|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Dziewczyny, która firma ma galaretki bez cukru?? Bo u mnie w sklepach nie widziałam. Nie wiem, czego szukać.
|
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu drOteker miał ale chyba ją wycofali :/
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj kolezanka pozyczyla mi ksiazke o SB, poczytalam i siezalamalam. jakie kosmiczne prtzepisy :| jesli ja bym miala gotowac jakies te dziwne rzeczy to musialabym spedzac caly dzien w kuchni
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli nie masz pomysłów, to polecam różne fora na temat SB, tam dziewczyny wpisują mnóstwo przepisów swojego pomysłu i nie tylko ![]() BTW mamy ten sam status odchudzania, że tak powiem ja też zaczynam od 62kg i jestem na 4 dniu I fazy
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
ja tez ją już od dłuższego czasu nigdzie nie widze... a innych nie widziałam... moze w jakims sklepie ze zdrowa żywnoscia albo dla diabetyków beda te galaretki
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez ich nie moge nigdzie spotkac. Pół miasta przeszukałam i nic
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
hm...sluchajcie dziewczyny..
![]() robilam porzadki w mej szafie i znalazlam cala teczke z masa przepisow na potrawy i desery itd w Waszej diecie.. mi raczej niepotrzebne-kiedys chcialam w to wejsc ale mi nie wyszlo..skonczylo sie na stworzeniu malej ksiazki kucharskiej i pochlonieciu wielu inf.. jakby ktoras byla chetna to dac znac..moge wyslac poczta..
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
nie dostalam..
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj po raz kolejny przekonałam się na własne oczy jakie niesamowite efekty przyniosła ta dieta!
Rano chciałam założyć spódnicę z zeszłego roku, wyobraźcie sobie że przeleciała mi przez tyłek bez odpinania Dziewczyny uwierzcie mi, ta DIETA JEST CUDOWNA!!!!!!!!! A teraz staram się pilnować i zmieniłam zasady odżywiania na trwale ale oczywiście zdarza mi się, jeść coś niewłaściwego-uwielbiam pizzę, uwielbiam lasagne i jem -ale raz w tygodniu np. w weekend. A przez cały tydzień staram się jeść zdrowo, zgodnie z zasadami SB. Bądźcie dzielne, warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
ja identycznie, kiedys nosilam 40 ( tragedia!!) a teraz 36 -)))
dieta jest cudowna, dzieki niej jestem wreszcie zadowolona ze swojego wygladu |
|
|
|
#4093 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Jestem na diecie SB od 10 kwietnia, zważyłam się po 2 tygodniach - ubyło mi 3kg z tym, że ja w ogóle nie mam ruchu - ciągle siedzę przed kompem Teraz jestem akurat w II fazie, gdzie można już jeść większość produktów, ale ja za chiny nie mam ani ochoty na jedzenie, ani czasu Całymi dniami siedzę nad pracą licencjacką, która już powoli zaczyna mnie dobijać ![]() ja tu gadu gadu, a prawda jest taka, że chciałam się Was zapytać, czy można jeść dodatki typu ketchup i musztarda? Cytat:
wizazanka@o2.pl
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
musztarde mozna. A jesli chodzi o ketchup to w 1-wszej fazie nie, a potem to juz nie pamietam bo zawsze zatrzmuje sie na 1-wszym etapie, ktorego nie moge przejsc.
|
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
zapomniałam podać maila
margarida@buziaczek.plDzięki
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
chyba zle zrozumialas, ona ma wersje papierowa a nie na kompie i wysyla pierwszej ktora sie zglosila na adres ale domowy hihi
ehh to dzisiejsze pokolenie komputerow i internetu... ps. chociaz ja poprosilam kolezanke o ksero, napisz do niej pw mozesie zgodzi i wysle kilku osobom kserowki ;]
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
no, dziewczynki, u mnie 6 kilo mniej
|
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
serio?? ale po ktorej fazie? jednej czy dwóch?
|
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
Po której jestes fazie?? Duzo cwiczyłaś??
Ja schudłam narazie około 5 kg i jestem po prawie 2 tygodniach 1 fazy ale mam zamiar przedłuzyć ja jeszcze tydzien.zastanawiam się nad tym pózniej sie moze zmierze (jak znajde centymetr) to napisze czy cos ubyło w centymetrach |
|
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to zrobiłaś? jeśli mogę spytać jak odżywiałas się wcześniej?bo ja jestem po tygodniu i niestety waga ani rusz, a w cm pewnie też nic się nie zmieniło i już nie wiem co robić a teraz jeszcze wujek z Niemiec przyjechał i nawiózł tone pyszności |
|
|
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, powiedzcie mi prosze jak wyglada Wasz jadlospis. Mam ksiazke, czytalam, sa tam przepisy ale..no wlasnie ale?
na sniadanie: jajecznica z bialka (oby nie podwyzszac cholesterolu) z szynka, czasami pieczarkami plus osobno pomidor z ogorkiem i serem feta 2 saniadanie: albo patyczek mozarelli , tak jak pisza w ksiazce albo orzechy, tylko, ze potem ide na silownie, i cizezko tak ciwczyc po jajecznicy i patyczku sera? obiad: piers kurczaka z grilla i albo gotowane kalafiory zrobione na ziemniaki (czyli rozgotowany kalafior z koperkiem) albo ryba na grillu i warzya podwieczorek" albo orzechy (znowu) albo kawalek szynki czy sera kolacja: cos w podobie obiadu i wydaje mi sie to bardzo monotone. Napiszczcie, co Wy konkretnie jecie (szczegolnie zwracam sie do tych dziewczyn, ktore wytrwaly co najmniej 2 tygodnie!!! nie, nie nie dyskrminuje tych, ktore nie wytrwaly (sama do nich naleze) ale moze, my slabe, nauczymy sie cos od Was, ktore wytrawly chociaz 2 tygonie, no i napiszcie, czy cwiczylyscie czy nie, i jak czesto? |
|
|
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam i jakoś nie widziałam zeby było monotonnie po za tym w "mojej" ksiażce nie ma mowy o jajecznicy z samego białka Wystukaj w google dsb i na róznych forach poświęconych diecie masz mase niemonotonnych przepisów Powodzenia u mnie 10 dzień ;] kryzys już minał
|
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choc tak z tydzien czy dwa przed dieta nie jadłam wcale chleba( z własnej woli-zadne przygotowanie do diety ) diete zaczełam z dnia na dzien mój jadłospis przeważnie wygląda tak: Śniadanie: omlecik z 2 lub 3 jajek(całych) z serem w plasterkach light i do tego np papryka taka ze słoika II Śniadanie: serek wiejsli light Obiad: pierś z kurczaka lub jakieś inne chude mięso smaze na oliwie z duza iloscia przypraw. do tego kroje w plastry ogórka i na kawałki pomidora.Mieszam wszystko w jednej miseczce i wszystko polewam jogurtem naturalnym( pychota )Podwieczorek: kilka plastrów szynki zawijanych np z serem Kolacja:serek wiejski najczesciej czasem np jajka gotowane Do tego piję około 2 litrow wody dziennie.(najczesciej biore ja do szkoły) No i oczywiscie ruch. (ale nie zbyt duzo) chodze 2 razy w tyg na aerobik + nieraz skakanka w domciu No i tak jakoś zleciało te kilka kilo (dodam ze sie nie głodziłam)A jak tam u reszty osiagnięcia??
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś bo tygodniu pierwszej fazy minus 4 kg
no prawie 5 pomimo wczorajszych 4 pierniczków i kiełbaski drobiowej z girlla Ale i tak odmówiłam tyyylu ciast, cukierków... aż musiałam odejść ze stołu czasem Jestem na tej diecie 2 raz (tak porządnie) a zaczynałam ją i nie kończyłam następne 2. Tym razem wprowadziłam nowość: nie smażę mięsa na patelni (pierś z kurczaka gotuję). I rzeczywiście kg szybciej lecą Polecam również serię herbatekDieta Fit firmy Mokate! Za żadnym razem tak mi szybko nie leciały kg jak z tymi herbatkami
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
nineczka, ja w I fazie jadłam:
śniadanie: - serek lub twaróg z cebulką lub szczypiorkiem - jajecznicę z pieczarkami (mam domowej roboty pieczarki w zalewie solnej), cebulką, czasem czosnkiem, do tego odrobina serka wiejskiego, chuda wędlina, papryka II śniadanie (do szkoły) - sałatka grecka (sałata, pomidor, ogórek, cebula, oliwki, ser feta, sos winegret) - gotowane warzywa (brukuły) lub "warzywa na patelnię" Obiad: - różne sałatki z dozwolonych warzyw - pierś na oliwie z przyprawami - ryba na oliwie z przyprawami - gotowane brokuły i fasolka szparagowa - z serkiem wymieszanym z przyprawami - pycha Kolacja: - śledzik - ryba w galarecie (bez galarety i dodatków) - to, co zostało z obiadu (zawsze sobie więcej gotowałam) - ruloniki szynki i warzywami (papryką, pomidorem, ogórkiem itp), z serem feta - jajka na miękko lub na twardo Przekąski: - rzodkiewki - orzechy Jak mi się jeszcze coś przypomni, to dopiszę
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jem praktycznie tak samo jak Ty i nic :/może dlatego, że zaczynam już tę dietę któryś raz w tym roku i organizm się po prostu przyzwyczaił, dlategoo tak szybko nie spala ![]() Cytat:
może też spróbuje tego chwytu z gotowanym mięskiem, kto wie, może takia zmiana coś u mnie ruszy ooo i fajnie, że przypomniałaś mi o herbatkach, poprzednio jak udało mi się wschudnąć na SB, to piłam właśnie ten zestaw 3fazowej herbatki z Herbalifu
|
||
|
|
|
#4110 |
|
Przyczajenie
|
witajcie
kończe 3 tydzień I fazy,było 77 kg jest 72.5 nie wiem czy od jutra zacząć II faze czy jeszcze ten tydzien pociągnąć pierwszą też miałam momenty ze waga stała w miejscu przez kilka dni a potem cos spadało.ale jestem dumna ze chociaz tyle spadło chce dotrwac do 65 kg.ostatnio chciałam do 69 ale co tam pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ja też zaczynam od 62kg i jestem na 4 dniu I fazy 

Całymi dniami siedzę nad pracą licencjacką, która już powoli zaczyna mnie dobijać
jak to zrobiłaś? jeśli mogę spytać jak odżywiałas się wcześniej?
ja mam i jakoś nie widziałam zeby było monotonnie