakiś kolor by się przydał i mogłybyśmy robić za flagę ![]() Cytat:
Masakra normalnie. Teraz kombinuje, żeby mnie zarejestrowali do UP, bo wtedy może chociaż jakiś staż wypali... Muszę iść do roboty, bo wesele coraz bliżej, a nasze oszczędności skromne Co do torebki, to ona nie pasuje mi jako dodatkowa- ale ja się chyba mało znam ![]() Cytat:
Cieszę się, że waga spada i tak dobrze sobie radzicie !! Wkleisz nam jakieś zdjęcia Łukaszka? ![]() Cytat:
Podziwiam za tą przyjaciółkę- ale jak widać stanęła na wysokości zadania, kochana. Mówi się o nas słaba płeć, a my potrafimy rodzić dziecko i jeszcze martwić się o zieleniącego się faceta To jest siła!Cytat:
![]() Cuuuudowny brzuszek ! ![]() Cytat:
![]() Wyjazd udany, zahaczyłaś o molo ? Trzymam kciuki za lawinę łóżeczek ![]() Cytat:
Siostra tż też się cieszyła, że utyła mniej niż w pierwszej ciąży, a w ostatnie 4 tygodnie tak zbierała wodę, że chyba przez te 4 tygodnie przybrała 6 kilogramów ! Oczywiście tak być może, a nie musi i na to wpływu nie mamy. Witam ! Żar leje się z nieba od samego rana, a ja umieram. Nienawidzę takiej pogody- nie jestem do niej stworzona. W przyszłym sezonie pomyślimy chyba o klimatyzatorze, bo ducha można wyzionąć Wstałam przed 7 i pobiegłam na siłownię- przyszłam mokra jak szczur. Sąsiadkę spotkałam i wypytywała mnie o ślub i wesele- ciekawskie jajo
|
|||||||||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Już mi się go naprawdę chce...
![]() I zostanę kurzyskiem ![]() Cytat:
A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że przed ciążą miałam parę kg za dużo...No ale po porodzie się wylaszczę - taki jest plan. Będę jak gucia, my hero ![]() kaska, a Ty może byś się pochwaliła, co? ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Nie nie, to był wyjazd głównie cyrkowy, zjedliśmy tylko obiadek na starówce i pędziliśmy na Ergo. Molo będzie przy okazji wyjazdu do ikei ![]() A w sprawie łóżeczek napisałam do gdańskiej ikei i okazuje się, że mają 7 szt., tylko zmienili nr produktu i pewnie dlatego na stronie są niedostępne (bo pod starym numerem rzeczywiście ich nie ma) Wtedy Sopot i ikea, już tylko we dwójkę (trójkę ) Mała rzecz, a jak cieszy...
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby czym?
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz ku.r.na, jeszcze pyta czym
![]() A zakupu roku jakiegoś nie dokonałaś? ![]()
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Halo kochane,
ja tylko w locie, bo pędzę do Bielska Dodaja - ;-* wiem kochana, wiem. Ale ja do dwóch tyg mam zamiar się rozpakować;D Itak latam teraz i jestem aktywna, że chyba spalam ;D ![]() ![]() Tomalinka wychodzi dzisiaj! Bilirubina wreszcie dobrze wyszła;-) aaby- ja ci już wszystko osobiście napisałam z tą wagą;D; Gucia- rozumiem '-)
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
jaki szpieg
chwalę się, że zamówiłam dzisiaj wózek i fotelik
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

pierw szy raz w zyciu i sam jest zdziwiony

Raczej wygląda jak normalna torebka 

A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że przed ciążą miałam parę kg za dużo...