Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 10:14   #2581
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

brydzia Ty śpiochu ale korzystaj póki możesz a co z termometrem się stało, że szukasz nowego? jak nie znajdziesz to mów - kupię Ci na allegro i wyślę
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:15   #2582
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Wczoraj było tak:
Bobo test- 2 słaba kreska
Z allegro- nic

Dzisiaj:
Z allegro: cień cienia 2 kreski
No to kobieto, jest nadzieja!!! Bardzo mocno trzymam kciuki :

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
dzien dobry kobitki!

Ja juz malzowi na obiad zupe pomidorowa z ryzem ugotowalam na piersi z kurczaczka i dodalam brokulow i kalafiora Yumiii nasza ulubiona,takze z obiadem na dzisiaj spokoj.
Uch, to mój mąż by tego nie tknął - jest "uczulony" na brokuły i kalafiory A pomidorową uwielbia, więc byłaby to dla niego profanacja
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:17   #2583
brydziajones
Zadomowienie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

A Tak moja biedna psina znosi upały uwaga Heniu wita ImageUploadedByWizaz Forum1375863416.298446.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza

Edytowane przez brydziajones
Czas edycji: 2013-08-07 o 10:18
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:17   #2584
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
coś ok 40 zł

Ja płacę 35 zł.

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:17   #2585
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
A Tak moja biedna osoba znosi upały uwaga Heniu wita

słodziak
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-07, 10:18   #2586
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

Uch, to mój mąż by tego nie tknął - jest "uczulony" na brokuły i kalafiory A pomidorową uwielbia, więc byłaby to dla niego profanacja
Mój w ogóle zup nie jada, jaka by nie była
W zimie i na weselu zje rosół a tak to nic
Stary 2013-08-07, 10:18   #2587
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry kobitki!

Ja juz malzowi na obiad zupe pomidorowa z ryzem ugotowalam na piersi z kurczaczka i dodalam brokulow i kalafiora Yumiii nasza ulubiona,takze z obiadem na dzisiaj spokoj.

Za 3 godziny jade do mojej kumpeli odwiedzic ja i jej miesiecznego synusia

Dziwny bol jakby delikatny okresowy dalej jest, uczucie pelnosci w brzuchu i juz 3 razy w wc bylam...

Spalam dzisiaj do 9 jak nigdy z przerwa o 7 na mierzenie

Chyba sobie wkrecam. Ide sie wykapac i w podroz za nowym termometrem mam nadzieje ,ze jakis znajde...

Milego dzionka

Kciuki sa dla tych co ich potrzebuja
Ja też miałam takie bóle jak przed @ zaraz po owu kilka razy, jak nigdy

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:19   #2588
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
A Tak moja biedna psina znosi upały uwaga Heniu wita Załącznik 5355719

Mi też się marzy futrzak...
Stary 2013-08-07, 10:20   #2589
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
brydzia Ty śpiochu ale korzystaj póki możesz a co z termometrem się stało, że szukasz nowego? jak nie znajdziesz to mów - kupię Ci na allegro i wyślę
dziekuje kochana, poszukam jeszcze dzisiaj moze cos znajde. W razie czego bede chyba musiala Cie poprosic o przysluge

Cytat:

A mu uwielbiamyyyy moglabym brokuly i kalafiorka jesc codziennie ...gdyby nie te gazy

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-07, 10:20   #2590
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Doczytałam do końcaaaa nareszcie Was nadgonić, to trzeba wstać o 5 rano chyba

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Czy poród może obrzydzić? Facet zrobił 'ładnie' dzieciaka to musi jakoś wyjść...
Mnie to nie rusza, a jak bym straciła dla niego atrakcyjność- jego problem- przeszło by mu z czasem? raczej nie podejrzewam go o takie coś, chociaż nie wiem jak by to wyglądało naprawdę
By stracił wiele w moich oczach gdyby coś było nie tak, wiem jednak, że taka osoba jest mi potrzebna psychicznie, bo ja rodziłam sama z położną i było mi źle i smutno, nie chciałabym tego drugi raz przechodzić w samotności To jest wielka chwila...
Facet nie stoi na przeciwko krocza przecież tylko za głową i robią co mogą aby druga osioba nie widziała gorszych rzeczy...

jak dziecko chlusta mlekiem czy robi kupkę 'na bieżąco' to nie jest obrzydliwe? Nie odepchnie dziecka? Jak ktoś kogoś kocha to takie rzeczy nie powinny mieć miejsca...
widocznie może.wcale tak nie jest, że nic nie widzi, też tak sądziłam, że będę czymś zasłonięta. Pozycje porodu się zmieniały, on trzymał mi głowę, krocze miałam wysoko, niestety wszystko widział. Miał chyba żal o to, bo on na widok krwi jest baaardzo delikatny, nawet w tv jak widzi jak tam kogoś tną czy coś. Fakt faktem chciałabym by był ze względu na wsparcie, cieszyło mnie, że był, a nie chlał z kolegami i kibicował kieliszkami w momencie gdy ja cierpię, jak to zwykle bywa u chłopów, jednak już nie chcę go męczyć. Widział jak to wygląda, widział jak cierpiałam 17godzin, widziałam jak to przeżył, wystarczy

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Najlepszy czas to wiosna albo jak już jesień się zbliża... tylko, żeby tak utrafic
ja chcę wiosną, ominąć całkowicie lato. żadnych upałów w ciąży. Zimą też rodzić nie fajnie, bo pookrywana kurtką, dziecko opatulać takie malutkie. Będzie kiedy będzie, ale na razie póki mam siłę decydować, bo jeszcze nie mam problemów z cs bo to mój pierwszy, to "planuję", potem będzie mi już pewnie obojętne- byle by być

Cytat:
Też myślę, że to umacnia niech widzi przez co kobieta musi przejść aby urodzić... bo tak to facet nie ma pojęcia nawet jak to wygląda. To co widzi w filmie to widzi ale jak jego żona ma rodzić to już całkiem inne przeżycia...
Co prawda ja nie rodziłam ale tak sobie to wyobrażam
nie rodziłaś ale masz rację, tyle, że czy umacnia ale faktycznie, nie wygląda to jak na filmie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
HeyJa od wczoraj mam dość mocne bóle brzucha i leżę w łóżku, Wiki pojechał do dziadków więc mogę odpocząć. Upał u nas niesamowity, tak jak któraś napisała ciężko teraz napewno być w ciąży ale z drugiej strony, ważne żeby wogóle w niej być. Ja bardzo chciałam urodzić marzec-kwiecień no ale niestety tam na górze chyba jest plan żebym latem paradowała z brzuchem Oby
mi się marzy kwiecień maj

Cytat:

a bardzo tego nie chcę bo synek ma 2 latka i nie chcę duzej róznicy wieku, teraz byłoby idealnie
Synuś ma bunt dwulatka, okropne , ale za 9 miesięcy byłby już bardziej kumaty
bunt dwulatka- koszmar. poczekaj rok, mój się właśnie uspokoił nieco, a dawał popalić swoimi humorkami także jakbyś teraz zaszła czego Ci życzę (dalej czekam na potwierdzenie ) do czasu porodu pewnie się ogarnie chłopak taki głupi etap niestety.

Cytat:
To znaczy mogłabym niby rodzić w zimie, ale też trzeba dobrze celować
A gdyby teraz się udało to do zimy przynajmniej obcy nawet by nie zauważyli, że jestem w ciąży, potem zima, nie wychodzi się tak jak w lecie (nie pracując) i kwiecień poród, na maj kobieta dojdzie do siebie i ma całe lato z dzieckiem
Ale to takie gdybanie
dobrze mówisz najlepszy okres na ciąże

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Hej
Chciałabym się przyłączyć do starających się, ale nie wiem czy nie jest już dla mnie za późno
witaj

Cytat:
Dzień dobry
Issabelle chciałam Cię zaprosić ale pokazuje mi, że nie ma takiej użytkowniczki.

Fantastka super, że coś ruszyło na wykresie

Mój test z allegro znowu nic nie pokazał... zaczynam się martwić
Mam nadzieję, że jutrzejszy z apteki pokaże więcej

trzymam ogromne ale podejrzewam, jak się niepokoisz, okropieństwo. Tu dwie kreski, już się cieszysz, a przy następnych nic, i ta niepewność. Współczuję Ci, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze- musisz zrozumiano będziesz kolejną zafasolkowaną, mówię ci to JA

kurczę, na 13 ovu wyliczył mi okres (nie mierzę temp) a dziś patrzę a tam 15,16 co jest chciałam się Was pytać, która też będzie robić test za 6 dni, ale chyba nie ma sensu?no chyba, że przyjdzie @ a znająć mój pech, który ostatnio za mną chodzi, to będzie jak w mordę strzelił

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:21   #2591
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
No to idzie na korzyść Z żadnej kreski dziś zrobiła się delikatna kreska
A z delikatnej kreski bobo testu jutro zrobi się gruba krecha na bobo
Oby
Uciekam zaraz na śniadanie, bo prosto po teście tu wpadłam, żebyście nie czekały

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-07, 10:22   #2592
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

O jeżu jaki szłodki

Cytat:
Mój w ogóle zup nie jada, jaka by nie była
W zimie i na weselu zje rosół a tak to nic
Mój jada, ale ja jeszcze nie dojrzałam psychicznie do zrobienia zupy Mama i teściowa postawił za wysoko poprzeczkę
Stary 2013-08-07, 10:22   #2593
Leine
Zakorzenienie

Cześć

Nadrabiam Was... 4 str od wczoraj

Córę bujam w bujaczce, 2w1- trzeba sobie jakoś radzić

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Mam już 33 lata i staramy się od pół roku.
Tak sobie myślę, że chyba jestem pod zbyt dużą presją otoczenia i upływającego czasu. Ciągle nachodzą mnie myśli, że to się nie uda
Lekarz mówi, że jest u mnie wszystko ok, ale żadnych badań nie zlecił bo mówi że zbyt krótko się staramy.
Wiesz, gdybym ja nie poszła do lekarza i nie skłamała, że staram się od roku to też miały mnie w *mówię tu o I ciąży, gdzie poszłam do lekarza po około 4-5 miesiącach starań)i nie wiedziałabym, że nie mam owulacji przez długie cykle Zmień lekarza i tyle, bo na dobrą drogę to Cię nie prowadzi.... Teraz poszłam na badanie 'przy okazji' bo miałam niby infekcje, od razu się przebadałam i szafa gra.
Tak to Ty sobie możesz próbować, a np. masz coś z tarczycą czy coś, a tego 'nie czujesz' w ciele Jazda do lekarza! Innego! Ja chodziłam prywatnie i za wszystkie badanie płaciłam ja, nie żałuje, nie oszczędzałam, bo wiedziałam czego chcę i nie zamierzałam kolejnych miesięcy zaprzepaścić
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
O to ja też tak miewam i zawsze sie zastanawiałam co to. Takie nieprzyjemne klucie w srodku?
Nie wiem co to, w ciązy też tak często miewałam i to normalne... muszę się gina przy okazji spytać co to...
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Dziewczyny... dziś mam mały skok Mąż musiał mi termometru pod łóżkiem szukać, bo go zrzucił w nocy no i od razu zapytał jaka dzisiaj tempka. Powiedziałam prawdę, że jest wysoko Ale zaraz dodałam, że nie wiem, czy ta temperatura jest dobra, bo tak się wierciłam szukając termometru, że na pewno mi podskoczyła
ja sie zawsze zastanawiam jak szturchnać delikatnie tż, żeby mi tempka nie podskoczyła... zboczenie
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej! Miałam dziś zbadać krew i co? Wypiłam soczek, kawkę i zjadłam śniadanko mam nadzieję, że w pt się nie zapomnę!!!
Fantastka! Super, że skok był
ja ogarnę ovu jak dojadę do pracy, bo i tak przez tą krew jestem spóźniona
ciążowy mózg?
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:23   #2594
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Ja też miałam takie bóle jak przed @ zaraz po owu kilka razy, jak nigdy
Staram sie nie wkrecac...no ale jak mam teraz tyle czasu to czuje absolutnie wszystko..fakt faktem jestem dzis zmeczona i to dziwne uczucie oh zeby to byla fasolka...

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-07, 10:23   #2595
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
A mu uwielbiamyyyy moglabym brokuly i kalafiorka jesc codziennie ...gdyby nie te gazy
Ja dlatego bobu nie mogę za często, a uwielbiam
Stary 2013-08-07, 10:25   #2596
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Anya mam nadzieję, że @ jeszcze nie przyszła?
No nie przyszła Nie wiem co jest cały czas czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu jak na @ ( jak zawsze co miesiąc) Wolałabym , żeby już przylazła bo się niepotrzebnie denerwuję i zachodzę w głowę o co kaman
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:25   #2597
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajny piesior
Mój Husky już na szczęście nie musi cierpieć upałów bo jest w niebie

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-07, 10:26   #2598
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje kochana, poszukam jeszcze dzisiaj moze cos znajde. W razie czego bede chyba musiala Cie poprosic o przysluge
nie ma dla mnie najmniejszego problemu, więc jak coś to pisz
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-07, 10:27   #2599
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Staram sie nie wkrecac...no ale jak mam teraz tyle czasu to czuje absolutnie wszystko..fakt faktem jestem dzis zmeczona i to dziwne uczucie oh zeby to byla fasolka...
Oby była!! Trzymam kciuki
Stary 2013-08-07, 10:27   #2600
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:

Liczę ,że napewno będzie u Was fasolka

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:43   #2601
Leine
Zakorzenienie

Fantastka, Isabelle- doskonale Was rozumiem! Mój tż jest za granicą 4 rok a ja do niego dojechałam i moja rodzina myśli, że tż zarabia kokosy, skoro jest za 'granicą' zapomnieli faktu, że tż spłaca błędy młodości, no ale co tam, nie będę ich wdrażać i tłumaczyć, bo to jak grochem o ścianę....

Kamel myślę, że za szybko test robisz, to 2dni po @, więc ma prawo jeszcze nie pokazać, za wcześnie Zrobiłabym za 2 dni!

Brydzia ale słodki psiaczek!
Cytat:
Lubie jajka sadzone ale kefiru czy zsiadłego mleka w życiu bym nie wypiła
bleee, też nie lubię... sam widok mnie odtrąca maslanki też nie tknę! Chyba, że jest truskawkowa...
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
widocznie może.wcale tak nie jest, że nic nie widzi, też tak sądziłam, że będę czymś zasłonięta. Pozycje porodu się zmieniały, on trzymał mi głowę, krocze miałam wysoko, niestety wszystko widział. Miał chyba żal o to, bo on na widok krwi jest baaardzo delikatny, nawet w tv jak widzi jak tam kogoś tną czy coś. Fakt faktem chciałabym by był ze względu na wsparcie, cieszyło mnie, że był, a nie chlał z kolegami i kibicował kieliszkami w momencie gdy ja cierpię, jak to zwykle bywa u chłopów, jednak już nie chcę go męczyć. Widział jak to wygląda, widział jak cierpiałam 17godzin, widziałam jak to przeżył, wystarczy
A no tak bywa. Mój mi wczoraj powiedział, że by chciał być... |najwyżej tam padnie"

17h? Ja męczyłam się 12h ze skurczami i wydawało mi się to długo...
Cytat:
Mój jada, ale ja jeszcze nie dojrzałam psychicznie do zrobienia zupy Mama i teściowa postawił za wysoko poprzeczkę
u nas jest około 2-3x w tyg- ze względu na dziecko (mam spokój na 2 dni z obiadem a wszystkiego jeszcze nie jada bo 'nie lubi') Także ucz się, bo mrożenie zupek się potem zacznie...
Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
No nie przyszła Nie wiem co jest cały czas czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu jak na @ ( jak zawsze co miesiąc) Wolałabym , żeby już przylazła bo się niepotrzebnie denerwuję i zachodzę w głowę o co kaman
hmm... ciekawe.... może za 2 dni zrób teścik? który to dc?
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:46   #2602
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest około 2-3x w tyg- ze względu na dziecko (mam spokój na 2 dni z obiadem a wszystkiego jeszcze nie jada bo 'nie lubi') Także ucz się, bo mrożenie zupek się potem zacznie...

Kurde, a ja to nawet nie bardzo umiem zupy gotować
Potrafię ugotować rosół, pomidorową, jakieś kremy i zupę PHO.

A jakiś kapuśniak czy ogórkowa? W życiu Nawet nie wiem jak się za to zabrać

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:52   #2603
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

17h? Ja męczyłam się 12h ze skurczami i wydawało mi się to długo...
znam takie co rodziły biedaczki po 24 godziny a i tak wysłano je na cesarskie- to jest dopiero masakra

Cytat:
Kurde, a ja to nawet nie bardzo umiem zupy gotować
Potrafię ugotować rosół, pomidorową, jakieś kremy i zupę PHO.

A jakiś kapuśniak czy ogórkowa? W życiu Nawet nie wiem jak się za to zabrać
przecież zupy to najłatwiejsze co idzie zrobić, kwestia zmiany składników i kolejności wrzucania i długości gotowania

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-07, 10:53   #2604
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Anya mam nadzieję, że nie przyjdzie, a jak ma przyjść to niech przyjdzie już żebyś się nie zadręczała i nie robiła niepotrzebnej nadziei.

Carmenaa_88 dziękuję pocieszyłaś mnie z tym małym, na razie bunt jest ze zdwojoną siłą, jak zacznie ryczeć to jeszcze bije się w uda ze złości Może to nasilenie jest z powodu tego, ze rosną mu piątki, ale niestety do tego doszło spanie z nami w łóżku Jak miał dopiero 2,5 miesiąca zaczął przesypiać całe noce w łóżeczku, nie budził się nawet na picie czy pieluchę a to wielka rzadkość u tak maleńkich dzieci. I spał w łóżeczku, teraz histeria i nie będzie i koniec
I teraz w razie gdybym była w ciąży to nie mogę go raczej nosić do łóżeczka bo jest już ciężki, więc odpuściłam odnoszenie jak zaśnie, wiec będzie jeszcze gorzej, a M ma to w d... i zaśnie lub go sobie zostawi w łóżku, a mały teraz woli przez to tatę bo on Go do łóżeczka nie zanosi
Boli mnie to bo zauważyłam, że jak jesteśmy na zewnątrz to też woli tatę i za nim płacze

Brydzia życzę Ci oczywiście żeby to były objawy ciąży

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-07, 10:55   #2605
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
przecież zupy to najłatwiejsze co idzie zrobić, kwestia zmiany składników i kolejności wrzucania i długości gotowania

Ja się lepiej czuje w skomplikowanych drugich daniach, zup nie tykam
Ale może dlatego, że oboje z TŻtem wolimy zjeść coś bardziej treściwego?

Poza tym taka zupa jak kapuśniak, ogórkowa, żurek czy barszcz wymagają chyba czegoś więcej niż wrzucenia składników?
W kapuśniaku chyba trzeba odcisnąć kapustę (albo i nie), w ogórkowej zetrzeć ogórki w żurku mieć zakwas.
No same problemy

Może jak bym kiedyś zrobiła to bym się przekonała, że to łatwe. Póki co uważam, że strasznie trudne

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:57   #2606
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:

hmm... ciekawe.... może za 2 dni zrób teścik? który to dc?
Właśnie tak myślę, wczoraj zrobiłam wyszła 1 krecha ale to dopiero 1 dzień po spodziewanej @ a dziś drugi dzień po.
W ogóle mam dziś 33 dc
Stary 2013-08-07, 11:01   #2607
Kamel
Wtajemniczenie

Leine według ovuf dziś mam 4 dzień po terminie @, nie 2.
Ale może teraz miał być dłuższy cykl niż pokazuje ovu. Najdłuższy miałam 29 a ovu pokazał mi ten cykl na 25. Więc może za wcześnie.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-07, 11:08   #2608
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Carmenaa_88 dziękuję pocieszyłaś mnie z tym małym, na razie bunt jest ze zdwojoną siłą, jak zacznie ryczeć to jeszcze bije się w uda ze złości Może to nasilenie jest z powodu tego, ze rosną mu piątki, ale niestety do tego doszło spanie z nami w łóżku Jak miał dopiero 2,5 miesiąca zaczął przesypiać całe noce w łóżeczku, nie budził się nawet na picie czy pieluchę a to wielka rzadkość u tak maleńkich dzieci. I spał w łóżeczku, teraz histeria i nie będzie i koniec
I teraz w razie gdybym była w ciąży to nie mogę go raczej nosić do łóżeczka bo jest już ciężki, więc odpuściłam odnoszenie jak zaśnie, wiec będzie jeszcze gorzej, a M ma to w d... i zaśnie lub go sobie zostawi w łóżku, a mały teraz woli przez to tatę bo on Go do łóżeczka nie zanosi
Boli mnie to bo zauważyłam, że jak jesteśmy na zewnątrz to też woli tatę i za nim płacze
wszystko minie kochana mój akurat OD ZAWSZE od urodzenia był ciężki, także bunt dwulatka był po prostu kolejnym etapem. Również przechodziłam okres gdy spał ze mną w łóżku, i również mąż miał to gdzieś czy przenosić go czy nie. W końcu on i tak jest wiecznie za granicą, to on może tydzień z nim pospać, potem ja mogę oduczać Igorka spania ze mną. Zresztą wszystkiego sama go nauczyłam. Musiałam sama przeżywać etap odstawianie smoczka, uczyć robienia do nocnika i ubikacji, musiałam go uczyć tego i tamtego-wszystko sama. Wymagało to dużej cierpliwości, bo nie mam nikogo by mi pomógł.
Ale za to mogę stwierdzić, że mam mocniejszą psychikę niż kiedyś.
A to, że jest za ojcem też minie, teraz jest spowodowane tym, że tatuś na wszystko pozwala, dzieci tak mają. Synowie zawsze są za matkami- zawsze

Cytat:
Ja się lepiej czuje w skomplikowanych drugich daniach, zup nie tykam
Ale może dlatego, że oboje z TŻtem wolimy zjeść coś bardziej treściwego?

Poza tym taka zupa jak kapuśniak, ogórkowa, żurek czy barszcz wymagają chyba czegoś więcej niż wrzucenia składników?
W kapuśniaku chyba trzeba odcisnąć kapustę (albo i nie), w ogórkowej zetrzeć ogórki w żurku mieć zakwas.
No same problemy

Może jak bym kiedyś zrobiła to bym się przekonała, że to łatwe. Póki co uważam, że strasznie trudne
w sumie każde danie wymaga jakiejś roboty. kapustę wystarczy dosłownie przepłukać, pokroić i wrzucić do wywaru, a ziemniaki w kostkę ugotować osobno i potem wrzucić jak kapusta będzie miękka, bo się nie ugotują z kapustą. dowalić koncentratu i tadaaam
sama również nie przepadam za zupami, ale ile idzie jeść "suche" jak to mówi moja bratowa.
Wiadomo, każdy w czymś innym czuje się dobrze i co innego lubi

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-08-07 o 11:11
Stary 2013-08-07, 11:11   #2609
anyaG25
Rozeznanie

Właśnie dostałam nowy termometr!! Microlife Od @ zaczynam mierzyć nowym
Stary 2013-08-07, 11:15   #2610
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Leine według ovuf dziś mam 4 dzień po terminie @, nie 2.
Ale może teraz miał być dłuższy cykl niż pokazuje ovu. Najdłuższy miałam 29 a ovu pokazał mi ten cykl na 25. Więc może za wcześnie.
Zrób nam foto tych testów, ocenimy co tam ci wyszło

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości