|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Jestem po wizycie u diabetologa.Bardzo miła babka
Powiedziała mi że ten test glukozy gin zlecił mi za wcześnie przez co możr być zaburzony Poza tym był zle przeprowadzony bo ta pielęgniarka powiedziała że mam wyjść na spacer i wrócić za 2 godziny.Tak zrobiłam a dziś pani diabetelog złapała się za głowe i powiedziała że powinnam siedzieć plackiem w przychodni
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Zajme sie tym jak bede miala nieco wiecej czasu, zeby przysiasc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Witam się i ja w nowym wątku
Santi dobra robota!Pszczółko, wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy! za wizyty i tygodnie!Gdzie jest Moni i jej testowanie??
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha, a propos bratka. Poprosiłam mamę, żeby poszła do tego sklepu gdzie kupiłam wczoraj bratka i zapytała tej znajomej zielarki co ona sądzi o piciu go w ciąży. Powiedziała, że ona woli się wypowiadać się na ten temat, że nie jest pewna i że lepiej się w tej sprawie skonsultować z lekarzem. Moja ciocia z kolei, która kiedyś kończyła kurs zielarski i trochę się zajmowała tym tematem powiedziała, że w ogóle ze spożywaniem wszelkich ziół w ciąży należy uważać. Ja sama wyczytałam, że nie powinno się stosować ziół moczopędnych, a do takich bratek się zalicza. Także ja póki co rezygnuję z jego picia. Zapytam gina na kolejnej wizycie. Jakoś się przemęczę z tymi wypryskami. Poza tym chyba ten krem z aloesem mi trochę pomaga. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-07 o 15:06 |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
dzis 22dc, w przyszla srode testujemy
" (...) ale jego oczy...gdy patrzylam w jego oczy, czulam sie tak jakbym stala samotnie na skraju swiata...nad smaganym przez wiatr brzegiem oceanu. Nic poza lagodnym hukiem fal." Róznica miedzy czlowiekiem a aniolem jest jasna. Aniol jest glównie w srodku, a czlowiek jest glównie z wierzchu
Edytowane przez irene 84 Czas edycji: 2013-08-07 o 15:37 Powód: dopisanie |
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
hej no sorki ze kazalam Wam tak dlugo czekac ale niestety I krecha. No ale moze od poczatku wstalam rano do pracy machnelam sikanca i fru bo juz pozno bylo. W pracy nie bylo jak napisac i tyle. Wrocilam to sie za gotowanie i male sprzatanie wzielam. No i pozniej nadrobic watek bo natrzaskalyscie postow jak nic. I tyle a zaraz mykam do kleznki na kawke odstresowac sie. Nie wiem jakos powolo trace nadzieje ze nam sie uda nawet za pomoca inseminacji i ze trzeba powoli odkladac na invitro no ale coz. Santi napisze ci pozniej co tam mi mozesz zmienic na 1 stronir bo to tam dawno juz nie aktualne. Ok zmykam zajrze wieczorkiem pa kochane
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Iza ja sie nie znam,ale dla mnie troche chyba za bardzo ta pani diabetolog zlapala sie za ta glowe.Dlaczego za wczesnie??A dwa,wielu ginekologow pozwala wyjsc i wrocic.Gdybys w miedzy czasie zjadla cos,to na pewno byloby zle,ale tak hmm.Moj gin tez powiedzial mi ze moge wyjsc.
Cytat:
zycze Wam jak najszybciej II kreseczek.Powiedz nam cos o sobie,jak masz na imie... |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#41 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś tam mówiła o hormonach w danych tygodniach.Nie mam pojęcia,nie znam się.Już nie wiadomo którego lekarza słuchać
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Monini
Błagam o deszcz ja mam dość tej pogody, jak wyszłam na miasto sprawy załatwiać, latać po urzędach to z każdego miejsca na moim ciele mi pot tryskał maskara Miłego wieczorku... ja dziś pewnie do 19 w pracy
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eh miałam odnieść się do kilku postów ale siły nie mam po prostu wybaczcie mi kochane moje |
||
|
|
|
#44 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ciekawe co pielęgniarka na to, jak jej to powiesz ![]() Cytat:
To ja też nie piję do piątku. Będę patrzeć w lusterko, płakać i cieszyć że będę mieć dzidziola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Pszczoua i Bazile - gratulacje i wszystkiego naj ![]() Ja umieram w upale, byle do urlopu ..
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Elunka w piątek masz wizytę? Zapytasz gina? Zapytaj też jak.możesz jak jest z tym bratkiem w drugim trymestrze. Ja mam wizyte dopiero za miesiac...
![]() Cześć Maru! Co planujesz na urlop?
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam dziś twardy brzuch..Czy to powód do nie pokoju?Czy to są te skurcze co mogą się pojawiać?Nic mnie nie boli,nie czuje skurczy tylko brzuch twardy..
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
tym bardziej, że zaraz Cię dogonię i też będę niedługo w II to może będę mogła już pić
|
|
#49 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się również
![]() Cytat:
nie mi Cytat:
a zabezpieczasz się jakoś? Czy masz coś w planach? Ja to mam takie schizy na temat ciąży że nawet jako nastolatka takich nie miałam... mam dwa testy i kiedyś chcialam zrobić dla spokoju ale.. się bałam bo biorąc tabletki nie mam @ już 3 miesiące i czasami pojawiają się głupie myśli, nie ma tego utwierdzacza co miesiąc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
także trzymam kciuki!Cytat:
![]() Cytat:
i piękne słowa ![]() co do ziół to naprawdę nie warto ryzykować, no i trzeba pamiętać ze lekarz też nie zawsze wszystko wie Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
Stęskniłam się Nie wiedziałam, że dziecko absorbuje aż tyle czasu. A będzie pochłaniać jeszcze więcej. Byłam dziś u neurologa prywatnie, gdyż nie pasowało mi to, jak mała ustawia główkę i że płacze jak próbuje przestawić, oraz jej układanie ciała. I miałam racje. Muszę ją ćwiczyć w domku 3 razy dziennie i szczepienie odroczone na 2 msc ze względu na napięcie mięśniowe. Za dwa msc wizyta i jak będzie ok to wypisze nam recepte na te szczepionki skojarzone, żebysmy mieli darmowe. Kurde ani nie mam kiedy wchodzić. Chrzcimy w każdym bądź razie 18 sierpnia. Malutką ubieramy bardzo skromnie. Żadnych satynowych falbaniastych sukienek.
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo wszystko nie trać nadziei...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu jak go dotykam to jest taki twardy i nie wiem czy tak ma być czy coś złego.Magnez biore 2x2.Ile można brać?Cytat:
||
|
|
|
#53 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
No to super. Buziak wielki dla Ciebie i twojego okruszka ![]() Cytat:
Co do chrztu to sie zgadzam, ze nie ma co stroic dziecja w falbanki. W końcu nie o to chodzi. ![]() Pozdrawiam Was mocno ![]() Dzis mam focha na męża. Wrocil wczesniej z pracy i zamiast pozmywac brudne gary, zebym mogla sie zabrac od razu za obiad to polazl grac w te swoje durne gry. Juz nie mówiąc o tym, ze skoro wczesniej wrócił to ten obiad tez mógł zrobic. Tym bardziej, ze to nic skomplikowanego byc nie mialo.
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
to mamy podobne fochy na facetow dzis... a co tam tez sie wyzale... sama nie wiem czy sie czepiam czy gdzies tam troche racji mam... w maju mialam ogromnego dola, OGROMNEGO. ciagnal mi sie miesiac, nie mialam sily juz na nic, chcialam sobie zniknac. na poczatku zrozumienie od Tomka, a na drugi dzien zobaczylam jego focha, bo mi sie juz zyc nie chcialo, forma wsparcia jak nic. dolozyl sie jeszcze faktem, ze nic nie dostalam od niego na urodziny i bron boze nie chodzi mi o aspekt materialny tej sytuacji, tylko o fakt tego, ze poczulam sie, ze to juz koniec dbalosci o zwiazek. w miedzy czasie oszukal mnie z fajkami, bo powiedzielismy sobie, ze nie ma palenia juz. ktoregos ranka wstalam za nim, a ze ja mam wech jak pies to wyczulam z dworu smrod papierosow. on nie zdawal sobie z tego sprawy i sklamal mi w zywe oczy, ze nie palil, gdzie zaraz po tym sie skapnal, ze prze☠☠☠al. ja staram sie juz od jakiegos czasu wrzucic na luz ale okazuje sie, ze mam coraz mniej sily:
pisze nieco, bo tam gdzie i on ma interes to zalatwi wszystko, natomiast jesli poprosze, zeby zrobil cos bezinteresownie, albo cos, zeby pomoglo mi sprawy musze konczyc sama. prosta syt z dzisiaj: skoszenie trawy(zrobione, bo wlasciele mieszkaja nad nami i sami juz sie dzis za to zabierali tylko ich wyhamowalam, bo powiedzialam, ze mi glupio, ze to jest nasz obowiazek) natomiast wczesniej tez musialam mu powiedziec, ze sprzatanie dzis nalezy do niego: tak, tak, zrobie to, luzik. przychodze do domu, trawa skoszona, a on sobie poleruje auto, w domu syf... auto bylo wazniejsze... i po raz kolejny pojawila sie kwestia fajek i po raz kolejny mnie oklamal, bo powiedzial, ze fajki kupil jego brat, gdzie ja od razu mu powiedzialam czemu klamie. racje mialam, ok kupil fajki, wydal kase, tylko ja dzis wychodzac z pracy zauwazylam sliczna torebke. chcialam kupic, ale stwierdzilam, ze kasy wydawac niepotrzebnie nie bede. on o tym samym nie pomyslal. natomiast wieczorem uslyszalam: wypilas mi mojego redbulla. fajnie, ze wczoraj bedac na zakupach pomyslal o mnie i kupil 2... ☠☠☠☠a, mam w domu ☠☠☠☠☠☠☠onego egoiste i zaczyna mnie to niemilosiernie w☠☠☠☠iac, az mi sie ryczec chce!!! nie czuje sie potrzebna, nie czuje, ze o mnie dba. za to idealnie widze jak dba o swoje dupsko. a ja tutaj jestem sama i nikogo oprocz niego tutaj nie mam, widac nie za bardzo mam tez jego. w sumie zadnych rad nie potrzebuje, tak sie chcialam tylko wygadac... |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Santom prosiłaś, żeby nie komentować. Nie będę. Przytulę
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w upały niewiele u mnie, w pracy klima ale jak wychodzę to jest szok termiczny i zanim dotrę do domu jestem mokra i zdycham, a w domu byle przetrwać do wieczora i otworzyć okna ![]() Teraz jeszcze 28 w domu, na zewnątrz niby 23 .. Mam nadzieję, że z brzuchem wszystko ok Do mamusi na tydzień a potem w domu, mam coś do roboty .. może w klubie napiszę co i jak ![]() Santi takie niby pierdoły ale potrafią człowieka wnerwić .. może Twój TŻ ma gorsze dni? Bo chyba nie zachowuje się tak na co dzień?
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w kolejnej części
No a ja mam już 24 lata jakby co i starania zaczynamy od stycznia
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za przytulasy
![]() dzis juz mi troche lepiej, chyba mi sie pms zaczyna, inaczej tego wyjasnic nie moge. straszne uczucie, ze ma sie ochote ryczec ze zlosci ![]() przedwczoraj mi borsuk po podworku zaiwanial, a dzis sarny szczekaly pod oknem
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Santom a jak tobie idzie nie palenie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

Powiedziała mi że ten test glukozy gin zlecił mi za wcześnie przez co możr być zaburzony
Poza tym był zle przeprowadzony bo ta pielęgniarka powiedziała że mam wyjść na spacer i wrócić za 2 godziny.Tak zrobiłam a dziś pani diabetelog złapała się za głowe i powiedziała że powinnam siedzieć plackiem w przychodni

dobra robota!

ja mam dość tej pogody, jak wyszłam na miasto sprawy załatwiać, latać po urzędach to z każdego miejsca na moim ciele mi pot tryskał
maskara

mimo wszystko nie trać nadziei...