|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
nie
![]() Cytat:
Miłego wypoczynku ![]() Cytat:
Byłyśmy na zewnątrz do 10, teraz siedzimy póki co w domu, tak do ok. 18![]() Zjedz jeszcze za mnie ![]() dla maluszka ![]() no czasem to by mu sie przydał ![]() tak profilaktycznie Cytat:
![]() Patrzcie co znalazłam w Smyku Cena mnie zmiotła z powierzchni ziemi. Ciekawe kto kupuje takie rzeczy?http://www.smyk.com/bloom-coco-stela...t-niemowlaka-p
|
|
#1112 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj oo podziwiam, ja w taka pogodę staram się w ogólę nie odpalać piekarnika Cytat:
Wiktoria też pełza jak torpeda i też pozdzierała sobie skórę z paluszków. Musiałabym jakieś skarpetki albo buciki ubrać ale gdzie w te upały ![]() To jaka w końcu jest pogoda nad tym morzem??? ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() noo cale jego szczęście hmmm ciekawe. Pewnie jacyś nadziani architekci albo osoby, którzy cenią taki design i formę |
|||||
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki....ja padam na twarz mała od rana piszczy nic sie nie da zrobic. teraz ona spi wiec mam chwile relaksu. z checią bym zabrała dziecko i męża na konic swiata .. juz mam dosc tych wszystkich plotel i naskakiwania na mnie ... jestem zmęćzona tym wczoraj znowu dałam poniesc sie emocjom
mała marudna i w nicy i w dzien zębów nie widać. chodzi prawie na golaska ... ide dalej robić koreczki z ogórków
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-08-08 o 12:43 |
|
|
|
#1114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co prawda nie kupiony w Smyku, w zasadzie wcale nie kupiony tylko wymieniony za mile z programu partnerskiego Lufthansy, ale zakochałam się w nim jak go zobaczyłam i przybył I jest superstajlisz, acz Franek już z niego wyrasta powoli, tzn niechętnie korzysta, będzie na zaś ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dzięki Ale te włosy to ma śmieszne, taka szczota ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie pasuje do ciebie ![]() Wiesz.. ja w zasadzie czasami wole iść w ilość a nie w jakosć Bo jakby mi sie taka designerska rzecz zepsuła, albo co gorsze jakbym JA ją popsuła, to bym sobie nie darowała
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale w sensie że co? Bo nie kumam
![]() Poza tym.. jak się wydaje "mile" czyli punkty za latanie, a nie kasę to jakoś tak lżej, bo to taka nagroda czyli jakby gratis ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Powróciliśmy! Aż szkoda było wyjeżdżać w taki upał Pogoda nam się trafiła cudowna - rzeczy z długimi rękawkami nawet z torby nie musiałam wyciągać Nadrobiłam Was w drodze powrotnej z telefonu Zaraz jeszcze zdam relację, najpierw muszę opierdzielić jagnnę Dlaczego nie wzięłaś do mnie numeru od Majki i nie dałaś znać, że będziesz w Gdańsku? My byliśmy na Jarmarku w sobotę, ale mogliśmy iść w piątek gdybym wiedziała ![]() Nam się nie udało przyjechać do Karwii - mąż się nie dał przekonać na wycieczki w takie upały W ogóle nie jeździliśmy nigdzie samochodem - stał na parkingu cały tydzień, a my łaziliśmy Ale Wam zazdroszczę spotkań, później obejrzę na spokojnie fotki jak się ogarnę trochę w domu. Sama też coś może wrzucę. Mały podróż zniósł dobrze - jechaliśmy ok.6 godzin, wyruszaliśmy przed 5 rano, więc głównie spał. Tak jak pisałam pogodę mieliśmy piękną. Jeden dzień był tylko pochmurny, ale i tak było ciepło - pojechaliśmy wtedy do zoo. Byliśmy też w Sopocie polansować się na molo I na tym Jarmarku Dominikańskim. A tak to plażowaliśmy na plażach w Gdańsku. Tymek był zachwycony piaskiem Na początku próbowałam go pilnować, ale mijało się to z celem, więc pewnie sporo piasku znalazło się w brzuszku ![]() Jeśli chodzi o umiejętności Tymka, to zasuwa już po podłodze - trochę się czołga, a trochę raczkuje. I coraz pewniej siedzi. Nadal jest bezzębny ![]() Niestety morskie powietrze nie zadziałało na niego tak jak na Izę Soli i nie spał lepiej.... Ale nie narzekam, nie było najgorzej ![]() Idę się ogarniać, później wpadnę
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na leżaczek akurat bym aż tyle nie dała ale zgadzam się z teorią, że lepiej czasami mniej a lepsze jakościowo. Kiedyś też szłam w ilość a im jestem starsza tym wolę mniej a cenię jakość - np. buty, ubrania czy kosmetyki.
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
no głupio to zabrzmiało, fakt
miałam na myśli to, że pasuje do Ciebie, w sensie pozytywnym, abstrahując od jego ceny. Jak opisywałaś dom, i rzeczy które lubisz.. no jakoś go widzę u Ciebie![]() Tym bardziej że jest za mile, więc Cię rozgrzeszam z posiadania go ![]() Co do jakości- wyznaję zasadę, że dobre jakościowo mają być rzeczy, które używam często. /np. buty sportowe, bo szpilki już nie (i tak nie chodze )torebki, staniki...... z ciuchami różnie bywa no i sprzęty Uli.Choć wybieram raczej średnią półkę, niż najwyższą. Jak sie da oszczędzac, to oszczędzam, ale nie za wszelką cenę. a bo ja byłam przekonana, ze ty bedziesz gdzies dalej, na zachód ![]() Nie wiem czemu.. Jak pisałas ze mąż nie chce zmieniac planów to ubzdurałam sobie ze bedzie nas dzieli przynajmniej 200km ![]() samobiczuję się
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe i stare mamusie
U nas tez objadki sa malo akcepowalne, no chyba ze wlasnie cos posmakowalo i jest przyprawione.Sloiczki wchodza ciut lepiej od samorobionych ale to zalezy od dnia Ziol typu majeranek itd uzywam dla malej bo chetniej je, i tez uwazam ze one wspomoga a nie zaszkodza( btw majeranek zapozony jak herbata pomaga na dolegliwosci zoladkowe) ale takze dodaje ciutke soli i pieprzu. Ma majka patent z cukrem ciekawy, pewnie wyprobuje niebawem Musze zaczac rogladac za praca, bo czas plynie nieublaganie
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
przegapilam cala nastepna strone
![]() Cytat:
a co do niego tu sie placi taka kasiorke za design nie jakosc. Stac Cie wydajesz na co chcesz, czy to punkty czy co tam, bez obrazy ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- jakie bledy ortograficzne robie dobrze ze chociaz jak spojrze drugi raz to cos mi nie pasuje
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam fotki ze zlotu, ekstra
Wesoło musiało być ![]() Cytat:
Ale niech Ci będzie - wybaczam ![]() P.S. Zmiany planów w ogóle nie było w planach Bo byliśmy u ciotki, więc kwatera za free, więc musiał być Gdańsk Ale że nawet na wycieczkę nie udało mi się go namówić, to żałuję ![]() Cytat:
Czyli wydaje właśnie takie bliżej nieokreślone dźwięki
|
|
#1125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w sumie wizualnie nie widzi mi się ![]() Cytat:
dla Tymka ![]() Cytat:
ostatnio gotowałam np same warzywne bazy, czyli warzywa jakie tam sobie życzysz i je rozdrabniałam potem ![]() i troszkę wywaru z warzyw dolewam żeby było jak zupa najczęściej korzystam z marchwi, ziemniaka, pietruszki, selera, brokuła, kalafiora i buraczków potem sobie taką bazę rozmrażam, podgrzewam i np wbijam żółtko lub gotuję mięsko, kroję na kawałki i dorzucam czasem robię już gotowe z mięsem (osobno mięso gotuję) i warzywami i mrożę czasem zamiast ziemniaczka dodaję ryżu dla odmiany z przypraw korzystam z natki pietruszki, koperku, soli, majeranku Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-08 o 15:01 |
|||
|
|
|
#1126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek uważam, że często jakość idzie w parze z ceną, fakt płaci się tu też za design ale nie jest to plastikowy fiszer prajs, tzn jest solidnie wykonany, drewniany, widać że nie na Tajwanie Cytat:
Jak gotuję zupę, to z reguły na jakimś mięsku plus warzywa i często to mięcho (indyk, cielęcina) trafia do Franka, do łapki albo robię z tego jakieś pulpeciki, a ten rosołek czasem pije z kubeczka. I wyżera warzywa. Jakieś coś za tym stoi że mięcho osobno? Z przypraw to u nas też majeranek, tymianek, rozmaryn, bazylia, cząber, generalnie to co akurat mi ładnie wypuszcza w moim ziołowym ogródku ![]() Cukru staram się nie używać, ale jak już to trzcinowy bo innego nie mam nawet w domu, to samo z solą - albo wcale albo morska, niejodowana i minimalnie. Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-08-08 o 15:19 |
||
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 10 miesiąc czy jakoś tak ![]() że niby zdrowiej dla niemowlaka na warzywach |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
moja zwykle w dzień to jest tak zmęczona, że mi usypia na rękach przy muzyce jak ją noszę - bez dziwnych dźwięków
na noc przy cycusiu ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
a majeranek to świeży czy taki z paczki? moja Melunia niżej
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-08 o 15:30 |
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieCytat:
![]() łaskawco ![]() zagotowujesz rozmrożone zupki? Bo rozumiem, że żółtko w formie ugotowanej ma być
|
|
#1131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w słoikach zwykłych szklanych też nie zagotowuję majeranek suszony z paczki bo nie mam dostępu do świeżego świeży to jedynie koperek daję czy natkę pietruszki Cytat:
![]() tak 100% to też się tego nie trzymam ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() szczerze mówiąc to tak bo jak inaczej dodam żółto żeby było ugotowane
|
|||
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
I to żółtko wbijasz do gotującej się zupki? I mieszasz czy jak to wygląda? Bo sobie nie wyobrażam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczna Ja też gotuję zupki na mięsie Ta'i a powiedzże mi, ile tej zupy gotujesz? I to jest jeden rodzaj, czy gotujesz równocześnie np. 4 zupki?
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszam energicznie łyżką i zaraz zakręcam gaz ![]() Cytat:
![]() jak robiłam mniejsze ilości to gotowałam razem warzywa, rozdrabniałam je i koniec a ostatnio trochę większa produkcja była i może z dupy trochę sposób ale w sumie nie wiedziałam jak osobno ugotowałam mięcho i pocięłam a w osobnym garze wszystkie warzywa no i potem sobie warzywka rozdrabniałam i robiłam zestawy np buraczek, marchew, ziemniak kalafior, marchew, pietruszka, ziemniak brokuł, ziemniak, pietruszka do kilku dodałam mięsko, część zostawiłam samych warzywnych i tak zamroziłam
|
||
|
|
|
#1135 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak, rodzice mieszkają blisko, więc jak mam mus, żeby gdzieś pojechać bez małego, to zostawiam go z mamą. Ale szczerze mówiąc staram się nie nadużywać tej pomocy, radzę sobie jakoś. Jeszcze się babcia będzie miała okazję wykazać, jak uda mi się znaleźć pracę
![]() Cytat:
ale chyba Twój mąż z racji zawodu dużo podróżuje z tego co kojarzę ![]() Mój znajomy mawia, że nie stać go na tanie rzeczy (w sensie że i tak koniec końców więcej się wyda, bo szybciej się rozlecą itp. ) Cytat:
|
||
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
przy okazji może się dowiem czy ktoś ma inny sposób
|
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze gotuję w garnuszku 500ml, dopełniam do połowy wodą, kawałek mięska, warzywka na kosteczkę (ziemniak, marchew, pietruszka, a do tego np. burak, albo kalafior, albo brokuły) no i koperek i natka pietruszki. Ale nie wymyśliłabym żeby tak to zorganizować. Może spróbuję dziś wieczorem
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliczna dziewczynka
jakie ciemne oczy ma! dawno jej się zmieniły? bo tak się zastanawiam czy mojej się jeszcze zmienią Cytat:
![]() dużo w tym prawdy |
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i tej mojej zupki starcza Uli na 2 dni.
Ta'i, a wywar z warzyw wykorzystujesz do tych obiadków czy idzie w zlew?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Byłyśmy na zewnątrz do 10, teraz siedzimy póki co w domu, tak do ok. 18
dla maluszka 

2h płaczu i marudzenia. Nie wiem o co chodziło. Podejrzewam gorąco i zęby
Pogoda nam się trafiła cudowna - rzeczy z długimi rękawkami nawet z torby nie musiałam wyciągać
Dlaczego nie wzięłaś do mnie numeru od Majki i nie dałaś znać, że będziesz w Gdańsku? 

dobrze ze chociaz jak spojrze drugi raz to cos mi nie pasuje