Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 23:29   #4351
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Poważnie?
A ja cały czas myślałam,że o zwolnienie w Polsce w ciąży to tak łatwo...
Moja lekarka pyta na kazdej wizycie czy chce zwolnienie, mimo, ze ciaza bez najmniejszych dolegliwości
Stary 2013-08-07, 23:30   #4352
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Poważnie?
A ja cały czas myślałam,że o zwolnienie w Polsce w ciąży to tak łatwo...
No powiem Ci, że na NFZ nie jest tak prosto dostać zwolnienie. Chętniej i łatwiej dają prywatni ginekologowie, ale to z wiadomych przyczyn. Wiesz są lekarze i lekarze . Mój prywatny w PL to od razu z grubej rury "zwolnienie wypisujemy do końca?"

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Właśnie, do końca ciąży to raczej się nie dostanie. Jak już można co miesiąc chodzić, i prosić. Może akurat..
Ja już bym wolała zapłacić za wizytę i dostać do końca ciąży, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdego może być stać.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-07 o 23:32
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:32   #4353
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Masakra.. Ja pracowałam kiedyś w sklepie odzieżowym, w dużej polskiej sieciówce żeby było śmieszniej. Jedna z dziewczyn zaszła w ciążę, nie mogła dźwigać i przekładać tony ubrań, dźwigać pólek, czy manekinów, a dodatkowo użerać się z ludźmi. Chciała iść na L4, poszła do lekarki, i nie dała jej. Mimo iż, kierownictwo krzywo patrzyło na to... że... koleżanka się.. OBIJA bo stoi tylko na kasie, a argumentem było dodatkowo to, że przecież może iść na L4, a nie idzie. Zmieniła lekarza.
No właśnie mi nawet kasa odpada, bo u nas jest "stojąca"...
Stary 2013-08-07, 23:36   #4354
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
No powiem Ci, że na NFZ nie jest tak prosto dostać zwolnienie. Chętniej i łatwiej dają prywatni ginekologowie, ale to z wiadomych przyczyn. Wiesz są lekarze i lekarze . Mój prywatny w PL to od razu z grubej rury "zwolnienie wypisujemy do końca?"

Ja już bym wolała zapłacić za wizytę i dostać do końca ciąży, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdego może być stać.
Serio na jednym światku dostałas zwolnienie do stycznia? Myślałam, ze zawsze wypisują tylko na miesiac. Ale ja nie w temacie jestem, bo zamierzam pracować do końca
Stary 2013-08-07, 23:39   #4355
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Serio na jednym światku dostałas zwolnienie do stycznia? Myślałam, ze zawsze wypisują tylko na miesiac. Ale ja nie w temacie jestem, bo zamierzam pracować do końca
Nie wzięłam, bo ja nie pracuję więc mi niepotrzebne. To zależy od lekarza, jedni każą Ci latać co miesiąc lub co trzy inni dadzą od razu. Np. koleżanka mimo, że prywatnie prowadziła ciążę to co miesiąc musiała latać po zwolnienie z obniżoną na max szyjką macicy i szwem na niej...
Stary 2013-08-07, 23:40   #4356
kukurydzianaa
Rozeznanie

Kurcze, takie chwilowe zwolnienia nie urządzają ani mnie ani mojego pracodawcy....

Cytat:
Moja lekarka pyta na kazdej wizycie czy chce zwolnienie, mimo, ze ciaza bez najmniejszych dolegliwości
Zazdroszczę - u mnie takie pytanie nie padło ani razu.

Cytat:
Oj już nie przesadzajmy, że kogoś może być nie stać na prywatną wizytę :P Kwestia tego, że zwolnienie wypisuje raczej lekarz prowadzący ciążę - a skoro trafiło się na dobrego darmowego, to po co tylko z tego powodu przenosić się do płatnego? No chyba, że można tak na jednej wizycie u innego lekarza dostać takie zwolnienie?
Stary 2013-08-07, 23:41   #4357
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Ja się przeciągam, ale staram tak bardziej delikatnie, tzn. nie spinam się tak bardzo.

Co do snu, to ja mogę spać po 12h lub więcej, taki się ze mnie śpioch zrobił, że szok

Kurcze obawiam sie, że może być ciężko na NFZ do końca ciąży zwolnienie dostać. Mogę się mylić, bo różni są lekarze, ale myślę, że same opuchnięcia to za mało. Pewnie będzie pytała o jakieś konkretne dolegliwości, które mogą dać Ci szanse na zwolnienie.

ejani: no, ale to wtedy jej wypisze max na miesiąc i znów będzie musiała później kombinować
I tak wypisują max na miesiąc (czy 4 tygodnie, jakoś tak), nawet jak obiecują, ale im starsza ciąża, tym łatwiej
Nikt nie da od razu na pół roku, na to nie ma co liczyć
Stary 2013-08-07, 23:43   #4358
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wzięłam, bo ja nie pracuję więc mi niepotrzebne. To zależy od lekarza, jedni każą Ci latać co miesiąc lub co trzy inni dadzą od razu. Np. koleżanka mimo, że prywatnie prowadziła ciążę to co miesiąc musiała latać po zwolnienie z obniżoną na max szyjką macicy i szwem na niej...
No ale przeciez i tak co miesiac trzeba pokazać sie lekarzowi? To żadna różnica czy po zwolnienie tez czy nie

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Kurcze, takie chwilowe zwolnienia nie urządzają ani mnie ani mojego pracodawcy....

Oj już nie przesadzajmy, że kogoś może być nie stać na prywatną wizytę :P Kwestia tego, że zwolnienie wypisuje raczej lekarz prowadzący ciążę - a skoro trafiło się na dobrego darmowego, to po co tylko z tego powodu przenosić się do płatnego? No chyba, że można tak na jednej wizycie u innego lekarza dostać takie zwolnienie?
Naprawdę myślisz, ze w nie ma ludzi, dla których 100 złotych za wizyte nie byłoby poważnym nadszarpnieciem budżetu? Juz nie mówiąc o tym, ze te wizyty musiałyby byc regularne.
Stary 2013-08-07, 23:44   #4359
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Bez przesady, przyciągnięcie sie nie zaszkodzi na pewno. To jednak nie jest godzina z rekami w górze

U mnie juz połowa II trymestru i jest duzo lepiej niz w pierwszym. Ale fizycznie kuleje, mam zadyszkę po wejściu na 3 piętro - porażka. Chociaż mój wynik hemoglobine troche to wyjaśnia - 10,3 (norma od 12), hematokryt 31 (norma od 37) Erytrocyty tez pod norma. Zobaczymy co na to lekarka
A ja nie mogę takich wygibas ów bo czuje jakby mi podbrzusze miało rozerwać jak tylko próbuje się przeciągnąć A co do zadyszki nie Ty jedna

Cytat:

Myślę że to akurat zależy tylko od lekarza a nie od tego czy na NFZ czy prywatnie, ja chodzę na NFZ a lekarz sam od siebie chciał mi wcisnąć L4
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:46   #4360
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Bez przesady, przyciągnięcie sie nie zaszkodzi na pewno. To jednak nie jest godzina z rekami w górze

U mnie juz połowa II trymestru i jest duzo lepiej niz w pierwszym. Ale fizycznie kuleje, mam zadyszkę po wejściu na 3 piętro - porażka. Chociaż mój wynik hemoglobine troche to wyjaśnia - 10,3 (norma od 12), hematokryt 31 (norma od 37) Erytrocyty tez pod norma. Zobaczymy co na to lekarka
Mam bardzo podbne wyniki...i mimo, że biorę Pharmaton matruelle, gdzie zawartość Fe jest 200% zapotrzebowania, to kazała jeszcze preparat Fe+kwas foliowy. Ale mi po nim niedobrze....

Sprawę z domkiem rozwiąże teść i mąż. Zadeklarowali się, bo widzieli ile mnie to wszystko kosztuje. Najpewniej nie zapłącimy ostatniego czynszu i zabierzemy częśc naszych rzeczy...Nie weźmiemy drewna z piwnicy na opał, bo tam nie ma jak tego wynieść, zrzucałam prawie 2 tony przez małe okienko, zanim zaszłam w ciążę, bo mąż miał wtedy operację nogi...i prawie tona została....ech....nie mam słów...

A tak w ogóle, to ja mam taką ochotę na przytulanki...a mąż się mówi, że się boi, że coś zrobi małemu, a ja myślę, że się wstydzi...Przypomniało mi się, gdy kiedyś, gdy zaczęliśmy razem z mężem ten tego, to on się wstydził mojego kota))Hehehe Teraz mamy dwa koty i zawsze któryś jest z nami w pokoju, nie daj Boże położy się zaraz przy nas, albo zaczepia Tż-ta drapiąc w palec u nogi:PPP hahahaha...więc to chyba o to chodzi...że nie jesteśmy już "sami")))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:51   #4361
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Oczywiście masz rację, jeśli ma się dobrego lekarza na NFZ to jest bez sensu płacić za prywatnego.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
I tak wypisują max na miesiąc (czy 4 tygodnie, jakoś tak), nawet jak obiecują, ale im starsza ciąża, tym łatwiej
Nikt nie da od razu na pół roku, na to nie ma co liczyć
Tez mi sie tak wydaje, że jesli mają pacjentkę, np. w I trymestrze to chyba tak robią jak piszesz właśnie

Cytat:
No ale przeciez i tak co miesiac trzeba pokazać sie lekarzowi? To żadna różnica czy po zwolnienie tez czy nie
To znaczy wiesz no dla nas jako pacjentek czy lekarza żadna, ale może tak jak pisze kukurydziana, dla pracodawcy to jest jakiś tam problem, różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Myślę że to akurat zależy tylko od lekarza a nie od tego czy na NFZ czy prywatnie, ja chodzę na NFZ a lekarz sam od siebie chciał mi wcisnąć L4
No dokładnie, dlatego napisałam, że są lekarze i lekarze. Nie zawsze jest tak, że na NFZ Ci nie dadzą a prywatnie tak, no ale wydaje mi się, że łatwiej w większości przypadków prywatnie sobie wziąć

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-07 o 23:53
Stary 2013-08-08, 00:22   #4362
PawMaj13
Rozeznanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42153147]Pewnie wyczaił Cię na wizażu i przeczytał to co piszesz[/QUOTE]
Nie ma takiej opcji, nie lubi czytac, woli grac
Cytat:
Opowiem wam coś,ale jak jecie kolację to nie czytajcie.
Młody kąpie się w wannie i bawi,co jakiś czas podając mi zabawkę. A ja sobie w jednej ręce trzymam książkę i czytam,a drugą te zabawki odbieram. I w pewnym momencie Eryk podaje,ja odbieram,a to nie zabawka. To była... kupa Jeda duża w towarzystwie kilku bobli,które musiałam wyłowić
Mam nadzieję,że nie jesteście bardzo obrzydliwe. A jak jesteście to niedługo przestaniecie być

A to mój łobuz:

Fajny mały człowiek
Cytat:

O matko. Dobre!
Jeszcze żadne moje dziecko kupy nie zjadło. Jeszcze...
Ja kiedyś oblizałam rękę od kupy,bo myślałam że to od czekolady Kupa była Wiki gdy była mała.
a to to juz mniej smaczne bylo

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:31   #4363
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście masz rację, jeśli ma się dobrego lekarza na NFZ to jest bez sensu płacić za prywatnego.

Tez mi sie tak wydaje, że jesli mają pacjentkę, np. w I trymestrze to chyba tak robią jak piszesz właśnie

To znaczy wiesz no dla nas jako pacjentek czy lekarza żadna, ale może tak jak pisze kukurydziana, dla pracodawcy to jest jakiś tam problem, różnie to bywa

No dokładnie, dlatego napisałam, że są lekarze i lekarze. Nie zawsze jest tak, że na NFZ Ci nie dadzą a prywatnie tak, no ale wydaje mi się, że łatwiej w większości przypadków prywatnie sobie wziąć
Mi się kojarzy, że koleżanki (ale w innych sklepach, więc nie dam sobie głowy uciąć) przynosiły co najmniej do 8 miesiąca (albo ktoś za nich) i gdzieś czytałam, że lekarz nie może wystawić na dłużej niż miesiąc (tu chyba chodziło o jakąś kontrolę z zusu).

U mnie wystarczyła pracodawcy moja deklaracja, że zostaję na zwolnieniu i już zastępstwo jest przyjęte

No i niestety moja lekarka nie jest z nfz, więc tym bardziej się dziwię że mi robi takie problemy, ale na taką stricte prywatną po prostu mnie nie stać, więc na razie nie zmieniam
Stary 2013-08-08, 06:14   #4364
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Tak, chodzę na NFZ.
Ja nie chcę zwolnienia kilkudniowego, ja chcę takie do końca ciąży, dlatego obawiam się, że mogą być problemy...

Mam na lewej łydce widoczną żyłkę. Ostatnio się powiększyła, a jak mi nogi trochę napuchną, to ona zaczyna delikatniutko wystawać... Żylaki są u mnie rodzinne i to też na 100% będzie kiedyś żylak :/ Jak myślicie, mogę się na opuchnięcia i takie skłonności powoływać, czy to za mało? Bo sama ciąża przebiega raczej prawidłowo.

Co mogę jeszcze dorzucić? Miałam 3 lata temu operowane kolano - od kiedy jestem przy nadziei zaczęło się trochę "odzywać", ale chyba nie na tyle, żeby się na to powoływać...
Do końca ciąży nie dostaniesz Ja chodzę prywatne nie miałam problemu z l4 pamiętam ze sama juź na pierwszym usg zaproponowała ale wtedy nie wziełam, zawsze dziewczyny dostają na miesiąc a pod koniec ciąży na 2 jak jest taka potrzeba przynajmniej u mojej lekarki
Hehh obudziłam się na siusiu i nie mogę zasnąc.
Denerwuje się dzisiejszą wizytą ja też dziś mam zamiar wziąć l4 na kolejny miesiąc ale myślę ze nie będzie z tym problemu bardziej denerwuje się czy z maleństwem wszystko dobrze

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Mi się kojarzy, że koleżanki (ale w innych sklepach, więc nie dam sobie głowy uciąć) przynosiły co najmniej do 8 miesiąca (albo ktoś za nich) i gdzieś czytałam, że lekarz nie może wystawić na dłużej niż miesiąc (tu chyba chodziło o jakąś kontrolę z zusu).

U mnie wystarczyła pracodawcy moja deklaracja, że zostaję na zwolnieniu i już zastępstwo jest przyjęte

No i niestety moja lekarka nie jest z nfz, więc tym bardziej się dziwię że mi robi takie problemy, ale na taką stricte prywatną po prostu mnie nie stać, więc na razie nie zmieniam
Słyszałam ze nie którzy lekarze właśnie do 20 tyg raczej mają problem z wystawieniem l4 później powinno być łatwiej
Stary 2013-08-08, 06:53   #4365
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=lolita25;42158079]Gratuluję kolejnego chłopaka
Ja dziś cały dzień leniuchowałam,jedyne co zrobiłam to zakupy na allegro kupiłam 7 koszulek wiązanych od rozmiaru 56 do 68 i 3 pajacyki bawełniane 2 na 62 i jeden na 68 a później jeszcze mąż kupił półspiochy i body kolejne na 62 hehh dobrze ze sobie to rozkładam na miesiące przynajmniej nie odczuwam tak utraty pieniędzy z konta
Ja też odczuwam takie bóle jutro mam wizytę i zapytam czy to normalne a i zaczeły się bąbelki w brzuszku[/QUOTE
Jak ci przyjdą i będziesz zadowolona to pokarz od którego sprzedawcy .
Ja z zakupami jeszcze miesiąc się wytrzymam, jak już dostanę wyniki i jeszcze raz lekarz potwierdzi płeć.
Powiem wam że bardzo chciałam dziewczynkę , ale odkad mam przejścia z tymi wynikami to modliłam sie zeby było zdrowe.
Spać nie mogę już...
5 miesiąc mi się zaczął

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-08 o 07:08
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:12   #4366
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej kochane!!

u mnie OK jestem dzis w 13t4 dzien ale mdlosc mecza dalej. W te upały umieram dosłownie! Juz niedługo wroce i bede jak wczesniej codziennie pisała

Wczoraj miałam badanie fałdu karkowego. Zbadał mnie i na 13t3dzien fałd był 1,2mm czyli to jest prawidłowo? bo NIc nie mowil.Dzidzia ma 7,45cm

Sluchalismy serduszka i ogladał plec(oczywiscie nie mowiac nam ze chce zobaczyc) ale powiedział ze 5 wrzesnia na 4d postara sie dokładnie zobaczyc. Mowil , ze przepływ w pepowinie prawidłowy.

Oby było jutro bo te 35st upały i bez deszczu idzie sie zagotować
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-08-08 o 07:14
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:23   #4367
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziś od rana też mnie tak bolało.... To zdarza się drugi, może trzeci raz i boli bardzo dziwnie. Zastanawiałam się jak Wam to opisać na forum i właśnie Ty dopisałaś to dokładnie tak jak i ja mam. Jutro mam wizytę więc zapytam o ten ból. Potrafi być naprawdę dokuczliwy :/

Wczoraj byliśmy na USG z przeziernością. Wszystko dobrze, dzieciątko pomachało rączkami, nóżkami, grzeczne pozwoliło wszystko szybciutko sprawdzić... Żartowałam, że już od małego uczymy je jak się zachować Możecie się śmiać, bo to dopiero 12t4d, ale głowę bym dała, że widziałam przez chwilę patyczek między nogami. Mąż się ze mnie nabija, mówi że sobie wmawiam, ale jeśli rzeczywiście urodzi się chłopak to całe życie będę mu przypominała, że to ja go pierwsza zobaczyłam :P Swoją drogą, cieszę się, że TŻ poszedł ze mną na to USG - widziałam jak wlepia oczy w ekran z przejęciem, a i sam potem przyznał, że wiele mu to dało - móc realnie zobaczyć nasze dziecko... Mimo, że ono wygląda ciągle jak ludzik z plasteliny któremu ktoś popsuł twarz
Dobrze że wszystko ok i dzidzia rośnie. Może faktycznie widziałaś patyczka

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Opowiem wam coś,ale jak jecie kolację to nie czytajcie.
Młody kąpie się w wannie i bawi,co jakiś czas podając mi zabawkę. A ja sobie w jednej ręce trzymam książkę i czytam,a drugą te zabawki odbieram. I w pewnym momencie Eryk podaje,ja odbieram,a to nie zabawka. To była... kupa Jeda duża w towarzystwie kilku bobli,które musiałam wyłowić
Mam nadzieję,że nie jesteście bardzo obrzydliwe. A jak jesteście to niedługo przestaniecie być

A to mój łobuz:
Ha ha ha ale się uśmiałam aź się ludzie w autobusie dziwnie patrzą ale dobra matka jesteś dziecko podało i wzięłaś wyobrażam sobie Twoją minę a łobuziaka masz przesłodkiego

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Isia - gratulacje!

Dziś maleństwo zaczęło pukać, daje znać, że tam jest )
Super że się dzieć ujawnił i daje sygnały. Gratuluję

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny, jutro po południu mam wizytę u gienka, zamierzam porozmawiać z nim o zwolnieniu w pracy.

Jak rozmawiać? Robił Wam lekarz problemy? Jakieś wskazówki?
Powiedz w prost że nie czujesz się na siłach pracować, nie powonno być problemu. Ja co prawda pracuję cały czas ale mój gin zawsze mi mówi- powiedz tylko słowo a daję ci tgyle ile chcesz. Zostawił tą decyzję mi.
Stary 2013-08-08, 07:36   #4368
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej kochane!!

u mnie OK jestem dzis w 13t4 dzien ale mdlosc mecza dalej. W te upały umieram dosłownie! Juz niedługo wroce i bede jak wczesniej codziennie pisała

Wczoraj miałam badanie fałdu karkowego. Zbadał mnie i na 13t3dzien fałd był 1,2mm czyli to jest prawidłowo? bo NIc nie mowil.Dzidzia ma 7,45cm

Sluchalismy serduszka i ogladał plec(oczywiscie nie mowiac nam ze chce zobaczyc) ale powiedział ze 5 wrzesnia na 4d postara sie dokładnie zobaczyc. Mowil , ze przepływ w pepowinie prawidłowy.

Oby było jutro bo te 35st upały i bez deszczu idzie sie zagotować
Ja też w 13 tyg miałam 1,2. To jest ok. Gratulację

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-08 o 07:38
Stary 2013-08-08, 07:39   #4369
magnusia
Zakorzenienie

Jade do pracy autobusem bo samochód na przegląd dziś jedzie. No nie mogę tą komunikacją jeździć. Jest mi słabo duszno i ledwo chyba dojadę. Do tego mdli mnie od tego hamowania i szarpania- masakra. W dodatku jest duszno i wszystko śmierdzi a ludzie najbardziej dobrze że zaraz wysiadam bo chyba padnę.

Życzę Wam miłego dzionka
Stary 2013-08-08, 07:47   #4370
isia4891
Zadomowienie

Z cyklu nieprzyjemne i nie przy śniadaniu c.d.
Ja ostatnio ochrzanilam żula, że się w sklepie wpycha w kolejkę z piwem i nawet przepraszym nie powie i czy może? Ale jak tylko się zbliżył do mnie to ...miałam ochotę zapłacić mu za to piwo byle szybko wyszedł ze sklepu..taki smród...pot+pety+mocz=mie szanka wybuchowa bleee
Stary 2013-08-08, 07:55   #4371
perfuzja
Zakorzenienie

Śniło mi sie, ze Gosia wkurzyla sie, ze w Anglii jest tak mało usg i kupiła sobie własne przenośne I wrzucila filmik z tego co sobie zrobiła, i stwierdziła, ze przeciez to oczywiste, ze jej dziecko jest chłopcem
Stary 2013-08-08, 08:00   #4372
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Z cyklu nieprzyjemne i nie przy śniadaniu c.d.
Ja ostatnio ochrzanilam żula, że się w sklepie wpycha w kolejkę z piwem i nawet przepraszym nie powie i czy może? Ale jak tylko się zbliżył do mnie to ...miałam ochotę zapłacić mu za to piwo byle szybko wyszedł ze sklepu..taki smród...pot+pety+mocz=mie szanka wybuchowa bleee

Witam w ten upalny dzien. Mam dosc upalow a wy? Okrutnie mam dosc jutro ma byc chlodniej!
Moj dziec cos ucichl ostatnio ;(( wczoraj polozylam sie ma brzuchu ale.na b miekkim materacu to sie odezwal momentalnie jakby chcial mi powiedziec ----> Maaaamo niewygodnie!! Ale cisza myslalzm ze bedzie fikal juz dosadnie a tu cisza. Grafuluje wam udanych wizyt
Ja chodze prywatnie bo u nas nie znalam dobrego lekarza z nfz:\ przy ostatniej wizycie spytal do kiedy chce pracowac , ze teraz to juz mi da. Wczesniej byloby ciezko, taki typ. Ale ja mam takie warunki pracy ze nie mam sie o co martwic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-08, 08:16   #4373
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

dzień dobry
masakra jakaś o 7:30 za oknem mam 27C
a na 10 mam wizyte u lekarza mam nadzieję że się nie rozpuszcze po drodze...
co do L4 to ja chodzę na NFZ i od początku ciąży mogłam brać zwolnienie. ale też słyszałam że daja na miesiąc tylko i że ma to coś z ZUSem wspólnego.
Stary 2013-08-08, 08:30   #4374
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Śniło mi sie, ze Gosia wkurzyla sie, ze w Anglii jest tak mało usg i kupiła sobie własne przenośne I wrzucila filmik z tego co sobie zrobiła, i stwierdziła, ze przeciez to oczywiste, ze jej dziecko jest chłopcem
ale masz sny Gosia kupuj usg i czekamy na filmiki

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ja się rozpływam..... Mam nawet mokrą głowę i włosy a do tego za☠☠☠ałam sobie kolanem o biurko więc jeszcze mi się siniak wielkości śliwki szykuje. Cudownie
Stary 2013-08-08, 08:36   #4375
sadlaczyca
Raczkowanie

Witam Dziewczęta
Podczytuje Was namiętnie już od dłuższego czasu i postanowiłam w końcu się przyłączyć Przyjmiecie mnie?
Mam 26l, mój TP to 06.01.2014r., jestem teraz w 18 tyg wg OM.
Miałam się odezwać wcześniej, ale czekałam aż będę na L4, bo wcześniej ledwo miałam czas i siłę na czytanie wątku

Co do L4, to ja chodzę na NFZ ( zmieniłam lekarza ostatnio - z prywatnego na właśnie NFZ) i nie było problemów - powiedziałam babce, że mój pracodawca nie jest zachwycony faktem, że jestem w ciąży, że muszę brać urlop, żeby na wizytę do lekarza pójść i dała mi zwolnienie na miesiąc. Z tego co wiem, to wszystkie moje koleżanki miały tak, że dostawały tylko na miesiąc. A z lekarzem prywatnym to miałabym problem z L4, nie chciał mi dać nawet na kilka dni po tym jak wylądowałam na IP z bólem brzucha przypominającym skurcze, wywołanym przez przepracowanie, przemęczenie, stres (mam stresującą pracę) Usłyszałam wtedy "myśli pani, że w USA to kobiety chodzą na zwolnienia?". Aj, zresztą o tym lekarzu to Wam jeszcze kiedyś opowiem, bo to naprawdę dziwny gość
Stary 2013-08-08, 08:40   #4376
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:50   #4377
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ale masz sny Gosia kupuj usg i czekamy na filmiki

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ja się rozpływam..... Mam nawet mokrą głowę i włosy a do tego za☠☠☠ałam sobie kolanem o biurko więc jeszcze mi się siniak wielkości śliwki szykuje. Cudownie
Poza tym śniło mi sie non stop mieszkanie, które baardzo chciałabym kupić i które oglądaliśmy wczoraj.

Stary 2013-08-08, 08:57   #4378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym śniło mi sie non stop mieszkanie, które baardzo chciałabym kupić i które oglądaliśmy wczoraj.

No to może to dobry znak taki sen
Stary 2013-08-08, 09:04   #4379
em ma
Zadomowienie

Hej
Do mnie powrócił ból pleców i od wczoraj męczą mnie bóle nóg. Niby spuchnięte nie są, ale już nie wiem co z nimi robić najbardziej bolą stopy, łydki, kolana.

Dziewczyny szukam sokowirówki. Czy któraś z Was ma taką, z której jest zadowolona? Jestem nastawiona na to, że sokowirówka jest głośna. Zależy mi jednak na tym, żeby nadawała się zarówno do miękkich owoców jak i tych twardszych warzywek typu marchewka.
Stary 2013-08-08, 09:17   #4380
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

Uwielbiam dzikie sny

Co do USG, zapisałam się na połówkowe, 28.08., lekarka stwierdziła, że optymalnym terminem jest 21, ale tża nie ma wtedy w domu, a chce go w ciąże angażować, więc na USG go ze sobą chcę zabrać.
I oczywiście trzeba wyskoczyć z 250 zł za badanie + 50 jeśli chcemy podejrzeć Juniora w 4d i nagrać badanie na płytę.
Niby fajna pamiątka, babcie pewnie by się mega ucieszyły... ale bodaj Em ma pisała, że na połówkowym to już malucha wcale tak fajnie nie widać w całości i nie wiem co robić. 5 dych to niby nie majątek, ale można je praktyczniej wydać.

Wczoraj był mój tata u nas w szoku byłam, bo,... no bo byłam w szoku. Wprawdzie wpadł na 20 min i mnie akurat nie było w domu, był tylko tż, pogadali chwile, tata zostawił kasę "na kółka od wózka" i pojechał. W sumie szkoda, że się nie załapałam na wizytę tak rzadko go widzę... niby nie mieszkamy daleko (jakieś 100 km) ale druga żonka mojego ojca skutecznie zadbała o to, żeby się nie kontaktował z "pierwszą rodziną". Ciekawe, czy w ogóle wie, że jestem w ciąży. Pewnie nie, bo od razu by liczyła każdą złotówkę, czy aby nie ubyło z jej budżetu na kosmetyczkę np

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-08-08 o 09:18
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości