|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę Ci tego morza, szczególnie w taką pogodę ![]() Cytat:
hmmm żaden do mnie nie przemawia, na obrazkach będę miała datę i imiona raczej, ale na zareczynowym chciałabym mieć z metallica 'and Nothing else matters' Tz mi obiecał ale jakoś zapomnieliśmy :p przy obrazkach może to załatwimy Cytat:
bardzo ładne te wierszyki faktycznie ![]() Cytat:
My mamy trochę swojego złota i zanosimy do roboty bo bardziej się w tym wypadku opłaca Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaświadczeń ze szkoły średniej to u niektórych dziewczyn są respektowane, u innych nie. Musisz dopytać u Was księdza jak to wygląda. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Raczkowanie
|
nasturcja przywracasz mi wiarę ( to od nośnie kwoty w której się zmieścisz)
![]() Na polskich weselach no nie oszukujmy się- z alkoholi króluje wódka. Czy kupujecie własne etykiety np. z jakimś napisem czy normalny "pan Tadeusz" na stole? Macie jakieś kolorowe dodatki na sukni albo w dodatkach? Siostra mojej bratowej właśnie tak wymyśliła, że będzie miała rude włosy, pomarańczowe kwiaty, buty, torebkę i inne dodatki. W sumie jak tak pomyśleć fajny pomysł połączyć wszystko kolorystycznie. Choć ja raczej z tego nie skorzystam bo nie mam jakoś pomysłu na to wszystko a suknię chce mieć białą bez kolorowych dodatków. |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam was i nowe PM
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ _________________ Tak ogólnie to uważam że tak 300-400zł za mszę ślubną to fair opłata ale też nie podoba mi się gadanie że ktoś robi wesele - oszczędnie żeby zrobić wesele i na księdzu też chce oszczędzać... No niestety taki świat i biznes ślubny że suknie nowe kosztują od 1000zł - gdzie nie płaci się za metkę i inne pierdółki też kasę nabijają to tak trochę lipnie dawać 100zł na "rzecz" (głupia nazwa ale nie wiem jak to inaczej napisać) która jest podstawą całego tego dnia i zaczynem wszystkiego. Nie ma obowiązku brać ślubu kościelnego więc jak ktoś woli wydać kasę na inne rzeczy to nie musi się prosić księdza o sakrament. Trochę takie gadanie przywodzi mi na myśl że ślubu nie bierze ktoś z potrzeby serca tylko tak o... bo cywilny to głupio i będą gadać ale jakby sakramentu nie było to nic by się nie stało... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przykładowo: http://www.we-dwoje.pl/p/s/38/6/6/91...e_one_6209.jpg http://www.we-dwoje.pl/p/s/38/6/6/91...e_one_6209.jpg http://www.we-dwoje.pl/p/s/40/8/0/99...e_one_6209.jpg Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
namisek1990 dziękuję za informacje napewno się przydadzą
![]() agraawkaaa nasze zaproszenia też nie przekroczną napewno 2,50. Te Twoje strasznie drogie jak na zaproszenia... My też będziemy zamawiać na allegro. Wygodnie i tanio ![]() wenedka to wiele nas łączy ![]() Blondi2989 to wspólnie obchodzimy rocznice związków ![]() misia880 naprawdę piękne te wierszyki! ![]() Dziewczyny a może byśmy stworzyły w punktach coś takiego jak "załatwienia ślubne" coś w tym stylu żeby każda z nas mogła przejrzeć i "odfajkować" to co już załatwiła i to co jeszcze ma do załatwienia. To tak żebyśmy o wszystkim pamiętały (a ja mam z tym problem hehe) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kolorów będę mieć na pewno kolorowe buty i bukiet, suknię i welon tradycyjnie białe. Z tych samych kwiatów chciałabym też butonierkę dla pana młodego i nieco mniejszy bukiecik i butonierkę dla świadków.
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, żeby na wódce były zawieszki, np. takie http://images41.fotosik.pl/1937/2b4bfc5e8dea0183.jpg Zastanawiam się też nad tym - bukiet i buty w jednym kolorze, ale jeszcze nie zdecydowałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja może kupię jakieś etykiety na wódkę, ale jeszcze nie jestem pewna, nie uzgadniałam tego z tztem ![]() ![]() odnosnie kolorowych dodatkow ja nie bede meic, ani przy sukni, ani przy butach, ani przy niczym. wszystko będzie snieznobiałe , tylko moje wlosy czarne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Cytat:
fajny tytuł!!!! Cytat:
fajnie ze wchodzicie w te branże myślę z torem jesteś naprawdę świetny pomysł na zarobek! ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
u mnie w parafii weekendowe sa darmowe !! i poradnia tez darmowa
![]() ![]() ale nie ide bo u nas te weekendowe sa jakos w marcu a ja wtedy juz bede miala zjazdy w szkole a noz wypadnie mi akurat zjazd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Wtajemniczenie
|
Paulina170
W mojej parafii do koleżanki powiedział: "za ślub co łaska, ale mniej niż 700zł nie dają" ;] no myślałam, że ją rozniesie. Zadzwoniła do mnie z takim bulwersem... no ale wyszło taniej niż w kościele co jest kilka ulic dalej. Wzieli ślub w grudniu. U nas normalna wódka na stole bez etykiety ![]() Chcesz po prostu klasycznie ![]()
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
mojej kolezance powiedzia "co łaska ale mniej niz 400 nie daja"
![]() maja te teksty gdzies spisane ;D ??? \ale najlepsze jaja mieli moi rodzice jak sie hajtali ![]() no i jak wkoncu przyszli placic za termin to tata sie pyta tej baby w kancelarii ile a ona ze na to na tamto a mo\j tata juz taki zly pyta ile daja... a ona ze no okolo 350 zł a moj tata mial cos 600 w kopercie... wiec oscentacyjnie przy tej babie wyjal kase odliczyl te 350 i jej dał ![]() specjanie za to, że im takie problemy robili. p.s 22 lata temu to jeszcze chyba byly stare pieniadze bo pamietam ze w tysiacach chyba mi to opowiadali ale przerobiłam opowiesc na terazniejsze pieniazki :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Tyle pocytowałam i wszystko mi znikneło
![]() No nic... Cześć ![]() naprawde cięzko mi tu sie wbić ostatnio... Kiedyś gadałam jak najeta a teraz rzadko sie odzywam, ale czytam regularnie. Nie wiem od czego to zależy... Z przygotowań ślubnych to schudłam 6 kg ![]() ![]() Mamy w planach w najbliższym miesiącu przejść się za obrączkami, a we wrześniu może będziemy już zamawiać ![]() W październiku zamawiam próbki zaproszeń i jakoś pod koniec roku już zamawiam zaproszenia - nie ma na co czekać - potem będzie tyle rzeczy na głowie, że to co można załatwić wcześniej chce załatwić wcześniej ![]() Pytałam się w najlepszej kwiaciarni w mojej okolicy o cene bukietu ślubnego mojego wymarzonego - 200 zł, troche drogo ale nie jest źle. No i wiem, że zrobią mi dokładnie taki jaki ja chcę ![]() Przymierzałam suknie ślubne - w odcinanych pod biustem mi niedobrze, w księzniczkach mi niedobrze, w A mi tak średnio.... Tylko w tej mojej verze mi jest ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() monikkad - to powinna byc twoja decyzja, każda z nas ma inny gust i podobają nam się zupełnie inne sukienki. Mnie zachwyciła 1, reszta jak dla mnie nieciekawe. Ale nie pytaj sie nas o zdanie, to ty musisz to czuć ![]() I to jest chyba najlepsza rada dla każdej z nas ![]() ![]() ![]()
#4578 |
Wtajemniczenie
|
misia880
hahahahaha no chyba mają jakiś swój niezbędnik!!! ![]() No i dobrze zrobił. My mamy znajomego księdza, jak odprawiał mszę pogrzebową za ojca to i tak musieliśmy zapłacić w tej parafii co odprawiał ;] porażka. Jakby to było u niego to nic by nie wziął (sami byśmy mu dali tyle ile uważamy bo jest bardzo w porządku) z resztą ostatnio się śmiał, że może nam dziecko ochrzcić ![]() ![]()
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Verunka, dziękuję za gratulacje
![]() To jak robimy z tymi sukniami? Ja myślę, żeby nie wklejać sukien z przymiarek do 1 posta tylko już te nasze wybrane, czyli jak któraś ma kupioną. Tak mają PM2013 w 1 poście.
#4580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że nie jest tak że w dużych miastach jest ślubne droższe. Wszystko zależy od regionu. W dużych miastach jest większy "postęp" - są wesela w piątki organizowane, promocje z okazji wesela w piątek lub poza sezonem. W małych miastach ludzie tego nie mają (np u mnie) i nikt o czymś takim nie słyszał. Cytat:
![]() Do tego żadna z nas nie jest po ślubie więc opłaty u księdza są jeszcze przed nami więc żadna z nas tego ci nie powie bo chyba póki co nikt otwarcie i osobiście z księdzem o kasie nie gadał.. tyle się wie co znajomi brali śluby lub jaka opinia chodzi po "wsi". Cytat:
O ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mam założyć wątek, to prosiłabym o pomoc, bo ja nie wiem jak zrobić z tymi zdjęciami. Mam po prostu wklejać linki do danych postów?
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję kochane za opinie na temat sukien, powiem Wam, że daję szansę moim rodzimym salonom, zobaczymy, może coś zrobi na mnie większe łał niż ta falbaniasta ![]() ![]() Polecam ćwiczenia z Jillian, uwielbiam ją! ![]()
![]() |
#4584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: właśnie zauważyłam,że na stukałam ponad 1000 postów już ![]() ![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-08-06 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=XyzucEELgck Śliczna fryzurka
![]()
#4586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Annanke, te falbanki są z orgazy ![]() ![]() Świat katarzyny, masz rację, to nam się ma podobać, nie innym, aczkolwiek ja biorę troszkę opinię innych pod uwagę, bo wiem, że ja mogę być czasem zaślepiona, inni zauważą to, czego ja nie widzę. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Dodaja, jak poszukiwania pracy ? Znalazłaś coś ??
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
anka1897, ja myślę, żeby zrobić to w odrębnym poście (to już będzie 4 post
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.