|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Kradnę neta od Czesława i doglądam interesu ale widzę, że się ładnie spisujecie. Trzymać formę dziewczęta i pisać
![]() U nas się dzisiaj pogoda spitoliła więc sobie wycieczkę do Pucka zrobiliśmy, potem się pogoda odpitoliła na ładną więc do wieczora siedzieliśmy na plaży. Jutro jadziem na plażing 20km stąd bo podobno są dzikie plaże, może se cycki opalę A potem się ustawiłam z Majką na browara, może mnie w końcu polubi jak się porządnie spije ![]() Tż mnie wkurza bo ciągle łoi piwo i znowu ma wielki brzuch. To znaczy lubię jak ma wielki brzuch, bo i ja mam więc nie ma między nami takiego dużego kontrastu ale wiecie osohosi. I znowu go pyrdek swędzi i marudzi. Ja chcę już do domuuuuu ![]() Cytować nie cytowałam, jeno dwa rodzyneczki sobie wybrałam, egoistycznie na temat swej własnej skromnej osoby ![]() Niniejszym się pos.rałam. Ja subtelna Niniejszym się pos.rałam drugi raz. No ale wiesz... się pracowało na 0-700 ![]() Aaaaaaa! I bym zapomniała! Ewka siedzi |
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
tez na to czekam
jak się już oprze na chwilkę to mi tak faaajnie![]() mówiłam!Wkurzyłam się na M, no żesz fak i jeszcze @#$%^& Ula marudzi, obudziła się pół h temu, zaczęła płakać, a ten zamiast do niej pójść ją uspokoić to wpada do mnie do salonu i hasło: "Potrzebujesz zaproszenia?" Bo on przecież cyca nie da. Wkurzyłam się bo może i nie da, ale co to za hasło miało być?? Nie można jakoś inaczej sformułować zdania? Opierdzieliłam go ale chyba nie dotarło, bo to FACET!! Grrr... Ide spać z tej złości, bo mnie rozniesie.
|
#1084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super dla Ewci |
|||
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba żyję w jakiejś izolatce, ale przez myśl mi nie przechodzi nawet żeby mój małż mi takim tekstem sypnął, abstrakcja jakaś. Weź go jakoś ustaw ![]() W załączniku na dobranoc zapluty mój Franczysław i w roli głównej jego dwie dolne jedynki
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Z początku nikomu się nie podobało to imię, tylko nam
a teraz nikt sobie nie wyobraża, że Mela mogłaby mieć inaczej na imię ![]() tak, to moje pierwsze dziecko i przez te 7,5 miesiąca pojawiały i pojawiają się nadal coraz to nowe wątpliwości... obecnie nie pracuję, ale jak młoda skończy rok to chciałabym się rozejrzeć za pracą
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ula dała wczoraj w nocy popis wokalny, do którego ja musiałam dać popis taneczny 2h płaczu i marudzenia. Nie wiem o co chodziło. Podejrzewam gorąco i zęby
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Mela też nie zasypia sama, śpi z nami i "cycuje" przez pół nocy nieraz... no i nie chce mi jeść obiadków praktycznie wcale, po deserki sama buzię otwiera, a jak chcę dać obiadek to jest ryk
)co do zabawy, to moja córka bardzo krótko sama sobą się zajmie. Dużo ją trzeba nosić na rękach i zwiedzać - ręce mi odpadają i kręgosłup też. A Wasze dzieci już siedzą? Mela jeszcze nie siedzi, ostatnio uwielbia sprężynować na nóżkach..
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kala- a ojakich wątpliwościach piszesz?
Ta'i-Jan wymiata!!! ![]() Soczyste buziaki Dzika- dla Ewy za odwagę ![]() ![]() Znudziłas się już nad morzem? Jagna- facet, to facet-myśli że kobieta jest tylko od dziecka, to inny gatunek. Ja mam bardzo podobnie, tyle, że podwójnie i też jest rzadko w domu. Ja swojego często opieprzam, bo inaczej się nie da, a ten potem się dziwi, że aby go opieprzam Hej. Od jutra urlopuję Wczoraj zrobiłam rogaliki z marmoladą różaną-zapraszam na kawkę Kala- mój siedzi sam bardzo stabilnie i sam też siada, a od jakiś dwóch tygodni pełza(nie raczkuje) jak torpeda po całym mieszkaniu, aż mu się ranka na plauszku u stópki zrobiła(mąż mówi, że to od napędu )
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-08-08 o 08:22 |
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie o takich, że np. jeszcze nie siedzi i czy wszystko w porządku
o takich, że nie chce jeść warzyw, obiadków i czy to się zmieni, bo po roku chciałabym odstawić od piersi... o takich, że nie lubi leżeć na brzuchu i to pewnie przez to jeszcze nie siedzi. Położona na brzuchu po chwili się wkurza strasznie A odstawienia jej od piersi sobie nie wyobrażam, bo to typowy "wisicycek", bezbutelkowy i bezsmoczkowy ![]() to wszystko są pewnie blahostki, ale się nad tym nieraz zastanawiam. Moja mama nie bardzo pamięta jak to było jak my z bratem byliśmy mali, poza tym karmiła butlą. Teściowa karmiła rok piersią, ale po 4 mies. dziecko załapało butlę i piło też mm...
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Takie wątpliwości ma każda młoda mama
Siądzie w swoim czasie(przecież wiesz, że każde dziecko rozwija się w swoim czasie), a obiadki-musisz Jej podawać, w końcu musi się przekonać i będzie sobie wchłaniać z nich różne witaminki. A że nie leży na brzuchu i przez to pewnie nie siedz, to chyba nie prawda pierwszy raz takie coś słyszę...Mój maluszek od urodzenia śpi na brzuszku, a jak leżakuje, to często z plecków przekręca się na brzuszek i czymś tam się pobawi na przykład.
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na sekundkę, pięęękna dziś pogoda, jadziem smażyć cycki
![]() Zajrzę z wieczorka sprawdzić jak tam Wasza forma i zdać relację ze spotkania z babcią Majką ![]() I witamy nowe mamuśki! Jezu, nie jadłam wczoraj gofra ![]() Dzisiaj muszę zeżreć dwa ![]() Uwielbiam urlop bo mój mechanizm wyparcia swojej własnej grubości działa idealnie i nie dopuszczam do siebie myśli, że nie powinnam jeść gofrów, lodów i drożdżówek Paaaa! |
|
|
|
#1093 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oliwier już siedzi. Jak ćwiczy na nóżkach, to pewnie zaraz siądzie Cytat:
ale rogaliki to bym zjadła ![]() Oli długo pełzał zanim zaczął raczkować. Też ma czerwone ślady na paluszkach ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Nini- a moja córcia z pełzania przeszła do wstawania i chodzenia. Raczkowała dla zabawy wtedy jak już umiała chodzić.
|
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj maluszek długo nie mógł usnąć, bo i miał dość długą drzemkę po południu i ten upał i z tego wszystkiego nauczył się stać w łóżeczku
|
|
|
|
#1096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej też nie wszystko smakuje jesli chodzi o zupki czy papkowe jedzenie. Muszę jej wtedy trochę przyprawić do smaku. Jak zrobię tak że mi smakuje to jej zwykle też. A oprócz tego daję w kawałkach - bardzo lubi je jeść. Możesz kiedyś dać jej coś zjesć ze swojego obiadu - coś takiego co się nadaje dla dziecka i zobaczysz czy to nie jest kwestia tego, że pewne rzeczy jej nie smakują. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mama moja mówi, że pewnie trochę przyprawione by jej smakowało bardziej - fakt, że te obiadki są niedobre
|
|
#1100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla M nam się to zdarzyło kilka razy jakoś w grudniu że zasypiał ze mną ale mówiąc szczerze akurat za tym to nie tęsknię Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
własna zupa a te słoiczkowe to bez porównania naprawdę na początek to może i są fajne te z pojedynczych składników kiedy dziecko uczy się jeść łyżeczką ale na dłuższą metę ja przyznaję się że doprawiam lekko ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- ![]() Jan mnie szarpnął za włosy, poszło na raz 15 |
||||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Sola, nie mam po co szukać netu, bo nigdzie się nie wybieramy, po prostu na wizaż mam głównie czas w pracy, a w domu kiepsko.
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To musisz sie nauczyc mojego systemu - robisz cos w domu i co jakis czas podchodzisz do kompa
|
||
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę Was poczytałam...widać, że bardzo dobrze się znacie i lubicie ![]() szczerze mówiąc brakuje mi kontaktu z ludźmi. Po ślubie przeprowadziłam się do Bydgoszczy, bo mój mąż ma tu firmę. Wszystkich znajomych zostawiłam w moim rodzinnym mieście. Co prawda to ok.25km, ale z dzieckiem nie mam czasu na takie jeżdżenie. I kontakty uległy trochę osłabieniu Co jakiś czas jedziemy do rodziców moich, ale brakuje takich młodszych osób do pogadania...
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może cię pocieszę - już 3 miechy próbujemy jeść inne rzeczy niż mleko a jeszcze nie jest super, także chyba cierpliwości dużo trzeba ![]() a próbowałaś żeby z wami jadła przy stole? jak my wszyscy jemy to Jan aż talerz ciągnie rączkami i wtedy mu wszystko jedno co dostaje moja siostra mieszka od 2 tygodni w Bydgoszczy ![]() ja bym spróbowała i z dzieckiem pojechać ![]() jeszcze nie takie odległości ale jeździłam już sama z Janem, spoko jest całą drogę sobie gada
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na foty opalonych cycków jak się SPIJE - ona czyli ja, czy jak się SPIJĘ ja czyli Ty przecież ajlowju bez względu czyś subtelna czyś rubaszna kup Mu drapaczkę, a tak przy okazji, to chyba miałaś Mu dawać przy okazji urlopu ![]() to wszystko tłumaczy wiem, widziałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moje drugie, a wątpliwości tyle samo albo i więcej Cytat:
![]() Cytat:
je głównie domowe, ale słoiczki czasem też. Mój patent na zupki to cukier, mleko kobiece jest baaaardzo słodkie, stąd deserki lepiej wchodzą. No i na początku dosładzałam zupki, z czasem coraz mniej, teraz już wcale. I tak jak dziewczyny piszą - koperek, natka, troszeńkę soli.Mój jeszcze nie siedzi Cytat:
mniam mniam ![]() Cytat:
mój też tylko cyckowy do 7 m-ca, ale bardzo szybko załapał butlęa jak czyś się martwisz, to pisz nam śmiało, zawsze pomożemy, wesprzemy Cytat:
![]() babcia już oliwi balkonik mogę się spóźnić jakieś 2 godziny - wiesz artretyzm ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i moje dziecko gardzi słoiczkami i nawet lepiej bo najzwyczajniej w świecie mnie nie stać by codziennie dziecku kupić słoiczek ![]() a to gotowanie to nie jest takie straszne, poświęcisz 2 godzinki i masz pomrożone zupki na całe 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony taki majeranek to jest na trawienie. Herbatka koperkowa jest chyba na kolki. A pietruszki w ogóle nie ma co się bać. A przypraw typu maggie w ogóle nie używam - chyba, że ewidentnie mi coś nie wyjdzie i muszę jakoś ratować danie, ale małej w ogóle tego nie daję. ---- To znaczy może źle napisałam - coś tam jadła, ale to były np. 2 łyżki i koniec. Mam na myśli moje gotowanie. Bo z tymi sklepowymi to różnie - a zresztą tam też często są przyprawy.
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-08-08 o 11:47 |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kapką soli, majerankiem czy bazylią nie zaszkodzę dziecku a tak samo kostek rosołowych czy maggi u mnie w ogóle w domu nie ma ![]() już teraz dokładnie nie pamiętam ale jakiś dłuższy czas dawałam same warzywa i potem wprowadzałam owoce było że zajadał się np samym kalafiorem ze słoiczka jak zaczęłam owoce to pamiętam że jabłko nie smakowało ale potem się przekonał i owoce zawsze zjadał
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Ech, ja to z reguły nie mam nawet 2 godzin, bo jestem z małym 24 h na dobę (tż pracuje za granicą), a w wolnych chwilach (czyli jak Oli śpi) piszę pracę dyplomową, bo kończę właśnie studia podyplomowe (no i zaglądam na wizaż
). W ogóle mało gotuję teraz (chyba, że akurat jest tż), bo sama zjem cokolwiek. A mały dzięki słoiczkom ma różnorodność - raz cielęcinę, raz jagnięcinę, raz indyk itp. Sobie takich rarytasów nie kupuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

A potem się ustawiłam z Majką na browara, może mnie w końcu polubi jak się porządnie spije 

a teraz nikt sobie nie wyobraża, że Mela mogłaby mieć inaczej na imię
2h płaczu i marudzenia. Nie wiem o co chodziło. Podejrzewam gorąco i zęby

pierwszy raz takie coś słyszę...Mój maluszek od urodzenia śpi na brzuszku, a jak leżakuje, to często z plecków przekręca się na brzuszek i czymś tam się pobawi na przykład.

ale rogaliki to bym zjadła