|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dzien dobry
![]() dzisiaj ostatni dzień upałów na 18 mam dentystę ![]() Wojti leży goły na podłodze;p i przysypia , a ja koło niego, bo na podłodze chyba jest najchłodniej;p wczoraj wypiłam litr soku i zjadłam mus z 2 jabłek i na razie z kupą nic nie ruszyło;p o 4:30 W obudziły bolesne bączki szprotka- dobry patent z tymi jałowymi pojemniczkami na mocz skorzystam z tego mrożąc owocki i warzywka dla Wojtiego
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Hmm, to chyba tylko ja mam jakąś fobię przed autobusami.
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś mam dzień rogalikowy, zrobilam juz ciasto z 2 kg mąki <wyjdzie coś ponad 100 rogali>
teraz leżakuje i przy następnej drzemce Nikiego zaczynam pieczenie!
|
|
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Heehee to fakt bardziech chcialam uprzedzic jak to moze wygladac
![]() Cytat:
u mnie juz 25 na dworze, folie na alegro od 2 mc kupuje:banghead: Cytat:
moj butli nie chce je moze 4 -5 posilkow na dobe i wode litrami hee Cytat:
pewnie ze tak ![]() matki king kongi hee ja jeszcze boje sie reakcji malego hee Cytat:
![]() Osceniseptem psikaj O cholera za pol godziny wychodze a ja jeszcze musze sie wykapac wlosy umyc umalowac sie butle spakoeac :banghead: trzymac kciuki xa miska za szczepienie i zeby nie darl sie w samochodzie hee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Młody jeszcze nie miał okazji
pewnie to dlatego, że u nas nie ma autobusów ani tramwajów gdybyśmy mieszkali w "normalnym" mieście to na pewno już bym jechała z nim nie raz
|
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym to też było w Bydgoszczy. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Zaraz się okaże,że tym samym tramwajem jechałyśmy
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nienawidzę wizyt u dentysty... nienawidzę tego bólu... nienawidzę tego odgłosu wiercenie... brrrrrrr na początku ciąży miałam robione 2 dziury, założone piękne plomby światłutwardzalne no i co ?? te same zęby teraz mi się popsuły
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ja lubię dentystę, bo tam jest klimatyzacja i mozna poleżeć
|
|
#551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- w końcu dostałam macierzyński
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze mnie bolało podczas wiercenia... brrr a moja dentystka mówiła, ze po znieczuleniu nie mogłabym karmić przynajmniej 8 godzin.... więc chyba nie ma tego dla karmiących... ![]() trudno jakoś wytrzymam, to nie pierwszy raz
|
|
|
|
|
#553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale u nas pogoda jest szkocka... wczoraj zastanawiałam się, czy grzejnika w domu nie włączyć. Dziś nieco lepiej, pewnie z 17 stopni jest ![]() Cytat:
Ja się nawet nie umiejętnościami czy ich brakiem załamuję. Sofia średnią wyrabia tylko jej zachowaniem przy jedzeniu + nocnymi kolkami... Ale już dziś mi lepiej.A tak a propos umiejętności! Która to pisała o tych piąstkach na żółwika przy leżeniu na brzuszku (Puchatkowa, może Ty? ) spróbowałam dziś i główka mego dziecia pięknie poszybowała w górę i oglądała sobie zabaweczki. Dziękuję pięknie za radę Cytat:
Cloche, najwazniejsze, że wszystko działa jak należy, tak musi być i dalej Wzięłam się dziś rano za ćwiczenia (ze osławioną paniąChodakowską) i od razu mam lepszy humor Jeśli mi to wejdzie w nawych i co rano, podczas Sofinkowej drzemki, walnę sobie taki trening to może doły nie będą mnie tak często dopadać ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ej, że też nigdy nie spojrzałam na to z tej strony! Na upały najlepszy dentysta! |
||||
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
a później którąś właśnie z mam to potwoerdzala ![]() happy mieszkam jakies 130 km od wawy jak coś to zapraszamy choć w tym roku to raczej busz z milionem robactwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magiusiaaaa luzuuu ![]() Zobacz na moją, na diabli, obydwie ile starsze a śpią jak susły
|
|
#557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też dzisiaj park mamy zaplanowany raz jechałam ![]() Cytat:
przejkęty na maxa,z e wnuczka wiezie pierwszy wnuczek i dziadek zrobiłby dla niego wszystko Późneij całej rodzinei się chwalił, ze ostrożniutko jechał, bo wnuczka wiózł ![]() Cytat:
chyba cąłą rodzinę obdzielicie ![]() ja dziisaj ciasto robię takie: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...tticaid=61116b i chciałam sobie biszkopt już teraz upiec, a resztę wieczorem dokończyć, ale Kubuś coś się marudny zrobił ![]() Cytat:
ja tak zamawiam biusty do karmienia ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A co pisałyście o tych pojemnikach jałowych? bo coś przegapiłam :P |
||||
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
hej..wróciłam...ale widzę nowy wątek i sporo do nadrobienia..chociaz poczytam co się działo u Was..ale z odpisaniem wybaczcie..
z góry dziękuję za zyczenia ....przyznam nawet nie czytałam przez parę dni zadnego posta ..po prostu nie miałam czasu ..gości pęlna chata i to na kilka dni... ale było fajnie......
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My juz po nie wiem czy nie bylo gorzej niz ostatnio masakra kolory swiata przeszly przez niego dobre 15 min zanosil sie ale naszczescie juz po , przed nastepnym szczepieniem bede mu znieczulala nozke lidokaina moze pomoze , mlody prawie wogole nie przybral przez ostatnie tyg. Ale to pewnie wina upalow wazy 6290 i ma 67-68 cm glowa i brzusio 44 ![]() Kawal chlopa w sensie dlugosci hee Wzrost i obwod glowy ma okolo 97 centyla a waga 35-40 centyl wiec roznica spora , gdyby nie te upaly to mialby ponad 7 i bulo by ok bedziemy obserwowac I znowu na termometrze prawie 30 dobrze ze wiatr wieje :banghead:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w cieniu 39 stopni a w pokoju 30 zaraz chyba oszaleje. Dobrze że mamy 2 piętra w domu i na dole jest 25 wiec tam siedzę z małą.
|
|
#561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cześć ada dziewczyny- proszę o pomoc odnośnie odciągania pokarmu i mrożenia. Wiem, że było o tym, ale wtedy nie miałam laktatora i nie zajmowałam sobie tym głowy. 1) odciągnięte rano i wieczorem mogę zmieszać w jednym pojemniczku czy muszę w dwóch przechowywać/ zamrażać? kiedyś Jussti pisała, że ważne żeby byłow tej samej temp i to wszystko? 2) odmrożone z różnych terminów chyba nie powinno być podane zmieszane? Motylku, to łódzkie daleko ale wiecie co, byłoby czadowo zorganizować zlot jakiś ale taki np trzydniowy. wynająć gdzieś pokoje w jakiejś fajnej mieścinie w jednym pensjonacie, wyobrażacie to sobie? ciekawe kto z kim by się pogryzł i nie mam na myśli młodszego pokolenia takie top mother chichi
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-08 o 14:44 |
||
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w nich mrożę mleczko dla Kubusia
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obudzol sie je ale przysypia widze musze obserwowac mam nadzieje ze NOP nie bedzie mial..
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
|
|
|
|
#565 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest taki ukrop,ze boje się wychodzić z W na dwór...
także Tż idzie do dentysty sam, ja zostaję w domu z Małym pójdę kiedy indziej ![]() ![]() W strasznie dziś marudny jest kupy nadal brak już 3 dzień![]() spróbuję zjeść śliwki suszone (za radą magusi) , ale coś nie wierzę, że to coś da ... a mi się nic nie chce ... ;/;/ |
|
|
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze te z przychodni też nie szczepia jak jest gorąco zresztą sama bym nie poszła zaszczepic w ten skwar :/ choc u banki chłodniej dziś Cytat:
a ile on je w ciągu dnia? Cytat:
jak mrozicie owoce.warzywa dla.dZieci to w całości czy prygotoqane już? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-08 o 15:03 |
|||
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
czy któras z mam planuje kupić nosidlo ergonomiczne tule albo bondolino ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze tula, moze babybjorn..nie znam bondolino. a co, masz do sprzedania? ![]() Cytat:
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-08 o 15:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

skorzystam z tego mrożąc owocki i warzywka dla Wojtiego 

teraz leżakuje i przy następnej drzemce Nikiego zaczynam pieczenie!

bedziemy walczyc tak dlugo jak trzeba. w koncu musi byc dobrze 

07.07.2012
chyba cąłą rodzinę obdzielicie