|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Dziecko zjadło parę łyżeczek owoców z gerbera - wychodzi, że przyswaja owoce leśne i lubi - bo kolejną rzeczą którą raczy jeść jest jogurt z hippa, też z leśnymi. Mniej niż pół słoiczka zjadła, ale chociaż bez szczękościsku i plucia.. |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny chyba musze obniżyć dziś łóżeczko, poszłam jej zrobić mleko a ona w łóżeczku, jak wróciłam klęczała na kolanach i trzymała się krawędzi łóżeczka i zadowolona hihrała.... Fewciu, jestem bardzo zadwolona, tylko tak jak mówi Laurka sklada się tak że trzeba odmontować góre i złożyć kółka, tylko, że model który składał się w całości do małych rozmiarów kosztował 2x tyle
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
przebiła nam się lewa dolna jedynka
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super Debrah |
|
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
Little - tak jakby się ser rozpuścił to wygląda , nam bardzo zasmakowało
![]() Hope za zębola---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Pstryczku ale fajnie, jakby płynął
|
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurczaki, ale sie rozszalala pannica obniz, obniz, bedziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
ja sie jaram tym pelzaniem narazie ![]() a bobovity jakis tez Sylwia jestes? ![]() ----- chyba go zmeczylo to "plywanie" , zjadl i poszedl w kime. nawet nawet zjadl mojego obiadku. nie sa to jakies olbrzymie ilosci ale nie bylo jakiegos spektakularnego szczekoscisku wiec jest fajnie. dopchal sie cycem i spi
|
||
|
|
|
#3128 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Absolutnie nie mówie tu o wygodnictwie tylko o przymusie niejakim. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też żal, ale chyba nie mamy wyjścia. Albo wracam do pracy i umowa na stałe albo bye bye praco. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() kusicie ![]() Cytat:
![]()
|
||||||||||||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu a dopytywałaś w żłobku czy jest miejsce? Czy myślicie o prywatnym?
Ciasto z kaszą manna? a przepis gdzie?
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia, po co ci to. bedziesz sie tylko zadreczac. uwierz, co by to nie bylo - lepiej nie wiedziec |
|
|
|
#3131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do żłobka to myślę, że jak ktoś nie ma wyjścia to nie mam nic przeciwko, aby tam posłać dziecko. |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze chciałam coś pisać i mi uciekło z głowy ![]() za ząbka HopeFewciu od 6 do 18 to dość długo, nie lepiej jeszcze jedną dziecinę zmajstrować od razu i przedłużyć sobie macierzyński ![]() Pozzadrościłam Bokeh basenu i mieliśmy się sami tam dzisiaj wybrać, zakupiłam małemu basenowe pampki, i co? d..pa tż nadal w pracy siedzi ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- o rety, tu faktycznie taka cisza, czy mi coś wizaz nowych postow nie łąduje ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- dziecko ucina sobie mocno dzisiaj opóźnioną drzemkę, meża nie ma a mi się nudzi z tych nudów powstał pomysł,myślicie, że to fajna myśl, żeby podarować gościom weselnym w ramach podzięki nasze zdjęcie ze ślubu cywilnego? Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-08-06 o 18:17 |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
debrah ja sie podpisuje pod dziewczynami, za rok liczymy na Ciebie. lady tablet ok, ale trzeba sie przyzwyczaic. Fajnie si czyta gorzej z pisaniem. fewciu znajoma poslala mala do zlobka i ona wiecej siedziala w domu niz w zlobku, boo ciagle tam jakies choroby lapala.. takze u nich sie srednio sprawdzilo.. hope bravo za zebola laurko ja zamiast masla dawalam margaryne, wychodzi wsio ok. Dziewczyny, super sie spotkanie zaliczone i udane. Pozniej obadam k.. Chcialam wstawic filmik ale z tego tableta nie umiec, dam oozniej jak mnie malz podszkoli. nancy pieklam dzisiaj Twoja drozdzowke, pyyycha
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-08-06 o 18:46 |
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Super! Ciekawe kiedy u nas.
Pstryczku tak patrzę na ten filmik i mr dzej ma takie szczupłe nóżki moja Hancia to ma takie udziki, chyba po mamie...
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Treselle, też jesteś Sylwia? A myślałam, że mam takie oryginalne imię...
![]() Pstryczku, brawo! Piękne Kubul śmiga.Hope, gratuluję zębola. W końcu się doczekaliście i może Dadol nie będzie już taki niegrzeczny.
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
pstryczku dżejkob zdolniacha, jak on fajnie tymi nużkami przebiera
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Little, tak, mam gacie w panterkę, kupione w chińskim markecie za 17 zł.
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ufff ![]() Margaryny też u mnie ni ma, nie kupuję, a o maśle zapomniałam. I tak pyszna, z jagodami
|
||
|
|
|
#3139 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie strasz
ja chce moje malutkie dzieciąteczko z powrotem bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo ![]() dziękujemy Cytat:
Cytat:
i jakim zaje.bistym stylem brawa ![]() Cytat:
[QUOTE=fewcia;42135058] chciałabys duuuuuzo nas tu a ja nto nigdy nie lubiłam swojego imienia nawet kiedys z mamą sie kłóciłam jak byłam młodsza, ze takie beznadziejne mi dali a ona na to: ciesz sie, ze nie jestes Kunegunda, bo nie mielismy pomysłu żadnego, wziełam kalendarz i pierwsze, które w oko wpadło w listopadzie (bo ja listopadowa) to dalismy BOKEH- obniz koniecznie bo moze sie podciągnąc i na głowke poleciec DEBRAH- widziałam wczoraj to w tv i sie własnie zastanawiałam, czemu ty kobieto przespałas zgłoszenie do konkursu dziec uspiony, padl jak przecinak po tych wygibasach ![]() Dziękujemy za wszystkie miłe słowa w klubie |
|||
|
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Ona będzie miała tylko 10 miesięcy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
usunęłam przez przypadek cytat FEWCI- kochana, to u Was w Siedlcach takie stawki mają, że żadna niania nei wchodzi w grę? a moze jakas znajoma mamy Twojej? taka Pani w młodszobabcinym wieku? Bo ja rozumiem Twoje obawy co do żłobka, tyle sie słyszy niedobrego.... i taką maliznę sama bym sie bała zostawic..... swoją drogą- zeby matki w Polsce musiały dokonywac takich wyborów to sie w pale nie miesci
![]() EZZO, podziwiam Cie za wytrwalosc i chec do cwiczen ![]() dobrze mi sie wydaje, że ewadylewska zagineła? |
|
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis wrzucę później, Cytat:
![]() My dawaliśmy gościom właśnie takie zdjęcie pocztówkowe na pamiątkę
|
||
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczornie dziewojki kochane
![]() Pstryniu- ale Dżejkobik zasuwa, fajnie mu te nóżki chodzą ,gratulacje ![]() Hope- gratuluję ząbka! ![]() Little -super wieści Debrah- super że Amelka zaczyna coś tam podjadać ![]() Bokeh- ale Hania zdolniacha. w ogóle ona tak wiekowo przybliżona do mojej Blanusi i Aśki Blanka tak samo ale w porównaniu do Waszych córek to moja jest zacofana a może za gruba jest na takie wygibasy? Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowałaCo do tamtego drapnięcia przez kota nic się nie dzieje na szczęście i oby tak zostało, Blanka dziś prawie wcale nie spała w ciągu dnia i teraz padła od razu po kąpieli. Ja wypije sobie Radlerka obejrze jakiś serial i też się kładę,mam zamiar się dzis wyspac bo czika mnie dobija. Mogę mieć głupie pytania ? ![]() 1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam... ![]() 2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ?? Idę się prać i relaksować
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam prośbę niedzieciową
czy może któraś z Was wybiera się w najbliższym czasie do ZARY? napaliłam się na kurtkę dżinsową ale u nas nie ma rozmiarów! Online też jej nie ma. Czy któraś z Was wybiera się na jakieś zakupy i miałaby czas, żeby pomóc mi w zakupie?
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Fewciu, ja bym nie oddała dziecka na tyle godzin do żłobka. Zobacz, o 18 ja odbierzesz, zje kolację, siusiu kapanie i spać... A może udałoby Ci się znaleźć pracę w Siedlcach? Wtedy byś była na miejscu. Wiesz jeszcze jest tego typu sprawa, widzę np po mojej siostrzenicy. siostra zostawia ja w przedszkolu, mija godzina i dzwonią po nią, żeby ja odebrała, bo dziecko wymiotowalo. I co teraz, zanim z Wawy wrócisz...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie on takie farmazony zasłyszał podobno jest teoria, że czym częściej sie obcina tym bardziej gęstnieją ale moim skromnym zdaniem mozna ją sobie w Cytat:
chory kraj.... spotkaniowe foty w klubie rzuciły mnie na kolana
|
||
|
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem przeogromnie zadowolona ze swojej nianki, tyle w niej troski i czułości do mojego malucha, oni sie ledwie poznali a to małe sprzedajne jak ją widzi to chichra sie w głos! |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a oliwkę to tylko pierwsze 2 tyg. a przy Mai wogóle ![]() 2. eeee... żal by mi było, moja Karinka nadal nie obcinana tylko jej troszkę podrównałam.
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Sylwietta, ewadylewska pisała kiedyś, ze nie ma czasu na pisanie i bycie na bieżąco. Mogła też się obrazić po tym jak w k. stwierdziłyśmy, ze ona wpada tylko by zadać jakieś dzieciowe pytanie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

ale potem dzielnie ruszyl w droge 

a może za gruba jest na takie wygibasy?
Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowała