|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Jak to jest z tym przenoszeniem na podłogę? Kładziecie dziecko na czystej podłodze i tyle?
Nie martwiłabym się mówieniem, dzieci niektóre bardzo późno mówią. |
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ nasza tylko na łóżku leżała, to tak: najpierw wszystkie koce jakie mieliśmy daliśmy na podłogę, na to 2 kołdry, ale cienkie. Obczaiła co i jak, zaczęłą trochę podnosić dupkę , a potem pełzać, a teraz juz raczkuje. No i wyciągnęliśmy jedną kołdrę. Ale ona i tak z tego schodzi i łazi po podłodze. Więc to było najlepsze co mogliśmy zrobić, bo na łóżk fakt podnosiła dupkę , posuwała się troszkę, ale całkowity rozwój nastąpił na podłodze. n![]() :brz ydal:
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
black, ja klade na puzzlach, tylko ostatnio przestaje to miec sens, bo mlody lazi za mna WSZEDZIE
![]() kurde, ide spac
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszlo teraz, odblokowalam ?
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
u mnie pomimo tego, że cycuś i butla idą w parze, też nie ma widoków na odstawienie cyca, mam takie samolubne chwile słabości, zwłaszcza po przememlanych nocach, kiedy sutki masakrycznie bolą i wtedy chciałabym skończyć jak najszybciej, jednak jak karmię go w ciągu dnia czy wieczorem, jak patrzy tymi oczyskami na mnie, czy głaszcze mnie, wtedy nie wyobrażam sobie tego jeszcze zakończyć.
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3218 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie, teraz diprobazą bo jakieś suche plamy ma po roczku to postrzyżyny były chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się, są ważniejsze rzeczy dla dziecka ![]() toż u nas goło przeca ![]() Cytat:
ja rozważałam, ale gdzie tam, skoro butla nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, co do mówienia. KIEDYŚ lekarze twierdzili, że dziecko ma do 3rż czas. A to nie tak, od dawna już logopedzi trąbią, że jeśli dziecko nie mówi do 2rż to migiem do logopedy. Czasem np. za krótkie wędzidełko i zahamowany rozwój mowy jest a czasem niemówienie jest oznaką jakiejś nieprawidłowości w rozwoju i to trzeba sprawdzić. Rzecz jasna, to tyczy się już starszych dzieci niż nasze. Ale jak będą miały 2 lata i mówiły 5 słów na krzyż, to idziemy grzecznie do logopedy
|
||||||||
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
O, muszę spróbować... Tylko moje dziewczę dalej nienawidzi leżeć na brzuchu...
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
![]() Dziś i tak za długo siedzę ostatnio coś energii i chęci mi brak ![]() Buziaki Karaluchy pod poduchy ![]()
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
ehem......ehem.... kupilam milupę na noc, zapłaciłam cztery dychy ponad na opakowaniu było napisane że po tym maluszki śpią całą noc, w necie opinie były podobne, moj obudził się po 2,5 h i zjadł z obu cyckłów właśnie
![]() Pstryczku- zapomnialam,mały wymata, jakie on ma dlugie nogi Cytat:
tyle,że u mnie jeszcze było pod górkę z karmieniem od początku i tak naprawdę dopiero ok 5 miesiąca zaczęło być ok mały przechodził przez wszystkie fazy- odrzucenia, lubienia tylko jednego cycusia itp a teraz kocha oba ![]() u mnie też wahania są takie czysto egoistyczne do pionu sproawda mnie to,że on zaraz będzie duży a ja nie wiadomo czy zdecyduje się jeszcze na dziecko, więc mam świadomość,że te chwile w życu mogą się już nie powtorzyć ![]() p.s kurde jak to brzmi ![]() Calawdeszczu- tęsknię za Wami nie obraziłaś się na mnie????
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie grzecznie na kocykach buszowała, a teraz już łazi wszędzie co tylko zobaczy to do tego idzie i też to się stało jak częśceij na podłodze przebywałaNo i u nas też gołe dziąsła a dwie kreski na dolnych to są chyba od 4 miesięcy![]() dziewczyny ale mnie tż wkur***ł normalnie wrrrr piękny czar wczorajszego dnia prysł ;( ide spać....
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Ty. Czekamy na Was
![]() Ps. My tez dalej w gronie bezzebnych, chociaz jojczydlo jest mega
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-08-06 o 23:11 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze bo już się martwiłam
pod koniec przyszłego tygodnia kuzyn od Samuela wyjeżdza do swojego dziadka na kilka dni więc będę mieć troszkę wytchnienia może wtedy się jakoś zgadamy no i kopytko dorodne Julaska uściskaj mocno ![]() buuu TZ miał dziś wracać a jeszcze musiał o Sopot zahaczyć i będzie dopieto jutro, jak ja nienawidzę spać sama, aaaa i chciałam się pochwalić- wzięłąm się za naukę włoskiego, na razie sama, zobaczymy jak mi pójdzie
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-06 o 23:14 |
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udko usciskam jutro, bo jeczydelko spi. Czy Wasze dzieci pelzaja tak jak u Pstrynia Kubus? Bo moja nigdy tak nie robila, przemieszcza sie tak jak na filmiku. Spitalam, bo moze znow bedzie pobudka po 5- szok ![]() Kolorowych snow, good night
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-08-06 o 23:22 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Buziaki! |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Bokeh, no faceci tak maja, jedna durna rzecza potrafia spiep.rzyc caly dobry tydzien
![]() Kochana, bo juz pytalam wczesniej, skad masz taki cudny budzik??? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej robaczki |
|
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Pocytowałam i wcisnęłam wstecz, grr! Bokeh myślę że z basenem to super pomysł ![]() Sylwia gratulacje dla Bartusia ![]() Pstryniu brawo za pełzanko ![]() Hope gratulacje zabka ![]() Fewcia co do żłobka nas chyba też to czeka, zawsze mnie drażni ta myśl że moje dziecko będzie spędzało więcej czasu z obcymi babami niż rodzicami smutne to...Więcej nie pamiętam, przy takich temperaturach mój umysł nie pracuje! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
d
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
marsi powodzenia w goszczeniu szefa. Napisz, co podalas.
lenova ad1. Smaruje kremem wg potrzeb. Do tej pory moze z 5 razy i tylko na wybrane fragmenty. ad2. Bzdura z obcieciem. Pewnie chodzi o wizualny efekt, w koncu baby hair bedzie widac. sarah tez smaruje filtrem i staram sie przebywac w cieniu. Jednak to strefa podzwrotnikowa, inny kat padania promieni slonecznych, duzo wieksze naslonecznienie niz w Polsce, do tego mieszkamy nad samym oceanem, to tez inaczej sie odbija. Material, z ktorego wykonany jest wozek zawiera filtr , szyby w domu i w samochodzie mamy posmarowane filtrem i nic. Przypuszczam, ze juz taka nasza uroda, ze bardzo latwo sie opalamy. szklanko pisz, co u Was i wracaj do nas. black istnieje jakis powod, dlaczego kapiecie Oliwke co drugi dzien? Jak nie lubi lezec na brzuszku, to kladz na plecach. Sama zdecyduje o leeniu na brzuszku w dogodnym dla siebie momencie. pstryczku usmialam sie widzac kolejna odslone wygibasow Dzejkoba. bokeh dlaczego zawsze po milym dniu musi nastapic zimny prysznic? Ktoras tresello pisala wczoraj o dniu dobroci dla zon. Potwierdzam. Tz wrocil bardzo szybko, o 18.30 byl juz w domu, poszlismy razem na spacer, pozniej wykapal Yae i zadeklarowal opieke nad nia do polnocy (spala, ale i tak mile to z jego strony). Poszlam wczesniej spac, bo spodziewalam sie wczesnej pobudki. Racje mialam, wstalysmy o 5.20. Znow zapowiada sie istna czika, wiec po spacerze ewakuujemy sie w domu. Od rana grzesze pijac cole waniliowa - pycccha! Przez 10 dni od szczepienia mam obserwowac rane, ba raz dziennie zdjecie jej robic. Tez tego wymagano od Was po gruzlicy? |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42141300]Szlag mnie trafił, tak dużo napisałam, Debrah, tobie cały elaborat walnęłam :d i sobie COŚ nacisnęłam i przeszłam stronę do przodu i dupa
[/QUOTE]To dawaj raz jeszcze:p (żart). Dziecko wstali pół godziny temu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię również wstało,tzn obecnie kto śpi.
Od kilku dni się właśnie budzi na jedzenie ok 3-4, a wcześniej cała noc była przespana, może za mało je w ciągu dnia i musi nadrobić w nocy? A ja nie mogę usnąć bo stawy mnie bolą,nie wiem co to się dzieje ze mną ostatnio |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam o Waszych dzieciach,ile potrafią i ile potrafiły w "wieku" Blanki i załamuje się. Moja troszkę podnosi pupę,ale malutko,jak leży na brzuszku to teraz ma fazę na rozkładanie rąk jak samolot. To chyba niedobrze? Nie guga,tylko robi takie yyy,ghy. Ja wiem że Ona jest prawie najmłodsza. Ale jak czytam że Wasze szkraby już pełzaja i wydają z siebie takie ładne sylaby to się martwię. Może ja coś robię nie tak? I nie pisze tego po to żebyście mnie zapewniały że tak nie jest,tylko poważnie się nad tym zastanawiam. Blanka jest udana,jak już Przekreci się na brzuszek to płacze że tak leży ![]() Noc standardową-do 24 milion pobudek,potem sen do 3 i właśnie się budzi Gwiazda moja ![]() Marsi powodzenia na obiedzie! No i koniecznie prosimy przepisy na zaserwowane dania ![]() Yellow rozumiem że też musisz wrócić do pracy a chętnych brak do siedzenia z Małym? Meneq cola waniliowa? Nie widziałam takiej ![]() Szklanka Wracaj szybko do nas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
No i my wstałyśmy, Ola mnie przekopała po plecach
ale jestem głodna!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cola z napisem nowosc ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Yae ostatnio subtelniej mnie budzi, strzela gumka od sposenek moich |
|
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() coś na śniadanko dla Was kobietki ![]() Kiedy Bóg tworzył kobietę, pracował do późna szóstego dnia. Przechodził obok Anioł i zapytał: “- Dlaczego poświęcasz tyle czasu właśnie temu dziełu?” A Pan odpowiedział: “- Czy zauważyłeś wszystkie szczegóły, jakie muszę uwzględnić, żeby ją ukształtować? Musi być zmywalna, choć nie zrobiona z plastyku, mieć więcej niż 200 ruchomych części, które mają być wymienialne i musi ona funkcjonować na wszelkiego rodzaju pożywieniu; musi być zdolna objąć kilkoro dzieci na raz, przytulić tak, by uzdrowić co jest do uzdrowienia – od stłuczonego kolana do złamanego serca, a to wszystko musi zrobić tylko dwiema rękami.” Anioł był pod wrażeniem. “- Tylko dwiema rękami… niemożliwe! I to jest model standardowy?! To zbyt wiele pracy jak na jeden dzień… Jutro dokończysz.” “- Nie będę czekać do jutra - powiedział Pan - Jestem już tak bliski ukończenia tego dzieła. Stanie się najmilsze mojemu sercu. Ona sama siebie leczy, kiedy zachoruje i potrafi pracować 18 godzin dziennie.” Anioł podszedł bliżej i dotknął kobiety. “- Ale uczyniłeś ją taką miękką, Panie.” „- Jest miękka” - powiedział Pan - lecz uczyniłem ją także silną. Nie wyobrażasz sobie nawet, co potrafi znieść i ile pokonać.” “- Czy ona potrafi myśleć?" - zapytał Anioł. Pan odpowiedział: “- Nie tylko potrafi ona myśleć, ale potrafi przekonywać i pertraktować.” Anioł dotknął policzka kobiety… “- Panie, zdaje się, że to dzieło przecieka! Zbyt dużo nałożyłeś ciężarów.” “- Ona nie przecieka… To łza” - poprawił Pan Anioła. “- Łza? A co to takiego?” - zapytał Anioł. Pan odpowiedział: “- Łzy są jej sposobem wyrażania smutku, wątpliwości, miłości, samotności, cierpienia i dumy.” To zrobiło duże wrażenie na Aniele. „- Panie, jesteś geniuszem. Pomyślałeś o wszystkim. Kobieta jest naprawdę cudowna!” „- Rzeczywiście jest! Kobieta posiada siłę, która zadziwia mężczyznę. Potrafi ona radzić sobie z kłopotami i dźwigać ciężkie brzemię. Ma w sobie szczęście, miłość i przekonania. Uśmiecha się, gdy chce jej się krzyczeć. Śpiewa, gdy chce jej się płakać, płacze, gdy jest szczęśliwa i śmieje się, gdy się boi. Walczy o to, w co wierzy. Sprzeciwia się niesprawiedliwości. Nie akceptuje „nie” jako odpowiedzi, kiedy widzi lepsze rozwiązanie. Daje z siebie wszystko, żeby jej rodzinie dobrze się wiodło. Zabiera swoją przyjaciółkę do lekarza, kiedy się o nią martwi. Jej miłość jest bezwarunkowa. Płacze, kiedy jej dzieci odnoszą sukces. Jest szczęśliwa, kiedy wiedzie się jej przyjaciołom. Cieszy się, kiedy słyszy o narodzinach czy weselu. Boli ją serce, kiedy umiera ktoś z rodziny lub bliski przyjaciel. Ale znajduje siłę, by żyć dalej. Wie, że pocałunek i przytulenie mogą uzdrowić złamane serce. Ma tylko jedną wadę... Zapomina, ile jest warta…“ |
|
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Silver ajsiju! Opowiadaj co u Was
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

?

haha

nie chce jej zostawic, co prawda wiekszosc czasu bedzie z mala TZ ale to jednak nie mamusia

nie obraziłaś się na mnie????