Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 07:53   #3481
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
No normalnie szok, jestem po kłótni z TŻ, obecnie jest w delegacji a Bartuś miał dziś swoje pierwsze pluskanko w baseniku wiec wysłałam mu zdjęcia jak mały sie moczy a ten na mnie z pyskiem że jestem głupia, nieodpowiedzialne itp bo jak ja moglam go dać do baseniku jak on miesiac temu wyszedl ze szpitala, ma problemy z uszkami, ze mam nie beczec jak znowu trafi do szpitala itp, normalnie afera na całego. Czy ja na prawdę aż tak źle zrobiłam. Na dole zdjęcie

P.S. proszę nie dziwcie się że ja w ubraniu ale to było u mojej siostry na działce i wyszo to dość spontanicznie przez co nie byłam na to przygotowana
przecież wczoraj było ze 35 stopni :/
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu drugie dziecko, z tym ze na szczescie jeszcze pieluch nie musze zmieniac. Tak na serio, to posprzatac po mamie i podac jej jedzenie tez musze.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

cala nie odstepuje i owszem, ale pomocna przy tym niestety nie jest
współczuję takiej wizyty a rozmawiałaś z nią o tym?
Czy to grochem o ścianę?

fewciu co do tego zabawiania jak płacze to u mojej t. jest identycznie Mały jest szczęśliwy bo jest wiecznie na rękach, ja nie powiem też noszę ale jak już nic nie zdaje egzaminu a nie że cały czas.
Współczuję relacji z mamą u mnie to i mama i tata cały czas powtarzają, że jestem super mamą skoro sobie daję z Kubusiem sama radę.

U nas z tż wczoraj małe spinanko ale na szczęście mu już przeszło.
Pobudki dziś super, o północy, o 3 i o 6 może wreszcie wszystko wraca do normy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:00   #3482
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moje dziecko wstało dzisiaj o 6:45, a TŻ miał wziąć nockę i co? Spał. Padam na ryj.

Bokeh, o takie mamy - http://allegro.pl/sofa-wersalka-kana...417458274.html W kolorze czekoladowego brązu i poduszki w zebrę do tego. Złożone wygląda bardzo fajnie, a rozłożone jest duże, ma 140x200. Muszę przyznać, że bardzo wygodnie mi się spało na nim, choć jest dużo twardsze, niż nasze poprzednie.

Iffonka, jeszcze nie było takich testów... Może dzisiaj.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:03   #3483
treselle0
Zadomowienie

Moja Kruszyna zaczęła pełzać! Jeszcze w nd podnosiła i machała tyłkiem, we pd. łapała za matę i się podciagała, a od wtorku dawaaaaaj.... muszę chodzić na boso bo bardzo podobaja jej się moje papcie i jak je mam na nogach to pełza jak szalona za mną

Wczoraj mielismy rocznicę ślubu. Tż miał wolne,nie wiedziałam wczesniej, ze planuje, bo tak srednio było między nami a tu niespodzianka rano. I miałam pyszne sniadanko, ii kwiaty i w ogóle było bardzo miło

A teraz ide po sniadanie i nadrabiac.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:03   #3484
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
oglada ktoras z was bitwe o tron??? obejrzelismy pierwszy odcinek i jak kolejne beda takie same to Pietraszko sie szybko rodzemstwa dorobk

dziewczyny orientujs sie ktoras czy sa soczewki komtaktowe dla astygmatykow??? jak biegam to ludzi na ulicy nie poznaje.....a przeca w brelach nie bede smigac

do jutra lejdis powinnam byc juz na biezaco
Są, są, ja płaciłam koło 200 zł za 3 sztuki ale u optyka, pewnie na necie taniej będzie.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Blanka zarządziła dzisiaj pobudke o 5
Hope tak mi się smutno zrobiło jak Przeczytałam o Twojej kuzynce Facet nie ma pojęcia o odpowiedzialności. Mój ginekolog zawsze powtarzał że kobiety w ciąży są piękne,wyjątkowe. Że nigdy kobieta nie wygląda lepiej niż w ciąży. A ten dureń (prawdopodobnie) znalazł sobie dziewczynę. Wiecie,ja nie rozumiem takich facetów. Po cholerę zdradzać? Przecież można odejść od obecnej partnerki a nie przyprawiać jej rogi!!
Ja mam ostatnio często koszmary że M. mnie zdradza. I mimo że wiem że nigdy by tego nie zrobił,to budzę się cała we łzach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Neti jak dziecko się nie męczy to ja bym nie podawała czopka. Organizm musi sobie spróbować sam poradzić.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Lady to ja myślę,że dla dobra Pietraszka oczywiście,musicie obejrzeć cała serie

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cała mówisz że kurnik nagrzany,a gdzie obiecywana klimatyzacja?

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Debrah ma to chyba służyć podkreśleniu jaką to złą matka jestem w Jej oczach To jest w ogóle temat rzeka. Muszę się kiedyś zebrać i napisać

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Blanka się wycisza,może zaśnie

Ja gadam ze sobą,to straszny objaw choroby psychicznej

Ciekawe jak Pstryczek po rehabilitacji i Marsi po wizycie szefa?

Ja też ostatnio miewam koszmary, śni mi się że nie mogę się obudzić albo że umarłam na zmianę z tym ze tz mnie zdradza ;/ masakra.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, przygodowo historyczno fantasy? Cos takiego chyba. Na podstawie ksiazki, generalnie wszyscy wszyscy wszyscy wokol ogladaja tylko my zacofani (podobno z Michalem) porownywane bardzo czesto do wladcy pierscieni, o.

Meneq, ojej, przykro strasznie!
U nas t.w zupelnie inna strone, jak przyjezdza to od razu zagarnia Pietraszka do siebie i gdyby mogla to by i cyca dala
Z seriali a co Cie interere? Komedia, sensacja? My mnostwo tego ogladamy... Jak chcesz sie mega posmiac a lubisz angielski humor to "the IT crowd" polecamy. Mega ciezki, tez brytyjski, "Luther", policyjny, KOCHAM ten serial, szkoda, ze taki krotki i wiecej krecic nie bedatez brytyjski, mini serial, "sherlock", o sherlocku holmesie ale w terazniejszosci, tutaj malz zakochany:P poza tym ogladamy jeszcze #how i met your mother, #the big bang theory, #suits, #house of cards (polityczny, "od kuchni", z Kevinem Spacey ktory wyglada jak Karol Strasburger :P ), #Dexter (ale tu juz 8 sezon i szczerze, juz mam dosc), no i wczoraj doszla jeszcze #gra o tron musze zerknac jeszcze na liste na filmwebie ale wydaje mi sie, ze nie zapomnialam o zadnym:P no to wybieraj

A u nas nocka calkiem oki, 3 pobudki, ale za to z przerazliwym placzem, jak szlismy spac to Mlody sie rozplakal niesamowicie i niczym nie moglam uspokoic\uspac, pomogly dopiero cmoki dookola oczkow, zasnal

IT crowd, uwielbiamy z tż
Ja swego czasu oglądałam pamiętniki wampirów ale drugi sezon już był nudnawy.

Umieram, poszłam spać o 2.30 bo robiłam zupkę dla głodomorka, pobudka 6.30 i widzę że spać się nie wybiera do tego zrobił się taki ekstrrmalny marud że na głowę dostaje
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:07   #3485
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

mi Młody wstał o 6:30. Teraz śpi znowu. Od jakiegoś czasu jak się budzi to nie stęka tylko wrzeszczy od razu małpelud, chyba też coś pooglądam. w tv nic nie ma, upał już 30 stopni jak tu funkcjonować po człowieczemu?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:10   #3486
litllesweetangel
Lurker ;)

Z mojej strony moge polecic The Walking Dead jesli ktos lubi tematyke zombie. Czekam na nowy sezon w pazdzierniku :P Lubie tez The Vampire Diaries, cos pomiedzy True Blood a Twilight, nie tak slodziaszne, sporo krwi ale wciaga bo w kazdym odcinku cos sie dzieje i rozpoczyna nowy watek.
Przez Bokeh wciagnelam sie w Devious Maids
Ostatnio ogladam tez Hit the floor o cheerleaderkach, ale nie przeslodzone, bardziej jakies manipualcje i akcja.
Lady o Grze o Tron slyszalam, ze dobre sceny maja
Teraz szukam tez czegos do ogladania, luznego w miare zeby mozg odpoczal

Neti pytalas o nosidlo, to jest dokladnie Womar Eco wszystkie inne tej firmy to wisiadla. Posiadam to nosidlo, dla mnie jest spoko moj TZ czesto nosi( gdy nie ma cziki). Ja tylko pare razy ale jest ok, tylko trzeba dobrze dopasowac sobie dlugosc pasa biodrowego gdy sie zaklada, bo raz nie dopasowalam i mialam za luzny co skonczylo sie bolem.

Aaa mojej dzidzi wali z buzi mozna dziaselka jakos czyscic? Wczoraj sobie chuchalysmy : ona mi brokulowym, ja jej czosnkowym

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:13   #3487
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
przecież wczoraj było ze 35 stopni :/

współczuję takiej wizyty a rozmawiałaś z nią o tym?
Czy to grochem o ścianę?

fewciu co do tego zabawiania jak płacze to u mojej t. jest identycznie Mały jest szczęśliwy bo jest wiecznie na rękach, ja nie powiem też noszę ale jak już nic nie zdaje egzaminu a nie że cały czas.
Współczuję relacji z mamą u mnie to i mama i tata cały czas powtarzają, że jestem super mamą skoro sobie daję z Kubusiem sama radę.

U nas z tż wczoraj małe spinanko ale na szczęście mu już przeszło.
Pobudki dziś super, o północy, o 3 i o 6 może wreszcie wszystko wraca do normy
Niestety grochem o sciane...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:16   #3488
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Z mojej strony moge polecic The Walking Dead jesli ktos lubi tematyke zombie. Czekam na nowy sezon w pazdzierniku :P Lubie tez The Vampire Diaries, cos pomiedzy True Blood a Twilight, nie tak slodziaszne, sporo krwi ale wciaga bo w kazdym odcinku cos sie dzieje i rozpoczyna nowy watek.
Przez Bokeh wciagnelam sie w Devious Maids
Ostatnio ogladam tez Hit the floor o cheerleaderkach, ale nie przeslodzone, bardziej jakies manipualcje i akcja.
Lady o Grze o Tron slyszalam, ze dobre sceny maja
Teraz szukam tez czegos do ogladania, luznego w miare zeby mozg odpoczal

Neti pytalas o nosidlo, to jest dokladnie Womar Eco wszystkie inne tej firmy to wisiadla. Posiadam to nosidlo, dla mnie jest spoko moj TZ czesto nosi( gdy nie ma cziki). Ja tylko pare razy ale jest ok, tylko trzeba dobrze dopasowac sobie dlugosc pasa biodrowego gdy sie zaklada, bo raz nie dopasowalam i mialam za luzny co skonczylo sie bolem.

Aaa mojej dzidzi wali z buzi mozna dziaselka jakos czyscic? Wczoraj sobie chuchalysmy : ona mi brokulowym, ja jej czosnkowym
Little, widze ze Twoj gust serialowy lezy gdzies pomiedzy moim a TZ-towym, wiec moze obejrysz WILFREDA? ja za s[rawa TZ sie wkrecilam, ,mozna sie usmiac
a ja bym polecila zemste REVENGE chociaz wydaje mi sie, ze moglas ogladac tylko nie wspomnialas o tym
aha i jeszcze SHAMELES, tez niezle.
Stary 2013-08-08, 08:18   #3489
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Moja Kruszyna zaczęła pełzać! Jeszcze w nd podnosiła i machała tyłkiem, we pd. łapała za matę i się podciagała, a od wtorku dawaaaaaj.... muszę chodzić na boso bo bardzo podobaja jej się moje papcie i jak je mam na nogach to pełza jak szalona za mną

Wczoraj mielismy rocznicę ślubu. Tż miał wolne,nie wiedziałam wczesniej, ze planuje, bo tak srednio było między nami a tu niespodzianka rano. I miałam pyszne sniadanko, ii kwiaty i w ogóle było bardzo miło

za pełzanie
i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy która to?
Cytat:
Niestety grochem o sciane...
Stary 2013-08-08, 08:18   #3490
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

O Little, fajnie, hit the floor mowisz??? Swego czasu pochlanialam wszystkie mozliwe seriale dla nastolatek o gimnastyczkach\cheerleade rkach, sama kiedys trenowalam wiec mialam faze na takie rzeczy

Debrah, Yellow, dziekuje takie soczewki to miesieczne sa? A jak bede uzywala tylko te 20min dziennie? Bo tak to breli mam 3 pary wiec zalezy mi tylko o biegania miec

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:19   #3491
e_vel
Wtajemniczenie

przyszłam się przywitać - kolejna ciężka noc za nami, pobudki co 15-20 min

ale grzeje a myślałam że po wczorajszej burzy się ochłodzi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:33   #3492
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam Was kochane..Antonio właśnie zaczął buszowac...lecimy na sniadanko a potem chciałam poprasowac przed cziką....no i dziś w oczekiwaniu na wymarzona kupkę

A little...dzięki...chciała m kupić używkę ale nie znalazłam... Zakupie chyba nowe

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-08 o 08:35
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:34   #3493
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł, witam sie- podduszona nieco juz mamy 31 stopni, co dalej bedzie.....
przeczytałam wsio
HEJ NOMEN

noc masakra ze wzgledu na temperature w pokoju.......

pozniej sie odezwe
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:35   #3494
litllesweetangel
Lurker ;)

Oo Wilfred i Revenge brzmia niezle w opisach. Cos sprawdze dzisiaj.

Lady ja sie wkrecilam w Hit the floor, fajne sceny, babki maja super wycwiczone ciala- zazdroszcze tych brzuchow! Fajnie sie akcja rozwija.
Ja mialam fazy filmowe- wszystkie filmy o cheerleaderkach i gimnastyczkach, pozniej o pilkarzach, o skinach i nazistach, muzyczne. Jak nie moglam znalezc pracy przez pol roku to mialam co robic

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:47   #3495
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..czy któraś z Was kupuje dla swojego szkraba jakieś wielopaki body z kr. Rękawem? Ja zawsze kupowałam eraly days..i teraz już muszę zamówić na 80...tylko myslalam moze o jakis innych..w,podobnej cenie ale i jakosci (no i raczej jakies kolorowe).

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-08, 08:51   #3496
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Powiem tyle;

czika czikę goni i cziką pogania

Na 10 reh mamy, a właśnie, Pstryczkowa jak tam? spowiadaj się! potem połowa rodziny na Pogorię jedzie, a ja z młodszą połową wieczorem na basen

Neti, popatrz na F&F
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:59   #3497
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej witam się i ja. My wstaliśmy o 8 a w chwili obecnej synek wyciąga mi sznurki z piżamy

Przez ten za.s.rany internet i obniżony transfer jestem jeszcze w tyle 6 stron. Powoli irytuje mnie to więc chyba dokupie transfer bo ani przeczytać ani nic napisać

A tak nie można
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:01   #3498
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Meneq a mama już była wcześniej u Ciebie ??? Może przyjechała z nastawieniem że tak będzie z wnuczka, ale zobaczy trochę świata

Wczoraj od klimy w aucie gardło mnie zaczęło boleć i nos zatkany masakra
Jestem u mamy. Przeczytałam wsio ale nie cytuje bo na tel źle.
Już jest czika, ale my pod drzewkiem więc całkiem znosnie jest
Buziaki

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:06   #3499
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
za pełzanie
i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy która to?
3 ale 'ogólna' sporo większa 9

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja kąpię codziennie. Od urodzenia kilka razy się nie kąpaliśmy, tak to to jest nasz rytuał. Dzięki temu Młody szybko załapał że po kąpanku, jest jedzonko i spanko. Dodatkowo teraz uwielbia się kąpać i ma zabawe
my obecnie tez codziennie, ale Młoda jakoś nie przejmuje się rytułem i jak nie ma ochoty to nie zasypia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a ja Sylwia Teresa i myslałby kto, ze my takie swięte
ha, to ja mam na drugie imię pierwszej grzesznicy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja chcialam francuskiego sie uczyc to mialamw liceum... rosyjski
helloł, masz coś do tego języka?

Cytat:
moja tak samo tylko Twój jeszcze tak fajnie majta nóżetami, moja znacznie stateczniej poleruje podłogę
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:07   #3500
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42161323]Powiem tyle;

czika czikę goni i cziką pogania

Na 10 reh mamy, a właśnie, Pstryczkowa jak tam? spowiadaj się! potem połowa rodziny na Pogorię jedzie, a ja z młodszą połową wieczorem na basen

Neti, popatrz na F&F [/QUOTE]

Tak..wiem teraz są nawet przeceny..i wsio.wybrane.

Stary 2013-08-08, 09:13   #3501
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka nie śpi od 5 Ile to dziecko ma energii

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:17   #3502
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Ja tak na szybciora, bo kierowniczka znowu ze mną siedzi w pokoju - nie daje mi spokoju ta kobieta

Cytat:
Ja nie Black ale na moje to powinnas system przeinstalowac, nie sadze zeby haslo samo sie zrobilo, instalowalas jakiegos nowego antywira ostatnio? Moj TZ twierdzi, ze maz musial Ci haslo zalozyc bo siedzialas za duzo na forum( ofkors to jego aluzja do mnie), dowcipnis
No właśnie, że on też hasła nie założył, bo to on zauważył Od dłuższego czasu nikt nie wchodził na tego kompa. Antywira w ogóle nie mam, więc dlatego myślę, że może to jakiś wirus Mężulek zaniesie go do kolegi co ma sklep i serwis komputerowy, no ale miałam nadzieję, że da radę coś zaradzić w domu

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
I chwale sie moja Artystka
cudna fotka

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
No normalnie szok, jestem po kłótni z TŻ, obecnie jest w delegacji a Bartuś miał dziś swoje pierwsze pluskanko w baseniku wiec wysłałam mu zdjęcia jak mały sie moczy a ten na mnie z pyskiem że jestem głupia, nieodpowiedzialne itp bo jak ja moglam go dać do baseniku jak on miesiac temu wyszedl ze szpitala, ma problemy z uszkami, ze mam nie beczec jak znowu trafi do szpitala itp, normalnie afera na całego. Czy ja na prawdę aż tak źle zrobiłam. Na dole zdjęcie

P.S. proszę nie dziwcie się że ja w ubraniu ale to było u mojej siostry na działce i wyszo to dość spontanicznie przez co nie byłam na to przygotowana
Jakie skupienie na twarzy małego

Cytat:

Gratulacje z okazji pełzania i rocznicy ślubu!!!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:18   #3503
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
3 ale 'ogólna' sporo większa 9

my obecnie tez codziennie, ale Młoda jakoś nie przejmuje się rytułem i jak nie ma ochoty to nie zasypia

ha, to ja mam na drugie imię pierwszej grzesznicy

helloł, masz coś do tego języka?

moja tak samo tylko Twój jeszcze tak fajnie majta nóżetami, moja znacznie stateczniej poleruje podłogę
piękne rocznice
Cytat:
Blanka nie śpi od 5 Ile to dziecko ma energii

mój wstał o 7 i już widzę, że chce spać ale nie może, głupia czika
Stary 2013-08-08, 09:25   #3504
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..czy któraś z Was kupuje dla swojego szkraba jakieś wielopaki body z kr. Rękawem? Ja zawsze kupowałam eraly days..i teraz już muszę zamówić na 80...tylko myslalam moze o jakis innych..w,podobnej cenie ale i jakosci (no i raczej jakies kolorowe).

ja kupowałam niemal zawsze na lumpach lub allegro
mam zapas do ok roczku

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:27   #3505
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Meneq a mama już była wcześniej u Ciebie ??? Może przyjechała z nastawieniem że tak będzie z wnuczka, ale zobaczy trochę świata

Wczoraj od klimy w aucie gardło mnie zaczęło boleć i nos zatkany masakra
Jestem u mamy. Przeczytałam wsio ale nie cytuje bo na tel źle.
Już jest czika, ale my pod drzewkiem więc całkiem znosnie jest
Buziaki

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Byla w styczniu.
Wiedziala na jakich warunkach przyjezdza.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:28   #3506
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, ja MYŚLAŁAM że mam zapas
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:34   #3507
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq to znaczy że wprost jej powiedziałaś że oczekujesz pomocy? Szkoda że zapomniała Na prawdę myślałam że odpoczniesz

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:46   #3508
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Byla w styczniu.
Wiedziala na jakich warunkach przyjezdza.
to może niech sama jedzie i niech zwiedza... skoro tak się rwie do tego.
Stary 2013-08-08, 09:50   #3509
ILLUSION
Wtajemniczenie

Zbiorowo:
piękne zdjęcia i dzieciaczki na nich
gratulacje za ząbki i nowe umiejętności
za skończone miesiące

Cytat:
dziękuję za wczorajsze dietowe dania a to codziennie jesz to samo? Czy coś zmieniasz?
śniadania zamiennie: owsianka, musli, jajecznica
na drugie codziennie kanapeczki no ale wędlina inna, warzywko inne
obiady różne (jak mi się uda ugotować )
owoce zmieniam
na kolację zawsze wieśniak...

Od dwóch dni niestety nie trzymam się tego i waga stoi, po pierwsze czika straszna i nie dam rady jeść tylu posiłków a po drugie młody jest tak absorbujący że nie mam czasu obiadu czy kanapek nawet zrobić Wczoraj zamiast kanapek jadłam np. lody

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wyślijcie mi link do bloga Blogerki,
Też bym chciała
A jak kiedyś pytałam ją czy ten nick to taki przypadkowy czy bloga ma to się nie przyznała

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Illusion, super się bawicie. Daj znać potem, jak po wizycie teściowej.
Teściowa spoko. Nie boję się już pójścia do pracy. Młody cieszy się jak ona przychodzi, turlają się razem po podłodze, pięknie je jak ona go karmi. Tylko zgrzała mnie trochę wczoraj bo jak to ja mu nie będę dawała monte i danonków Powiedziałam co o tym myślę żeby małemu dziecku nieświadomemu jeszcze tego syfu dawać takie rzeczy i że nie życzę sobie żeby dawać bez mojej wiedzy cokolwiek innego niż ja zostawię w domu do podania
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

siedzi w takiej szparze koło lodówki odcią mnie od jedzenia...
Przepraszam bokeh ale
Cytat:
jejciu, ja to mam takiego stracha ze mi sie wyslizgnie z rak jak go wyjmuje z wanny, no tragedia jednym slowem!!!
a moj lezy praktycznie nieruchomo!
jak sobie dajecie rade przy mobilnych dzieciach?
Ja nie daję rady dlatego kąpiemy razem z TŻ i to on trzyma młodego
Jak tam rehabilitacja? Bo nadrobiłam i widzę że nie pisałaś...
Cytat:
czemuś mi mówiła? teraz to już w ogóle umrę gruba

Cytat:
Ja tak robilam kiedys, jak widzialam pajaka w lazience Caly dzien nie wchodzilam Ostatnio trafilam na zdechla ose na sofie, nie wiedzialam czy jeszcze zyje wiec przykrylam reklama i walilam w nia tluczkiem do miesa Wtedy juz na pewno byla martwa. Tylko sofe trza wyczyscic
o losie, jak mi od rana nastrój poprawiacie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moich rodziców nie można spuścić z oczu na 5 minut. Mama wzięła Blankę na dwór, ja sobie wyglądam za jakiś czas przez okno i co ?
-mój ojciec wozi Blankę na rowerze!Wsadzili ją do takiego drewnianego krzesełka co się wpina na kierownice w rowerze. Pomijając już to że ono jest w mocnej pozycji siedzącej(Blanka niby już siedzi ale i tak jakoś się boje) to przecież tam ani pasów nie ma , to mocowanie do roweru jest na takich cienkich drutach....
Jak wybiegłam na dwór jak opierdzieliłam jedno i drugie tak oni się tłumaczą że ona się tak śmieje i tak jej fajnie... Nie wiem może ja jestem przerważliwiona ale miałam wizje jak ona ląduje na betonie .
o Boże...wolę nawet sobie nie wyobrażać jaką bym awanturę urządziła
Cytat:

Hope tak mi się smutno zrobiło jak Przeczytałam o Twojej kuzynce Facet nie ma pojęcia o odpowiedzialności. Mój ginekolog zawsze powtarzał że kobiety w ciąży są piękne,wyjątkowe. Że nigdy kobieta nie wygląda lepiej niż w ciąży. A ten dureń (prawdopodobnie) znalazł sobie dziewczynę. Wiecie,ja nie rozumiem takich facetów. Po cholerę zdradzać? Przecież można odejść od obecnej partnerki a nie przyprawiać jej rogi!!
Ja mam ostatnio często koszmary że M. mnie zdradza. I mimo że wiem że nigdy by tego nie zrobił,to budzę się cała we łzach.
fewciu, dokładnie...ja kiedyś mojemu mężowi powiedziałam co o tym myślę. Że jak ma mnie zdradzać i idiotkę ze mnie robić to niech ma odwagę i odejdzie bo jak ja się dowiem to biedny będzie i go gołego i bosego wygonię. Bo jak sobie pomyślę o tych wszystkich kobietach których faceci mają na boku jakieś babki a w domu idą do łóżka ze swoją żoną żeby się nie domyśliła to aż mi się niedobrze robi, strasznie to poniżające. A te tchórze zamiast mieć jaja to żyją w zakłamaniu i debilkę robią z żony. Rozumiem że coś takiego może się w życiu zdarzyć ale rozstańmy się jak dorośli ludzie a nie jak dzieci...

U nas pobudka o 6:30. Od 9 Igi śpi a ja kawka i wizaż.
Wczoraj zrobiłam te jabłka, ale pyszne, sama bym wszamała chętnie,mam nadzieję że Igorkowi będą smakowały. Mąż powiedział że koniecznie trzeba zrobić więcej bo on też by chętnie do naleśników sobie zjadł
W sobotę i niedzielę imprezki się szykują. W sobotę pierwsza rocznica ślubu naszych przyjaciół u których byliśmy świadkami na ślubie. Tak naprawdę to mieli 3 świadków bo Iguś był już w moim nawet dosyć pokaźnym brzuszku A w niedzielę jedziemy na chrzciny do synka mojej kuzynki. I dylemat mam jak młodego ubrać jak taka czika będzie...a później w lokalu klimatyzacja...ehh.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

I pytanie jeszcze...do jakiego wieku dziecka używa się bodziaków? Bo chyba większe niż na 86 to już ciężko dostać co?
Stary 2013-08-08, 10:03   #3510
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zbiorowo:
piękne zdjęcia i dzieciaczki na nich
gratulacje za ząbki i nowe umiejętności
za skończone miesiące

śniadania zamiennie: owsianka, musli, jajecznica
na drugie codziennie kanapeczki no ale wędlina inna, warzywko inne
obiady różne (jak mi się uda ugotować )
owoce zmieniam
na kolację zawsze wieśniak...

Od dwóch dni niestety nie trzymam się tego i waga stoi, po pierwsze czika straszna i nie dam rady jeść tylu posiłków a po drugie młody jest tak absorbujący że nie mam czasu obiadu czy kanapek nawet zrobić Wczoraj zamiast kanapek jadłam np. lody

Też bym chciała
A jak kiedyś pytałam ją czy ten nick to taki przypadkowy czy bloga ma to się nie przyznała

Teściowa spoko. Nie boję się już pójścia do pracy. Młody cieszy się jak ona przychodzi, turlają się razem po podłodze, pięknie je jak ona go karmi. Tylko zgrzała mnie trochę wczoraj bo jak to ja mu nie będę dawała monte i danonków Powiedziałam co o tym myślę żeby małemu dziecku nieświadomemu jeszcze tego syfu dawać takie rzeczy i że nie życzę sobie żeby dawać bez mojej wiedzy cokolwiek innego niż ja zostawię w domu do podania

Przepraszam bokeh ale

Ja nie daję rady dlatego kąpiemy razem z TŻ i to on trzyma młodego
Jak tam rehabilitacja? Bo nadrobiłam i widzę że nie pisałaś...

o losie, jak mi od rana nastrój poprawiacie dziewczyny

o Boże...wolę nawet sobie nie wyobrażać jaką bym awanturę urządziła

fewciu, dokładnie...ja kiedyś mojemu mężowi powiedziałam co o tym myślę. Że jak ma mnie zdradzać i idiotkę ze mnie robić to niech ma odwagę i odejdzie bo jak ja się dowiem to biedny będzie i go gołego i bosego wygonię. Bo jak sobie pomyślę o tych wszystkich kobietach których faceci mają na boku jakieś babki a w domu idą do łóżka ze swoją żoną żeby się nie domyśliła to aż mi się niedobrze robi, strasznie to poniżające. A te tchórze zamiast mieć jaja to żyją w zakłamaniu i debilkę robią z żony. Rozumiem że coś takiego może się w życiu zdarzyć ale rozstańmy się jak dorośli ludzie a nie jak dzieci...

U nas pobudka o 6:30. Od 9 Igi śpi a ja kawka i wizaż.
Wczoraj zrobiłam te jabłka, ale pyszne, sama bym wszamała chętnie,mam nadzieję że Igorkowi będą smakowały. Mąż powiedział że koniecznie trzeba zrobić więcej bo on też by chętnie do naleśników sobie zjadł
W sobotę i niedzielę imprezki się szykują. W sobotę pierwsza rocznica ślubu naszych przyjaciół u których byliśmy świadkami na ślubie. Tak naprawdę to mieli 3 świadków bo Iguś był już w moim nawet dosyć pokaźnym brzuszku A w niedzielę jedziemy na chrzciny do synka mojej kuzynki. I dylemat mam jak młodego ubrać jak taka czika będzie...a później w lokalu klimatyzacja...ehh.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

I pytanie jeszcze...do jakiego wieku dziecka używa się bodziaków? Bo chyba większe niż na 86 to już ciężko dostać co?
dobrze, że postawiłaś jasno sprawę co do monte czy danonków, a jak t. na to zareagowała?
może weź dwa ubranka na czikę coś bardzo lekkiego a do klimatyzowanego pomieszczenia coś innego?
Co do bodziaków to ja w sumie największe jakie mam to rozmiar z metki 86-92 (1,5 do 2 lat)

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

pstryczku jak po rehabilitacji?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości