Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 22:45   #3451
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Leżę sobie właśnie na nowym łóżku, testuję je... Nasze małżeńskie było tragiczne, a raczej - materace były tragiczne i za dużo miejsca zajmowało (160x200)... Mam nadzieję, że mój kręgosłup będzie się uśmiechał rano.
A jakie macie teraz??

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jestem na chwilkę...podczytałam Was..jesteście niemożliwe..kilka godzin i już tyle naskrobalyscie...
U nas dziś dzień drugi bez kupy...a 3 bez syropu..boję się że jak jutro nie będzie to będę musiała, dać mu czopek..albo poczekam jeden dzien dłużej..ale 4go dnia bez kupy możemy mieć imprezę...i mały bedzie się wciekal...co robić? Czekam no bo co?
A niżej Antonio i jego figle na kocyku

Dziewczyny czy któraś ma zaffiro nosidlo ergonomiczne? Jeśli tak jaka opinia?

Buziaki na dobranoc.
p.s. Bokeh jak ciasto?z czym w końcu? Czy mieszane?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mieszalam łyżką, z borowkami i nektarynka. tylko wyszło ciut za suche ale maslanki dałam tyle ile w przepisie może powinnam więcej??
Stary 2013-08-07, 22:46   #3452
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Brawo za zębolki Zosi i mamę Filipka

poza tym Fifek buziol za 7 miesięcy i dla Oliwki za pół roczku

Hektor nas dziś na kocu po ogrodzie przeciągnął, a wczoraj podlewam tuje szlaufem
przylaczam sie i buziole

Cytat:
Hope, szkoda dziewczyny i dziecka... A co do przyjaciółek, no to ehhh... Skąd ja to znam? Nie mam już praktycznie kontaktu z moją przyjaciółką, z którą trzymałam się od zerówki (czyli 14 lat...). Nie przyszła nawet na nasz ślub. Czy dziecko to taka blokada dla niektórych?
przykre

tylko Was czytam
u nas po staremu
pracy na razie brak

wydajemy juz oszczednosci na lokatach
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:48   #3453
LadyWhisper
Zakorzenienie

oglada ktoras z was bitwe o tron??? obejrzelismy pierwszy odcinek i jak kolejne beda takie same to Pietraszko sie szybko rodzemstwa dorobk

dziewczyny orientujs sie ktoras czy sa soczewki komtaktowe dla astygmatykow??? jak biegam to ludzi na ulicy nie poznaje.....a przeca w brelach nie bede smigac

do jutra lejdis powinnam byc juz na biezaco

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:58   #3454
Kija80
Zadomowienie

A u mnie na balkonie coś strasznie cyka, tzn ogólnie słyszę całą cykającà orkiestrę świerszczy ale jeden musi chyba siedzieć tuż przy drzwiach... Ciekawe czy wlezie bo akurat w tych drzwiach mamy tylko taką prowizoryczną "moskitierę" za parę złotych. Postanowiliśmy że na wiosnę kupujemy porządne moskitiery na wszystko co się da, dziś odebrałam kolejne dwie (dwie pierwsze testujemy od miesiąca) i wreszcie możemy zrobić wieczorem przeciąg bez obaw że nam jakieś cholerstwo do światła przyleci. Super sprawa takie firmowe moskitiery, nie ma porównania z tymi przyklejanymi siatkami, tylko szkoda że na malutkie uchylne okienko kosztuje prawie stówę. A do sypialni musimy mieć takie otwierane drzwi jak na filmach amerykańskich, wycenili ją nam na 530 zeta
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:03   #3455
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A jakie macie teraz??

mieszalam łyżką, z borowkami i nektarynka. tylko wyszło ciut za suche ale maslanki dałam tyle ile w przepisie może powinnam więcej??
No ja to tak wszytsko jak w przepisie...bo balam sue ze z moim talentem moge przedobrzyc...ale wyszlo ok..a robilam z jablkami...a moze wlasnie te borowki za suche do tego? No jak to smakuje?bo właśnie chciałam zrobić z borówkami lub brzoskwiniami..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:05   #3456
Kija80
Zadomowienie

Fewciu jeśli Blanka płacze i nie może spać przez zęby to może spróbuj jej dać nurofen? Może ją po prostu boli? Co prawda nigdy nie podawałam nurofenu na zęby (Grześkowi wychodziły bezboleśnie a przy Ani też na razie nie ma dramatu), ale skoro we wskazaniach jest m.in bolesne ząbkowanie to widocznie się podaje...
Stary 2013-08-07, 23:07   #3457
iffonka7
Zadomowienie

No normalnie szok, jestem po kłótni z TŻ, obecnie jest w delegacji a Bartuś miał dziś swoje pierwsze pluskanko w baseniku wiec wysłałam mu zdjęcia jak mały sie moczy a ten na mnie z pyskiem że jestem głupia, nieodpowiedzialne itp bo jak ja moglam go dać do baseniku jak on miesiac temu wyszedl ze szpitala, ma problemy z uszkami, ze mam nie beczec jak znowu trafi do szpitala itp, normalnie afera na całego. Czy ja na prawdę aż tak źle zrobiłam. Na dole zdjęcie

P.S. proszę nie dziwcie się że ja w ubraniu ale to było u mojej siostry na działce i wyszo to dość spontanicznie przez co nie byłam na to przygotowana

hope nienawidzę takich facetów, zrobic dziecko potrafią a później nic ich to nie interesuje
co do przyjaciolek to ja mialam taka jedna od podstawowki do licum ale pozniej nasze drogi sie rozeszyl i kontakt byl zerowy, miesiac temu urodzila dziecko i teraz znowu kontakt powrocil

black bedzie dzisiaj na nowym łóżeczku

neti nie obraż sie ale ja sie tobie dziwie, czemu zmienilas mleko na zwykle BD? jak moj mały nie robił kupek to zmieniłam mu na bebilon confort na kolki i zaparcia mimo że Bartuś jak już robił kupke to miękką czyli typowych zaparc nie było, co prawda nie robil po nim codziennie ale co 2 dni, aktulanie jesteśmy na nutramgenie lgg i kupki sa codziennie a przy rozszerzaniu diety nawet dwie dziennie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3405.jpg (98,4 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-08-07 o 23:12
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:08   #3458
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Bokeh, ja też nienawidzę koników - zaraz po pająkach.

W naszych pokojach na górze jest 28,3 stopni... Masakra... A TŻ robi przemeblowanie, bo przyszło nam nowe łóżko i całkowicie zmieniamy organizację w pokojach. Bidny, cały mokry jest.
Wspolczuje takiej temperatury.
Ostatnio sie usmialam, bo widzialam notke z instytucji a la sanepid mowiacej o tym, aby ludzie w miejscu pracy byli lekko ubrani, tak by mozna bylo ustawic klimatyzacje na 28 st. To wlasciwie po co ja w ogole uruchamiac?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:11   #3459
Kija80
Zadomowienie

Neti i co z tym łóżeczkiem, kupiłaś? Ja mam po Grzesiu czyli blisko sześcioletnie, bodajże Arti? Kupowałam na all. Koniecznie dokup materacyk, przynajmniej taki zwykły piankowy bo te "materacyki" dodawane w komplecie są nic nie warte. Przewijak sobie daruj (nawet jeśli myślisz o zostawieniu łóżeczka dla następnego dzidzia, po prostu te przewijaki to chłam). Za to super sprawa to bok otwierany na zamek, dziecko może sobie samo wchodzić i wychodzić
Stary 2013-08-07, 23:17   #3460
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Neti i co z tym łóżeczkiem, kupiłaś? Ja mam po Grzesiu czyli blisko sześcioletnie, bodajże Arti? Kupowałam na all. Koniecznie dokup materacyk, przynajmniej taki zwykły piankowy bo te "materacyki" dodawane w komplecie są nic nie warte. Przewijak sobie daruj (nawet jeśli myślisz o zostawieniu łóżeczka dla następnego dzidzia, po prostu te przewijaki to chłam). Za to super sprawa to bok otwierany na zamek, dziecko może sobie samo wchodzić i wychodzić
Dzięki...właśnie zastanawialam się czy ten przewijak jest potrzebny..nie kupiłam bo nie miałam jak dziś do komputera usiąść...a w telefonie to nie przeglądanie..o materacyku już wiem..pewnie na all można dokupić...no i czy dwa poziomy zdaja egzamin?

Iffonka...ja już sama nie wiem na co zmienić najlepiej... Każdy radzi co innego...ja głupieje..wczoraj pytalam dziewczyn..żadna jakos mi nie odradzala BD...ale teraz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:22   #3461
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
oglada ktoras z was bitwe o tron??? obejrzelismy pierwszy odcinek i jak kolejne beda takie same to Pietraszko sie szybko rodzemstwa dorobk

dziewczyny orientujs sie ktoras czy sa soczewki komtaktowe dla astygmatykow??? jak biegam to ludzi na ulicy nie poznaje.....a przeca w brelach nie bede smigac

A co to za serial?

Stary 2013-08-07, 23:23   #3462
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Iffonka...ja już sama nie wiem na co zmienić najlepiej... Każdy radzi co innego...ja głupieje..wczoraj pytalam dziewczyn..żadna jakos mi nie odradzala BD...ale teraz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ..
Nic się nie martw, ja też wtedy głupiałam nie wiedziałam co robić, poczekaj jeszcze troszke z tym czopkiem może zrobi sam ta kupke chociaz i by po 5 dniach, jak dłużej nie robi to się męczy bardzo? ma je twarde czy miekkie? mieliscie robione usg jamy brzusznej? ile waży? a moze wybierz sie do gastrologa.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-08-08 o 08:03
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:05   #3463
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dzięki...właśnie zastanawialam się czy ten przewijak jest potrzebny..nie kupiłam bo nie miałam jak dziś do komputera usiąść...a w telefonie to nie przeglądanie..o materacyku już wiem..pewnie na all można dokupić...no i czy dwa poziomy zdaja egzamin?

Dwa poziomy tylko dla malutkiego dziecka. Dla Antosia na pewno nie. Ja mam takie "z wszystkim" - dwa poziomy, przewijak, kołyska, odpinany bok, kieszenie na akcesoria, takie kółka za które się dziecko chwyta jak chce wstać. Używam w salonie jako kojca kiedy jestem na parterze, mam włożony materac gryka-kokos. I tak:
- materac koniecznie musi być, przy Ani miałam piankę i było ok, teraz jest super (na wyjazdy lepsza pianka bo zajmuje mniej miejsca)
- z przewijaka przy Grzesiu nie korzystałam wcale, przy Ani kilka razy,, wolę położyć zwykły podkład rossmanowski na podłogę czy łóżko. Może przy innych łóżeczkach one są lepiej obmyślane (to moje to było jedno z tańszych), w moim przewijak to materiał ortalionowy nałożony na stelaż z rurek, do tego są pasy żeby dziecko sobie nie poszło (w zasadzie to jeden pas z klamrą na wysokości brzucha). Jak Ania leżała spokojnie to było w miarę ok, teraz przy przewijaniu kopie nogami albo nie daj Boże wali głową o te metalowe rurki. Dlatego przewijak zlikwidowałam. Uważam że jest zbędny i niewygodny, dziecko kilkumiesięczne jest do niego za duże a młodsze też się niezbyt wygodnie przewija
- z kołyski nigdy nie korzystałam
- koniecznie kółka (u mnie są z jednej strony) bo dużo łatwiej łóżko przesunąć
- uchwyty do wstawania - fajna rzecz bo w takim łóżeczku nie ma szczebelków więc dziecku ciężko wstać
- otwierany bok koniecznie! Teraz jeszcze zbędny, przy Grzesiu używałam jak tylko się nauczył sam wchodzić i wychodzić ze środka, po spanku sobie wyłaził i nie musiałam go dźwigać górą = zdrowszy kręgosłup i frajda dla dzieciaka
- kieszenie z boku przydatne na pampersy i różne duperele
- drugi poziom... Szczerze mówiąc nie testowałam. Łóżeczko kupiliśmy jak Grześ miał 5 miesięcy więc mógłby wylecieć z górnego. Potem zgubiłam gdzieś to podwieszenie i przy Ani w ogóle nie miałam, z tym że wsadziłam do środka stary materacyk po Grześku, gryka- kokos czyli dość gruby, to spowodowało automatycznie podniesienie dna i uważam że tak jest w sam raz. To podwieszenie jest dość wysoko, podejrzewam że po włożeniu lepszego materaca byłoby zbyt wysoko (dla leżącego jak kłoda noworodka ok, dla starszego wiercipięty absolutnie).
- zwróć uwagę żeby siatki po bokach było dość dużo. W niektórych łóżeczkach jest tylko odrobina ścianki zasiatkowana, dziecko nic nie widzi i ma utrudniony przepływ powietrza (to znaczy na mój gust) . U mnie po włożeniu materaca zaraz nad nim się zaczyna siatka, dziecko leżąc na boku wszystko widzi, nie musi oglądać nieprzejrzystego materiału
- u mnie jeszcze była w komplecie moskitiera, w bloku przy Grzesiu nie korzystałam, teraz korzystam jak wynoszę łóżeczko na taras
- wymiary mam typowe 120 na 60, wystarczało mi, pasowały typowe materace i prześcieradła

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Jak chcesz przewijak to niech Ci go zmontują i sama oceń. Nie wierz w zapewnienia że jest super-hiper-mega, usztywniany i w ogóle. U mnie to usztywnienie to taki kawałek plastiku wsuwany w kieszonkę od spodu, coś takiego jak dno w torbach na zakupy, może trochę grubsze ale szału nie ma. Jak się wsadzi na to dziecko to ono się zapada do środka i dlatego przewijanie jest niewygodne. Plus te koszmarne metalowe rurki...
Stary 2013-08-08, 00:08   #3464
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Są, noszę od 5 lat.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:18   #3465
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny ktora moze niech wesprze

Gdy jedziesz samochodem nie zdajesz sobie sprawy z tego, kto na Ciebie patrzy.
Filipek walczy z najcięższą formą nowotworu, według lekarzy nie powinien już żyć.

Zatrzymaj się na chwilę. Spójrz na Filipka. Pomóż...
http://www.siepomaga.pl/filipek
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 01:28   #3466
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Bokeh, mojej mamy Ci trzeba. Ona jak chłop, każdego owada w łapy i wyrzuca

Tez tak robie, przy tz sie nauczylam

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

aniu udanego przebywania z mama. Ja juz tylko odliczam dni do wyjazdu mojej. Gdybym wiedziala na jaka "pomoc" z jej strony moge liczyc, to w zyciu nie sprowadzilabym jej tutaj. I gdyby nie tesknota za tz, to siedzialabym u t.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale jaja, deszcz spadł w sumie nawet 5 min nie padało, ale dobre i to na chwilę ochłody; wyszłam z Filipem na ten deszcz, ale miał radochę

Cała,nie zdziw się jak poczujesz jak cię konik tym kolcem w nocy myzia po nogach

ja to tylko kleszczy i komarów nie zniosę, resztę gadzinek staram się zawsze bez uszczerbku gdzieś wyrzucić

o szlag

właśnie mi to brat niedawno wmawiał, że na pewno jakiegoś już zjadłam

winniczka też nie?? ja zawsze jak idziemy na spacer po deszczu i winniczki wychodzą na chodnik, to je biorę i przekładam na trawę, żeby ich nie zadeptali

no racja, jak już obcy Cię nawiedzają

A propos ratowania zwierzatek - wczoraj zolwia z drogi zdejmowalam, daje mu z 4-5kg

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Szaja było bosko

Debrah to jest mały sukces!

U nas jutro i w piątek nie będzie cieplej wody,a na jutro takie upały zapowiadają,będzie mega zimny prysznic-dla mnie ok ale Blance będę wodę w garnku chyba grzała

Spokojnie, przy takiej czice, to woda letnia bedzie

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

lenova, hje, iffonka wspolczuje ograniczonych bliskich!

Dziendoberek!
Dzis Yae byla laskawa i pobudke urzadzila dopiero o 5.50.
Wieczorem idziemy ze znajomymi tz na kolacje, maja dziecko miesiac starsze od Yae. Poznam nowych ludzi i jedzenie pod nos bedzie podane - miodzio!

bokeh, lady i reszta anonimowych serialomaniaczek. Poleccie prosze cos ciekawego, poza serialami tvn nic wiecej nie ogladalam.
Stary 2013-08-08, 03:45   #3467
Lenova
Wtajemniczenie

Jak dobrze wstać skoro świt... Dzień dobry moja panna już wyspana,szkoda że o matce nie myśli, ehh życie :-P

Meneq a co jest z mamą,nie pomaga Ci przy Yae?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 04:01   #3468
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak dobrze wstać skoro świt... Dzień dobry moja panna już wyspana,szkoda że o matce nie myśli, ehh życie :-P

Meneq a co jest z mamą,nie pomaga Ci przy Yae?
O ktorej Blanka chodzi spac, ze tak do dnia wstaje?

Przy Yae posiedzi jak ona spi albo sie sama bawi, w domu poza zmywaniem naczyn palcem nie ruszy a jeszcze chodzi nadeta, ze nigdzie jej na zwiedzanie nie zabieram. Jest tu od 3 tygodni, a ja w tym okresie nawet chwilki dla siebie nie mialam.
Stary 2013-08-08, 05:56   #3469
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Heeej
Melduje,ze jeszcze wszystkiego nie nadrobilam,bo poki co czytam w napieciu co stanie sie z konikiem polnym,ktory z premedytacja odcial Bokeh od lodowki Coz za emocje:p Szkoooda by go bylo do odkurzacza
Ok,czytam dalej

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

Doszlam do tego,ze mama ma Cie uratowac Bokeh... Aczkolwiek.nie znam jeszcze zakonczenia
Nie smieje sie z Ciebie,tylko to tak fajnie opisujesz Ja wczoraj nie umylam podlog,bo w wiadrze od mopa bylo jakies czarne,obslizgle cos,bleeee. Mam nadzieje,ze w nocy ucieklo( na balkonie trzymamy mopa).

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 06:58   #3470
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Blanka zarządziła dzisiaj pobudke o 5

Bokeh ja też robiłam z borówkami i wyszło takie suche,może wina owoców. Ale TZ zjadł cała blachę więc chyba mimo wszystko smakowało,a On nie lubi ciast bez masy

Meneq czyli masz kolejne dziecko w domu zamiast pomocy? Dlatego ja tak rzadko jeżdżę do teściów czy mojej mamy. Bo i tak sama zajmuje się Blanka. A potem słucham że dziecko ich nie zna. Jak ma znać,jak najlepszą "zabawa" jest gdy dziecko śpi,a jak płacze to najlepszym rozwiązaniem jest wzięcie na ręce zamiast zbawić jakoś.

Kija piękna instrukcja łóżeczka
Ja nie wiem czy to zęby czy szelki czy taki urok Blanki że od początku mamy takie ciężkie noce. Tak sobie od początku tłumaczyłam:
1. Że malutka,mały brzuszek i szybko głodna więc się budzi.
2. Szelki przeszkadzają więc się budzi.
3. Zęby nie chcą wyjsc więc się budzi.
Ciekawe na jak długo starczy mi wymowek?

Hope tak mi się smutno zrobiło jak Przeczytałam o Twojej kuzynce Facet nie ma pojęcia o odpowiedzialności. Mój ginekolog zawsze powtarzał że kobiety w ciąży są piękne,wyjątkowe. Że nigdy kobieta nie wygląda lepiej niż w ciąży. A ten dureń (prawdopodobnie) znalazł sobie dziewczynę. Wiecie,ja nie rozumiem takich facetów. Po cholerę zdradzać? Przecież można odejść od obecnej partnerki a nie przyprawiać jej rogi!!
Ja mam ostatnio często koszmary że M. mnie zdradza. I mimo że wiem że nigdy by tego nie zrobił,to budzę się cała we łzach.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Neti jak dziecko się nie męczy to ja bym nie podawała czopka. Organizm musi sobie spróbować sam poradzić.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Lady to ja myślę,że dla dobra Pietraszka oczywiście,musicie obejrzeć cała serie

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cała mówisz że kurnik nagrzany,a gdzie obiecywana klimatyzacja?

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Debrah ma to chyba służyć podkreśleniu jaką to złą matka jestem w Jej oczach To jest w ogóle temat rzeka. Muszę się kiedyś zebrać i napisać

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Blanka się wycisza,może zaśnie

Ja gadam ze sobą,to straszny objaw choroby psychicznej

Ciekawe jak Pstryczek po rehabilitacji i Marsi po wizycie szefa?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:03   #3471
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja to tak wszytsko jak w przepisie...bo balam sue ze z moim talentem moge przedobrzyc...ale wyszlo ok..a robilam z jablkami...a moze wlasnie te borowki za suche do tego? No jak to smakuje?bo właśnie chciałam zrobić z borówkami lub brzoskwiniami..

Ja robilam i z tym z tym i jak dla mnie lepsza wersja z brzoskwinia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O ktorej Blanka chodzi spac, ze tak do dnia wstaje?

Przy Yae posiedzi jak ona spi albo sie sama bawi, w domu poza zmywaniem naczyn palcem nie ruszy a jeszcze chodzi nadeta, ze nigdzie jej na zwiedzanie nie zabieram. Jest tu od 3 tygodni, a ja w tym okresie nawet chwilki dla siebie nie mialam.
O kurka, myslam, ze mama za wnuczka steskniona nie bedzie jej odstepowa. Na krok, a tu takie cos.... trzyma sie i wytrwalosci zycze do konca wizyty

Witam sie
Pobudka dzisiaj lekko po 6. Ale to i tak lepiej niz u lenovy.
Ciekawe, czy bedzie kolejny dzien jojczydla. Jak tak, to nadrobie Was dopiero wieczorem. Milego dnia zycze a dziewczynom z Krka i okolic wspolczuje. Dzisiaj u Was czika 38 stopni, u nas 34 i moze popada, oby. Bo jak nie to chyba wejde do studni

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Fewciu, klima jest, ale w pomieszczeniu, gdzie maz pracuje. Nie przebywam tam, ale on ma rarytas w ta czike

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:05   #3472
meneq
Zakorzenienie

fewciu drugie dziecko, z tym ze na szczescie jeszcze pieluch nie musze zmieniac. Tak na serio, to posprzatac po mamie i podac jej jedzenie tez musze.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

cala nie odstepuje i owszem, ale pomocna przy tym niestety nie jest
Stary 2013-08-08, 07:11   #3473
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]cala nie odstepuje i owszem, ale pomocna przy tym niestety nie jest
Chodzilo' mi wlasnie o nie odtsapienie takie pomocne, ze masz chwilke dla siebie...

Stary 2013-08-08, 07:13   #3474
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Doczytalam wszystko
Little- historia o tym, jak tluklas martwa ose tluczkiem do miesa-->
Hope,przykre to, co opisalas z kuzynem... Szkoda dzieciaczka, dziewczyny tez jakos tam szkoda
Wlasnie,gdzie jest meduzza?
Black- tez kapie co 2 dni Tak chyba zostalo z czasow noworodkowych. Ale myje go codziennie,kilkanascie razy dziennie w sumie,bo brudzi sie straaasznie

A u nas nocka dobra,tylko 4 pobudki- ostatnio noce sa tragiczne, wiec jestem naprawde ukontentowana Marcinek dalej ma tylko 2 zabki, nie chca sie przebic te z gory Widze,ze go boli bardzo Kupilismy mu szczoteczke i paste do zebow i pucujemy teraz jego perelki
W sobote Marcinkowy usiadl sam A od wczoraj siada juz caly czas,jak tylko poloze go na podlodze.
Tylko chodze za nim z wieeelka poducha,bo czasem nie umie wybrnac z tego siedzenia i wtedy bach do tylu- w sobote wlasnie przywalil w ten sposob glowka w dywan
Aaaa ide,jeczydlo wzywa,milego dnia

Stary 2013-08-08, 07:16   #3475
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, przygodowo historyczno fantasy? Cos takiego chyba. Na podstawie ksiazki, generalnie wszyscy wszyscy wszyscy wokol ogladaja tylko my zacofani (podobno z Michalem) porownywane bardzo czesto do wladcy pierscieni, o.

Meneq, ojej, przykro strasznie!
U nas t.w zupelnie inna strone, jak przyjezdza to od razu zagarnia Pietraszka do siebie i gdyby mogla to by i cyca dala
Z seriali a co Cie interere? Komedia, sensacja? My mnostwo tego ogladamy... Jak chcesz sie mega posmiac a lubisz angielski humor to "the IT crowd" polecamy. Mega ciezki, tez brytyjski, "Luther", policyjny, KOCHAM ten serial, szkoda, ze taki krotki i wiecej krecic nie bedatez brytyjski, mini serial, "sherlock", o sherlocku holmesie ale w terazniejszosci, tutaj malz zakochany:P poza tym ogladamy jeszcze #how i met your mother, #the big bang theory, #suits, #house of cards (polityczny, "od kuchni", z Kevinem Spacey ktory wyglada jak Karol Strasburger :P ), #Dexter (ale tu juz 8 sezon i szczerze, juz mam dosc), no i wczoraj doszla jeszcze #gra o tron musze zerknac jeszcze na liste na filmwebie ale wydaje mi sie, ze nie zapomnialam o zadnym:P no to wybieraj

A u nas nocka calkiem oki, 3 pobudki, ale za to z przerazliwym placzem, jak szlismy spac to Mlody sie rozplakal niesamowicie i niczym nie moglam uspokoic\uspac, pomogly dopiero cmoki dookola oczkow, zasnal

Stary 2013-08-08, 07:18   #3476
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cała czyli mąż ma luksusy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:34   #3477
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Fewciu, i to jaki. Siedzi sobie w chlodku i ma czike w nosie

Lady, musze obczaic te seriale i jakis obejrzec wieczorami.

Nomen, czesc bdzie bylas jak Cie nie bylo

Ciekawe, czemu czesc dziewczyn sie nie odzywa. Gdzie przepadly...?

Stary 2013-08-08, 07:44   #3478
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cala,pisalam ostatnio ze mialam tyly przez jeczydlo i przez czike i jeszcze tz mial wolny likend A nie lubie pisac,jak nie wiem co u Was:p
Ehhh chyba juz zaraz wyjde na spacer,bo nie mam pomyslow jak zajac jojczyllo moje:p
Ale wiecie- chocby on niewiadomo jak stekal,kwekal,marudzil,ni e spal w nocy- to ja sie gniewac na niego nie potrafie chociaz ogolnie straszny nerwus jestem Bardzo kocham tego brzdaca i wystarczy jeden jego usmiech,zebym dostala kopa do dalszego dzialania

Stary 2013-08-08, 07:44   #3479
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cala, na wieczory nie polecam Luthera, bedziesz sie bala sama do kibla isc znam z autopsji hahaha

Stary 2013-08-08, 07:49   #3480
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, przygodowo historyczno fantasy? Cos takiego chyba. Na podstawie ksiazki, generalnie wszyscy wszyscy wszyscy wokol ogladaja tylko my zacofani (podobno z Michalem) porownywane bardzo czesto do wladcy pierscieni, o.

Meneq, ojej, przykro strasznie!
U nas t.w zupelnie inna strone, jak przyjezdza to od razu zagarnia Pietraszka do siebie i gdyby mogla to by i cyca dala
Z seriali a co Cie interere? Komedia, sensacja? My mnostwo tego ogladamy... Jak chcesz sie mega posmiac a lubisz angielski humor to "the IT crowd" polecamy. Mega ciezki, tez brytyjski, "Luther", policyjny, KOCHAM ten serial, szkoda, ze taki krotki i wiecej krecic nie bedatez brytyjski, mini serial, "sherlock", o sherlocku holmesie ale w terazniejszosci, tutaj malz zakochany:P poza tym ogladamy jeszcze #how i met your mother, #the big bang theory, #suits, #house of cards (polityczny, "od kuchni", z Kevinem Spacey ktory wyglada jak Karol Strasburger :P ), #Dexter (ale tu juz 8 sezon i szczerze, juz mam dosc), no i wczoraj doszla jeszcze #gra o tron musze zerknac jeszcze na liste na filmwebie ale wydaje mi sie, ze nie zapomnialam o zadnym:P no to wybieraj

A u nas nocka calkiem oki, 3 pobudki, ale za to z przerazliwym placzem, jak szlismy spac to Mlody sie rozplakal niesamowicie i niczym nie moglam uspokoic\uspac, pomogly dopiero cmoki dookola oczkow, zasnal

Dzieki za propozycje. Na pewno wybiore cos dla siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości