Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 22:59   #1081
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Kradnę neta od Czesława i doglądam interesu ale widzę, że się ładnie spisujecie. Trzymać formę dziewczęta i pisać

U nas się dzisiaj pogoda spitoliła więc sobie wycieczkę do Pucka zrobiliśmy, potem się pogoda odpitoliła na ładną więc do wieczora siedzieliśmy na plaży. Jutro jadziem na plażing 20km stąd bo podobno są dzikie plaże, może se cycki opalę A potem się ustawiłam z Majką na browara, może mnie w końcu polubi jak się porządnie spije

Tż mnie wkurza bo ciągle łoi piwo i znowu ma wielki brzuch. To znaczy lubię jak ma wielki brzuch, bo i ja mam więc nie ma między nami takiego dużego kontrastu ale wiecie osohosi. I znowu go pyrdek swędzi i marudzi. Ja chcę już do domuuuuu

Cytować nie cytowałam, jeno dwa rodzyneczki sobie wybrałam, egoistycznie na temat swej własnej skromnej osoby

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
coś w tym jest w sumie na żywo to taka subtelna dziewuszka
Niniejszym się pos.rałam. Ja subtelna

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
a co do głosu to masz taki delikatniusi jak dziewuszka
Niniejszym się pos.rałam drugi raz.
No ale wiesz... się pracowało na 0-700

Aaaaaaa! I bym zapomniała! Ewka siedzi

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:05   #1082
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Kradnę neta od Czesława i doglądam interesu ale widzę, że się ładnie spisujecie. Trzymać formę dziewczęta i pisać

I znowu go pyrdek swędzi i marudzi. Ja chcę już do domuuuuu

czyli, że jesteś z nas zadowolona

zuch dziewczyna
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:19   #1083
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
więc tak czekam na ten dzień aż dłużej się poprzytulamy
tez na to czekam jak się już oprze na chwilkę to mi tak faaajnie

Cytat:
mówiłam!

Wkurzyłam się na M, no żesz fak i jeszcze @#$%^&
Ula marudzi, obudziła się pół h temu, zaczęła płakać, a ten zamiast do niej pójść ją uspokoić to wpada do mnie do salonu i hasło: "Potrzebujesz zaproszenia?"
Bo on przecież cyca nie da. Wkurzyłam się bo może i nie da, ale co to za hasło miało być?? Nie można jakoś inaczej sformułować zdania? Opierdzieliłam go ale chyba nie dotarło, bo to FACET!!
Grrr...
Ide spać z tej złości, bo mnie rozniesie.

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 23:25   #1084
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
czytam bajkę na dobranoc
"Nie masz chyba ochoty na miód? - spytał Puchatek"
Jan:
- Nieeeeeeeeeeee!!!!!!!!

Cytat:
ostatnio Jan daje słodkie buziaczki znaczy otwiera paszczę i zaciska na nosie, policzku czy brodzie a po człowieku spływają litry śliny
znamy to
Cytat:
zasnąć też na mnie nie zaśnie bo musi sam
więc tak czekam na ten dzień aż dłużej się poprzytulamy
Ech, a ja czekam na ten dzień, kiedy mój maluch zaśnie sam
Cytat:
Super dla Ewci
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 00:10   #1085
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ula marudzi, obudziła się pół h temu, zaczęła płakać, a ten zamiast do niej pójść ją uspokoić to wpada do mnie do salonu i hasło: "Potrzebujesz zaproszenia?"
Bo on przecież cyca nie da. Wkurzyłam się bo może i nie da, ale co to za hasło miało być?? Nie można jakoś inaczej sformułować zdania? Opierdzieliłam go ale chyba nie dotarło, bo to FACET!!
Grrr...
O masakra, co za tekst
Ja chyba żyję w jakiejś izolatce, ale przez myśl mi nie przechodzi nawet żeby mój małż mi takim tekstem sypnął, abstrakcja jakaś. Weź go jakoś ustaw

W załączniku na dobranoc zapluty mój Franczysław i w roli głównej jego dwie dolne jedynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 46893_611363022227741_376367425_n.jpg (58,2 KB, 32 załadowań)
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 07:57   #1086
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
śliczne imię to Twoje pierwsze dziecko? pracujesz/wracasz do pracy?
Z początku nikomu się nie podobało to imię, tylko nam a teraz nikt sobie nie wyobraża, że Mela mogłaby mieć inaczej na imię

tak, to moje pierwsze dziecko i przez te 7,5 miesiąca pojawiały i pojawiają się nadal coraz to nowe wątpliwości...

obecnie nie pracuję, ale jak młoda skończy rok to chciałabym się rozejrzeć za pracą
Stary 2013-08-08, 08:11   #1087
jagnna
Zakorzenienie

Cześć!
Ula dała wczoraj w nocy popis wokalny, do którego ja musiałam dać popis taneczny 2h płaczu i marudzenia. Nie wiem o co chodziło. Podejrzewam gorąco i zęby

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:13   #1088
kala__20
Wtajemniczenie

Moja Mela też nie zasypia sama, śpi z nami i "cycuje" przez pół nocy nieraz... no i nie chce mi jeść obiadków praktycznie wcale, po deserki sama buzię otwiera, a jak chcę dać obiadek to jest ryk więc jadę na słoiczkach, ale i tak większość wyrzucam (te słoiczki od obiadków, deserków nie nadają się do gotowania, bo nakrętki odskakują - wypróbowałam )

co do zabawy, to moja córka bardzo krótko sama sobą się zajmie. Dużo ją trzeba nosić na rękach i zwiedzać - ręce mi odpadają i kręgosłup też.

A Wasze dzieci już siedzą? Mela jeszcze nie siedzi, ostatnio uwielbia sprężynować na nóżkach..
Stary 2013-08-08, 08:19   #1089
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witaj Kala- a ojakich wątpliwościach piszesz?

Ta'i-Jan wymiata!!!Pan Miodek
Soczyste buziaki

Dzika- dla Ewy za odwagę
Znudziłas się już nad morzem?

Jagna- facet, to facet-myśli że kobieta jest tylko od dziecka, to inny gatunek.
Ja mam bardzo podobnie, tyle, że podwójnie i też jest rzadko w domu.
Ja swojego często opieprzam, bo inaczej się nie da, a ten potem się dziwi, że aby go opieprzam

Hej. Od jutra urlopuję, więc Dzika- informuję, że może mnie być dużo mniej, albo wcale(przez dwa tygodnie).

Wczoraj zrobiłam rogaliki z marmoladą różaną-zapraszam na kawkę

Kala- mój siedzi sam bardzo stabilnie i sam też siada, a od jakiś dwóch tygodni pełza(nie raczkuje) jak torpeda po całym mieszkaniu, aż mu się ranka na plauszku u stópki zrobiła(mąż mówi, że to od napędu)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-08-08 o 08:22
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 08:39   #1090
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witaj Kala- a ojakich wątpliwościach piszesz?
no własnie o takich, że np. jeszcze nie siedzi i czy wszystko w porządku
o takich, że nie chce jeść warzyw, obiadków i czy to się zmieni, bo po roku chciałabym odstawić od piersi...
o takich, że nie lubi leżeć na brzuchu i to pewnie przez to jeszcze nie siedzi. Położona na brzuchu po chwili się wkurza strasznie

A odstawienia jej od piersi sobie nie wyobrażam, bo to typowy "wisicycek", bezbutelkowy i bezsmoczkowy

to wszystko są pewnie blahostki, ale się nad tym nieraz zastanawiam. Moja mama nie bardzo pamięta jak to było jak my z bratem byliśmy mali, poza tym karmiła butlą. Teściowa karmiła rok piersią, ale po 4 mies. dziecko załapało butlę i piło też mm...
Stary 2013-08-08, 08:46   #1091
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Takie wątpliwości ma każda młoda mama
Siądzie w swoim czasie(przecież wiesz, że każde dziecko rozwija się w swoim czasie), a obiadki-musisz Jej podawać, w końcu musi się przekonać i będzie sobie wchłaniać z nich różne witaminki.
A że nie leży na brzuchu i przez to pewnie nie siedz, to chyba nie prawdapierwszy raz takie coś słyszę...Mój maluszek od urodzenia śpi na brzuszku, a jak leżakuje, to często z plecków przekręca się na brzuszek i czymś tam się pobawi na przykład.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-08-08, 08:56   #1092
dzika_kaka
Zakorzenienie

Wpadłam na sekundkę, pięęękna dziś pogoda, jadziem smażyć cycki
Zajrzę z wieczorka sprawdzić jak tam Wasza forma i zdać relację ze spotkania z babcią Majką

I witamy nowe mamuśki!

Jezu, nie jadłam wczoraj gofra
Dzisiaj muszę zeżreć dwa
Uwielbiam urlop bo mój mechanizm wyparcia swojej własnej grubości działa idealnie i nie dopuszczam do siebie myśli, że nie powinnam jeść gofrów, lodów i drożdżówek

Paaaa!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:06   #1093
nini_b
Zadomowienie

Dzieńdoberek
Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
W załączniku na dobranoc zapluty mój Franczysław i w roli głównej jego dwie dolne jedynki
Super fotka, sliczny Franus i jego ząbki
Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Z początku nikomu się nie podobało to imię, tylko nam a teraz nikt sobie nie wyobraża, że Mela mogłaby mieć inaczej na imię
Mnie bardzo podoba się to imię
Cytat:
Cześć!
Ula dała wczoraj w nocy popis wokalny, do którego ja musiałam dać popis taneczny 2h płaczu i marudzenia. Nie wiem o co chodziło. Podejrzewam gorąco i zęby
U nas też w nocy pobudki z płaczem
Cytat:
Moja Mela też nie zasypia sama, śpi z nami i "cycuje" przez pół nocy nieraz... no i nie chce mi jeść obiadków praktycznie wcale, po deserki sama buzię otwiera, a jak chcę dać obiadek to jest ryk więc jadę na słoiczkach, ale i tak większość wyrzucam (te słoiczki od obiadków, deserków nie nadają się do gotowania, bo nakrętki odskakują - wypróbowałam )

A Wasze dzieci już siedzą? Mela jeszcze nie siedzi, ostatnio uwielbia sprężynować na nóżkach..
Oli jak był na cycu to też często marudził na inne jedzenie. Po odstawieniu pięknie zjada obiadki a próbowałaś różne firmy tych słoiczków? Oliwier na początku lubił jedynie gerbera i tylko z dużą ilością marchewy. Teraz wsuwa niemal wszystko
Oliwier już siedzi. Jak ćwiczy na nóżkach, to pewnie zaraz siądzie
Cytat:

Kala- mój siedzi sam bardzo stabilnie i sam też siada, a od jakiś dwóch tygodni pełza(nie raczkuje) jak torpeda po całym mieszkaniu, aż mu się ranka na plauszku u stópki zrobiła(mąż mówi, że to od napędu)
Kawę mam ale rogaliki to bym zjadła
Oli długo pełzał zanim zaczął raczkować. Też ma czerwone ślady na paluszkach
Cytat:
A odstawienia jej od piersi sobie nie wyobrażam, bo to typowy "wisicycek", bezbutelkowy i bezsmoczkowy
Miałam te same obawy, bo mały nie chciał w ogóle pić z butelki i żadne mm mu nie smakowało, ale jak przyszedł mus, żeby odstawić (zalecenie lekarza, bo miał straszną biegunkę, która nie chciała przejść), to jakoś się przekonał. Teraz pije pepti, które jest okropne w smaku i wręcz rzuca się na butelkę
Stary 2013-08-08, 09:10   #1094
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Nini- a moja córcia z pełzania przeszła do wstawania i chodzenia. Raczkowała dla zabawy wtedy jak już umiała chodzić.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-08-08, 09:15   #1095
nini_b
Zadomowienie

Wczoraj maluszek długo nie mógł usnąć, bo i miał dość długą drzemkę po południu i ten upał i z tego wszystkiego nauczył się stać w łóżeczku
Stary 2013-08-08, 09:33   #1096
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Wczoraj maluszek długo nie mógł usnąć, bo i miał dość długą drzemkę po południu i ten upał i z tego wszystkiego nauczył się stać w łóżeczku
Twoj Maluszek tylko 2 dni młodszy od mojej

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Oli jak był na cycu to też często marudził na inne jedzenie. Po odstawieniu pięknie zjada obiadki a próbowałaś różne firmy tych słoiczków? Oliwier na początku lubił jedynie gerbera i tylko z dużą ilością marchewy. Teraz wsuwa niemal wszystko
Oliwier już siedzi. Jak ćwiczy na nóżkach, to pewnie zaraz siądzie

Miałam te same obawy, bo mały nie chciał w ogóle pić z butelki i żadne mm mu nie smakowało, ale jak przyszedł mus, żeby odstawić (zalecenie lekarza, bo miał straszną biegunkę, która nie chciała przejść), to jakoś się przekonał. Teraz pije pepti, które jest okropne w smaku i wręcz rzuca się na butelkę
Próbowałam różnych słoiczków, czasami troszkę zje, ale bardzo malutko. Zwykle jest ryk i odwracanie buzi. Ja chciałam, żeby jadła zanim ją odstawię :/ A jak nie będzie chciała jeść to będę mogła ją odstawiać? Nie zagłodzi się?
Stary 2013-08-08, 09:41   #1097
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
O masakra, co za tekst
Ja chyba żyję w jakiejś izolatce, ale przez myśl mi nie przechodzi nawet żeby mój małż mi takim tekstem sypnął, abstrakcja jakaś. Weź go jakoś ustaw

Piękne jedynki

Cytat:

co do zabawy, to moja córka bardzo krótko sama sobą się zajmie. Dużo ją trzeba nosić na rękach i zwiedzać - ręce mi odpadają i kręgosłup też.

A dawałaś jej warzywka w kawałku lub lekko rozgniecione?

Mojej też nie wszystko smakuje jesli chodzi o zupki czy papkowe jedzenie. Muszę jej wtedy trochę przyprawić do smaku. Jak zrobię tak że mi smakuje to jej zwykle też. A oprócz tego daję w kawałkach - bardzo lubi je jeść. Możesz kiedyś dać jej coś zjesć ze swojego obiadu - coś takiego co się nadaje dla dziecka i zobaczysz czy to nie jest kwestia tego, że pewne rzeczy jej nie smakują.

Cytat:
Hej. Od jutra urlopuję, więc Dzika- informuję, że może mnie być dużo mniej, albo wcale(przez dwa tygodnie).
Baw się dobrze i szukaj neta
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 09:53   #1098
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam różnych słoiczków, czasami troszkę zje, ale bardzo malutko. Zwykle jest ryk i odwracanie buzi. Ja chciałam, żeby jadła zanim ją odstawię :/ A jak nie będzie chciała jeść to będę mogła ją odstawiać? Nie zagłodzi się?
Na pewno nie zagłodzi się. Teraz nie chce, bo czeka no to, co najbardziej lubi, czyli Twoje mleczko i pewnie zawsze je dostaje. Później, jak już zrozumie, że tamtego mleczka nie ma, zacznie jeść inne rzeczy, zobaczysz Poza tym do wielu smaków dziecko musi się przyzwyczaić. Oliwier na początku nie bardzo chciał jeść sinlac, teraz go uwielbia.
Stary 2013-08-08, 10:14   #1099
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A dawałaś jej warzywka w kawałku lub lekko rozgniecione?

Mojej też nie wszystko smakuje jesli chodzi o zupki czy papkowe jedzenie. Muszę jej wtedy trochę przyprawić do smaku. Jak zrobię tak że mi smakuje to jej zwykle też. A oprócz tego daję w kawałkach - bardzo lubi je jeść. Możesz kiedyś dać jej coś zjesć ze swojego obiadu - coś takiego co się nadaje dla dziecka i zobaczysz czy to nie jest kwestia tego, że pewne rzeczy jej nie smakują.
dawałam w kawałku, żeby sobie odgryzła coś, to po kawałeczku odgryzała. Ale mąż miał ją na rękach wtedy, bo w krzesełku owoce w kawałku lubi. Ziemniaka jak ugryzła to miała taką minę jakby zaraz miała

mama moja mówi, że pewnie trochę przyprawione by jej smakowało bardziej - fakt, że te obiadki są niedobre
Stary 2013-08-08, 10:24   #1100
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tez na to czekam jak się już oprze na chwilkę to mi tak faaajnie

Grrr...
no

dla M

Cytat:

Ech, a ja czekam na ten dzień, kiedy mój maluch zaśnie sam
nam się to zdarzyło kilka razy jakoś w grudniu że zasypiał ze mną ale mówiąc szczerze akurat za tym to nie tęsknię

Cytat:

siedzi i pobawi się dłuższy czas na siedząco

Cytat:

wypoczywaj

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

mama moja mówi, że pewnie trochę przyprawione by jej smakowało bardziej - fakt, że te obiadki są niedobre
a właśnie, sama gotujesz?
własna zupa a te słoiczkowe to bez porównania naprawdę
na początek to może i są fajne te z pojedynczych składników kiedy dziecko uczy się jeść łyżeczką ale na dłuższą metę
ja przyznaję się że doprawiam lekko do tego majeranku np używam, pietruszki, kopru - od razu inny smak wolę lekko doprawione i popróbuje niż jak ma mi się krzywić codziennie a ja mam wyrzucać kasę w błoto na słoiczki

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

u nas znowu ciężki dzień

Jan mnie szarpnął za włosy, poszło na raz 15
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:27   #1101
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Sola, nie mam po co szukać netu, bo nigdzie się nie wybieramy, po prostu na wizaż mam głównie czas w pracy, a w domu kiepsko.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-08-08, 10:38   #1102
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dawałam w kawałku, żeby sobie odgryzła coś, to po kawałeczku odgryzała. Ale mąż miał ją na rękach wtedy, bo w krzesełku owoce w kawałku lubi. Ziemniaka jak ugryzła to miała taką minę jakby zaraz miała

Ja kiedys dałam ziemniaczka z masełkiem o którym któras pisała. Bardzo jej smakował, a teraz dostała kawałeczek wczorajszego kurczaka z rozna, bo zaczeła mnie napastowac jak jadłam. Ale jej smakuje

Cytat:
Sola, nie mam po co szukać netu, bo nigdzie się nie wybieramy, po prostu na wizaż mam głównie czas w pracy, a w domu kiepsko.

To musisz sie nauczyc mojego systemu - robisz cos w domu i co jakis czas podchodzisz do kompa
Stary 2013-08-08, 11:00   #1103
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
a właśnie, sama gotujesz?
na początek to może i są fajne te z pojedynczych składników kiedy dziecko uczy się jeść łyżeczką ale na dłuższą metę
ja przyznaję się że doprawiam lekko do tego majeranku np używam, pietruszki, kopru - od razu inny smak wolę lekko doprawione i popróbuje niż jak ma mi się krzywić codziennie a ja mam wyrzucać kasę w błoto na słoiczki
próbowałam sama gotować, nawet dobre mi wyszło - słodziutkie od marchewki, ale też niechętnie nie chcę też jej papek za długo dawać, żeby się żuć nauczyła..

trochę Was poczytałam...widać, że bardzo dobrze się znacie i lubicie
szczerze mówiąc brakuje mi kontaktu z ludźmi. Po ślubie przeprowadziłam się do Bydgoszczy, bo mój mąż ma tu firmę. Wszystkich znajomych zostawiłam w moim rodzinnym mieście. Co prawda to ok.25km, ale z dzieckiem nie mam czasu na takie jeżdżenie. I kontakty uległy trochę osłabieniu Co jakiś czas jedziemy do rodziców moich, ale brakuje takich młodszych osób do pogadania...
Stary 2013-08-08, 11:11   #1104
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam sama gotować, nawet dobre mi wyszło - słodziutkie od marchewki, ale też niechętnie nie chcę też jej papek za długo dawać, żeby się żuć nauczyła..

trochę Was poczytałam...widać, że bardzo dobrze się znacie i lubicie
szczerze mówiąc brakuje mi kontaktu z ludźmi. Po ślubie przeprowadziłam się do Bydgoszczy, bo mój mąż ma tu firmę. Wszystkich znajomych zostawiłam w moim rodzinnym mieście. Co prawda to ok.25km, ale z dzieckiem nie mam czasu na takie jeżdżenie. I kontakty uległy trochę osłabieniu Co jakiś czas jedziemy do rodziców moich, ale brakuje takich młodszych osób do pogadania...
to ja zaczynałam od blendowania ale teraz dziabię tylko widelcem albo na tarce na dużych oczkach i w międzyczasie w ciągu dnia coś tam do ręki podaję
może cię pocieszę - już 3 miechy próbujemy jeść inne rzeczy niż mleko a jeszcze nie jest super, także chyba cierpliwości dużo trzeba
a próbowałaś żeby z wami jadła przy stole? jak my wszyscy jemy to Jan aż talerz ciągnie rączkami i wtedy mu wszystko jedno co dostaje grunt że innni też to jedzą wtedy to i suche ziemniaki wciąga

moja siostra mieszka od 2 tygodni w Bydgoszczy
ja bym spróbowała i z dzieckiem pojechać 25 km to nie jest daleko a może byś odżyła trochę
jeszcze nie takie odległości ale jeździłam już sama z Janem, spoko jest
całą drogę sobie gada
Stary 2013-08-08, 11:26   #1105
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
ja przyznaję się że doprawiam lekko do tego majeranku np używam, pietruszki, kopru - od razu inny smak wolę lekko doprawione i popróbuje niż jak ma mi się krzywić codziennie a ja mam wyrzucać kasę w błoto na słoiczki [COLOR="Silver"]
Mój za to uwielbia słoiczki, ale tylko te papkowate, bo jak są z większymi kawałkami to na razie ma odruch wymiotny. Z tym przyprawianiem to myślę, że trochę kwestia przyzwyczajenia, jak zacznie się przyprawiać, to potem już będzie chciał tak zawsze. Ja sama malutko przyprawiam sobie jedzenie i mi to smakuje, a jak ktoś inny spróbuje, to mówi, że mdłe. A pietruszka, koperek itp. w słoiczkach też są Nie to, żebym namawiała kogoś do słoiczków, podziwiam mamy, które codziennie gotują dla swoich dzieci
Stary 2013-08-08, 11:29   #1106
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
witam wieczornie
tak czytam jak piszecie, że Wasze Szkraby potrafią się bawić tylko jak jesteście w pobliżu i w związku z tym trochę narzekacie... ja mam w domu kontrastowy przypadek, otóż jedynie 4 lata starsze dziecko pojechało na wakacje i nawet nie myśli, żeby przez telefon odezwać się do stęsknionej mamusi, nie mówiąc już o powrocie do domu... Jest więc trochę uroku w tym, że nasze Maluszki tak bardzo nas kochają, że muszą na nas patrzeć...
racja - cieszmy się że maluszki nas tak uwielbiają bo długo to nie potrwa

Cytat:
U nas się dzisiaj pogoda spitoliła więc sobie wycieczkę do Pucka zrobiliśmy, potem się pogoda odpitoliła na ładną więc do wieczora siedzieliśmy na plaży.

Jutro jadziem na plażing 20km stąd bo podobno są dzikie plaże, może se cycki opalę

A potem się ustawiłam z Majką na browara, może mnie w końcu polubi jak się porządnie spije

I znowu go pyrdek swędzi i marudzi. Ja chcę już do domuuuuu

Niniejszym się pos.rałam drugi raz.
No ale wiesz... się pracowało na 0-700

hmm to ciekawe bo u nas (5 km dalej - dla niewtajemniczonych) było pięknie

czekamy na foty opalonych cycków

jak się SPIJE - ona czyli ja, czy jak się SPIJĘ ja czyli Ty przecież ajlowju bez względu czyś subtelna czyś rubaszna

kup Mu drapaczkę, a tak przy okazji, to chyba miałaś Mu dawać przy okazji urlopu

to wszystko tłumaczy

wiem, widziałam

Cytat:

Grrr...
lanie na gołą dupę

Cytat:

tak, to moje pierwsze dziecko i przez te 7,5 miesiąca pojawiały i pojawiają się nadal coraz to nowe wątpliwości...
mi się dobrze kojarzy, bo położna u mojego gina tak ma na imię, bardzo fajna babka

a moje drugie, a wątpliwości tyle samo albo i więcej

Cytat:
Cześć!
współczuję, Daśkowi wychodzą 2 górne jedynki na raz

Cytat:

cierpliwie dawaj obiadki, w końcu załapie, u nas tez to trochę trwało je głównie domowe, ale słoiczki czasem też. Mój patent na zupki to cukier, mleko kobiece jest baaaardzo słodkie, stąd deserki lepiej wchodzą. No i na początku dosładzałam zupki, z czasem coraz mniej, teraz już wcale. I tak jak dziewczyny piszą - koperek, natka, troszeńkę soli.

Mój jeszcze nie siedzi

Cytat:

odpoczywaj

mniam mniam

Cytat:
no własnie o takich, że np. jeszcze nie siedzi i czy wszystko w porządku
o takich, że nie chce jeść warzyw, obiadków i czy to się zmieni, bo po roku chciałabym odstawić od piersi...
o takich, że nie lubi leżeć na brzuchu i to pewnie przez to jeszcze nie siedzi. Położona na brzuchu po chwili się wkurza strasznie

to wszystko są pewnie blahostki, ale się nad tym nieraz zastanawiam. Moja mama nie bardzo pamięta jak to było jak my z bratem byliśmy mali, poza tym karmiła butlą. Teściowa karmiła rok piersią, ale po 4 mies. dziecko załapało butlę i piło też mm...
wszystko w porządku, trzeba duuużo cierpliwości i wszystko będzie ok mój też tylko cyckowy do 7 m-ca, ale bardzo szybko załapał butlę

a jak czyś się martwisz, to pisz nam śmiało, zawsze pomożemy, wesprzemy

Cytat:
Wpadłam na sekundkę, pięęękna dziś pogoda, jadziem smażyć cycki
Zajrzę z wieczorka sprawdzić jak tam Wasza forma i zdać relację ze spotkania z babcią Majką

Uwielbiam urlop bo mój mechanizm wyparcia swojej własnej grubości działa idealnie i nie dopuszczam do siebie myśli, że nie powinnam jeść gofrów, lodów i drożdżówek
hmmmm tym bardziej ciekawe, bo u nas dziś kiepsko póki co

babcia już oliwi balkonik mogę się spóźnić jakieś 2 godziny - wiesz artretyzm

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:36   #1107
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mój za to uwielbia słoiczki, ale tylko te papkowate, bo jak są z większymi kawałkami to na razie ma odruch wymiotny. Z tym przyprawianiem to myślę, że trochę kwestia przyzwyczajenia, jak zacznie się przyprawiać, to potem już będzie chciał tak zawsze. Ja sama malutko przyprawiam sobie jedzenie i mi to smakuje, a jak ktoś inny spróbuje, to mówi, że mdłe. A pietruszka, koperek itp. w słoiczkach też są Nie to, żebym namawiała kogoś do słoiczków, podziwiam mamy, które codziennie gotują dla swoich dzieci
wiem że są w słoiczkach ale jak dla mnie te smaki to i tak bez porównania
no i moje dziecko gardzi słoiczkami
i nawet lepiej bo najzwyczajniej w świecie mnie nie stać by codziennie dziecku kupić słoiczek

a to gotowanie to nie jest takie straszne, poświęcisz 2 godzinki i masz pomrożone zupki na całe 2 tygodnie
Stary 2013-08-08, 11:44   #1108
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym przypadku było tak, że na początku dawałam jej bez żadnych przypraw. Także ona nie znała smaku przypraw, a i tak nie chciała. Być może za szybko wprowadziłam owoce. Tai - a jak u Ciebie było z owocami?
Ale z drugiej strony taki majeranek to jest na trawienie. Herbatka koperkowa jest chyba na kolki. A pietruszki w ogóle nie ma co się bać. A przypraw typu maggie w ogóle nie używam - chyba, że ewidentnie mi coś nie wyjdzie i muszę jakoś ratować danie, ale małej w ogóle tego nie daję.

----

To znaczy może źle napisałam - coś tam jadła, ale to były np. 2 łyżki i koniec. Mam na myśli moje gotowanie. Bo z tymi sklepowymi to różnie - a zresztą tam też często są przyprawy.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-08-08 o 11:47
Stary 2013-08-08, 11:51   #1109
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
W naszym przypadku było tak, że na początku dawałam jej bez żadnych przypraw. Także ona nie znała smaku przypraw, a i tak nie chciała. Być może za szybko wprowadziłam owoce. Tai - a jak u Ciebie było z owocami?
Ale z drugiej strony taki majeranek to jest na trawienie. Herbatka koperkowa jest chyba na kolki. A pietruszki w ogóle nie ma co się bać. A przypraw typu maggie w ogóle nie używam - chyba, że ewidentnie mi coś nie wyjdzie i muszę jakoś ratować danie, ale małej w ogóle tego nie daję.

----

To znaczy może źle napisałam - coś tam jadła, ale to były np. 2 łyżki i koniec. Mam na myśli moje gotowanie. Bo z tymi sklepowymi to różnie - a zresztą tam też często są przyprawy.
dokładnie u mnie było podobnie bez przypraw początkowo robiłam i też średnio szło
kapką soli, majerankiem czy bazylią nie zaszkodzę dziecku
a tak samo kostek rosołowych czy maggi u mnie w ogóle w domu nie ma

już teraz dokładnie nie pamiętam ale jakiś dłuższy czas dawałam same warzywa i potem wprowadzałam owoce
było że zajadał się np samym kalafiorem ze słoiczka
jak zaczęłam owoce to pamiętam że jabłko nie smakowało ale potem się przekonał i owoce zawsze zjadał gorzej było i jest z obiadami
Stary 2013-08-08, 11:52   #1110
nini_b
Zadomowienie

Ech, ja to z reguły nie mam nawet 2 godzin, bo jestem z małym 24 h na dobę (tż pracuje za granicą), a w wolnych chwilach (czyli jak Oli śpi) piszę pracę dyplomową, bo kończę właśnie studia podyplomowe (no i zaglądam na wizaż ). W ogóle mało gotuję teraz (chyba, że akurat jest tż), bo sama zjem cokolwiek. A mały dzięki słoiczkom ma różnorodność - raz cielęcinę, raz jagnięcinę, raz indyk itp. Sobie takich rarytasów nie kupuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości