|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Licze od dnia owulacji czyli od 14 lipca.
Zawsze mialam nieregularne @, w ten dzień też myślalam ze dostane @ ale okazało się ze to była taka porzadna owulka. Według mnie to 3tc i 1d. Boli mnie brzuch tak jak @, nie moge spać w nocy, w dzień wcale nie zasne. Wszyscy każą mi tylko lerzec i pachniec hehe. To dopiero tydzien a ja juz bardzo sie nudze a co dopiero 8 miesiecy. Dam rade, wszysko dla niej/niego.Rzuciłam palenie. Mam nadzieje ze jak lekarz potwierdzi mi ciaze i zobacze zdjecie mojej fasolki to sie troche uspokoje i odstresuje ze wszysko ok. Te dwa tygodnie bedą bardzo dlugie ale myśle ze z wami przeleci szybciej. |
|
|
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja również mam bóle jak na @ Cytat:
![]() Prócz tego co wyżej i norm badań ,może dać leki bezpieczne w ciąży? Tutaj link z wątku lipcowo sierpniowych mam 2011 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14 Z biegiem czasu będziemy mogły dodać zaufanych sprzedawców na allegro,wyprawki itd ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Jutro farbuje włosy- kupiłam farbe Garnier Olia - ciemny blond 7.0 , a sma jestem jasną blondynką . Zobaczymy co z tego będzie
|
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W karcie ciązy mam termin na 03.03.2014 Powiedzcie mi dziewczyny czy któras z Was będzie robiła usg genetyczne w 12-13 tc? Ja się zastanawiam, chociaz w rodzinie nie było żadnych chorób. Moja ginka mnie zachęca do tego. |
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie to zamieszałam, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi A genetyczne robię. Tu informacja z neta: W myśl rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego z maja 2004 roku standard ultrasonograficznego badania położniczego obejmuje wykonanie trzech badań przesiewowych w ciąży: I. Pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży: Szczegółowa ocena struktury jaja płodowego obejmuje następujące elementy: liczba pęcherzyków ciążowych w jamie macicy ocena czynności serca (FHR) pomiary biometryczne: - długość ciemieniowo - siedzeniowa (CRL) - wymiar dwuciemieniowy główki płodu (BPD) ocena anatomii płodu: - czaszka (kształt), sierp mózgu, sploty naczyniówkowe komór bocznych - ściany powłok jamy brzusznej uwzględniając fizjologiczną przepuklinę pępkową do 12 tygodnia ciąży - żołądek - serce płodu – lokalizacja i czynność serca - pęcherz moczowy - kręgosłup - kończyny górne i dolne Ocena kosmówki Ocena przezierności karkowej (NT) i kości nosowej (NB). |
||
|
|
|
#1655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A i toxo już przechodziłam Cytat:
![]() za serduszko Widziałam się dzisiaj z przyjaciółką i powiedziała, żeby duzo spacerować jak nie ma przeciwwskazań bo poród łatwiejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczór
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
hejjo ja dzis po wizycie i tak wg lekarza jestem w 8 tyg ale to data ostatniej @(11) a o malenstwo staralismy sie 29 (ostatni dzien płodny)
czyli 18 dni po @ bylo bara bara wiec ja mam calkiem w tyl :P ale wg ostatniej @ lekarz wyliczyl mi ze jestem w 8 tyg( a tak naprawde to poczatek 6 ) i porod mam na 18 marca fasolka ma 1 cm lekarz powiedzial ze bardzo dorodna i wszystko w jak najlepszym porzadeczku ale ... mam nadżerkę i pol roku po porodzie musze isc do szpitala na zabieg za duza jest zeby ja w gabinecie wypalic masakra no mam nadzieje ze latwo pojdzie teraz wazne ze malenstwo ok
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Przeczytałam całość, odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście (30.07), ale dopiero teraz się odzywam. OM miałam 30.06., wiec TP gdzie w okolicach 5-7 kwietnia wypada. mam juz 3-letnia córeczkę z czerwca 2010, we wrześniu niestety poronilam bardzo wczesna ciążę. Od grudnia zaczęliśmy ponowne starania,ale rozjechały mi się cykle, nie udawało się. Nawet do gina w czerwcu poszłam, żeby coś zaradzil na skracają e się cykle, a on mi wtedy nakazał wracać do domu i molestować małża, bo akurat była owu. Powiedział też,ze gdyby się nie udało, to mam zacząć łykać Duphaston dla uzupełnienia progesteronu. Udało się w lipcu, dalej jestem na Duphastonie. Wczoraj byłam u gina, ale uznaliśmy, ze badanie zrobimy najwcześniej za 2 tygodnie i tylko wypisał mi recepte. Widziałam, ze mam tu kilka koleżanek po fachu - ja też pracuje w przedszkolu i mam teraz mega dylematy, czy iść na L4, czy nie. Z dyra na razie nie rozmawiałam. |
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja od paru dni jesten nad morzem. Ja z kolei za bardzo spacerowac nie moge. Biore luteine i mam duzi odpoczywac.
Przez te plamienia kompketnie nie moglam sie wyluzowac. Wiec w koncu TZ zabral mnie nq IP do Gdańska. Mlody gin mnie zbadal i powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego i pokazal jak bije serduszko. Moj dzidz ma 4 mm i rosnie bo na ostatniej wizycie mial 3, 5 mm. Taki z niego byk. Uspokoiło mnie to choc ciaza nadal jest zagrozona i musze uwazac. Ale balam sie ze przez wyjazd strace malenstwo. Wiec zaraz po powrocie do mojek gin i ide na to zwolnienie. Jak bedzie dobrze wroce do pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia ze słonecznego Pobierowa
Pogoda jest cudna, wczoraj troszkę plażowaliśmy, nie jest zbyt upalnie, więc można wytrzymać.Siedzę na plaży, brzuszek chłodzę mokrym ręcznikiem i pije dużo wody. Za tydzień mam wizytę Witam nowe mamusie
|
|
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
W ogole mamy zakaz seksu co ja znosze tragicznie a moj TZ o dziwo nie... Chodzę za nim i skamlę ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1663 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A plażowiczkom zazdraszczam ![]() Też chciałam w tym roku gdzieś wyjechać - ale TŻ urlopu się doprosić nie może
|
|||
|
|
|
#1664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bóle to ma chyba każda ![]() Cytat:
Ja też do tej pory jadłam takie rzeczy sporadycznie a teraz mam często ochotę i muszę sobie odmawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekanie jest najgorsze, ale dasz radę Cytat:
Wolę nie stresować siebie i maleństwa ![]() Cytat:
Witam ![]() To ja wam też się przyznam, że jestem przedszkolanką, ale niestety bez pracy. Świeżo po szkole Wierzę, że znajdę coś po ciąży ![]() W ogóle muszę wam się pochwalić, że wczoraj się ważyłam i od ostatniego ważenia straciłam 0,2 kg ![]() Ale żeby nie było to jem normalnie ![]() W piątek wyjeżdżam do Niemczech na weekend, trochę się boję jazdy samochodem ![]() Mona1 piękna "strona tytułowa" |
||||||
|
|
|
#1665 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do nadżerki, to teraz się ich nie wymraża??? Ja miałam wymrażaną... Myślałam, że odchodzi się od wypalania ![]() Witaj margo80 Gdybym miała dobrą sytuację w pracy - poszłabym na L4... Bo i tak jestem teraz w ogóle nieefektywnym pracownikiem nadzwyczajna, udanego i co najważniejsze spokojnego urlopu! Dobrze, że zgłosiłaś się na IP Co do sexu... Są takie dni, że kochamy się po dwa razy dziennie, ale wszystko jest ok i co dziwne, TŻ już zaczyna od mnie uciekać baja_86, wypoczywaj, ile wlezie Chyba Wam zazdroszczę tych wyjazdów... Ech, pozdrawiam z mojego małego pokoiku w pracy, do którego nie dochodzi słońce Cytat:
Tak wiem - to mało, ale dla mnie to i tak wielki szok, że w końcu zrozumieli, że tracą wiele chwil z bliskimi... OŚWIADCZENIE Ogłaszam wszem i wobec, że jednak nie jestem niedojdą do kwadratu i nie zgubiłam karty ciąży. Nierozgarnięta pielęgniarka, która zarzekała się, że dała mi kartę znalazła ją wczoraj w mojej karcie pacjenta!!! ![]() I te jej wielkie zdziwienie "jak to się stało?!". Będą ze mnie ludzie! Juuu hu! |
||
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
W ogole jak bylam na IP byla tez mloda dziewczyna z chłopakiem. Okazalo sue ze ma 16 lat. Nie miala nawet karty ciazy a to byl 16 tydzien. Pielegniarka nie mogla jej zarejestrowac bo byla bez opiekuna, ale tez nie mogla jej puscic bo jakby sie cos jej stalo. I tak sobie myslalam o niej...
Ja mam 31 lat, to moja pierwsza ciaza i strasznie ja przezywam ![]() Brawo za niezgubienie karty ciazy !!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1667 | |
|
Moderator
|
Teraz dopiero spojrzałam - faktycznie piękna
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1668 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedy wracasz do pracy ?Ja 20 sierpnia przed tym terminem mam wizytę i też nie wiem co robić zobaczę jeszcze co powie moja gin ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
laboga: chce zwariować i napiera przy każdej okazji Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A u mnie jest po równo - oboje byśmy chcieli i oboje się boimy
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gratuluje odnalezienia karty ciąży widzisz i po co było się denerwować Zastanawiam się nad zakupem klimatyzatora przenośnego co o tym myślicie? Ma któraś z Was może taki? |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Ja bede robila u mnie to jest standard i ja uwazam ze to badanie jest wazne ,jestem juz nawet umowiona 21.08 w rocznice slubu i musi byc dobrze! ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- OŚWIADCZENIE Ogłaszam wszem i wobec, że jednak nie jestem niedojdą do kwadratu i nie zgubiłam karty ciąży. Nierozgarnięta pielęgniarka, która zarzekała się, że dała mi kartę znalazła ją wczoraj w mojej karcie pacjenta!!! ![]() I te jej wielkie zdziwienie "jak to się stało?!". ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
jednak faceci to maja stalowe nerwy!ZA serduszko bedzie dobrze na pewno !Co do przytulanek to widze ze nie tylko ja zwariowalam TŻ jest twardy i boi sie przez moje plamienie na paczatku ciazy.Tez chodze i skamle ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Za stronę tytułowa ![]() ![]() I dla wszystkich urlopowiczow udanego odpoczynku Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-08-06 o 11:38 |
||
|
|
|
#1673 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Świetna sprawa, której jeszcze się nie dorobiliśmy ![]() Dzięki Dziewczyny, odzyskałam twarz, już nikt na innych mamuśkowych forach nie będzie mógł napisać "ej, a słyszałyście o mamusi marcowo-kwietniowej, która zgubiła kartę ciąży? oby dziecka nie zgubiła |
||
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Druga sprawa to taka, że po całym dniu i remontach to już nie mam siły Idę zaraz do okulisty. Trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1676 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten niewiarygodnie gorący dzień
![]() Cytat:
O nadżerce teraz lepiej nie myśleć i się nie stresować, jak nic nie możesz zrobić Cytat:
Fajnie, że coraz więcej mamuś kwietniowych. ![]() Tylko chyba jeszcze żadna się nie zapisała na listę. Mamy kwietniowe, zapisujcie się! nadzwyczajna Dobrze, że wreszcie chociaż troszkę się uspokoiłaś Gratuluję 4 mm szczęścia ![]() baja_86 zazdroszczę plaży - u nas jest tak cholerrnie gorąco, że jaa... justine_87 ![]() Ja też się dzisiaj popisałam, jak chyba też kiedyś jedna z Was, ale nie pamiętam która niestety - a mianowicie, rano byłam na badaniach, bo skierowanie wczoraj dostałam i oczywiście zapomniałam pojemnika z sikawkami Ale też śmiesznostka, chodzę do centermedu, a tam na ginekologii wszyscy straaasznie mili
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-08-06 o 11:54 |
||
|
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh czyli pielegniarka to niedojda :d ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- aaa wuplazujcie sie tam dziewczyny ja jade w sobote do niechorza ale jak sprawdzałam pogode za głowe sie chwyciłam a wizyte mam nastepna 30 sierpnia i tez mówil o tych badaniach ale ja tez jestem zdania ze po co sie denerwowac no chyba ze ma sie ku temu jakies przesłanki ja nie ide ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
tez tak zrobie chodz nie da sie nie myslec co ide siusiu to mi jakos sie to przypomnia ![]() a to pobrała ci wymaz przed szyjka to tzw czesc pochwowa czyli blizsza lepiej i wiarygodniej jest pobrac z samej szyjki no ale gin same wiedza skad i gdzie i jak ... ja wczoraj plamiłam po badaniu ale to z powodu cytologi miałam pobierana szczoteczka
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=koziemleko;42129651]
A nam już stres minął. To już 10 tydzień 3 dzień więc już nic nie powinno się stać, tym bardziej, że gin nie zabraniał od początku ![]() Druga sprawa to taka, że po całym dniu i remontach to już nie mam siły A mnie wlasnie nie pozwolil i to mi tak w psychice siedzi...u mnie dzis 10t5d myslisz ze juz mozemy byc spokojne? Za okuliste ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wzrok pilota (jak mówi mój okulista)
![]() Cytat:
Matko jakie kolejki........ Może położna wróciła z urlopu i się jeszcze nie przestawiła Ale trzymam kciuki za dobre wyniki cytologii Hmm i nie wiem, o co chodzi z pobraniem wymazy z tarczy
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula wczoraj maz mi przyniosl taki wiatrak duzy i dzis w koncu jakos funkcjonuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

To moja pierwsza ciąża, jestem w 7 t.c. i mam do Was pytanie: czy któraś z Was ma również bóle (czasami dość silne) w podbrzuszu/macicy i bierze lek duphaston? Trochę się tymi bólami martwię.. Kolejną wizytę u gin mam za 3 tyg i do tego czasu znając mnie będę się zamartwiać czy wszystko jest ok.. Proszę wyraźcie swoją opinię na ten temat

Bolą mnie nawet oczy. 
za serduszko 

Perfect Housewife 

laboga: chce zwariować i napiera przy każdej okazji