Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 13:01   #331
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Bal to bal. A wesele to impreza rodzinna.
ja myslę inaczej Nie ma sensu naprawde się dłużej spierać bo żadna z nas zdania nie zmieni
Cytat:
Napisane przez agatuch Pokaż wiadomość
Jedno z nich

I znowu o coś spytam...
Mam takie buty jak w załączniku, kolor to chyba ecru ;p
Miałam je na jednym weselu, okazały się baaardzo wygodne i rozważam teraz, żeby ubrać je na ślub i wesele plus coś tam kupić na zmianę później.
Co myślicie?
takie troche mało eleganckie...
jesli okazały sie nparawde takie wygodne to je bym zostawiła na zmianę a kupiłabym cos bardziej eleganckiego na wielkie wejście na początek
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:01   #332
ana909
Erudycja

u mnie bedzie kilkoro dzieci, z mojej strony tylko moja siostra, bedzie miala 12 lat, bo siostrzebnica zajmie się brat, ktory nie idzie na wesele. Z Tzta strony bedzie kilkoi jednego bym wcale nie chciala bo to taki typowo wiejski bachor ktory biega krzyczy i przeklina.
Stary 2013-08-07, 13:05   #333
Aasikk
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM20

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
A poprawiny robicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My robimy bo mamy w cenie przyjęcia weselnego, więc głupio byłoby nie zrobić. W związku z tym że są praktycznie "za darmo" zapraszamy wszystkich gości.
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:07   #334
velika
Winter is coming

Idę w sobotę na pierwsze przymiarki Na pierwszy ogień Łódź - akurat będę na zakupach, dzwoniłam do Madonny i mogę wpaść, przy okazji odwiedzę może coś jeszcze I nie trzeba się umawiać
Mam nadzieję, że będą mieli jakieś niedobitki Pronovias w przecenie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:08   #335
ana909
Erudycja

my za poprawiny doplacamy 1tys za sale, i okolo 400 zł za obsługę. Na obiad dokupimy świeze mieso, a reszta na stolach bedzie z wesela.
Stary 2013-08-07, 13:10   #336
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
też uważam, że to nie zbrodnia, dla mnie osobiście to czysta przyjemność ale chyba jesteśmy tu tylko dwie
Zobacz, jakie wyjątkowe jesteśmy

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja myslę inaczej Nie ma sensu naprawde się dłużej spierać bo żadna z nas zdania nie zmieni
Wymieniłyśmy zdanie i okej

Świat byłby nudny, gdyby wszyscy myśleli tak samo

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Idę w sobotę na pierwsze przymiarki Na pierwszy ogień Łódź - akurat będę na zakupach, dzwoniłam do Madonny i mogę wpaść, przy okazji odwiedzę może coś jeszcze I nie trzeba się umawiać
Mam nadzieję, że będą mieli jakieś niedobitki Pronovias w przecenie
Ja właśnie mailuję z babeczką z pewnego salonu zaprasza mnie na wyprzedaże... Tylko kurcze z kim mam pojechać Chciałam dopiero w połowie września i zbiła mnie z tropu.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:12   #337
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego przegięcie ? koszt animatorki to dla mnie 200 zł - gdzie tu przegięcie ? pokój mamy za darmo i to nie ten w którym my śpimy, tylko zupełnie oddzielny dla dzieci..
Jak rodzice będą chcieli to i tak opuszczą wesele, ale ja wiem, że z mojej strony zapewniłam im tak samą fajną zabawę jak i dorosłym i już
Jeśli chcesz to proszę bardzo ale uważam że jeśli ktoś ma takie widzi mi się w stosunku do pary młodej to jest to przegięcie. Poza tym to bardzo mały koszt 200zł na opiekunkę na całą noc... z cen mi znanych jest to sporo większa kwota...

Cytat:
Chyba łatwiej załatwić kogoś do opieki na noc niż na dzień.... Ludzie pracują za dnia, nie ma im kto zostać z dziećmi, teściowej pracują a szwagierka ma dwójkę swoich to nie zwala im na głowę jeszcze dwójkę. A tesciu na noc spać może pójść, rodzice wracają na wesele. Pozatym ja wcześniej pisałam, że u mnie dzieci będą mieć nocleg w hotelu.
Wesele nie jest za dnia (przynajmniej u mnie) ale ok 15-18 się zaczyna więc to już wieczór bardziej a na pewno późne popołudnie. A jak szwagierka przytoczona przez ciebie wyraziłaby chęć? może akurat by się zajęła i dzieci miałyby dobrą opiekę i zabawę z innymi dziećmi. I najlepiej wysłać teścia do spania razem z dziećmi a rodzice mogą sobie poszaleć?
Uważam że jak ktoś się decyduje na dziecko to wie że zmienia się jego życie i przyzwyczajenia, musi się dostosować do dziecka. Taki urok. Więc i udział w imprezach się zmienia.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:14   #338
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie ma co się kłócić na temat dzieci bo każda zrobi tak jak uważa za słuszne i myślę że nie ma sensu krytykować wyborów innej wizażanki.
U nas będzie tylko sześcioro dzieci chyba, więc niewiele, nie zapewniamy żadnych atrakcji, jedyne co to pokój i zastanawiam się nad młodą sąsiadką do ewentualnego popilnowania śpiących maluchów, bo prócz jednej dziewczynki reszta to maluszki do lat 4. Rodzice jak są z dziećmi to nawet jak jest animatorka to się rozglądają za dziećmi, nie bawią się tak jak by przyjechali sami, to jest ich wybór, my im dajemy prawo wyboru czy chcą dzieci zabrać czy nie, nam obojętnie
Aha, musialam zrezygnować z pani Moniki Madaj, napisała że choruje na kręgosłup i makijaż tylko u niej, a mi zależy na przyjeździe makijażystki do domu a nie lataniu jak kot zpęcherzem. wybrałam nową i już zaklepałam termin http://www.szczukawizaz.pl/index.php

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-08-07 o 13:16
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:15   #339
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ja właśnie mailuję z babeczką z pewnego salonu zaprasza mnie na wyprzedaże... Tylko kurcze z kim mam pojechać Chciałam dopiero w połowie września i zbiła mnie z tropu.
też myślałam żeby jesienią - zimą za suknią się rozglądać... a tu wygląda na to że jakby chciało się coś z wyprzedaży kupić to trzeba coś teraz...

Stary 2013-08-07, 13:17   #340
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Naturalne kosmetyki

Velika super, ze idziesz na przymiarki czekam na fotki i relacje

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ok, tylko wieczorem albo jutro bo teraz nie mam możliwości.

super, dziękuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:17   #341
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma co się kłócić na temat dzieci bo każda zrobi tak jak uważa za słuszne i myślę że nie ma sensu krytykować wyborów innej wizażanki.
U nas będzie tylko sześcioro dzieci chyba, więc niewiele, nie zapewniamy żadnych atrakcji, jedyne co to pokój i zastanawiam się nad młodą sąsiadką do ewentualnego popilnowania śpiących maluchów, bo prócz jednej dziewczynki reszta to maluszki do lat 4. Rodzice jak są z dziećmi to nawet jak jest animatorka to się rozglądają za dziećmi, nie bawią się tak jak by przyjechali sami, to jest ich wybór, my im dajemy prawo wyboru czy chcą dzieci zabrać czy nie, nam obojętnie
Aha, musialam zrezygnować z pani Moniki Madaj, napisała że choruje na kręgosłup i makijaż tylko u niej, a mi zależy na przyjeździe makijażystki do domu a nie lataniu jak kot zpęcherzem. wybrałam nową i już zaklepałam termin http://www.szczukawizaz.pl/index.php
nikt tu nie kłóci się po prosty wymieniamy zdanie

Stary 2013-08-07, 13:18   #342
ane3kaa
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie mojemu psiakowi )

Tu macie LINK!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:22   #343
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Piękne makijaże ma na stronie. kurcze muszę poszukać u mnie jakiejś wizażystki... Wydaje mi się, że będzie ciężko... W najgorszym wypadku trzeba będzie pojechać do salonu. No nic trzeba szukać
Stary 2013-08-07, 13:25   #344
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my za poprawiny doplacamy 1tys za sale, i okolo 400 zł za obsługę. Na obiad dokupimy świeze mieso, a reszta na stolach bedzie z wesela.
my doplacamy 2500 :/
no ale wszystko jest juz, tyle ze dania pewnie domówimy.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz to proszę bardzo ale uważam że jeśli ktoś ma takie widzi mi się w stosunku do pary młodej to jest to przegięcie. Poza tym to bardzo mały koszt 200zł na opiekunkę na całą noc... z cen mi znanych jest to sporo większa kwota...

Wesele nie jest za dnia (przynajmniej u mnie) ale ok 15-18 się zaczyna więc to już wieczór bardziej a na pewno późne popołudnie. A jak szwagierka przytoczona przez ciebie wyraziłaby chęć? może akurat by się zajęła i dzieci miałyby dobrą opiekę i zabawę z innymi dziećmi. I najlepiej wysłać teścia do spania razem z dziećmi a rodzice mogą sobie poszaleć?
Uważam że jak ktoś się decyduje na dziecko to wie że zmienia się jego życie i przyzwyczajenia, musi się dostosować do dziecka. Taki urok. Więc i udział w imprezach się zmienia.
Szwagierka przytoczona przezemnie nie wyrazi chęci bo szwagierka sama podrzuca siostrze tżta swojeog synka bo jej sie zajac nim nie chce, po pierwsze.
po drugie 27 lipca my z tztem bylismy na weselu, i siostra tzta tez szla tylko ze na inne. I mowila ze szkoda ze my idziemy, bo ona nie ma z kim dzieci zostawic, tesciowa nie zostanie bo pracuje, tesciu sie boi ze beda plakac za rodzicami, jej rodzice tzn mama pracuje a tata jest alkoholikiem. I co ? Wziela je ze soba, i miesiac blagala kuzynke zeby jej zostala na noc.
Po trzecie nie widze nic zlego w zostawieniu dziecka z dziadkiem np od godziny 23. Sama swoje dzieci zamierzam uczyc spania u dziadkow, zeby nie były rozpieszczone,niemrawe i przyklejone tylko do rodziców, i bały sie innych ludzi a znam wlasnie takie dzieci.
Po czwarte u nas wesela zaczynaja sie za dnia, bo przewaznie o godzinie 14 jest msza a dla mnie to nie jest wieczór

Podaje prrzyklad, ja za 5 lat dostaje zapro na wesele bez dzieci, mam dwójke przykładowo. I mam dwa wyjscia - isc z dziecmi, albo w ogole. Moi rodzice pracuja , nie mogliby zostac mi z dzieckiem ( mama jest pielegniarka, ma nocna zmiane), tata tez pracuje na nocki czasami. Siostra jest fotografem slubnym, przykladowo tez idzie na wesele ze szwagrem (kamerzysta). Ciotek zadnych nie mam blisko, najblizej jakies 60 km. Z sasiadkami raczej nie zyje w zgodzie, bo sa za wscibskie. Rodzice tż idą na to samo wesele co my, więc na jego rodzine nie licze.
I co wtedy ? Dlatego proszenie ludzi bez dzieci to troche głupie. Tak jakby zaprosili męża, bezemnie, bo ja dla nich rodzina nie jestem zadna, tylko moj maz
Wole pojsc na wesele z dziecmi i posiedziec z nimi do 24, niz nie pojsc w ogole. I wolalabym jakby do mnie przyszli ludzie z dziecmi i byli chociaz pare godzin, niz zeby w ogole ich nie było.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-08-07 o 13:26
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:26   #345
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
ja też nie wyobrażam sobie żeby nie zaprosić dzieci, przecież to cała kompletna rodzina, to tak jak bym babci miała nie zaprosić bo będzie siedzieć za stołem i nie będzie tańczyć ale każdy ma swoje zdanie więc spoko
ja np. aby rodzice nie byli męczeni przez maluchy, że to, że tamto, mam zamiar zapewnić im jakąś rozrywkę - na pewno będzie animatorka, na pewno będą kolorowanki i kilka zabaw specjalnie dla dzieci. Do tego candy bar i altanka na dworzu - dzieciaki powinny się sobą zająć. Dla śpiochów mamy pokój wynajęty, poukłada się je na łóżku jak paróweczki i niech sobie śpią
Dokładnie u mnie w ogrodzie przy sali jest kącik dla dzieci, że będą mogły się bawić aż padną

a jak by chciała robić wesele tylko dla dorosłych to bym zrobiła tylko obiad... bo ja odkąd pamiętam byliśmy na wszystkich weselach i ja się cieszę że będzie tyle dzieci
Stary 2013-08-07, 13:31   #346
wenedka
Zakorzenienie

dubel
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-08-07 o 13:36
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:31   #347
Waniliova
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku lecicie jak burza!

Rany, ale gorąco... w biurze mam 31 stopni

Cytat:
Dziewczyny jak to u Was będzie, idziecie do ołtarza z Tżtem czy ktos Was prowadzi ? Tata ? Bo się tak zastanawiam nad tym właśnie
Ja chcę z tatą w ogóle najbardziej bym chciała żeby TŻ zobaczył mnie dopiero w kościele, ale to nieralne - błogosławieństwo

My poprawin nie robimy dzieci też nie będzie, bo robimy niewielkie wesele, tzn. ok 40 osób
Stary 2013-08-07, 13:35   #348
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatuch Pokaż wiadomość
Rezerwujecie już fryzjerki i makijażystki?

Poza tym, jaką piosenkę bierzecie na pierwszy taniec?
Polska, zagraniczna?
Ogólnie moja mama się strasznie rwała do zaśpiewania nam pierwszego kawałka (śpiewała i grała kiedyś na weselach), ale mamy upatrzoną już zagraniczną piosenkę, a ona z angielskim kiepsko.

Zakochałam się ostatnio w tym kawałku:

Ale nikt nam tego nie zaśpiewa pewnie
1. U mnie jest jeszcze za wcześnie Upatrzona przeze mnie makijażystka przyjmuje zapisy dopiero pod koniec tego roku.
2. My pewnie będziemy mieli zagraniczną. Jeśli zespół nam nie zagra, to będzie puszczona z płyty. Nie zdecydowaliśmy jeszcze jaki to będzie utwór, ale na pewno żadna ballada, nic ckliwego To nie w naszym stylu kompletnie.

Co do dzieci na weselu, to sobie nie wyobrażam zapraszać gości bez dzieci. Dać dzieciom kolorowanki, kilka balonów i już mają co robić
Ja bym się wkurzyła, gdyby ktoś mi dał zaproszenie i powiedział, że mam nie przyprowadzać dziecka.
Nie wiem ile u nas będzie dzieci. Jeden kolega ma 5, kuzynka 2, ale pewnie przyjdą bez nich. Brat Tż ma małe dziecko, moje 2 koleżanki mają razem 3, kolejny znajomy Tż ma 2. Myślę, że nie będzie więcej niż 10 dzieci.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:36   #349
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku lecicie jak burza!

Rany, ale gorąco... w biurze mam 31 stopni

Ja chcę z tatą w ogóle najbardziej bym chciała żeby TŻ zobaczył mnie dopiero w kościele, ale to nieralne - błogosławieństwo

My poprawin nie robimy dzieci też nie będzie, bo robimy niewielkie wesele, tzn. ok 40 osób
Tez bym chciala, zeby TZ zobaczyl mnie dopiero pod oltarzem.. ale nie mam z kim do niego isc no chyba, ze ksiadz pozwoli na babcie albo mame. Slyszalam, ze nie w wszystkich kosciolach pozwalaja na odprowadzanie przez ojca..

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:37   #350
agatuch
Rozeznanie

U mnie będzie jedna kuzynka w wieku 15 lat i troje kuzynów od TŻ w podobnym wieku. Poza tym jedna kuzynka w wieku 10 lat i chrzestnego córcia w wieku 3,5.

Nie mam w rodzinie maluszków i znajomi sobie też jeszcze nie posprawiali

Poprawiny chcieliśmy, 25 zł od osoby przy minimum 50 osobach, jednak chyba zrezygnujemy i będzie posiedzenie w ogrodzie na drugi dzień...

wenedka, ja chcę coś wolnego na pierwszy kawałek, bo jestem z typu bardzo się stresujących i wiem, że przy szybszym kawałku nogi by mi się poplątały ;p

Edytowane przez agatuch
Czas edycji: 2013-08-07 o 13:39
agatuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:42   #351
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Tez bym chciala, zeby TZ zobaczyl mnie dopiero pod oltarzem.. ale nie mam z kim do niego isc no chyba, ze ksiadz pozwoli na babcie albo mame. Slyszalam, ze nie w wszystkich kosciolach pozwalaja na odprowadzanie przez ojca..
Serio? Rany, nie słyszałam nigdy o czymś takim... w głowach się ludzią przewraca...

A na pierwszy taniec myśleliśmy Jessie Ware - Wildest Moments, ale chyba zmienimy na cośik innego, bo to wolna piosenka, a chyba będziemy chcieli inaczej zatańczyć ale to zdecydujemy jak już pójdziemy na tańce
Stary 2013-08-07, 13:45   #352
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Serio? Rany, nie słyszałam nigdy o czymś takim... w głowach się ludzią przewraca...

A na pierwszy taniec myśleliśmy Jessie Ware - Wildest Moments, ale chyba zmienimy na cośik innego, bo to wolna piosenka, a chyba będziemy chcieli inaczej zatańczyć ale to zdecydujemy jak już pójdziemy na tańce
Serio, ostatnio siostra mojej kolezanki uslyszala, ze ma isc z przyszlym mezem i juz.. co smieszne poniewaz rozmawialysmy w szerszym gronie okazalo sie, ze 2 czy 3 dziewczyny w kosciele uslyszaly, ze koniecznie ma ojciec odprowadzic.. masakra jakas

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-07, 13:46   #353
Aasikk
Zadomowienie

U nas też będzie trochę dzieci i to w różnym wieku. Ale nie przewidujemy żadnego kącika dla nich. jedynie balony no i może jakieś ze dwie piłki się zorganizuje żeby mogły biegać po ogrodzi. A poza tym nic więcej nie przewiduje, no chyba że tż ma jakąś wizje na to, ale wątpię...
Stary 2013-08-07, 13:48   #354
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

pojawiłaś sie tutaj !!! Witamy CIe chlebem i solą
haha

pamietaj o wtorku !!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:48   #355
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Serio, ostatnio siostra mojej kolezanki uslyszala, ze ma isc z przyszlym mezem i juz.. co smieszne poniewaz rozmawialysmy w szerszym gronie okazalo sie, ze 2 czy 3 dziewczyny w kosciele uslyszaly, ze koniecznie ma ojciec odprowadzic.. masakra jakas
Jaka paranoja... żeby nie można było iść z kim się chce...

A tę piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo słyszałyście? TŻ mi wczoraj puścił i strasznie mi się spodobała nowy hit idealny na wesele

U nas najmłodszy będzie mój kuzyn, 16 lat
Stary 2013-08-07, 13:49   #356
Isusia91
Raczkowanie

Jeszcze tylko 10 miesięcy do ślubu!
Stary 2013-08-07, 13:50   #357
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
pojawiłaś sie tutaj !!! Witamy CIe chlebem i solą
haha

pamietaj o wtorku !!
Hehe dzięki za miłe przywitanko

Pamiętam kochana, pamiętam

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Jak ten czas leci! U nas 10 miesięcy i tydzień
Stary 2013-08-07, 13:51   #358
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
ale Wam fajnie!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-07, 13:52   #359
misia880
Zakorzenienie

u mnie 395 dni wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwowwww już mam 3 z przodu
ale ten czas zapingala :P

pochwalmy sie :p idziemy mierzyć kiece we wtorek z waniliova ;D ale nie wiemy gdzie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:58   #360
tinyheart
Rozeznanie

Dziewczyny podobno pronovias bengasi na allegro :P ja jednak cos tej sukni nie rozpoznaje http://allegro.pl/suknia-slubna-beng...437814713.html

You're all I ever wanted
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości