|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Napisałam do Rybki więc jak tylko mi jakąś odpowiedź da to od razu Wam tutaj napiszę
![]() A ja idę teraz przeprać trochę spacerówkę, bo dostaliśmy od szwagierki i muszę troszkę przeprać bo po nóżkach i bucikach z piasku jest trochę śladów, ale na szczęście nie jakoś bardzo. A słoneczko ładnie świeci więc wyschnie, wywietrzy się
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas płytkowy działa, więc rano zawsze zamiatam trupki ![]() No własnie gardlo ok tylko węzły chłonne ma bardzo powiększone i do tego wysoka gorączka |
|
|
|
|
#4804 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Piękne zdjęcia, a Ty ślicznie wyglądasz. Nie przejmuj się gadaniem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę składać wniosek o paszport :x trzymacie kciuki żeby nie było dużych kolejek
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
No robaczki tylko sobie obserwują z zewnątrz,takie przyklejone na tej siatce siedzą.Szkodniki jedne
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Ale wzdęcia już tak. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
żeby szybko Ci poszło
|
||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Próbuję nadrobić weekend ale ciągle jestem kilka stron do tyłu, trzymam kciuki za szybkie wyjście Rybki, oby się unormowało wszystko Chciałam się pochwalić, że właśnie wróciłam z wizyty i będzie na 100% SYNUŚ bardzo się cieszymy, ja zwłaszcza bo będę mogła trochę ciuszków chłopięcych dokupić
|
#4808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
syneczka Imię wybrane?
|
|
|
|
|
#4810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemm
![]() Cytat:
przez samą świadomość tego że to już taki czas to jest mi ciężej Cytat:
) bo w dzień to ja komary mogę ubijać a zawsze rano muchy mnie budzą Cytat:
gdzieś na którymś opakowaniu od Brosa czytałam że nie może być włączony w pomieszczeniu gdzie przebywa ciężarna, ale nie pamiętam gdzie dokładnie, na pewno nie na opakowaniu od płynu/ płytek tylko chyba na opakowaniu od urządzenia ![]() stawiam coca colę i wodę niegazowaną niedobrą ewentualnie herbatę mrożoną albo moge Was poczęstować ciastem mojej mamy albo Milką alpejską, bo miałam chęć na krowiastą ale nie było Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wróciłam od kosmetyczki, w końcu jak człowiek wyglądam, jeszcze tylko farbę na włosy położyć i gębę opalić i fajnie będzie ale za hennę brwi, rzęs i regulację skosiła mnie 20 zł jeszcze tak nie dawno płaciłam 12 zł ![]() i w bibliotece byłam w kńcu i 4 książki wypożyczyłam , będzie co czytać jak pojedziemy pilnować chacjendy brata TŻ
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam odpowiedź od Rybki, niestety skurcze dalej są, po fenetrolu czuje się źle, a musi leżeć bo ma być obchód niedługo. Później będzie miała USG i DOPPLERA i się odezwie po skończonych badaniach. Wszystkie mamusie mają pozdrowienia
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Najpierw nadrabianko od wczoraj... Cytat:
Mi akurat Tymoteusz kojarzy się z psem mojej koleżanki - ma ona chińskiego grzywacza o tym imieniu trzymamy! współczuję nieprzespanej nocy Kabriela, daj koniecznie znać co z tymi wynikami. Z ciekawości zobaczyłam sobie co to jest. Zazdroszczę! Też uwielbiam takie przedstawienia! Czemu to tylko w jednym mieście robią i to jeszcze na drugim końcu Polski? ![]() Gleniusia, gratulacje synka! Imię jakieś na tapecie czy dopiero będziecie myśleć? Ja dzisiaj od rana telekonferencje prowadzę - a to do ZUS-u musiałam zadzwonić, do Urzędu Pracy i wiele innych "służbowych" telefonów. Jeszcze próbuję się dodzwonić do szpitala żeby dowiedzieć się o szkołę rodzenia, ale albo zajęte albo nikt nie odbiera. Poza tym do Wrocławia nadeszły upały 36-37 stopni i dopiero w piątek ma być lepiej... Nienawidzę takich temperatur jak jestem w mieście. Do 30 stopni - OK. Wszystko powyżej to już dla mnie nie do zniesienia.
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje synka Cytat:
Wiesz jeszcze dziecka nie posiadam więc moge tylko opierać się na opiniach innych lub artykułach. |
||
|
|
|
#4814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sądzę że rybka nie wróci już do pracy. To i tak mało zapłaciłaś, ja za samą regulację brwi płacę 15 zł ![]() Jakie książki wypożyczyłaś? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwią mnie te jej ciągłe skurcze![]() wiecie, tak na prawdę to każda z nas (oby nie) doświadczy tego skąd u jej dziecka biorą się kolki i wzdęcia, więc ciężko tu cokolwiek powiedzieć a z rewelacji to moja bratowa mi ostatnio powiedziała że laktator mi będzie potrzebny tylko na pierwsze 2 tygodnie karmienia już nie wspominałam o tym że na wigilię chcę odciągać i mrozić pokarm bo by mnie zjadła chyba ![]() coś i nasturcji dawno nie było ![]() a propos Ewki i ćwiczenia po porodzie: https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-06 o 11:49 |
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
obiecałam mężusiowi, że zrobie![]() mnie też ostatnio łapie w nocy jak sie przeciągam.....dobrze jak jest tż to mi zaraz naciąga i szybko przechodzi gorzej jak jest na nocy to wtedy długoooo boliiii
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po zakupach, nawet buty sobie sprawiłam
Stwierdziłam, że czas na mały odpoczynek, więc leżakuję. Niedługo trzeba pakować się i ogarniać obiadki dla męża;-) |
|
|
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszło
|
||
|
|
|
#4819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odnośnie kolek to polecam niemieckie kropelki Sab Simplex (ważne zeby były orginalne kupione w niemczech bo w necie są podróbu francuskie i czeskie).......mój synek był typowo kolkowym dzieckiem (tak nam powiedziała położna juz na pierwszej wizycie i profilaktycznie dawaliśmy mu kropelki i nie było żadnego problemu z kolkami...........moj bratanek miał kolki i dopiero kropelki mu złagodziły...
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
gleniusia
![]() Cytat:
![]() Gdzieś czytałam, że w przyszłym roku też mają być - może wtedy bardziej na południu?!
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O i basiula bardzo dobrze napisała.Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jej się wydaje że wszystkie wszystko przechodzą tak samo, poza tym nie dotyczy to tylko matek ale i dzieci ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
ja chciałam książki typowo psychologiczne ale niestety nie znalazłam w mojej bibliotece bo jest mała i mają nie wielki wybór takich książek poza tym dużo w domu swoich mam nie przeczytanych więc mi czasu chyba zbraknie
||
|
|
|
#4824 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Później pobranie krwi i koniec Ufff, ale upał. siedzę i wcinam kaktusa
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiego z kolcami kaktusa jesz? ![]() ja się uraczyłam własnie lodem z zamrożonego nektaru jabłkowego
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Zwariowane serduszko mój brzuch zaczął pekac niewinnie na przełomie 32 i 33 tygodnia i do końca rozstepy sięgały pepka. Moje sa blade ale tzw balkonik też mam. Ta pani ma dużo krotkich
Moje sa długie i szerokie. Kolki, ksiazkowe to dla dziecka jest taka męka, że rodzic niemal Dzień i noc chodzi z dzieckiem na ramieniu i ryczy. Moja córka przez to przeszła. U nas zadziałał trudno dostępny bobotic w połączeniu z gripe water. Sab simplex u nas nie zdał egzaminu. Było bardzo ciężko przez 6 tygodni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Znowu wpadam na 5sek.tak sobie mysle,ze jak wszystko jest super to zawsze przyjdzie moment,ze musi sie schrzanic,nie ma opcji innej:/
6pelnnych miesiecy cieszylam sie zdrowiem maluszka i swoim,naprawde przysiegam-wlasciwie zadnych dolegliwosci,zadnych utrudnien,nic...tak aktywnie jak moglam to spedzalam czas,niestety wszystko ma swoj koniec.najpier ta cukrzyca ciazowa sie przyplatala,a teraz po wizycie mam male zmartwienie...Tymus pokazal swoj stosunek do swiata i pcha sie dupka poki co:/gin.powiedzial,ze powinien byc juz obrocony,mam niby jeszcze jakies szanse,bo jeszcze moze sie obrocic,ale podobno jak do 32tyg.sie nie przekreci to trzeba nastawiac sie na cesarke:/ No nic,czekam i zaczynam od dzis namawiac synka na piruet w brzuchu,bo ja zwolenniczka cesarek nie jestem(w sensie takich na zyczenie),ale jak mus to mus,wiadomo. USG 22.08 (18:15)-wtedy podejrzymy jak sie uklada Nastepna wizyta 27.08 (9:40) To by bylo na tyle,mruda mi sie wlaczyla,chcialabym urodzic i miec 100% sprawnosci na tulenie wyczekiwanego malucha,a nie zastanawiac sie jak mi sie poorany brzuch goi :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwiłam się trochę że od rana mnie małpka nie kopie, no to teraz zaczęła i jestem o nią spokojniejsza :P
|
|
|
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę mnie dobijają i po jednym na każdym pośladku. Ale te na piersiach mnie dobijają, są dookoła brodawki takie pręgi, więcej po wewnętrznej stronie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

ale konkretnie mi powiedziala, ze organizm jest bardzo obciazony i dlatego wszystko wariuje. dzis mialam krw i zobaczymy czy mam te gestoze czy nie, o 14 mam wiyte u rodzinnego ma zobaczywc wyniki i powiedziec czy wysyla do szpitala czy nie. mam nadzieje ze nie.

tylko muszę iść do sklepu po chleb i ketchup bo się mój skończył a ten co jest w domu to go nie ruszę, bo jest paskudny 

żeby szybko Ci poszło 

za III trymestr
klask i:zazdroszczę już!!Ja jeszcze tydzień......
przez samą świadomość tego że to już taki czas to jest mi ciężej 

. Później pobranie krwi i koniec