|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
U lekarzy to samo.Ale ten specyfik mnie skusił, bo mam cykora przed porodem naturalnym - a właściwie samym wyciąganiem małego z foki Tym bardziej, że okazuje się, że jednak żaden mikrusek z niego nie będzie ![]() W każdym razie ostatecznie kupiłam, jak przyjdzie i faktycznie w kulminacyjnym momencie będzie zużyty to napiszę o wrażeniach Cytat:
A ja Wam powiem, że jest mi trochę źle z tym, że mam na pokładzie nieogar. Wszystko już kupione i gotowe, ale są nierozwiązane kwestie a ja nie lubię czegoś takiego ![]() 1. Imię - ja mam jeden bardzo mocny typ, ale tż mi staje okoniem i wymyśla takie, które mi nie podchodzą Musimy koniecznie pocisnąć temat w tym tygodniu, bo mieć na tym etapie bezimienne dziecko to lekka przeginka 2. Nie wiem w końcu gdzie rodzić - ten ostatni debil, który jest jednocześnie zastępcą ordynatora w szpitalu w moim mieście, tak mi obrzydził ryzyko przebywania z nim w jednym pomieszczeniu, że wręcz poważnie biorę pod uwagę rodzenie w innych miastach Kuzynka tż opowiadała, że podczas jej porodu się nie popisał.3. Nie wiem w końcu z kim rodzić - cały czas trzymałam front, że albo będę sama, albo ewentualnie z mamą, bo tż za bardzo się denerwuje, nie ma do mnie cierpliwości i mógłby się tam odbyć cyrk Ale zajęcia na sr dały mi do myślenia i już nic nie wiem. W razie gdyby był tż to raczej tylko do momentu kiedy dziecko zaczęłoby wychodzić Myślałam o pomocy pod prysznicem, na piłce, masowaniu itd ![]() Może macie jakieś sugestie dla skołowanej ciężarówki ?---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ladan, no to rewelka! Gotowe mieszkanko już coraz bliżej na horyzoncie
|
|
#2822 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Możesz mi też wysłać?
marta1092ld@wp.pl |
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
wzcoraj robiłam, bo stary nałapał dorszy a nie mam miejsca w zamrażalce. Także zapraszam, akurat zdążysz dojechać, za kilka dni będą najlepsze
Cytat:
Misia, logoasia, Ladanseuse, Amelko, gratulację tygodni. ![]() A przy okazji ja dzisiaj zaczynam 34 więc liczę z OM pomimo, że mam przesunięty termin w karcie)
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Rowniez gratuluje ALicji
![]() Ja juz wrocilam upal ;/
|
#2825 |
|
BAN stały
|
A u mnie dzisiaj chłodno, ale już słońce wychodzi
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak najlepiej ![]() ad2. weź pod uwagę, czy do innego miasta na pewno zdążysz. Jeśli tak, to poczytaj opinie i nie dodawaj sobie stresu ![]() ad3. tż może być tylko do czasu partych Ja sbie z mamą nie wyobrażam, a tż jak nie ma do mnie cierpliwości na co dzień, tak przy porodzie spisał się na medal
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja uwielbiam chlebek bananowy ![]() Ooooo będę bardzo wdzięczna ![]() Chyba zostawiłam namiar w K. ![]() widzę,że już mam, dzięki wielkie!!!!!! ![]() :![]() ![]() : *
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-07 o 10:50 |
||
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i stad anemia, bo zelazo z miesa lepiej die przyswaja niz z warzyw. Lykasz zelazo?
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale normalnie jak widzę fotki przed a teraz to aż mi się micha cieszy!!!! kocham nasze mieszkanko w każdym bądź razie jak zrobią te cokoły to im zostaje łazienka a Dawid będzie musiał podziałać z resztą... ale tak jak mówię malowanie pn, wt (kuzyni) a później już jakoś mam nadzieję, że ruszymy... wtedy jak położy panele u małej to zacznę przenosić powoli rzeczy (mimo, że dalej będą robić łazienkę)
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan no już zaczyna wyglądać- oby tak dalej
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak gorąco,że żyć się nie da....
Mam doła ryczeć mi się ciągle chce na nic nie mam chęci. Na dodatek przykopałam wczoraj przez przypadek w łóżko i najprawdopodobniej złamałam małego palca u nogi Nie mogę nim ruszyć palec cały spuchnięty, stopa cała sina...
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Oomatko kolejne dzieciatko na forum !!!!!
aaaa SUPER ) gratulujemy i sciskamy z Jasiem !!Ejj tez chce Ale zobaczyc Szok zrobilam sobie frencha na stopkach nafucałam sie przy tym niemilosiernie ale jest ok ;D Wogole to czasem sie tak obawiam o malego bo czesto mi sie wbija z prawej strony pod zebra. Staram sie wtedy prostowac ale czasem musze sie schylic czy zgiac i czuje takie chrupanie jakby pod tymi moimi zebrami. Normalnie w takim momencie mnie strach ogarnia ze Jasiek ma tam nozki i mu je polamie ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(no wyłączając te upały, bo w takie dni to tylko chłodnik mi wchodzi i mizeria).Cytat:
![]() Co do towarzystwa przy porodzie to ja w sumie nie mam wielkiej opcji wyboru ale tak jak na początku myslałam, że będę chciała rodzić sama, tak teraz cieszę się, że siostra ma ze mną być. A tż może z Tobą zostać tylko do któregoś momentu, zawsze to jednak wsparcie, które pomaga sobie poradzić
|
||
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl wg mojego poradnika o kp z owocow mozna; jablka, pomarancze, mandarynki, kisi, banany, brzoskwinie, nektarynki ewent borowki jagody truskawki aronka jezyny maliny.
Niezaleca sie owocow z puszki ![]() Jakis optymistyczny ten poradnik - wczpraj go znalazlam porzadkujac sterye gazetek i broszurek ciazowych
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lepiej ostatnia niż za wcześnie masz urodzić
![]() Cytat:
Mój mąż jest tym zeschizowany, bo jak poród ma być gorszy, to ja po prostu padnę już na poczatku...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tassia - co do potasu - zbadaj sobie poziom, to kosztuje u mnie 6 zł. niedobór potasu odpowiada za skurcze tak jak i magnezu, ale potas trudniej wyrównać. Ja biorę na receptę kalipoz i bez recepty aspargin z polecenia lekarza, także na pewno można Witam się w 34 tc i zbieram się do dentysty
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
motyl, maharet poszło
proszę ![]() Angel dla mnie oparcie tż jest najważniejsze, nikt nie zna mnie tak jak on i nie krępuje mnie poród przy nim. Był przy pierwszym, uznał to za bardzo wartościowe przeżycie, wie jak ciężko mi było i teraz również bedzie
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-07 o 11:02 |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
coś bym musiała zjeść
ale na nic nie mam ochoty
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo czipsy
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno w koncu sie dogadacie, popieram matal czasami lepiej poczekać do rozwiązania ![]() co do szpitala to nie poomoge ale lepiej wybrac jakis w miare blisko ja tez nie chcialam rodzic z TŻ , on tez nie chcial, ale sie nam jakos zmienilo i jak bedziemy mogli to przejdziemy przez to razem
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dziewczyny ja mam już dość upałów, zwłaszcza tej duchoty w nocy. Dzisiaj normalnie jak wstaliśmy znaczy mąż do pracy przed 5.00 ja po raz setny do wc-zauważyłam, że pościel jest tak od nas mokra, że można by było pot z niej wycisnąć. Dlatego teraz się pierze, zara na balkon a ja prysznic, bo nie wyrabiam. Zrobiłam zupę ogórkową, zaraz zrobię jeszcze pranie ciuszków, bo przybyły. I chyba zrobię kepisz w szafce ze swoimi ciuchami albo przygotuje w końcu półke na rzeczy do szpitala .
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- ja mam troche podpuchniete i w nocy prawie nic nie schodzi, w te upały gorzej pouchne;/
|
|
#2845 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
2. Wiesz co, poważnie biorę pod uwagę szpital 20 km od domu, to jest raczej moment autem. Tam w dodatku znajoma jest "szefową" położnictwa, na pewno dopilnowałaby żeby wszystko grało ![]() 3. No właśnie ja też jestem taką osobą, że wolałabym mieć kogoś obok. Mama jest w tym wypadku świetną kandydatką, bo jest "zaprawiona" w szpitalach, nie panikuje, jest wyrozumiała itd. Ale kiedyś wspomniała, że "chyba pękłoby jej serce gdyby była wtedy obok" - teraz się tego wypiera i twierdzi, że nie to miała na myśli Ale ja nie chcę jej dawać jakichś negatywnych emocji. Ponadto akurat nie wyobrażam sobie pluskać się pod prysznicem w jej obecności Niby pierdoła, ale akurat z tym to wolałabym mieć obok tż, który by mnie tam wtargał. No i mniej mi "przeszkadza" kiedy na moją fokę patrzy tż niż mama ![]() Mam nadzieję, że uda nam się być razem z tż na zajęciach sr kiedy będzie o partnerze podczas porodu. Może wtedy razem zdecydujemy.
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2. Poczytaj oopinie i jak zdążycie do innego miasta to może lepiej jedź. ad3. Ja mogę mieć tylko TŻ, mama by się popłakała jakby widziała, że mnie boli.
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
jednak nasze kciuki jak zwykle niezawiodły![]() ![]() ![]() ![]() taka kruszynka i 10 pkt ![]()
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Ciesze sie, ze widac postepy :thumbup:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

U lekarzy to samo.
Tym bardziej, że okazuje się, że jednak żaden mikrusek z niego nie będzie 

zaczyna wuglądać, super!!

29.09.2012 r Na zawsze razem..