|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
My z TZ też
![]() Cytat:
W USA ogólnie więkoszość rzeczy to patologia (albo to moja niechęć do tego kraju )A co do fryzjera, to ja też chce się full przed porodem ogarnąć. Później może być różnie z czasem, albo inaczej - różnie z mobilnością |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
dobrze że wszystko jest w porządku |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam prezentacje jakiś naukowców - o porodzie i pierwszych latach życia dziecka. Było też o karmieniu i wspominli, że przy dzisiejszym stylu życia kobiet (stresie, pracy, śmieciowym jedzeniu itd) nie warto karmić dłuzej niż 6 miesięcy bo później mleko nie jest już tak wartościowe i nie dostarcza dziecku wszystkiego co potrzebne. Ogólnie kładli duży nacisk na to jak się wszystko pozmieniało w ostatnich 100 latach i że to przez te zmiany nie zalecają dłuższego karmienia. Ale wiadomo jak to z naukowcami - każdy ma swoje zdanie..
|
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz bylam na wykladzie jakiejs babki z ekolandu (rolnictwo ekologiczne) i miala fajna tabele porownujaca ilosc mikroelementow w pozywieniu teraz i chyba 20 lat temu. i jak kiedys zeby potasu dostarczyc organizmowi trzeba bylo 5 ziemniakow dziennie zjesc, to teraz chyba z 4 kg!!! niestety nigdzie tej tabeli znalezc nie moge
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos się nie martwię. Będzie 4 kilo to będzie. Ja zawsze biorę tą granicę błędu. a może dzidzia zwolni i nie będzie już tak dużo rosła. U nas dzisiaj cały dzień było 23 stopnie, lekki wiatr, deszczyk, a teraz sie zrobiło parno. Świetnie.
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestescie jeszcze?
eh zaraz was nadrobie chcialamsie spytac cz wiecie co moze byc przyczyna naglego opuchniecia nog? kostki mam jak hipcio ostatnio bardzo duzo pije ale teraz zauwazylam dopiero co mam na nogach;/
|
#3458 | |
|
dryfuję słowami
|
bo się niby mówi, że jak facet to się chwali interesem
![]() a w H robią CC od jakiej wagi dziecka? ja mam nadzieję, że moje będzie średnie. ja byłam zgrabnym noworodkiem - 57cm i 3300g, za to małż mniej - 54cm i 3800g ![]() teraz za to jest na odwrót z tymi proporcjami ![]() ale i tak mam dobrze, że wybrałam tego brata za męża, bo młodszy (jako wcześniak) ważył 4500g teściowa opowiadała, że lekarze jeszcze przy niej rozmawiali: "no nie wiem czy zrobić jej cesarkę...? ee, może nie, niech rodzi naturalnie..." Cytat:
![]() nam się udało za 1. razem głównie przez farta. tak jak już kiedyś pisałam, miałam tego dnia badania hormonalne i wyniki pokazały środek cyklu, zrobiłam przypadkiem (zanim te wyniki odebrałam, bo tam dopiero po paru dniach je miałam) test owulacyjny i wieczorem bolały mnie jajniki - stąd wiem. spakowaliśmy się, no prawie. brakuje pierdół typu ładowarka, jasiek, stanik, no ale tego cały czas używam no i wyników badań nie mam na papierze. eee, nipu pracodawcy też nie znam...po ten do karmienia to planuje wybrac się dopiero w dniu zdjęcia pessaru, czyli 27.08 - jak nie zdąrzę (tfu, tfu - bo mam nadzieję, że to aż taki ekspres nie będzie) to trudno. w pt przy okazji wizyty ktoś z rejestracji mnie bardzo znielubi jak mu każe wydrukować wszystkie od początku ciąży, a potrzebuje do poniedziałkowej wizyty kwalifikacyjnej
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja
ogólnie chyba tutaj też cc jest zalezne od wagi dziecka, zwłaszcza. Dopytam w piątek na wizycie. Na razie się nie będę stresować. My też raczej byliśmy zgrabni, tyle, że dłudzy bardzo. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Poproś jutro na wizycie o skierowanie na badania moczu ok ?
|
|
#3460 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe ile mój maluszek waży a jesteśmy w tym samym tygodniu w piątek się dowiem |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym jak wiadomo końcówka ciąży, upały robią swoje.
Aczkolwiek jesli obrzęki wystąpiły nagle to jednak warto sprawdzić. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Położna mi też tłumaczyła, ze dzieci różnie rosną. jedne przybierają szybciej i później zwalniają, a inne najpierw rosną mniej, a poźniej szybko nadrabiają. w sumie jest to logiczne. jednak trochę mnie martwi, że będzie klocek. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Nie jest źle od Loli maluszek tydzień później ważył 2150g. Będziemy miały razem klocuszki
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na pewno tak będzie i nie martw się |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Eh nie moge zasnac... wije sie po lozku juz 2 godziny, upal taki w dodatku mam co chwile twardnienia brzucha z lekkim bokem podbrzusza... Zaczynam sie denerwowac...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze wsyztsko ok ![]() co do badania moczu to wczoraj robilam, wyniki ok bialka brak, mialam dzisiaj dosc mocno stresujaca przygode ale to mozliwe ze od tego? jutro ide na wizyte to powiem,... mialam opuchlizne lekka ale dziisaj to kostki spuchy bardzo
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż ma ze mną ciężko...Cytat:
![]() lola jak wyniki ok to może przez upał. Próbowałaś moczyć w zimnej wodzie?? zasnęłam przed tv i dopiero wstałam, ciężko będzie porządnie się wyspać w tym upale.
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Misie, ale 4 kg to normalna waga, jeśli nie ma dziecko dużej główki to się noe ma co bać
![]() Ja rozumiem obawiac się 4600 g, zwłaszcza, jqk główka spora, ale nie przesadzajmy Naprawde dużo to 6,3 kg, tyle chyba miał rekordzista-noworodek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- A w ogóle to mi gorąco, mam atak alergii, więc nie oddycham przez nos, puchne i jeszcze mam te skurcze i znów bolą do tego jestem.głodna, a.jest.za późno i za gorąco żeby jeść ![]() Gdyby tak wyglądala moja.pierwsza ciąża, to chyba drugiej by nie było... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś przed tygodniem chyba urodziło się w niemczech dziecko 13 funtów (czyli ponad 6kg). Siłami natury a jakże!
|
|||||
|
|
|
#3469 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie sadzilam ze to kiedys powiem ale nie moge spac
ja - ta co moge za pieniadze maly sie strasznie wierci, przez prawie godzine mialam wrazenie ze wali mnie piescia po pipce... potem jakos zasnelam na 2h, obudzilam sie siku i wydawalo mi sie ze juz lepiej ale wstalam poszlam do lazienki no i sie zaczelo, mam skurcze nawet takie odczuwalne ale nie czeste, w przerwach maly gra na wszystkim co mozliwe, bylam glodna i wlasnie wcielam 2 kanapki...pierwszy raz w nocy i co chwile chce mi sie siku... i lupie mnie w krzyzu ale tylko z jednej strony.. i pic mi sie chce... mam nadzieje ze jeszcze nie rodze, a te skurcze to przepowiadajace.... w moim szpitalu moge rodzic od 36 tc a jestem w 35 + 1... wiec Bartosz matka ladnie cie prosi - opanuj sie chlopie....ale jakby mi nie przeszlo to jade do tego najblizszego szpitala, niech sprawdza czy w ogole jest sens jechac gdzies dalej :Pnio i jutro mialam caly dzien odpoczywac a teraz to juz nie wiem co ja mam robic?? bo jeszcze tyle rzeczy do prania i prasowania.... masakra... na szczescie obiad ugotowalam dzis/wczoraj na 2 dni... nio i u nas nie ma juz upalow na ktore mozna by bylo zrzucic bezsennosc... Cytat:
Cytat:
Ja caly czas chcialam 2 ale cos czuje ze na 1 sie skonczy...zjedz cos jak glodna jestes...nie ma sensu glodzic siebie i Elenki ![]() Cytat:
tutaj tak chuchaja na ciezarne ze az trudno mi w to uwierzyc...chyba ze pani sama chciala kiedys slyszalam ze jak sie bardzo puchnie to nalezy ograniczyc spozywanie plynow... ale nie wiem ile w tym prawdy bo w szpitalu mowili ze niedobor plynow powoduje skurcze...badz chlopie madry... |
|||
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do spania to mam nadzieję, że to tylko chwilowa niemoc i przejdzie i synek się wstrzyma jeszcze choć kilka dni |
|
|
|
|
#3471 | |||
|
BAN stały
|
Nie mogę spać
---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Zgadzam się, że w DE strasznie chuchają na ciężarne.Ja właściwie na drugi dzień mogłam wyjść ze szpitala, ale potrzymali jeszcze 2 dni, tak na wszelki wypadek ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
Mój coś marudzi o trzecim, ale ciekawe kto się będzie zajmował tą dwójką jak ja będę w ciąży, bo trzecia to by chyba była jeszcze gorsza.Ale odsapnę trochę, zapomnę i może nabiorę chęci...Nie wiem ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Śpicie? ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- rasha90 (Joanna) 04.08.2013 Wiktoria (4820g, 60cm) tp 06.08.2013, sn Z lipcowo sierpniowych |
|||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
jesli nie i nie mialas do tej pory to zmierz.cisnienie i trzeba sprawdzic czy ci sie stan przedrzucawkowy nie robi ale spokojnie bez.paniki sama.opuchlizna w ciazy to norma
|
|
|
#3473 |
|
BAN stały
|
Moja przyjaciółka też jest w ciąży, 4 miesiąc.Dopiero się niedawno dowiedziała przez pco.Ma termin końcem stycznia.Ma już takiego 7-latka w domu.Chciała mieć drugie, ale jakoś nie mogła sie zdecydować i zawsze narzekała, że nawet wpaść nie potrafi.
---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Mi ten mniszek pomaga na opuchliznę, naprawdę.Bo jak sobie na trochę odpuściłam picie to zauważyłam lekkie opuchnięcie kostek.Wczoraj już sobie dużo zaparzyłam. |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przed sekundą byłam na lipcowo-sierpniowych i widziałam - a poród mniej niż 4 godzinki. Brawo!
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
pierwsze slysze wszedzie mowia ze trzrba pic jak najwiecej wody zeby wyplukiwac z organizmu te zlogi faktem jeat ze trzeba calkowicie.ograniczuc.pic ie slodkich i gazowanych juz kiedys pisalan co na opuchlizne herbata z pokrzywy takiej zebranej na lace ktos tu pisal o herbacie z.mniszka nogi.do.gory moczenie nog w zimnej wodzie najlepeij z sola ograniczenie spozywania soli i ciezkostrawnych dan masaz nog od stop do kolan lezac z nogami do gory robienie rowerka. krecenie stopami itp zeby pobudzic krazenie sa tez zele chlodzace z mieta pic wode.pic wode pic duzo duuuzo wody
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam fatalną noc dzisiaj, nogi mnie tak bolały, że jutro to zgłosze ginowi. Bo jak tak to ma wyglądać, to ja dziękuje.
Budzę się średnio co dwie godziny na siku, a potem pół godziny nie śpie, bo mnie nogi tak bolą. Ale dziewczyny pocieszacie z ta wagą. ale ja mówię co ma być to będzie.
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Mi też jest tragicznie. Pogoda zwariowała albo Polska przeniosła się w rejony morza karaibskiego ... Wczoraj odezwałam się tylko z rana bo najzwyczajniej w świecie nie dałam rady siedzieć przed lapem. Potem Was na leżąco nadrobiłam. Łeb mi od tego upału napierdziela, krew nosem idzie. Dziś w nocy przewracałam się w łóżku mokra, jakieś bzdury mi się śniły. Pobudka jak zwykle w godzinach wczesnoporannych. Wczoraj z rana zadzwoniłam do Luxmedu co by umówić wizytę-już od przedwczoraj podejrzewałam infekcję. No i oczywiście infekcja jest -globuły również. W poniedziałek 12.08 mam usg a w środę 28.08 kolejną wizytę i będzie pobierał wymaz na GBS. logoasiu dziękuję Ci ewacia85 brawa za opanowanie. Uważam,że świetnie sobie poradziłaś motylek mam nadzieję,że nie porobiły Ci się pęcherze od tego oparzenia natala84 ja bym się już do szpitala nie kładła. I wielkie wow -skoro czop Ci już odchodzi to może najbliższy poród na wątku należy do Ciebie
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Łączę się w bólu z nieśpiącymi. Wstawałam w nocy z jakieś 4 razy i po każdym ciężko było mi zasnąć, dziecię mnie uciskało i jeszcze potworne kłucia w szyjce macicy ![]() Dziś ma być ostatni dzień upałów, tylko ta myśl trzyma mnie przy życiu dziś.
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam i ja w końcu przekraczam magiczną trzydziestkę
![]() witamy się z Jankiem w 30 tc ![]() przyzwyczaisz się ja mam teraz na odwrót, bez Tżta nie umiem zasnąć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

(albo to moja niechęć do tego kraju
)
dobrze że wszystko jest w porządku

02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013