|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Gusia no to
![]() She ![]() En ![]() Cytat:
![]() Czy któraś z mamuś zauważyła może przed porodem zwiększone ruchy??? bo mój Adaśko generalnie ruchliwy ale od wczoraj przechodzi sam siebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
A ja właśnie sobie uzmysłowiłam, ze nie mam zrobionych zakupów dla MAłego z apteki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj akurat nigdy do super ruchliwych w brzuchu nie należał, za to teraz istne ADHD ![]() ![]() cieplusia witaj ponownie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-08-06 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
Cytat: Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość A ja sciagnelam 400 ml po niecałych 12 h i mogę iść spać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wow Cytat: Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość Oles ur sie 5/8/13 o 19:00 przez cc. Waga 4380. Jest piekny. Caly jak mamusia. Jest spiacym lenuszkiem i nie chce cycusia. Ja mimo ze zdycham mam go ze soba na troche. Napisze wiecej jak dojde do siebie. Serdeczne gratulacje Cytat: Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość Zaczęłam czytać ile dziecko teoretycznie powinno jeść na jedno posiedzenie. I wygląda to tak: Waga dziecka w kg x 150ml / ilość karmien w ciągu 24godzin- zakłada sie ich 8, co 3 godziny kazde, czyli np Dla dziecka ważącego 4kg: 4 x 150 daje 600ml 600ml/ 8 czyli na jedno karmienie wychodzi 75 ml Ot- taka ciekawostka O dziękuję, z tego wynika, że moja Lila to żarłok. Powinna jeść ok 450 ml, a często w ciągu doby wciąga 750 ml Cytat: Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość [/COLOR]A MY Z ANTOSIEM PROSIMY O KCIUKI!!! DZIS MAMY USG BRZUSZKA. MIALOBYC NA NFZ A CHYBA ZDECYDUJEMY SIE NA PLATNE. W przychodni podali nam namiary ze niby na nfz a sie okazalo ze to usg nie ma podpisanej umowy i trzeba zaplacic. Nie mamy juz czasu szukac bezplatnego. Pewnie na nfz daliby termin za kilka tyg Cytat: Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość [/COLOR]i jeszcze kilka tytulow watku: sierpniowe maluchy opuszczaja brzuchy jedne brudza juz pieluchy inne okupuja brzuchy jedne jeszcze w brzuszkach siedza inne grzecznie mleczko jedza Fajne propozycje. Cytat: Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość Dzieki dziewuszki Nie moge spac mimo ze spalam tylko ostatniej nocy 3h. Wzielam trzy dawki morfiny i nie robila. Teraz dostalam inny lek do kroplowki. Matko jak mi sie chce jesc to nie macie pojecia. Moj maluszek jest taki spokojny. Spi ciagle. Musial glukoze dostac. Przystawilam go do siary i possal i babka mowila ze super siara bo mu od razu cukier wzrosl. W ogole mnie kp nie boli. Mam cycki do tego stworzone. Mam nadzieje ze bedzie chcial ssac wiecej. A to moja ropuszka spuchnieta chwile po wyjeciu. W lustrze widzialam jak mi kroili brzuch i go wyjeli i przecieli pepowine Słodki skrzacik Cytat: Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość Moj ksiaze Alexander. Rudzielec po mamusi Ale słodziak i ta fryzurka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42127966] Dziewczyny czy Wasze dzieci też robią tak: mój jak go biorę do odbicia "na klatę" ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mam dokładnie tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdybym ja wiedziała od początku, że to taka dieta-cud ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony popatrz, jak nam spamiarska forma spada ![]() Em, a że się zapytam: czemu akurat pędzel? Nazwa znacząca? ![]() Cytat:
I trzymam kciuki, żeby to było TO ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pewnie nie jestem przed samym porodem ![]() ![]() ![]() Uwielbia wbijać się w mój prawy bok, zawsze go wtedy miziam po pleckach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak całe dnie spędza moja Kluska ![]()
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
No to dobrze, że nasze dzieci robią tak samo
![]() Potem Wam wyślę fajną fotę, jak Mały śpi na mojej klatce, ale to TŻ mi musi posłać linka, bo ja na tym tablecie nic nie umiem zrobić :/ Co do ruchów - mój jak Bezik był mało ruchliwy, KTG wychodziły straszne, były powtarzane wiele razy, bo Mały ciągle spał i były wąskie zapisy - a teraz, jak uśnie to jest święto ![]() ![]() Z APTEKI to w sumie najważniejszy jest Octenisept, witamina K i D i tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A i jeszcze się śmiejemy z mamą, że sobie złamie nosek i będzie wyglądał jak bokser :P Teraz oczywiście oczka mu się zamykają, ale nie uśnie, no po coooooooooo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-06 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
witam sie w nowym watku - padlam o 9 jest 10 a mnie znow skurczelapia
kurcze nniezdecydowane to moje dziecie moglo by sie okreslic a nie tak dawac popalic
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ja Cię, zapomniałam już jak to mieć brzuszek, tylko ze Tobie on wybitnie pasuje więc serio rozważ to bycie w ciąży jeszcze raz ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przynajmniej pewnie ostatnio mięsko z grilla zjadłaś ![]() Cytat:
![]() Nie, dzięki En, też chcę zapomnieć, jak to jest mieć brzuszek ![]() To stanowczo zbyt męczący proces produkcyjny ![]() Ja dzisiaj w ramach akcji wyganiamy Kluskę mam zamiar porwać tżta na kebaba i wciągnąć go z możliwe najostrzejszym sosem ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
witam się niestety jeszcze w dwupaku w przewidywanym TP
![]() co prawda marzył mi się 3 sierpień,ale niestety maluch zrobił nam psikusa i jeszcze siedzi w brzuszku... nie było mnie tu kilka dni, coś stało mi sie z internetem ![]() ![]() w klubie zdjęcie obiecane kilka dni temu,a ja ide nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Swietna fota
![]() ![]() ![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Jeśli chodzi o pediatre, to najpierw osluchal mała, ponaciskal brzuszek, spytał o zaparcia, kolki itp. zapisał nam espumisan, debridat i mamy jej to podawać na zmianę przed karmieniem. Jeśli w ciągu 3 dni nie będzie poprawy, mamy iść do poradni preluksacyjnej-dostaliśmy skierowanie.
Pogadalismy też o szczepienia i chyba bierzemy 5w1. Noc była spokojna, tylko dwie pobudki na karmienie. Teraz idę poczytać co u Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie mam jeszcze: czopki glicerynowe, tantum rosa, kore debu, herbatke na laktacje.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-08-06 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Moja też tak spędzałą dzień, nie mogłam się pochylić nad laptopem
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42128635]N Co do ruchów - mój jak Bezik był mało ruchliwy, KTG wychodziły straszne, były powtarzane wiele razy, bo Mały ciągle spał i były wąskie zapisy - a teraz, jak uśnie to jest święto ![]() ![]() [/QUOTE] Moja była mało ruchliwa w brzuchu i póki co jest spokojna dużo śpi, chyba, że zatwardznie ją męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Z apteki to: witamina d i k, octanisept, woda morska, herbatka na laktacje, aspirator do czyszczenia nosa i chyba to wszystko.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#48 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Hemoglobina ładnie podskoczyła na 12,7 ![]() ![]() Poszliśmy do labka odebrać wyniki o 9 rano i jak wróciliśmy to położna stała przed domem ![]() ![]() Samantha gratuluję synka ![]() ![]() Odnośnie zakupów aptecznych - u nas wszystko TŻ kupił jak byłam w szpitalu. A dokładnie sól fizjologiczną i octenisept. Wit K+D dostaliśmy w szpitalu. Jak się opakowanie skończy to mamy kupić następne. Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie szczepionek. Nasz pediatra "poleca" szczepić przeciwko rotawirusom i pneumokokom... Ale to jest koszt ogromny ![]()
#49 |
Zakorzenienie
|
Tweed- brawa za brak paciora
![]() Perse-u nas jest podobnie po odbiciu. Gdzie jest margosia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#50 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do paciora - nie ma się czym przejmować na zapas ![]() Ja wtedy też nic nie mogę ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbym widziała swój brzuch ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
magdalennne
![]() To, ze pediatrapoleca nie zobowiązuje Was do szczepienia na to dzieciaczka ![]() ![]() Ja nie będę szczepic, więc nie pomogę, Moj pediatra tez nie jest zwolennikiem tych szczepionek, więc sie po prostu w tych cenach nie orientowalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dobrze się składa, bo zauważyłam, że ostatnio bardzo ładnie się udzielasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem wiecej- odwazylabym Sie z Tobą zaprzyjaźnic, mimo, ze tz ma na Ciebie chrapkę bo w sumie tak mi sie wydaje, ze podobne jesteśmy ![]() No, koniec lukrowania, nie myśl sobie za duzo ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Samantha, gratulacje!
![]() ![]() tweed, brawa za brak paciora, ja odebrałam wynik i niestety mam ![]() ![]() W ogóle wczoraj miałam dziwną akcję skurczową. Dostałam nagle mocnego skurczu, trwał minutę, minuta przerwy i tak 4 razy ![]() ![]() Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam, bo może wasi lekarze mają inne zdanie i jakieś fajne argumenty. Może któraś jest bardziej obeznana w temacie? Trochę średnio nas stać, żeby zapłacić tyle za jedno szczepienie ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zgrabnie wygladasz z brzuszkiem, super! Ja to niczym rasową słonica sie w tym tygodniu prezentowałam ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwierz, że teraz jestem najmarniejszym z marnych zagrożeń ![]() Popatrzę sobie trochę na mój cellulit i rozstępy, coby zejść na ziemię ![]() Cytat:
![]() To ja widzę, że te nasze dzidzie wszystkie takie "prawe" ![]() Szkoda że przeszło ![]() ![]() Super brzuszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Witam się w new wątku
Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków ![]() i trzymam kciuki za dwupaki moja dziś od 7 nie śpi ![]() położyłam ją 3 raz może wytrzyma więcej niż 2 minuty
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.