Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 18:41   #4231
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wiesz może i ma racje, że bedziesz przemęczona itd, ale to też dziecko D. dlaczego miałabyś jechać do rodziny w tak waznych tygodniach? zreszta kazdy tydzien jest wazny, jeszcze jakby D. miał cie w dupie to rozumiem.... ja bym się kompletnie nie przzejmowała takim gadaniem

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

a moze ktos z rodziny by przyejchal na chwile ci pomoc? głupie gadanie
wiesz też sądzę, że ma dużo racji ale ja naprawdę nie chcę pozbawiać się pierwszych chwil życia naszej córeczki i bycia w 3, razem jak nasza mała rodzina... ale chyba nikt tego nie rozumie... i najlepiej żebym wyjechała, bo tam mam rodzinę i pomoc... a nikogo Dawid nie interesuje.. ok, daje ciała z remontem, mogłoby to wszystko być szybciej, ok, nie wyrabiamy się i mamy wszystko na wariackich papierach ale kocham go i chcę być z nim i naszą córeczką przez pierwsze tygodnie... a nie że zabiorę doopę i tyle... bo będzie miał zimny prysznic i się ogarnie..
Stary 2013-08-08, 18:42   #4232
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cześć dziewczyny...jutro czeka mnie wizyta u gina...boję się jak nie wiem co Lekarz podejrzewał ostatnio hipotrofie u dziecka - mała ważyła 1400 g w 30/31 tc i miała mniejszy brzuszek.....mam nadzieję, że przypakowała przez miesiąc, jeśli nie to mam iść do szpitala, aby dostać te sterydy na rozwój płuc. Dzisiaj robiłam morfologie i wyniki się trochę poprawiły chociaż nadal poniżej normy, co ciekawe zrobiłam też poziom żelaza i wyszedł mi 196 gdzie norma jest od 37 - 145 No a anemia jest nadal
Stary 2013-08-08, 18:45   #4233
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Nie ma problemu, mogę o tym mówić.
Ojciec Patrysia nie interesuje się nim w ogóle. Wysłałam mu nawet zdjęcie z usg myśląc, że może to go ruszy, ale on stale unika kontaktu, więc odpuściłam i nie próbuję w żaden sposób naciskać.
Już wiem, że będę dla Patrysia mamą i tatą w jednej osobie i dobrze mi z tą myślą. Lepsze to niż jakiś rollercoaster fundowany przez 'dochodzącego" tatusia...
ehh co za człowiek, ale dasz sobie radę z Patrysiem i na pewno dasz mu tyle miłości, że będzie szczęśliwym maluszkiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:46   #4234
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...jutro czeka mnie wizyta u gina...boję się jak nie wiem co Lekarz podejrzewał ostatnio hipotrofie u dziecka - mała ważyła 1400 g w 30/31 tc i miała mniejszy brzuszek.....mam nadzieję, że przypakowała przez miesiąc, jeśli nie to mam iść do szpitala, aby dostać te sterydy na rozwój płuc. Dzisiaj robiłam morfologie i wyniki się trochę poprawiły chociaż nadal poniżej normy, co ciekawe zrobiłam też poziom żelaza i wyszedł mi 196 gdzie norma jest od 37 - 145 No a anemia jest nadal

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wiesz też sądzę, że ma dużo racji ale ja naprawdę nie chcę pozbawiać się pierwszych chwil życia naszej córeczki i bycia w 3, razem jak nasza mała rodzina... ale chyba nikt tego nie rozumie... i najlepiej żebym wyjechała, bo tam mam rodzinę i pomoc... a nikogo Dawid nie interesuje.. ok, daje ciała z remontem, mogłoby to wszystko być szybciej, ok, nie wyrabiamy się i mamy wszystko na wariackich papierach ale kocham go i chcę być z nim i naszą córeczką przez pierwsze tygodnie... a nie że zabiorę doopę i tyle... bo będzie miał zimny prysznic i się ogarnie..
no widzisz, sama wszystko dobrze wiesz, wec nie sluchaj 'madrych' rad

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:46   #4235
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, ona ma dużo racji ale co ja zrobię, że nie mam rodziny na miejscu... taki kiedyś wybór podjęłam poza tym tu mam pracę a tam co bym robiła!? smutno mi, bo z góry usłyszałam, że sobie nie poradzimy, że będę padnięta i że nie mam nikogo.
A tam g* prawda. Oczywiście, że będzie cieżko. Każdej z nas na pewno będzie ciężko, a bez pomocy tym bardziej. Ale na pewno dacie rade. Ty jesteś silna i masz wsparcie TZ więc wszystko się Wam ułoży tak jak trzeba. Tutaj w US mam znajomych z całego świata, którzy też są zupełnie sami, czasem nawet bez żadnych bliższych przyjaciół. Nie mają żadnej pomocy od nikogo i też mają dzieci i dali rade. Ty też dasz. Razem z TZ

Cytat:
Ojciec Patrysia nie interesuje się nim w ogóle. Wysłałam mu nawet zdjęcie z usg myśląc, że może to go ruszy, ale on stale unika kontaktu, więc odpuściłam i nie próbuję w żaden sposób naciskać.
Już wiem, że będę dla Patrysia mamą i tatą w jednej osobie i dobrze mi z tą myślą. Lepsze to niż jakiś rollercoaster fundowany przez 'dochodzącego" tatusia...
Silna jesteś dziewczyna Będziesz wspaniałą mamą!

agaabuu, trzymam kciuki za wizytę!

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-08-08 o 18:48
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:48   #4236
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
wogóle to mam doła, bo mi ciocia powiedziała, że lepiej jakbym miała kogoś przy sobie, że mam tylko stres z tym remontem, żebym zabrała się w p.i.zdu i pojechała do Tarnowa, najlepiej do babci, na 3-4 tyg. bo będę wykończona po porodzie i sama w domu sobie nie dam rady itp itd.. ja mówię, że nie chcę sytuacji, że pozbawiam D. pierwszych tygodni życia małej.. a ta mi na to, że czasem tak lepiej, że przecież całą rodzinę mam w Tarnowie a tu jestem sama bez żadnej pomocy ani nic a przecież Dawid będzie musiał pracować i ogólnie będę przemęczona no i że remont to na wariackich papierach, że nie wiadomo czy zdażymy i wogóle.. i teraz mam takiego doła, że masakra.. a dopiero co starałam się myśleć pozytywnie..
Pocieszę Cię że wiele osób tak ma i MUSI dać radę. Jak chcesz być przy D to będziesz i wam się uda to zgrać. Faktycznie kobiety są przemęczone, ale masz jeszcze ten komfort, że to twoje pierwsze dziecko i będziesz skupiona tylko na nim. Ono śpi- ty śpisz. Marudzi? To hopsa w wózek i spacerek. Poza tym twój przychodzi po pracy a ile mam ma mężów daleko bo wyjechali za kasą?
Ja np mam tu mamę, ale nie wiem na ile mi pomoże. Będzie pracowała i pewnie tyle co w weekend przyjedzie pomóc przy starszym.

Filip mnie wkurza. Już sam nie wie co ze sobą robić. Właśnie dłubał w arbuzie i go rozniósł na pół podłogi. Wcześniej rozlał wodę a dodatkowo nie da mi usiąść na tyłku bo ciągle coś chce z kuchni i mnie ciąga. Zrobił totalny burdel- co się posprząta to brud na nowo. Nie wiem jak ja dwójkę ogarnę.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-08-08 o 18:49
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:51   #4237
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
następna nie wiem co Ci lekarze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:51   #4238
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
no właśnie gdzieś w necie mi mignęła stronka, gdzie można było kupić po 37 pln + 9 pln za przesyłkę

ale w razie czego mamy kogo poprosić żeby nam kupił w DE
sprawdzilam i ja za moje zaplacilam 5,40 euro + przesylka ale robilam wieksze zakupy w aptece internetowej i przesylka byla gratis, nie wiem tylko ile by wyszla przesylka do pl..

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

wtedy zapraszam wszystkie do mnie !!
ja juz pakuje sie i lece!!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę... Wrocilam do lekarza i jestem zalamana Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g Wszystkie wymiary są co najmniej 3 tygodnie do tyłu... Kiedyś wyszły słabsze przepływy, później lekarz je kontrolował i niby wszystko było w porządku... Jutro mam się zjawić o 9.00 w szpitalu i wtedy lekarze dokładnie zbadają mnie i małego i zadecydują co dalej. Jak pytałam lekarza na kiedy się umawiać na kolejną wizytę, to powiedział, że się nie umawiać bo nie wiadomo czy będzie, możliwe że cała ta sytuacja skończy się cc Jestem załamana, nasz synek jest jeszcze taki malutki Nie mam głowy żeby pakować sobie torbę, a co dopiero przygotowywać torbę dla dziecka w razie ewentualnej cesarki
wiem ze cie to nie pocieszy, ale jutro bedziesz w dobrych rekach i na pewno lekarze zrobia wszystko by "utuczyc" malego...mysle ze cc to ostatecznosc... pakuj torby i glowa do gory, odzywaj sie do nas jesli bedziesz miala jak...

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
pszczoua

Nic się nie martw Miałam podobną sytuację w 33 tc trafiłam do szpitala z podejrzeniem hipotrofii. Mały miał na wizycie u gin 1700 g a po 3 dniach w szpitalu już 2149g.Nie urósł prawie 450 g w tak krótkim czasie, więc to wszystko kwestia sprzętu i dokładności pomiaru przez lekarza. Na pewno wszystko będzie dobrze Nie denerwuj się bo to nie służy ani Tobie ani maluchowi.
dokladnie... moj jednego dnia u gina wazyl 2300 a w ten sam dzien w szpitalu 1900...dopiero 2 tyg pozniej stwierdzili ze 2400...wiec granica bledu jest duza... moze to tylko pomylka

Cytat:
nie no, ona ma dużo racji ale co ja zrobię, że nie mam rodziny na miejscu... taki kiedyś wybór podjęłam poza tym tu mam pracę a tam co bym robiła!? smutno mi, bo z góry usłyszałam, że sobie nie poradzimy, że będę padnięta i że nie mam nikogo.
my tez nie mamy tu nikogo, tez teraz mamy przeprowadzke i remont i nie wiadomo czy zdazymy... stresujace to wszystko, ale damy rade popatrz na to z tej strony ze chyba ze wzgledu na zawod dosc szybko opuscilas dom rodzinny a jakos przez te wszystkie lata dawalas sobie swietnie rade...wiec czemu teraz mialoby byc inaczej??

wstalam z loza, poogarnialam troche chate, puscilam 3 pranie (pralke mamy w piwnicy wiec dla mnie to teraz nielada wyczyn isc wrzucic pranie 3 pietra nizej po schodach) ale stwierdzilam ze trzeba wykorzystac ze na wieczor zrobila sie pogoda i niech to 2 pranie ktore mialo czekac az tz wroci z pracy i mi zaniesie na gore juz sie suszy...i od razu wszystkie "bole" porodowe mi przeszly... ja to jednak nie moge nioc nie robic...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:51   #4239
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.. też miałam takie myślenie ale usłyszałam w jakiej to czarnej doopie jesteśmy z remontem, przeprowadzką i z tym, że jesteśmy sami bez pomocy i się podłamałam..
Stary 2013-08-08, 18:53   #4240
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię że wiele osób tak ma i MUSI dać radę. Jak chcesz być przy D to będziesz i wam się uda to zgrać. Faktycznie kobiety są przemęczone, ale masz jeszcze ten komfort, że to twoje pierwsze dziecko i będziesz skupiona tylko na nim. Ono śpi- ty śpisz. Marudzi? To hopsa w wózek i spacerek. Poza tym twój przychodzi po pracy a ile mam ma mężów daleko bo wyjechali za kasą?
Ja np mam tu mamę, ale nie wiem na ile mi pomoże. Będzie pracowała i pewnie tyle co w weekend przyjedzie pomóc przy starszym.

Filip mnie wkurza. Już sam nie wie co ze sobą robić. Właśnie dłubał w arbuzie i go rozniósł na pół podłogi. Wcześniej rozlał wodę a dodatkowo nie da mi usiąść na tyłku bo ciągle coś chce z kuchni i mnie ciąga. Zrobił totalny burdel- co się posprząta to brud na nowo. Nie wiem jak ja dwójkę ogarnę.
Mnie też to przeraża

A mam koleżankę, co ma męża za granicą, bo pracuje, a sama urodziła mając 10-letniego zbuntowanego syna i urodziła - uwaga - bliźniaki. I dała radę zupełnie sama

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:54   #4241
asiek89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A tam g* prawda. Oczywiście, że będzie cieżko. Każdej z nas na pewno będzie ciężko, a bez pomocy tym bardziej. Ale na pewno dacie rade. Ty jesteś silna i masz wsparcie TZ więc wszystko się Wam ułoży tak jak trzeba. Tutaj w US mam znajomych z całego świata, którzy też są zupełnie sami, czasem nawet bez żadnych bliższych przyjaciół. Nie mają żadnej pomocy od nikogo i też mają dzieci i dali rade. Ty też dasz. Razem z TZ

Silna jesteś dziewczyna Będziesz wspaniałą mamą!

agaabuu, trzymam kciuki za wizytę!
Kasiu, Ja , dziękujemy taki jest właśnie plan Gdybym się załamała to kto by się zajął Maluszkiem? Nie ma opcji, trzeba działać

Agaabuu,

Kurczę a nasza wizyta dopiero 20.08. i jeszcze znowu problemy z zusem... ech jak ten czas się teraz dłuży.. Wam też?
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:59   #4242
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy

Cytat:
z mlekiem
albo pinacolada
Nie mowcie mi nawet

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę... Wrocilam do lekarza i jestem zalamana Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g Wszystkie wymiary są co najmniej 3 tygodnie do tyłu... Kiedyś wyszły słabsze przepływy, później lekarz je kontrolował i niby wszystko było w porządku... Jutro mam się zjawić o 9.00 w szpitalu i wtedy lekarze dokładnie zbadają mnie i małego i zadecydują co dalej. Jak pytałam lekarza na kiedy się umawiać na kolejną wizytę, to powiedział, że się nie umawiać bo nie wiadomo czy będzie, możliwe że cała ta sytuacja skończy się cc Jestem załamana, nasz synek jest jeszcze taki malutki Nie mam głowy żeby pakować sobie torbę, a co dopiero przygotowywać torbę dla dziecka w razie ewentualnej cesarki
Wiem, ze sie martwisz, ale moze nie panikuj poki co....zobaczysz, co Ci jutro powiedza w szpitalu. Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze.

Stary 2013-08-08, 19:00   #4243
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny.. też miałam takie myślenie ale usłyszałam w jakiej to czarnej doopie jesteśmy z remontem, przeprowadzką i z tym, że jesteśmy sami bez pomocy i się podłamałam..
Ale remont jest teraz, jak jeszcze dziecka nie ma. Po co pisać czarne scenariusze ?
Nawet jak byście mieli coś dokańczać to przecież jeden pokój i łazienka może być priorytetem abyście mieli gdzie funkcjonować i siedzieć z maluszkiem ?
Ja w ciąży z Filipem mieszkałam u rodziców. Oni też robili remont, dodatkowo on się przedłużył bo mój tato zachorował. Tzn w tym czasie wykryli u niego raka płuc. W 8 miesiącu latałam na drugą stronę ulicy do pracy rodziców na sikanko- a wiecie ile razy to jest skończyli na styk a właściwie jeszcze jak byłam w szpitalu to dokańczali Dasz radę.

Wymianka.
Stary 2013-08-08, 19:01   #4244
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no bez jaj, przeciez to normalna waga jak na ten tydzien... ja nie wiem co ci lekarze wymyslaja i co sie tego brzucha czepiaja. moja tez ma brzuch mniejszy conajmniej o tydzien i jakos ani moj gin ani w szpitalu sie do tego nei przyczepili.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:03   #4245
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wogóle to mam doła, bo mi ciocia powiedziała, że lepiej jakbym miała kogoś przy sobie, że mam tylko stres z tym remontem, żebym zabrała się w p.i.zdu i pojechała do Tarnowa, najlepiej do babci, na 3-4 tyg. bo będę wykończona po porodzie i sama w domu sobie nie dam rady itp itd.. ja mówię, że nie chcę sytuacji, że pozbawiam D. pierwszych tygodni życia małej.. a ta mi na to, że czasem tak lepiej, że przecież całą rodzinę mam w Tarnowie a tu jestem sama bez żadnej pomocy ani nic a przecież Dawid będzie musiał pracować i ogólnie będę przemęczona no i że remont to na wariackich papierach, że nie wiadomo czy zdażymy i wogóle.. i teraz mam takiego doła, że masakra.. a dopiero co starałam się myśleć pozytywnie..
Ladan, jakbym słyszała/czytała siebie, te same dylematy. Moja matka też mi powtarzała, że muszę do niej przyjechać, bo tu nikt mi nie pomoże i że sobie nie poradzę. Kuzynka ględziła, że Marek musi wziąć L4 na mnie, bo se nie poradzę. Przy czym jak on weźmie L4, to nie dość, że dostanie dużo mniej kasy (jej mąż wział, ale zarabia kilkanaście tyś miesięcznie, więc nie odczuł różnicy), to jeszcze w tym czasie nie windykuje ludzi i nie ma prowizji na następny miesiąc. A jego podstawa, tj. ok 900zł na rękę!
Ale jak zobaczyłam jak wpływają na mnie wizyty w domu, więc jak tragicznie byłoby gdybym miała ta zamieszkać i wyszarpywać sobie dziecko z jej rąk. Kłucić się o to, że ona wcale nie wie co jest najlepsze, bo trochę się zmieniło przez te prawie 30lat. I mało tego, być tam sama z daleka od męża. Żeby właśnie nas to wszystko minęło. Nie tylko radość wspólna, ale i strach, pierwsze kroki, to po prostu zrobiło mi się przykro...

Boję się jak jasna cholera, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że sobie poradzimy. Zwłaszcza, że ta rodzina nie zawsze Ci faktycznie pomoże. Z mojego doświadczenia, to więcej pomocy i wsparcia miałam od obcych ludzi niż od własnej rodziny. Ta moja rodzina, to nie raz wręcz mi bardziej zaszkodziła, zdołowała niż pomogła.

Nie słuchaj ciotki, bo ona też mówi tak jak to było kiedyś, że jak kobieta dziecko rodziła, to skakało nad nią stado ludzi. Babcie, matki, ciotki i każdy miał swoją wizje wychowania i opieki nad dzieckiem. Dziś to na prawdę inaczej wygląda. Poza tym my też jesteśmy bardziej niezależne, mamy swoje wizje i nie ufamy bezgranicznie tak tej wiedzy sprzed lat, bo wiemy że to się zmienia. Mamy internet, tv gdzie możemy zasięgac wiedzy. Kiedyś było tylko to, co babka czy matka powiedziała. I potem wychodzą takie kwiatki, że ludzie wierzą jeszcze w zawinięcie pępowiną od noszenia pasków i inne bzdury.

Dacie sobie radę na pewno, a przez to będziecie silniejsi i poradzicie sobie w trudniejszych sytuacjach. A jaka potem satysfakcja!

aa.. i na pewno nie jesteś sama, masz D. i pomimo, że teraz nawala, to widać, że jak trzeba potrafi się spiąć. I wierzę, że da radę i będzie Ci pomagał!

Cytat:
Ladan, wiesz co, tak z czysto subiektywnego punktu widzenia powiem Ci, że ostatnie czego Ci trzeba to słuchać takich "dobrych rad". Jak ktoś nie był i nie jest w takiej sytuacji to i tak nie wie jaka opcja będzie najlepsza, czegokolwiek by to dotyczyło. A czasem komuś się po prostu wydaje i zamiast trzymać jezyk za zębami robi innym sieczkę z mózgu.
Ja miałam podobnie w kwestii rzeczonego tatusia - tylko wszystkie "rady" otrzymywałam od osób znajdujących się w związkach, które mają przy sobie ojców swoich dzieci. A to już całkiem co innego.
Dla dobra swojego i swojej kruszynki odetchnij głęboko i wypuść drugim uchem takie teksty... Rób tak jak Ty uważasz za dobre i tyle.

Ja Cię na prawdę podziwiam, że się tak trzymasz. Szacun

Cytat:
Ci lekarze to ostatnio powariowali z tą hipotrofią. to chyba jakieś modne ostatnio schorzenie
nie przejmuj się, sprawdź 1. strone i zobacz ile dzieci ważyło tyle samo Twoja córeczka w tych tygodniach ciąży!

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-08 o 19:04
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:04   #4246
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mnie też to przeraża

A mam koleżankę, co ma męża za granicą, bo pracuje, a sama urodziła mając 10-letniego zbuntowanego syna i urodziła - uwaga - bliźniaki. I dała radę zupełnie sama
Ja to podziwiam np samotne matki- chociaż z tego co zauważyłam je los zazwyczaj obdarza wyjątkowo spokojnymi dziećmi. Tak jakby wiedziały, że nie mogą dać popalić ;p

Przerażające co? Ja się boję mijających się drzemek i budzących się wzajemnie krzykaczy. A już w ogóle tego, że będę sama do ok 17 jak ja już przy jednym odliczałam do tej godziny haha

Wymianka.
Stary 2013-08-08, 19:04   #4247
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę a nasza wizyta dopiero 20.08. i jeszcze znowu problemy z zusem... ech jak ten czas się teraz dłuży.. Wam też?
Dłuży, a najgorsze, że ja tylko próbuję przetrwać do końca tych upałów, więc cały dzień próbuję jak najmniej robić i nie dość, że mam nic nie zrobione i masakra!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-08, 19:05   #4248
bajka1807
Zakorzenienie

Ladan, na pocieszenie ci napisze, ze 3 lata temu mialam identyko sytuacje jak ty. remont mieszkania od podstaw, nie zdarzylismy ze wszystkim przed porodem. no ale ja w rezultacie rodzilam w miescie rodzinnym no i 2 tyg po porodzie bylam u rodzicow, z tym ze pierwszy tydzien tz z nami byl, pozniej musial wracac do pracy no i po pracy konczyl mieszkanie.

najsmieszniejsze jest to ze teraz mamy powtorke z rozrywki tyle ze tym razem rodze u siebie w miescie, ale jak nie skonczy, to napewno nie wroce do domu od razu. z tym ze licze na to ze sie ogarnie hehe.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:06   #4249
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to podziwiam np samotne matki- chociaż z tego co zauważyłam je los zazwyczaj obdarza wyjątkowo spokojnymi dziećmi. Tak jakby wiedziały, że nie mogą dać popalić ;p

Przerażające co? Ja się boję mijających się drzemek i budzących się wzajemnie krzykaczy. A już w ogóle tego, że będę sama do ok 17 jak ja już przy jednym odliczałam do tej godziny haha
Ja byłam tylko 4 miesiące sama, ale los doświadczył mnie za 5

Edi nie śpi to chociaż z tym nie będę mieć problemów

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-08, 19:09   #4250
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Ladan-my tez troche na wariackich papierach z remontem...wyjdziemy na styk.
Nikt nie bedzie nam przy dziecku pomagal z wyjatkiem poloznej. Moi rodzice 70km stad i raczej nie bede tu mamy sciagala. Zwlaszcza, ze ona nie pamieta juz jak die takim maluchem zajmowac. Tesciowa zas zajmuje sie dziecmi siostry TZ. TZ bedzie miesiac w domu, a potem zostane sama.
Ale jakos damy rade przeciez...

Stary 2013-08-08, 19:12   #4251
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze że zauważyli i będą obserwować, a w razie czego będą działać ! nie martw się , będzie dobrze wszytskie trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też, ale mimo wszystko zmiażdżyła mnie ta wyprawa
ja też już wróciłam , trochę się zeszło , biedronkę mam ok 10 minut spacerkiem i się upociłam
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no bez jaj, przeciez to normalna waga jak na ten tydzien... ja nie wiem co ci lekarze wymyslaja i co sie tego brzucha czepiaja. moja tez ma brzuch mniejszy conajmniej o tydzien i jakos ani moj gin ani w szpitalu sie do tego nei przyczepili.
zgadzam się

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:12   #4252
asiek89
Raczkowanie

Inwersja, dziękuję Ale dla mnie to się po prostu stało czymś normalnym i oczywistym. Na początku sobie myślałam, że szkoda tego okresu ciąży, bo będę sama chodziła na badania, sama będę podziwiać zdjęcia z usg i w ogóle... ale moja Mama i najstarsza siostra tak się w temat wkręciły, że sama absolutnie nie jestem Chociaż oczywiście to nie to samo co facet .

Cytat:

Wezmę to za dobrą wróżbę, może moje dziecię też będzie potwierdzało statystyki
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:12   #4253
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochane poleccie jakis serial bo devious maid cale obejrzane na biezaco i nie mam w co kukac a ze tv nie mam to zostaje mi komp

pliiiiisssss
wiem.ze juz bylo ale wlasnie dzieki temu obejrzalam pokojowki

pisałam dzisiaj o "suits". Póki co jestem po 5 odcinkach i mi się podoba
A polecane "devious meids" też już obejrzałam

Cytat:
po pierwsze nie zamartwiaj się na zapas
jutro w szpitalu przebadają Was jeszcze, tak jak dziewczyny piszą, może to być błąd pomiaru. trzymam mocne kciuki

Cytat:
jesteś bardzo silna i dzielna z takim podejściem na pewno sobie poradzisz i będziesz najlepszą mamą i tatą w jednym

Cytat:
kciuki za jutro

lola gratulacje za udaną wizytę

obiad, napiszę nie skromnie, wyszedł pyszny

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:12   #4254
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ladan, na pocieszenie ci napisze, ze 3 lata temu mialam identyko sytuacje jak ty. remont mieszkania od podstaw, nie zdarzylismy ze wszystkim przed porodem. no ale ja w rezultacie rodzilam w miescie rodzinnym no i 2 tyg po porodzie bylam u rodzicow, z tym ze pierwszy tydzien tz z nami byl, pozniej musial wracac do pracy no i po pracy konczyl mieszkanie.

najsmieszniejsze jest to ze teraz mamy powtorke z rozrywki tyle ze tym razem rodze u siebie w miescie, ale jak nie skonczy, to napewno nie wroce do domu od razu. z tym ze licze na to ze sie ogarnie hehe.
my tez mamy teraz burdel na kolkach...dlatego modle sie by bartosz jeszcze posiedzial :P lozeczko jest zlozone na nowym mieszkaniu ale nie ma tam kuchni... w starym jest kuchnia i wszystkie nasze graty ale nie ma lozeczka... wiec jakby Bartosz zdecydowal sie teraz wyjsc to sorry gregory spisz ze starymi hahhaha fajnie by bylo zeby poczekal choc do skonczenia kuchni bo wtedy to mozemy tam spac na materacu a pozostale rzeczy pomalu zwozic...

podobaja mi sie te lampy z ikei... u nas sa wszystkie dostepne, malemu chce slonce na suficie walnac :P ale to pozniej bo na razie i tak spi ze starymi...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:14   #4255
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, zbadali go i wypuścili. To wszystko od żołądka, ból też. Dali mu coś na odwodnienie, porobili badania i wszystko dobrze. To jednak tylko zatrucie.

Ufff, cieszę się

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
dogoniłam Was

a teraz idę robić obiad i pewnie znowu będę miała zaległości

Dziewczyny, czy słyszałyście o niemieckich kropelkach Simplex na kolki?? używała któraś z Was??

nie wierzę, jakaś chmura się pojawiła
ja podawałam je Mai,ale w małych ilościach,bo słyszałam,że nie są zdrowe Żadnej poprawy nie było,także nic specjalnego...

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tylko się wkurzam w tym momencie... mam aż cały spięty brzuch... Bo serio dla nas to jest różnica dać 1900zł za nowy, a 1200zł za używany w dobrym stanie... Ale ludzie to serio są gnidy chyba
niech spada na drzewo! łaski bez! znajdziesz coś innego

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Jestem.
i Dupa powiem w skrocie... Maly namietnie wkladal sobie stope do ucha a dokladnie paluchem w nim grzebal..
Stopa ma 6 cm i stwierdzam fakt ze wydaje sie duzzza w porownaniu z reszta. To ze chlopak to nie da sie ukryc. Zapytalam lekarza "czyli sukienek nie kupowac" na co lekarz popatrzyl na mnie i mowi "no wie Pani kupowac mozna ale moze lepiej wychowacie go tak tradycyjnie co?"
w rownym 30 tc wazy 1300g i lekarz mowi ze jest bardzo maly
A brzuszek ma opozniony juz o 2 tyg. W poprzednia srode mial tylko 7 dni opoznienia . Lekarz powiedzial ze w razie gdybym slabiej czula ruchy to odrazu na IP jechac (moj gin ma urlop od jutra) i nastepna wizyta 26.08.13 o godz.13(dopiszecie??)
Szyjka dluga i zamknieta, przeplywy sa w porzadku, wody tez sa ok.

Generalnie wizyta pozytywna tylko ze zmartwilismy sie tym brzuszkiem tymbardziej ze moja znajoma w ciazy miala to samo a mala urodzila sie o miesiac do tylu z brzuszkiem i niestety porod przedwczesny CC.

AA i przepisal mi jaies odzywki 3x1 no i kompletny lezing... (a wesele za 2 tyg :sciana
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aha
miałam pisać o wizycie
a więc byłam u nowego ginka starego miły facet
posprawdzał czy wszystko ok, wody płodowe w normie, wszystko pozamykane, powiedział mi jak młody leży i tam gdzie mam gule na brzuchu moentami to wypycha raczki i nozki wiem bo czuja ta nozke ciagle pod zebrem
wagi nie poznalam bo stwietrdzil ze on tego nei mowi bo to za duzy margines bledu
w kazdym razie dowiem sie za tydzien u swojego
co do puchniecia to zmierzyl cisnienie, w normie ale wyzsze niz ostatnio plus odwodnienie i dlatego spuchlam
powiedzial, ze na razie nie widzi nic co wskazywałoby na to ze Ali wyskoczy syzbciej w takim razie czekamy na tate

Cytat:
Trzymam za Was kciuki!Wszystko będzie dobrze,zobaczysz!

Cytat:
I kolejna... Trzymam kciuki

ladannie słuchaj żadnych rad! Wszystko Wam się poukłada i nie ma siły,żeby nie wyszło! Myśl pozytywnie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:14   #4256
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dłuży, a najgorsze, że ja tylko próbuję przetrwać do końca tych upałów, więc cały dzień próbuję jak najmniej robić i nie dość, że mam nic nie zrobione i masakra!
jutro ma u nas padać, oby to była prawda

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-08, 19:16   #4257
87czarna
Zakorzenienie

Dalej nie wiem,co z mieszkaniem... babka miała dać dziś znać,ale nie przyjechała do agencji i musmy czekac do jutra... jest jeszcze jedna rodzinka,która wpłaciła pieniądze,także będzie 'konkurs' :/

Wykituje do jutra

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:20   #4258
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dalej nie wiem,co z mieszkaniem... babka miała dać dziś znać,ale nie przyjechała do agencji i musmy czekac do jutra... jest jeszcze jedna rodzinka,która wpłaciła pieniądze,także będzie 'konkurs' :/

Wykituje do jutra
aha casting? boszz uwielbam to za granica, co ciekawe studenci u nas w polse robia to samo;D casting kogo przyjac na mieszkanie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:20   #4259
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Wykituje do jutra
wszystkie tu mocno trzymamy kciuki

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-08, 19:21   #4260
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jutro ma u nas padać, oby to była prawda
MODLĘ SIĘ O DESZCZ!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości