Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 22:52   #3451
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja
My z TZ też

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
masakra jakas
ja bym.pracowala ile dam.rade
ja mam termin na 21 wrzesnia i planuje pracowac do konca sierpnia
ale.jak.dam rade.dluzej to dluzej

swoja droga macierzynski w usa to patologia

ja robie przed porodem full wypas z siebiw
Ja też myślałam, że ile dam rade, ale z drugiej strony chce się trochę ogarnąć przed. No i troche odpocząć, bo później już z dzieciątkiem różnie może być, a do pracy też trzeba będzie wrócić w miare szybko. Najgorsze, że musze się w pracy określić 30 dni wcześniej z terminem. No ale zobaczymy, mam jeszcze czas do końca sierpnia na podjęcie decyzji.
W USA ogólnie więkoszość rzeczy to patologia (albo to moja niechęć do tego kraju )

A co do fryzjera, to ja też chce się full przed porodem ogarnąć. Później może być różnie z czasem, albo inaczej - różnie z mobilnością Tyle, że ja nie farbuje włosów więc nie wiem jak to z tym amoniakiem i innymi.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:54   #3452
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Na KTG skurczy brak, ale położna palpacyjnie je stwierdziła, dali mi receptę i wysłali do domu, bo nie bolą i to maciczka ćwiczy. Pani powiedziała, że jestem dosyć szczupła a dzieć duży i to dlatego tak sie dzieje.

Zrobili jeszcze USG, łożysko OK, wody w normie. Dzieć prawie o dwa i pół tygodnia starszy z nóżki (hahaha, jakbym nie wiedziała ). Waży uwaga +/- 1850 g. Czyli jest prawie pod 90 centylem.

Ułożony w poprzek. Płci nie widać.

dobrze że wszystko jest w porządku
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 22:57   #3453
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
znaczy sie uczyli ciebie-doradce laktacyjnego, że mleko po 6 mies. jest juz bezwartosciowe?
Ja ostatnio oglądałam prezentacje jakiś naukowców - o porodzie i pierwszych latach życia dziecka. Było też o karmieniu i wspominli, że przy dzisiejszym stylu życia kobiet (stresie, pracy, śmieciowym jedzeniu itd) nie warto karmić dłuzej niż 6 miesięcy bo później mleko nie jest już tak wartościowe i nie dostarcza dziecku wszystkiego co potrzebne. Ogólnie kładli duży nacisk na to jak się wszystko pozmieniało w ostatnich 100 latach i że to przez te zmiany nie zalecają dłuższego karmienia. Ale wiadomo jak to z naukowcami - każdy ma swoje zdanie..
Stary 2013-08-07, 23:00   #3454
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale chyba za bardzo spanikowałam dzisiaj.

Teraz sie martwię, że małe sie nie obróci i że będzie duże. Przybrało prawie pół kilo w ciągu dwóch tygodni.

Pytałam tej położnej mówiła, że zawsze jest spora skala błędu. Ale ze mam się przygotowac na 4 kilo.
no co Ty mówisz??? może się babka pomylila ze az taki duży maluszek będzie ??
Stary 2013-08-07, 23:00   #3455
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja ostatnio oglądałam prezentacje jakiś naukowców - o porodzie i pierwszych latach życia dziecka. Było też o karmieniu i wspominli, że przy dzisiejszym stylu życia kobiet (stresie, pracy, śmieciowym jedzeniu itd) nie warto karmić dłuzej niż 6 miesięcy bo później mleko nie jest już tak wartościowe i nie dostarcza dziecku wszystkiego co potrzebne. Ogólnie kładli duży nacisk na to jak się wszystko pozmieniało w ostatnich 100 latach i że to przez te zmiany nie zalecają dłuższego karmienia. Ale wiadomo jak to z naukowcami - każdy ma swoje zdanie..
no i nie wiadomo czy nie sa z jakiegos koncernu typu nutricia

chociaz bylam na wykladzie jakiejs babki z ekolandu (rolnictwo ekologiczne) i miala fajna tabele porownujaca ilosc mikroelementow w pozywieniu teraz i chyba 20 lat temu. i jak kiedys zeby potasu dostarczyc organizmowi trzeba bylo 5 ziemniakow dziennie zjesc, to teraz chyba z 4 kg!!! niestety nigdzie tej tabeli znalezc nie moge

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:03   #3456
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no co Ty mówisz??? może się babka pomylila ze az taki duży maluszek będzie ??
nie poważnie, chyba, że TŻ źle zrozumiał.

Jakos się nie martwię. Będzie 4 kilo to będzie. Ja zawsze biorę tą granicę błędu. a może dzidzia zwolni i nie będzie już tak dużo rosła.

U nas dzisiaj cały dzień było 23 stopnie, lekki wiatr, deszczyk, a teraz sie zrobiło parno. Świetnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:04   #3457
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny jestescie jeszcze?
eh zaraz was nadrobie
chcialamsie spytac cz wiecie co moze byc przyczyna naglego opuchniecia nog?
kostki mam jak hipcio
ostatnio bardzo duzo pije
ale teraz zauwazylam dopiero co mam na nogach;/

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:06   #3458
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
czyli 4:1.
bo się niby mówi, że jak facet to się chwali interesem

a w H robią CC od jakiej wagi dziecka?

ja mam nadzieję, że moje będzie średnie. ja byłam zgrabnym noworodkiem - 57cm i 3300g, za to małż mniej - 54cm i 3800g
teraz za to jest na odwrót z tymi proporcjami

ale i tak mam dobrze, że wybrałam tego brata za męża, bo młodszy (jako wcześniak) ważył 4500g teściowa opowiadała, że lekarze jeszcze przy niej rozmawiali: "no nie wiem czy zrobić jej cesarkę...? ee, może nie, niech rodzi naturalnie..."

Cytat:
inwersja właśnie ze nie znam owu bo nawet się nie skupiałam na liczeniu itd. bo nie sądziliśmy ze tak szybko zajdziemy w ciąze właściwie po 4 miesiącach bo z moją miesiączką rozregulowaną to po prostu nastawiałam się że zajdę później albo co będzie to będzie
znaczy się ja wiem, ale na pewno nie z liczenia. w życiu bym się nie doliczyła tego przy takich rozchulanych cyklach
nam się udało za 1. razem głównie przez farta. tak jak już kiedyś pisałam, miałam tego dnia badania hormonalne i wyniki pokazały środek cyklu, zrobiłam przypadkiem (zanim te wyniki odebrałam, bo tam dopiero po paru dniach je miałam) test owulacyjny i wieczorem bolały mnie jajniki - stąd wiem.

spakowaliśmy się, no prawie. brakuje pierdół typu ładowarka, jasiek, stanik, no ale tego cały czas używam no i wyników badań nie mam na papierze. eee, nipu pracodawcy też nie znam...
po ten do karmienia to planuje wybrac się dopiero w dniu zdjęcia pessaru, czyli 27.08 - jak nie zdąrzę (tfu, tfu - bo mam nadzieję, że to aż taki ekspres nie będzie) to trudno.
w pt przy okazji wizyty ktoś z rejestracji mnie bardzo znielubi jak mu każe wydrukować wszystkie od początku ciąży, a potrzebuje do poniedziałkowej wizyty kwalifikacyjnej a potem i tak mam jeszcze do zrobienia troche tych badan na kolejną wizytę pod koniec sierpnia i czeka mnie jeszcze grzebanko w obu dziurkach
Stary 2013-08-07, 23:11   #3459
misia332
Zakorzenienie

Inwersja

ogólnie chyba tutaj też cc jest zalezne od wagi dziecka, zwłaszcza. Dopytam w piątek na wizycie.

Na razie się nie będę stresować.

My też raczej byliśmy zgrabni, tyle, że dłudzy bardzo.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
eh zaraz was nadrobie
kostki mam jak hipcio
zatrzymanie wody w organizmie, wysokie ciśnienie, wydalanie białka z moczem.

Poproś jutro na wizycie o skierowanie na badania moczu ok ?

Stary 2013-08-07, 23:14   #3460
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja

ogólnie chyba tutaj też cc jest zalezne od wagi dziecka, zwłaszcza. Dopytam w piątek na wizycie.

Na razie się nie będę stresować.

My też raczej byliśmy zgrabni, tyle, że dłudzy bardzo.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

zatrzymanie wody w organizmie, wysokie ciśnienie, wydalanie białka z moczem.

Poproś jutro na wizycie o skierowanie na badania moczu ok ?
mialam na sali dziewczyne z opuchliznami, ale takimi konkretnymi. zalecili jej diecie surówkową. masakra. śniadanie, obiad, kolacja - surówka. po 2 dniu dziecko zaczęło tłuc ją w brzuchu, że prawie płakała z bólu. salowa się zlitowała nad nią, dała jej po cichu normalny obiad i od razu dziecko się uspokoiło. nie wiem czy nie ma innych, bardziej ludzkich sposobów na terapię...
Stary 2013-08-07, 23:15   #3461
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakos się nie martwię. Będzie 4 kilo to będzie. Ja zawsze biorę tą granicę błędu. a może dzidzia zwolni i nie będzie już tak dużo rosła.

U nas dzisiaj cały dzień było 23 stopnie, lekki wiatr, deszczyk, a teraz sie zrobiło parno. Świetnie.

ciekawe ile mój maluszek waży a jesteśmy w tym samym tygodniu w piątek się dowiem
Stary 2013-08-07, 23:20   #3462
misia332
Zakorzenienie

Poza tym jak wiadomo końcówka ciąży, upały robią swoje.

Aczkolwiek jesli obrzęki wystąpiły nagle to jednak warto sprawdzić.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
ciekawe ile mój maluszek waży a jesteśmy w tym samym tygodniu w piątek się dowiem
to trzymam kciuki za przyzwoitą wagę.

Położna mi też tłumaczyła, ze dzieci różnie rosną. jedne przybierają szybciej i później zwalniają, a inne najpierw rosną mniej, a poźniej szybko nadrabiają.

w sumie jest to logiczne. jednak trochę mnie martwi, że będzie klocek.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Nie jest źle od Loli maluszek tydzień później ważył 2150g. Będziemy miały razem klocuszki

Stary 2013-08-07, 23:21   #3463
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Poza tym jak wiadomo końcówka ciąży, upały robią swoje.

Aczkolwiek jesli obrzęki wystąpiły nagle to jednak warto sprawdzić.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

to trzymam kciuki za przyzwoitą wagę.

Położna mi też tłumaczyła, ze dzieci różnie rosną. jedne przybierają szybciej i później zwalniają, a inne najpierw rosną mniej, a poźniej szybko nadrabiają.

w sumie jest to logiczne. jednak trochę mnie martwi, że będzie klocek.
no waga troszkę przeraża ale ważne aby zdrowe było!! i na pewno tak będzie i nie martw się
Stary 2013-08-07, 23:21   #3464
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Eh nie moge zasnac... wije sie po lozku juz 2 godziny, upal taki w dodatku mam co chwile twardnienia brzucha z lekkim bokem podbrzusza... Zaczynam sie denerwowac...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:28   #3465
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam.

Na KTG skurczy brak, ale położna palpacyjnie je stwierdziła, dali mi receptę i wysłali do domu, bo nie bolą i to maciczka ćwiczy. Pani powiedziała, że jestem dosyć szczupła a dzieć duży i to dlatego tak sie dzieje.

Zrobili jeszcze USG, łożysko OK, wody w normie. Dzieć prawie o dwa i pół tygodnia starszy z nóżki (hahaha, jakbym nie wiedziała ). Waży uwaga +/- 1850 g. Czyli jest prawie pod 90 centylem.

Ułożony w poprzek. Płci nie widać.
ale fajowo, faktycznie beda 2 klocuszki;D
dobrze ze wsyztsko ok

co do badania moczu to wczoraj robilam, wyniki ok bialka brak, mialam dzisiaj dosc mocno stresujaca przygode ale to mozliwe ze od tego? jutro ide na wizyte to powiem,... mialam opuchlizne lekka ale dziisaj to kostki spuchy bardzo

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:56   #3466
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie tak beznadziejne hunory przez ta pogodę? Ja jestem KOMPLETNIE noe do życia

niestety też tak mam mój mąż ma ze mną ciężko...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Materiałową, szeleszczącą też mam,ale kolorową.
Ta jest podobno fajna,bo dziecko dobrze widzi te kontrasty no i rozwija wzrok itp
też słyszałam o tych czarno-białych książeczkach na początek. Mam zamiar taką kupić

lola jak wyniki ok to może przez upał. Próbowałaś moczyć w zimnej wodzie??

zasnęłam przed tv i dopiero wstałam, ciężko będzie porządnie się wyspać w tym upale.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:04   #3467
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Misie, ale 4 kg to normalna waga, jeśli nie ma dziecko dużej główki to się noe ma co bać
Ja rozumiem obawiac się 4600 g, zwłaszcza, jqk główka spora, ale nie przesadzajmy
Naprawde dużo to 6,3 kg, tyle chyba miał rekordzista-noworodek?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

A w ogóle to mi gorąco, mam atak alergii, więc nie oddycham przez nos, puchne i jeszcze mam te skurcze i znów bolą do tego jestem.głodna, a.jest.za późno i za gorąco żeby jeść
Gdyby tak wyglądala moja.pierwsza ciąża, to chyba drugiej by nie było...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:11   #3468
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no i nie wiadomo czy nie sa z jakiegos koncernu typu nutricia

chociaz bylam na wykladzie jakiejs babki z ekolandu (rolnictwo ekologiczne) i miala fajna tabele porownujaca ilosc mikroelementow w pozywieniu teraz i chyba 20 lat temu. i jak kiedys zeby potasu dostarczyc organizmowi trzeba bylo 5 ziemniakow dziennie zjesc, to teraz chyba z 4 kg!!! niestety nigdzie tej tabeli znalezc nie moge
W to jestem skłonna uwierzyć - widać ile syfu teraz w jedzeniu. Trzeba naprawdę się wysilić żeby dostać coś godziwego. Ale cóż począć, właściwie marne mamy szanse żeby jakoś na to wpływać..
Cytat:

Ja bym się nie martwiła - moja mama wszystkie dzieci miała pod 4 kilo. Taka uroda nasza

Cytat:
eh zaraz was nadrobie
kostki mam jak hipcio
Już dzisiaj pisałam właśnie - moja szwagierka miała tak w ostatnich tygodniach. Organizm zatrzymywał wodę i miała opuchnięte całe nogi jak słoń

Cytat:
I ja mam podobny termin. Też się zastanawiam, ale dowiem się dopiero w 36 tygodniu

Cytat:
Misie, ale 4 kg to normalna waga, jeśli nie ma dziecko dużej główki to się noe ma co bać
Ja rozumiem obawiac się 4600 g, zwłaszcza, jqk główka spora, ale nie przesadzajmy

Amen
Jakoś przed tygodniem chyba urodziło się w niemczech dziecko 13 funtów (czyli ponad 6kg). Siłami natury a jakże!
Stary 2013-08-08, 02:09   #3469
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

nie sadzilam ze to kiedys powiem ale nie moge spac ja - ta co moge za pieniadze maly sie strasznie wierci, przez prawie godzine mialam wrazenie ze wali mnie piescia po pipce... potem jakos zasnelam na 2h, obudzilam sie siku i wydawalo mi sie ze juz lepiej ale wstalam poszlam do lazienki no i sie zaczelo, mam skurcze nawet takie odczuwalne ale nie czeste, w przerwach maly gra na wszystkim co mozliwe, bylam glodna i wlasnie wcielam 2 kanapki...pierwszy raz w nocy i co chwile chce mi sie siku... i lupie mnie w krzyzu ale tylko z jednej strony.. i pic mi sie chce... mam nadzieje ze jeszcze nie rodze, a te skurcze to przepowiadajace.... w moim szpitalu moge rodzic od 36 tc a jestem w 35 + 1... wiec Bartosz matka ladnie cie prosi - opanuj sie chlopie....ale jakby mi nie przeszlo to jade do tego najblizszego szpitala, niech sprawdza czy w ogole jest sens jechac gdzies dalej :P

nio i jutro mialam caly dzien odpoczywac a teraz to juz nie wiem co ja mam robic?? bo jeszcze tyle rzeczy do prania i prasowania.... masakra... na szczescie obiad ugotowalam dzis/wczoraj na 2 dni...

nio i u nas nie ma juz upalow na ktore mozna by bylo zrzucic bezsennosc...

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Eh nie moge zasnac... wije sie po lozku juz 2 godziny, upal taki w dodatku mam co chwile twardnienia brzucha z lekkim bokem podbrzusza... Zaczynam sie denerwowac...

biedaku, wiem co czujesz bo wlasnie przezywam to samo... tylko ty pewnie zasnelas a ja sie obudzilam...

Cytat:

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

A w ogóle to mi gorąco, mam atak alergii, więc nie oddycham przez nos, puchne i jeszcze mam te skurcze i znów bolą do tego jestem.głodna, a.jest.za późno i za gorąco żeby jeść

dzisiaj podziekowalam mezowi ze chce tylko 1 dziecko Ja caly czas chcialam 2 ale cos czuje ze na 1 sie skonczy...

zjedz cos jak glodna jestes...nie ma sensu glodzic siebie i Elenki

Cytat:
W to jestem skłonna uwierzyć - widać ile syfu teraz w jedzeniu. Trzeba naprawdę się wysilić żeby dostać coś godziwego. Ale cóż począć, właściwie marne mamy szanse żeby jakoś na to wpływać..

Ja bym się nie martwiła - moja mama wszystkie dzieci miała pod 4 kilo. Taka uroda nasza

Już dzisiaj pisałam właśnie - moja szwagierka miała tak w ostatnich tygodniach. Organizm zatrzymywał wodę i miała opuchnięte całe nogi jak słoń

I ja mam podobny termin. Też się zastanawiam, ale dowiem się dopiero w 36 tygodniu

Amen
Jakoś przed tygodniem chyba urodziło się w niemczech dziecko 13 funtów (czyli ponad 6kg). Siłami natury a jakże!
i ktos w De na to pozwolil?? tutaj tak chuchaja na ciezarne ze az trudno mi w to uwierzyc...chyba ze pani sama chciala

kiedys slyszalam ze jak sie bardzo puchnie to nalezy ograniczyc spozywanie plynow... ale nie wiem ile w tym prawdy bo w szpitalu mowili ze niedobor plynow powoduje skurcze...badz chlopie madry...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 03:35   #3470
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
i ktos w De na to pozwolil?? tutaj tak chuchaja na ciezarne ze az trudno mi w to uwierzyc...chyba ze pani sama chciala
Właśnie też mnie to zdziwiło. Gdzie jak gdzie ale w DE chyba opieka nad ciążówkami porządna. Ale tak głosił internet i z 10 osób w moim biurze podczas lunchu

A co do spania to mam nadzieję, że to tylko chwilowa niemoc i przejdzie i synek się wstrzyma jeszcze choć kilka dni
Stary 2013-08-08, 06:23   #3471
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nie mogę spać

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Zgadzam się, że w DE strasznie chuchają na ciężarne.Ja właściwie na drugi dzień mogłam wyjść ze szpitala, ale potrzymali jeszcze 2 dni, tak na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:
Właśnie też mnie to zdziwiło. Gdzie jak gdzie ale w DE chyba opieka nad ciążówkami porządna. Ale tak głosił internet i z 10 osób w moim biurze podczas lunchu
:
No może to jej któreś tam dziecko i miała luźno

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Cytat:
nie sadzilam ze to kiedys powiem ale nie moge spac ja - ta co moge za pieniadze maly sie strasznie wierci, przez prawie godzine mialam wrazenie ze wali mnie piescia po pipce... potem jakos zasnelam na 2h, obudzilam sie siku i wydawalo mi sie ze juz lepiej ale wstalam poszlam do lazienki no i sie zaczelo, mam skurcze nawet takie odczuwalne ale nie czeste, w przerwach maly gra na wszystkim co mozliwe, bylam glodna i wlasnie wcielam 2 kanapki...pierwszy raz w nocy i co chwile chce mi sie siku... i lupie mnie w krzyzu ale tylko z jednej strony.. i pic mi sie chce... mam nadzieje ze jeszcze nie rodze, a te skurcze to przepowiadajace.... w moim szpitalu moge rodzic od 36 tc a jestem w 35 + 1... wiec Bartosz matka ladnie cie prosi - opanuj sie chlopie....ale jakby mi nie przeszlo to jade do tego najblizszego szpitala, niech sprawdza czy w ogole jest sens jechac gdzies dalej :P

nio i jutro mialam caly dzien odpoczywac a teraz to juz nie wiem co ja mam robic?? bo jeszcze tyle rzeczy do prania i prasowania.... masakra... na szczescie obiad ugotowalam dzis/wczoraj na 2 dni...

nio i u nas nie ma juz upalow na ktore mozna by bylo zrzucic bezsennosc...

biedaku, wiem co czujesz bo wlasnie przezywam to samo... tylko ty pewnie zasnelas a ja sie obudzilam...

dzisiaj podziekowalam mezowi ze chce tylko 1 dziecko Ja caly czas chcialam 2 ale cos czuje ze na 1 sie skonczy...

zjedz cos jak glodna jestes...nie ma sensu glodzic siebie i Elenki

...
Może jednak jedź do szpitala.

Mój coś marudzi o trzecim, ale ciekawe kto się będzie zajmował tą dwójką jak ja będę w ciąży, bo trzecia to by chyba była jeszcze gorsza.Ale odsapnę trochę, zapomnę i może nabiorę chęci...Nie wiem

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Cytat:
[/COLOR]A w ogóle to mi gorąco, mam atak alergii, więc nie oddycham przez nos, puchne i jeszcze mam te skurcze i znów bolą do tego jestem.głodna, a.jest.za późno i za gorąco żeby jeść

Jak jesteś głodna to jedz

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Śpicie?

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

rasha90 (Joanna) 04.08.2013 Wiktoria (4820g, 60cm) tp 06.08.2013, sn

Z lipcowo sierpniowych
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 06:29   #3472
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
eh zaraz was nadrobie
kostki mam jak hipcio
przede wszystkim upaly

jesli nie i nie mialas do tej pory to zmierz.cisnienie i trzeba sprawdzic czy ci sie stan przedrzucawkowy nie robi
ale spokojnie bez.paniki sama.opuchlizna w ciazy to norma

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 06:32   #3473
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moja przyjaciółka też jest w ciąży, 4 miesiąc.Dopiero się niedawno dowiedziała przez pco.Ma termin końcem stycznia.Ma już takiego 7-latka w domu.Chciała mieć drugie, ale jakoś nie mogła sie zdecydować i zawsze narzekała, że nawet wpaść nie potrafi.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Mi ten mniszek pomaga na opuchliznę, naprawdę.Bo jak sobie na trochę odpuściłam picie to zauważyłam lekkie opuchnięcie kostek.Wczoraj już sobie dużo zaparzyłam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 06:39   #3474
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Śpicie?

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

rasha90 (Joanna) 04.08.2013 Wiktoria (4820g, 60cm) tp 06.08.2013, sn

Z lipcowo sierpniowych
Ja nie śpie

Właśnie przed sekundą byłam na lipcowo-sierpniowych i widziałam - a poród mniej niż 4 godzinki. Brawo!
Stary 2013-08-08, 06:41   #3475
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

kiedys slyszalam ze jak sie bardzo puchnie to nalezy ograniczyc spozywanie plynow... ale nie wiem ile w tym prawdy bo w szpitalu mowili ze niedobor plynow powoduje skurcze...badz chlopie madry...
absurd
pierwsze slysze
wszedzie mowia ze trzrba pic jak najwiecej wody zeby wyplukiwac z organizmu te zlogi
faktem jeat ze trzeba calkowicie.ograniczuc.pic ie slodkich i gazowanych

juz kiedys pisalan co na opuchlizne

herbata z pokrzywy takiej zebranej na lace
ktos tu pisal o herbacie z.mniszka
nogi.do.gory
moczenie nog w zimnej wodzie najlepeij z sola
ograniczenie spozywania soli i ciezkostrawnych dan
masaz nog od stop do kolan
lezac z nogami do gory robienie rowerka. krecenie stopami itp zeby pobudzic krazenie
sa tez zele chlodzace z mieta
pic wode.pic wode pic duzo duuuzo wody

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:13   #3476
misia332
Zakorzenienie

Ja też miałam fatalną noc dzisiaj, nogi mnie tak bolały, że jutro to zgłosze ginowi. Bo jak tak to ma wyglądać, to ja dziękuje.

Budzę się średnio co dwie godziny na siku, a potem pół godziny nie śpie, bo mnie nogi tak bolą.

Ale dziewczyny pocieszacie z ta wagą. ale ja mówię co ma być to będzie.

Stary 2013-08-08, 07:17   #3477
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Ja najchętniej też bym nie wstawala, ale z Edim nie mam opcji. A jeszcze sobie.dodatkowe rzeczy wymyślam

Edi dopiero zasnął, też nie.mógł przez.ten upał. O 21 było 32 stopnie a jutro podobno ma być.gorzej burza nie dotarła

Mi też jest tragicznie. Pogoda zwariowała albo Polska przeniosła się w rejony morza karaibskiego ... Wczoraj odezwałam się tylko z rana bo najzwyczajniej w świecie nie dałam rady siedzieć przed lapem. Potem Was na leżąco nadrobiłam. Łeb mi od tego upału napierdziela, krew nosem idzie. Dziś w nocy przewracałam się w łóżku mokra, jakieś bzdury mi się śniły. Pobudka jak zwykle w godzinach wczesnoporannych.

Wczoraj z rana zadzwoniłam do Luxmedu co by umówić wizytę-już od przedwczoraj podejrzewałam infekcję. No i oczywiście infekcja jest -globuły również. W poniedziałek 12.08 mam usg a w środę 28.08 kolejną wizytę i będzie pobierał wymaz na GBS.

logoasiu
dziękuję Ci

ewacia85
brawa za opanowanie. Uważam,że świetnie sobie poradziłaś

motylek
mam nadzieję,że nie porobiły Ci się pęcherze od tego oparzenia

natala84 ja bym się już do szpitala nie kładła.
I wielkie wow -skoro czop Ci już odchodzi to może najbliższy poród na wątku należy do Ciebie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:35   #3478
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej!
Łączę się w bólu z nieśpiącymi.
Wstawałam w nocy z jakieś 4 razy i po każdym ciężko było mi zasnąć, dziecię mnie uciskało i jeszcze potworne kłucia w szyjce macicy

Dziś ma być ostatni dzień upałów, tylko ta myśl trzyma mnie przy życiu dziś.

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-08-08, 07:44   #3479
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja to się jednak z TŻ nie umiem wyspać...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:02   #3480
rusałka_1
Zakorzenienie

zapomniałam i ja w końcu przekraczam magiczną trzydziestkę
witamy się z Jankiem w 30 tc

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja to się jednak z TŻ nie umiem wyspać...
przyzwyczaisz się ja mam teraz na odwrót, bez Tżta nie umiem zasnąć

Jaś, 22.10.2013 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości