Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:17   #3151
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
na stronie 5, 10, 15 jest takie body ala garniturek ale ma ten numer 5 i jest taki pół sportowy, niepotrzebnie to dali
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5t2508?c=392
o zesz!!! faktycznie - tej 5 nie zauważyłam - zdecydowanie zbędna
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:18   #3152
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
z nowości u nas to Miska wcina swoje stopy i podnosi pupkę jak leży na brzuszku

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Ale niestety doktorka jakby tak zaniepokojona przyrostem głowki, że za bardzi rośnie, bylismy od razu na USG i jenda komora delikatnie poszerzona niby doktorka twierdzi, że to jeszce nie ma co się martwić ale kazała zrobić jeszcze raz badania na cytomegalie idziemy dziś na pobranie krwi, to już 3 raz odko wyszlismy po porodzie ze szitala już się boję tego momentu
Lekarka niby mówi, że nie ma co się jescze martrwić ale to wystarczyło, żeby zasiać niepokój i strach w mym matczynym sercu
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dziedzic zdrowy prawie...matka kicha i prycha...
Zdrówka!

Cytat:
Ptaszysko...wiedza imponująca - przykre tylko okoliczności jej nabycia. Dopiero jak to się czyta to widać ile musiałyście przejść. Uściski !
Miałam to samo napisać.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dodajem fato Emiliana z PraBabcia Gienia Lukasikowa ( mama - mojej mamy )
Cudne te oczy ma!

Cytat:
Kasia - jak zgram fotki to wstawie jakies ale Pan tak się szybko ruszał, że większość wyszła zamazana
Albo komuś się bardzo ręka trzęsła z wrażenia

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ależ jestem z siebie dumna. Udało mi się złożyć serwetki na stół
Sama to wymyśliłaś?

Ptaszysko, szkoda słów na ludzi, z którymi przyszło Ci pracować

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
mój tz sie powaznie rozchorował ,jest "umierający",tak z nim zle ze sam sobie cherbaty nie moze zrobic ,Roszka na rece tez nie moze ....jedynie co moze to lezec i ogladac filmy ... i tak cały czaaaaaaaaaas .....
No to masz czwórkę dzieci.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe no, ale mi się wydaje, że jak porzucimy gondolę to mi syn już na studia pójdzie
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:35   #3153
Moderna
Zakorzenienie

Hej hej!

My nadal u tesciowej, caluski tydzien cale szczescie jutro jedziemy do domu
W sumie to nie mam co narzekac, ona ma duzy dom, ogrod, taras - pogoda super, tesciowa gotuje, a ja sie tylko lenie no ale i tak teskno mi za moimi cichymi czterema scianami. Ona w depresji,, wiec jest troche ciezko w komunikacji, do tego moja szwagierka ma raka piersi(ma dopiero 50 lat, cale zycie zdrowo sie odzywiala, prowadzila zdrowy styl zycia, regularnie sie badala i trach - w tym miesiacu operacja usuniecia piersi i pozniej chemoterapia )...

A Marcel ma sie dobrze, wczoraj urzadzil mi taka histerie, jakiej jeszcze nie mialam okazji doznac uspokajalam go 40 minut a pozniej skubany sie do mnie usmiechnal jakby nic sie nie stalo

Pozdrawiamy
Stary 2013-08-06, 10:35   #3154
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no moze jedynie nie uczysz sie na błedach ,nie wyciagasz wniosków .... . Ale bardzo madra z Ciebie dziewczyna !!!
Choc pamietam jakie miałas akcje wczesniej i mówisz ze nic sie nie zmieniło ? ze tam nadal chamstwo ? obłed ....
No ale chyba nie chcesz wrócic ?

u nas raczej nie przejdą takie doprawiane cukrem,octem ,majonezem itp .
lubimy sałatki typu -1.liscie szpinaku,cebula czerwona,oliwki,orzechy wł,pomaranczammozzarella.
2.sałata ,łosos,kielki,pomidorki cherry,cebula,ogórek.
3.salata,,pomidorki cherry,cebula czerwona,gruszka ,ser lazur niebieski .
i do tego sos na bazie oliwy z oliwek lub oleju sezamowego ...z musztarda i miodem lub inne ....
mam pełno w głowie tego typu salatek z warzywami ,owocam,miesem ,ryba .......

co do tesciów -to mam nadzieje ze nie bedziesz musiała ......
czasem z czasem sie poprawia .....choc nie znam takich przypadków

aaaa

no to dooooooobrze musiało byc !!!!!
dla Miski !

ojej ,nie znam sie na tym ale trzymam zcalego serca aby było dobrze !
za wage

zdrówka

zmieniajac temat - bom jeszcze nikogo nie spotkała kto okresu nie miał tak długo jak ja po porodzie - po kubie rok bo rok karmiłam a po ninie 1,5 roku -karmiłam 2 lata ..... i nokogo jeszcze nie znałam kto karmił tylko cycem nie odciagając ,nie podając nigdy smoczków ,innego picia .....

"Ekologiczne karmienie piersią to bardziej rygorystyczna metoda antykoncepcji oparta na niepłodności laktacyjnej. Została ona wymyślona przez jedną z założycieli Ligi Małżeństwo Małżeństwu. W ekologicznym karmieniu piersią stosowanych jest siedem zasad kierujących opieką nad dzieckiem.
  1. Dziecko pije tylko i wyłącznie mleko matki przez 6 miesięcy życia. Niedopuszczalna jest w tym czasie woda, mieszanki mleczne, pokarmy stałe. Nie stosuje się odciągania pokarmu.
  2. Dziecko nie dostaje butelki ani smoczka. Nie powinno ssać palca.
  3. Dziecko jest karmione piersią zawsze, kiedy szuka piersi, nie tylko wtedy, kiedy jest głodne.
  4. Dziecko śpi z matką w jednym łóżku.
  5. Dziecko przebywa z matką bez przerwy. Zalecane jest noszenie dziecka w chuście.
  6. Matka śpi w dzień razem z dzieckiem.
  7. Metoda zachowuje skuteczność do momentu pojawienia się krwawienia z pochwy.
Skuteczność tej metody ocenia się na aż 99 proc. w czasie pierwszego półrocza i około 94 proc. później, aż do wystąpienia u kobiety pierwszej miesiączki po porodzie."

u mnie sie widocznie sprawdziło - bo jedynie to co na poczatku kładałam sie z Roszkiem w dzień (przez 3 mies.) a teraz juz nie wiec to jedynie czego nie spełniam (ale jednoczesnie czesto spi mi na rekach bo gdzies jestesmy..)

dalej nadrabiam ......
no pewnie ze prawie 100% przy czyms takim to zero czasu na sex :P
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:36   #3155
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Właśnie ile daje się księdzu do koperty za chrzest jak nie ma cennika?
Za chrzest daliśmy 50zł. Tak nam powiedzieli w kancelarii i nie wychylaliśmy się z większą kwotą.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:37   #3156
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zwlaszcza punkt 5
rozumiem ze jak maz chce seksu to dziecko patrzy? czy jak?
15.10. 2011.

Stary 2013-08-06, 10:43   #3157
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahah i tu tkwi chyba sedno sprawy
Ja tez zachowuje sie jak matka kwoka ktora wysiaduje jajo, no i wlasnie chyba przez to libido mocno na minusie
Stary 2013-08-06, 10:43   #3158
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-08-06, 10:43   #3159
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
BYou s

A w ogóle to muszę mojego tż pochwalić. Pojechałam dzisiaj na miasto, on został z małym. Wracam a tu... słoiki z sałatką z ogórków na zimę porobione - tż zrobił
Nie wierzę..gdzieś Ty go znalazła? w muzeum dnozaurów?
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie nie kazała niczego zmieniać. Nawet jak pytałam czy mogę poczekać z innymi pokarmami do 6mc życia małego, to przytaknęła na spokojnie. Widzę po Sławku, że jeśli przerwa w jedzeniu się wydłuża jest niespokojny i marudny, a nie mam zamiaru dziecka przegładzać by schudnął. Poza tym- kto normalny odchudzałby 4mc dziecko skoro jest zdrowe i na pewno straci zbędną wagę gdy zacznie raczkować i, później, biegać. Chyba na serio mam focze, tłuste mleko Nie daję też piersi na każde marudzenie czy płacz. Najpierw staram się go zabawić, sprawdzić dlaczego jest marudny, a pierś to ostateczność. Mały daje też do zrozumienia jeśli np. chce pierś- pociera wtedy otwartą buzią o moje policzki. Duzi rodzice, to i mały duży. Nasza waga początkowa też zresztą była spora, bo 4kg.
Nie wiem czy normalny, czy nienormalny- ale moj pediatra I nie odchudzał tylko unormował posiłki-tak to nazwał;p Ja też Kacpra nie głodzę, je co 3 godziny, czasem jak widze, ze na prawde głodny lub spragniony i sie awanturuje to daje wczesniej. W nocy budzi się 1-2 razy co ok 5 godzin. MArchewke najchetniej by wsunął ze słoiczkiem razem Ważyłam go na swojej wadze, to wyglada, jakby rzybrał ok 200-300g w 2 tygodnie, ale ona niedokladna, jutro szczepienie to zobaczymy osttanio bylo 1-1,5kg naa miesiac;/ Ja się boję otyłości u mojego dziecka, bo wiem jak to sie moze skonczyc i mialam obiekcje co do tej "diety cud", ale jak 4 miesieczne dziecko wazy tyle, co 12 miesieczne to chyba jednak jest cos nie tak i zaufałam lekarce-zobaczymy co z tego wyjdzie tez licze na to, że zacznie chodzic to zrzuci-tymbardziej,ze jest na piersi nie na mm-bo podobno trudniej. Swoją drogą, to muszeaż zapisaćto AKcprowi w jego "notatniku", ze w ciągu 5 miesiecy potroił swoją wagę . Więcej w zyciu mu sie to juz nie zdarzy- przynajmniej mam taka nadzieje
Cytat:
po dzisiejszej akcji w pracy mimo iz jestem na urlopie smiem twierdzic ze jestem kretynka, ze poszlam tam pracowac, ba pracowalam 5 lat, zrobilam doktorat, i co najgorsze jeszcze ludze sie nadzieja ze kiedys mnie tam po ludzku potraktuja a jakby bylo malo to po kazdej awanturze aferze mam wkur... i jest mi przykro i mnie to boli. takze hmm jednak ten moj leb cos nie teges :P a powaznie to mi normalnie z zalu dupe sciska glupia jestem i tyle. bo sie c.i.p.... przejmuje...
ręce opadajana nasza polską rzeczywistość....3maj sie!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jestem za pojedynczymi, a jak podwójne, to np. najpierw samą marchew a kolejny słoiczek marchew z ziemniakiem. dalej wszystko jest z ziemniakiem więc już jak leci. jarzynówek nie dawałam, bo tylko z hippa ma sensowny skład a nie znalazłam jeszcze nigdzie.
kupiłam gdzies, ale nie wiem gdzie;p bo robie zapasy od kilku tygodni;p nie wiem czy nie w E.Leclercu....albo w Stokrotce

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !
e
Ale niestety doktorka jakby tak zaniepokojona przyrostem głowki, że za bardzi rośnie, bylismy od razu na USG i jenda komora delikatnie poszerzona niby doktorka twierdzi, że to jeszce nie ma co się martwić ale kazała zrobić jeszcze raz badania na cytomegalie idziemy dziś na pobranie krwi, to już 3 raz odko wyszlismy po porodzie ze szitala już się boję tego momentu
Lekarka niby mówi, że nie ma co się jescze martrwić ale to wystarczyło, żeby zasiać niepokój i strach w mym matczynym sercu
3mam kciuki za pomyslna diagnozę!!
Cytat:
Co do wspomnień to ja małego zdążyłam po CC tylko pocałować, nawet nie zobaczyłam go i dopiero na drugi dzień mi przynieśli. Co do myśli to nie mam pojęcia, miałam ogromną traume po porodzie, i dziadek mi wtedy umarl więc to wszystko mi się zaciera w jednolitą mgłę
zazdroszczę wam wspomnień..

u
a i co do KP przy następnej ciąży to nie można!!! Karmienie wywołuje skurcze macicy (dobrze odczuwalne po porodzie ) i zbyt duże ryzyko że spowoduje to poronienie. Dziewczyna która ze mną leżała ubolewała że musiała odstawić 8-miesięcznego synka od piersi
ja powiedziałam do Kacpra z rozrzewnieniem : "ehhh tak długo na Ciebie czekałam"a zaraz potem z przerażeniem "ale dlaczego on ma ciagle zamkniete oczy?" Tz mówił, ze zabrzmiało, jak z bajki o czerownym kapturk=p
Cytat:
Tylko jeszcze poprzyklejam kokardki jak przyjdą i będzie git majonez
JAk Tyś to zrobiła...ja zuzyłabym pewnie 3 tuby kleju, 10 opakowanicserwetek i paczke zsZywek a i tak nie wyszłoby

Cytat:
z

no i nie napisalam najlepszego. podwyzki ustawowo mialy wejsc 1 stycznia. poniewaz jak wszytsko jest punktualne weszly w lipcu i bylo wyrownanie. ja dostalam uwaga 11zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

no a podwyzki po doktoracie to w ogole nie widzialam...

Z cyklu chwalimy się:
1. KAcper dzis sam z pozycji polzezacej na moim brzuchu podciagnal sie do siadania, potem drugi raz złapał za ręce tżtz i sie podciągnał i sobie usiadł na chwilę... Pozwalać mu, czy na razie niech sie nie spieszy z tym siadaniem? zaraz skonczy 5 miesięcy...
2. wpadł konik polny do mieszkania...naczytałam sie jakie to Wy jestescie obronczynie przyrody i szkoda mi go bylo zatłuc...wiec Kacpra na mate i w pogon za konikiem...wywalilam go na balkon wraca a Kacper na brzuchu zadowolony i zazygany Mysle sobie..ja go na brzuchu polozylam? Nie, no jadl przed chwila, to bym go nie polozyla..obkrecil sie potem jeszcze ze 4 razy pod rząd sam, bo do tej pory do boku i ani krzty dalej, -pomagalismy mu sie przekrecaca tu i rece przed soba i glowa wysoko-pozycja ksiązkowa-duma mnie rozpiera...zaraz pękne

a teraz gotujemy marchwionke prosto z ogródka...mam ja tak porzadnie rozgotowac, zeby była miękka, a potem zmiksować, nie?
uff jak gorąco!! nie ma czym oddychac...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:44   #3160
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hahahah i tu tkwi chyba sedno sprawy
Ja tez zachowuje sie jak matka kwoka ktora wysiaduje jajo, no i wlasnie chyba przez to libido mocno na minusie
moje też
Stary 2013-08-06, 10:44   #3161
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a i co do KP przy następnej ciąży to nie można!!! Karmienie wywołuje skurcze macicy (dobrze odczuwalne po porodzie ) i zbyt duże ryzyko że spowoduje to poronienie. Dziewczyna która ze mną leżała ubolewała że musiała odstawić 8-miesięcznego synka od piersi
z tego co ja pytałam ginki kiedys to owszem karmienie wywołuje skurcze ale przez pierwszy czas po porodzie a potem to juz nie to samo .....
i podobno karmic mozna bo przeciez zadko kto zachodzi w pierwszych tyg. , a jak dziecko kilku miesieczne to nie pije az tak czesto jak na poczatku bo sie wprowadza warzywka i inne .
Ale karmienie i bycie w ciazy to tez przeogromny wysiłek dla kobiety i trzeba by było stanac na rzesach aby wszystkiego (witami,mokroelem) móc dostarczyc wszystkim .....
znalazłam takie cos http://www.ofeminin.pl/ciaza/ciaza-a...ia-f81089.html
Cytat:
Ptaszysko...wiedza imponująca - przykre tylko okoliczności jej nabycia. Dopiero jak to się czyta to widać ile musiałyście przejść. Uściski !
podpisuje sie !!!!
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
tak 1wszy wnuk ... i bedzie jedyny przez nast min 5-10 lat no chyba ze sie siostram zachce wczesniaj, ale Aga mowi ze za stara jest na szukanie taty - no a Gosia za mloda haha
wiec an pewno bd ''rozpieszczany''

ja sie taty wczoraj pytam - i jak tam wrazenia. a on '' no chyba nie dam mu wyleciec do Norwegii''

dodajem fato Emiliana z PraBabcia Gienia Lukasikowa ( mama - mojej mamy )
pieknie !
Cytat:
ale Pan tak się szybko ruszał, że większość wyszła zamazana
nieszkodzi

Cytat:
ja kupiłam wczoraj garniturek, ale on jest taki mięciutki, wygodny jak dresik

Tylko jeszcze poprzyklejam kokardki jak przyjdą i będzie git majonez

za garniturek
Cytat:
zmieniam instytut w ktorym pracuje bo z tymi c.i.p.... i b.u.c...nie zamierzam dalej pracowac bo juz jak pisalam zmarnowalam tam 5 lat zycia i poprosilam kolezanke zeby zabrala mi ksiazki ktore mam pozyczone z bibloteki ktore kupilam ja, z pieniedzy z grantu ktory sama zdobylam bo chcialam cos poczytac zeby troche mozgu pouzywac. ksiazki sa u mojej szefowej i promomotorki bo baba chciala przegladnac. no i idiotka powiedziala ze nie da mi bo zmieniam instytut. pomijam ze one nie sa ani moja ani jej wlasnoscia tylko wydzialu bibloteki i jak chyba nazwa wskazuje to bibloteka slynie z tego ze pozycza bez przynaleznosci !!! no i dzownilam wczoraj ze one sa na mnie (ksiazki kosztowaly ponad 1,5 tys zl) i musze sie z nich rozliczyc!! to uslyszalam ze szefowa sama je przepisze (to nic ze chcialam z nich kiedys skorzystac bo po to w koncu kupilam)
niby glupota ale wiecie no ze wszystkim jest problem. nie i juz. ja jestem ta zla ta be itd.
nie wiem czy wam pisalam. mialy byc podwyzki dla nauczycieli akademickich 3% obligatoryjne od pensji i uznaniowa.
no wiec dostalam 70zl obligatoryjnej i uznaniowej 100zl - najnizesze co mogli a jakko jedyna zrobilam dr, mialam granta itd. a kolega dostalam samej uznaniowej 400zl !! no ale co ja sie dziwie jak podwyzki przyznawala moja szefowa i promotorka z ktora sie nienawidzimy i pan prof ktory uwaza ze jestem idiotka i w ogole baby sa be. takze faceci dostali po kilka stow...oczywiscie sa to kwoty brutto.

no i nie napisalam najlepszego. podwyzki ustawowo mialy wejsc 1 stycznia. poniewaz jak wszytsko jest punktualne weszly w lipcu i bylo wyrownanie. ja dostalam uwaga 11zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

no a podwyzki po doktoracie to w ogole nie widzialam...
mi tez brak słów !!!! same * ******* by sie pojawiły gdybym napisała co o nich mysle - lepiej -ja bym im to powiedziała prosto w twarz !
I jeszcze uwazają Cie za idiotke .... idiotka z doktoratem .... oj tez bym chciała byc taka "idiotką" .
I w ogóle co to za szowinistyczne miejsce ...... jawna dyskryminacja ja ☠☠☠☠☠☠☠e !!!!!
Cytat:
Jedna z najgorszych rzeczy - chory chłop
nooooo zgadzam sie . ale raz -dwa mu wybije z głowy ... słuzącą nie bede ! co musze to musze ,co chce to zrobie a czego nie to NIE

Cytat:
wiesz staram sie miec klase. i poprosilam zeby je przywiozla bo chcialam z nich skorzystac -nie to niech sie ciagnie. pojde do bibloteki i powiem zeby przepisali na nia i niech mnie ugryzie w dupe.
musze i tak jechac do pracy we wrzesniu pogadac z nowa jednostka co i jak i pozabierac swoje rzeczy ze starego instytutu. pomijam ze formalnie jeszcze tam pracuje bo przechodze dopiero od lutego .....
musze sprzet z siebie spisac itd. bo mam na stanie.
.Dobry z Ciebie człowiek .za dobry i za dobrze wychowana jestes . Ja bym klasy juz nie miała raczej .....
Stary 2013-08-06, 10:52   #3162
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz staram sie miec klase. i poprosilam zeby je przywiozla bo chcialam z nich skorzystac -nie to niech sie ciagnie. pojde do bibloteki i powiem zeby przepisali na nia i niech mnie ugryzie w dupe.
musze i tak jechac do pracy we wrzesniu pogadac z nowa jednostka co i jak i pozabierac swoje rzeczy ze starego instytutu. pomijam ze formalnie jeszcze tam pracuje bo przechodze dopiero od lutego .....
dobrze ze juz potem nie bedziesz miala z nimi do czynienia
Cytat:
my 100

Cytat:

Cytat:
zwlaszcza punkt 5

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie wierzę..gdzieś Ty go znalazła? w muzeum dnozaurów?

Z cyklu chwalimy się:
1. KAcper dzis sam z pozycji polzezacej na moim brzuchu podciagnal sie do siadania, potem drugi raz złapał za ręce tżtz i sie podciągnał i sobie usiadł na chwilę... Pozwalać mu, czy na razie niech sie nie spieszy z tym siadaniem? zaraz skonczy 5 miesięcy...
2. wpadł konik polny do mieszkania...naczytałam sie jakie to Wy jestescie obronczynie przyrody i szkoda mi go bylo zatłuc...wiec Kacpra na mate i w pogon za konikiem...wywalilam go na balkon wraca a Kacper na brzuchu zadowolony i zazygany Mysle sobie..ja go na brzuchu polozylam? Nie, no jadl przed chwila, to bym go nie polozyla..obkrecil sie potem jeszcze ze 4 razy pod rząd sam, bo do tej pory do boku i ani krzty dalej, -pomagalismy mu sie przekrecaca tu i rece przed soba i glowa wysoko-pozycja ksiązkowa-duma mnie rozpiera...zaraz pękne

a dla Kacpra wielkie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:52   #3163
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
tż poszedł do ksiedza zapisac na chrzest to ksiadz powiedzial, ze ok 200-300zł , potem jak poszlismy juz wypelniac papierki to był proboszcz i powiedzial, kto ile ma 50-300 widełki i dalismy 100 lu 150 juz nie pamietam...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:53   #3164
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
moje też
Chyba te cieszace sie dobrym libidosa w mniejszosci jednak

Tak z jednej strony to troche mi glupio, bo jamam tylko dziecko w glowie, maz naprawde poszedl w odstawke - nawet sam mi wczoraj mowi, ze on w domu to tylko po to jest, aby sobie byl
Stary 2013-08-06, 10:58   #3165
BYou
MBZ♥

Nestelle ja w kp jako anty nie wierzę, mojej mamy siostra stosowała się do tych zaleceń-chwaląc się wszem i wobec bo jako pielęgniarka miała rady od koleżanek położnych-no i bardzo szybko zaszła w drugą ciążę ja to jako dziecko wtedy myślałam, że Mała jest z Nią sklejona czy jaki czort-prawie jak huba do drzewa

Ptaszysko to fakt, zero czasu dla Męża

Luna, mój gin twierdzi i ja się z Nim zgadzam, że kp i kolena ciąża to zbyt duże obciążenie dla kobiety. Mówię oczywiście o bezproblemowej ciąży. Bo jak są komplikacje to wiadomo, że odstawienie i koniec.
W hmie były kiedyś bodziaki z muszką
Heh, to ja chciałam dać sporo więcej ale po Waszych wypowiedziach uszczuplę kopertę

Klementynko jeśli Kacper sam się podnosi to bym nie powstrzymywała

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 10:59   #3166
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak z jednej strony to troche mi glupio, bo jamam tylko dziecko w glowie, maz naprawde poszedl w odstawke - nawet sam mi wczoraj mowi, ze on w domu to tylko po to jest, aby sobie byl
no to trza to zmienic !

a powaznie to trzeba dbac o chlopow (nie mowie tu tylko o seksie) bo potem naprawde ida w odstawke i malzenstwa i zwiazki sie sypia.
15.10. 2011.

Stary 2013-08-06, 10:59   #3167
BYou
MBZ♥

Moderna hej hejmuisz Męża dopieścić
ja się bardzo staram żeby przy byciu mamą być też żona, kobietą i kochanką może dzięki temu jest fajnie między nami

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:01
Stary 2013-08-06, 11:01   #3168
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak z jednej strony to troche mi glupio, bo ja mam tylko dziecko w glowie, maz naprawde poszedl w odstawke - nawet sam mi wczoraj mowi, ze on w domu to tylko po to jest, aby sobie byl
ładne mi tylko...
przytul czasami tego chłopa

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:03
Stary 2013-08-06, 11:03   #3169
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
My nadal u tesciowej, caluski tydzien cale szczescie jutro jedziemy do domu
W sumie to nie mam co narzekac, ona ma duzy dom, ogrod, taras - pogoda super, tesciowa gotuje, a ja sie tylko lenie no ale i tak teskno mi za moimi cichymi czterema scianami. Ona w depresji,, wiec jest troche ciezko w komunikacji, do tego moja szwagierka ma raka piersi(ma dopiero 50 lat, cale zycie zdrowo sie odzywiala, prowadzila zdrowy styl zycia, regularnie sie badala i trach - w tym miesiacu operacja usuniecia piersi i pozniej chemoterapia )...

A Marcel ma sie dobrze, wczoraj urzadzil mi taka histerie, jakiej jeszcze nie mialam okazji doznac uspokajalam go 40 minut a pozniej skubany sie do mnie usmiechnal jakby nic sie nie stalo

Pozdrawiamy
przykro mi z powodu szwagierki
za lenistwo
Cytat:
hahaha
nie no tak zle nie jest ....na TO zawsze sie znajdzie czas .dzieci chodzą spac po 20 a Roch o 22 .
Cytat:
zwlaszcza punkt 5
musiałam sie az cofnac do punktu 5 bo nie pamietam .
juz wiem .nie no ....
z tym artykulem to chodziło mi tylko ze w moim przypadku pare rzeczy podobnych i sie sprawdziło -bo w kazdym przypadku okresu długo nie miałam . Tylko to .bo przeciez bez okresu tez mozna zajsc .I NIE polecam tego jako sposób antykoncepcji - bo to głupota by była ....
aa co do punktu 5 to wiadomo ze NIE . nie patrzy .....
I do tego ja sie nie stosuje - do tego artykułu tylko przez przypadek wyszło ze go znalazłam ....
Ale ogółem Roszek jest ze mną przez wiekszosc czasu - bo niby co miałabym z nim zrobic ??? albo jest na rekach ,albo w kojcu (niedługo)albo na lezaczku (niedługo )albo spi ..... we wózku tez niedługo polezy -woli na rekach -to nosze .
wieczorkiem o 22 kłade go do łózeczka -zasypia i ok.5 ląduje u nas w łózku .....
Cytat:
Z cyklu chwalimy się:
.
wpaniale !!!!!!
co do siadania ,nie ułatwiajcie mu tego ,nie podawajcie rak...ale jak sam bedzie chciał to i tak predzej czy pózniej sobie cos znajdzie czego bedzie mógł sie chwycic .Silny chłopak ,duzy i silny
Stary 2013-08-06, 11:10   #3170
maria28
Kniaginia

Cytat:
Jak sam się podciąga, tobym mu pozwoliła.

Cytat:
a powaznie to trzeba dbac o chlopow (nie mowie tu tylko o seksie) bo potem naprawde ida w odstawke i malzenstwa i zwiazki sie sypia.
No, tylko jak to zrobić? Zmusić się? Ja w życiu bym siebie nie podejrzewała o taką niechęć do seksu, jak mam teraz. Smutne to.
Ponoć sport pomaga (jeśli się wcześniej coś tam ćwiczyło), bo ciało sobie przypomina, co potrafi.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 11:16   #3171
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe ale czesto jednak tez jest tak ze gdyby chłop wiecej kobiecie pomagał to i ona by miała wiecej czasu i była mniej zmeczona ....
znam mnóstwo takich zwiazków - kobieta przy dzieciach a chłop do pracy a po pracy sjesta,laba i inne kanapowe zycie i czeka az ona porobi ,narobi ,podstawi ,uspi a potem mysli ze ona sie jeszcze na niego rzuci ...a ona tak wymeczona ze mysli tylko o spaniu a i tak sie nie da -bo w nocy wstaje do dzieci .....
I nie pisze o sobie -zeby nie było ,bo jednak mój tz pomaga i nie ma tego typu myslenia .
Ale chłop powinien tez pomyslec o kobiecie i sie nia zając to i ona sie odwdzieczy .

Dziewczyny bo pokreciło sie tu w zrozumieniu mnie (jak wlepiałam ten artykół to tz woła -błaga o masaz bo go kregosłup boli od brzucha juz ....i zmiast jeszcze dopisac cos od siebie to pobiegłam masowac )
JA NIE UWAZAM KARMIENIA PIERSIĄ ZA METODE ANTYKONCEPCYJNĄ !!!!!!!!
rozum mam . mi sie to tylko sprawdziło jako przedłuzenie czasu bez okresu . w zyciu bym sie nie bzykneła bez zabezpieczenia teraz !!!!!!!
Napiszcie ze zrozumiałyscie mnie bo juz na zapyziałą idiotke wychodze .......
Stary 2013-08-06, 11:20   #3172
BYou
MBZ♥

Nestelle rozumiemy

Stary 2013-08-06, 11:32   #3173
czarny flamaster
Zadomowienie

Mi po porodzie też libido spadło do poziomu zero. Nie mam chęci na seks, a pieszczoty nie sprawiają mi przyjemności. Czasami nawet budzą we mnie irytację gdyż coś zaczyna mnie po dłuższym czasie pobolewać czy ocierać. Poza tym mam wrażenie, że całkowicie straciłam czucie wewnątrz. Podczas zbliżenia nie mam żadnej przyjemności, poważnie, nic nie czuję- tak jakbym nie miała unerwienia w tym miejscu.
Dochodzę jednak do wniosku, że wypchanie na świat 4kg dziecka musiało jakoś zadziałać na moje ciało i to pewnie jego zasługa.
Chciałabym częściej kochać się z mężem, ale zmuszanie się do czegoś na co nie ma się chęci, nie jest moim zdaniem dobre. Nie raz mowiłam mężowi, że mógłby się postarać- zadbać o mnie, kwiatka kupić, zrobić coś romantycznego, bo mnie raczej nie kręci smyranie mnie gdy tylko odłożę małego spać a cały dzień siedzę z nim, dbam o mieszkanie, o obiad itd.

Czytałam gdzieś, że karmienie piersią również ma wpływ na spadek libido.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 11:33   #3174
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Ogólnie jak ktoś narzeka na upały...to niech pomyśli o mnie upały z katarem i uderzeniami gorąca

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe no, ale mi się wydaje, że jak porzucimy gondolę to mi syn już na studia pójdzie
ale chyba nastąpi to w sobotę. ruszamy na wschód i ze względów logistycznych chyba to zrobimy...
A na długo wybywacie ? Fajnie - odpoczynek zasłużony.

Cytat:
A nie boisz się że w innym instytucie będzie tak samo ? Mi się wydaje, że polskie środowiska naukowe to ogólnie takie małe piekiełka...nie myślałaś o biznesie ?

Cytat:
mozliwe ale czesto jednak tez jest tak ze gdyby chłop wiecej kobiecie pomagał to i ona by miała wiecej czasu i była mniej zmeczona ....
znam mnóstwo takich zwiazków - kobieta przy dzieciach a chłop do pracy a po pracy sjesta,laba i inne kanapowe zycie i czeka az ona porobi ,narobi ,podstawi ,uspi a potem mysli ze ona sie jeszcze na niego rzuci ...a ona tak wymeczona ze mysli tylko o spaniu a i tak sie nie da -bo w nocy wstaje do dzieci .....
I nie pisze o sobie -zeby nie było ,bo jednak mój tz pomaga i nie ma tego typu myslenia .
Ale chłop powinien tez pomyslec o kobiecie i sie nia zając to i ona sie odwdzieczy .
Popieram. Ja tam nie uznaje kultu spodni... i tłumaczeń, że się związki rozpadają bo babki dupy nie dają..bo do tego to się sprowadza. Ja uważam, że w dobrym związku to się dba o siebie wzajemnie i się widzi kiedy jest na co pora. I kiedy co jest priorytetem. Ja przyznaje bez bicia żadna ze mnie teraz seks maszyna, ale mój TŻ też nie szczególnie...raczej tak się wkręciliśmy w dwójkę że to akurat zeszło na dalszy plan, a z czasem coraz więcej tego bo wiadomo że coraz lepiej w nowej roli, tylko kwestia dogrania kalendarza, no i zmiany nastawienia z opcji "spontan" na większe planowanie Ogólnie to są różne etapy i dla mnie naturalne jest to że na chwilę można mieć gdzie indziej priorytet, po czym wszystko wraca do normy i jest ok. A dla u kobiet które karmią piersią spadek libido jest bardzo naturalny bo związany z produkcją prolaktyny - tak to natura wymyśliła, że jak kobita chowa potomstow i je wykarmia to ma nie myśleć o robieniu kolejnego także równowaga - z jednej strony dbanie o siebie, z drugiej zrozumienie że jest nowy etap i że chwilowo mogą być nowe zajawki
Stary 2013-08-06, 11:37   #3175
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ona ma duzy dom, ogrod, taras - pogoda super, tesciowa gotuje, a ja sie tylko lenie

Cytat:
A Marcel ma sie dobrze, wczoraj urzadzil mi taka histerie, jakiej jeszcze nie mialam okazji doznac
znaczy zdrowy dzieć

Cytat:
Więcej w zyciu mu sie to juz nie zdarzy- przynajmniej mam taka nadzieje

no i brawa za nowe osiągnięcia! zuch chłopak!!!!

Cytat:
nawet sam mi wczoraj mowi, ze on w domu to tylko po to jest, aby sobie byl
eee, mój jeszcze po to by się synem zająć i skoczyć po wodę i mleko
(biedne te nasze chłopy, ale cóż, taki etap...)

Cytat:
wtedy myślałam, że Mała jest z Nią sklejona czy jaki czort-prawie jak huba do drzewa

Cytat:

Cytat:
zrozumialam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 11:43   #3176
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jak sam się podciąga, tobym mu pozwoliła.

No, tylko jak to zrobić? Zmusić się? Ja w życiu bym siebie nie podejrzewała o taką niechęć do seksu, jak mam teraz. Smutne to.
Ponoć sport pomaga (jeśli się wcześniej coś tam ćwiczyło), bo ciało sobie przypomina, co potrafi.
nie no nie chodzi mi o to ze zaciskamy zeby i w imie wyzszych idei lezymy jak klody. tylko ogolnie no moze to kwestia hormonow moze kwestia zmeczenia. a moze po prostu trzeba temu chlopu pokazac inaczej (nie seksem) ze jest dla nas wazny? bo jedno to brak seksu a drugie to jak moderna napisala ze chlop powiedzial ze jest w domu po to zeby byc i tyle to jest niepokojace dla mnie. wiadomo ze baby se daja rade same ze wszystkim ale moze wlasnie nie tym to ma polegac?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Dziewczyny bo pokreciło sie tu w zrozumieniu mnie (jak wlepiałam ten artykół to tz woła -błaga o masaz bo go kregosłup boli od brzucha juz ....i zmiast jeszcze dopisac cos od siebie to pobiegłam masowac )
JA NIE UWAZAM KARMIENIA PIERSIĄ ZA METODE ANTYKONCEPCYJNĄ !!!!!!!!
rozum mam . mi sie to tylko sprawdziło jako przedłuzenie czasu bez okresu . w zyciu bym sie nie bzykneła bez zabezpieczenia teraz !!!!!!!
no wiadomo nawalamy sie po prostu z twojej wlepki
bo niektorzy wierza w takie cuda
15.10. 2011.

Stary 2013-08-06, 11:46   #3177
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
bo mnie raczej nie kręci smyranie mnie gdy tylko odłożę małego spać a cały dzień siedzę z nim, dbam o mieszkanie, o obiad itd.
hehe nawet jak nie ma obiadu a mieszkanie srednio zadbane to tez mnie nie kreci
ale moj chlop to rozumie (oby). obiad je na miescie, czasem i mi przyniesie , odkurzyc tez umie

Cytat:

nie wiem... niby 2 tyg, ale posiekane lekarzami, chrzscinami zupelnie nie wiem jak to zrobimy zeby mialo rece i nogi...

Cytat:
A nie boisz się że w innym instytucie będzie tak samo ? Mi się wydaje, że polskie środowiska naukowe to ogólnie takie małe piekiełka...
tez tak mysle... pracowalam 4 lata na wyzszej uczelni i "piekielko" to eufemizm

Cytat:
Ogólnie to są różne etapy i dla mnie naturalne jest to że na chwilę można mieć gdzie indziej priorytet, po czym wszystko wraca do normy i jest ok.
tez mi sie to wydaje naturalne. w dojrzalych zwiazkach

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 11:49   #3178
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle rozumiemy
uffffff ,
Cytat:
Ogólnie jak ktoś narzeka na upały...to niech pomyśli o mnie upały z katarem i uderzeniami gorąca
juz nie narzekam ....... .

u mnie tez :
1 . z sexem cienko , ale tak jak napisała OC my tez - i ja i tz jakos na razie co innego w głowie ....,sex sie zdarza co pare dni na razie ,potem bedzie na pewno lepiej .
2 . moje dziecko spaceruje na rekach raczej -moich .we wózku nie lubi ..... chyba ze jestesmy na zakupach to fotelik i wytrzyma nawet 3 godzinki ,karmienie potem i znowu jest w stanie wytrzymac .ale typowe spacery to na rekach . inaczej moje niepłaczace było by płaczace . ale ja lubie nosic .porzednie dzieci tez tak .potem jak samo juz umie biegac to na rece nie chca ......
3 .cycki mam peeeełne mleka ,az tryska ......

i w ogóle to jestem lepiaca,wilgotna , tak porno ze az kremy spływaja
Stary 2013-08-06, 11:49   #3179
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

A nie boisz się że w innym instytucie będzie tak samo ? Mi się wydaje, że polskie środowiska naukowe to ogólnie takie małe piekiełka...nie myślałaś o biznesie ?

Popieram. Ja tam nie uznaje kultu spodni... i tłumaczeń, że się związki rozpadają bo babki dupy nie dają..bo do tego to się sprowadza. Ja uważam, że w dobrym związku to się dba o siebie wzajemnie i się widzi kiedy jest na co pora. I kiedy co jest priorytetem. Ja przyznaje bez bicia żadna ze mnie teraz seks maszyna, ale mój TŻ też nie szczególnie...raczej tak się wkręciliśmy w dwójkę że to akurat zeszło na dalszy plan, a z czasem coraz więcej tego bo wiadomo że coraz lepiej w nowej roli, tylko kwestia dogrania kalendarza, no i zmiany nastawienia z opcji "spontan" na większe planowanie Ogólnie to są różne etapy i dla mnie naturalne jest to że na chwilę można mieć gdzie indziej priorytet, po czym wszystko wraca do normy i jest ok. A dla u kobiet które karmią piersią spadek libido jest bardzo naturalny bo związany z produkcją prolaktyny - tak to natura wymyśliła, że jak kobita chowa potomstow i je wykarmia to ma nie myśleć o robieniu kolejnego także równowaga - z jednej strony dbanie o siebie, z drugiej zrozumienie że jest nowy etap i że chwilowo mogą być nowe zajawki
mysle intensywnie nad przemyslem, wlasny biznes raczej w strone korkow poki co wysylam cv. zmiana jest po to ze poki nic nie znajde musze gdzies wrocic. wiec wole wrocic tam gdzie mnie jednak ciagnie wiedza. bo wracam na swoja specjalizacje na technologie bo bledem (procz srodowiska) bylo pojscie na inzynierie. a ze tak jak piszesz wszedzie sa male piekielka to wiem. mimo wszytsko jak nic nie znajde to musze miec gdzie pracowac a tam moze jednak bedzie lepiej bo zaczne jakby od zera a nie bede z babsztylem ktory mnie nie znosi ze wzajemnoscia. nasze relacje sa chore od juz b. dlugiego czasu. myslalam ze po dr jakos jej przejdzie na zasadzie bylo minelo lubic sie nie musimy ale nie bedziemy sobie wzajemnie zycia utrudniac ale niestety. zostajac tam zostaje pod nia jej przedmioty prowadze itd. a tego nie chce. a teraz jednak z tytulem dr w nowej jednostce mam troche wieksze prawa i zawsze moge cos sama zaproponowac. gdyby nie to ze nie potrafie ( a moze nie chce) wyjechac z krk to by pewnie latwiej bylo bo bym cos szybciej znalazla...
15.10. 2011.

Stary 2013-08-06, 11:59   #3180
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

no wiadomo nawalamy sie po prostu z twojej wlepki
bo niektorzy wierza w takie cuda
a ja sie juz wystraszyłam ze promuje jakies zabobony prawie juz ....
smiejcie sie ,smiejcie .
Ale na ten brak okresu to działa chyba przynajmniej u mnie .a fajnie go nie miec taaaki czas .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości