Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:55   #4801
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Napisałam do Rybki więc jak tylko mi jakąś odpowiedź da to od razu Wam tutaj napiszę
A ja idę teraz przeprać trochę spacerówkę, bo dostaliśmy od szwagierki i muszę troszkę przeprać bo po nóżkach i bucikach z piasku jest trochę śladów, ale na szczęście nie jakoś bardzo. A słoneczko ładnie świeci więc wyschnie, wywietrzy się

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:55   #4802
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam wczoraj byłam u kardiologa z moimi tetnem i jutro zakladaja mi jakis aparat na cala dobe by monitorowac prace serca ci lekarze wymyslaja ale konkretnie mi powiedziala, ze organizm jest bardzo obciazony i dlatego wszystko wariuje. dzis mialam krw i zobaczymy czy mam te gestoze czy nie, o 14 mam wiyte u rodzinnego ma zobaczywc wyniki i powiedziec czy wysyla do szpitala czy nie. mam nadzieje ze nie.
oby wszystkie wyniki dobrze wyszły
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:56   #4803
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ola_k u nas płytkowy nigdy nie działał, wiec wychodzilam z założenia ze to pic na wode i nie polecam. Za to ten z płynem z ręką na sercu polecam choć sama bym nie spróbowała. Na działce teściów zobaczyłam jego skuteczność.
Jeśli u Was działa, to czemu nie .

Robert to ma przeboje :/. Ale co? Angina?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
acha bo myślalam że to jakieś niezdrowe czy coś u nas płytkowy działa, więc rano zawsze zamiatam trupki

No własnie gardlo ok tylko węzły chłonne ma bardzo powiększone i do tego wysoka gorączka
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:59   #4804
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Co człowiek to inna opinia, dlatego już się tym nie sugeruję...
Tam jednak mają najlepszy sprzęt gdyby coś nagle zaczęło się dziać z maluszkiem (odpukać) więc ja jestem na 85% zdecydowana na Polną
To faktycznie duży plus tego szpitala.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Oj, ja bez kawy to długo nie pociągnę
Wiecie co do tej pory przerażał mnie poród, ale nie wiem w sumie czy taka dieta nie jest straszniejsza
Ja mam zamiar żywić się podobnie przy drugim dziecku, przynajmniej szybciej zrzucę parę kilogramów, gdy nie będę objadać się słodyczami

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
mi bardzo pomogla moja siostra jestem jej poza tym wdzięczna za to, że namawiała mnie na przystawianie do piersi, bo byłam już zrezygnowana. Pokarmu bylo mało, nie umiałam małego przystawić i on nie umiał się zassać. Chciałam juz "dla świętego spokoju" przejść na MM chociaż marzyłam o karmieniu piersią. Ona mnie motywowała i mówiła (ma 3 dzieci ) "dokarmiaj mm ale jednoczesnie przystawiaj i odciągaj a on w końcu załapie". Skakaliśmy jak głupki kiedy 6 dnia TŻ odciągnął mi 80ml mleka
My byliśmy parę razy w Poradni Laktacyjnej u p. Małgosi, bardzo nam pomogła, bo nauczyła mnie odpowiednio przystawiać do piersi (a miałam wklęsłe brodawki, więc nie było to takie proste) a Młodego nauczyła odpowiednio ssać
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p

Wiecie co, pożalę Wam się, a co...
27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży.

Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną.
Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie.
A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi
Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać?

Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]
Piękne zdjęcia, a Ty ślicznie wyglądasz. Nie przejmuj się gadaniem

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
podobno z Aristona też g*wno, a moi rodzice mają zmywarkę z 10 lat i 1 raz tylko wąż pękł

O, właśnie przyszedł mój tato i mi pomógł troszkę z tymi płytami W sumie to wszystkie są jednakowe

A przestańcie laseczki, mi też mówią, że za dużo, że mam wielki brzuch itd, ale talia się trzyma ładnie, troszkę w dupkę poszło, no ale co poradzimy po porodzie poćwiczy się w między czasie z Ewką kilka miesięcy i będziemy dupeczki pierwsza klasa! Każda kobieta w ciąży tyje inaczej, przecież dużą rolę mają tu też hormony.. więc nie stresujmy się niepotrzebnie
Też mam takie ewkowe plany

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Czytałam dzisiaj o kolkach:
Najczęstszymi przyczynami pojawienia się kolki jest niedojrzałość i słaba praca przewodu pokarmowego oraz kłopoty z trawieniem.
Kolka często jest też związana ze zbyt szybkim,łapczywym połykaniem mleka.Maluch zaczyna sie wtdey krztusić i łykać powietrze,które potem zalega w jelitach i skutkuje bólem brzucha oraz wzdęciami.Przyczyną kolki może być również alergia lub nietolerancja laktozy
.
Tak jak Dzidzia pisała dieta ma chyba mały wpływ na kolki

Też tak wywnioskowałam .Miał jeszcze dużo miejsca żeby sobie swobodnie pozycje zmieniać (to był 22 tydzień)
A ja jednak uważam że dieta matki ma wpływ na zdrowie niemowląt. Przecież nawet to co jemy podobno zmienia smak mleka więc może mieć to wpływ na jakość trawienia i ew problemy z wzdęciami czy kolkami.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki!

witam się w 28 tygodniu, a więc 7 miesiącu, a więc w III trymestrze

chyba na śniadanie zrobie sobie tosty tylko muszę iść do sklepu po chleb i ketchup bo się mój skończył a ten co jest w domu to go nie ruszę, bo jest paskudny

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Mamuśki;-) oczywiście z kubkiem kawy. Przeraża mnie ta pogoda, a muszę pobiegać troszkę po mieście. Czeka mnie dziś gotowanko dla TŻ i pakowanie, bo jutro wyjeżdżam. Obym tylko niczego nie zapomniała.
Martwię się o Rybkę coraz bardziej
Oj, też napiłabym się kawki, ale mleko zsiadło się, a czarnej nie wypiję
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:00   #4805
Anoula
Zakorzenienie

Jadę składać wniosek o paszport :x trzymacie kciuki żeby nie było dużych kolejek
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:11   #4806
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nemosek mam to samo w oknach i polecam super sprawa
No robaczki tylko sobie obserwują z zewnątrz,takie przyklejone na tej siatce siedzą.Szkodniki jedne

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość

A ja jednak uważam że dieta matki ma wpływ na zdrowie niemowląt. Przecież nawet to co jemy podobno zmienia smak mleka więc może mieć to wpływ na jakość trawienia i ew problemy z wzdęciami czy kolkami.
Kolek nie wywołuje zła dieta,inne mamusie tak tutaj pisały i też czytałam o tym wczoraj,wkleiłam ten cytat.
Ale wzdęcia już tak.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jadę składać wniosek o paszport :x trzymacie kciuki żeby nie było dużych kolejek
żeby szybko Ci poszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:12   #4807
Gleniusia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Próbuję nadrobić weekend ale ciągle jestem kilka stron do tyłu, trzymam kciuki za szybkie wyjście Rybki, oby się unormowało wszystko

Chciałam się pochwalić, że właśnie wróciłam z wizyty i będzie na 100% SYNUŚ bardzo się cieszymy, ja zwłaszcza bo będę mogła trochę ciuszków chłopięcych dokupić
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:20   #4808
Espere
Raczkowanie

Cytat:
No robaczki tylko sobie obserwują z zewnątrz,takie przyklejone na tej siatce siedzą.Szkodniki jedne

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Kolek nie wywołuje zła dieta,inne mamusie tak tutaj pisały i też czytałam o tym wczoraj,wkleiłam ten cytat.
Ale wzdęcia już tak.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

żeby szybko Ci poszło
Nie będę się sprzeczać, bo chyba nawet naukowcy jednoznacznie nie zbadali co powoduje kolki ale często jako jedną z przyczyn podaje się reakcję na niektóre pokarmy, jakie zjadła karmiąca piersią mama (produkty wzdymające czy ciężkostrawne - niedojrzały układ pokarmowy ma problemy z ich strawieniem).
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:34   #4809
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Próbuję nadrobić weekend ale ciągle jestem kilka stron do tyłu, trzymam kciuki za szybkie wyjście Rybki, oby się unormowało wszystko

Chciałam się pochwalić, że właśnie wróciłam z wizyty i będzie na 100% SYNUŚ bardzo się cieszymy, ja zwłaszcza bo będę mogła trochę ciuszków chłopięcych dokupić
syneczka Imię wybrane?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:35   #4810
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Lineczka za III trymestr
dziękujemm
Cytat:
Witamy się w 27 tygodniu ciąży!!
klask i:zazdroszczę już!!Ja jeszcze tydzień......
przez samą świadomość tego że to już taki czas to jest mi ciężej
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas też na 25 m2 działa, całą noc na szczęście możemy mieć otwarty balkon, tylko u nas to jest włączone do kontaktu i nie wyciągam w dzień też nie
u nas z sypialni do tego pokoju drzwi nie ma i ściana gipsowa jest postawiona więc przelatuje do sypialni, okno też otwarte, a Raida tylko na noc włączamy a w dzień wyłączamy (jak nie zpaomnimy) bo w dzień to ja komary mogę ubijać a zawsze rano muchy mnie budzą
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a czemu nie może byc plytkowy? mam i taki i taki ale nie wiem jaka jest różnica

[/COLOR]A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu z młodym, bo mial 39,8 gorączki i mówił że go boli gardło. Stwierdzilismy że nie ma co czekac do rana na pediatrę tylko od razu poszlismy do lekarza. Znowu antybiotyk... Temeratura spada na szczęscie bo dziś ma tylko 37,5 i noc była lepsza.
oby z małym się porpawiło!

gdzieś na którymś opakowaniu od Brosa czytałam że nie może być włączony w pomieszczeniu gdzie przebywa ciężarna, ale nie pamiętam gdzie dokładnie, na pewno nie na opakowaniu od płynu/ płytek tylko chyba na opakowaniu od urządzenia
Cytat:
je je je je je je je

Co stawiasz? Wypiłabym dzisiaj shake'a

stawiam coca colę i wodę niegazowaną niedobrą ewentualnie herbatę mrożoną albo moge Was poczęstować ciastem mojej mamy albo Milką alpejską, bo miałam chęć na krowiastą ale nie było
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lineczka tyż mam już 3ci trymestr i nie wiem czy się cieszyć .

ja się cieszę że już bliżej jak dalej i nie będę się tak z brzuchem męczyć (mam nadzieję)
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam wczoraj byłam u kardiologa z moimi tetnem i jutro zakladaja mi jakis aparat na cala dobe by monitorowac prace serca ci lekarze wymyslaja ale konkretnie mi powiedziala, ze organizm jest bardzo obciazony i dlatego wszystko wariuje. dzis mialam krw i zobaczymy czy mam te gestoze czy nie, o 14 mam wiyte u rodzinnego ma zobaczywc wyniki i powiedziec czy wysyla do szpitala czy nie. mam nadzieje ze nie.
będzie dobrze, zobaczysz!
Cytat:
No oby Rybka jak najszybciej do nas wróciła...pewnie od razu będzie już na l4
gorzej jak wymyśli że idzie do pracy
Cytat:
Dzień dobry

gratuluję synusia!

wróciłam od kosmetyczki, w końcu jak człowiek wyglądam, jeszcze tylko farbę na włosy położyć i gębę opalić i fajnie będzie ale za hennę brwi, rzęs i regulację skosiła mnie 20 zł jeszcze tak nie dawno płaciłam 12 zł

i w bibliotece byłam w kńcu i 4 książki wypożyczyłam , będzie co czytać jak pojedziemy pilnować chacjendy brata TŻ
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:39   #4811
maomami
Wtajemniczenie

Dostałam odpowiedź od Rybki, niestety skurcze dalej są, po fenetrolu czuje się źle, a musi leżeć bo ma być obchód niedługo. Później będzie miała USG i DOPPLERA i się odezwie po skończonych badaniach. Wszystkie mamusie mają pozdrowienia

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Super, będziecie mieli parkę

Stary 2013-08-06, 11:40   #4812
Kociak85
Zadomowienie

Dzień dobry
Najpierw nadrabianko od wczoraj...
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Apropo ciuchów to ja dziś rano arię odstawiłam bo już prawie w żadne spodenki krótkie się nie mieszczę
Ja się nie mieściłam jak pakowałam się na wakacje - w rezultacie musiałam na szybkiego jechać do galerii i kupować coś krótkiego na gumce

Cytat:
U nas też mała przewaga dla Tymoteusza.Pożyjemy zobaczymy
Mi akurat Tymoteusz kojarzy się z psem mojej koleżanki - ma ona chińskiego grzywacza o tym imieniu

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzisiaj na 14 mam tą sesję, trzymajcie kicuki dziewczyny
trzymamy! współczuję nieprzespanej nocy

Kabriela,
daj koniecznie znać co z tymi wynikami.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

W sobotę byliśmy w Gdańsku na Cirque du Soleil - było bosko!
Z ciekawości zobaczyłam sobie co to jest. Zazdroszczę! Też uwielbiam takie przedstawienia! Czemu to tylko w jednym mieście robią i to jeszcze na drugim końcu Polski?

Gleniusia, gratulacje synka! Imię jakieś na tapecie czy dopiero będziecie myśleć?

Ja dzisiaj od rana telekonferencje prowadzę - a to do ZUS-u musiałam zadzwonić, do Urzędu Pracy i wiele innych "służbowych" telefonów. Jeszcze próbuję się dodzwonić do szpitala żeby dowiedzieć się o szkołę rodzenia, ale albo zajęte albo nikt nie odbiera.
Poza tym do Wrocławia nadeszły upały 36-37 stopni i dopiero w piątek ma być lepiej... Nienawidzę takich temperatur jak jestem w mieście. Do 30 stopni - OK. Wszystko powyżej to już dla mnie nie do zniesienia.
Stary 2013-08-06, 11:41   #4813
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Nie będę się sprzeczać, bo chyba nawet naukowcy jednoznacznie nie zbadali co powoduje kolki ale często jako jedną z przyczyn podaje się reakcję na niektóre pokarmy, jakie zjadła karmiąca piersią mama (produkty wzdymające czy ciężkostrawne - niedojrzały układ pokarmowy ma problemy z ich strawieniem).
Ja się nie sprzeczam,tylko zbieram informacje
Wiesz jeszcze dziecka nie posiadam więc moge tylko opierać się na opiniach innych lub artykułach.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:47   #4814
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
przez samą świadomość tego że to już taki czas to jest mi ciężej

gorzej jak wymyśli że idzie do pracy

wróciłam od kosmetyczki, w końcu jak człowiek wyglądam, jeszcze tylko farbę na włosy położyć i gębę opalić i fajnie będzie ale za hennę brwi, rzęs i regulację skosiła mnie 20 zł jeszcze tak nie dawno płaciłam 12 zł

i w bibliotece byłam w kńcu i 4 książki wypożyczyłam , będzie co czytać jak pojedziemy pilnować chacjendy brata TŻ
Ja się czuję coraz bardziej ociężała...
Sądzę że rybka nie wróci już do pracy.
To i tak mało zapłaciłaś, ja za samą regulację brwi płacę 15 zł
Jakie książki wypożyczyłaś?
Cytat:
Dostałam odpowiedź od Rybki, niestety skurcze dalej są, po fenetrolu czuje się źle, a musi leżeć bo ma być obchód niedługo. Później będzie miała USG i DOPPLERA i się odezwie po skończonych badaniach. Wszystkie mamusie mają pozdrowienia

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------
jejjku Rybka niech się trzyma
Stary 2013-08-06, 11:48   #4815
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
o kurka, się dorobiła Rybka martwią mnie te jej ciągłe skurcze

wiecie, tak na prawdę to każda z nas (oby nie) doświadczy tego skąd u jej dziecka biorą się kolki i wzdęcia, więc ciężko tu cokolwiek powiedzieć

a z rewelacji to moja bratowa mi ostatnio powiedziała że laktator mi będzie potrzebny tylko na pierwsze 2 tygodnie karmienia już nie wspominałam o tym że na wigilię chcę odciągać i mrozić pokarm bo by mnie zjadła chyba

coś i nasturcji dawno nie było

a propos Ewki i ćwiczenia po porodzie: https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:49
Stary 2013-08-06, 11:51   #4816
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dokładnie jak to jest z tą glukozą? Według mojej wiedzy kupuję się saszetkę w aptece i rozpuszcza się ją w wodzie, którą sama sobie przynoszę tak? Czyli muszę wziąć też jakiś kubeczek tak? I w jakiej ilości wody sobie to najlepiej rozpuścić? Później przez dwie godziny nie mogę nic jeść, ale pić wodę, to chyba normalnie można?
u mnie to poszłam do labolatorium Pani mi rozpuściła w kubeczku glukoze (ona wszytsko dawała) ja miałam ze sobą wodę to popiłam troche jak wypiłam glukoze i pojechałam na rynek kupić synkowi koszule na wesele Pani powiedziała, że nie musze siedzieć w poczekalni tych 2 godzin. Jak robiłam w pierwszej ciąży to pojechałam do domu sobie i wróciłam po 2 godzinach. A krew jest pobierana przed wypiciem i po tych 2 godzinach.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Kyte za 27 tydzień

ale mam lenia, nic sie nie chce, a trzeba pranie zrobic i posprzątać, na obiad pizza, wiec trzeba będzie sie sprężyć
u nas dziś na kolacje pizza domowa obiecałam mężusiowi, że zrobie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Widzisz ja też dostałam tego skurczu łydki, jak byłam na prawym boku. Faktycznie strach, się przekręcić teraz
mnie też ostatnio łapie w nocy jak sie przeciągam.....dobrze jak jest tż to mi zaraz naciąga i szybko przechodzi gorzej jak jest na nocy to wtedy długoooo boliiii

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:53   #4817
Angie_gg
Raczkowanie

Ja już po zakupach, nawet buty sobie sprawiłam
Stwierdziłam, że czas na mały odpoczynek, więc leżakuję. Niedługo trzeba pakować się i ogarniać obiadki dla męża;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:56   #4818
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Dzień dobry

gratulacje

Cytat:
Biedna oby szybko przeszło

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:56   #4819
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
wiecie, tak na prawdę to każda z nas (oby nie) doświadczy tego skąd u jej dziecka biorą się kolki i wzdęcia, więc ciężko tu cokolwiek powiedzieć

a z rewelacji to moja bratowa mi ostatnio powiedziała że laktator mi będzie potrzebny tylko na pierwsze 2 tygodnie karmienia już nie wspominałam o tym że na wigilię chcę odciągać i mrozić pokarm bo by mnie zjadła chyba

mi sie bardzo przydał juz w szpitalu przy nawale potem w nocy często sciągałam bo synuś budził sie na poczatku 2 razy a po miesiacy juz tylko raz wiec cycki mało mi nie pękały......także reguły niema na to....każda kobieta ma inna produkcje mleka jak ona nie miała dużo to jej nie było trzeba a Ty możesz miec dużo i co wtedy???? pozatym wiele kobiet używa laktatora żeby pobudzić laktacje jak mają małą......

odnośnie kolek to polecam niemieckie kropelki Sab Simplex (ważne zeby były orginalne kupione w niemczech bo w necie są podróbu francuskie i czeskie).......mój synek był typowo kolkowym dzieckiem (tak nam powiedziała położna juz na pierwszej wizycie i profilaktycznie dawaliśmy mu kropelki i nie było żadnego problemu z kolkami...........moj bratanek miał kolki i dopiero kropelki mu złagodziły...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:57   #4820
aaby
Zakorzenienie

gleniusia

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Z ciekawości zobaczyłam sobie co to jest. Zazdroszczę! Też uwielbiam takie przedstawienia! Czemu to tylko w jednym mieście robią i to jeszcze na drugim końcu Polski?
No my mieliśmy 200km, więc nie tak źle. I tak szok, że do PL zajrzeli
Gdzieś czytałam, że w przyszłym roku też mają być - może wtedy bardziej na południu?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:04   #4821
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się czuję coraz bardziej ociężała...
Sądzę że rybka nie wróci już do pracy.
To i tak mało zapłaciłaś, ja za samą regulację brwi płacę 15 zł
Jakie książki wypożyczyłaś?

jejjku Rybka niech się trzyma
o takie książki: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/146124/odzyskane-dzieci, http://lubimyczytac.pl/ksiazka/91712...roju-na-milosc, http://lubimyczytac.pl/ksiazka/42364...-strona-medalu i http://lubimyczytac.pl/ksiazka/60422/wielki-klamca

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-06, 12:07   #4822
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

A co w tym takiego złego?Raz nie zawszeO i basiula bardzo dobrze napisała.
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

odnośnie kolek to polecam niemieckie kropelki Sab Simplex (ważne zeby były orginalne kupione w niemczech bo w necie są podróbu francuskie i czeskie).......mój synek był typowo kolkowym dzieckiem (tak nam powiedziała położna juz na pierwszej wizycie i profilaktycznie dawaliśmy mu kropelki i nie było żadnego problemu z kolkami...........moj bratanek miał kolki i dopiero kropelki mu złagodziły...
Specjalnie raz jechaliśmy do Niemiec właśnie po te kropelki dla mojej szwagierki syna. Pomogły i to bardzo.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Zapowiadają się ciekawie. Dziś mam zamiar pójść i zapisać się do miejskiej, ale poczekam aż miną te straszne upały..
Stary 2013-08-06, 12:09   #4823
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie bardzo przydał juz w szpitalu przy nawale potem w nocy często sciągałam bo synuś budził sie na poczatku 2 razy a po miesiacy juz tylko raz wiec cycki mało mi nie pękały......także reguły niema na to....każda kobieta ma inna produkcje mleka jak ona nie miała dużo to jej nie było trzeba a Ty możesz miec dużo i co wtedy???? pozatym wiele kobiet używa laktatora żeby pobudzić laktacje jak mają małą......
z tego co pamiętam to ona laktatora w ogóle nie używała więc takie gadanie że jeżeli ona i ktoś tam tak używali to na pewno i ja tak będę robić bo jej się wydaje że wszystkie wszystko przechodzą tak samo, poza tym nie dotyczy to tylko matek ale i dzieci

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
A co w tym takiego złego?Raz nie zawszeO i basiula bardzo dobrze napisała.

Zapowiadają się ciekawie. Dziś mam zamiar pójść i zapisać się do miejskiej, ale poczekam aż miną te straszne upały..
wiesz ja nie widze w tym nic złego, ale ona widzi i zaraz by się zaczęło gadanie że przyzwyczaję dziecko do mm, że potem nie będzie chciało jeść mojego mleka itd :P

ja chciałam książki typowo psychologiczne ale niestety nie znalazłam w mojej bibliotece bo jest mała i mają nie wielki wybór takich książek poza tym dużo w domu swoich mam nie przeczytanych więc mi czasu chyba zbraknie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-06, 12:09   #4824
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:

Super, będziecie mieli parkę
My też pozdrawiamy i trzymamy kciuki, żeby skurcze przeszły i wszystko było w porządku
Cytat:
o kurka, się dorobiła Rybka martwią mnie te jej ciągłe skurcze

coś i nasturcji dawno nie było

a propos Ewki i ćwiczenia po porodzie: https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
widziałam dziś laski, macie aż takie rozstępy jak ta Pani na zdjęciu? Bo ja (odpukać, tfu tfu) nie mam ani jednego
Cytat:
u mnie to poszłam do labolatorium Pani mi rozpuściła w kubeczku glukoze (ona wszytsko dawała) ja miałam ze sobą wodę to popiłam troche jak wypiłam glukoze i pojechałam na rynek kupić synkowi koszule na wesele Pani powiedziała, że nie musze siedzieć w poczekalni tych 2 godzin. Jak robiłam w pierwszej ciąży to pojechałam do domu sobie i wróciłam po 2 godzinach. A krew jest pobierana przed wypiciem i po tych 2 godzinach.

u nas dziś na kolacje pizza domowa obiecałam mężusiowi, że zrobie

mnie też ostatnio łapie w nocy jak sie przeciągam.....dobrze jak jest tż to mi zaraz naciąga i szybko przechodzi gorzej jak jest na nocy to wtedy długoooo boliiii
Ja też miałam pobraną krew, potem położna dała mi kubeczek z glukozą (którą wcześniej kupowałam) rozpuszczoną w ciepłej wodzie, kazała usiąść i wypić. Jak wypiłam to sobie mogłam pójść, nie musiałam siedzieć w poczekalni, Tż zawiózł mnie do domu i tam przeleżałam te 2h bo myślałam, że . Później pobranie krwi i koniec

Ufff, ale upał. siedzę i wcinam kaktusa
Stary 2013-08-06, 12:12   #4825
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam dziś laski, macie aż takie rozstępy jak ta Pani na zdjęciu? Bo ja (odpukać, tfu tfu) nie mam ani jednego

nie mam rozstępów, ani na brzuchu ani na piersiach tylko na udach mam parę

takiego z kolcami kaktusa jesz?

ja się uraczyłam własnie lodem z zamrożonego nektaru jabłkowego

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-06, 12:14   #4826
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Zwariowane serduszko mój brzuch zaczął pekac niewinnie na przełomie 32 i 33 tygodnia i do końca rozstepy sięgały pepka. Moje sa blade ale tzw balkonik też mam. Ta pani ma dużo krotkich
Moje sa długie i szerokie.

Kolki, ksiazkowe to dla dziecka jest taka męka, że rodzic niemal Dzień i noc chodzi z dzieckiem na ramieniu i ryczy. Moja córka przez to przeszła. U nas zadziałał trudno dostępny bobotic w połączeniu z gripe water. Sab simplex u nas nie zdał egzaminu. Było bardzo ciężko przez 6 tygodni

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:15   #4827
peppermint patty
Rozeznanie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Znowu wpadam na 5sek.tak sobie mysle,ze jak wszystko jest super to zawsze przyjdzie moment,ze musi sie schrzanic,nie ma opcji innej:/
6pelnnych miesiecy cieszylam sie zdrowiem maluszka i swoim,naprawde przysiegam-wlasciwie zadnych dolegliwosci,zadnych utrudnien,nic...tak aktywnie jak moglam to spedzalam czas,niestety wszystko ma swoj koniec.najpier ta cukrzyca ciazowa sie przyplatala,a teraz po wizycie mam male zmartwienie...Tymus pokazal swoj stosunek do swiata i pcha sie dupka poki co:/gin.powiedzial,ze powinien byc juz obrocony,mam niby jeszcze jakies szanse,bo jeszcze moze sie obrocic,ale podobno jak do 32tyg.sie nie przekreci to trzeba nastawiac sie na cesarke:/

No nic,czekam i zaczynam od dzis namawiac synka na piruet w brzuchu,bo ja zwolenniczka cesarek nie jestem(w sensie takich na zyczenie),ale jak mus to mus,wiadomo.

USG 22.08 (18:15)-wtedy podejrzymy jak sie uklada

Nastepna wizyta 27.08 (9:40)

To by bylo na tyle,mruda mi sie wlaczyla,chcialabym urodzic i miec 100% sprawnosci na tulenie wyczekiwanego malucha,a nie zastanawiac sie jak mi sie poorany brzuch goi :/

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:17   #4828
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
nie mam rozstępów, ani na brzuchu ani na piersiach tylko na udach mam parę

takiego z kolcami kaktusa jesz?

ja się uraczyłam własnie lodem z zamrożonego nektaru jabłkowego

Ja na szczęście nie mam rozstępów nigdzie i oby tak było do końca.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:19   #4829
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Znowu wpadam na 5sek.tak sobie mysle,ze jak wszystko jest super to zawsze przyjdzie moment,ze musi sie schrzanic,nie ma opcji innej:/
6pelnnych miesiecy cieszylam sie zdrowiem maluszka i swoim,naprawde przysiegam-wlasciwie zadnych dolegliwosci,zadnych utrudnien,nic...tak aktywnie jak moglam to spedzalam czas,niestety wszystko ma swoj koniec.najpier ta cukrzyca ciazowa sie przyplatala,a teraz po wizycie mam male zmartwienie...Tymus pokazal swoj stosunek do swiata i pcha sie dupka poki co:/gin.powiedzial,ze powinien byc juz obrocony,mam niby jeszcze jakies szanse,bo jeszcze moze sie obrocic,ale podobno jak do 32tyg.sie nie przekreci to trzeba nastawiac sie na cesarke:/

No nic,czekam i zaczynam od dzis namawiac synka na piruet w brzuchu,bo ja zwolenniczka cesarek nie jestem(w sensie takich na zyczenie),ale jak mus to mus,wiadomo.

USG 22.08 (18:15)-wtedy podejrzymy jak sie uklada

Nastepna wizyta 27.08 (9:40)

To by bylo na tyle,mruda mi sie wlaczyla,chcialabym urodzic i miec 100% sprawnosci na tulenie wyczekiwanego malucha,a nie zastanawiac sie jak mi sie poorany brzuch goi :/

Tymek jeszcze ma czas, spokojnie jeszcze się przekręci, nie ma się co martwić na zapas

martwiłam się trochę że od rana mnie małpka nie kopie, no to teraz zaczęła i jestem o nią spokojniejsza :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-06, 12:19   #4830
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
My też pozdrawiamy i trzymamy kciuki, żeby skurcze przeszły i wszystko było w porządku

Ja też miałam pobraną krew, potem położna dała mi kubeczek z glukozą (którą wcześniej kupowałam) rozpuszczoną w ciepłej wodzie, kazała usiąść i wypić. Jak wypiłam to sobie mogłam pójść, nie musiałam siedzieć w poczekalni, Tż zawiózł mnie do domu i tam przeleżałam te 2h bo myślałam, że . Później pobranie krwi i koniec

Ja mam na piersiach niestety trochę mnie dobijają i po jednym na każdym pośladku. Ale te na piersiach mnie dobijają, są dookoła brodawki takie pręgi, więcej po wewnętrznej stronie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości