|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Witam wszystkie dziewczyny! Mam ogromną prośbę, nie wiem czy trafiłam na dobry wątek... Piszę pracę licencjacką związaną z olejami naturalnymi i do niej dołączona jest ankieta, czy mogę zamieścić tu link i te z Was które miałyby ochotę odpowiedzieć na krótkie pytania ułatwiłyby mi życie?
![]() Moja praca bardziej skupia się na skórze twarzy, ale większość z Was pewnie stosuje je również na skórę twarzy Daję link: https://docs.google.com/forms/d/1FsQ...Rim-M/viewform Jeśli źle trafiłam to proszę mnie poprawić i skierować na inny wątek Pozdrawiam i z góry dziękuję
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
dopiero zaczynam swoją przygodę z olejowaniem i mam takie jedno małe (i pewnie dla niektórych głupie :P) pytanie: Jak nakładacie oleje? Mieszacie je z jakąś odżywką czy maseczką? Na mokre czy na suche włosy? I jak je sobie mieszacie? Pewnie jest tu gdzieś odpowiedź na forum, ale bądźmy szczere forum jest dość rozbudowane ( bo aż VII części :O ) i ciężko mi jest znaleźć odpowiedzi na moje pytania. |
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nakładam na wilgotne włosy
|
|
|
#1054 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
. Wszystko zależy od Ciebie, Twoich potrzeb, czasu itd. Nie ma jednej odpowiedzi. Dlatego właśnie jest pigułka.
|
||
|
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
no ok to będę kombinować i improwizować
ale dzięki za info.
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Próbuj różnych sposobów, ale nie kupuj od razu kilku olei. Nie będziesz wiedziała, który Ci służy. Próbuj jednego sposobu co najmniej kilka razy.
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie cokolwiek o oleju Africa's best herbal oil
Oto sład: Glycine Soja Oil (Soybean) , Fragrance , Ricinus Communis Seed Oil (Castor) , t-Butyl Hydroquinone , Olea Europaea Fruit Oil (Olive) , Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Sweet Almond) , Tocopherol , Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba) , Juglans Regia Seed Oil (Walnut) , Sesamum Indicum Seed Oil (Sesame) , Daucus Carota Sativa Seed Oil (Carrot) , Carthamus Tinctorius Seed Oil (Safflower) , Actinidia Chinensis Fruit Extract (Kiwi) , Symphytum Officinale Leaf Extract , Aloe Barbadensis Leaf Extract , Thymus Vulgaris Extract (Thyme) , Panax Ginseng Root Extract , Cucumis Sativus Fruit Extract (Cucumber) , Chamomilla Recutita Extract (Matricaria) , Calendula Officinalis Flower Extract , Achillea Millefolium Extract , Sativa Officinalis Leaf Extract (Sage) , Chondrus Crispus Extract (Carrageenan) Przepraszam za angielski, ale tylko taki znalazłam... Chciałabym dołączyć do was i olejować moje włosy. Czy na rozjaśniane włosy to dobry pomysł? Mam suche od farbowania i chciałabym je odżywić. Zawsze stosowałam jedynie szampon i odżywkę. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bardzo, bo ma na drugim miejscu zapach. przy rozjaśnianych włosach olajowanie to bardzo dobry pomysł tylko musisz unikac olejów wnikających
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie.
Używam obecnie oleju musztardowego, ale mój TŻ powiedział, że nie wytrzyma tego zapachu i kupi mi olej nieśmierdzący. Zastanawiam się nad olejem lnianym, a dodatkowo chciałabym robić płukanki z siemienia lnianego. Myślicie, że mogę połączyć ten olej z siemieniem? to nie będzie za dużo dla włosow wysokoporowatych? |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Postawiłam dziś na chyba najprostszy i najbardziej oczywisty olej i zakupiłam oliwę z oliwek. Zostaje dzisiaj ze mna na głowie do rana, zobaczymy co będzie
Już na początku mnie bardzo zniechęca zapach, nie wiem czy tylko ja tak mam Ale konsystencja mnie zaskoczyła, przy innych olejach łyżka starczała idealnie albo ciut zostawało przy gęstych długich (do końców żeber) włosach, a łyżką oliwy mogłabym wysmarować całe włosy jakieś 4 razy ![]() I chyba olejowanie staje się moją obsesją bo mycie głowy bez uprzedniego nałożenia oleju chociaż na godzinkę uważam za zmarnowane. |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Oleje i olejki do włosów część VII
Ja tez zawsze przed myciem musze cos nalozyc na wlosy
Dzisiaj bedzie olej ze slodkich migdalow
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
Mam to samo. Zawsze muszę coś zrobić z włosami, bo inaczej czuję,że są jakieś takie niemiłe :p
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zaczęły mi strasznie wypadać włosy, możliwe że to od olejów mimo że nie olejuję skóry głowy? Powinnam ograniczyć olejowanie, czy może zaopatrzyć się w jakąś odżywkę? Będę dzisiaj w aptece i nie wiem, czy warto w coś inwestować
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre włosomaniaczki nie toleruja oleju na skórze glowy, nie olejuj przez jakis czas skalpu i zobacz czy było to przyczyną wypadania
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj śpię z olejem z pestek dyni, uwielbiam jego zapach Właśnie, jakie są Wasze ulubione olejowe zapachy?
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
jejku przepraszam nie doczytalam ze nie olejujesz skóry głowy!
a co do olejowych za[achów myszko to lubię kokos i sezam
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Oleje i olejki do włosów część VII
Ja na razie nie mam jeszcze ulubionego zapachu
Wiem tylko, ze nie lubie lnianego. Moze to "uraz" po piciu
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż jeśli to nie oleje to podejrzewam, że fakt bycia na diecie może mieć na to wpływ, dużo schudłam ostatnio, ale jem duużo zdrowiej niż wcześniej więc dziwnie trochę, może tak wszystkiego po trochu się zebrało. Będąc w drogerii chwyciłam na szybko olejek łopianowy ze skrzypem polnym, widzę teraz że recenzje ma średnie, ale wypróbuję, może pomoże, zwłaszcza, że w tabletkach skrzyp też łykam Dzięki za odpowiedź! A co do zapachów to u mnie sezam rządzi
|
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Crazy turtle lady
|
Ja lubię zapach sesy
zastanawiałam się czy w domu któś będzie komentował jej zapach,ale o dziwo nikt nie zwrócił uwagi. Nie wiem jak to możliwe ![]() Po jakim czasie widzicie efekty olejowania? Ja do tej pory używałam oliwe, amle zwyklą, amle z jasminiem, sese i mam też olejek aloesowy no i rycynę. Najbardziej widoczne efekty mam bo sesie ,ale sa to efekty ze spoznionym zaplonem - po odstawieniu na jakiś czas rosną szybciej i mam multum baby hairs. Olej rycynowy był nie zły,ale dla mnie za trudny w obsłudze.
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwieelbiam zaledwie kilka dni temu dostałam moją pierwszą buteleczkę, zamawiałam taki zestaw z szamponikiem 30ml i on też cudnie pachnie
|
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Crazy turtle lady
|
przywiozlam sobie z wakacji z Egiptu - był do kupienia wszędzie :d
Na necie nie wiele o nim czytałam,wygląda tak jak u tej blogerki: http://algadia.blogspot.de/2012/08/m...na-wosowy.html 1 zdjęcie pierwszy z lewej. Ma delikatny zapach, super nabłyszcza - moja mama ma bardzo krótki włosy i uzywa go zamiast jedwabiu Ale ma wskładzie na 1wszym miejscu parafine, a wiem że niektórzy jej nie toleruja.Cytat:
tez mam ten zestaw z szamponem,zamówiłam tydzień temu. Szampon jest o dziwo dobry, ale nie wiem czy ma dobry skład ? Ale działa na moich włosach dobrze - no może mógłby się bardziej pienić :d
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, oleje to najlepsze, co spotkało moje włosy!
Zaczynałam od kokosowego, który nie zrobił nic (włosy wysokoporowate), potem przeszłam na lniany (używałam 3 miesiące przed każdym myciem) i moje wlosy zmieniły się nie do poznania! Podcinałam włosy 6 tygodni temu, a moje końcówki dalej są piękne, nawilżone, miękkie, nierozdwojone, co uważam za duży sukces, ponieważ wcześniej już po dwóch tygodniach od podcięcia pojawiały się rozdwojone końcówki. Obecnie zaczynam przygodę z olejkiem łopianowym GP, po wakacjach planuję zakup Sesy (głównie na skalp) no i na pewno powrót do mojego wybawcy - lnianego ![]() Także jeśli jeszcze ktoś zastanawia się nad olejowaniem - zdecydowanie polecam!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Ale konsystencja mnie zaskoczyła, przy innych olejach łyżka starczała idealnie albo ciut zostawało przy gęstych długich (do końców żeber) włosach, a łyżką oliwy mogłabym wysmarować całe włosy jakieś 4 razy 
Wiem tylko, ze nie lubie lnianego. Moze to "uraz" po piciu