|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Mało mnie, bo przez te upały nie dajemy już rady
Cytat:
2. Zazwyczaj na śpiocha, bo jak na żywca to mnie gryzie ![]() 3. w pampersie i położna odejmuję na oko wagę pampka
|
|
#872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
2.na żywca 3.w pampku Cytat:
Tulę Hej ho! Nie no nie wytrzymam z tymi turystami.Wczoraj facet mnie pyta czy cena za pokój (25zł) to jest ze śniadaniem? Nie dogodzisz wszystkim..... Dziś na obiadek babka ziemniaczana
|
|||
|
|
|
#873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i za handel - ja też po dzieciach sprzedaję, aktualnie mam sporo aukcji wystawionych - ubranka, leżaczek, 2 dni temu sprzedałam pakę zabawek - grzechotek, kula do raczkowania z fp, misia edusia, pluszaki (których nie trawię) za całkiem sporą cenę![]() [QUOTE=angel166;42133235]Dobra obiad zrobiony, spacer zaliczony, mała spi, więc mam chwilę czasu oby nie wstała nim zdążę coś skrobnąc![]() a w ogóle przez te zadymy Jagodowe zpomniałam Wam napisac,że drugie śniadanie i obiad(jak jest drugie danie) już od tygodnia Jagoda je sama ![]() o to się tzet faktycznie postarał super! ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Cytat:
za stanieCytat:
2. na żywca, moja nie protestuje, patrzy z zaciekawieniem 3. w pampersie samym suchym
|
|
#874 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Na śpiocha. 3. W pampku, a potem pielęgniarka odejmuje ze 100 gr, zawsze zmieniam przed wizytą u lekarza i jest w miarę świeży tzn nie przepełniony .:pr zytul:Cytat:
z czasem na pewno będzie lepiej, nie upilnuje się psa, który lubi uciekać, pies tżta ciągle uciekał i tylko szczęśliwy traf chyba sprawił, że nic mu się nie stało i zdechł ze starości...---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
. Jakoś wolę oddać ciuszki i zabawki po Kindze, w ogóle mi nie szkoda, a sprzedać byłoby mi jakoś źle .
|
|||
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
1. Pediatra powiedziala żebym dawała co 2 dzien latem, a później codziennie. 2. Nigdy nie obcinalam podczas snu, ale musze spróbować ![]() 3. Teraz juz wazymy się w pampersie
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Kochana a powiedz mi za ile udało Ci sie sprzedać kule do raczkowania z fp? Pytam bo też wystawiłam taką na licytację i licytują ![]() Jeszcze mają dwa dni ![]() Super że też Ci handel idzie ![]() Co do leżaczka to może spróbuj też na tablicy wystawić. Ja obracam allegro i tablice Dzisiaj robie foty wózka i też wystawiam bo młody sie wygina w nim jak kiedyś Jagódka od Angel ![]() Kupujemy parasolke bo słowo daje że wychodzenie na spacer z tym dzieckiem jest coraz większą katorgą
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-07 o 08:55 |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie, mała je serek to mam chwile
trudno będzie gruba ale spokojna ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- U nas dziś 37st także zje śniadanie i idziemy z rana do sklepu
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnie dwa dni spędziłyśmy z Zuzią na basenie a jak wracałyśmy do domku gdzie jest 30 stopni to obie padałyśmy. Dzisiaj raczej nigdzie nie wyjdziemy bo 37 w cieniu ma być. Tamlin tulę mocno Nie obwiniaj się kochana. Ivoncia dla Alanka za stanie,to teraz chyba tylko moja nie stoi.![]() Angel dla Jagódki za samodzielne jedzenie.
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Hejka moja mała miała 3dni biegunkę ale juz jest ok
a co do witaminy d to ja daje zestaw witamin cebionmulti tak mi pani dr kazała
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas duchoty ciąg dalszy. Mamy 29 stopni w mieszkaniu i nic nie możemy schłodzić ![]() Wiatrak chodzi na okrągło i nic to nie daje. Wczoraj Jasia zostawiłam na dłużej u opiekunki, żeby w mieszkaniu nagrzanym nie siedział a sama wybrałam się na zakupy i udało mi się kupić 3 sukienki Ja witamine D daję cały czas, obcinam Jasiowi paznokcie na żywca i waże na golasa
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martw się kochana, mój też nie staje
W ogóle to dzień dobry bardzo dawno mnie już nie było, ale udało mi się wszystko nadrobić!!Wzięliśmy się z tż-tem troszkę za odświeżenie naszych małżeńskich relacji, dlatego jest mnie mniej a od poniedziałku tż ma urlop, więc pewnie gdzieś wyjedziemy u nas też upały nieziemskie, więc mały non-stop się pluska w basenie, a uwielbia to no i mamy czwartego zęba - druga górna jedynka ![]() postaram się zajrzeć później, mam nadzieję, że się uda zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i ich mamuś, oraz wszystkiego dobrego dla świętujących maluszków |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Wylałam właśnie hektolitry potu podczas skalpela ale zrobiłam
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tablicy też leżaczek wystawiony, ale piszą mi ludzie propozycje, że np. kupią ale za 100zł i jak pokryję przesyłkę Ja nic nikomu nie wydaję, bo raz, że nie mam komu (choć pewnie na upartego by się ktoś znalazł), a dwa i przede wszystkim dlatego, ze ja nie dostałam absolutnie NIC od nikogo, ani od koleżanek, ani od rodziny, mimo, ze są dzieci 3-4-6 letnie
|
|
#884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż miał na allegro wystawiony daszek jako przedmiot,a w opisie było napisane że cena Kup teraz dotyczy 1 m2 daszku,a baba przysyła pytanie który daszek jest za 80zł?(bo bylo kilka zdjęć)
|
|||
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
to bedzie tak jak u nas że ponarzekałam a niebawem hop, i wstał sam matko, Ty znikniesz jak tak sie bedziesz "skalpelować" ![]() Masz cudną figure a jeszcze Ci mało ![]() Cytat:
Ja też nie daje nikomu bo też nic nie dostałam, więc wole sprzedać, przyda sie jakiemuś maluszkowi, no i ja potem mige w zamian kupić coś małemu ![]() Popraliśmy z tżtem materiały z wózka, a jak wyschnie to focie i wystawiam A co najlepsze że tż mi powiedział że mam już wozek nowy zamawiać (parasolke) Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-07 o 13:30 |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
My już po Mel B, a wieczorem zaliczymy Skalpel. Umieram.
|
#887 | ||
|
potworkowa
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
uf, ja po interwałach, leje sie ze mnie ciurkiem
![]() przyszlam się pochwalić, że Oliwka sama wstaje do pchacza i z nim chodzi ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
co do pytań: 1. daję jak sobie przypomnę ![]() 2. na żywca, czasami z totalnym rykiem, bo owsik nie usiedzi minuty na dupce. 3. na golasa. ważyłam ją tydzień temu i ważyła 8085g, niby ładnie dobija do potrojenia wagi na roczek, ale jak będziemy we wrześniu do szczepienia, to muszę zapytać, czy nie za mało waży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
|
|
|
|
#889 |
|
potworkowa
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamu
no co, ćwiczące społeczeństwo
![]() i powiem nieskromnie - zajrzyjcie sobie do wątku ze zdjęciami w klubie
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały.
Cytat:
![]() Ja tylko podziwiam że w ten upał dajecie rade ćwiczyć ![]() Ja w domu sie ostatnio narabiam naprawde ostro bo tż ma wolne to w chacie aż lśni więc do ćwiczeń bym nie dala rady sie zabrać A u nas w cieniu 39 stopni, w domu 30
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej hej dziewczyny
![]() Melduję się ledwo żywa nie z powodu upałów ale z powodu dopiero co ukończonego kociokwiku w pracy Cytat:
ad. 2 Sonia pozwala się obcinać na żywca - bardzo ją interesuje co ja robie i obserwuje każdy paluszek Ad.3 Zawsze w pampersie bez ubranka. W gabinecie zimą jest cieplutko.
|
|
#892 | |
|
potworkowa
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast moja znajoma przy 1 wszystko dostała włącznie z łóżeczkiem fotelikiem wózkiem tylko że używane i nie potrafiła docenić wszystko poniszczone.Teraz też już co nieco dostała m.in. fotelik i leżaczek i też nie docenia |
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek
Cytat:
Ula, mialam dopisać że nie daje nikomu bo też nie mam komu dawać. A że u mnie są znajomi raczej skąpi, więc niby z jakiej okazji mam obdarowywać ? Jak wygram w totka to bede rozdawać w rodzinie wszyscy mają dzieci wyrośniete więc chyba lepiej sprzedać a nie kisić w szafie![]() Chociaż tak jak kiedyś pisalam, żal mi sprzedawać ![]() Kuuuuurde, Alan nauczył sie wstawać w wyrze i teraz na drzemki nie chce chodzić tylko wstaje i marudzi
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-07 o 14:23 |
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z drugiej strony też nie mam dostępu do klubu, a szkoda, bo może jakbym widziała na własne oczy te zdjęcia przed i po, to też może bym się wzięła za ćwiczenia, a tak mi się nie chce wiem, że wiele nie trzeba, tzn. ja nie chcę schudnąć, tylko wyrzeźbić sylwetkę, ale nie mogę się zabrać...u nas upał nieziemski - Franko śpi a woda w baseniku już się grzeje ![]() kupiłam mu właśnie na all 20 słoiczków, bo będę mu zaprawiać malinki i inne owoce, tak tylko w soku własnym i mam pytanie do kobitek bardziej obytych z tematem: czy mogę tak zrobić z każdym owocem, np. nektarynki czy coś w tym guście?? |
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
I co i
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Jest! Przebił sie! Lewa, dolna jedynka! Ledwo go widać ale słychać pod lyzeczka idzie jeszcze prawa, dolna, i na górze dwie jedynki
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-08-07 o 15:41 |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziś wyszła górna jedynka, także mamy już 3 zęby. Kolejne 3 w natarciu |
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że wkręciłam się w ćwiczenia i sprawiają mi ogromną przyjemność.
Z tym, że przy tych temperaturach to pod koniec umieram. Ale widzę efekty i to bardzo motywuje. A jak ktoś potrzebuje motywacji to niech zajrzy na fb na profil Ewy Chodakowskiej... na mnie zawsze działa. ![]() U nas przebiła się druga, górna jedynka. Cytat:
Oby Jagódka była teraz już spokojniejsza. ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Wkleiłaś jakieś swoje fotki?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

?
Z góry dzięki za odp 

za wizytę i za handel - ja też po dzieciach sprzedaję, aktualnie mam sporo aukcji wystawionych - ubranka, leżaczek, 2 dni temu sprzedałam pakę zabawek - grzechotek, kula do raczkowania z fp, misia edusia, pluszaki (których nie trawię) za całkiem sporą cenę
oby nie wstała nim zdążę coś skrobnąc
z czasem na pewno będzie lepiej, nie upilnuje się psa, który lubi uciekać, pies tżta ciągle uciekał i tylko szczęśliwy traf chyba sprawił, że nic mu się nie stało i zdechł ze starości...