|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3242 | ||
|
AGA :)
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Wrócicie z wesela wymęczeni, szybki prysznic i padniecie że i tak będzie Ci wszystko jedno czy ktoś śpi za ścianą Tak mi sie wydaje.Jeśli wiesz, że będziesz się dobrze bawić w jego towarzystwie to go zaproś. Będziesz miała już z głowy problem z osobą towarzyszącą. Przypominij proszę, kiedy jest to wesele?Trampy kupiłam w auchanie Cytat:
Coś z dekoracji przed domem podejrzeć i odgapic Ruch jest o wiele mniejszy niż w mieście Właśnie mi tato zamontował licznik Nie wiem czy dziś się wybiorę bo jest trochę za gorąco, ale wieczorem choć ze 2 km przejadę żeby go przetestować. W weekend zaopatrzę się w kask i ruszam ! Mi się średnio podobają. Ten napis jest trochę nachalny, rzuca się w oczy. Przy kaloszach mi to nie przeszkadza, ale jednak przy balerinach razi.
|
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
odpuść sobie
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kompleksy to aktualnie nie mam żadnych
I to nie dlatego że jestem pięknością bez żadnej niedoskonałości, tylko szkoda mi życia na zamartwianie się i skupianie na drobnostkach dotyczących wyglądu. Dbam o siebie na tyle o ile jest to możliwe, lubię ubrania i kosmetyki, lubię wysiłek fizyczny ale... to tylko dodatek. Nie chcę żeby moje zbyt krągłe biodra, duża pupa i mały biust przysłoniły mi życie. Kiedyś niestety było inaczej... Byłam jednym wielkim kłębkiem kompleksów, nie podobało mi się w sobie po prostu nic. Praca w szpitalu pokazała mi bardzo wyraźnie co tak naprawdę jest w życiu ważne - na pewno nie idealna sylwetka i lśniące włosy. Jestem zdrowa, mam widoki na przyszłość, słońce świeci - bardzo to doceniam, bo mało ludzi ma tak dobrze. Jedna sprawa tylko mnie smuci - że wiele kobiet bardzo lubi wypatrywać wady w innych kobietach i z nich kpić. Jest to dla mnie rzecz zupełnie niezrozumiała. Ale może to dla nich lek na własne kompleksy? Cytat:
Cytat:
![]() Na portalach aukcyjnych idzie mi gorzej - samo przygotowanie ubrania po wystawienia sporo trwa, trzeba też później trzymać rękę na pulsie i codziennie sprawdzać skrzynkę, ponadto ludzie tak chętnie ode mnie nie kupują ![]() Cytat:
Nad blogiem pracuję - po pierwsze ogarniam sprawy techniczne, po drugie robię zapas tekstów żeby publikować codziennie
|
|||
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%. Sama widzę to po sobie, od małego miałam kompleksy. Dziś mam 23 lata i mam minimalną część ich nadal, ale nie przeszkadzają mi. Nawet przytyłam ostatnio kilkanaście kilogramów ( różne czynniki na to wpłynęły) i wiem, że niedługo wezmę za siebie i wrócę do poprzedniej wagi, ale wcale się nie spieszę i nie płaczę z tego powodu. Trzeba być pewnym siebie i akceptować swoje niedoskonałości, podkreślać atuty. Pamietając przy tym żeby nasz wygląd nie stał się ważniejszy niż wnętrze. Uważam, że osoba pewna siebie, życzliwa i pozytywnie nastawiona do świata wytawarza swego rodzaju "aurę", która przyciąga do niej ludzi i dla nich te kompleksy są nieodczuwalne. Jako nastolatka uważałam, że jestem skazana na porażkę w związkach bo mężczyźni pragną kobiet z okładek magazynów. Im starsza jestem tym bardziej utwierdzam się w tym jak mylna była to opinia. A jeśli jakiś mężczyzna kieruje się jedynie wyglądem to jest dla mnie najzwyczajniej niedojrzały i wolę nie mieć z nim nic wpólnego. I jeszcze dodam, że braku pewności i akceptacji siebie nie zastąpi nam powodzenie u płci przeciwnej. A wszystko co robimy powinniśmy robić w zgodzie z samym sobą a nie np. żeby się komuś przypodobać.. A kobieta jak wino im starsza tym lepsza Bardziej świadomo siebie i swoich atutów.
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najbardziej boli to,że mam wiele ubran w szafie, których nie moge póki co nosić, a dodatkowo moim sposobem na mobilizację do zrzucania kg jest to,że prawie nigdy nie kupuję ciuchów w większych niż wcześniej rozmiaach Wytykają wady najczęsciej te kobiety, które samę nie radzą sobie ze swoimi kompleksami, a może czują się zagrożone Ja w ogóle nie cierpię ludz, a takich jest niestety większość wokół, którzy ciągle na coś narzekają, a to na to czego nie mają,albo czego nie chcieliby mieć, a mają, bo przecież inni mają lepiej. Nie znoszę złodziei energetycznych Z kolei jeżeli chodzi o ciuchy, to ja swoje wystawiam na allegro, czasem coś dłużej "wisi" ale w końcu się sprzedaje. Ale to fakt, pracy przy przygotowaniu jakichś sensownych zdjęć i opisu jest dużo, ale satysfakcję też mam dużą, jak coś się sprzeda Edytowane przez ladybird1122 Czas edycji: 2013-08-06 o 15:24 |
|
|
|
|
#3250 | ||
|
|
Cytat:
Notki codziennie?! Cudownie!! Obowiązkowa lektura każdego poranka! Cytat:
Jest o wiele ważniejszych rzeczy w życiu Naszła mnie ochota na zakup kilku sportowych ciuchów. Dawno nic takiego nie kupiłam, zazwyczaj kupuję koszule i sukienki Teraz chcę dresy, nowe adidasy i jakieś sportowe koszulki! Dostałam od tżta ciężarki i obciążniki - będę ćwiczyć regularnie No i ta jazda na rowerze wytwarza we mnie tyyyyle energii I przy okazji czuję, że robię także dużo dla ciała
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3252 |
|
Konto usunięte
|
błękitne niebo, czy ja dobrze widzę, że złożyłaś już bloga? podzielisz się adresem?
Czy w takie upały ubieracie się jak zawsze, czy zakładacie "byle co" byle chłodniej? Ja na szczęście mam urlop, ale jak pomyślę o wyjściu na dwór to już w ogóle nie mam się w co ubrać |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się nawet w czasie upałów trzymać swojego stylu Najczęściej zakładam białe szorty i luźną, jasną bluzkę z cienkiej tkaniny. Często decyduję się też na sukienki, ale też takie o luźnym kroju. Gdy wychodzę towarzyszy mi butelka wody termalnej, płyn z kwiatu pomarańczy, bibułki matujące, wachlarz Włosy upięte, makijaż minimalny, czasem letni kapelusz.
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zainteresowała mnie ta bluzka z Mohito , kiedy ją kupowałaś? Dziewczyny, gdzie mogę kupić klasyczne białe szorty? |
|
|
|
|
#3256 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staram się kontakty z takimi osobami ograniczać do minimum. Są ludzie, którym nie dogodzi. Jak za dużo pracy to źle, bo brak im sił i z chęcią by sobie odpoczęli. Jak za mało- źle, bo brak pieniędzy. Zawsze wiatr w oczy Współczuję im w głębi duszy takiego podejścia, bo skazują siebie na wieczne nieszczęście. Przecież na co dzień spotyka nas tyle miłych chwil, że zawsze można dostrzec coś pozytywnego![]() Cytat:
Podczas upałów noszę spięte włosy, szorty i bluzki-mgiełki lub przewiewne sukienki. Moim obowiązkowym zestawem w torebce jest woda mineralna i bibułki matujące Oczywiście w upały nie ruszam się bez okularów przeciwsłonecznych, co by mnie zmarszczki szybko nie dopadły
|
||||
|
|
|
#3257 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja zawsze szukałam potwierdzenia swojej wartości w otoczeniu, a jak można się domyślić rzadko kiedy można je tam znaleźć, co też powodowało, że faktycznie czułam się gorsza. Chociaż u mnie w dużej mierze było to spowodowane tym, że od jakiegoś czasu moje życie nie układa się tak jakbym tego chciała. Podziwiam za to osoby, które mimo wielu wad potrafią naprawdę dostrzegać tylko zalety i emanują niesamowitą pewnością siebie, której mnie akurat niestety brakuje.. A co do wesela, ja bym nie przywiązywała do tego aż tak dużej wagi, skoro to tylko Twój kolega ważne żebyś się dobrze czuła się w jego towarzystwie i bawiła .
Edytowane przez emely Czas edycji: 2013-08-06 o 21:25 |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też czekam na bloga w takim razie chętnie poczytam!
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ośmielę się prosić o dorzucenie mnie to poinformowanych, mimo, że jestem trochę poza wątkiem, bo bardzo chętnie poczytam i pooglądam co piszesz i publikujesz.
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42139165]szorty i bluzki
[/QUOTE]ja również
|
|
#3263 |
|
Konto usunięte
|
a propo wietrzenia szafy i letnio-jesiennych porządków, zabieram się za to już od kilku dni i zabrać nie mogę
Mam sporo rzeczy do wystawienia na all, ale jak sobie pomyślę ile z tym roboty. Jak wystawiacie ciuchy na all? Robicie zdjęcia na sobie/manekinie czy na płasko?
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3265 | |
|
|
Cytat:
![]() Oprócz tego stawiam na sukienki albo bluzki mgiełki No i włosy koniecznie spięte. Dziwią mnie dziewczyny, które w upały noszą rozpuszczone włosy. Fakt, zadbane, długie włosy ładnie wyglądają do letnich sukienek czy innych fajnych stylizacji no ale jest w nich strasznie gorąco. Ja zdecydowanie stawiam na wygodę w takie upalne dni [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;42137435]Aga, pokazałabyś ten nabytek? Pamiętasz, ile kosztowały? Miałam zamawiać białe tramposze na All, ale może lepiej wybrać się do Auchan. [/QUOTE]Pokazać mogę dopiero po weekendzie, tż przywiezie aparat. Kosztowały 34,90 zl (dłuższe, do kostki) i 29.90 zł krótsze, standardoowe. Też miałam zamawiać na all, ale nie mogłam znaleźć odpowiednich a tu proszę Jeśli masz auchana niedaleko to radzę się wybrać Kupiłam serum evelline na cellulit To mój pierwszy preparat na cellulit rozpocznyam nierówną walkę!
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Doradźcie, którą sukienkę brać? Nie mogę się zdecydować
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wybrałabym pierwszą
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszą, ta druga wydaje mi się taka dość bezkształtna.
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
kupiłam sobie sukienkę na wesele, miało być coś prostego w stylu la manii, kupiłam to co widać na zdjęciu. TŻ-towi się nie podoba... Powiedzcie, szukać czegoś innego?
nie patrzcie na moje grube nogi, to efekt mojej miłości do słodyczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Tak mi sie wydaje.Jeśli wiesz, że będziesz się dobrze bawić w jego towarzystwie to go zaproś. Będziesz miała już z głowy problem z osobą towarzyszącą. Przypominij proszę, kiedy jest to wesele?
Ruch jest o wiele mniejszy niż w mieście 

odpuść sobie
Część ubrań oddałam znajomej znajomej, która jest w ciężkiej sytuacji, część zaś miałam sprzedać a tu 

I przy okazji czuję, że robię także dużo dla ciała 
Oby walka z negatywnym nastawieniem zakończyła się sukcesem!