|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
a mnie uciekala z przewijaka
obrot na brzuch i trzeba bylo za nogi trzymac bo juz zwisala z niegodlatego teraz przewijam na podlodze |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
właśnie ja też jeszcze używam bo wygodniej ale Jan się tak kręci na nim że masakra
i tak fika że mi całe łóżeczko aż "chodzi" i boję się czy się nie rozpadnie za jakiś czas przewinąć pieluchę to ostatnio wyczyn ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak próby ucieczki z przewijaka są, jak najbardziej
A pazurki obcinam ostatnio na śnie, ale prawie sie wybudza-tak wszystko czuje nawet jak śpi, a córcia nawet nie drgnie(mówię o początkowej fazie snu) |
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Na łóżeczko nie, bo nie mieliśmy nigdy. Używamy komody takiej z przewijakiem i póki co nie wyobrażam sobie przewijać w innym miejscu
Plecy nie bolą, schylać się nie trzeba, cały arsenał pod ręką.Witamy się i my Tak ciepło ostatnio że wybaczcie ale jak sobie pomyślę o trzymaniu grzejącego lapka na kolanach to mi się odechciewa go tykać Topię się dosłownie, chodzę w domu prawie saute, wentylator dmucha, klima dmucha efektu zero
|
|
|
|
#1025 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Sola.... Teraz praktycznie prócz porannego mleka i po wciśnięciu...wmuszeniu kaszki... Nie chce nic.... Ani obiadku ani owoców ani ciacha chrupka...wieczorna kaszka na szczęście wchodzi jej całą i ciągnie do dna....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() Ulka siedzi w zagrodzie, czyli w baseniku bez wody, nie rozbiegnie mi sie po pokoju przynajmniej Zjadłabym gofra ![]() Cytat:
![]() coś w tym jest w sumie na żywo to taka subtelna dziewuszka![]() Cytat:
No i jako PSJ lofciam cię okrutnie ![]() Cytat:
Pomijam że się budziła co 3h na cyca. niet. Półko przewijak pożyczyłam koleżance, która urodziła w zeszłym tygodniu. Przewijam Ule na podłodze, albo na łóżku. Ale turlania przy tym co nie miara, więc pewnie za chwilę pozostanie nam sama podłoga ![]() o to to No więc co do wyjazdu.... W sumie to nie ma co opowiadać Zlot Januszów już dziewczyny opisały ![]() Cała środę jechaliśmy - Ula była grzeczna jak aniołek. Spała sobie, bawiła się... Dopiero pod sam koniec trasy był płacz, ale rozumicie.. po 12h miała prawo się znudzić. W czw się przeplątaliśmy, trochę plażowaliśmy ale było chłodno z powodu wiatru, Ula pojadła piasku... W pt byliśmy na Jarmarku Dominikańskim w Gdańsku i niestety ideał sięgnął bruku. Tyle kiczu i komercji dawno nie widziałam W pt pierwszy raz zobaczyłam Dziką i Ewsona No i przeżyliśmy burzę-masakratora w przyczepie. W sob była piękna pogoda więc plażowaliśmy, a potem radlerowałyśmy na naszym polu namiotowym z LSJ. W nd nie pamiętam co robiliśmy aaaaa Chyba Majka wtedy przyjechała więc radlerowałyśmy z Majeczką w pon plażowanie, radlerek i na noc powrót do domu. No tu już Ulencja takim aniołkiem nie była. Co się naśpiewałam piosenek i nagadałam wierszyków to mojeFotki zaraz wrzucę do albumu, jednakże narazie mam te co na FB bo resztę małżonek musi "obrobić". Koło grudnia może je dostane
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
moze czas go reaktywowac
Mam amfe na zabkowanie no ale ale... gdzie opis oprodu?
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
ja przewijaka uzywam cały czas, bo niestety mój kręgosłup protestuje jak mam przewijac w pozycji pochyłej
jedyny jego minus to taki,.że jak Czarusia do lozeczka polozymy to z.calej sily nawala nogami w ten przewijak i trzeba go zdejmowac |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia są. Tzn. na razie malutko, ale będę sukcesywnie dodawać meldując Wam o tym oczywiście
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Tomi ma (chyba) komplet mleczaków
dlugo nie pozwalal zajrzec sobie w buzię a dzis jakos szybko probowalam policzyc dolne na pewno wszystkie sa górne chyba wyszly do polowy ale cierpliwosci zbraklo Tomkowi i nie dal sobie policzyc ich jeszcze tylko przezyc zabkowanie Mati
|
|
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też tak jest, ale na tej wysokości blokuję ją łokciem ![]() Cytat:
Nie wmuszaj - niech je ile chce. Jak jej mleko pasuje to może skup się tymczasowo na mleku.Cytat:
dla Tomusia
|
|||
|
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przez te upały mam taką marudkę w domu że szok ![]() bawić się bawi sam ale jak siedzę obok na dywanie ![]() więc zamiast porobić coś konstruktywnego to siedzę i patrzę jak Jan siedzi i się bawi |
||
|
|
|
#1033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekamy na reszte Cytat:
![]() Moja dzielnie zniosla pierwsze szczotkowanie z pasta, nawet jej sie podobalo. Wybralam w koncu paste z fluorem bo mialam go zamiar podawac Malej w malych dawkach ale wycofali ten preparat z produkcji. Pewnie dlatego ze sa pasty od 0+ Ta bedziemy szczotkowac co dwa- trzy dni( bo nie wiem jaka dawke mala wszama) a bez fluoru reszta dni. W instrukcji jest ze nie pluczemy po niej
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Franek w te upały też je tyle co nic. Mleko w sensie cyc jak mu się zachce, ale też niezbyt często plus jakieś owoce czasem łaskawie zaakceptuje, wodę tylko pije chętnie aż mu się uszka trzęsą. No i lodyyy... dostał wczoraj troszkę, takich domowych, wersja specjalna dla bobasa
![]() Całymi dniami siedzimy w domu przez tę pogodę, no max na tarasie ale nie ma czym oddychać. Na wycieczki wyjeżdżamy po 19 bo wtedy się da dopiero ale to i tak wycieczki do miejsc z klimą ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A jest jakaś filozofia za tym, żeby podawać fluor? Bo ja czytam wszędzie że broń boże pasta z fluorem, moja dentystka mówiła mi to samo, że generalnie pasta niepotrzebna jeszcze. |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam na temat fluoru i mam ogólnie mieszanie uczucia. Nie wiem na ile to źródło jest wiarygodne, ale wrzucę linka: http://www.aloevita.pl/84/wiesci-z-i...-zdrowiu-/358/ |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z racji zawodu a takze ze mam problem ze szkliwem, dla mojej malej jest niezbedny. Wszystko z glowa. Fluor w duzych dawkach jest toksyczny i zabiela plamami zeby na stale, ale brak fluoru jest niekorzystny. Sola dzieki za linka. Bzdury tam wypisuje ktos . Wszystko jest trucizna gdy przedawkowane ciagle, trzeba wiedziec ile dawac a nie starszyc ludzi. Pasta z flourem tylko do 20 r zycia? witki opadaja ![]() Ale ze woda pitna jest fluryzowana nie widzialam, I to jest zle bo flor na zeby najlepiej dziala miejscwo, tylko malenka dawka powinna byc ogolnoustrojowa. A tu duzo pijesz przedawkujesz, masakra. W UK woda jest fluoryzowana ![]() ktos to wcielil w zycie kto pojecia nie ma http://dwi.defra.gov.uk/consumers/ad...luoridemap.pdf
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-07 o 13:49 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co która da i kiedy to nie moja broszka
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
nic mi sie nie chceeeeeeeeee
|
#1039 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Mam to samo.... Totalnie nic.... Mała kula się po dywanie a ja bezczynnie zalegam z tabletem na kanapie.....a obiad się sam ugotuje;-)
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez nic........... :/
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak mam. Bawi się sama, jak jestem w pobliżu ![]() Cytat:
![]() Karolina zamów pizze na obiad Wtedy na serio zrobi się sam
|
|
#1042 |
|
Przyczajenie
|
Hehe pizza może jutro dzisiaj dałam radę ruszyć cztery litery z kanapy;-) kurczak do halogena szybka sałatka i obiad jakoś tak się zrobił;-)
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
serio?
![]() a dziś to już szczyt wszystkiego, od 7 rano miał 2 drzemki ogółem z 45 min ![]() dobrze że sobie zupę wczoraj wieczorem nastawiłam
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() U nas sa dwie jedna z rana druga kolo 16 i koniec:/ i tak w sumie godzine pospi i nara
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
Moja mała też za dużo w dzień nie śpi.... Jak wstanie kolo7 to potem może z pół godzinki śpi około 14... Ale na szczęście cała noc od 20 do 7 rano śpi i to mi starcza;-) na relaksik;-)
|
|
|
#1048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za intuicjęCytat:
Cytat:
![]() Uleńka już śpi, padła bidulka po tym upale ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Zapraszamy ![]() Napisz coś o sobie i dzidziusiu
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam na imię Karolina, mam 27 lat i mieszkam w Bydgoszczy
![]() Moja córeczka ma na imię Melania i urodziła się 19.12.2012 (3040 g, 53 cm) o 17.20, więc teraz w sierpniu skończy 8 miesięcy Córcia cały czas na cycusiu termin miałyśmy na 24.12.2012, rodziłam naturalnie ![]() Nie wiem co jeszcze napisać...jutro zacznę czytać wątek od początku jak młoda będzie spała, żeby trochę ogarnąć temat
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-07 o 20:26 |
|
|
|
#1050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

obrot na brzuch i trzeba bylo za nogi trzymac bo juz zwisala z niego

Plecy nie bolą, schylać się nie trzeba, cały arsenał pod ręką.
Topię się dosłownie, chodzę w domu prawie saute, wentylator dmucha, klima dmucha efektu zero

coś w tym jest w sumie