|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Kamel tak w tym samochodzie to ja, wiem że młodo wyglądam, wszyscy mi to mówią, ale swoje lata mam. mam nadzieję, że się uda. Tak jakoś się dziwnie czuję, ale te upały też swoje robią, nie można w paranoje popadać, bo przecież jak nie daj Boże jeszcze ileś cykli będę się starać, to chyba nie mogę sobie ciągle myśleć, że teraz to już na pewno jestem.
W sumie to dopiero od poprzedniego cyklu mam takie uczucie. W tamtym teoretycznie mogłam być, choć wolę tą pierwszą opcję mojego gina,że to było ciężkie przechodzenie owulacji, a nie biologiczne poronienie. W tym cyklu mój tż też jakoś specjalnie się nie popisał. Ale od września powiedziałam, że mu nie odpuszczę i, że jak coś to idzie na badania. Ale najpierw muszę wiedzieć, że napewno w dobrym czasie były serduszka,bo dwa dni przed owulką nie jest rewelacją. Oczywiście cały czas żyję nadzieją, że Tobie jednak się udało, to może i nam się poszczęści, na prawdę szczerze tego Tobie życzę!!! bez kitu
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was dziewczyny.
Ja bym się nie zdecydowała na ciąże, bez stałej pracy i stabilnej sytuacji finansowej... Jestem zbyt dużą panikarą... Kredyt kredytem ( większość z nas ma, lub mieć będzie) ale na takie zobowiązania trzeba mieć stałe dochody. Dziecko to duże wydatki, i nie można ich zrzucać na ciocie, mamy- liczyć , że dostaniesz od nich ciuszki, kosmetyki, pieluchy. A potem kasę na szczepienia, czy leki. Wiadomo, że pracę zawsze można stracić... nigdy się tego nie przewidzi, ale ja bym się na dziecko nie zdecydowała w momencie gdy kończy mi się umowa, lub nie mam stałego zatrudnienia... Potem może to przysporzyć wiele stresu, a w ciąży tego trzeba unikać! |
|
|
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o "objawy" to ja w tym cyklu już w 3-4 dpo(zależnie od wykresu) odczułam pierwsze objawy w piersiach. A piersi nigdy mnie nie bolą, nawet przed @. Ktoś gdzieś napisał, że się kanaliki udrożniają i ja bym to tak właśnie powiedziała, czułam jakby takie delikatne ukłucia, ćmienie, nie ból. Również nigdy wcześniej nie czułam objawów/bóli podbrzusza wcześniej jak w dzień @, a i to 2 razy w roku A w tym cyklu czułam to kilka razy i już od 6-7 dpo.Aha i 2 dni z rzędu miałam okropne skurcze w brzuchu, chyba jelita, wzdęcia i ból taki, że musiałam się położyć. To raczej tyle z objawów które zaobserwowałam. Z tego co pamiętam w 1 ciąży domyślałam się że mogę być po takich samych odczuciach w piersiach. Teraz też miałam cichą nadzieję, bo w sumie dziwne jak mnie nigdy przenigdy piersi nie bolały a tu nagle jakieś odczucia codziennie po owulacji, ale były dość słabe więc pewności nie miałam. Zobaczymy jutro, pojutrze co test pokaże.
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Jest grekiem poch0dzenienia angielskiego. Urodzil sie,wychowal i mieszkal przez 27 lat w Londynie
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sił nadrabiać, doczytałam tylko, że Kamel najprawdopodobniej wysyła dobre fluidy
! Masz przyjść jutro do nas z pięknymi dwoma krechami, bez żadnych wątpliwości Mój Filipek nabawił się kataru a co za tym idzie kaszlu, a ja chyba złapałam od niego
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Chciałabym się przyłączyć do starających się, ale nie wiem czy nie jest już dla mnie za późno
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie. Władasz angielskim perfect ja z niemieckim byle jak... lepiej gada mój mąż, ale on miał już to w szkole, a ja z niemcem tyle co się sama nauczyłam... ![]() dziś ciągnięcie/kłucie w szyjce/macicy- chyba blisko jest owu... Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-06 o 21:20 |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czytam wizazowe opisy porodow ahhhh
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Tak sobie pomyślałam, że może już za późno dla mnie bo w moim wieku to już praktycznie wszystkie koleżanki mają dzieci przynajmniej kilkuletnie a nawet nastoletnie. W mojej rodzinie też już wszyscy mają oprócz mnie. Wstyd nawet bo dużo młodsze kuzynki też mają. Już może po prostu nie ten wiek... ![]() U mnie było to tak, że najpierw nie mogliśmy się starać ze względu na pracę. A wtedy wszyscy mówili że powinniśmy mieć dziecko. Cały czas z resztą tak mówią. Najbardziej mnie wkurza, kiedy spotykam przypadkiem koleżanki z którymi się wiele lat nie widziałam a one 'dlaczego ty jeszcze dziecka nie masz?'. Głupio mi tak ciągle mówić że się staramy i nic. Co prawda dopiero od kilku miesięcy, ale...Teraz mam inną sytuację w pracy i na reszcie możemy. Ale czy to nie jest już za późno...
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam podobne zdanie, a mój mąż tymbardziej jest tego zdania Cytat:
witaj! Powiedz coś o sobie, ile masz lat, jak długo się staracie itp![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Mam już 33 lata i staramy się od pół roku.
Tak sobie myślę, że chyba jestem pod zbyt dużą presją otoczenia i upływającego czasu. Ciągle nachodzą mnie myśli, że to się nie uda ![]() Lekarz mówi, że jest u mnie wszystko ok, ale żadnych badań nie zlecił bo mówi że zbyt krótko się staramy. |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. to nie jesteś stara! Co Ty gadasz. Moja koleżanka w Twoim wieku właśnie jest w ciąży. Nie martw się musicie być dobrej myśli! A z tą presją otoczenia to Cię całkowicie rozumiem, bo mnie też to dopada i nie dość, że jest to wkurzające to jeszcze dołujące! Ale nie martw się, może to forum przyniesie Ci szczęście mierzysz temperaturę? Ja od tego cyklu i szczerze to polecam!
|
|
#2475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie jest za późno.O to ja też tak miewam i zawsze sie zastanawiałam co to. Takie nieprzyjemne klucie w srodku? |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niby owulkę mi wyzaczyło. Ale czytałam, że nie zawsze musi być ból okołoowulacyjnyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2477 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
Mam nadzieję, że to forum coś pomoże- przynajmniej jako taka grupa wsparcia ![]() Temperaturę dopiero mam zamiar mierzyć (już trochę rozeznałam się w temacie ale dalej czytam) bo dziś przyszła przesyłka z termometrem. To fakt, że ta presja otoczenia jest dołująca niestety. Manieczka, a czy mierzysz temperaturę zawsze rano czy wieczorem? (zastanawiam się jak lepiej) |
|
|
|
|
#2479 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
|
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Konto usunięte
|
Pacynka temp. zawsze mierzysz rano o stałej porze przed wstaniem z łóżka.
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Starac
Cytat:
![]() a tempkę należy mierzyć rano, najpóźniej chyba do 7.30. Ja mierzę o 6.45. musisz po 3 godzinach snu. Proponuję sobie poczytać na ovufriend.pl tam naprawdę wszystko jest fajnie opisane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
a ja wlasnie mam bole jak na okres...dziwne...ide spac
![]() dobranocka
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Dobra, lecę spać
a jutro rano idę na pobranie krwi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę więc od jutra mierzyć i wszystko zapisywać (obserwacje, śluz itd). Jeszcze rok temu to wyraźnie widziałam dni płodne po śluzie, ale teraz jakoś już tak nie mam (starość ).Ostatnio to nawet miałam nadzieję, że się udało bo miałam zachcianki (szczególnie na agrest) i miałam też inne objawy. No ale to chyba przez pogodę bo test dziś rano robiłam i wyszedł negatywny. Isabelle, a tak jak o pracy pisałaś to faktycznie nie ma co. Teraz dopiero to zaczynam rozumieć, że nie trzeba było tak odkładać. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Ja też byłam raz na tym badaniu z krwi i chyba już więcej nie pójdę, a przynajmniej nie tam gdzie byłam bo te laborantki to mnie o wiek spytały i zaraz te komentarze że to już 'ostatni dzwonek'... |
|
|
|
|
#2486 |
|
Konto usunięte
|
Ano nie przewidzmy wszystkiego. Ja juz miałam mieć umowę na stałe, skonczylam studia, bierzemy ślub. Czekaliśmy te dwa lata i co? I jest jak jest. Teraz jak znajdę pracę, to i tak dostanę umowę na określony i jak zajdę w ciąże, to możliwe, ze po ciąży nie mam gdzie wracać. A jak nie znajdę pracy pzez natepne poł roku, rok, dwa? A jak znajde i po okresie probnym nic z tego albo tylko na umowę zlecenie albo zadtepstwo?
|
|
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to będzie pocieszające dla Ciebie ale niektórzy pracodawcy też lekko nie mają. Mi na przykład zachciało się swojej firmy, a raczej TZ mnie namówił 6 lat temu. No i prawda jest taka, że jest kryzys w mojej branży teraz. Dużo się w moim zawodzie prze te 6 lat zmieniło (niestety na gorsze). Mam mnóstwo papierkowej roboty i jak bym sama do dziś pracowała to bym penie zamknęła interes bo większość dnia mi te papiery zajmują. Mam na szczęście już pracowników a w papierach sama tonę codziennie I wiesz w tym roku mam pierwszy urlop od 6- ciu lat. Co prawda tydzień ( a raczej 3 dni) od tego poniedziałku co będzie. Bardzo bym chciała płacić moim pracownikom więcej, ale niestety nie mogę a to przez to że pewna grupa zawodowa okłamuje społeczeństwo i ukrywa pewne informacje, ale to już na inny wątek się nadaje. |
|
|
|
|
#2488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że będę musiała dużo nadrabiać, na szczęście nie ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
bo dziś była bardzo słaba kreska, a na takim tanim z allegro wcale. Jak potwierdzę 2 testem a potem ewentualnie betą to będę wysyłać wszystkim fluidy![]() Na razie @ brak ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
Pacynka moj tata całę moje dzieciństwo prowadzil firme, az zamknął. Moj Tż też ma swoją działalność, więc wiem jak to wygląda i ilu poświęceń wymaga.
Kamel czekam jutro na 2 krechy.
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Uważam, że jeśli tylko parze starcza na wszystko i zawsze grosze- nawet małe sumy- zostają na koniec miesiąca to finansowo jest ok. Dziecko nie kosztuje dużo o ile się racjonalnie podchodzi do tematu. Ubranka można dostać, kupić używane,a i normalnie czasem rzeczy mają akceptowalną cenę. Inne rzeczy typu wózek, łóżeczko też można kupić taniej ( a jakie fajne aukcje są na allegro nieraz/....) No chyba, że ktoś chce wszystko z metką , oryginalne i nowe... ja nie liczę na babcie, ciocie, ale wiem, że zapewne każda kupi jakiś drobiazg , także to też coś... a u mnie póki co ani rodzice,, ani teściowie wnuków nie mają chociaż to też minus bo ubranka to ja będę przekazywać, a nie mi :P dziś w pracy było u mnie małżeństwo z maleństwem może 6 miesięcznym ...no napatrzyć się nie mogłam taki śliczny maluszek.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

! Masz przyjść jutro do nas z pięknymi dwoma krechami, bez żadnych wątpliwości

Fajnie. Władasz angielskim perfect 

też będę miała z tym problem, bo biorę mastodynon a w ciąży go już nie można brać.
już to widzę...
23.06.2011