|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Dziewczyny te ktore nie sa w formalnym zwiazku malzenskim z Tz mam pytanie.
Czy bedziecie skladac papiery (a raczej wasi Tz) o uznanie dziecka jeszcze nie narodzonego? My z Tz jutro sie wybieramy do Usc po lekarzu zeby dowiedziec sie jak to wyglada.
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Ojeju, jedźcie
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umarłam ja chyba dobrze sprzątam, gotuję i się sexę bo małż mi całą wypłatę daje
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matal mowila ze jedna urodzi w tym watku wiec nie martw sie moze dzidziol ma gorszy humor
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też jestem ideałem.
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
ale urwał
![]() ten Rysiu ją będzie chciał bzyknąć za chatę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-07 o 18:19 |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze to jedźcie i daj znać!
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl, mi urosły o 20 cm, miałam 85 a mam teraz 105... A co do wagi dziecka, to wg centyli jest w normie, więc nie wiem, o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Misia -
|
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, koniecznie daj znać
![]() Pytanie do dziewczyn, które mają taki rożek, np. do Kaśki: http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...437672274.html Czy też tak Wam się lekko zeszmacił po praniu?
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html tylko tu uwaga, bywa dość ortodoksyjnie ![]() http://dziecisawazne.pl/karmienie-piersia/ no i np nasze forum https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613347 tu dziewczyny zawsze chętnie pomogą i podpowiedzą a co do diety, to cóż, mozesz jeść wszystko to co akceptuje brzuszek Twojego malucha, czyli stety/niestety - metoda prób i błędów ![]() są dwie szkoły - jedna mówi że od początku jesz wszystko co chcesz a eliminować zaczynasz dopiero jak coś się zaczyna dziać niedobrego druga zakłada ostrożną i lekkostrawną dietę na początku i stopniowe wprowadzanie nowych produktów + obserwacja dziecka po każdej nowości - ja jestem zwolenniczką tej drugiej metody zaliczyłam dziś wizytę na IP... i wygląda na to, że całkiem niepotrzebnie ![]() miałam dziś ktg i wizytę u gin, ale nie o swojej bo ma urlop tylko miałam iść do kogoś innego . no to poszłam. Pani miła i sympatyczna, ale czepnęła się obrzęków na nogach. więc mówię że mam je od początku lipca, czyli odkąd są upały, wieczorem są faktycznie spore ale rano mniejsze. no i moja gin tez je widziała, kazała uważać na sól i pić rozsądnie. a ta mi wypisała skierowanie do szpitala pojechałam po torbę, zgarnęłam męża z pracy i pojechaliśmy. tam oglądanie wyników, znów ktg - i znów wyszło ok no i decyzja lekarza - nie przyjmujemy bo: 1. kiepsko z miejscami - tak między słowami powiedziała mi, że te 2-3 miesjca które mają wolą zostawić dla kogoś kto faktycznie będzie tego potrzebował 2. ona nie widzi żadnego problemu i zagrożenia... obrzęki na nogach faktycznie są, ale wyniki moczu ok, ciśnienie zawsze i ciągle w normie, więc zatrucie ciążowe wykluczone. przyrost wagi też w normie ![]() ale to nie koniec ponieważ dostałam skierowanie, to oni nie mogą ze względów prawnych odmówić mi przyjęcia do szpitala i znów dodała, że ona nie widzi problemu, obrzęki przy takich temp i takim etapie ciąży są bardzo częste, tym bardziej że mam dziecko i nie siedzę z tyłkiem cały dzień ....no ale oni chcą być czyści i decyzja należy do mnie.... ehhh, nie chcę do szpitala teraz ;( tam jest tak gorąco... zresztą, co mogą robić? ktg, badanie moczu czy białko się nie pojawiło (sama sobie sprawdzę) + pomiary ciśnienia, które zawsze mam w normie no i chyba sobie daruję ![]() sprawdzę ten mocz w poniedziałek, a w środę mam wizytę u swojej gin, która prowadzi mi ciąże od początku i od dawna wie o tych obrzękach.... a z dobrych wiadomości ![]() jest już małe rozwarcie i śluz faktycznie już taki przedporodowy |
||
|
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe co mój gin tam w sobotę powie
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Natala to czekamy na rozwój akcji
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna się szykuje ![]() misia
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dobrze
pootwierałam okna w całym mieszkaniu i jest boski przeciąg
|
#3346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mialam po pierwszym porodzie i pierwsze co wysylalam tz po te siatkowe ![]() Cytat:
moja na tym samym etapie co twoja miala 1900-2000 g a nikt mi nie powiedzial ze do drobnic nalezy ![]() Cytat:
a boli ? ja wczoraj tak mialam przez pare godzin, brzuch mi sie stawial co 5-10 min, ale nie bolalo wiec nie panikowalam. |
|||||
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też kupiłam hippa
i wezmę do szpitala
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś już jest ok i oby tak zostało Natala, chyba będziesz następna w kolejce do rozpakowania Motylku, ja bym się jednak nie przejmowała. Są i dziewczyny które nic nie tyją a rodzą zdrowe dzieci. Każdy organizm przecież jest inny. A wg siatki centylowej mała jest w normie, więc widocznie taka jej uroda, że nie jest wielgusem Może lekarka miała zły dzień. A cyce mi też urosły. TZ w niebie a mi to właściwie obojętne, nie przeszkadza bardzo, ale mam nadzieję że wrócą do poprzedniego rozmiaru, bo były idealne pod względem wygody ![]() A co do pleśni, to ja dziś właśnie wyrzuciłam cały chleb. Cała franca spleśniała, a przedwczoraj wieczorem świeży kupiony. Nie wiem z czego oni te chleby robią.. Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-07 o 19:08 |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie: wyprałam ciuszki w 40 stopniach w proszku lovella bez płynu do płukania, ale z dodatkowym płukaniem wodą - i wydają mi się szorstkie. Jeszcze ich nie prasowałam, ale i tak dziwne jakieś. Od czego to może być? One nie są nowe, tylko używane po rodzinie. Miała tak któraś z Was? Czy jednak używać płynu do płukania?
|
#3350 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
choc wierze, ze bedzie dobrze ![]() Cytat:
co do upalu do zalezy po której stronie Cię położą. w sensie w sali, po której stronie. jesli na Ip. i bedą to sale po prawej od wejścia z korytarza (czyli na przeciwko od dyżyrki położnych ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- po przeciwnej stronie, czyli po tej samej co pokoj lekarski, dyzurka poloznych to mają ciągle patelnie z kolei
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała jeszcze z tydzień / dwa.wytrzymać choć wiadomo ze ja to sobie mogę chcieć
![]() Ale ale, skupilyscie się tylko na ostatnim zdaniu a ja się bije z myślami czy iść do tego szpitala czy nie ..... |
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy na inne systemy napisali to nie wiem, ale przez przeglądarke zawsze możesz wejść - co jak dla mnie jest zbyt mozolnym wyzwaniem i się go nie podejmuje. Cytat:
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-07 o 19:17 |
||
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu jak dobrze, spadam na szary koniec listy ![]() a co do szpitala, ja bym nie szla, skoro na IP stwierdzili ze jest ok i twoja ginka tez tak twierdzi. |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuć na samo płukanie z płynem dla dzieci
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już niedługo urodzisz!!! Cytat:
![]() Następna, która chce się szybko rozpakować ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Ja bym nie szła, bo w sumie jaki sens?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-07 o 19:23 |
|||
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy co, ja ?
mi sie tam nie spieszy bo po pierwsze remont w czarnej dupie, maz sie nie poczuwa do dzialania a po drugie musze do 30 wrzesnia napisac prace dyplomowa a z noworodkiem nie bedzie to latwe
|
|
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
płyn na pewno by zmiękczył.
|
|||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar wszystkie ciuszki płukać w dzieciowym płynie do płukania
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradźcie. Wczoraj już dowiedziałam sie mniej więcej od naszej pani HR jak to jest z tym macierzyńskim. I wygląda to tak, że mam 4 miesiące disability - czyli niezdolności do pracy, płatne 60% pensji - i jeśli chce być dłużej z dzieckiem to mam jeszcze kilka miesięcy bezpłatnego (ale na to można się zdecydować później, zresztą i tak do PL chce wracać
).Tak czy siak, te 4 płatne miesiące to czas do którego wlicza się zwolnienie przed porodem i po porodzie, więc jak wezmę miesiąc przed porodem, to po zostanie mi 3. No i podzielić to sobie mogę jak chce. I teraz moje pytanie - ile byście wolnego wzięły przed porodem? Termin mam na 21 października i póki co czuję się dobrze poza drobnymi dolegliwościami, więc myślałam o przerwie z początkiem października. Czyli to by było 3 tyg. Myslicie, że to ok, czy wziąć jeszcze z tydzień albo dwa? |
|
|
|
#3360 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ta czapusia też mi się podoba, prawie ją ostatnio kupiłam, ale nie grało mi, że jest taka "głęboka", wyglądała mi taką, co mocno wleci na oczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Ja specjalnie ganiałam siostrę do H&M w mieście w którym studiuje żeby mi wyszperała misiowy kombinezonik (taki biały, futerkowy) w najmniejszym rozmiarze na przecenie. No i mam rozmiar 0-1M, ale kurde chyba trochę przesadziłam, bo to wypada wrzesień/październik Oj głupia ja, mogłam poprosić żeby wzięła 2-4M ![]() Cytat:
![]() Z innej beczki to zrobiłam makaron z twarogiem - taki jak z przedszkola Szukałam przepisu w necie, sama bym nie wpadła na to, że trzeba tam dodać masło. Ale smakuje jak esencja dzieciństwa, pychota
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-08-07 o 20:21 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

Julek 18.09.2013

umarłam
moze dzidziol ma gorszy humor

pootwierałam okna w całym mieszkaniu i jest boski przeciąg