Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:54   #4561
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
A do nas od miesiąca wydzwania jakiś warszawski numer - sprawdzony w necie - firma windykacyjna/skupująca długi, jakieś takie cuda. Dzwonią czasem i 2 razy dziennie, chcąc rozmawiać z Panem X. Pan X ma na nazwisko tak jak i my, tylko że nie jest naszą rodziną, nie mieszka tu, ba nie znamy go (TŻ wie kto to jest, faktycznie mieszka w tej miejscowości co my, ale to tyle). Na początku grzeczne zwracanie uwagi że nikt tu taki nie mieszka, później stanowcze, później oni chcieli od nas dane (adres itp) których nie podaliśmy. W zeszłym tygodniu dzwonili jak najęci. Oni chcą z Panem X i tyle. Mama wkurzona powiedziała że zgłosi sprawę na policję. Zamknęli się. Na tydzień... Dziś już 2 raz dzwonili. I faktycznie poszła sprawa na policję. Tylko oni nic nie mogą z tym zrobić, przyjęli zgłoszenie. Gdybyśmy chcieli, możemy iść do prokuratury z tym....
ale matoły ja bym się nieźle wkur#%#@$ ! i pewnie bym ich zwyklinała w końcu ..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-06, 10:56   #4562
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
Dopiero co przed chwilą sie obudzilam

Dziś mija nam 2 lata od zaręczyn

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
cześć chwalę się tylko pochwalić że zostało 13 miesięcy i mykam nad morze w końcu udało się tak ze i ja mam wolne i tż i pogoda jest piękna

zazdroszczę Ci tego morza, szczególnie w taką pogodę

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Co myślicie o takich grawerach?

Miłości nie udowadnia się słowami
Na zawsze razem
Jesteś częścią mnie
All My Love
Forever and ever
Love
Amor omnia vincit
- miłość zwycięży wszystko
In omnibus – Caritas - we wszystkim - miłość

albo symbol dwóch splecionych razem serc

Chciałabym wybrać któryś z tych, zwłaszcza, że grawer mamy w cenie obrączek.. I nie wiem, czy nie lepiej byłoby wybrać wtedy szersze obrączki. Niby do tych 3mm też jest grawer, ale czy wtedy będzie coś widać?? A może mi się tylko tak wydaje, że 3mm to mało...

hmmm żaden do mnie nie przemawia, na obrazkach będę miała datę i imiona raczej, ale na zareczynowym chciałabym mieć z metallica 'and Nothing else matters' Tz mi obiecał ale jakoś zapomnieliśmy :p przy obrazkach może to załatwimy

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Czy zechcesz ze mną przeżyć dni wyśnione ?
Odpowiesz - tak bo ufasz mi szczerze.
Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione,
Bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę...

Czy zechcesz los swój złożyć w moich dłoniach ?
Odpowiesz - tak bo serce mi dałaś.
Lecz kiedy włos zbieleje na skroniach,
Bądź mi tym wszystkim, czym dzisiaj być chciałaś...

te wierszyki sa piekne - musze je gdzies na czyms miec :p moze na zaproszeniach

bardzo ładne te wierszyki faktycznie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Mój tż zaczyna teraz rozmyślać nad obrączkami właśnie. Teraz jest stosunkowo tanie złoto więc zastanawiamy się czy nie kupić teraz. Wy kupujecie gotowe wzory w aparcie, yes, itp. czy idziecie do własnych złotników z jakimiś wzorami??

My mamy trochę swojego złota i zanosimy do roboty bo bardziej się w tym wypadku opłaca

Cytat:
A do nas od miesiąca wydzwania jakiś warszawski numer - sprawdzony w necie - firma windykacyjna/skupująca długi, jakieś takie cuda. Dzwonią czasem i 2 razy dziennie, chcąc rozmawiać z Panem X. Pan X ma na nazwisko tak jak i my, tylko że nie jest naszą rodziną, nie mieszka tu, ba nie znamy go (TŻ wie kto to jest, faktycznie mieszka w tej miejscowości co my, ale to tyle). Na początku grzeczne zwracanie uwagi że nikt tu taki nie mieszka, później stanowcze, później oni chcieli od nas dane (adres itp) których nie podaliśmy. W zeszłym tygodniu dzwonili jak najęci. Oni chcą z Panem X i tyle. Mama wkurzona powiedziała że zgłosi sprawę na policję. Zamknęli się. Na tydzień... Dziś już 2 raz dzwonili. I faktycznie poszła sprawa na policję. Tylko oni nic nie mogą z tym zrobić, przyjęli zgłoszenie. Gdybyśmy chcieli, możemy iść do prokuratury z tym....
A czy to nie podchodzi pod stalking??

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #4563
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Weź mnie nie strasz, bo moja parafia nie jest taka duża... Na szczęście możne robić w innych też. Więc jeżeli spóźnimy się do mojej to pójdziemy do jakiejś innej. A może wystarczą nam zaświadczenia ze szkoły średniej???
Nie straszę, bo nie ma czym. Na pewno zdążycie, ale uważam,że jak jest możliwość to warto zrobić to ciut prędzej, a potem zająć się przyjemnymi rzeczami

Co do zaświadczeń ze szkoły średniej to u niektórych dziewczyn są respektowane, u innych nie. Musisz dopytać u Was księdza jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
O rany, myślałam, że tylko ja tak mam! Strasznie nie lubię rozmawiać przez telefon, dużo bardziej wolę mailem (mogę się namyślić, co chcę napisać ) albo osobiście (bo wtedy widzę rozmówcę)
Ja też tak mam !!

Cytat:
Koszmar! Dzwonią z normalnego numeru czy z zastrzeżonego ? Zwykły numer można zablokować.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #4564
Paulina170
Raczkowanie

nasturcja przywracasz mi wiarę ( to od nośnie kwoty w której się zmieścisz) Marzę by się zmieścić w takiej kwocie- choć nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto. Czasem mam wrażenie, że w większych miastach i takie rzeczy jak te związane ze ślubem są droższe jakoś tak automatycznie... mam pytanko: czy któraś z Was usłyszała od księdza " za ślub co łaska"? Skorzystałyście z tego nie sypiąc mu kasą nie wiadomo ile?...
Na polskich weselach no nie oszukujmy się- z alkoholi króluje wódka. Czy kupujecie własne etykiety np. z jakimś napisem czy normalny "pan Tadeusz" na stole?
Macie jakieś kolorowe dodatki na sukni albo w dodatkach? Siostra mojej bratowej właśnie tak wymyśliła, że będzie miała rude włosy, pomarańczowe kwiaty, buty, torebkę i inne dodatki. W sumie jak tak pomyśleć fajny pomysł połączyć wszystko kolorystycznie. Choć ja raczej z tego nie skorzystam bo nie mam jakoś pomysłu na to wszystko a suknię chce mieć białą bez kolorowych dodatków.
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:05   #4565
anannke
Zakorzenienie

Witam was i nowe PM ostatnio jestem zabiegana i nie mam czasu z wami wizażować a stukacie posty jak szalone

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła
We wtorek zamówiłam soczewki na all, dostawa listem poleconym priorytetowym (oczywiście cena odpowiednia) i nie ma ich Dzisiaj listonosz też nie przyniósł
Powinnam zmienić je w sobotę i
Ja mam sprawdzony sklep internetowy z soczewkami jakbyś chciała na przyszłość to ci podeślę namiary

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No nie wiem jak to jest.... Mi kamerzysta powiedział (a zna się z księżmi dobrze, bo dla nich też robi filmy i zdjęcia z różnych uroczystości), że zapłata za śluby, chrzty, pogrzeby jest dochodem księdza i nie idzie na inwestycje, tylko do ich kieszeni i tak podobno jest wszędzie. Na prace przykościelne jest niedzielna taca.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

U nas całkowity koszt "kościelny", to 1000 zł (ksiądz+organista+kościel ny+chórzystka). Dekoracja w swoim zakresie oczywiście.
To prawda że opłata ze ślubu chrzcin itd to tzw iura stolae i nie są przeznaczane na parafię.

Cytat:
Witaj opowiedz coś wiecej o Was.

a ja ksiedzu mam zamiar kasy posepic... bo nie wydaje majatku na slub.. kiecke mam tania itp, nie po to zby za rownowartosc sukienki ksiadz przez godzine zrobil mi msze i zapakowal do kieszeni 1000 zł
KPINA
To fakt że opłata nie jest mała i uważam że przesadą jest branie 1000zł za sakrament albo podejście że "jaka wiara taka ofiara" ale też przesadą jest podejście skąpstwa w tej materii.

_________________________ _________________
Tak ogólnie to uważam że tak 300-400zł za mszę ślubną to fair opłata ale też nie podoba mi się gadanie że ktoś robi wesele - oszczędnie żeby zrobić wesele i na księdzu też chce oszczędzać... No niestety taki świat i biznes ślubny że suknie nowe kosztują od 1000zł - gdzie nie płaci się za metkę i inne pierdółki też kasę nabijają to tak trochę lipnie dawać 100zł na "rzecz" (głupia nazwa ale nie wiem jak to inaczej napisać) która jest podstawą całego tego dnia i zaczynem wszystkiego. Nie ma obowiązku brać ślubu kościelnego więc jak ktoś woli wydać kasę na inne rzeczy to nie musi się prosić księdza o sakrament. Trochę takie gadanie przywodzi mi na myśl że ślubu nie bierze ktoś z potrzeby serca tylko tak o... bo cywilny to głupio i będą gadać ale jakby sakramentu nie było to nic by się nie stało...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile liczycie napoi na osobę? Ile wody, ile soków, a ile gazowanych?
my w sumie 3l/osobę

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
bardziej mialam na mysli litrowe soki, tylko soki soki a nie napoje w sklepach chodzą po 4-4.30. Czasem na promocji trafi się poniżej 4... A cole itp. gazowane to w litrowych, góra 1,5 l butelkach.
My kupować będziemy buteleczki 0.2l. Nie podobają mi się takie duże butelki litrowe albo 1.5 litrowe

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Nie, pisałam wcześniej Fotografował kolega mojego K., który na weselu będzie gościem, za te zdjęcia nic nie płaciliśmy, są dla nas Kolega nie jest profesjonalnym foto, robi zdjęcia hobbystycznie. My jesteśmy z nich baardzo zadowoleni, właśnie dlatego, że nie spodziewaliśmy się takiego efektu, wiedząc, że to żaden profesjonalista za obiektywem :P
A u naszych fotografów ślubnych sesja narzeczeńska jest dodatkowo płatna, więc nie korzystaliśmy
A mnie się zdjęcia podobają Może ni jest to artyzm najwyższych lotów ale fajnie wyszliście dobrze się bawiliście i macie fajną pamiątkę śliczna z ciebie dziewczyna

Cytat:
UWAGA! Wstawiam foto z moich przymiarek z dwóch salonów

1 foto - suknia absolutnie mnie zauroczyła i chyba była to miłość od pierwszego wejrzenia, mierzyłam ją jako drugą, zaraz po fasonie empire i potem już żadna inna mi się tak nie spodobała, nie chciałam jej ściągać; nigdy nie myślałam o takiej sukni, nie przepadam za falbankami, poza tym suknia nie ma trenu, o którym zawsze marzyłam, ale ma to coś; przyznam szczerze, że jeśli w tych pięciu salonach, do których jestem umówiona nie znajdę nic, co by mnie tak ruszyło to chyba w sobotę po nią wracam i zamawiam!!! A Wy? Co sądzicie??

2 foto - mój drugi typ; mówiąc szczerze na żywo wygląda o wiele piękniej i szykowniej niż na tym zdjęciu, też bardzo mi się spodobała, na jej korzyść przemawia na pewno to, że ma tren, no ale ta a'la hiszpanka jednak bardziej mnie rusza

3 foto - przymierzyłam, pani z salonu i moja przyszła szwagierka były zachwycone, ale ja chyba jednak chcę suknię szerszą na dole :P

4 foto - ładna, ale to też nie mój wymarzony fason :P

5 foto - księżniczka! no cóż, te które są tu dłużej znają moją niechęć do tego typu fasonu, ale przyznam szczerze, że jak ją ubrałam to aż nie chciało się jej zdejmować, niesamowita ta kiecka i autentycznie czułam się w niej jak księżniczka Ale nie... nie kupię jej na pewno.

6 foto - nie patrzcie na górę, bo wiadomo, że niedopasowana, ogólnie fason fajny, ale nie chcę tak wąskiej u dołu sukni

No to czekam na opinie, w której mi najlepiej :PP Tylko nie tyrajcie za bardzo
Żadna z sukni mnie nie powaliła. Najładniej wyglądasz w pierwszej z powodu fasonu. Ale uważam że możesz suknię w podobnym fasonie ale trochę inny materiał wybrać w twojej cenie i będzie jeszcze lepiej! Ten fason jest moim zdaniem dla ciebie tylko te falbany bez urazy oczywiście trochę jakby z prześcieradła były i tak zwisały smętnie a nie rozkładały się ładnie - myślę że trzeba celować w ten fason ale lżejszy materiał

przykładowo: http://www.we-dwoje.pl/p/s/38/6/6/91...e_one_6209.jpg
http://www.we-dwoje.pl/p/s/38/6/6/91...e_one_6209.jpg
http://www.we-dwoje.pl/p/s/40/8/0/99...e_one_6209.jpg

Cytat:
trwaja 3 dni po 2 godziny :P
na godzine 20.00 są :P
wczesniee ??? normalnie - teraz mam czas to je zrobie.
potem mi wymysla w weekend i co ja zrobie jak bede miec szkole>
teraz nie am szkoly o 20 mamy czas wiec idziemy i z glowy. Ale nie do mojej parafii to katowic jedziemy.

nic darmowe są
Chyba nigdzie nauki weekendowe nie są darmowe. Darmowe są jak ktoś robi normalnym trybem a takie przyspieszone są płatne.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:05   #4566
_kosteczka_
Raczkowanie

namisek1990 dziękuję za informacje napewno się przydadzą

agraawkaaa nasze zaproszenia też nie przekroczną napewno 2,50. Te Twoje strasznie drogie jak na zaproszenia... My też będziemy zamawiać na allegro. Wygodnie i tanio

wenedka to wiele nas łączy co udało Wam się już załatwić?

Blondi2989 to wspólnie obchodzimy rocznice związków

misia880 naprawdę piękne te wierszyki!

Dziewczyny a może byśmy stworzyły w punktach coś takiego jak "załatwienia ślubne" coś w tym stylu żeby każda z nas mogła przejrzeć i "odfajkować" to co już załatwiła i to co jeszcze ma do załatwienia. To tak żebyśmy o wszystkim pamiętały (a ja mam z tym problem hehe) co o tym myślicie? a może już coś takiego było...
_kosteczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:05   #4567
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Na polskich weselach no nie oszukujmy się- z alkoholi króluje wódka. Czy kupujecie własne etykiety np. z jakimś napisem czy normalny "pan Tadeusz" na stole?
Macie jakieś kolorowe dodatki na sukni albo w dodatkach? Siostra mojej bratowej właśnie tak wymyśliła, że będzie miała rude włosy, pomarańczowe kwiaty, buty, torebkę i inne dodatki. W sumie jak tak pomyśleć fajny pomysł połączyć wszystko kolorystycznie. Choć ja raczej z tego nie skorzystam bo nie mam jakoś pomysłu na to wszystko a suknię chce mieć białą bez kolorowych dodatków.
U nas butelki będą w swoich własnych etykietach (jeszcze nie zdecydowaliśmy, jaka - mój K. proponuje żołądkową deluxe albo krupnik, ja lobbuję za soplicą), ale zrobię nieco zawieszek na butelki, żeby starczyło na 2-3 rundy ;-)
Z kolorów będę mieć na pewno kolorowe buty i bukiet, suknię i welon tradycyjnie białe. Z tych samych kwiatów chciałabym też butonierkę dla pana młodego i nieco mniejszy bukiecik i butonierkę dla świadków.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:07   #4568
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
nasturcja przywracasz mi wiarę ( to od nośnie kwoty w której się zmieścisz) Marzę by się zmieścić w takiej kwocie- choć nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto. Czasem mam wrażenie, że w większych miastach i takie rzeczy jak te związane ze ślubem są droższe jakoś tak automatycznie... mam pytanko: czy któraś z Was usłyszała od księdza " za ślub co łaska"? Skorzystałyście z tego nie sypiąc mu kasą nie wiadomo ile?...
Proszę bardzo
Ja myślę, żeby na wódce były zawieszki, np. takie http://images41.fotosik.pl/1937/2b4bfc5e8dea0183.jpg
Zastanawiam się też nad tym - bukiet i buty w jednym kolorze, ale jeszcze nie zdecydowałam

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:08   #4569
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest "co łaska", przewaznie ludzie mu dają 300-500 zł max. organista i koscielny biorą po 150.

ja może kupię jakieś etykiety na wódkę, ale jeszcze nie jestem pewna, nie uzgadniałam tego z tztem Pan Tadeusz sam z siebie ładnie wygląda, ale może jakoś go urozmaicę

odnosnie kolorowych dodatkow ja nie bede meic, ani przy sukni, ani przy butach, ani przy niczym. wszystko będzie snieznobiałe , tylko moje wlosy czarne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-06, 11:08   #4570
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Co Wy na to by do pierwszego postu dodać relacje z przymiarek? Pamiętam ze niektóre suknie strasznie mi się podobały, a teraz nie mogę znaleźć tych postow.

Miłego dnia

W sumie spoko pomysł

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Nie mam nic przeciwko

Mamy już nowy tytuł? Nie wiem, czy nie przegapiłam
Pamiętam, ze ostatnio był jakiś z nagością. Pozwoliłam sobie troszeczkę przerobić, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe: Co tam dieta, co tam waga, w noc poślubną będę naga!

Macie jakieś czaderskie propozycje?

puszczanie pierwszego tańca z yt Całe szczęście, że udało Wam się opanować sytuację

fajny tytuł!!!!

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej

O kurczę, też zeszłam się z TŻ 19.12.2009r.
A zaręczyny były dokładnie w trzecią rocznicę - 19.12.2012r.

Witam Nowe PM

Napiszę Wam krótką relację z naszego wspólnego muzycznego wesela prowadzonego z TŻ Mam nadzieję, że Was zainteresuje

Para Młoda - masakra Ogólnie spoko ludzie, ale Panna Młoda w 7 miesiącu ciąży, więc do tańczenia nie bardzo, a Pan Młody to normalnie hicior - znikał z parkietu kiedy nie leciała muzyka techno, drum&bass i inne takie - nigdy nie spotkałam się z kimś tak zatwardziałym w przekonaniach muzycznych Z TŻ potem rozkminiliśmy, że on chyba nie potrafił tańczyć w parze A najlepiej spierdzielał szybko jak tylko pojawił się pociąg - ogólnie szybko gasił swoich gości jak pojawiał się pociąg, ale jak już nie ogarnął to czmychał do łazienki
Ogólnie konkluzja moja jest taka - nie ma PM na parkiecie, nie ma i gości.

Ślub - był cywilny w plenerze. I to niestety była porażka Nie było nagłośnienia, więc nikt nic nie słyszał, a stałam 3 metry od PM 7 minut i po ślubie. Jakoś tak na smutno.

Godzina - ślub był o 16:30, wesele de facto zaczęło się ok 18, a ludzie tańczyć zaczęli dopiero ok 21 - na pierwszym godzinnym bloku nie zatańczyła ani jedna para - wszyscy siedzieli na zewnątrz. My z TŻ główkowaliśmy nad ciekawymi utworami, nic nie było w stanie wyciągnąć ludzi na parkiet. Nie wiem, może taka rodzina. Ja się bardzo cieszę, że mamy ślub dopiero o 17:30 i wesele zacznie się koło 20 - ja chcę żeby goście tańczyli, pogadają sobie na poprawinach

Jedzenie - 3 dania gorące - obiad ok. 17, 21 i o 1:00 (o 22:30 był tort) - o 3 skończyło się wesele, około 4:20 wyjechaliśmy i w drodze zajechaliśmy do McDonalda(tylko to było otwarte o tej porze ), bo byliśmy głodni. Dla nas te 3 posiłki to było mało.

Wpadka - no musi być Na szczęście w porę została opanowana Ok 15 z TŻ omawialiśmy po raz enty scenariusz i zapytałam TŻta czy ściągnął piosenkę, która miała być na łapanie welonu i okazało się, że nie... Na szczęście ja miałam ją na telefonie. Ale po chwili TŻ zaskoczył, że nie ściągnął też piosenki, którą PM wybrali na pierwszy taniec Szybko wykupiliśmy pakiet internetowy w telefonie, ale piosenki nie mogliśmy ściągnąć - ostatecznie TŻ podłączył telefon kablem do miksera i puściliśmy piosenkę z YT Ale ja miałam stresa, bo się tak powoli buforowała i bałam się, że się zatnie Ale na szczęście poszło idealnie

Ogólnie to wyjechaliśmy z domu o 12, żeby tam być na 13, żeby na spokojnie rozłożyć się ze sprzętem, przebrać, wróciliśmy do domu o 5 nad ranem - 15 godzin pracy na pełnych obrotach, w hałasie... To jest naprawdę ciężki kawałek chleba... Ale nam się bardzo podobało i odwaliliśmy kawał dobrej roboty

I o 2 nad ranem, jak już nikt nie chciał tańczyć, TŻ wziął mnie w obroty i powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie moim mężem

fajnie ze wchodzicie w te branże myślę z torem jesteś naprawdę świetny pomysł na zarobek!

Cytat:
Napisane przez morellova Pokaż wiadomość
Ale fajnie Ślub u Franciszkanów, a wesele w hotelu Perła (przy Zakopiance to jest, jak coś). A Ty?
Ja biorę ślub prawdopodobnie w dworku bialopradnickim, a wesele robimy u niedźwiedzia pod Skawina braliśmy tez perle pod uwagę ale daleko i chciałam koniecznie okrągłe stoły. A ma tam też wesele Dotka z wątku

Stary 2013-08-06, 11:10   #4571
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Chyba nigdzie nauki weekendowe nie są darmowe. Darmowe są jak ktoś robi normalnym trybem a takie przyspieszone są płatne.
Ja robiłam weekendowe, o ile tak można je nazwać- obywają się w sobotę- 1 spotkanie. Są bezpłatne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:10   #4572
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Nie będziemy nic przyklejać na butelki, jedynie przywiążemy takie małe kokardki, które sama zrobiłam. Kolor przewodni to fiolet, jednak nie będzie on dominujący. Sukienka koronkowa, bez kolorowych dodatków, za to buty owszem fioletowe Bukiet - taki jak w avatarze. Pozostałe rzeczy są jedynie z akcentami fioletu.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:10   #4573
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _kosteczka_ Pokaż wiadomość
namisek1990 dziękuję za informacje napewno się przydadzą

agraawkaaa nasze zaproszenia też nie przekroczną napewno 2,50. Te Twoje strasznie drogie jak na zaproszenia... My też będziemy zamawiać na allegro. Wygodnie i tanio

wenedka to wiele nas łączy co udało Wam się już załatwić?

Blondi2989 to wspólnie obchodzimy rocznice związków

misia880 naprawdę piękne te wierszyki!

Dziewczyny a może byśmy stworzyły w punktach coś takiego jak "załatwienia ślubne" coś w tym stylu żeby każda z nas mogła przejrzeć i "odfajkować" to co już załatwiła i to co jeszcze ma do załatwienia. To tak żebyśmy o wszystkim pamiętały (a ja mam z tym problem hehe) co o tym myślicie? a może już coś takiego było...
Jest już taka lista podpieta do pierwszego postu

Stary 2013-08-06, 11:14   #4574
misia880
Zakorzenienie

u mnie w parafii weekendowe sa darmowe !! i poradnia tez darmowa

ale nie ide bo u nas te weekendowe sa jakos w marcu a ja wtedy juz bede miala zjazdy w szkole a noz wypadnie mi akurat zjazd

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:14   #4575
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Paulina170

W mojej parafii do koleżanki powiedział: "za ślub co łaska, ale mniej niż 700zł nie dają" ;] no myślałam, że ją rozniesie. Zadzwoniła do mnie z takim bulwersem... no ale wyszło taniej niż w kościele co jest kilka ulic dalej. Wzieli ślub w grudniu.

U nas normalna wódka na stole bez etykiety .

Chcesz po prostu klasycznie . Ja się zastanawiam nad innym, kolorem butów bo mam 35/36 rozmiar i trudno bedzie mi znalezc dopasowane biale z reszta ja nie umiem chodzic na szpilach wiec chce maly obcas ;/...
Stary 2013-08-06, 11:18   #4576
misia880
Zakorzenienie

mojej kolezance powiedzia "co łaska ale mniej niz 400 nie daja"
maja te teksty gdzies spisane ;D ???

\ale najlepsze jaja mieli moi rodzice jak sie hajtali ksiadz robił im w ogole problemy bo moja mamusia byla ze mna w ciazy ( w czerwcu mieli slub ja sie w grudniu uridzilam ) no i mieli miec slub wlasnie w grudniu ale chcieli przesunac na czerwiec ze wzgledu na ciaze... no i ksiadz im robil straszne problemy itp.
no i jak wkoncu przyszli placic za termin to tata sie pyta tej baby w kancelarii ile a ona ze na to na tamto a mo\j tata juz taki zly pyta ile daja... a ona ze no okolo 350 zł a moj tata mial cos 600 w kopercie... wiec oscentacyjnie przy tej babie wyjal kase odliczyl te 350 i jej dał

specjanie za to, że im takie problemy robili.

p.s 22 lata temu to jeszcze chyba byly stare pieniadze bo pamietam ze w tysiacach chyba mi to opowiadali ale przerobiłam opowiesc na terazniejsze pieniazki :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:21   #4577
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Tyle pocytowałam i wszystko mi znikneło

No nic...

Cześć
naprawde cięzko mi tu sie wbić ostatnio...
Kiedyś gadałam jak najeta a teraz rzadko sie odzywam, ale czytam regularnie. Nie wiem od czego to zależy...

Z przygotowań ślubnych to schudłam 6 kg Tż mówi, że widać, ja twierdze że nie
Mamy w planach w najbliższym miesiącu przejść się za obrączkami, a we wrześniu może będziemy już zamawiać
W październiku zamawiam próbki zaproszeń i jakoś pod koniec roku już zamawiam zaproszenia - nie ma na co czekać - potem będzie tyle rzeczy na głowie, że to co można załatwić wcześniej chce załatwić wcześniej

Pytałam się w najlepszej kwiaciarni w mojej okolicy o cene bukietu ślubnego mojego wymarzonego - 200 zł, troche drogo ale nie jest źle. No i wiem, że zrobią mi dokładnie taki jaki ja chcę

Przymierzałam suknie ślubne - w odcinanych pod biustem mi niedobrze, w księzniczkach mi niedobrze, w A mi tak średnio....
Tylko w tej mojej verze mi jest ładnie i jade po 15 sierpnia obejrzeć gotową do odbioru w bieli (w salonie model jest ecru) i nie moge sie doczekać

monikkad - to powinna byc twoja decyzja, każda z nas ma inny gust i podobają nam się zupełnie inne sukienki.
Mnie zachwyciła 1, reszta jak dla mnie nieciekawe. Ale nie pytaj sie nas o zdanie, to ty musisz to czuć
I to jest chyba najlepsza rada dla każdej z nas pokazałam moją suknie przyjaciółką, nie były zachwycone. Ale ja jestem zakochana i to mój dzień
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:22   #4578
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

misia880

hahahahaha no chyba mają jakiś swój niezbędnik!!!
No i dobrze zrobił. My mamy znajomego księdza, jak odprawiał mszę pogrzebową za ojca to i tak musieliśmy zapłacić w tej parafii co odprawiał ;] porażka. Jakby to było u niego to nic by nie wziął (sami byśmy mu dali tyle ile uważamy bo jest bardzo w porządku) z resztą ostatnio się śmiał, że może nam dziecko ochrzcić ale sobie poczeka jeszcze ze 2 lata hehehe...
Stary 2013-08-06, 11:23   #4579
poznanianka1990
Zakorzenienie

Verunka, dziękuję za gratulacje

To jak robimy z tymi sukniami? Ja myślę, żeby nie wklejać sukien z przymiarek do 1 posta tylko już te nasze wybrane, czyli jak któraś ma kupioną. Tak mają PM2013 w 1 poście.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:24   #4580
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę że nie jest tak że w dużych miastach jest ślubne droższe. Wszystko zależy od regionu. W dużych miastach jest większy "postęp" - są wesela w piątki organizowane, promocje z okazji wesela w piątek lub poza sezonem. W małych miastach ludzie tego nie mają (np u mnie) i nikt o czymś takim nie słyszał.

Cytat:
Marzę by się zmieścić w takiej kwocie- choć nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto.
To czy uda ci się zmieścić w takiej kwicie zależy od tego jakie ceny są u ciebie i jakie przyjęcie lub jego brak planujesz i jak sobie swój ślub wyobrażasz. Dlatego tak ważne jest określenie swoich planów i zorientowanie się czy czy można je zrealizować z dostępną nam gotówką. Z tego co napisałaś wynika jakby ta kasa wymieniona przez nasturcję była duża i było w niej zawarte wyrzucanie kasy w błoto

Do tego żadna z nas nie jest po ślubie więc opłaty u księdza są jeszcze przed nami więc żadna z nas tego ci nie powie bo chyba póki co nikt otwarcie i osobiście z księdzem o kasie nie gadał.. tyle się wie co znajomi brali śluby lub jaka opinia chodzi po "wsi".

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ja robiłam weekendowe, o ile tak można je nazwać- obywają się w sobotę- 1 spotkanie. Są bezpłatne

O to miłe u nas nie ma nigdzie takich i standardem jest to że są płatne nauki weekendowe Z resztą ja się nie dziwię no... prowadzą to nie tylko księża ale też małżeństwa, do tego kawa herbata poczęstunek, materiały, książeczki. Trochę dają od siebie więc i tak pewnie z całej tej opłaty niewiele jest dla nich a część idzie na materiały

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:26   #4581
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Verunka, dziękuję za gratulacje

To jak robimy z tymi sukniami? Ja myślę, żeby nie wklejać sukien z przymiarek do 1 posta tylko już te nasze wybrane, czyli jak któraś ma kupioną. Tak mają PM2013 w 1 poście.
możemy wklejać teraz z przymiarek później zmienimy na tą wybraną ciężko przekopać się w wątku za poszukiwaniem sukienek którem nam się podobały

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:29   #4582
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jeśli mam założyć wątek, to prosiłabym o pomoc, bo ja nie wiem jak zrobić z tymi zdjęciami. Mam po prostu wklejać linki do danych postów?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-06, 11:31   #4583
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

Życzę wytrwałości (u mnie z tym najtrudniej) Polecam ćwiczenia Jillian Michaels - 30 day shred

monikkad najbardziej podobasz mi się w 1 oraz w księżniczce

moniaaa super sesja, szczególnie zdjęcia robione na powietrzu
Hehe, to ja robiłam sesję foto, więc to chyba do mnie a nie do moni, chyba, że monia też robiła, a ja nic nie wiem

Dziękuję kochane za opinie na temat sukien, powiem Wam, że daję szansę moim rodzimym salonom, zobaczymy, może coś zrobi na mnie większe łał niż ta falbaniasta Chociaż trudno będzie

Polecam ćwiczenia z Jillian, uwielbiam ją!
Stary 2013-08-06, 11:37   #4584
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, to ja robiłam sesję foto, więc to chyba do mnie a nie do moni, chyba, że monia też robiła, a ja nic nie wiem

Dziękuję kochane za opinie na temat sukien, powiem Wam, że daję szansę moim rodzimym salonom, zobaczymy, może coś zrobi na mnie większe łał niż ta falbaniasta Chociaż trudno będzie

Polecam ćwiczenia z Jillian, uwielbiam ją!
wybacz pomyłkę tak jak pisałam fajna sesja, szczególnie zdjęcia robione na powietrzu

Edit: właśnie zauważyłam,że na stukałam ponad 1000 postów już

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:38
Stary 2013-08-06, 11:37   #4585
niulka_1985
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=XyzucEELgck Śliczna fryzurka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:40   #4586
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli mam założyć wątek, to prosiłabym o pomoc, bo ja nie wiem jak zrobić z tymi zdjęciami. Mam po prostu wklejać linki do danych postów?
Może poprostu w odrębnym poście będzie miejsce na zdjęcia z przymiarek? Można by dodawać nick i później wpisywać np. 1 i pod cyfrą odnośnik do postu z przymiarki.

Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam

Stary 2013-08-06, 11:41   #4587
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
O to miłe u nas nie ma nigdzie takich i standardem jest to że są płatne nauki weekendowe Z resztą ja się nie dziwię no... prowadzą to nie tylko księża ale też małżeństwa, do tego kawa herbata poczęstunek, materiały, książeczki. Trochę dają od siebie więc i tak pewnie z całej tej opłaty niewiele jest dla nich a część idzie na materiały
U nas są one bardzo krótkie- bez kawy, poczęstunku itp, więc pewnie dlatego darmowe. Ale jak dla mnie super, bo pół soboty i człowiek wolny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:41   #4588
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Ja Ci niestety nie pomogę, ale może inne dziewczyny, które już to robiły?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:44   #4589
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
wybacz pomyłkę tak jak pisałam fajna sesja, szczególnie zdjęcia robione na powietrzu

Edit: właśnie zauważyłam,że na stukałam ponad 1000 postów już
Hehe, spoooko Cieszę się, że foty się podobają

Annanke, te falbanki są z orgazy Powiem Ci, że mnie one właśnie jakoś tak zauroczyły, zdjęcie jest troszkę niewyraźne, na żywo naprawdę (wg mnie oczywiście) pięknie się prezentują, jak się obkręcałam pięknie falowały Ale oczywiście pomierzę też inne, jeszcze na 100% nie wiem czy ją kupię czy nie :P

Świat katarzyny, masz rację, to nam się ma podobać, nie innym, aczkolwiek ja biorę troszkę opinię innych pod uwagę, bo wiem, że ja mogę być czasem zaślepiona, inni zauważą to, czego ja nie widzę.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
U nas są one bardzo krótkie- bez kawy, poczęstunku itp, więc pewnie dlatego darmowe. Ale jak dla mnie super, bo pół soboty i człowiek wolny
Ja robiłam weekendowe, były płatne, ale były super, był obiad i kolacja, kawa, poczęstunek.

Dodaja, jak poszukiwania pracy ? Znalazłaś coś ??
Stary 2013-08-06, 11:49   #4590
poznanianka1990
Zakorzenienie

anka1897, ja myślę, żeby zrobić to w odrębnym poście (to już będzie 4 post ) i jak się kliknie w nick to się wyświetlą zdjęcia. Hmm, ale w sumie będzie wtedy można jeden link podpiąć... Sama już nie wiem... Nie ukrywam, trochę z tym roboty jest... Tym bardziej jeszcze szukać te wszystkie posty ze zdjęciami... Może rzeczywiście tylko z tą jedną wybraną, tak jak mają PM2013?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości