|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Loris
|
|
#3932 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Przyczajenie
|
wszyscy którzy już wrócili, opowiadać jak było!
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Przyczajenie
|
Hej ! Wróciłam z Rimini 17.07 byłam tam od 07.07. Jechałam z OK TOURS.
Opowiem wszystko ze szczegółami. Byłam w hotelu Grune Perle. Mieści się dosłownie 2 min od Carnaby. Hotel jak dla mnie jako taki. Oczywiście dodam zdjęcia z obozu. Cóż mogę napisac w pokoju miałyśmy niedziałający telewizor , dość przydatny sejf , oczywiście czujnik dymu , co wiąże się z tym, że nie mogłam palić w pokoju , czyli palacze mieli jednym słowem beznadziejnie , balkon fajka i balkon fajka balkon fajka, zdążyłam sie do tego przyzwyczaić. Łazienka beznadziejna tzn prysznic był w ścianie i leciało wszystko na bidet sedes itp. W pokoju spędzałam mniej niż połowe dnia . Imprezy ?Zacznę od Carnaby jak mówiłam 2 min drogi od hotelu. Zostawaliśmy do 2-3-4. Dj , czasem grał całkiem spoko. Moje piętro czyli 3 było z glupia muzyka ale palarnia <3 wiec spedzałam tam duzo czasu + do tego 2 pietro bylo najlepsze. Bawiłam sie tam najlepiej ! Dużo przystojnych włochów i koniecznie w srode odwiedźcie PIANA PARTY ALTROMONDO. dodatkowo proponuje brac kase do clubów zawsze kupwoałam jakiegoś drina bądź piwo. Nad tym się namęczyłam ale ubierzesz dobrą kieckę pokażesz troche dekold + buty na obcasie i drink jest twój. Dużo mi stawiali + trzeba doliczyć to że za darmo ci nie postawią , musisz pobujać bioderkiem i jest dirnk twój. Kasa itp. FAJKI 5 EURO GRUBA PRZESADA PIWA 2 EURO WÓDECZKA 8.9 EURO. Nie wiem co jeszcze napisac .Piszcie wiadomości bede odpisywac ! Wiem duzo na temat rimini |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Przyczajenie
|
Ej, Saloqe też byłam z wami na obozie
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Przyczajenie
|
o kurde!
to jak twoje wrażenia?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 |
|
Przyczajenie
|
Powiem tylko tyle, że to najpiękniejsze 10 dni mojego życia<3 byłam już tam trzeci raz i za każdym razem jestem zauroczona tym miejscem. Jednak za rok planuję Hiszpanię, ale do Rimini na pewno wrócę nie raz
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... no i to jest właśnie POLSKA. W zeszłym roku pracowałam w Italii w jednym z klubów i .. byłam załamana tym, jak polskie nastolatki się "szanują". Nie ma się co dziwić, że w Europie jesteśmy uważane za puste i łatwe...
|
|
|
#3940 |
|
Przyczajenie
|
ja może nie rozgraniczałabym tego typowo na polki i tą resztę, ale rzeczywiście prawda jest taka, że tego jak zachowywały się niektóre dziewczyny nie szło znieść. ordynarnie liżące (nie całujące!) się parki (znajomość hmmm pięciominutowa?) na parkiecie po prostu omijałam szerokim łukiem. moja koleżanka była zresztą świadkiem sytuacji, kiedy jeden koleś proponował lasce seks (chociaż ta swoim wcześniejszym zachowaniem praktycznie go do tego zachęciła). często proponowano mi drinka, ale po prostu nie potrafiłam się zgodzić (chociaż taaaaaaaaaak cholernie byłam spragniona)
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może tez się wypowiem. Ty mówisz ze była świadkiem jak proponował seks. Ja jednego dnia na 3 piętrze Carnaby, w samym rogu klubu widziałam jak uprawiali seks... Wiecie tańczę sobie tańczę i rozglądam się po klubie, zawsze mam takie coś. I patrze i myślę sobie " o panie, chyba źle widzę" ale potem pytam dziewczyn czy widzą to co ja. I jednak to była prawda... a potem po chwili się rozeszli jak gdyby nigdy nic. A potem spotkałam tą laskę na innym piętrze i juz w towarzystwie innych ;x ehh ja nie mówię, każdy ma swoje życie i różne rzeczy się dzieją. Ale w granicach... Byłam zniesmaczona tamtego dnia na maksa. haha! ja mam pecha, zawsze widzę dziwne rzeczy xd |
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Przyczajenie
|
tak, tak
i nawet razem z Tobą bansowałyśmy w Carnaby!
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
Hmm stanpol? SZCZERZE ODRADZAM! Byłam raz i więcej nie pojadę! Wychowawcy- masakra. Jakby im sprawiało radość uprzykrzania nam wyjazdu. Po 3 dniach marzyłam żeby wrócić do domu. Tylko szkoda że kasa poszła na marne.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Przyczajenie
|
Byłam z OK-toursem w terminie 31.07-11.08. Wychowawcy byli świetni, dało się z nimi pogadać, pytali nas o nasze plany na wieczór haha
Byli bardzo spoko i dawali nam luzy, można było wychodzić na miasto, byle do północy (czasem się zdarzyło wrócić o 1 ale nie byli specjalnie źli). Co do klubów, to byliśmy tylko w Carnaby (codziennie można było iść) i Altromondo. Altromondo to rewelacja, cudowna atmosfera, w Carnaby też było super, ale jak mam porównywać to Altromondo jednak lepsze Byłam w hotelu Grune Perle, hotel to szkoda gadać. Łazienki wielkości szafy, woda leje się 'ze ściany' i zalewała pokój oraz w sumie wszystko w łazience, więc przed prysznicem wyjmijcie jakieś ręczniki czy ubrania z wieszaków, bo wszystko pomoczycie. Oprócz tego z łóżek wypadały deski podtrzymujące materac, nie łamały się, tylko sobie wypadały, porażka. No ale czego się spodziewać po dwóch gwiazdkach, prawda?Zaletą hotelu jest umiejscowienie w centrum właściwie i blisko plaży ale najgorsze były te pociągi kilka metrów od hotelu, jak przejeżdżał to nie dało się pogadać przez te kilka sekund bo tak głośno. Do tego jedzenie w hotelu było ohydne, tzn. da się zjeść ale radzę wziąć trochę euro na jedzenie w jakichś knajpach bo nie najecie się tym jedzeniem w hotelu, na lunch zawsze makaron (lubię makaron ale zawsze był z groszkiem i koncentratem...), na śniadanie szwedzki bufet czyli po prostu dżemy, kremy czekoladowe, dwa rodzaje szynki i żółty ser, do tego dwa soki do wyboru, herbata oraz płatki i mleko. Ot, zwykłe śniadanie jak w domu. Obiadokolacje były różne, często na pierwsze danie też był taki sam makaron jak na lunchu, raz dali lasagne - konkretny kawał więc było to jedyne danie, czasem mięso na drugie, na pierwsze też czasem zupy, zupy były akurat najsmaczniejsze. Raz zrobili nam pizzę, to była chyba najgorsza w moim życiu, w takich sytuacjach docenia się te mrożone pizze za 3 zł! Ale przynajmniej pracownicy hotelu byli mili, kelner i chyba właściciel byli śmieszni i sympatyczni. Samo Rimini jest świetne, tu jest nocne życie, Włosi do Ciebie podchodzą i chcą się umawiać na randkę tego samego wieczoru w jakichś knajpach Bardzo mile to wspominam. Niestety mój wyjazd zepsuło mi towarzystwo - było naprawdę dziwne, nie szło się za bardzo z każdym dogadać, nie byliśmy kompletnie zgrani, wszyscy się obgadywali, tacy podzieleni byliśmy ale to chyba tylko nasza grupa (13-15) bo z grupą 16-18 dogadywałam się świetnie, starsi byli normalniejsi. Ja miałam 100 euro i tyle było ok, choć czasem już był problem bo nie starczało, myślę, że idealna kwota to tak 150-200 euro (a więcej to już w ogóle szaleństwo ) no ale z drugiej strony to te 600-800 zł dla nas, kupa kasy dlatego odkładajcie coby rodziców nie obciążać jeszcze tym kieszonkowym Pojechaliśmy raz do centrum handlowego, było duże i np. w Zarze trafiłam dwie ładne bluzki i dużą torebkę skórzaną, łącznie zapłaciłam 25 euro, są fajne wyprzedaże. Polecam naleśniki z nutellą i lody, które nakładane są chochlami Chcę tam wrócić ale może kiedyś, za rok wolę Bułgarię albo Hiszpanię bo też podobno super
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
Orientuje się ktoś, jak jest na party zone w Rimini z BUTA? Daleko do klubów itd? Jak z cenami, alkoholem, fajkami itd? (W Hiszpanii była masakra z papierosami :/). A oferta z fun clubu do Rimini?
|
|
|
#3948 |
|
Przyczajenie
|
Super jest, dużo luzu z buta, ale to też zależy dużo od kadry. Do klubów nie jest aż tak daleko my chodziliśmy do Carnaby to było jakieś 200-300 metrów od hotelu co do Altromondo jechaliśmy autobusem, a w innych nie byłam. Alkohol to tak chyba wódka około 8 euro wzwyż, wino ok. 5 , brezzery 2 euro, co do fajek to nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Przyczajenie
|
Ja o Rimini napisałam dośc powierzchownie , sama jednak dużo pijałam drinków w klubach . Można bez problemu kupić alkohol i papierosy. Wódka ok 6/7 euro , fajki 5/6 . Dla mnie z ceną papierosów o mało nie dostałam zawału bo to wychodzi około 30 zł za jedna paczkę , jednak są zamienniki czyli paczki po 10 papierosów za 2,3 euro, i tym posiłkowałam sie podczas końca obozu gdzie kasy powoli brakowało. Miałam wtedy 150 euro, zastanawiam się ile potrzeba na 7 nocy do Lorett, planuje 100 euro , ale pomyslimy nad tym . Co do Rimini rownież Hotel Grune Perle przy życiu trzymał mnie jedynie recepcjonista Aleks który był tak piękny że łagodził bóle łazienki i jedzenia. Byłam w szoku jak we Włosech można podac lasange która wyglądała jak by zbombardowało ją stu murzynów. Jedzenie w hotelu maskakra być moze dlatego w tej ofercie z 2014 jest już inny hotel. Wakacje były prze cudowne, słońce woda totalna swoboda, opaliłam się , wlałam mnóstwo alkoholu w siebie i wytańczyłam za wsze czasy. Każdy kto sie wybiera musi odwiedzić ALTROMONDO , najlepszy klub w życiu, jak nie lubisz tańczyć to tam nie jedź szkoda marnowac czasu. Na reszte pytan moge odpowiadac
Edytowane przez tracezmysly Czas edycji: 2014-02-16 o 17:49 |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale dobre były piwa po 45 eurocentów i cola po 50 eurocentów dość tanio, ale od mojego hotelu sżło sie tam z 25 min i taszczyło rzeczy tyle drogi -,- ja osobiście również piłam wina ! od 2-4 euro a nie źle spijały cie ! Carnaby ma 3 pietra wyglada to tak :- wchodzisz i masz wejscie po prawo na dół (sala hip hopu i rnb - ja byłam tam raz , same szejki i jakieś murzynki) - dajesz 2 kroki i masz wejscie na lewo i po schodkach na prawo. - na lewo masz sale electro,techno itp. największa najlepsza ![]() -na prawo wbijasz sie na góre i sala gorących rytmów typu salsa itp. i tam masz palarnie .
|
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Przyczajenie
|
znalazłam zdjęcia więc dorzucam ;*
|
|
|
#3952 |
|
Przyczajenie
|
Heej wszystkim
Jedzie ktoś może w tym roku do Rimini z ok-tours? ;>
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Jedzie ktoś na obóz z Jaworzyny do Rimini 18 lipca??
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Przyczajenie
|
Jedzie ktoś z BUTA na początku lipca?
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
Jedzie ktoś na obóz z But-a w terminie 6-16.08 ( h.Gabrinus) ?
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Przyczajenie
|
Jedzie ktoś z BUT-a do Rimini ? koniec lipca/początek sierpnia villa Loris PARTY ZONE
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, mam pytanie do osób, które były już wcześniej w Rimini z OK TOURSA albo z innych biur. Jak jeździliście na dyskoteki, był może wyjazd do Baia Imperiale?
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Przyczajenie
|
rok temu byłam z ok tours, miałam wtedy 14 lat. do carnaby mogłam chodzić normalnie, wyjścia były prawie codziennie. do altromondo był tylko jeden wyjazd, lecz trzeba było mieć ukończone 16, a do baia imperiale nie poszliśmy, nikt z obozowiczów nie zaproponował wyjścia i może z tego powodu go nie było
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jedzie ktoś 15-25.07 z ok tours?
W ogóle mam parę pytań co do samego rimini. Czy jest coś co warto stamtąd przywieźć, może są jakieś fajne sklepy z ciuchami? Ile kasy polecacie zabrać? Jak długo trwa podróż autobusem? |
|
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
Bylam tam 2 lata temu u wakacje.
Mialam jakies 160 euro. Z czego wszystkiego nie wydalam chyba. A nie oszczedzalam na niczym. Alko jedzenie zakupy wiec lajty ![]() Jest fajna galeria handlowa jakies 10 min od centrum. Podroz to jakies 25h od granicy polskiej to zalezy zawsze ja przywiozlam z rimini duzo ciuchow i alko :-
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

ale dobre były piwa po 45 eurocentów i cola po 50 eurocentów dość tanio, ale od mojego hotelu sżło sie tam z 25 min i taszczyło rzeczy tyle drogi -,- ja osobiście również piłam wina ! od 2-4 euro a nie źle spijały cie !