|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław !!:-)
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła okulary w Fielmanie i wie jakie są warunki gwarancji? Cypisek mi wyrwał rączkę i chciałam oddać do naprawy, nie wiem czy mam za to płacić? Rok od kupna minie mi w sierpniu.
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Jak masz tą karte od nich to nic nie zapłacisz bo to jest to ubezpieczenie na rok, że nawet jak zgubisz to dostaniesz nowe. U mnie cała rodzina ma okulary z Fielmana ale nie pamietał zeby komus cos sie przydarzylo. Drobne poprawki robia zawsze od reki.
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
A jutro....otwarcie Arkad
![]() Dziś tam byłam i kończą już w środku, malują, dokręcają - na razie wszędzie brudno, ale w witrynach już się pojawiają pierwsze manekiny. Akwarium jest, sięga 2 piętra (od poziomu -1) z tego co pamiętam, ale nie ma tam rekinów tylko małe rybki (duuuuzio małych jybek )- chyba że nazywają sie rekinki czy coś w tym stylu bo ja się nie znam ![]() Arkady - większe od Galerii, mniejsze od Pasażu. Ale wg mnie lepiej niż w Pasażu można się w nich zorientować ![]() EDIT: Impersona, co za drapieżny av ![]() EDIT2: Byłam i drugi raz. I...jednak są rekiny Mniej więcej półmetrowe, ale są wśród innych rybek
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2007-04-24 o 17:19 |
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
halo
a wiecie moze czy beda jakies promocje jutro w arkadach? bo wybieram sie na zakupy i nie wiem czy warto pojsc, czy tez odrazu skierowac sie do pasazu Hmmm? |
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, nic nie słyszałam o jakichś promocjach specjalnych
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pójdę obejrzeć rekiny <LOL>
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
EDIT: Impersona, co za drapieżny av
[/QUOTE]Trzeba jakoś nadrabiać miną ![]() Ja wysłałam 6 aplikacji do Pasażu Grunwaldzkiego wczoraj, proszę o kciukasy. Szukam intensywnie pracy, ale na razie dość wybrednie
|
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odp
Impresona napewno ktos sie odezwie, caly Wroclaw szuka pracownikow Sikoreczka chyba dolacze i tez poogladam rekiny ...
|
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że wpadnę do Arkad
Do Pasażu mi się nie chce, za daleko.A co do spotkania, który był w piątek - było całkiem miło i sympatycznie... w trójkę Dziękuję Sunny Tiger i Sikoreczkę 111 za obecność!
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sikoreczko nie poznałam Cię przez tą zmianę avatarka !
Śliczne zdjęcie Cytat:
Spotkanie trzeba powtórzyć niebawem koniecznie |
|
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
Ja wysłałam 6 aplikacji do Pasażu Grunwaldzkiego wczoraj, proszę o kciukasy. Szukam intensywnie pracy, ale na razie dość wybrednie
[/QUOTE]Wszystkie trzymamy Na pewno sie ktoś odezwie. Byłam wczoraj rano w Pasażu - straszne tłumy, nie sądziłam ze przed 12 tyle ludzi będzie , masakra jakas - widzialam na kilku sklepach ogłoszenia ze poszukują pracowników. Jak dla mnie to strasznie skomplikowany ten Pasaż, pokręcony jakiś, łatwo sie zgubić. A juz wyjazd z parkingu masakra , krążyłam chyba z 10 min. zanim udało mi sie trafić na bramki wyjazdowe i jeszce wcale nie napisali ze wyjade od strony ul. Grunwaldzkiej, dopiero przed sama bramką jak juz nie da sie zawrócić. Do tej pory nigdy na żadnym parkingu nie miałam takich przebojów.Owszem sklepy są super, kilka tych z moich ulubionych Uwaga donosze ze w Saturnie wiele rzeczy z AGD ma naprawde dobre ceny. Wiem bo porównywałam w kilku sklepach i wszystko tam wczoraj kupiłam, bo jeszce wytargowałam spory rabacik. |
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w multikinie w arkadach szukają ludzi do pracy
![]() A ja dziś pierwszy dzień... i pierwsze starcie w walce o grafik - mam byc na pol etatu, a na pierwszy tydzien mi dali 37h ![]() EDIT: UWAGA, właśnie dostałam sms od kierowniczki że (mam wolne ) ARKADY OTWIERAJĄ DOPIERO W SOBOTĘ.Czyli że nadzór budowlany znowu zadziałał. |
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie to pierwotnie miało byc otwarcie 28.04, potem przyspieszyli no i i tak wyszło że 28.04. Jakby ten pośpiech był komuś potrzebny
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciukasy
Na razie się nie odezwali ![]() Byłam dziś w Pasażu, podoba mi się zdecydowanie, chociaż po sklepach nie chodziłam, bo byłam z synem. Fajny plac zabaw jest na samej górze ![]() Siupy z tymi Arkadami. No ale może to i lepiej, głupio tak otwierać sklep, który nie jest jeszcze gotowy. Mam pytanie do doświadczonych poszukiwaczek pracy- ile czasu mniej więcej musiałyście czekać aż się odezwą, jak wysyłałyście swoje aplikacje? Ja czekam od poniedziałku i się zastanawiam, czy jest szansa , że jeszcze się ktoś odezwie Dziś cały dzień byliśmy w zoo, cudnie było- jak ja kocham te szympansy Są urocze i takie... ludzkie Mojemu synkowi za to najbardziej spodobały się "małe ssaki" , czyli lemury itd.
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w zoo tydzień temu
![]() Jesli chodzi o mnie to wysłałam pierwsze zgłoszenie z CV w sobotę, w poniedziałek się odezwali, we wtorek rozmowa, w sobotę pierwsze szkolenie. Fart
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnam miec jakieś super-znizki, nie uwazacie?
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w niedzielę byłam w ogrodzie japońskim... ehh tam jest poprostu pięknie <LOL>
|
|
#924 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
trzymac w klatce szympansa to tak, jakby trzymac w niej piecioletnie dziecko. co za tym idzie...moze sie okazac, ze taki szympans ma wiecej samoswiadomosci niz twoj syn. dziwne, co? dlatego mnie nie bawia szympansy trzymane w klatce. nie czuj sie bron boze urazona tym, ze porownuje twoje dziecko do szympansa. mojemu malemu bratu wytlumaczylam te kwestie porownujac do szympansa jego samego i nie poczul sie urazonym, ale zajarzyl sprawe. jestem absolutnie przeciwko trzymaniu naczelnych w klatkach i calym sercem popieram projekt wielkich malp. dlatego twoja wypowiedz nieco mnie zbulwersowala. |
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci- nie gniewam się, bo nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Dla mnie te szympansy są ludzkie, co dosłownie napisałam. A skoro są ludzkie, to oczywistym jest dla mnie, że cierpią w klatce.Również jestem przeciwniczką wyłapywania zwierzaków i zabierania im ich środowiska, co nie zmienia faktu, że to cudownie zobaczyć takiego szympansa. Gdyby nie był w ZOO, to raczej nie miałabym możliwości. Podobają mi się bardziej takie parki-safari. W Czechach i Niemczech takie zwiedzałam. Tam zwierzaki sobie biegają luzem po wielkich polach, nie mają ograniczeń klatkowych, a ludzie mogą sobie tylko raz na ileś godzin przejechać autobusem i sobie z daleka popatrzeć (np. przez lornetkę), co robi np. orangutan. Chociaż mnie (mimo, że w szympansach się zakochałam) bardziej uderzyło w jakich warunkach trzymają słonia. Ten biedak nie ma w ogóle gdzie się ruszyć, ma tylko tyle powierzchni, żeby zrobić ze 3 kroki. Przecież przez ten brak ruchu on nie dość, że się męczy, to może szybciej umrzeć, bo taki brak ruchu i dla ludzi i zwierząt tak samo wpływa źle na serce.
|
|
|
|
#926 |
|
BAN stały
|
ten slon prawdopodobnie jest calkowicie gluchy i w duzej czesci slepy, wiec wisi mu, gdzie przebywa. skad wiem? bo slonie, ktore rodza sie w niewoli przejawiaja niemal w 100% takie objawy.
niektore zwierzeta laza wzdluz ogrodzenia, inne okaleczaja sie lub przejawiaja jeszcze bardziej wymyslne stereotypie. slonie...slepna i gluchna. jesli zas chodzi o obserwacje zwierzat w zoo...to tak, jakby zamknac w klatce uposledzone dziecko i pokazywac je wszystkim jako przedstawiciela homo sapiens. zwierzeta w zoo nie sa normalne. |
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten słoń zresztą bujał się dziwnie, słonie się tak nie bujają chyba (nie widziałam nigdy słonia w jego warunkach poza programami na animal planet, więc dokładnie nie wiem). Dobra, jak już chcą je przywozić do Europy, to niech im chociaż warunki stworzą, takie jak np. właśnie parki safari, ale bez zbytniej nachalnej obecności człowieka. Parska na ludzi taka pawianica, a ludzie mówią (sama słyszałam) "widzisz jak parska, te pawiany są bardzo wredne i agresywne". A nikt nie pomyśli, że ta pawianica akurat karmiła swoje maleństwo i nie życzyła sobie cudzej obecności i rozpraszania. Ludzie się naoglądali filmu "Madagaskar" i myślą, że zwierzęta może jeszcze do zdjęć im będą pozować. |
|
|
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej wyszłam w moim wypadku oznacza dwie (zadawalajace mnie )prace Pozdrawiam
Edytowane przez dreambaby Czas edycji: 2007-04-26 o 08:53 Powód: nawias w złym miejscu:P |
|
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
eh dalej maja te szympansy w zoo? a ten biedny orangutan tez tam dalej siedzi po srodku swojej klatki?ja tam dawno nie bylam ze wzgledu ze nie moge sie patrzec jak one sie tam mecza
![]() kiedys mialam plan zeby porobic zdiecia i wyslac je do Londynu do Monkey World, bo oni tam ratuja takie biedne malpy czlekoksztaltne trzymane w niewoli, a najlepiej by bylo jakby nasze zoo nawiazalo z nimi wspolprace i stworzylo godne warunki do zycia dla tych czlekoksztaltnych ... eh marzenia edit: wlasnie weszlam na strone Mankey World i przeczytalam ze Jim Cronin zmarl w marcu moze go kojarzycie z programu Malpi Bizens ktory leci w Animal Planet
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
madarynko- siedzą tam dalej
Ja porobiłam fotki, uchwyciłam wielkość klatek, wybieg też sfotografowałam. Orangutan to już ma całkowicie za ciasno, nie mówiąc, że nie wiem czy tak jest zawsze, ale on wczoraj nie mial możliwości wyjścia na dwór Przecież on jest ogromny, musi rozprostowac kości, pobrykać. Siedzenie na tyłku 24 h na dobę i jedzenie, jedzenie i jeszcze raz jedzenie nie jest w naturze orangutanów. Serducho zarośnie mu tłuszczem. szympansy to sobie chociaż łaziły, a orangutan siedzi i tylko ciągle dokładają mu jedzenie. Dobić go chcą chyba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

)- chyba że nazywają sie rekinki czy coś w tym stylu bo ja się nie znam 

Śliczne zdjęcie
- widzialam na kilku sklepach ogłoszenia ze poszukują pracowników. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)