|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cześć dziewczyny...jutro czeka mnie wizyta u gina...boję się jak nie wiem co
Lekarz podejrzewał ostatnio hipotrofie u dziecka - mała ważyła 1400 g w 30/31 tc i miała mniejszy brzuszek.....mam nadzieję, że przypakowała przez miesiąc, jeśli nie to mam iść do szpitala, aby dostać te sterydy na rozwój płuc. Dzisiaj robiłam morfologie i wyniki się trochę poprawiły chociaż nadal poniżej normy, co ciekawe zrobiłam też poziom żelaza i wyszedł mi 196 gdzie norma jest od 37 - 145 No a anemia jest nadal
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
agaabuu, trzymam kciuki za wizytę! Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-08 o 18:48 |
||
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np mam tu mamę, ale nie wiem na ile mi pomoże. Będzie pracowała i pewnie tyle co w weekend przyjedzie pomóc przy starszym. Filip mnie wkurza. Już sam nie wie co ze sobą robić. Właśnie dłubał w arbuzie i go rozniósł na pół podłogi. Wcześniej rozlał wodę a dodatkowo nie da mi usiąść na tyłku bo ciągle coś chce z kuchni i mnie ciąga. Zrobił totalny burdel- co się posprząta to brud na nowo. Nie wiem jak ja dwójkę ogarnę. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-08-08 o 18:49 |
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co Ci lekarze
|
|
#4238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz pakuje sie i lece!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
popatrz na to z tej strony ze chyba ze wzgledu na zawod dosc szybko opuscilas dom rodzinny a jakos przez te wszystkie lata dawalas sobie swietnie rade...wiec czemu teraz mialoby byc inaczej??wstalam z loza, poogarnialam troche chate, puscilam 3 pranie (pralke mamy w piwnicy wiec dla mnie to teraz nielada wyczyn isc wrzucic pranie 3 pietra nizej po schodach) ale stwierdzilam ze trzeba wykorzystac ze na wieczor zrobila sie pogoda i niech to 2 pranie ktore mialo czekac az tz wroci z pracy i mi zaniesie na gore juz sie suszy...i od razu wszystkie "bole" porodowe mi przeszly... ja to jednak nie moge nioc nie robic... |
||||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny.. też miałam takie myślenie ale usłyszałam w jakiej to czarnej doopie jesteśmy z remontem, przeprowadzką i z tym, że jesteśmy sami bez pomocy i się podłamałam..
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam koleżankę, co ma męża za granicą, bo pracuje, a sama urodziła mając 10-letniego zbuntowanego syna i urodziła - uwaga - bliźniaki. I dała radę zupełnie sama
|
|
|
#4241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dziękujemy taki jest właśnie plan Gdybym się załamała to kto by się zajął Maluszkiem? Nie ma opcji, trzeba działać ![]() Agaabuu, ![]() Kurczę a nasza wizyta dopiero 20.08. i jeszcze znowu problemy z zusem... ech jak ten czas się teraz dłuży.. Wam też? |
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy
Nie mowcie mi nawet
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Nawet jak byście mieli coś dokańczać to przecież jeden pokój i łazienka może być priorytetem abyście mieli gdzie funkcjonować i siedzieć z maluszkiem ?Ja w ciąży z Filipem mieszkałam u rodziców. Oni też robili remont, dodatkowo on się przedłużył bo mój tato zachorował. Tzn w tym czasie wykryli u niego raka płuc. W 8 miesiącu latałam na drugą stronę ulicy do pracy rodziców na sikanko- a wiecie ile razy to jest skończyli na styk a właściwie jeszcze jak byłam w szpitalu to dokańczali Dasz radę.
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ale jak zobaczyłam jak wpływają na mnie wizyty w domu, więc jak tragicznie byłoby gdybym miała ta zamieszkać i wyszarpywać sobie dziecko z jej rąk. Kłucić się o to, że ona wcale nie wie co jest najlepsze, bo trochę się zmieniło przez te prawie 30lat. I mało tego, być tam sama z daleka od męża. Żeby właśnie nas to wszystko minęło. Nie tylko radość wspólna, ale i strach, pierwsze kroki, to po prostu zrobiło mi się przykro... Boję się jak jasna cholera, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że sobie poradzimy. Zwłaszcza, że ta rodzina nie zawsze Ci faktycznie pomoże. Z mojego doświadczenia, to więcej pomocy i wsparcia miałam od obcych ludzi niż od własnej rodziny. Ta moja rodzina, to nie raz wręcz mi bardziej zaszkodziła, zdołowała niż pomogła. Nie słuchaj ciotki, bo ona też mówi tak jak to było kiedyś, że jak kobieta dziecko rodziła, to skakało nad nią stado ludzi. Babcie, matki, ciotki i każdy miał swoją wizje wychowania i opieki nad dzieckiem. Dziś to na prawdę inaczej wygląda. Poza tym my też jesteśmy bardziej niezależne, mamy swoje wizje i nie ufamy bezgranicznie tak tej wiedzy sprzed lat, bo wiemy że to się zmienia. Mamy internet, tv gdzie możemy zasięgac wiedzy. Kiedyś było tylko to, co babka czy matka powiedziała. I potem wychodzą takie kwiatki, że ludzie wierzą jeszcze w zawinięcie pępowiną od noszenia pasków i inne bzdury. Dacie sobie radę na pewno, a przez to będziecie silniejsi i poradzicie sobie w trudniejszych sytuacjach. A jaka potem satysfakcja! aa.. i na pewno nie jesteś sama, masz D. i pomimo, że teraz nawala, to widać, że jak trzeba potrafi się spiąć. I wierzę, że da radę i będzie Ci pomagał! Cytat:
Cytat:
nie przejmuj się, sprawdź 1. strone i zobacz ile dzieci ważyło tyle samo Twoja córeczka w tych tygodniach ciąży!
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-08 o 19:04 |
|||
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerażające co? Ja się boję mijających się drzemek i budzących się wzajemnie krzykaczy. A już w ogóle tego, że będę sama do ok 17 jak ja już przy jednym odliczałam do tej godziny haha
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Dłuży, a najgorsze, że ja tylko próbuję przetrwać do końca tych upałów, więc cały dzień próbuję jak najmniej robić i nie dość, że mam nic nie zrobione i masakra!
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, na pocieszenie ci napisze, ze 3 lata temu mialam identyko sytuacje jak ty. remont mieszkania od podstaw, nie zdarzylismy ze wszystkim przed porodem. no ale ja w rezultacie rodzilam w miescie rodzinnym no i 2 tyg po porodzie bylam u rodzicow, z tym ze pierwszy tydzien tz z nami byl, pozniej musial wracac do pracy no i po pracy konczyl mieszkanie.
najsmieszniejsze jest to ze teraz mamy powtorke z rozrywki tyle ze tym razem rodze u siebie w miescie, ale jak nie skonczy, to napewno nie wroce do domu od razu. z tym ze licze na to ze sie ogarnie hehe.
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edi nie śpi to chociaż z tym nie będę mieć problemów
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Ladan-my tez troche na wariackich papierach z remontem...wyjdziemy na styk.
Nikt nie bedzie nam przy dziecku pomagal z wyjatkiem poloznej. Moi rodzice 70km stad i raczej nie bede tu mamy sciagala. Zwlaszcza, ze ona nie pamieta juz jak die takim maluchem zajmowac. Tesciowa zas zajmuje sie dziecmi siostry TZ. TZ bedzie miesiac w domu, a potem zostane sama. Ale jakos damy rade przeciez... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że zauważyli i będą obserwować, a w razie czego będą działać ! nie martw się , będzie dobrze ![]() ja też już wróciłam , trochę się zeszło , biedronkę mam ok 10 minut spacerkiem i się upociłam ![]() Cytat:
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Inwersja, dziękuję
Ale dla mnie to się po prostu stało czymś normalnym i oczywistym. Na początku sobie myślałam, że szkoda tego okresu ciąży, bo będę sama chodziła na badania, sama będę podziwiać zdjęcia z usg i w ogóle... ale moja Mama i najstarsza siostra tak się w temat wkręciły, że sama absolutnie nie jestem Chociaż oczywiście to nie to samo co facet .Cytat:
|
|
|
|
|
#4253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A polecane "devious meids" też już obejrzałam ![]() Cytat:
jutro w szpitalu przebadają Was jeszcze, tak jak dziewczyny piszą, może to być błąd pomiaru. trzymam mocne kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lola gratulacje za udaną wizytę ![]() obiad, napiszę nie skromnie, wyszedł pyszny
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobaja mi sie te lampy z ikei... u nas sa wszystkie dostepne, malemu chce slonce na suficie walnac :P ale to pozniej bo na razie i tak spi ze starymi... |
|
|
|
|
#4255 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żadnej poprawy nie było,także nic specjalnego...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() ![]() ladannie słuchaj żadnych rad! Wszystko Wam się poukłada i nie ma siły,żeby nie wyszło!
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej nie wiem,co z mieszkaniem... babka miała dać dziś znać,ale nie przyjechała do agencji i musmy czekac do jutra... jest jeszcze jedna rodzinka,która wpłaciła pieniądze,także będzie 'konkurs' :/
Wykituje do jutra
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Lekarz podejrzewał ostatnio hipotrofie u dziecka - mała ważyła 1400 g w 30/31 tc i miała mniejszy brzuszek.....mam nadzieję, że przypakowała przez miesiąc, jeśli nie to mam iść do szpitala, aby dostać te sterydy na rozwój płuc. Dzisiaj robiłam morfologie i wyniki się trochę poprawiły chociaż nadal poniżej normy, co ciekawe zrobiłam też poziom żelaza i wyszedł mi 196 gdzie norma jest od 37 - 145
No a anemia jest nadal 
nie wiem co Ci lekarze

Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g
popatrz na to z tej strony ze chyba ze wzgledu na zawod dosc szybko opuscilas dom rodzinny a jakos przez te wszystkie lata dawalas sobie swietnie rade...wiec czemu teraz mialoby byc inaczej??

? 

Żadnej poprawy nie było,także nic specjalnego...
)