Finanse w związku - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 16:08   #91
enchant
Raczkowanie

Dot.: Finanse w związku

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ja tez nie rozumiem powodu do wstydu. Wstydzic sie, ze pierze posciel?
No właśnie NIE ROZUMIECIE bo dla Was to nietypowe, ale możecie wziąć pod uwagę, że dla faceta przyniesienie pościeli od dziewczyny może być powodem do kpin ze strony kolegi na stancji albo właściciela stancji? Dla Was to takie wszystko oczywiste jest, umiecie się czasem postawić w sytuacji drugiej osoby, czy tak wszystko pod siebie tylko?
enchant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:10   #92
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchant Pokaż wiadomość
Chłopak ani nie wyzywa, nie pije, nie bije, nie kradnie etc. po prostu czasem nie myśli o innych... a to już według Was zbrodnia niesłychana
No fakt, jak nie pije, nie bije i nie kradnie, to jest na pewno super materiałem na partnera.

I wiesz, myślę, że chodzi raczej nie o to, że czasem nie myśli o innych.... tylko o to, że kompletnie nie myśli o swojej PARTNERCE. A to jest dla mnie znak, że facet jest do odstrzału, bo z egoistą związku nie zbudujesz.
No chyba, że ktoś lubi się pomęczyć, napracować bez sensu - to proszę, droga wolna.

Cytat:
Słonko, ale ta nauka to przede wszystkim obserwacja i owszem rodzice NIE MUSZĄ uczyć ale to robią, każdego dnia...
Czasem i 30+ nic nie wie o życiu bo np. żył pod kloszem i co, przekreślić takiego, co nic nie wie o życiu? Ech...

Matko, to ja powinnam być patologiczną partnerką (chyba nie jestem - spytam TŻta). Serio, nie dosć, że rodzice mnie nie nauczyli jak być w normalnym związku, to jeszcze przykład dali mi zupełnie przeciwny. I co? I nico, dorosła jestem, sama za swoje wybory odpowiadam, a nie gebe sobie wycieram tym, że mamusia z tatusiem nie nauczyli.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
No właśnie NIE ROZUMIECIE bo dla Was to nietypowe, ale możecie wziąć pod uwagę, że dla faceta przyniesienie pościeli od dziewczyny może być powodem do kpin ze strony kolegi na stancji albo właściciela stancji? Dla Was to takie wszystko oczywiste jest, umiecie się czasem postawić w sytuacji drugiej osoby, czy tak wszystko pod siebie tylko?

Jeśli dla mojego faceta ważniejsze jest to, żeby kolega go nie wyśmiał, bo pierze pościel dziewczyny w swojej pralce od moich bolących pleców i rąk przy praniu tejże pościeli ręcznie.... No to niech spada na drzewo. Nie chce takiego chłoptasia, bo mężczyzną takiego czegoś nazwać nie mozna.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:13   #93
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Kurcze, ja sie zawsze zastanawiam, po co brac chlopa, ktory niekoniecznie nam pasuje. Zmieniac mozna wystroj pokoju a nie elementarne zachowania kogos. Jak ktos jest samolubnym burakiem to burakiem pozostanie.
Fascynuje mnie doprawdy jak niektore kobiety traktuja facetow jak dzieci: a bo tego nie zauwaza, to im trzeba powiedziec, to za nich zrobic. No, dramat. Ja, gdybym chciala miec dziecko to bym sobie je zrobila a nie "adoptowala" jakas dwudziestoparoletnia sierote.
Poza tym zawsze mnie tez dziwi mantra, jakoby nie mozna narzekac na partnera, bo mozna miec pozniej gorszego. Nigdy tego nie rozumialam. Moze niektore panie wybieraja facetow jak premier ministrow? W drodze losowania. Nie oszukujmy sie, przydatnosc filozofa na ministra sprawieliwosci jest taka sama, jak samolubnego buraka na TZta. Niby mozna, ale i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:13   #94
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niotek89 Pokaż wiadomość
Witajcie,
proszę Was o pomoc jako niedoświadczona 'dziewczyna' swojego chłopaka.

Jestem w związku od ok roku. Jest to mój pierwszy i jedyny chłopak.
Sprawa jest dość delikatna, bo chodzi o pieniążki.

Ogólnie ja z domu wyniosłam samodzielność i niezależność finansową, nie lubię jak ktoś za mnie płaci, a wręcz nie umiem odnaleźć sie w takiej sytuacji i ją np. zaaranżować czy zaakceptować. Z drugiej strony w obecnej sytuacji, kiedy straciłam pracę, nie zawsze mnie stać.
Zyję z oszczędności. Mój luby całkiem nieźle zarabia, do tego dostaje stypendia.
Obecnie jest tak, że ja przyjeźdżam z rodzinnej miejscowości do miasta, w którym studiowałam i w którym mieszka Tż na ok 3 dni w tygodniu. Ja mam tam swoją stancję. Jak jestem to robię obiad, przywożę różne rzeczy z domu. Wszystko za swoje pieniądze (dojazd+opłacenie mieszkania+ zakupy itp).
Tż. często u mnie nocuje ( w roku akademickim nawet co 1, 2 nocy), wtedy kąpię się u mnie. Nie żebym mu to wymawiała, sama go wyganiam pod prysznic, ale On często z niego korzysta nawet 40 min. + moje środki higieniczne, a gdy mi trzeba było uprać pościel, w której razem śpimy był problem. On na stancji ma pralkę automatyczną, a ja nie. Musiałam prać w łapkach również pościel, bo nie chciał wziąć jej do siebie.

Ostatnio mieliśmy rocznicę. On często kupował mi kwiatka na miesięcznice, a ja robiłam obiad. Stwierdziłam, że na rocznicę bardziej się postaram. Zrobiłam wypaśny obiad i kupiłam mu prezent. Wszystko oczywiście z oszczędności. Od niego nic nie dostałam, bo skończyła mu się wypłata... Nie ma mowy o ruszeniu oszczędności. Oczywiście w końcu i tak je ruszał, jednak nie było to dla mnie.

Zabezpieczamy się tabletkami, z czego to ja opłacam gina i wykupuję recepty. Na początku korzystaliśmy trochę z prezerwatyw, które to On kupował. Nigdy mi tego wprost nie powiedział, ale dążył do tego żebym to ja się dokładała, bodź kupowała. Było parę nieprzyjemnych sytuacji z tym związanych.

Powiem, tak nie lubię/umiem brać mam z tym problem. Zawsze zarabiałam mniej, a teraz w ogóle nie pracuję i ciężko jest mi coś znaleźć.

Piszę, bo jutro też mam jechać do miasta i Tż zapytał się czy zrobię dobry obiad. Nie zapytał czy mam pieniądze kupić składniki... a ja mam już po woli tego dość.

Życie kosztuje i zdaję sobie z tego sprawę. Tż jest typem raczej oszczędnym. Nie szasta pieniędzmi.
Ma swoje auto i czasem gdzieś się z nim przejadę, ale zawsze albo dla towarzystwa, albo w wspólnej sprawie. Nie daję mu na paliwo. Nie dzwonię i nie mówię też 'hej kochanie..jestem tu i tu, przyjedź po mnie, bo nie chce mi się wracać autobusem".
Raczej nigdzie nie wychodzimy. A jak wyjdziemy to płacimy po połowie, albo raz On, raz ja. Często mam wrażenie, że to ja jestem stroną bardziej dającą. Przez rok bycia razem raz bylismy w kinie, gdzie On kupił bilety ja popcorn. Raz mnie zabrał do knajpy bo dostał zniżkę z pracy.
Nas związek jest w tym momencie naprawdę dość poważny i zaawansowany.

Powiedźcie czy przesadzam? Jak jest u Was z kwestią finansów?
twój facet jest oszczędny,a ty żyjesz z gestem.
zrob mu taki obiad na jaki cię stać.zwyczajnie upichcij gar zupy i powiedz,że na tyle masz gotówki.
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:15   #95
klempaa
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42170026]Kurcze, ja sie zawsze zastanawiam, po co brac chlopa, ktory niekoniecznie nam pasuje. Zmieniac mozna wystroj pokoju a nie elementarne zachowania kogos. Jak ktos jest samolubnym burakiem to burakiem pozostanie.
Fascynuje mnie doprawdy jak niektore kobiety traktuja facetow jak dzieci: a bo tego nie zauwaza, to im trzeba powiedziec, to za nich zrobic. No, dramat. Ja, gdybym chciala miec dziecko to bym sobie je zrobila a nie "adoptowala" jakas dwudziestoparoletnia sierote.
Poza tym zawsze mnie tez dziwi mantra, jakoby nie mozna narzekac na partnera, bo mozna miec pozniej gorszego. Nigdy tego nie rozumialam. Moze niektore panie wybieraja facetow jak premier ministrow? W drodze losowania. Nie oszukujmy sie, przydatnosc filozofa na ministra sprawieliwosci jest taka sama, jak samolubnego buraka na TZta. Niby mozna, ale i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie.[/QUOTE]
Pjona. Mam podobne przemyślenia.

Stary 2013-08-08, 16:16   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
twój facet jest oszczędny,a ty żyjesz z gestem.
zrob mu taki obiad na jaki cię stać.zwyczajnie upichcij gar zupy i powiedz,że na tyle masz gotówki.
A on co? Darmowa stołówka jest u niej, czy jak?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:16   #97
enchant
Raczkowanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42169835]Madana, o ile kojarze z Polski pisze. My w Polsce na emeryture w wieku 55 lat nie przechodzimy.[/QUOTE]

Zapomniałam, że od stycznia się zmieniły przepisy, co nie zmienia kontekstu odnośnie zmiany poglądów za ileś tam lat...
Stary 2013-08-08, 16:18   #98
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Powód? Prosty - mógł się wstydzić przed kumplem ze stancji, tak faceci też potrafią się wstydzić
Woli być skąpcem i ona mu na to pozwala, poza paroma sytuacjami nie wiemy nic więcej - jaka jest ona, jaki jest on etc. Najprościej jest generalizować.
on jest skąpcem.nie jest roztrzepany i nie zapomina o problemach dnia codziennego,ponieważ o swoje potrafi walczyć(patrz dofinansowanie na prezerwatywy),ale dorzucić się do prania,czy obiadu to zapomniał

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A on co? Darmowa stołówka jest u niej, czy jak?
jakie pytanie,taka odpowiedź.
jeśli ma ochotę mu usługiwać,to niech tak robi,ale na tyle na ile ją stać
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-08-08 o 16:20
Stary 2013-08-08, 16:29   #99
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
No fakt, jak nie pije, nie bije i nie kradnie, to jest na pewno super materiałem na partnera.
I wiesz, myślę, że chodzi raczej nie o to, że czasem nie myśli o innych.... tylko o to, że kompletnie nie myśli o swojej PARTNERCE. A to jest dla mnie znak, że facet jest do odstrzału, bo z egoistą związku nie zbudujesz.
No chyba, że ktoś lubi się pomęczyć, napracować bez sensu - to proszę, droga wolna.

Matko, to ja powinnam być patologiczną partnerką (chyba nie jestem - spytam TŻta). Serio, nie dosć, że rodzice mnie nie nauczyli jak być w normalnym związku, to jeszcze przykład dali mi zupełnie przeciwny. I co? I nico, dorosła jestem, sama za swoje wybory odpowiadam, a nie gebe sobie wycieram tym, że mamusia z tatusiem nie nauczyli.
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------
Jeśli dla mojego faceta ważniejsze jest to, żeby kolega go nie wyśmiał, bo pierze pościel dziewczyny w swojej pralce od moich bolących pleców i rąk przy praniu tejże pościeli ręcznie.... No to niech spada na drzewo. Nie chce takiego chłoptasia, bo mężczyzną takiego czegoś nazwać nie mozna.
Czy naprawdę ta dyskusja ma się sprowadzić do wyjaśniania każdego zdania? No to po kolei
O wyzywaniu czy piciu to były przykłady nagannych zachowań, dziewczyna nie pisze, że W OGÓLE o niej nie myśli, bo chyba gdyby tak było to nie siedziałaby z nim prawie rok?!?
Piszesz o budowaniu związku - ale żeby go zbudować to należy go BUDOWAĆ a nie oczekiwać gotowego produktu od razu po poznaniu się.
Piszesz o sobie - nauczyłaś się m.in. na błędach swoich rodziców.
Faceci też muszą dorosnąć do pewnych spraw -dziś być może krępuje go zaniesienie pościeli od dziewczyny na stancję.
On może się zmienić bo to jest związek dwóch osób - jeśli ona mu pozwala na takie a nie inne zachowania, to potem mamy taki wątek
Stary 2013-08-08, 16:32   #100
Konto usunięte

Cytat:
On może się zmienić bo to jest związek dwóch osób - jeśli ona mu pozwala na takie a nie inne zachowania, to potem mamy taki wątek
Dziewczyna zmarnowala juz rok. Ile ma jeszcze czekac, az on przestanie byc samolubnym burakiem-dusigroszem?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:41   #101
enchant
Raczkowanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42170401]Dziewczyna zmarnowala juz rok. Ile ma jeszcze czekac, az on przestanie byc samolubnym burakiem-dusigroszem?[/QUOTE]
Tak łatwo jest decydować o czyichś uczuciach... Fakt, że założyła taki wątek oznacza, że chce coś zmienić - jeśli według Was tą zmianą powinien być koniec związku to faktycznie pomogłyście jej
Stary 2013-08-08, 16:45   #102
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Tak łatwo jest decydować o czyichś uczuciach... Fakt, że założyła taki wątek oznacza, że chce coś zmienić - jeśli według Was tą zmianą powinien być koniec związku to faktycznie pomogłyście jej
czlowieka nie zmieni,więc albo zaakceptuje fakt,albo odejdzie.poza tym autorka oczekiwala rad ,wiec je dostała,ale nie ma obowiązku z nich korzystać
.
Stary 2013-08-08, 16:45   #103
WDM
Rozeznanie

Cytat:
Faceci też muszą dorosnąć do pewnych spraw -dziś być może krępuje go zaniesienie pościeli od dziewczyny na stancję.
Muszą albo nie muszą Nie dorosną, jeśli będziesz na to czekać.

Cytat:
Pod wpływem kogoś można zacząć patrzeć optymistyczniej na świat, poznać się lepiej na architekturze, dostosować się do zasady opuszczania lub nieopuszczania deski klozetowej, ale nie zrobisz człowieka honorowego, jeśli ktoś jest cwaniak.
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 16:53   #104
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli jakikolwiek facet rzeczywiście wstydzi się czegoś takiego to z całą pewnością mogę stwierdzić, że jest debilem
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:01   #105
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Nie wiem, czy to wina upału, ale zupełnie tego nie rozumiem?
Z czego tu kpić?
1. Przecież nie pierze jej bielizny /no, może kolega by się roześmiał?/
2. Dlaczego kolega miałby kpić z cudzego prania, czy go to cokolwiek obchodzi?
3. Jeżeli pranie pościeli nie przystoi facetowi /swojej nie pierze?/, to niech ona przyjdzie do niego i spędzi godzinkę wpatrując się w okienko pralki. Lub też lepiej, by nie traciła bezproduktywnie czasu, niech skoczy po zakupy i ugotuje obiadek. Żeby zrobić wrażenie na kumplu ze stancji.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:14   #106
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
jeśli jakikolwiek facet rzeczywiście wstydzi się czegoś takiego to z całą pewnością mogę stwierdzić, że jest debilem
Nic dodać, nic ująć. Nawiasem mówiąc nigdy nie spotkałam się z wyśmianiem dorosłych ludzi za wykonywanie takiej czynności jak pranie. I nie rozumiem, dlaczego współlokator albo właściciel ma się interesować co w ogóle facet pierze. Ma sobie bielizny nie uprać, bo kolega może się zaśmiać że nosi slipy/bokserki/bieliznę białą/whatever? No sorry, ale mówimy o dorosłych ludziach, nie chłopcach w 5 klasie podstawówki.
Stary 2013-08-08, 17:18   #107
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy naprawdę ta dyskusja ma się sprowadzić do wyjaśniania każdego zdania? No to po kolei
O wyzywaniu czy piciu to były przykłady nagannych zachowań, dziewczyna nie pisze, że W OGÓLE o niej nie myśli, bo chyba gdyby tak było to nie siedziałaby z nim prawie rok?!?
Piszesz o budowaniu związku - ale żeby go zbudować to należy go BUDOWAĆ a nie oczekiwać gotowego produktu od razu po poznaniu się.
Piszesz o sobie - nauczyłaś się m.in. na błędach swoich rodziców.

Nie nie, związek tworzą (jeśli juz zostajemy przy Twojej nomenklaturze) 2 gotowe produkty: dojrzały facet i dojrzała kobieta. I tworzą oni zupełnie nowy produkt - ZWIĄZEK. I ten związek należy budować, ale nie jest to równoznaczne z wychowywaniem partnera. I nie ma pozwalam/nie pozwalam na jakieś zachowanie. Nie muszę, bo podstawowe zasady życia w związku są (i były zawsze) dla mnie i mojego narzeczonego jasne.

No ale możę faktycznie, ja, madana, jamestown, tyene, kilka innych dziewczyn z tego wątku - po prostu tak nam się trafiło. Udało nam sie, żę mamy dojrzałych mężczyzn, których nie trzeba wychowywać. Przypadek.
Nie miało to zupełnie nic wspólnego ze stawianiem wymagań od początku i spławianiem niedojrzałych chłopców.

Stary 2013-08-08, 17:20   #108
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to wina upału, ale zupełnie tego nie rozumiem?
Z czego tu kpić?
1. Przecież nie pierze jej bielizny /no, może kolega by się roześmiał?/
2. Dlaczego kolega miałby kpić z cudzego prania, czy go to cokolwiek obchodzi?
3. Jeżeli pranie pościeli nie przystoi facetowi /swojej nie pierze?/, to niech ona przyjdzie do niego i spędzi godzinkę wpatrując się w okienko pralki. Lub też lepiej, by nie traciła bezproduktywnie czasu, niech skoczy po zakupy i ugotuje obiadek. Żeby zrobić wrażenie na kumplu ze stancji.
Jeny, nie wiem, to był przykład - mało to razy studenci sobie niewybredne jaja z wielu kwestii czy współlokatorów robią? Nigdy nie byłyście wobec znajomych/nieznajomych złośliwe? Nawet tutaj nie ograniczacie się w "komplementach" wobec gościa, którego na oczy nie widziałyście a znacie tylko kilka jego zachowań z opisu autorki. A nie potraficie zrozumieć, że ktoś może (to są jedynie moje przypuszczenia) kumplowi dosrać w kwestii prania pościeli dziewczyny? Taa...

Na koniec - ja nie oceniam gościa ani dziewczyny, bo ich nie znam - z opisu sytuacji wnioskuję jedynie, że powinni nad tym popracować. Z doświadczenia wiem, że jedna rozmowa nie pomoże jeśli oboje nie zmienią swojego podejścia.
Stary 2013-08-08, 17:20   #109
WDM
Rozeznanie

Czy za pranie też się z kumplem rozlicza, czy nie chce pantoflarzem być,
cwaniactwo tak czy tak (na swoje wyjść, a wykorzystanym nie być).
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:25   #110
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
A nie potraficie zrozumieć, że ktoś może (to są jedynie moje przypuszczenia) kumplowi dosrać w kwestii prania pościeli dziewczyny? Taa...
No i wtedy się odpowiada "stary, chyba cię pogięło, moja dziewczyna nie będzie prać pościeli ręcznie gdy ja mam pralkę". Co za problem?
Stary 2013-08-08, 17:26   #111
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie potraficie zrozumieć, że ktoś może (to są jedynie moje przypuszczenia) kumplowi dosrać w kwestii prania pościeli dziewczyny? Taa...

Nie no, ja rozumiem.
Nie rozumiem jednak, jak dla faceta autorki może być to ważniejsze niż jej męczenie się przy praniu pościeli ręcznie.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
No i wtedy się odpowiada "stary, chyba cię pogięło, moja dziewczyna nie będzie prać pościeli ręcznie gdy ja mam pralkę". Co za problem?
No własnie

Stary 2013-08-08, 17:27   #112
Konto usunięte

Cytat:

No ale możę faktycznie, ja, madana, jamestown, tyene, kilka innych dziewczyn z tego wątku - po prostu tak nam się trafiło. Udało nam sie, żę mamy dojrzałych mężczyzn, których nie trzeba wychowywać. Przypadek.
Nie miało to zupełnie nic wspólnego ze stawianiem wymagań od początku i spławianiem niedojrzałych chłopców.
Sprostuje, zeby nie bylo . Ja akurat samotna kobita. Niemniej w roznorodne znajomosci mniej lub bardziej zobowiazujace w swym zyciu sie wiklalam i zawsze byli to faceci, ktorzy mi odpowiadali. Nie mam zamiaru sie zwiazac z pierwszym lepszym samolubnym trollem, bo akurat jestem sama i moglabym trafic gorzej. Moje singielskie zycie bardzo mi odpowiada i nie musze byc z byle kim, aby nie byc sama.
Nigdy mnie nic nie laczylo ze zdziecinnialymi facetam patrzacymi na czubek wlasnego nosa. Gdyby mi facet powiedzial, ze nie upierze poscieli i mam prac ja w rekach to bym go chyba smiechem zabila .

Owszem, moze jestem w tematach damsko-meskich wybredna niczym Chandler z Przyjaciol (rzucil kiedys kobiete, ktora miala duze nozdrza, bo wydawalo mu sie, ze moglby zobaczyc jej mozg ), nie zwiazalam sie jednak nigdy i nie zwiaze z byle kim. Singielskie zycie mi nie przeszkadza. Zburaczali, dziecinni faceci juz tak.
Stary 2013-08-08, 17:28   #113
babcia_miecia
Zadomowienie

Cytat:
Jak dorosłego faceta może krępować zabranie pościeli do prania? Co jest w tym takiego wstydliwego?

Moja współlokatorka miała chłopaka, któremu również było baaardzo ciężko zarezerwować głupią pralkę w akademiku i była poniekąd zazdrosna, że mój brat to dla mnie robi bez problemu. Przecież to jest oczywiste, że bliskim sobie osobom się pomaga w takich sytuacjach.

Jak można w ogóle próbować usprawiedliwiać takie zachowanie?

Zresztą, jak to wyglądało?
A - Mogę zrobić sobie u ciebie pranie, bo nie chcę prać ręcznie pościeli?
B - Nie.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:37   #114
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Jeny, nie wiem, to był przykład - mało to razy studenci sobie niewybredne jaja z wielu kwestii czy współlokatorów robią? Nigdy nie byłyście wobec znajomych/nieznajomych złośliwe? Nawet tutaj nie ograniczacie się w "komplementach" wobec gościa, którego na oczy nie widziałyście a znacie tylko kilka jego zachowań z opisu autorki. A nie potraficie zrozumieć, że ktoś może (to są jedynie moje przypuszczenia) kumplowi dosrać w kwestii prania pościeli dziewczyny? Taa...

Na koniec - ja nie oceniam gościa ani dziewczyny, bo ich nie znam - z opisu sytuacji wnioskuję jedynie, że powinni nad tym popracować. Z doświadczenia wiem, że jedna rozmowa nie pomoże jeśli oboje nie zmienią swojego podejścia.
A co Ty go tak bronisz, masz jakąś traumę w dziedzinie pralek?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:42   #115
ytaaa
Zadomowienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42171298]Sprostuje, zeby nie bylo . Ja akurat samotna kobita. Niemniej w roznorodne znajomosci mniej lub bardziej zobowiazujace w swym zyciu sie wiklalam i zawsze byli to faceci, ktorzy mi odpowiadali. Nie mam zamiaru sie zwiazac z pierwszym lepszym samolubnym trollem, bo akurat jestem sama i moglabym trafic gorzej. Moje singielskie zycie bardzo mi odpowiada i nie musze byc z byle kim, aby nie byc sama.
Nigdy mnie nic nie laczylo ze zdziecinnialymi facetam patrzacymi na czubek wlasnego nosa. Gdyby mi facet powiedzial, ze nie upierze poscieli i mam prac ja w rekach to bym go chyba smiechem zabila .

Owszem, moze jestem w tematach damsko-meskich wybredna niczym Chandler z Przyjaciol (rzucil kiedys kobiete, ktora miala duze nozdrza, bo wydawalo mu sie, ze moglby zobaczyc jej mozg ), nie zwiazalam sie jednak nigdy i nie zwiaze z byle kim. Singielskie zycie mi nie przeszkadza. Zburaczali, dziecinni faceci juz tak.[/QUOTE]

Ja też sama Miałam kilka spotkań z podobnym osobnikiem : zrobić dobry obiadek , śniadanko , zero pomocy i zero wyjść . Zasłaniał się problemami , ale jest dorosły i to nie tłumaczy jego zachowania . Nigdy nie czułam się tak okropnie wykorzystana Teraz uważniej dobieram facetów , nie bawię się w sponsoring , sprzątaczkę i kucharkę . I ten sam Pan tak samo traktował poprzednie partnerki , więc nie warto hodować na sobie pasożyta .
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 17:54   #116
klempaa
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42171298]Sprostuje, zeby nie bylo . Ja akurat samotna kobita. [/QUOTE]
Tak, tak, wiem - skrót myslowy

Stary 2013-08-08, 17:59   #117
enchant
Raczkowanie

Cytat:

Nie nie, związek tworzą (jeśli juz zostajemy przy Twojej nomenklaturze) 2 gotowe produkty: dojrzały facet i dojrzała kobieta. I tworzą oni zupełnie nowy produkt - ZWIĄZEK. I ten związek należy budować, ale nie jest to równoznaczne z wychowywaniem partnera. I nie ma pozwalam/nie pozwalam na jakieś zachowanie. Nie muszę, bo podstawowe zasady życia w związku są (i były zawsze) dla mnie i mojego narzeczonego jasne.

No właśnie, piszecie o swoich związkach - ja o tym, z czym się spotykam /a nie o swoim prywatnym życiu/.
Jak widać prościej jest nazwać kogoś debilem niż spróbować go poznać, a tym bardziej nakierować na właściwy tok postępowania.

Tym postem się odmeldowuję, pozdrawiam wrony /skoro nie słonka /.
Stary 2013-08-08, 18:01   #118
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, piszecie o swoich związkach - ja o tym, z czym się spotykam /a nie o swoim prywatnym życiu/.
Jak widać prościej jest nazwać kogoś debilem niż spróbować go poznać, a tym bardziej nakierować na właściwy tok postępowania.

Tym postem się odmeldowuję, pozdrawiam wrony /skoro nie słonka /.

Wszystkie szczęśliwe związki w moim otoczeniu również tak wyglądają (związki z różnym stażem). Więcej - dzis gadałam też na ten temat z babcia- w tym roku 50lecie małżeństwa - ma identyczne zdanie.
Ostatni związek mojej przyjaciółki się zakończył, bo w koncu znudziło jej się wychowywanie dorosłego faceta - mimo, ze na początku prezentowała takie podejscie, jak i Ty.

Stary 2013-08-08, 18:14   #119
enchant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
A co Ty go tak bronisz, masz jakąś traumę w dziedzinie pralek?
No i tutaj mamy przykład, jak można być uszczypliwym a przecież nawet się nie znamy. Nie bronię, staram się spojrzeć na całość sprawy i przede wszystkim radzę dziewczynie coś zrobić, a nie tylko machnąć ręką na związek.
PA.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

mimo, ze na początku prezentowała takie podejscie, jak i Ty.
Moje podejście to rozmowa, wspólne szukanie kompromisu, czasem wytłumaczenie, dlaczego tak a nie inaczej...
Skoro tak niezrozumiale piszę, to niech to będzie puentą mojej bytności w tym wątku:
http://demotywatory.pl/3753921
Pozdrawiam
Stary 2013-08-08, 18:21   #120
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moje podejście to rozmowa, wspólne szukanie kompromisu, czasem wytłumaczenie, dlaczego tak a nie inaczej...
Skoro tak niezrozumiale piszę, to niech to będzie puentą mojej bytności w tym wątku:
http://demotywatory.pl/3753921
Pozdrawiam

Matko, chyba bym musiała być nienormalna, żeby tłumaczyć dorosłemu facetowi, dlaczego nie podoba mi się, ze musiałam prać pościel, w której wspólnie spimy w rękach, bo on nie zgodził się na upranie w jego pralce. Albo dlaczego jestem zawiedziona, że na rocznicę przyszedł, nażarł się i nic nie dał od siebie (pod żadnym wzgledem).

I Ty piszesz bardzo zrozumiale. Tylko po prostu dla mnie takie podejście jest idiotyczne.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości