Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 09:34   #31
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Gusia no to żeby się rozkręciło.

She za opis

En za założenie nowej części.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do paciorka, to spaliłam, bo nie mam Mam nadzieję, że dzięki temu będę mogła część porodziku spędzić u siebie w domu na swojej piłce i nie będę musiała gnać do szpitala
Witaj w klubie drętwych

Czy któraś z mamuś zauważyła może przed porodem zwiększone ruchy??? bo mój Adaśko generalnie ruchliwy ale od wczoraj przechodzi sam siebie no i oczywiście matka-wariatka martwi się, czy tam mu się nic złego nie dzieje.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:39   #32
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

A ja właśnie sobie uzmysłowiłam, ze nie mam zrobionych zakupów dla MAłego z apteki Co powinnam kupić??? Bo nie mam pojęcia!
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:44   #33
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Czy któraś z mamuś zauważyła może przed porodem zwiększone ruchy??? bo mój Adaśko generalnie ruchliwy ale od wczoraj przechodzi sam siebie no i oczywiście matka-wariatka martwi się, czy tam mu się nic złego nie dzieje.
Moj przez pare ostatnich dni był tak nieruchliwy, ze gdyby nie intuicja ze żyje to bym była co godzinę na IP, ale podobno żadnej reguły nie ma- dzieci mogą być bardziej ruchliwej lub wręcz przeciwnie

Moj akurat nigdy do super ruchliwych w brzuchu nie należał, za to teraz istne ADHD

cieplusia witaj ponownie
za wizytę, szykuje sie porodzik!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A ja właśnie sobie uzmysłowiłam, ze nie mam zrobionych zakupów dla MAłego z apteki Co powinnam kupić??? Bo nie mam pojęcia!
Ja kupowałam octenisept, sól fizjologiczna, wodę morska i witamine D.. Ale my kupiliśmy wszystko w aptece w drodze ze szpitala do domu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:42
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:46   #34
surka
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
A ja sciagnelam 400 ml po niecałych 12 h i mogę iść spać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wow

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Oles ur sie 5/8/13 o 19:00 przez cc. Waga 4380. Jest piekny. Caly jak mamusia. Jest spiacym lenuszkiem i nie chce cycusia. Ja mimo ze zdycham mam go ze soba na troche. Napisze wiecej jak dojde do siebie.

Serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zaczęłam czytać ile dziecko teoretycznie powinno jeść na jedno posiedzenie. I wygląda to tak:
Waga dziecka w kg x 150ml / ilość karmien w ciągu 24godzin- zakłada sie ich 8, co 3 godziny kazde, czyli np

Dla dziecka ważącego 4kg:
4 x 150 daje 600ml
600ml/ 8 czyli na jedno karmienie wychodzi 75 ml
Ot- taka ciekawostka
O dziękuję, z tego wynika, że moja Lila to żarłok. Powinna jeść ok 450 ml, a często w ciągu doby wciąga 750 ml

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A MY Z ANTOSIEM PROSIMY O KCIUKI!!!
DZIS MAMY USG BRZUSZKA. MIALOBYC NA NFZ A CHYBA ZDECYDUJEMY SIE NA PLATNE. W przychodni podali nam namiary ze niby na nfz a sie okazalo ze to usg nie ma podpisanej umowy i trzeba zaplacic. Nie mamy juz czasu szukac bezplatnego. Pewnie na nfz daliby termin za kilka tyg

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]i jeszcze kilka tytulow watku:

sierpniowe maluchy opuszczaja brzuchy

jedne brudza juz pieluchy inne okupuja brzuchy

jedne jeszcze w brzuszkach siedza inne grzecznie mleczko jedza
Fajne propozycje.

Cytat:
Dzieki dziewuszki
Nie moge spac mimo ze spalam tylko ostatniej nocy 3h. Wzielam trzy dawki morfiny i nie robila. Teraz dostalam inny lek do kroplowki. Matko jak mi sie chce jesc to nie macie pojecia. Moj maluszek jest taki spokojny. Spi ciagle. Musial glukoze dostac. Przystawilam go do siary i possal i babka mowila ze super siara bo mu od razu cukier wzrosl. W ogole mnie kp nie boli. Mam cycki do tego stworzone. Mam nadzieje ze bedzie chcial ssac wiecej.
A to moja ropuszka spuchnieta chwile po wyjeciu. W lustrze widzialam jak mi kroili brzuch i go wyjeli i przecieli pepowine
Słodki skrzacik

Cytat:
Moj ksiaze Alexander. Rudzielec po mamusi
Ale słodziak i ta fryzurka

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Przekopiuje tutaj bo tam pewnie nikt nie zajrzy :P
Opis porodu Igorka <3
Około 7:15 stawiłam się na oddziałową izbę przyjęć tak jak mi kazali. Tż w tym czasie jechał po wyniki ostatnich badań. Przyszła do mnie ta sama pani doktor, która zapisywała mnie na termin i zbadała od środka.
Podpięto mnie pod ktg a inne panie dopełniły formalności. Ja wypisywałam ankietę dla anestezjologa. Na ktg ponoć nawet jakieś skurcze się pisały ale ja czułam tylko fikającego Igora. Przebrałam się w koszulę i poszliśmy na sale. Za drugim razem wkłuli mi wenflon i podawali płyny. Na usg wyszło że Igor może mieć max 2900 g i że ma długie nogi
Trochę posiedzieliśmy ( oczywiście kilka telefonów od wszystkich bo wiedzieli o cc) jakoś chyba koło 10:30 zabrali mnie na operacyjną, podpięli mi kabelki. Lekarka z pielęgniarką sobie nuciły piosenkę na całą sale
Przyszedł przystojny ^^ anestezjolog i zrobił mi znieczulonko w plecy. Położyłam się, dali parawanik. Anestezjolog sprawdzał gdzie czuję zimno a reszta przystępowała do akcji. Jak się okazało na lampach wiszących odbijała się odrobina tego co za parawanem więc sobie oglądałam cały czas :P. Nacięli mnie w miejscu pierwszej cesarki. Było fajnie aż zaczęli mnie mocno szarpać na boki a po chwili w odbiciu zobaczyłam wyciągniętą główkę Igora. Nie zdążyli wyciągnąć reszty a Lew już zaryczał ^^ jaki to zły żę go wyjęli. Pokazali mi go zza parawanu i pierwsza myśl - cały tatuś <3 . Zabrali go na oględziny a mnie zszywali. Po chwili przynieśli Igora, dałam mu buziaki i poprosiłam o pokazanie tatusiowi i tak zrobili . Igor ważył 2610g i miał 49 cm. 10 pkt w skali. Zszyli mnie i przerzucili na inne łóżko i zawieźli na sale, tam podpięli pod cały monitoring . Tż był spokojny i radosny ( chyba jeszcze docierało do niego ) poleciał po synka na noworodki, odrazu przystawiłam go do cyca, ładnie złapał i jadł. Z tatusia byłam bardzo dumna bo mimo strachu brał pewną ręką Igora na ręce, kołysał a nawet sprawdzał pieluchę. Opowiadał , że kiedy chodził między noworodkami a salą to zawsze jak zostawiał Igora ten zaczynał płakać.
W szpitalu zostaliśmy dzień dłużej ze względu na jony ale już jest wszystko dobrze, sporo przez ten czas mi Igiego pokuli ale jak mus to mus.
Ale miałaś małego okruszka Super, że tż tak pomaga. A jak cię ponownie zszyli? Zadowolona jesteś?

Cytat:
[B]
[
A co wyniku gbs, okazało się, że wyniki wymazów są wydawane tylko w formie papierowej, o czym mnie babeczka nie poinformowała, no ale pewnie i tak specjalnie bym po ten wynik nie leciała Będę wiedziała na przyszłość
A co do paciorka, to spaliłam, bo nie mam Mam nadzieję, że dzięki temu będę mogła część porodziku spędzić u siebie w domu na swojej piłce i nie będę musiała gnać do szpitala

A teraz na powrót zabieram się za nic-nierobienie
za brak paciora

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42127966]

Dziewczyny czy Wasze dzieci też robią tak: mój jak go biorę do odbicia "na klatę" , to jak już się odbije, to potem wali głową w mój mostek, śmiejemy się z mamą, że jak dzięcioł No i uwielbia odgiąć sobie głowę do tyłu i w tej pozycji muszę z nim spacerować po mieszkaniu i mówić co jest co (oczywiście podtrzymując mu główkę)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Mam dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień W pt byłam u gin mam rozwarcie na 1,5 cm część pochwowa skrócona. Na ktg skurcze takie 40-60%. I od pt codziennie strasznie panikuje ze to już ledwo mnie coś strzyknie i już mi się zdaję że zaraz będziemy jechać. Nie ukrywam, że bym chciała bo przy tej pogodzie czuje się fatalnie !!!
za wizytę i , żeby się ruszyło

Cytat:
Sól fizjologiczną, woda morska mi się teraz przydaje. Zastanawiam się jeszcze nad czopkami glicerynowymi, bo mała ma ostatnio zatwardzenia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:47   #35
Cieplusia
Raczkowanie

Cytat:

Ja teraz mam tak, że przez cały dzień ledwo czuje jak się mała przekręca ale za to wieczoreeeem masakra mam wrażenie, że chce się przez pępek wydostać

Cieplusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:53   #36
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja i tak sie czuje niespokojna, ze Moj tz tam jedzie, a Ty tak mu sie podobasz, hanahahahaha

Dobra, odpicuje sie i do końca dzisiejszego dnia będzie fota

A odnośnie hemo to ja miałam cała ciążę 15, a mogłabym startować o tytuł fastfoodowego odżywiania w ciąży więc coś w tym jest
En, jak nagle zniknę, to wiedz, że coś się dzieje

A gdybym ja wiedziała od początku, że to taka dieta-cud... to pewnie miałabym teraz ze 25kg na koncie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
w nowym wątku

Myślicie,że to będzie już ostatni na poczekalni? hmm ja sądzę,że jeszcze jeden zrobimy zanim się przeniesiemy

Życzę wszystkim miłego dzionka i trzymam nadal kciuki za potrzebujące
puchatku, pewnie masz rację

Ale z drugiej strony popatrz, jak nam spamiarska forma spada
Cytat:
Moj pędzel w końcu zasypia

Ehem.. Jednak nie, dał głos
Em, a że się zapytam: czemu akurat pędzel? Nazwa znacząca?
Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Może mnie jeszcze pamiętacie coś tam pisałam 2 tyg temu ale jakoś ciężko mi się wbić w wasz rytm itd więc nic nie pisałam ale regularnie Was podczytuję !!! no ale skoro to ma być ostatnia część to się coś spróbuję poudzielać

Na dzień dobry gratuluje wszystkim mamusiom !!!

Ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień W pt byłam u gin mam rozwarcie na 1,5 cm część pochwowa skrócona. Na ktg skurcze takie 40-60%. I od pt codziennie strasznie panikuje ze to już ledwo mnie coś strzyknie i już mi się zdaję że zaraz będziemy jechać. Nie ukrywam, że bym chciała bo przy tej pogodzie czuje się fatalnie !!!
Cieplusia, pisz, pisz, ile wlezie! Widzisz, że teraz wszystkim dwupaczkom cięzko się wbić:0

I trzymam kciuki, żeby to było TO

Cytat:
Witaj w klubie drętwych

Ja pewnie nie jestem przed samym porodem A Alek ostatnio pobija wszelkie rekordy w swej ruchliwości (która nigdy nie była mała), ewidentnie pomyliła mu się jego skromna kawalerka z apartamentowcem
Uwielbia wbijać się w mój prawy bok, zawsze go wtedy miziam po pleckach Będzie kotem po mamie

Cytat:
Tysia, ja też jeszcze nie mam aptecznych rzeczy, planuję kupić po narodzinach małego dokładnie to, co będzie niezbędne
Cytat:
Ja kupowałam octenisept, sól fizjologiczna, wodę morska i witamine D.. Ale my kupiliśmy wszystko w aptece w drodze ze szpitala do domu
też tak planuję

Tak całe dnie spędza moja Kluska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0193.jpg (68,0 KB, 70 załadowań)
Stary 2013-08-06, 09:56   #37
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

No to dobrze, że nasze dzieci robią tak samo

Potem Wam wyślę fajną fotę, jak Mały śpi na mojej klatce, ale to TŻ mi musi posłać linka, bo ja na tym tablecie nic nie umiem zrobić :/

Co do ruchów - mój jak Bezik był mało ruchliwy, KTG wychodziły straszne, były powtarzane wiele razy, bo Mały ciągle spał i były wąskie zapisy - a teraz, jak uśnie to jest święto Położne mi mówiły, że będę go musiał pobudzać, bo będzie taki spokojny - ofkorz Usypiamy się czasami i 1,5 h.....

Z APTEKI to w sumie najważniejszy jest Octenisept, witamina K i D i tyle.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

A i jeszcze się śmiejemy z mamą, że sobie złamie nosek i będzie wyglądał jak bokser :P Teraz oczywiście oczka mu się zamykają, ale nie uśnie, no po coooooooooo

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:54
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:59   #38
ita83
Wtajemniczenie

witam sie w nowym watku - padlam o 9 jest 10 a mnie znow skurczelapia

kurcze nniezdecydowane to moje dziecie moglo by sie okreslic a nie tak dawac popalic
Stary 2013-08-06, 09:59   #39
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Em, a że się zapytam: czemu akurat pędzel? Nazwa znacząca?

Nie wiem, tz kiedyś jak wrócił to spytał jak tam nasz pędzel i tak zostało

O ja Cię, zapomniałam już jak to mieć brzuszek, tylko ze Tobie on wybitnie pasuje więc serio rozważ to bycie w ciąży jeszcze raz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:09   #40
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku - padlam o 9 jest 10 a mnie znow skurczelapia

kurcze nniezdecydowane to moje dziecie moglo by sie okreslic a nie tak dawac popalic
oby tym razem się rozkręciły, ileż można mamę męczyć

Ale przynajmniej pewnie ostatnio mięsko z grilla zjadłaś
Cytat:
Nie wiem, tz kiedyś jak wrócił to spytał jak tam nasz pędzel i tak zostało

O ja Cię, zapomniałam już jak to mieć brzuszek, tylko ze Tobie on wybitnie pasuje więc serio rozważ to bycie w ciąży jeszcze raz
Jak uroczo

Nie, dzięki En, też chcę zapomnieć, jak to jest mieć brzuszek
To stanowczo zbyt męczący proces produkcyjny

Ja dzisiaj w ramach akcji wyganiamy Kluskę mam zamiar porwać tżta na kebaba i wciągnąć go z możliwe najostrzejszym sosem Oby pomogło
Stary 2013-08-06, 10:09   #41
kiss12550
Zadomowienie

witam się niestety jeszcze w dwupaku w przewidywanym TP

co prawda marzył mi się 3 sierpień,ale niestety maluch zrobił nam psikusa i jeszcze siedzi w brzuszku...

nie było mnie tu kilka dni, coś stało mi sie z internetem musze spisać sobie kilka numerów z klubu żebym w razie gdy to sie powtórzy mogła chociaż tak napisać czy wszystko ok

w klubie zdjęcie obiecane kilka dni temu,a ja ide nadrabiać
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 10:10   #42
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Swietna fota U mnie tez preferuje prawa strone

za brak paciora, ja to nawet nie wiem czy mam czy nie mam, w UK nie robia takich badan.
Stary 2013-08-06, 10:12   #43
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Jeśli chodzi o pediatre, to najpierw osluchal mała, ponaciskal brzuszek, spytał o zaparcia, kolki itp. zapisał nam espumisan, debridat i mamy jej to podawać na zmianę przed karmieniem. Jeśli w ciągu 3 dni nie będzie poprawy, mamy iść do poradni preluksacyjnej-dostaliśmy skierowanie.

Pogadalismy też o szczepienia i chyba bierzemy 5w1.
Noc była spokojna, tylko dwie pobudki na karmienie. Teraz idę poczytać co u Was

Stary 2013-08-06, 10:14   #44
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam wode morska, sol fizjologiczna, octenisept, linomag, mam tez spirytus salicylowy i wode utleniona (nie wiem czy sie przyda, ale w UK nie zawsze te rzeczy dostaniesz ot tak w aptece, wiec mam zapas) i tyle Chyba jeszcze zaopatrze sie w witamine D i espumisan w kropelkach.

Dla mnie mam jeszcze: czopki glicerynowe, tantum rosa, kore debu, herbatke na laktacje.

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-08-06 o 10:31
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:14   #45
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Moja też tak spędzałą dzień, nie mogłam się pochylić nad laptopem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42128635]N
Co do ruchów - mój jak Bezik był mało ruchliwy, KTG wychodziły straszne, były powtarzane wiele razy, bo Mały ciągle spał i były wąskie zapisy - a teraz, jak uśnie to jest święto Położne mi mówiły, że będę go musiał pobudzać, bo będzie taki spokojny - ofkorz Usypiamy się czasami i 1,5 h.....
[/QUOTE]

Moja była mało ruchliwa w brzuchu i póki co jest spokojna dużo śpi, chyba, że zatwardznie ją męczy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:15   #46
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pediatre, to najpierw osluchal mała, ponaciskal brzuszek, spytał o zaparcia, kolki itp. zapisał nam espumisan, debridat i mamy jej to podawać na zmianę przed karmieniem. Jeśli w ciągu 3 dni nie będzie poprawy, mamy iść do poradni preluksacyjnej-dostaliśmy skierowanie.

aby kropelki pomogly!!!
Stary 2013-08-06, 10:17   #47
lachryma
Zakorzenienie

Z apteki to: witamina d i k, octanisept, woda morska, herbatka na laktacje, aspirator do czyszczenia nosa i chyba to wszystko.

Stary 2013-08-06, 10:21   #48
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku

Hemoglobina ładnie podskoczyła na 12,7 Oby lekarz jutro pozwolił odstawić żelastwo

Poszliśmy do labka odebrać wyniki o 9 rano i jak wróciliśmy to położna stała przed domem Wczoraj nie zdążyła przyjechać i dzisiaj pierwszy kurs do nas... Pooglądała, pogadała i poszła. W ogóle okazało się, że to mama mojego kolegi z podstawówki Generalnie z małym ok, moja rana po cięciu też ok. Jak nie będziemy widzieli potrzeby to już nas nie będzie nawiedzać. Jak coś to na telefon może przyjechać w każdej chwili.

Samantha gratuluję synka Duży chłopak

Odnośnie zakupów aptecznych - u nas wszystko TŻ kupił jak byłam w szpitalu. A dokładnie sól fizjologiczną i octenisept. Wit K+D dostaliśmy w szpitalu. Jak się opakowanie skończy to mamy kupić następne.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie szczepionek. Nasz pediatra "poleca" szczepić przeciwko rotawirusom i pneumokokom... Ale to jest koszt ogromny Czy któraś z was będzie szczepić?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:22   #49
lachryma
Zakorzenienie

Tweed- brawa za brak paciora
Perse-u nas jest podobnie po odbiciu.

Gdzie jest margosia?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 10:22   #50
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:

Nie, dzięki En, też chcę zapomnieć, jak to jest mieć brzuszek
To stanowczo zbyt męczący proces produkcyjny

Ja dzisiaj w ramach akcji wyganiamy Kluskę mam zamiar porwać tżta na kebaba i wciągnąć go z możliwe najostrzejszym sosem Oby pomogło
Ja na Twojego Alka czekam tak samo niecierpliwie jak na mojego pędzla czekałam, strasznie chce go już zobaczyć

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

co prawda marzył mi się 3 sierpień,ale niestety maluch zrobił nam psikusa i jeszcze siedzi w brzuszku...

nie było mnie tu kilka dni, coś stało mi sie z internetem musze spisać sobie kilka numerów z klubu żebym w razie gdy to sie powtórzy mogła chociaż tak napisać czy wszystko ok

Lepiej wpisz numery i nam tak nie znikaj kochana

Cytat:

Mam nadzieje, ze kropelki pomogą!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:23   #51
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

to małe ma jeszcze parę godzin, żeby wyjść w terminie
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Swietna fota U mnie tez preferuje prawa strone

za brak paciora, ja to nawet nie wiem czy mam czy nie mam, w UK nie robia takich badan.
Dla mnie to ok, bo później mam nadzieję dalej będzie preferował ten boczek, a akurat to ułożenie pasuje do ułożenia naszego łóżeczka

A co do paciora - nie ma się czym przejmować na zapas
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja też tak spędzałą dzień, nie mogłam się pochylić nad laptopem
Ja wtedy też nic nie mogę A najgorzej, że zazwyczaj jeszcze kopytkami obija mi żebra dziad mały
Stary 2013-08-06, 10:25   #52
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:

Mój mały dziad też ostatnio się strasznie wierci, w dzień spokój ale wieczorem daje czadu
Cytat:

Jakbym widziała swój brzuch u nas też prawa strona

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:27   #53
enlevee
Zakorzenienie

magdalennne za hemo!

To, ze pediatrapoleca nie zobowiązuje Was do szczepienia na to dzieciaczka wiem, ze skylie sie w tym orientuje bo szczepila Wojtka i Ole tez będzie z tego co pisała

Ja nie będę szczepic, więc nie pomogę, Moj pediatra tez nie jest zwolennikiem tych szczepionek, więc sie po prostu w tych cenach nie orientowalam.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:27   #54
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Z apteki to: witamina d i k, octanisept, woda morska, herbatka na laktacje, aspirator do czyszczenia nosa i chyba to wszystko.
lachryma, a jaki aspirator kupowałaś? Bo zastanawiam się czy brać na początku taki zwykły doustny i sprawdzić czy mały przy nim szału nie dostaje, czy może np. kupić katarka, ale on do odkurzacza jest podłączany sama nie wiem
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Hemoglobina ładnie podskoczyła na 12,7 Oby lekarz jutro pozwolił odstawić żelastwo

Poszliśmy do labka odebrać wyniki o 9 rano i jak wróciliśmy to położna stała przed domem Wczoraj nie zdążyła przyjechać i dzisiaj pierwszy kurs do nas... Pooglądała, pogadała i poszła. W ogóle okazało się, że to mama mojego kolegi z podstawówki Generalnie z małym ok, moja rana po cięciu też ok. Jak nie będziemy widzieli potrzeby to już nas nie będzie nawiedzać. Jak coś to na telefon może przyjechać w każdej chwili.

Samantha gratuluję synka Duży chłopak

Odnośnie zakupów aptecznych - u nas wszystko TŻ kupił jak byłam w szpitalu. A dokładnie sól fizjologiczną i octenisept. Wit K+D dostaliśmy w szpitalu. Jak się opakowanie skończy to mamy kupić następne.
za hemoglobinę magdalene!
Cytat:
Tweed- brawa za brak paciora
Perse-u nas jest podobnie po odbiciu.

Gdzie jest margosia?
też się właśnie ostatnio zastanawiałam, całkiem na olała
Cytat:
Ja na Twojego Alka czekam tak samo niecierpliwie jak na mojego pędzla czekałam, strasznie chce go już zobaczyć
Jak miło Też spazmów dostawałam jak rodziłaś
I dobrze się składa, bo zauważyłam, że ostatnio bardzo ładnie się udzielasz, więc spiszę sobie Twój nr Także będziesz pierwszą, która dowie się o klusce na świecie
Stary 2013-08-06, 10:31   #55
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Jak miło Też spazmów dostawałam jak rodziłaś
I dobrze się składa, bo zauważyłam, że ostatnio bardzo ładnie się udzielasz, więc spiszę sobie Twój nr Także będziesz pierwszą, która dowie się o klusce na świecie
Ale mnie zaszczyt kopnie, o jaaaa

Powiem wiecej- odwazylabym Sie z Tobą zaprzyjaźnic, mimo, ze tz ma na Ciebie chrapkę bo w sumie tak mi sie wydaje, ze podobne jesteśmy

No, koniec lukrowania, nie myśl sobie za duzo

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:32   #56
arrabbiata
Zadomowienie

Samantha, gratulacje! Teraz czekaj na najazd teściowej w szpitalu

tweed, brawa za brak paciora, ja odebrałam wynik i niestety mam a mój brzuch też tak najczęściej wygląda- wypięty z prawej strony

W ogóle wczoraj miałam dziwną akcję skurczową. Dostałam nagle mocnego skurczu, trwał minutę, minuta przerwy i tak 4 razy Sobie myślę o co chodzi, 4 skurcze co minutę, no bez jaj. Ale przeszło. A już się chciałam szykować na porodówę

Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola DSC_0551.jpg
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:34   #57
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
magdalennne za hemo!

To, ze pediatrapoleca nie zobowiązuje Was do szczepienia na to dzieciaczka wiem, ze skylie sie w tym orientuje bo szczepila Wojtka i Ole tez będzie z tego co pisała

Ja nie będę szczepic, więc nie pomogę, Moj pediatra tez nie jest zwolennikiem tych szczepionek, więc sie po prostu w tych cenach nie orientowalam.
Wiem, że do niczego nas to nie zobowiązuje, ale i tak siedzę i rozmyślam... Jedna dawka może kosztować nawet 400zł, a są podawane 2 lub 3... Przeciw pneumokokom chyba trochę taniej, ale niewiele...
Pytam, bo może wasi lekarze mają inne zdanie i jakieś fajne argumenty. Może któraś jest bardziej obeznana w temacie? Trochę średnio nas stać, żeby zapłacić tyle za jedno szczepienie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:35   #58
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Samantha, gratulacje! Teraz czekaj na najazd teściowej w szpitalu

tweed, brawa za brak paciora, ja odebrałam wynik i niestety mam a mój brzuch też tak najczęściej wygląda- wypięty z prawej strony

W ogóle wczoraj miałam dziwną akcję skurczową. Dostałam nagle mocnego skurczu, trwał minutę, minuta przerwy i tak 4 razy Sobie myślę o co chodzi, 4 skurcze co minutę, no bez jaj. Ale przeszło. A już się chciałam szykować na porodówę

Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola Załącznik 5354277
arrabiata szykuj sie powoli, porodzik sie zbliża.

Ale zgrabnie wygladasz z brzuszkiem, super! Ja to niczym rasową słonica sie w tym tygodniu prezentowałam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:39   #59
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie zaszczyt kopnie, o jaaaa

Powiem wiecej- odwazylabym Sie z Tobą zaprzyjaźnic, mimo, ze tz ma na Ciebie chrapkę bo w sumie tak mi sie wydaje, ze podobne jesteśmy

No, koniec lukrowania, nie myśl sobie za duzo
A jak
Uwierz, że teraz jestem najmarniejszym z marnych zagrożeń
Popatrzę sobie trochę na mój cellulit i rozstępy, coby zejść na ziemię
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola
No, chociaż jedna nie jest drętwa przed porodem!
To ja widzę, że te nasze dzidzie wszystkie takie "prawe"

Szkoda że przeszło ale ważne, że macica już konkretnie ćwiczy, będą porodziki w tej części, oj będą

Super brzuszek Ale kurcze, wy mówicie, że to ja mam mały! Fajna, zgrabna piłeczka

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
arrabiata szykuj sie powoli, porodzik sie zbliża.

Ale zgrabnie wygladasz z brzuszkiem, super! Ja to niczym rasową słonica sie w tym tygodniu prezentowałam
En, no straszna słonica, skoro 3 tygodnie po prodzie tak wyglądasz w bikini
Stary 2013-08-06, 10:40   #60
yevele
Zadomowienie

Witam się w new wątku
Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków dla mamuś
i trzymam kciuki za dwupaki

moja dziś od 7 nie śpi
położyłam ją 3 raz może wytrzyma więcej niż 2 minuty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości