|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Lonely to udanej podróży - oby Wiktorek zniósł ją dzielnie
Justi niezły agent musi być z tego Twojego Bartusia skoro miśki latają ![]() Barwineczek no ale przecież dzieci na tych zajęciach na basenie dla niemowlaków nurkują nawet to woda do nosa na pewno się dostanie
|
|
|
|
#272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wlasnie pokaz Florka nam dawno ciotki go nie widzialy
|
|
#273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
![]() jaki zabunkrowany ![]() Cytat:
![]() 2. o masakra ![]() chociaż mój Tż jeździł wyczynoo rowerem i jak miał jakąś kraksę, poździerał sobie skórę to przemywał rany swoim moczem rewelacyjny sposób-bardzo szybko się goiło..a moja koleżanka wyleczyła sobie kurzajki swoim moczem ![]() Cytat:
Cytat:
za wypędzenie diabełka i za przekręcanie ![]() co do macierzyńskiego ja wzięłam od początku na cały rok, bo chciałam mieć 80% wynagrodzenia przez cały czas Cytat:
2.
|
|||||
|
|
|
#274 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Cytat:
Cytat:
![]() ale wiesz... to tak jest... im więcej masz na głowie tym lepiej się organizujesz.. sprawdziłam to na własnej skórze ![]() jak byłam na studiach dziennych, to codziennie chodziłam na siłownię/fitness, czasem nawet 2x dziennie, do tego jeszcze pracowałam dorywczo i ze wszystkim się wyrabiałam.. a teraz nie mogę znaleźć czasu żeby chociaż w domu poćwiczyć Cytat:
![]() --- kurde.. pocytowałam więcej ale mi wcięło Leżenie na brzuszku któraś pisała, że pediatra nie pozwalał spać w takiej pozycji.. chyba Barwineczek.. a czemu??? nasz nie lubi za długo leżeć na brzuszku więc jak śpi to go tak układam, przekłada sobie główkę z jednego policzka na drugi i słodko śpi. Dzisiaj też spał tak w nocy między karmieniami- od 1.30 do 5 ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Diabli i Jenny- jak zwykle mistrzynie nadrabiania ![]() Cytat:
![]() my też uważamy że to super wybór.. kolor macie czadowy, podoba mi się bardziej niż nasz.. ![]() 2. dla Nelci3. małe złośniki... Jak W. zrobi kupkę to często biorę go na przewijak i robię masażyk.. czekam aż pójdzie kolejna rata.. czasem pójdzie, czasem nie. Ale jak założę nowego pampersa to wtedy idzie szybko i znowu przebieranie ![]() Cytat:
rośnij Florek, rośnij ![]() |
|||||
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Dzięki dziewczyny, pogoda chyba nie będzie dla nas łaskawa bo szykują się upały po 35 stopni :/ Ale i tak się cieszę na ten wyjazd w końcu kilka dni tylko we trójkę spędzimy bez pośpiechu, zamieszania itp. Dzisiaj obchodzimy 2 rocznicę ślubu
![]() Co do basenu dla niemowlaków to my na pewno też zapiszemy się od września, tylko się zastanawiałam co z uszami wtedy? Teraz pilnujemy podczas kąpieli żeby się woda nie nalała do uszu, a w basenie to przecież nieuniknione. No i czeka mnie wycieczka do pracy mojej, bo teoretycznie jak rozmawiałam ze swoim pracodawcą to powinnam wrócić od nowego roku do pracy, no ale, że weszła ta ustawa o rocznym i ja z niego na pewno chcę skorzystać to muszę pogadać z szefem, bo głupio mi wysyłać podanie o ten dodatkowy urlop i żeby z niego się dowiedział, że wrócę dopiero koło lipca 2014 r..... Ciekawe jakie nastawienie będzie.... Lonely i Tobie życzę, żeby Wiktorek dzielnie zniósł podróż - mam nadzieję, że macie klimę w aucie? |
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
|
|
|
|
#277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Ja niby ważę 3 kg mniej niż przed ciążą, ale do wymarzonej wagi jeszcze ze 3 przydałoby się zrzucić. Tylko jeszcze nie zaczęłam ćwiczyć Cytat:
Cytat:
![]() A co do tego, że wolno leci/mało mleczka. Nie wiem... Co 2 h samo ze mnie wypływa Ale może jest nastawine na małe porcje i mało za każdym razem daje... Kupiłam tę kozieradkę, ale głupia kupiłam w ziarenkach, których nie mam jak zmielić. Gdzies czytałam, że warto je zkiełkować - może tak zrobię, a poza tym kupię też wersję sproszkowaną Piwa pszenicznego bez % jeszcze nie szukałam, ale rozejrzę się. Dzięki za podpowiedzi (choć podjerzewam, że największe działanie mają na Ciebie ten nowe tabletki )
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wytrzymałe mają łóżko |
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() A swoją drogą, to ja podobnie się wyginam i gimnastykuję jak mi Kubula zaśnie na mnie/na rękach/w pionie żeby Go nie rozbudzić i położyć do łóżeczka Niestety bardzo często z podobnym skutkiem jak ten tatusiek
|
|
#280 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja w 2 miesiącu po ciąży wróciłam do starej wagi, no ale ostatni miech to +4 przybyło , ale chyba to przed @ mi tak przybyło, teraz powoli zaczyna spadać bardzo powoli bo słodkie mi bardzo posmakowało---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Też tak się gimnastykuje by tylko małego nie zbudzić. Najgorzej jest jak delikatnie zaczyna otwierać oczy jak poczuje ruch to muszę z nim na minute się zatrzymać-czasami w dziwnych pozycjach
|
||
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne co mnie wkurza to to, że moje dziecko jest strasznym żarłokiem :rolley es: ostatnio nakarmiłam go przed kinem pod korem, po 1,5 h teściowa dała mu 110 ml odciągniętego, wrócilismy po kolejnym 1,5h i młody od razu wrzask o cyca po każdym czasie aktywności albo drzemki jest wrzask o cyca no i kończy się oczywiście ulewaniem, ale pediatra twierdzi, że mały jest za mały, żeby kombinować i naprawdę jest głodny jeszcze 2 miesiące i będą kaszki i deserki i mama odpocznie![]() co do spania na brzuchu mówiłam 2 pediatrom, że młody tak śpi i mówili tylko, że żadncyh poduszek i niech śpi i 2 położne mi go tak układały, bo na brzuchu dziecko spi spokojnie, nie wybudza go odruch moro i nie ma uczucia, że spada (jak na plecach), a na boku mój młody nie chce spaćjak śpi to przekręca głowę raz na lewo, raz na prawo bez żadnych problemów więc nie sądzę, żeby mu coś zagrażało na matercau płasko
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i on to uwielbia, nic się nie stanie gdy uszy sa zamoczone
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się tylko tym, że podobno przy kolejnych dzieciach rodzice są bardziej ogarnięci i lepiej sobie radzą. Mam nadzieję, że jeśli zdecyduję się na drugie to też mi się uda tak jak Tobie wszystko zorganizować ![]() Cytat:
|
|
#285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---- Kubula śpi, więc matka idzie ogarnąć mycie głowy i golenie nóg
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-08-06 o 11:51 |
||
|
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. teść tego imienia chyba w życiu nie przeboleje. dalej go nie używa, a na chrzcie z właściwym sobie taktem zapytał przy obiedzie: "kto w ogóle wymyślił to imię?!" a szkoda gadać Cytat:
no a że w sobotę skończyłam połóg to pora zacząć się ruszać Cytat:
i już po szczepieniach - I. zniósł to dzielnie, najgłośniej krzyczał przed samymi szczepieniami, później już wrzask mu osłabł. teraz śpi zmęczony.
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my moczymy uszka ![]() Cytat:
widziałam to kiedyś Cytat:
co do spania na brzuszku to jak liczę na dłuższą drzemkę to tak układam Bartka - jest tak jak piszesz, śpi spokojnie, odruch moro go nie wybudza i nie ma wrażenia, że spada ==== jutro odwiedza nas Leonek z mamą |
|||
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszk
Cytat:
![]() ![]() Mlody ka wogole zimny wychow czapke mial moze z 5 razy na glowie o nogi gole nawet jak spodnie mu zakladam bo na dworze ze 20 stopni to stopy gole lataja ![]() Cytat:
|
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gdyby moje dziecię spało dłużej niż do 7 też bym spała dłużej
zawsze tak wstaje, czasem wcześniej na początku cierpiałam straszliwie bo jestem śpioch i często jak miałam wolne spałam do południa no ale cóż ![]() Cytat:
zanim mąż wyszedł z pracy to szybki prysznic, potem z Młodym śniadanie, przewinięcie go, ubranie siebie i wychodzimy nie maluje się nawet w taki upał. wróciliśmy po 10, to Młody akurat udało się że poleżał trochę sam to posprzątałam, teraz drzemie pół godzinki więc nadrabiam. wolę odwrotną kolejność, najpierw posprzątać, ugotować a potem wyjść ale potem za gorąco. a pismo do zusu to chyba tak ogólnie było adresowane, ale nie pamiętam bo mi ta babka tam na miejscu dała kartkę i pisałam szybko ręcznie a ona mi dyktowała bo przy okazji to załatwiałam i zapytałam o to pismo i chciałam w domu wydrukować ale że się tak udało to skorzystałam.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole nie mam czasu by Was nadrabiać
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ja maluje rzesy bo mam jasne i oczu mi nie widac heee podklad nawet do glowy by mi nie przyszedl heee ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Biedna zapracowana
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy klimę nawet w mieszkaniu.. iktor nienawidzi upałów.. niedawno wymieniliśmy autko. Tamto było super.. (nowy passat z napędem na 4 koła) no ale Tż się uparł że teraz nam kombi potrzebne.. no i wiecie co.. miał rację... ledwo się pomieścimy ![]() nie nadrabiaj , pisz co u Was ---- Dziękuję wszystkim za dobre życzenia na podróż, uciekam dalej ogarniać wszystko przed wyjazdem i o 17 ruszamy ![]() Buzioooooleeee |
|
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w m
Cytat:
czapkę miał kilka razy ubrana bo strasznie wiało a tak zawsze goły łepek i bez skarpetek żadnych i spodni, lepiej żeby trochę zimno było niż przegrzewać tak mi pediatra poradził ![]() -- dziaisj mam dzień sprzątania, kuchnia i łazienka są już na błysk zostały pokoje, a ze mnie aż się pot leje ![]() wprowadzam małemu stały plan dnia i od 3 dni się sprawdza z obsuwą czasami godzinną
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
diabli nawet nie widziałam że ją pokazywała
![]() lonely daj znać jak wiki przetrwał podróż my niestety obydwa bez klimy i wyruszamy wiecZorem by na ranek być byliśmy u lekarza ten kaszel podobno niegroźny ale przez 18 dni przytylismy tylko 300 gram także Magiusia nie masz co narzekać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-06 o 14:55 |
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Zrobilam z ukrycia fote jak M zachwyca sie stopami
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
my po szczepieniu. Karolcia strasznie płakała. JAk już wyszliśmy to płakałam razem z nią w 6 tyg waga wzrosła z 5400 na 6970 i urosła 5 cm (teraz ma 64 )i w ogóle dziewczyny muszę powiedzieć że was KOCHAM i mam ochotę uściskać wszystkie na raz i każdą z osobna wczoraj przeczytałam że kładziecie książeczkę przed dzieckiem i wypróbowałam. Na efekt nie musiałam czekać nawet sekundę ![]() od razu zapytałam o to uczulenie na rączkach i jest ok, trzeba tylko nawilżać. Non stop spocone i wilgotne stópki to norma i zielone kupki przy mm też są ok
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Uroczy
![]() Cytat:
![]() --- Cześć W. spał ładnie do 6 ![]() Teraz od ok 30 min drzemie, a wcześniej sobie gugaliśmy i się cudnie uśmiechał ![]() edit: Skończyłam pisać posta i się obudził, ale póki co leży grzecznie zaspany i się rozgląda
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-06 o 13:00 |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
nie trzyma nic a nic? u nas dziś zadziałała książeczka
![]() vil pisałaś podanie o przedłużenie macierzyńskiego czy jest jakiś specjalny druk? Jenny mi mleko nie ciekło, tabletki od gina miałam a i tak po jakiś 2-3 tyg dostałam z nie wiadomo czego zapalenia piersi. diabli u mnie imprezka przeniosła się do domu bo jeden braciszek z rodzinką u nas spał, a rodzice spali dzień wcześniej więc mieli u nas rzeczy. No i jeszcze przyszli rodzice TŻta. Wszyscy nie przychodzili
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czeka nas pierwsza kąpiel w wiaderku
![]() Jednak się skusiłam i właśnie przyjechało Myślałam, że jest mniejsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

a 2 miesiace mial... jak by byla jakas bezdzietna, to bym sie nie przejmowala, ale ona swieza mamuska... no coz, Florek jest malutki (wazy teraz 4240 g 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale po takich dlugich rozwazaniach i testach to chyba nie moglam nas zawiesc hehe. city move rewelacyjnie sie prowadzi, przyciaga uwage innych (ciagle ktos nas zatrzymuje i o niego pyta), jest bardzo funkcjonalny. kolor ze zdjecia jak najbardziej rzeczywissty - turkus. 
Ale może jest nastawine na małe porcje i mało za każdym razem daje...
, ale chyba to przed @ mi tak przybyło, teraz powoli zaczyna spadać 
07.07.2012