Ambitne wizażanki część V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 11:45   #391
tamtaglista
Zakorzenienie

Dot.: Ambitne wizażanki część V

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Zajmuję się małym czwarty dzień i dzisiaj pierwszy raz miałam ochotę zdzielić go po głowie. Jestem złym człowiekiem?

Ty nas po prostu nie lubisz

Przy każdym poście, który chcesz zacytować klikasz Załącznik 5354385 na sam koniec dajesz: odpowiedz i gotowe
Tylko chciałaś, także nie jesteś
Stary 2013-08-06, 14:45   #392
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Ty nas po prostu nie lubisz
I teraz zastanawiałam się jaką odpowiedź dać ... wcale nie, nie masz racji
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:31   #393
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
a ja kurcze mam problem z czytaniem po polsku tu to jeszcze spoko, jakieś blogi czy informacje bez problemu, ale książki po polsku bardzo mnie męczą... Już się kilka razy złapałam na tym że czytając po polsku tłumaczyłam sobie w głowie na inny język za malo z polskim obcuję chyba...
chciałabym tak tak jak Maguda mówi - więcej książek po polsku i będzie ok :P
Cytat:
i będzie biba w busie a M. się wystraszy
nie, spoko On wytrzyma wszystko niejedno już ze mną przeżył. Na wyjeździe okazało się, że jak rano wstaję i się wybudzam to jestem koszmarkiem, nie dawałam się tulić i potrzebowałam spokoju także od rana byłam strasznie romantyczny
Cytat:
no jak to co mam do uzgodnienia - $$$ i jego wolny czas wrzuć foty
już wrzuuuucaaaam, bardzo ciężko się było ograniczyć żeby wybrać z 500 tylko 14. xD
Cytat:
ale Ci fajnie z tymi wyjazdami
to są tylko plany, okaże się jak będzie. alfabet rosyjski zrobiłam, ale nawet nie biorę się za czytanie bez samouczka, bo nie wiem kiedy się co akcentuje itp. już widzę, że będzie z tym duuużo zabawy xD ale pisze się spoko

Cytat:
To może zacznij od opowiadań? Jedno na dzień nie powinno Cię zmęczyć, a zawsze to jakiś start
albo wezmę sobie jakąś książkę, w której są w miarę krótkie rozdziały i jakoś dobrnę do końca i jakąś z prostym słownictwem... myślałam o Jane Austen i.... trylogii Greya

Cytat:
Piwo mnie rozkłada, wódka ożywia
a u mnie to zalezy.. w taki upał wolę piwo, fajnie chłodzi

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
A może by tak kawa mrożona z bitą śmietaną i sosem toffee ?

Cytat:
Zajmuję się małym czwarty dzień i dzisiaj pierwszy raz miałam ochotę zdzielić go po głowie. Jestem złym człowiekiem?
chyba to normalne.... rodzice chyba też czasem mają ochotę wytrząchać swoje dzieci :P ale póki na myśleniu się kończy to jest ok, myślenie w końcu nie jest karalne

wrzucam zdjęcia z Praagi i po kolei:
1. Rudolfinum
2. panoramka
3. jakaś uliczka na Starym Mieście
4. Kościół Najświętszej Marii Panny przed Tynem (podobny trochę do Disneyowskiego ) - Czesi zwą "Týnský chrám"
5. strome wejście - większość zwiedzania Pragi polegała na wchodzeniu pod górę i złapałam się na zdjęcie XD
6. Czeski Wawel , cmentarz na Wyszehradzie
7. Ogrody Królewskie
8 i 9 - Plac Wacława (w tle Muzeum Narodowe)
10. Tańczący Dom - jeden z niewielu nowoczesnych budynków w centrum Pragi, raczej Praga to same kamieniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01039.jpg (131,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01041.jpg (107,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01086.jpg (134,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01103.jpg (84,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01159.jpg (119,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01171.jpg (132,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01218.jpg (148,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01411.jpg (109,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01412.jpg (125,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01452.jpg (85,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-08-06, 17:35   #394
jeu
Zakorzenienie

i jeszcze 3 zdjęcia. :P
za jakiś czas je skasuję

1. Katedra św. Wita w nocy - jest strasznie monumentalna, a dbałość o każdy szczegół przytłacza... no, ale to gotyk w środku też jest piękna, zdecydowanie najpiekniejszy zabytek jaki widziałam w Pradze
2. Panorama praska w nocy
3. Sikający panowie xD stoją w zarysie Czech i wysikują napis Praha. W PL taki pomnik i to w centrum wzbudziłby zgorszenie i byłby nie do pomyślenia, a tutaj wzbudza różne emocje - śmiech, zniesmaczenie, zainteresowanie

ufff. ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01466.jpg (135,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01473.jpg (85,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01503.jpg (138,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-08-06, 17:40   #395
tamtaglista
Zakorzenienie

Wow, piękne!
Stary 2013-08-06, 18:17   #396
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Piwo mnie rozkłada, wódka ożywia

Cytat:
Przepraszam
jakoś przeżyję

Cytat:
Za kogo Ty mnie masz, co?
no tak mi się jakoś skojarzyło, nie bij

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
No proszę Was, nie róbcie ze mnie jakiegoś potwora
dobra, dobra Undi już wie swoje i wiesza się na gumce od majtek

Cytat:
Trzeba dorzucić kolejny język do nauki: nasz Jakieś książki widziałam w Empiku, ale pewnie wystarczy więcej czytać i problem minie
phi, ciekawe kiedy właśnie ostatnio stwierdziłam, że mimo moich upodobań książki obcojęzyczne czekają na półce, a ja uparcie męczę te polskojęzyczne, bo przecież jeszcze trochę a będę w rubryczce "języki obce" wpisywać polski

Swoją drogą ostatnio w Empiku pokazałam D. książki do polskiego z Edgarda... Przejrzał i oddał mi z tekstem, że to gówno żeby nie było - Assimil do polskiego mu się podoba więc nie chodzi o język
Cytat:
A może by tak kawa mrożona z bitą śmietaną i sosem toffee ?
kusicielko paskudna Toffee nie odmawiam nigdy

Cytat:
nie pociesz się, że Undi by pewnie już pierwszego dnia uciekła z krzykiem
Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
chciałabym tak tak jak Maguda mówi - więcej książek po polsku i będzie ok :P
oj, nie chciałabyś

Cytat:
nie, spoko On wytrzyma wszystko niejedno już ze mną przeżył. Na wyjeździe okazało się, że jak rano wstaję i się wybudzam to jestem koszmarkiem, nie dawałam się tulić i potrzebowałam spokoju także od rana byłam strasznie romantyczny
wiesz... Ciebie wytrzyma, przyzwyczaił się. Ale Ciebie i mnie jednocześnie? Jesteś pewna, że nie będzie siedział w tym busie z tabliczką "ja tych pań wcale nie znam" ?
Cytat:
już wrzuuuucaaaam, bardzo ciężko się było ograniczyć żeby wybrać z 500 tylko 14. xD
o mamuniu zmolestuję Cię dziś na pw
Cytat:
to są tylko plany, okaże się jak będzie. alfabet rosyjski zrobiłam, ale nawet nie biorę się za czytanie bez samouczka, bo nie wiem kiedy się co akcentuje itp. już widzę, że będzie z tym duuużo zabawy xD ale pisze się spoko
pilna dziewczyna Fajnie, fajnie, oby plany wypaliły

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 18:28   #397
tamtaglista
Zakorzenienie

Się nie dodało Napisałam, że wypiłam już dwie i wizaż mi odmówił posłuszeństwa. Jak chcecie to Wam zrobię kawusie mleczno toffee-kowe Zapraszam Po basenie mi trochę chłodniej, chociaż skóra nagrzana (i wciąż biała).

A może któraś z Was by chciała wyruszyć na autostop? Mam nadzieję, że to nie jest reklama http://www.summerrace.pl/index.html ?
Stary 2013-08-06, 18:30   #398
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Się nie dodało Napisałam, że wypiłam już dwie i wizaż mi odmówił posłuszeństwa. Jak chcecie to Wam zrobię kawusie mleczno toffee-kowe Zapraszam Po basenie mi trochę chłodniej, chociaż skóra nagrzana (i wciąż biała).
ja! ja! ja! wybierz mnie

Cytat:
A może któraś z Was by chciała wyruszyć na autostop? Mam nadzieję, że to nie jest reklama http://www.summerrace.pl/index.html ?
o jaaaa gdybym była młodsza i nie miała zobowiązań...

czekaj czekaj... Ty jesteś z Wrocławia?

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Stary 2013-08-06, 18:32   #399
tamtaglista
Zakorzenienie

Spoko, kawę da się zrobić

Ja nie, ale dość często bywam
Stary 2013-08-06, 18:38   #400
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Spoko, kawę da się zrobić

Ja nie, ale dość często bywam
aj, już myślałam, że się wproszę na tę kawę

Stary 2013-08-06, 18:46   #401
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz... Ciebie wytrzyma, przyzwyczaił się. Ale Ciebie i mnie jednocześnie? Jesteś pewna, że nie będzie siedział w tym busie z tabliczką "ja tych pań wcale nie znam" ?

o mamuniu zmolestuję Cię dziś na pw

pilna dziewczyna Fajnie, fajnie, oby plany wypaliły
wytrzym, wytrzyma już był w jednym pomieszczeniu ze mną i z koleżanką i wytrzymał rozmowy o lakierach, włosach i stanikach xD także spoko, jest wytrzymały a zawsze można pogadać o językach obcych, bo wszyscy je uwielbiamy

molestuj wrzucam zdjęcia wszystkie na google+ więc jak coś to mogę Ci przesłać linka :P ale nie wiem czy dasz radę xD (no i jakieś 300 zdjęc jest z Wrocka )

Cytat:

fajna inicjatywa z tym stopem moja koleżanka była w tym roku ze Szczecina na stopie, ale chodziło o zwiedzenie całej Macedonii i mówi, że rewelacja gdyby nie to, że wyprawa rusza 30 sierpnia to bym się wybrała, ale ja ok. 10 września wybywam do Luksemburga i nie będzie na to czasu

a kawę uwielbiam, im bardziej wydziwiona tym lepsza XDD
Cytat:
aj, już myślałam, że się wproszę na tę kawę
ta jaka cwaniara
Stary 2013-08-06, 18:52   #402
tamtaglista
Zakorzenienie

Może do mamy TŻ by się dało, ale to za Wro :P Ale jak Ty we Wro, to ja się wproszę
Stary 2013-08-06, 19:42   #403
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko chciałaś, także nie jesteś
Ufff

Cytat:
I teraz zastanawiałam się jaką odpowiedź dać ... wcale nie, nie masz racji

Cytat:
albo wezmę sobie jakąś książkę, w której są w miarę krótkie rozdziały i jakoś dobrnę do końca i jakąś z prostym słownictwem... myślałam o Jane Austen i.... trylogii Greya
Pierwszą książką, jaką przeczytałam po angielsku, była właśnie Austen Pomimo, że była uproszczona wersja z pingwina, słownictwo wydawało mi się dosyć trudne

Cytat:
a u mnie to zalezy.. w taki upał wolę piwo, fajnie chłodzi
Ja akurat wczoraj piłam pastis, który jest podobno świetny na upały (których tutaj nie ma )
Edit: właśnie wyczytałam na wikipedii, że to jest likier, a nie żadna wódka. Okłamali mnie

Cytat:
chyba to normalne.... rodzice chyba też czasem mają ochotę wytrząchać swoje dzieci :P ale póki na myśleniu się kończy to jest ok, myślenie w końcu nie jest karalne
Jeszcze trochę i zacznę kląć po polsku

Cytat:
i jeszcze 3 zdjęcia. :P
za jakiś czas je skasuję
Wszystkie piękne Byłam w Pradze kilka lat temu i to, co najlepiej zapamiętałam, to był Most Karola, który był akurat w remoncie i zobaczyłam jedynie konstrukcję rusztowania

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
jakoś przeżyję
Mogę pozdrowić od Ciebie wieżę, jeśli chcesz

Cytat:
no tak mi się jakoś skojarzyło, nie bij
Spoko, ja ogólnie spokojna kobieta jestem

Cytat:
nie pociesz się, że Undi by pewnie już pierwszego dnia uciekła z krzykiem
Ok, pocieszam się

Cytat:
Chętnie, ale akurat wtedy będę gdzieś między Bukaresztem a Budapesztem
Stary 2013-08-06, 20:32   #404
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
[

ja zamierzam wnieśc dużo pozytywnej energii na wątek - pewnie dlatego, że właśnie wróciłam z wakacji i czuję się tak na maksa wypoczęta i odprężona z masą planów mam nadzieję, że humor długo pozostanie, już dawno się tak dobrze nie bawiłam
)
optymizm mam wrażenie, że to słowo coraz częściej staje się archaizmem
Cytat:

Nic, nie nadaję się na nianię 11h na dobę
k:
przyzwyczaisz się, wiesz rok przerwy miałaś nie daj się dzieciakom

idę daalej czytać

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
wiesz... dla mnie sprzątanie, gotowanie, zmywanie i prasowanie jest miliard razy mniej wyczerpujące niż opieka nad dzieckiem
a ja w sumie nie wiem co bym wolała dzieci kocham, zmywac w sumie też lubię , prasowanie mnie uspokaja gotowanie pomijam bo to w sumie też lubie oo podłog myc i odkurzać nie lubię

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Strasznie mi miło za takie ciepłe przyjęcie. Myślę, że pozostanie tu na dłużej. Już od jakiegoś czasu chodziły mi po głowie myśli, że muszę znów zacząć się udzielać. Miło tak poplotkować i w ambitnym gronie i zawsze łatwiej się zmotywować.
Ogólnie to u mnie nic ciekawego. Ciągle gdzieś po głowie chodzą mi myśli żeby zmienić coś w moim życiu. Ale nie mam dokładnie sprecyzowanego pomysłu no i jestem strasznym tchórzem. Ogólnie jestem zdania, że 90% planów da się zrealizować. A to, że ich nie realizujemy to po prostu znak, że znajdujemy kolejne wymówki żeby tłumaczyć swoje lenistwo/tchórzostwo
Poniżej skrót mniej lub bardziej ambitnych poczynań dokonanych podczas mojej nieobecności na wątku :
1) Zapisałam się do koła naukowego. Co prawda czuje, że za mało się w nim udzielałam, miałam też za małą wiedzę żeby coś wymyślić twórczego. No i ogólnie dużo problemów wynikło podczas realizacji naszego projektu i nic z niego jeszcze nie wyszło. Ale mam nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się doprowadzić wszystko do końca. Naprawdę fajnie by było, bo realizacja czegoś takiego byłaby dużą szansą na zdobycie nowych, praktycznych umiejętności. No, ale muszę też więcej dać od siebie, bo niestety nic z nieba nie spada.
2) Byłam na 6-tygodniowym kursie włoskiego. Coś tam się nauczyłam, a do tego prowadził go przystojny, młody Włoch. Jednak jako, że kurs był w okresie około-sesyjnym to nie powtarzałam wszystkiego zbyt regularnie. No, więc nie wyciągnęłam z niego tyle ile mogłam i chciałam. No, ale mam zamiar poduczyć się go jeszcze póki mam wakacje, żeby móc stwierdzić, że znam go na jakimś podstawowym poziomie
3) Zdałam sesję, która była wyjątkowo ciężka i doprowadzała mnie do totalnego wycieńczenia psychicznego. Nie lubię sobie odpuszczać, a że wszystkie zaliczenia oczywiście były w tym samym czasie to było ciężko się z wszystkim wyrobić. Oblałam w pierwszym terminie egzamin, na który uczyłam się najwięcej, przez kilka dni i czułam się z niego naprawdę przygotowana. No ale ogółem wszystko dobrze się skończyło, wszystko mam do przodu i średnia też jest niczego sobie.
4) Byłam tydzień w Warszawie. Było naprawdę miło. Cały dzień spędziłam w Centrum Nauki Kopernik i kurde to miejsce jest śwetne. Mam chyba w sobie wiele z dziecka. Ogólnie to jest wiele ładnych miejsc w Warszawie, ale za całokształt i tak wolę Wrocław.
5) Cały czas staram się poprawiać swój angielski. Ostatnio są wakacje, więc mam dużo czasu wolnego i regularnie robię lekcje na e-tutorze, oglądam seriale po angielsku (wszak to też nauka, nie? ), słucham audiobook Harrego Pottera. I pochwalę się, że kilka dni temu w końcu przeczytałam pierwszą książkę po angielsku. Zwykłe babskie czytatło "Wyznania zakupoholiczki". Książka napisana prostym językiem, więc łatwa do zrozumienia, a do tego dość wciągająca (ileż razy mówiłam w myślach "idiotko coś ty robisz!"). Tak czy siak satysfakcje mam, na ambitniejsze rzeczy przyjdzie czasu później.

Ogólnie mam też zamiar zacząć ćwiczyć i biegać, ale średnio mi to wychodzi. Do takich rzeczy trudno mnie namówić, ale pora wziąć się na siebie, bo w przeciwnym razie niebawem moja kondycja będzie jak u 70-letniej staruszki.
I stwierdzam, że zbyt dużo czasu wolnego mi nie służy. Zaczynam się nudzić i nie robię prawie nic konstruktywnego (tylko angielski). Popadłam w totalny wakacyjny marazm.

l:
fajnie, że u Ciebie tyle się dzieje
Cytat:
D

Przebrnęłam Nieźle! U nas w kole np. wzięliśmy udział w konferencji i miała być publikacja pokonferencyjna. Jestem na ostatnim roku mgr jedną nogą (dwiema od października) i przydałyby się punkty do stypendium, skoro konferencja odbyła się w 2011 roku! Ale nie, publikacji nie będzie, mimo zapewnień ze strony organizatorów, mimo poprawionego tekstu i maili przypominających. "Za mało tekstów, poczekamy aż spłyną teksty z kolejnej konferencji". Ręce mi opadły, przecież bym nie poprawiała tego, bo ani to z moim kierunkiem związane (koło naukowe o zupełnie innym profilu) ani mi potrzebne. W sumie ten uniwerek sam sobie wystawił świadectwo A że nic innego w sumie nie robiłam (tzn robiłam, ale rzekomo się teraz już nie liczy do stypendium ) to stwierdziłam, że ten naukowy półświatek jest masakrycznie niezorganizowany i cieszę się, że mam jeszcze hiszpański Także mam nadzieję, że Twoje koło naukowe jest porządne i można się w nim nie tylko spełnić, ale także pokazać i mieć jakieś korzyści, bo z mojego niestety nie dało rady
ja się dwa lata w kole naukowym udzielałam. A potem porobiły się tam takie rzeczy, ze nawet wstyd się z tym utożsamić
Stary 2013-08-06, 20:37   #405
trats
Rozeznanie

zgadnijcie co dzisiaj zrobila trats

tak, brawo. zakupy
Stary 2013-08-06, 20:46   #406
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
wytrzym, wytrzyma już był w jednym pomieszczeniu ze mną i z koleżanką i wytrzymał rozmowy o lakierach, włosach i stanikach xD także spoko, jest wytrzymały a zawsze można pogadać o językach obcych, bo wszyscy je uwielbiamy
ale na Twoje ryzyko, potem nie chcę reklamacji, że musisz go do wariatkowa odwieźć
Cytat:
molestuj
I'm trying
Cytat:
ta jaka cwaniara
no co
Cytat:
Może do mamy TŻ by się dało, ale to za Wro :P Ale jak Ty we Wro, to ja się wproszę
ale ja nie umiem dobrej kawy zrobić
Cytat:
Ja akurat wczoraj piłam pastis, który jest podobno świetny na upały (których tutaj nie ma )
Edit: właśnie wyczytałam na wikipedii, że to jest likier, a nie żadna wódka. Okłamali mnie
pastis jest obrzydliwy, fuj fuj fuj

Cytat:
Oui, s'il te plait

Cytat:
Napisane przez trats Pokaż wiadomość

tak, brawo. zakupy
co tym razem?

Stary 2013-08-06, 20:49   #407
tamtaglista
Zakorzenienie

Odpaliłam serial i co ? I wiadomość - jest wolna szkoła na projekt, jedziemy? Cóż... aż popełniłam wpis na blogu. Jednak jadę uczyć dzieci, ciekawe kto kogo zdzieli po łbie?
Stary 2013-08-06, 20:49   #408
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix_92 Pokaż wiadomość
Mi paru nauczycieli od angielskiego poleciło właśnie czytanie książek w tym języku. Ma to pomóc w zapamiętywaniu składni i oczywiście słówek. Przygotowując się do matury parę przeczytałam i osobiście polecam- pewne zwroty czy słówka szybciej wchodzą w głowę, a na dodatek ma się przed oczami kontekst, w którym zostało dane słowo użyte. Teraz też się motywuję do przeczytania książki w angielskim. Mi się najlepiej czytało te, które wcześniej czytałam po polsku- chociażby Harry Potter
ja w liceum czytałam po francusku teraz sie sobie dziwię, że mi się chciało. Po 3 zapał mi się skończył

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
W

A myślę, że czytanie książek po angielsku to świetny pomysł na polepszenie znajomości języka. W końcu człowiek najlepiej uczy się przez praktykę. Im więcej przeczytasz tym lepiej ci będzie szło. Przynajmniej taką mam nadzieję. W każdym razie chyba podobnie jest ze słuchaniem. Pamiętam jak początku chciałam obejżeć jakiś serial po angielsku i jak zaczęłam to zaraz złapałam się za głowę, bo prawie nic nie rozumiałam. W między czasie posłuchałam trochę audiobooka Harrego Pottera, potem przyszedł czas na seriale i filmy i teraz jest już naprawdę dobrze. Tzn nie rozumiem wszystkiego, zdarza się, ze nie wiem o co chodzi, ale nie przeszkadza mi to w ogólnym rozumieniu.
I ta satysfakcja, gdy czasem przy czytaniu myślę: "o tego słówka się niedawno uczyłam" - bezcenna

l:
muszę jakąś po angielsku poczytać Może jakiś komiks na allegro upoluję

A kojarzycie komiksy Tytusa Boże jak ja je kocham Kusi mnie by mieć je na własnosc swoje
Stary 2013-08-06, 20:49   #409
tamtaglista
Zakorzenienie

Undi - Mama TŻ ma spieniacz do mleka <3
Stary 2013-08-06, 20:56   #410
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Czemu?

Cytat:
przyzwyczaisz się, wiesz rok przerwy miałaś nie daj się dzieciakom
Dzisiaj z przerażeniem stwierdziłam, że nie dam robić tego do czerwca

Cytat:
a ja w sumie nie wiem co bym wolała dzieci kocham, zmywac w sumie też lubię , prasowanie mnie uspokaja gotowanie pomijam bo to w sumie też lubie oo podłog myc i odkurzać nie lubię
Ja lubię prasować, myć okna i gotować

Cytat:

tak, brawo. zakupy
Pochwal się
Stary 2013-08-06, 20:57   #411
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Yoł, yoł, yoł, wróciłam na kilka dni i potem znowu ruszam w trasę Miałam dobre chęci odpowiedzieć na każdy pościk, ale już ilość w językowym mnie powaliła, więc proszę o wybaczenie, ale odpiszę mniej składnie niż bym chciała Przy okazji witam serdecznie wszystkie nowe osoby na naszym wątku () i od razu od cioci Magudki macie motywacyjny bacik:

Undi, żel o którym pisałam przed wyjazdem jest z Green Pharmacy, KWC niestety nic nie wie o jego istnieniu, więc wrzucam link do soli morskiej, ale zapach jest ten sam. Na wyjeździe myłam się wersją z mlekiem ryżowym i chyba lotosem, też fajny, taki naturalny A poza tym proszę na mnie nie krzyczeć ani nie machać mi tu bejsbolem, wróciłam w sobotę o 22 i od razu padłam, wczoraj od rana polowałam na produkty spożywcze, bo jednak po tygodniu piękna pustka w lodówce mnie zastałam ... a potem net nie działał, o czym Ci już pisałam i dopiero rano się wkurzyłam na modem i pomogło.
:
nareszcie wrociłaś

uwielbiam kosmetyki Green Pharmacy

a z tej soli co dałaś sobie peeling chyba zrobię

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=DfKrE3YDtoc rany, ja w takich szpilkach chodzić nie umiem, a co dopiero tańczyć, teraz mi wstyd

buty nie najważniejsze. Liczy się to co w sercu i głowce
Stary 2013-08-06, 20:58   #412
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwal się

Właśnie!
Stary 2013-08-06, 20:59   #413
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

tak, brawo. zakupy
co kupilas?;p
Cytat:
Czemu?

D
bo ludzie teraz gonią ch%^&* wie za czym Czyją monotonią i nie umieją cieszyć się z małych rzeczy

Nadrobiam
Ale jestem znurana
Stary 2013-08-06, 21:06   #414
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszą książką, jaką przeczytałam po angielsku, była właśnie Austen Pomimo, że była uproszczona wersja z pingwina, słownictwo wydawało mi się dosyć trudne
no ja mam za darmo na moim Kindelku Austen, więc chyba grzechem byłoby nie spróbować, haha. ale na razie się lenię, odpalę sobie Suits. Mam mocne postanowienie oglądać wszelkie filmy i seriale angielskie bez napisów, bo znam na tyle język, żeby wszystko ogarnąć, a przynajmniej większość

Cytat:
Fracuzi nie rozpoznają alkoholi, chyba tylko wino a tak serio to ja we Francji najbardziej uwielbiałam pić Pinot byłam nawet w destylarni!

Cytat:
Jeszcze trochę i zacznę kląć po polsku
to się dzieci czegoś ciekawego nauczą

Cytat:
Wszystkie piękne Byłam w Pradze kilka lat temu i to, co najlepiej zapamiętałam, to był Most Karola, który był akurat w remoncie i zobaczyłam jedynie konstrukcję rusztowania
ja byłam na moście Karola, ale taka ze mnie gapa, że nie pomacałam posągu, a jest przesąd, że to szczęscie przynosi... także cóż xD jak ja byłam to Narodni Divadlo było w remoncie i Katedra Wita (z jednej strony), niestety... no ale muszą to restaurować czasem ;P
Cytat:
a ja jakoś nie przepadam za Wieżą Eiffle'a, nie zrobiła na mnie wrażenia... hmm, ale to może ja dziwna jestem.
Cytat:
niestety... ale optymizmu można się nauczyć ja wychodzę z założenia, że to jaki mamy humor i samopoczucie w 80% zależne jest od Nas i od tego jak patrzymy na problemy i życie ogólnie. ale to ciężka sztuka, wiadomo, że łatwiej usiąśc, płakać, załamywać ręce i marudzić jakie to życie jest paskudne i okropne... zamiast spróbować coś zmienić

Cytat:

tak, brawo. zakupy
co kupiłaś? też się przyłączam do Dziewczyn - pochwal się
Cytat:
ale na Twoje ryzyko, potem nie chcę reklamacji, że musisz go do wariatkowa odwieźć
to mu raczej nie grooozi... prędzej ja tam wyląduje

Cytat:
Odpaliłam serial i co ? I wiadomość - jest wolna szkoła na projekt, jedziemy? Cóż... aż popełniłam wpis na blogu. Jednak jadę uczyć dzieci, ciekawe kto kogo zdzieli po łbie?
oo powodzenia!!!!
Stary 2013-08-06, 21:10   #415
ParoleParole
Zakorzenienie

jeu ale ludzie wolą własnie siąść i się poużalać zamiast ruszyć dupsko i cokolwiek zmienić. smutne..

Idę w czwartek na podbój ciuchlandów
Stary 2013-08-06, 21:11   #416
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
buty nie najważniejsze. Liczy się to co w sercu i głowce
ale mam 4 pary takich butów i smutno, że zazwyczaj leżą w szafie i się kurzą

a w główce to od dawna pusto

Stary 2013-08-06, 21:11   #417
Maguda_
Kawaii strona mocy

Uff, spacerowałam z kolegą 2 godziny po parkach, znałam te miejsca, ale dzisiaj się w nich na nowo zakochałam, jest tam tak pięknie, że chciałabym aż się tam przenieść Teraz jednak stópki mnie bolą, nie wiem ile km zrobiliśmy

Undi, w radiowej Trójce leci teraz jakiś jeszcze inny program z francuskimi piosenkami, dzisiaj motyw z klaskaniem w tle, może Ci się spodoba.

Cytat:
dobra, dobra Undi już wie swoje i wiesza się na gumce od majtek
Eh, cóż mam więcej powiedzieć, rozgryzłaś mnie Prosiłam, żebyś gaciami mnie nie straszyła

Cytat:
Swoją drogą ostatnio w Empiku pokazałam D. książki do polskiego z Edgarda... Przejrzał i oddał mi z tekstem, że to gówno żeby nie było - Assimil do polskiego mu się podoba więc nie chodzi o język
Wie chłopak co mówi, polać mu

Cytat:

tak, brawo. zakupy

Cytat:
nareszcie wrociłaś
Jestem, ale w piątek się znowu będę żegnać, bo idę na parapetówkę, w sobotę będę odsypiać, a o północy wsiadam w pociąg i jedziemy w Polskę

Jeu, śliczne zdjęcia
Stary 2013-08-06, 21:13   #418
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
a ja jakoś nie przepadam za Wieżą Eiffle'a, nie zrobiła na mnie wrażenia... hmm, ale to może ja dziwna jestem.
nie jesteś dziwna u mnie miłość do wszystkiego co paryskie to po prostu kwestie sentymentalne

Stary 2013-08-06, 21:13   #419
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
jeu ale ludzie wolą własnie siąść i się poużalać zamiast ruszyć dupsko i cokolwiek zmienić. smutne..
Nio, nie wiem czy to ludzka natura czy tylko polska mentalność

Cytat:
a w główce to od dawna pusto
Będę bić
Stary 2013-08-06, 21:15   #420
trats
Rozeznanie

kupilam sukienke i tunike. wlasciwie to jest bluzka, ale ze nie bylo mojego rozmiaru to wzielam wiekszy i tak o to bluzka stala sie tunika. a poszlam tylko po skarpetki.

chyba te zakupy tak mnie zmeczyly, bo przeczytalam co napisalyscie i nie zapamietalam nic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości