|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
jak się zamyslił nasz przystojniaczek
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Kniaginia
|
Tak, tak, właśnie - Rynek. Ale te oczy mieli, jak pytałam o starówkę
![]() Nie wszędzie. Nie próbowałam jeszcze. Dobre? Cytat:
![]() Kasia, nie no, świetny motylek A jak ten pępek Emiliana?
|
|
|
|
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko nasze kręgosłupy nie nadążają
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() __________ w ogóle niby wszystko fajnie, dziecko tyje, tylko najpierw był za chudy, kazali dokarmiać, teraz za gruby i zmienić żywienie i jakoś tak przegapiliśmy moment kiedy był w sam raz. tylko czy taki moment w ogóle był? czy zawsze byłoby, że za mało/za dużo waży? |
||
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rogi mnie powaliły motylek dla Romana?
|
|
|
#3365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo was nadrabiam Milan bawi sie w lozeczku, zeby plakal ale nie grzecznie bawi sie norweskim obalem i gada do siebie -a ten '' a ty znowu na kompie, nic tylko na tym kompie siedzisz, i jesz ooo widze cukiereczki - dupa ci urosnie'' to mu odp '' nie twoja dupa bd rosnac'' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jasne ze mozesz to tylko woda 2 paczki i 3 bulki ![]() Cytat:
no widac poprawe - zdecydowanie mniejszy. ja wyzej, piekni sie zmniejsza nie jest ''napecznialy'' i latwo mona schowac do srodka - na noc mu palsterm zaklejam ![]() a cos ie bede z tymi rogami hahamotylek - dla Ciociow ![]() jeee nadrobilam edit - juz wim co te te gringle - ale bojem sie pisac Kulki kupy na włosach dupy. Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-08-07 o 22:22 |
|||||
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które dokarmiają mm wy tak przegotowujecie wode itp. powiem Wam tak szczerze że w moim otoczeniu nikt tak już nie robi (aż byłam zdziwiona na początku jak takie coś widziałam) ale mamy mają butelkę wody żywca, nałęczowianki czy innej i jak mleko robią to wlewają wodę dodają odpowiednią ilość miarek mleka wymieszają i dzieciaki piją co poniektóre już mają 3-4 lata i tak były karmione praktycznie od początku gdy dostawały mm.
JolanT na noc taka podróż nic strasznego zobaczysz będzie dobrze i szybko czas zleci. Ja należę do matek które wszędzie ciągną dziecko i gdybym napisała to co zrobiłam w sobotę zaraz bym pewnie usłyszała jaka ja wstrętna i wyrodna matka. No ale podobno instynkt mówi co mamy robić i dobrze zrobiłam Choć mój tż już rozpaczał i przyszła może teściowa też :P Nestelle a do którego centrum handlowego najczęściej jeździsz na zakupy? jak mogę wiedzieć o ile masz jakieś ulubione Kasia Emilianek ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- moni_ka.g za wagę OC szybkiego powrotu do zdrówka LunaO ja tam już jadam właściwie wszystko cebulkę też wiadomo wszystko z umiarem i nie codziennie się takie rzeczy jada ale jem i małej nic nie jest. od razu zaznaczam że bigosów, grochówek nie jadam bo wiadomo ciężkie ale takie dopuszczalne z umiarem jem no i czosnek też w potrawach na szczęście już nie uczula.
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 7 kilo dla dziecka ponad 4ro miesiecznego to nie tak dużo-normalnie rzeklabym a co z kp? odstawiasz czy meczysz się dalej?kasia cudna fota, widze na pozozstałych zdjeciach na fb, ze 1. babcia niezla laska 2. oszaleli wszyscy na jego punkcie- pełno zdjęc w domu Milusia
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-08-07 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#3368 |
|
MBZ♥
|
Oliwka jak mam za gorącą wodę z termosu---Jolan na spacery czy wyjazd zawsze termosuję---to dolewam mineralnej i wsypuję mleko
![]() Kasia, zdjęcie boskie ![]() za pępuszke ![]() Maria, ja zawsze mówię o starówce, starówka ![]() Nestelle, wpsłczuję przecieku a piżamka pewnie była cool![]() Pani, Roszpunka nie lubi być przykryta, w upały śpi w koszulce i pampku-w bodziaku zab bardzo się wierciła
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ...... stary browar .
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cebulę też jem. Lunka spróbuj troszkę.spoko. kilka lat mieszkałam pod Wawelem. to standardowe pytanie turystów ![]() też lubiłam: "którędy do pałacu na Wawelu" a stali tak, że Kościuszko im za kołnierz zaglądał, no ale jak ktoś oczekuje Wersalu ![]() macie foty? ![]() coś nawywijała?
|
|
|
|
#3371 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ale żeście naskrobały My też ledwo żyjemy przez te upały - jutro ma być rekord, nie wiem gdzie się schronić, bo zostać w naszym mieszkaniu do będzie masakra... Dzięki dziewczyny za pocieszenie w sprawie mojej rehabilitacji Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem czy się śmiać czy płakać przez tą moją rehabilitację Podobno rehabilitant Marian jest młody i wysoki Pierwsze spotkanie w następnym tygodniu, zobaczymy co to będzie ![]() Kasia, super że prababcia zakochana w Emilku. Moja babcia to nawet jeszcze Kubusia nie widziała, chyba nie jest pod wrażeniem - to w końcu jej 27 prawnuk! Cytat:
dla Ewuni! Co do pogrubionego - nie wiem co lepsze Ja biorę ślub niedługo |
|||
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm przesadzają . jest dobrze . nie brac wszystkiego do siebie -to jedyna chyba rada Cytat:
ide do wyrka -mąz wzywa i ksiązka -nie wiem które wazniejsze ![]() dobranoc
|
|
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Liwka, to żeście poszalały, widziałam fotki - świetny pomysł!
kmagg ![]() Nyaa piękne serwetki corka_rosy ![]() Monika za wagę Jakuba!Oliwka, my nie przegotowujemy wody z butelki, nie wiem czy trzeba ![]() JolanT, my jak jechaliśmy w 6h podróż to miałam termos z wodą. Teraz zaopatrzyliśmy sie w podgrzewacz samochodowy - jakoś wcześniej wydawał się zbędny, ale czasami jednak się przydaje Cytat:
Co do libido to u mnie jest, ale ja nie mogę ze względów fizycznych. Wszelkie próby spełzają na niczym, bo mnie bolą "te" okolice przez to cholerne rozejście spojenia --------------- Obiad - chilli con carne na jutro zrobiony, mały po 45min. wrzasków w koncu śpi a ja popijam piwo bezalkoholowe
|
|
|
|
|
|
#3374 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tak Was przelatuję, bo miałam strasznie zalatane 2 ost. dni i ani chwili czasu na kompa, a Wy tyyyyyyle naprodukowałyście! Cytat:
dla Nikosia!A propos ślubu - u mnie ksiądz powiedział piękne kazanie o miłości i małżeństwie, wielokrotnie wymieniał nas po imieniu. Pięknie było. Cytat:
Ale nie jest dopięty pasami, że tak siedzi? Myślałam, że jak się dobrze zapnie dziecko, to jest na tyle ciasno, że nie ma możliwości, żeby główka poleciała do przodu ![]() Cytat:
i brawa za urodzonego drugiego zęba! Ale chyba ukraińskim przynajmniej na moich terenach ludzie mówią z takim zaśpiewem (ja na szczęście nie)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopiero na studiach w Toruniu dowiedziałam się, że tylko u nas są cebularze. A! Widziałam dziś w sklepie Bosacką - wygląda jakby jeszcze w ciąży była. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- To nie to samo... Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem wszystko, cebulę, czosnek i pikantne, a Wojtek mleczko wcina tak samo. Cytat:
![]() ŁAŁ!!!!
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Jola a jedziecie w dzień czy w nocy?
Mnie też taka podróż za równo tydzień czeka. Biorę wodę w termosie (na rano bo jedziemy wieczorem po ostatniej butli) mój termos długo trzyma... ale mineralną też zabiorę ostatnio na niej przeczytalamt że nadaje się do robienia mleka... Aliww chodziło o pączki i bułki (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() podziwiam... moje chilli zazwyczaj na dwa palniki. w taki upal nie odpalam.... Cytat:
mojej matce aklimatyzacja do braku zaspiewu trwa dzien ![]() ja nie wiem jak mowie, bo mam głuch absolutny....
|
|
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Ehh kiedy to się skończy... moje choróbstwo i te upały...czuję się jak jakiś więzień.... ![]() Wcina aż mu się uszy trzęsą...Ale ja w ciąży jadłam dużo czosnku, chilli, cebuli i ponoć jak dziecko zna już te smaki z życia płodowego - bo one akurat przechodzą to potem luzik...a czosnku to naprawdę zjedliśmy sporo przez zimę...od chłopa kupiliśmy z 80 główek i wszystko poszło i jeszcze dokupywaliśmy - lubię ! Cytat:
![]() Normalnie, bez zaśpiewu !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-08-08 o 07:51 |
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
mam te same odczucia...
i za jakieś straszne przestępstwo. nawet wiatraka nie mogę skierować na siebie ![]() ale Ty z choróbskiem - dopiero narozrabiałaś ![]() Cytat:
ufffff
|
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dragusia dla Florka za kolejnego ząbkaMoni_ka.g dla Jakuba za wagę, pięknie przybrał![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
BYou u nas Anielka śpi w bodziaku bez rękawku, i w śpiworku zapiętym do połowy lub bodziaku z długim rękawem i skarpetkach nakryta lekkim kocykiem ale my to w sypialni i w salonie mamy klime która daje na całe mieszkanie i w nocy mamy na 21 stopni ustawione
Nestelle a to mi jako ostatnie po drodze to CH. A co zrobiłam no dla mnie właściwie to hmm wzięłam dziecko na pogrzeb no wiadomo dziecko na cycu to musiało z mamą. No ale okoliczności dzień prędzej było szczepienie 6w1, tora i pneumo no i mała dostała w sobotę rano gorączkę zależy które ucho 38,3 i 38,2 albo 38,4 no to ja szybko czopek i do tż że nigdzie nie jadę spanikowana itp. po czopku 20 minut i ok zbił gorączkę do 11 nie wróciła to ja w samochód z małą i jadę jednak mała się przespała po drodze jakieś 80 km w jedną stronę prawie do końca pogrzebu spała później w samochodzie ją podkarmiłam pojechałyśmy na stypę mała zadowolona uśmiechnięta do wszystkich gadała i u wszystkich prawie była mama co jakiś czas sprawdzała temp. ale już nie było tz było 37 a mała ma zawsze 36,3-5. Pogrzeb był o 13 a na dworze jakieś 36 stopni a w słońcu chyba ze 40 było. Wróciłyśmy o 17 do domu i mała nawet do środka nie wchodziła tylko z kuzynem w basenie się kąpała (nogi moczyła a mama trzymała na rękach). gorączka nie wróciła dziecko było później pogodne bo jak miała tą gorączkę to masakra prawie z nią płakałam. ![]() Oczywiście tż gdzie ty te biedne dziecko ciągniesz itp. ale cycka by jej nie dał a ostatnio co mleko ściągnęłam to wylewałam bo mała na butle dostaje histerii ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Demeter nie trzeba właśnie dziewczyny w moim otoczeniu brały wodę z butelki wlewały dodawały mleko i siup gotowe nawet nie podgrzane na zimnym mleku mm te dzieci odchowane. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Demeter 27 prawnuk dla prababci, dużą rodzinkę musicie mieć to teraz święta w gronie rodzinnym to jak by wesele gdyby wszyscy się zjechaliU nas jak na święta zasiadaliśmy do wigilli to było ok 20 osób i to już było dużo
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-08-08 o 08:09 |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy takich temp. to daje z temp. pokojowej. zreszta za duzo razy jemy w trasie zebym jezdzila za kazdym razem z termosem i grzala wode do tych ilus stopni. jedyne co to daje zawsze 2/3 potem mm i potem mieszam i reszte wody tak jak pisze na opakowaniu. zreszta jak w szpitalu dali mojej zimne mleko moje odciagniete z lodowki bo panie zapomnialy przygrzac i zjadla to tym bardziej nie cuduje z temp. 36.6.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3382 |
|
MBZ♥
|
Oliwka zazdroszczę klimatyzacji
![]() Dobrze, że Anielcia tak dzielnie zniosła ten dzień my w dzień szczepienia 6w1, rota i pneumo wracałyśmy do moich rodziców ponad 200 km-odczekałam parę godzin czy wszystko ok i w drogę. Jeszcze o ikeę zahaczyłyśmy![]() OC w ciąży też jadłam ostre jedzenie i potem przy kp też--a czosnek, prawdziwy, polski uwielbiam--. Roszpunce nic nie było. Ale dla mnie dieta matki karmiącej to pic na wodę ![]() Ptaszysko, moja nie wypije chłodnego mleka:/ Demeter też mamy taki podgrzewacz
|
|
|
|
|
#3383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do fotek, bedzie ich jeszcze wiecej po wypalcie ide wywolac zdjecia - jakie zubieralam - czyli wszytskie jakie sa na fejsie haha. - zawrotna na razie ilosc odbitek 176 szt.zdarzylam sie przyzywczaic - on z tych zgrzegliwo-upierdliwych Cytat:
27 prawnuk !! - ale fajowo taka duza rodzina.u mnie od strony Taty - to 1wszy PraWnuk od strony Mamy - tez 1wszy Prawnuk - bo juz sa 2 PraWnuczki ![]() Cytat:
wszytsko ci powie hahaad 2 - chyab maz 1wszy hahawitam sie boshe wczoraj wracalam od prababci 3,5 km w sloncu - myslalam ze umre - ze caly tlusz mi sie rozplynie - w sumie szkoda bo moze bym byla chudsza haha. ale plus taki ze upaly tak ''mecza'' mlodego ze kapiel butla i pada jak zabity haha - i spi od 20-20.30 do 4.15-30 - oby mu tak juz zostalo.
|
||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dogodziś lekarzowi raz za mało raz za dużo Cytat:
Krepel - pulchny, drożdżowy kołocz ze munkipszynnyj we ksztołće źdźebko plaskatyj kugli. Nojczyńśćij filunguma krepluw sum kunfitury, dżym abo uwoce, ale tyż likwor, puding, szlagzana lebo ańi kyjza. Kreple sum smażune na farba ćymno-złoto, na głymbokym fece — ze tustygo abo z uolyju, dowńij tyż na maśle. Jako fertich je uun zauobycz lukrowany abo uobsuty cukrym pudrym, idźe go tyż posuć kandyzowanum skurkum apluziny abo poloć szekuladum. Cytat:
coś takie fuj w termosie woda ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() do kulczykowej. Cytat:
![]() nadrobilam :d i dla Roszka za 5 mcy. cola gdzie jest cola
|
|
|
#3385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie za pyskowanie ![]() Cytat:
Tak samo należy delikatnie wprowadzać największe alergeny - bo one przenikają - czyli kakao (-->czekolada) , orzechy, cytrusy... ale jak się spróbuje i danemu dziecku nic nie jest to można jeść. Z rzeczami wydymającymi sprawa ma się tak, że można je jeść i nic dziecku nie będzie bo to co odpowiada za wydymanie, zostaje w jelitach matki, a nie przechodzi do mleka. Więc unikanie fasoli, bigosu czy innych nie ma sensu z naukowego pkt widzenia. A już pisanie że "zjadło się troszeczkę" wcale nie ma sensu - bo jeśli z grupy produktów alergizujących coś ma uczulić to albo uczuli mała ilość, albo nie uczuli wcale, a w przypadku innych nie ma to znaczenia. A czosnek wiadomo, tylko i wyłącznie polski zresztą tylko on ma właściwości zdrowotne, ten chiński z marketów ich nie ma
|
|
|
#3386 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sprawie krowy nie pomogę, chyba że jak tż wstanie, to go zapytam, on taki rolnik-amator, to może się orientuje ![]() Cytat:
idą te ząbki jak burza![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() robię tak samo Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-08 o 11:42 |
||||||||
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Oliwka - mm robie na przegotowanej wodzie z kranu. Mam zimna i wrzatek, mieszam do odpowiedniej temp lekko cieplej daje mm i gotowe .nie robie zimnego mleka bo dziecko mi nie wypije..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaCytat:
ad 2 - ''bizonki'' - dobre dla mnie bizonki to takie malusie Bizonie ![]() ide sie legnac do lozka z Milusiem
|
||
|
|
|
|
#3389 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
OC to inaczej
Roszpunce nie przeszkadzało jedzenie przeze mnie czegoś co mogło zmienić smak miolka![]() Cytrusy jadłam bo jak się dorwałam do pomarańczy to nie mogłam przestać-i tu się zgodzę, że jak ma coś uczulić to uczuli tak samo kawalątek jak i cały owoc np. Od czeko mnie odrzuciło w ciąży i do tej pory nie jem ale kakao piłam ![]() Chiński czosnek to taka sama profanacja jak granulowany-blechhh ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Kasia za eliminację pobudki o 1
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dragusia88 no ja najbliżej mam do king crossa albo jak od siebie zjeżdżam na autostradę to wtedy na malte, i to 2 centra gdzie bywam najczęściej ale chyba częściej nawet na malcie niż w kc jestem
a Nestelle pytałam bo będąc na zakupach może bym się rozglądnęła to może bym ją gdzieś kiedyś spotkała
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-08-08 o 09:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

jest, li i jedynie, Rynek 
(a ja by lam przekonana, że dobił do 6 kg...)

klaski :

to tylko woda 

a piżamka pewnie była cool
. ...... 

27 prawnuk 
wszytsko ci powie haha
haha