Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 21:55   #541
ana909
Erudycja

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709928 widziałyście? Jeden z najgorszych koszmarów PM się ziścił
bylabym wsciekla, raz brałam udział w ślubie w kosciele nowo wybudowanym, tylko cegła i drewniane stare ławki.. no ale tak chcieli mlodzi, mimo ze w Wyszkowie jest piękny duzy zabytkowy kosciol, oni wybrali nowy kolo bloku :/
Stary 2013-08-07, 21:55   #542
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mój tak dwa razy zrobił jak jeszcze osobno mieszkalismy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my oficjalnie razem nie mieszkamy, ale często pomieszkujemy u siebie, tzn tż u mnie bardziej niz ja u niego, ja u niego sporadycznie.
Za częsty kontakt wzrokowy z teściową mogłby w końcu przerodzić się w " bo się nie będziemy lubić" więc nie ryzykuje , narazie ją lubie, to niech tak zostanie

jak tż wraca późno z pracy tj dziś czyli 21,22 to jedzie do siebie, jak kończy wcześniej to do mnie, ew ja do niego, ale sporadycznie jak wczesniej napisałam

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-07, 22:01   #543
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
widziałam, dla mnie większym koszmarem byłaby orpyszczka tego sie strasznie boje
wrrr albo trądzik!

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

moj Tz jedzie wlasnie autobusem z pracy (zwykle jezdzi pociągiem) ale juz drugi dzien z rzędu PKP a raczej KM mają opoznienia przeszło 80 minut!

edit: dla jasnosci, normalnei do naszej miejscowosci jedzie sie 25 minut, teraz przy remontach 40 a z dodatkiem opoznien wychodzą dwie godziny ;/

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-08-07 o 22:03
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:11   #544
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
bylabym wsciekla, raz brałam udział w ślubie w kosciele nowo wybudowanym, tylko cegła i drewniane stare ławki.. no ale tak chcieli mlodzi, mimo ze w Wyszkowie jest piękny duzy zabytkowy kosciol, oni wybrali nowy kolo bloku :/
Koło mojego bloku też jest kościół w budowie, taki malutki kościółek. Od dwóch lat to już moja parafia. Chodzę tam co niedzielę na Mszę. I mimo że są stare ławki, które podarował proboszczowi jakiś darczyńca, mimo że widać cegłę to jest tam wiele ślubów, bo kościółek mimo wszystko ma w sobie to coś. Bardzo chciałam brać w nim ślub, ale ostatecznie przesądził fakt, że w mojej poprzedniej parafii przyjmowałam wszystkie sakramenty i chciałam zachować ciągłość, a poza tym śpiewałam tam w scholi przez lata i ten kościół jest mi jednak bliższy.

Co oczywiście nie znaczy, że nie rozumiem autorki tego postu, bo w 100% rozumiem ją i jej rozczarowanie. Irytuje mnie komentarz jednej użytkowniczki, że skoro katoliczka to już nie ma prawa narzekać, że kościół w rusztowaniach

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
wrrr albo trądzik!
Ja mam trądzik.
Ale cóż, mój ślub nie będzie z tego powodu katastrofą
Stary 2013-08-07, 22:17   #545
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Co oczywiście nie znaczy, że nie rozumiem autorki tego postu, bo w 100% rozumiem ją i jej rozczarowanie. Irytuje mnie komentarz jednej użytkowniczki, że skoro katoliczka to już nie ma prawa narzekać, że kościół w rusztowaniach
dla mnie komentarz tamtej jest z dupy wzięty co ma wiadro do wiatraka.

Tak propo trolli... pamiętacie laskę i roksanę? Ciekawe czy wróciły/ła pod innym loginem. Czasami spotykam się z jakimiś bzdurnymi wpisami i zaraz mam podejrzenia, że to ona
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:19   #546
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Tak propo trolli... pamiętacie laskę i roksanę? Ciekawe czy wróciły/ła pod innym loginem. Czasami spotykam się z jakimiś bzdurnymi wpisami i zaraz mam podejrzenia, że to ona
ja nie pamiętam

może opowiecie ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-07, 22:25   #547
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zaraz dodam, tylko pomniejsze i wrzucę na serwer.
Ale już mnie C. wkurzył Widział kilka fot, bo chciał zobaczyć i oczywiście twierdzi, że za szerokie są, że mają dyrdony i że zamiast jego zdaniem sugeruje się zdaniem babki z salonu i mojej mamy Tak, bo on kurde się zna na sukniach Już mi ciśnienie podnióśł

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:25   #548
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, 18
fakt, źle spojrzałam

Kate Noir, a kto to laska i roksana? Nie orientuję się i nie wiem, kto to troll

Pisałyście wcześniej o dzieciach - ja sama mam 4-letniego brata, na weselu będzie miał 5, mojej chrzestnej syn będzie miał 7, mój chrześniak będzie miał 5, od TŻ jest też kilkoro takich małych... Na pewno mój brat i chrześniak i syn chrzestnej będą , a nie chciałabym, żeby chrzestna wychodziła o 12 Mimo to nie organizuję żadnej animatorki ani żadnego kącika, dzieci się znają i będą latać razem, a w razie czego przy sali jest hotel i się je tam położy i już
Chciałabym żeby mój brat mały niósł nam obrączki, ale boję się, że się zawstydzi, albo że będę go musiała ganiać po kościele i się targować o te obrączki (jest w stanie mi je oddać za jakąś opłatą )

A ja na ślubie boję się, że na twarzy mi coś wyskoczy, choćby ze stresu Już teraz nie mam idealnej cery i na ślubie siostry TŻ będę pewnie też z krostami :/ nie uśmiecha mi się to wcale ale nie wiem co z tym zrobić - nie pójdę do dermatologa, bo nie mam tego dużo

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:26   #549
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha, ja pamiętam

Laseczki! Dziś mierzyłam kolejne kiece w dwóch salonach. Aczkolwiek nie powaliło mnie nic :P Chyba będzie ta 1 co Wam pokazywałam, bo po prostu tak się nią zauroczyłam, że jak mierzę inne to już tylko każdą porównuję do tamtej i wszystko mi blaknie Boję się tylko czy ktoś jej nie wykupił, bo to z wyprzedaży! A ja mogę tam jechać najwcześniej w sobotę, bo to nie moje miacho. Jutro do 3 salonów idę, jak nic mnie nie chwyci to dzwonię i proszę, aby mi tę 1 zarezerwowali. Mam nadzieję, że jeszcze jest!

Nie mogłam robić zdjęć. Pokażę Wam tylko modele, które mierzyłam.

I - już kiedyś na targach mi się spodobała, leżała ładnie, babki były zachwycone i moje towarzyszki też, jednak jest dość droga jak dla mnie, bo 2300, a tamta moja co ją tak pokochałam to 1700. Mój planowany budżet: do 2 tys.

II - ładna, podobała mi się, ale za droga (2900zł)

III - jak wyżej, za droga (2900zł)

Salon z tą suknią, co mi się tak podoba - Do wypożyczenia za free: welon, bolerko; W cenie sukni: halka, biżuteria ślubna do wyboru (kolczyki + naszyjnik / kolczyki + bransoletka)

Salon z suknią I - Do wypożyczenia bolerko, za welon płaci się około 100-200 zł, halka w cenie

Salon z suknią II i III - nic do wypożyczenia, i welon, i bolerko osobno płatne, halka dodatkowo też płatna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1914.jpg (74,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13-05.jpg (68,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13-00a.jpg (44,7 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-08-07 o 22:31
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:32   #550
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Haha, ja pamiętam

Laseczki! Dziś mierzyłam kolejne kiece w dwóch salonach. Aczkolwiek nie powaliło mnie nic :P Chyba będzie ta 1 co Wam pokazywałam, bo po prostu tak się nią zauroczyłam, że jak mierzę inne to już tylko każdą porównuję do tamtej i wszystko mi blaknie Boję się tylko czy ktoś jej nie wykupił, bo to z wyprzedaży! A ja mogę tam jechać najwcześniej w sobotę, bo to nie moje miacho. Jutro do 3 salonów idę, jak nic mnie nie chwyci to dzwonię i proszę, aby mi tę 1 zarezerwowali. Mam nadzieję, że jeszcze jest!

Nie mogłam robić zdjęć. Pokażę Wam tylko modele, które mierzyłam.

I - już kiedyś na targach mi się spodobała, leżała ładnie, babki były zachwycone i moje towarzyszki też, jednak jest dość droga jak dla mnie, bo 2300, a tamta moja co ją tak pokochałam to 1700. Mój planowany budżet: do 2 tys.

II - ładna, podobała mi się, ale za droga (2900zł)

III - jak wyżej, za droga (2900zł)

Salon z tą suknią, co mi się tak podoba - Do wypożyczenia za free: welon, bolerko; W cenie sukni: halka, biżuteria ślubna do wyboru (kolczyki + naszyjnik / kolczyki + bransoletka)

Salon z suknią I - Do wypożyczenia bolerko, za welon płaci się około 100-200 zł, halka w cenie

Salon z suknią II i III - nic do wypożyczenia, i welon, i bolerko osobno płatne, halka dodatkowo też płatna
druga mi się podoba

🤍

Stary 2013-08-07, 22:35   #551
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale już mnie C. wkurzył Widział kilka fot, bo chciał zobaczyć i oczywiście twierdzi, że za szerokie są, że mają dyrdony i że zamiast jego zdaniem sugeruje się zdaniem babki z salonu i mojej mamy Tak, bo on kurde się zna na sukniach Już mi ciśnienie podnióśł
1. Weszłam na wątek z nadzieją, że już będą Twoje zdjęcia. Czekam z niecierpliwością

2. Super, że pozwolili Ci zrobić zdjęcia! Mnie w tych gorzowskich salonach pozwolili, a w tych co dzisiaj byłam w mieście obok i u mnie w mieście to nie I w tych jutrzejszych też pewnie nie pozwolą.

3. C. grubo przesadził Co to w ogóle za komentarze! Zacznijmy od tego, że w ogóle on sam z siebie powinien chcieć mieć niespodziankę i nie wiedzieć jak będziesz wyglądać, no ale okej, rozumiem, on z tych ciekawskich. Skoro już podejrzał to naprawdę wstrzymałby się z takimi komentarzami, brak mi słów! Nawet mnie podniósł ciśnienie, więc co dopiero Tobie. Nie przejmuj się!

Mój K. miałby pierdyliard okazji, żeby podejrzeć zdjęcia sukien, ale on sam nie chce. Nawet mnie stopuje jak za dużo opowiadam o przymiarkach. Jemu bardzo zależy, żeby nie wiedzieć i żeby mieć łał

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-08-07 o 22:38
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:37   #552
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja mojemu ani nic nie pokazuje, ani nie mowie jaka bedzie suknia, ani mnie w niej nie zobaczy ani na zdjeciu, ani na zywo przed slubem.

kurde, ale duzo wyrazu "ani" w tym zdaniu

🤍

Stary 2013-08-07, 22:39   #553
kuli1986
Raczkowanie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

ooo, który stycznia? witaj!

11 stycznia

Jak się nie myle, bo nie nadążam czytać tak szybko się uzbiera tutaj wypowiedzi to też ze stycznia?
Jak przygotowania?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:40   #554
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja też nie chciałam pokazywać, ale niestety się pokusiłam i ŻAŁUJĘ

Zdjęcia wrzucam na serwer, zaraz tu będą

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-07, 22:40   #555
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
dlatego ja swojemu nic nie pokazuje, bo wiem że cudowałby tak samo jak twój. Niech ma niespodzianke! a jak co mu sie nie będzie w dniu ślubu podobac to jego problem

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-08-07 o 22:44
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:44   #556
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
zgadzma
zgadzam sie

kurcze chcialabym na weselu zatanczyc taki uklad fajny z kilkoma osobami, ostatnio na yotubie oglądałam z melodią michaela jacksona... najpierw młodzi zatanczyli walca a potem mlody zalozyl kapelusz... zaczął moonwalk'iem, potem zaczął tańczyc uklad z młodą i po chwili dołączyło do nich 4 tancerzy ubranych w czarne stroje z kapeluszami :P
widziałam bardzo fajnie im wyszło. też bym tak chciała ale mój Tż nie ma takich zdolności

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O matko nie boisz się, że prędzej się pozabijacie niż wybudujecie dom mieszkając z całą rodziną? Zadusiłabym się w jednym pokoju,a co dopiero mieszkając w nim w dwie osoby i mając całą familię za ścianami
będzie ciężko, ale jestem dobrej myśli. P. też raczej długo nie wytrzyma, chociaż to Jego rodzina, dlatego chcemy jak najszybciej na swoje.

ijaa - jakie zaskoczenie z tą salą, ale ta jest bardzo ładna

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:44   #557
_kosteczka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dlatego ja mojemu ani nic nie pokazuje, ani nie mowie jaka bedzie suknia, ani mnie w niej nie zobaczy ani na zdjeciu, ani na zywo przed slubem.

kurde, ale duzo wyrazu "ani" w tym zdaniu
ja też napewno nic nie pokażę, bo komentarze mogłyby być podobne tak myślę... "dół nie taki" "ta by mogła być ale..."
_kosteczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:45   #558
KasiaK_080290
Zadomowienie

dobrze trafiłam widzę (fotki z przymiarek) my tutaj ocenimy obiektywnie, nie przejmuj się TŻ

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:46   #559
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
śpiesz się śpiesz z tą relacja bo sama planuję rundkę po poznańskich salonach w bardzo najbliższym czasie

Dziewczyny tak jakoś wyszlo, ze w Poznaniu nie mam z kim iść, czy moge iśc sama na przymiarki? nie będzie to dziwnie wyglądało?

Kochane pamietacie tę strone gdzie podaje sie model sukni a ona wyszukuje salony w ktorych jest dostepna? przewinela się dzisiaj a ja nie moge znaleźć
jak się nie mylę to twojasuknia.pl
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:47   #560
_kosteczka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
dobrze trafiłam widzę (fotki z przymiarek) my tutaj ocenimy obiektywnie, nie przejmuj się TŻ
właśnie! Facetowi nigdy nie dogodzisz!
_kosteczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:47   #561
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
aaaa to cywilny to inna sprawa
ja sie nie spotkałam jeszcze z cywilnym slubem i suknia z trenem i welonem
moja znajoma kupiła sobie na cywilny jakas kiecke za 200 zł i płaszczyk bo miała w kwietniu , o i tak sie wystroiła
ja bede miec cywilny, princesskę z masą tiulu i długim trenem i co??

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja widziałam kupę babek w USC z ogromną bezą trenem i welonem, na zdjęciach u naszych foto jest sporo zdjęć babek ubranych właśnie w drogą kieckę typ pronovias white one (tak już je rozróżniam) plus tren plus welon plus druhny.. a to sorry ale jak dla mnie na USC przesada
SORRY, że COOOO?????? co znaczy, ze przesada? Bierzesz ślub w kościele, to jesteś lepsza, no przepraszam, troche dojrzałości koleżanko!

Cytat:
jakbym sie miala bawić w takie koszta to juz bym wolala zrobic zwykle, duze wesele ze slubem w kosciele. Chyba ze to ślub poraz -enty i koscielnego juz nie mozna :P ale weselicho zawsze mozna zrobić kilka razy :P
Śmieszna jesteś, wybacz, ale Ty uważasz, ze slub cywilny ludzie biorą, bo co? Dla jaj? Co znaczy, że jak koszty to lepiej wziac kościelny? A jak jestem niewierząca, to co? Mam księdza oszukać, zrobić pokazówę, tylko dlatego, żeby sobie 'zasłużyc' na zrobienie wesela? Slub, to ślub, cywilny jest o tyle ważniejszy, ze to on stanowi formalnie męża i żonę, a to czy ktoś sobie dodatkowo weźmie ślub w kościele, cerkwi, czy meczecie, to jego sprawa. I czy zrobi wesele, i czy założy worek pokutny, bezę, czy czarną minówę. I tak biorę ślub cywilny i robię duuuże wesele.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a czemu? To do USC już się nie można ubrać jak panna młoda co to jakiś gorszy ślub?
Może jeszcze garsonkę założyć, jak jednej z naszych PM sugerowała teściowa

Cytat:
Napisane przez tinyheart;42154367[B
]Nie uwazam, ze gorszy ale nie ma tam takiej atmosfery[/B] jak w plenerze albo w muzeum czy w kosciele. Do cywilnych w plenerze bardziej mi pasuje suknia i tren niz do slubu w urzedzie gdzie slubu udziela sztywny urzednik ktory chce miec to jak najszybciej za soba. I dla uscislenia nie przeszkadza mi fakt sukni slubnej tylko czasami az przesady (jak druhny i dziewczynka z kwiatkami) jak dla mnie jak na 15 minutowynslub w urzedzie. A co do garsonki to jak komus sie podoba czemu nie ;P To tylko moje osobiste zdanie ktorego nikt nie musi brac do siebie
bo Ty ślub bierzesz dla atmosfery? Nie dla sakramentu? No to żal.
Co do reszty: gratuluje wyobraźni bo widać, ze na slubie cywilnym nie byłas i nie masz o tym pojecia. Mozna taki slub wziac w pieknym dworku, niekoniecznie w sali urzedowej, slub trwa ok 30 minut, moze byc oprawa muzyczna, a urzednik jest przygotowany i zwykle strzela piękną przemowę.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie pojmuję tego Nigdy nie pomyślałabym,że do usc to już nie wypada wkładać welonu albo sukni z trenem
To może te z nas, które robią mniejsze wesela albo przyjęcia też powinny sobie odpuścić welony i 'normalne' suknie? Bo nie zasługują skoro to nie wesele na 100 osób? Niewierzące PMki też mają sobie greckie kiecki kupić? No paranoja.

Dziewczyny biorące ślub w USC pamiętajcie - odpuśćcie sobie normalne sukienki i welony bo to przecież w murach urzędu brzydko wygląda

no ja chyba sie właśnie wypiszę z wątku, bo co ja tu robię... gorsza jestem i w dodatku głupia jakas bo na mój jedyny planowany ślub w życiu w urzedzie - z wiary i wyboru - zamierzałam załozyc bezę i do tego zrobic wesele masakra, wybaczcie, ze wam tyłki zawracałam.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Szczerze... Kiepsko. Dzisiaj byłam z rodzicami na działce, jestem tak zmęczona, że zasnęłam im 3x w ciągu 4 godzin... :/
A nic takiego nie robiłam, spałam do 8:30 rano. Bo musiałam wziąć urlop, żeby zapisać się na te badania...
Ehh :/
Trzymaj sie to tez pewnie przez te upały, ja padłam po przyjsciu z pracy/.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ja gdybym zdecydowała się na ślub cywilny (bez Koscielnego) też bym chciała założyć piekną suknię ślubną, no cholerka raz w życiu mam taką okazję! Więc całkowicie rozumiem gdy PMKa chce do USC założyć taką kreację
Rozmyślam nad suknią 7/8 i spotkałam się z określeniem, że takie z kolei tylko na cywilny pech chciał biorę Kościelny.
dla mnie to dziwnie nie wygląda może dlatego, że często się spotykam z tym, że na cywilny Panie ubierają typowo ślubną kieckę
Też wielokrotnie widziałam Panie biorące Kościelny w krótkich kieckach - więc nie ma na to wszystko reguły.
Dzięki
Ja z kolei mysle, ze jesli kiedys zdecyduje sie wziac slub religijny (mysle, ze moze kiedys prawosławny) to nie bede juz robic z tego wielkiego HALO. Zrobimy małą uroczystosc w górach, tylko z kapłanem i ze świadkami, załoze zwykłą, letnią sukienkę z sieciówki, pewnie kolorową jakaś, Tżtowi kupimy lepszą koszulę i już. W tej chwili najwazniejszy slub dla mnie odbedzie sie w USC i nie pomyslałabym o tym, ze mi nie wypada isc w takiej kiecy jaka mi sie podoba, bo ktos nosem bedzie kręcił, bez jaj.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobra.. poryczałam się znów, ale.. trzeba się ogarnąć!!

Teraz druga kwestia!
Laski mówię Wam.. takiej dawki stresu to dawno w jednym momencie nie doznałam!!
Normalnie.. w największych koszmarach takich informacji nie wyśniłam.
Śpię wczoraj - nie byłam w stanie iść do pracy, wzięłam wolne i CAŁY dzień spędziłam w łóżku.
Więc śpię, mniej więcej, dzwoni telefon, odbieram pół przytomna, a tam jakaś babeczka której nazwiska nie znałam zaczyna trajkotać jak najęta po czym informuje mnie iż ma przed sobą naszą umowę na organizację przyjęcia weselnego i z przykrością chciałabym mnie poinformować iż nasza restauracja ZOSTAŁA WŁAŚNIE ZLIKWIDOWANA!
Przysięgam, że gdybym wtedy stała, to na bank bym upadła.
Zanim jednak wydusiłam z siebie pełne zdanie, babeczka znów zaczęła mówić i.. pomijając ileś tam głupot, stanęło na tym, że faktycznie nasza restauracja przestała istnieć, ale jako, że posiadają w naszym mieście więcej niż jeden lokal, to przekazuje moje dane managerce od innego miejsca.

Po godzince zadzwoniła druga Pani potwierdzając sytuację o której powiedziała pierwsza i wyszła z propozycją przybycia da innego obiektu i rozmowy.
Wczoraj się do niczego się nie nadawałam, więc umówiłyśmy się na dzisiaj i.. long story short!
Nasze przyjęcie weselne odbędzie się w rezydencji!
A tak na serio.. jako, że stało się jak stało i nie mogą wywiązać się z umowy która zawarli, zaproponowali nam inne miejsce (chyba lepsze) na takich samych warunkach + gratisy.
Miejscówka zuuuuuuuuuuuuuupełnie inna, cegieł nie będzie , ale nie ma tego złego - są inne plusy i jest tam na prawdę bardzoooooooooo ładnie.

Tym samym zmieniliśmy lokal!
o ja piernicze, az mi ciśnienie skoczyło!!! Dobrze, ze wszystko sie wyjasniło i nowa sala piękna

Cytat:
a co to jest?? nie słuchaj go, to tylko chłop, nie wie co gada:P jak Cie zobaczy TEGO dnia to i tak zaniemówi z wrażenia

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:47   #562
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nic mi nie mówcie, dowiedziałam się, że nie mam gustu

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-07, 22:48   #563
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
właśnie mój tż usnął w trakcie rozmowy ze mną przez telefon.

Jestem aż taka nudna ?

Jutro się z nim rozprawię
haha przypomniało mi sie jak ja kiedyś zasnęłam, ale nie w trakcie rozmowy przez telefon miałam gadania..

ijaa szczęście w nieszczęściu - fajna sala ale pewnie strachu nie mało było..

moim koszmarem ślubnym jest złamanie nogi lub ręki - ja mam do tego idealne wyczucie czasu.. 3x przed koloniami za dzieciaka i raz przed ślubem siostry (ja byłam świadkową)
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:49   #564
Kate Noir
Zakorzenienie

Poznanianko zamiast ćwiczyć z Ewką czekam na foty
Stary 2013-08-07, 22:51   #565
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dlatego ja swojemu nic nie pokazuje, bo wiem że cudowałby tak samo jak twój. Niech ma niespodzianke! a jak co mu sie nie będzie w dniu ślubu podobac to jego problem
ja też nie pokazuje, mamy zupełnie odmienny gust i na pewno by mu się nie spodobała, a w dniu wesela nie będzie miał innego wyjścia
Stary 2013-08-07, 22:54   #566
Verunka
Zadomowienie

Cos dla Wrocławianek - wyprzedaz sukni slubnych w Sky Tower
https://www.facebook.com/media/set/?...6479929&type=3

słuchajcie mam 297 dni do slubu, jak to brzmi... dwója z przodu

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:55   #567
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ja bede miec cywilny, princesskę z masą tiulu i długim trenem i co??

SORRY, że COOOO?????? co znaczy, ze przesada? Bierzesz ślub w kościele, to jesteś lepsza, no przepraszam, troche dojrzałości koleżanko!

Śmieszna jesteś, wybacz, ale Ty uważasz, ze slub cywilny ludzie biorą, bo co? Dla jaj? Co znaczy, że jak koszty to lepiej wziac kościelny? A jak jestem niewierząca, to co? Mam księdza oszukać, zrobić pokazówę, tylko dlatego, żeby sobie 'zasłużyc' na zrobienie wesela? Slub, to ślub, cywilny jest o tyle ważniejszy, ze to on stanowi formalnie męża i żonę, a to czy ktoś sobie dodatkowo weźmie ślub w kościele, cerkwi, czy meczecie, to jego sprawa. I czy zrobi wesele, i czy założy worek pokutny, bezę, czy czarną minówę. I tak biorę ślub cywilny i robię duuuże wesele.

bo Ty ślub bierzesz dla atmosfery? Nie dla sakramentu? No to żal.
Co do reszty: gratuluje wyobraźni bo widać, ze na slubie cywilnym nie byłas i nie masz o tym pojecia. Mozna taki slub wziac w pieknym dworku, niekoniecznie w sali urzedowej, slub trwa ok 30 minut, moze byc oprawa muzyczna, a urzednik jest przygotowany i zwykle strzela piękną przemowę.
Noooo, lepiej nie da się tego chyba ująć.

Dziękuję.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:56   #568
poznanianka1990
Zakorzenienie

Fotki z przymiarki:

1. http://imageshack.us/photo/my-images/821/huju.jpg/
2. http://imageshack.us/photo/my-images/9/r7p3.jpg/
3. http://imageshack.us/photo/my-images/27/qs4a.jpg/
4. http://imageshack.us/photo/my-images/833/ocvj.jpg/
5. http://imageshack.us/photo/my-images/833/sstj.jpg/ przód
6. http://imageshack.us/photo/my-images/69/f8qp.jpg/ tył
7. http://imageshack.us/photo/my-images/577/2kld.jpg/ przód
8. http://imageshack.us/photo/my-images/138/tvwq.jpg/ tył
9. http://imageshack.us/photo/my-images/853/njpl.jpg/
10. http://imageshack.us/photo/my-images/10/i6t6.jpg/
11. http://imageshack.us/photo/my-images/547/hj9t.jpg/

Oceniajcie - ja już mam swój typ nr 1 Mojej mamie się dwie podobają bardzo, ale ta co mi się podoba najbardziej to jej też

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-07, 23:01   #569
karoolecka
Zadomowienie

poznianianka a mi się bardzo podobasz w ostatniej )) świetny tył ma także 7, ale nie podobają mi się jej ramiączka.. co więcej powiem Ci, że żadna nie była zła !
Stary 2013-08-07, 23:03   #570
Kate Noir
Zakorzenienie

10 i 11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości