|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Witajcie dziewczyny. Zamierzam przejsc na MM z mezem od poniedzialku.
Czy moge czasem zamienic miejscami kolacje z obiadem? Pozdrawiam
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie jednak chodzi o to, aby kolacja byla dosc lekka ![]() witajcie
|
|
|
#1293 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
czasami mam takie dni, ze kilogram pomidorów zjadam ot tak ![]() a menu ok ![]() dziękuję ![]() Tz jakieś mięcho wyjął i chce po chińsku, ale inspiruje się soczewicą czerwoną i taka będzie na kolację ![]() Cytat:
![]() sjeeny a propos części "rozrywkowej" ![]() niestety nie wierzę w jakiekolwiek rozliczanie z komuny, w niby wolnej Polsce nie rozliczono się porządnie, więc tym bardziej teraz a notowania dla jedynie słusznej partii utrzymują się jak tylko wytkniesz jakieś nieścisłości to zostajesz wyzwana od moherów i pisiorów ale to nic, jeszcze wygrają ze 2 razy ![]() jeszcze za mało osób z Polski wyjechało ![]() jest takie powiedzenie "mądry Polak po szkodzie" a jak się przyglądam, co dzieje się w kraju, to bardziej pasuje mi "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi" ![]() rano chwila o polityce i nie trzeba kawy pić pięknie ![]() co się oficjalnie nie chwalisz!? to trzymam za 8 z przodu, aby jak najszybciej się pojawiła! Cytat:
jeśli tak, to mało nie umarłam jak mi kiedyś 4 czyścili, truli i grzebali normalnie rwanie górnej ósemki w styczniu tego roku to pikuś przy tamtej czwórce ![]() mloda ![]() ![]() wiem, że to brzmi jak wyświechtana rada, ale skup się na sobie, na diecie, ogarnij się fizycznie, to i z psychiką pójdzie łatwiej! ![]() rozumiem, że Ty ciągle o jednym, i wszędzie tylko ciężarówki widzisz, i wszędzie info ze tamta ot tak zaszła, inna też niemal wiatropylna a tamci wpadli a nie chcieli... a to wszystko boli jak cho-le-ra i cały czas czarne myśli... ![]() Cytat:
dobra jesteś! )))))))))))))Cytat:
![]() a teraz muszę pomyśleć, gdzie jest ten zestaw ![]() Cytat:
![]() ![]() szukałam o co chodzi z tym piciem do 30 min przed/po i to chyba jakaś ogólna zasada dietetyczna, bo normalni ludzie, bez zaburzeń piją do posiłków i im niczego nie urywa ![]() Cytat:
(coś takiego kiedyś wyczytałam) więc z ilością nie należy przesadzać, a syrop z agawy to w smaku coś pomiędzy miodem a syropem klonowymCytat:
jak Ci smakuje to pewnie! ![]() czasami jak się przyczepie do jakiegoś jedzenia to jem monotonnie, bo mi smakuje, więc nie zmieniam, tak jak ostatnio z ciecierzyca miałam
|
||||||||
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
O to dobrze
Mam nadzieje ze jakos nam to pojdzie.Ze mna nie bedzie problemow, ale o meza obawiam sie bardziej. Ma bardzo zle nawyki zywieniowe ale zaparl sie w sobie i chce zrzucic to i owo Narazie zaczal od przestawienia sie z Coca Coli na wode mineralna Co uwazam za duzy sukces!PS. Czy mozna jesc owoce kolcowoju (jagody goji). Dostalam cala paczke od szwagra i kurde nie wiem czy moge Sprawdzalam i ma niskie IG (29) ale wole was zapytac.
Chciałby nad poziomy człek, a tu ciągle niż nie pociągnie pusty łeb ciężkiej dupy wzwyż Edytowane przez lucaa_rules Czas edycji: 2013-08-08 o 09:54 |
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
czesc,
Moje dzisiejsze menu: s - owsianka z kefirem - duza micha o - smazone warzywa, indyk p - warzywa k - biały ser chudy z kakao, kefir, jakies warzywa, pewnie ogórki i pomidory W weekend planuje cos upiec, moze jakies placki lub nalesniki ( z białym serem i agawa), mam pytanie, jak to jest z orzechami, czy na I fazie można je łączyć z węglami, czy lepiej nie? |
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Raczkowanie
|
lucaa_rules mężczyźni mają łatwiej, bo na MM waga leci im ekspresowo
wystarczy tylko wykluczyć potrawy z wysokim indeksem, więc może jak mąż zobaczy zmiany na wadze to się bardziej przekona do MM ![]() a jagody goji są jak najbardziej MM tylko trzeba jak zawsze sprawdzać, czy nie dodają do nich cukru (jak do żurawiny) i oleju (jak do śliwek) Cytat:
p - do warzyw brak białka i albo W albo T k - do sera chudego brak węglowodanów, oraz obserwuj, czy taka kolacja nie hamuje Ci spadku wagi Cytat:
![]() w pierwszych wersjach MM były wręcz zakazane na I fazie, później poluzowano i można było jeść do tłuszczowych, a teraz można jeść do wszystkiego ![]() ale, jak zawsze to kwestia indywidualna jak zareaguje organizm znam takie osoby, które codziennie jadły garść orzechów i chudły bardzo ładnie, a znam takie, którym orzechy wstrzymują spadek wagi... |
||
|
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
od prawie miesiąca stosuję dietę o niskim indeksie glikemicznym - wydaje mi się, ze to to samo, albo prawie to samo co MM. Coś robię źle, bo spadły mi 2kg po tygodniu i stop! :-( Błłłłagam, poratujcie wiedzą i doswiadczeniem! Jem co ok 3 godz. 8 - błonnik z mlekiem (http://www.ceneo.pl/15685614#tab=spec) 11 - jogurt light owocowy (http://www.foodexpert.pl/produkt/493...uskawkowa-kiwi) 13-14 - mięso + warzywa, najczęściej mielone z indyka i brokuły/ fasolka szparagowa/ szpinak 16-17 - serek wiejski 19 - sałata z rożnymi dodatkami, np.:ser żółty, polędwica z indyka, oliwki, feta, ogórek, papryka, itp. Oprócz tego rano i wieczorem "ładuję" białko - http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Wpc_...-opis3653.html I biorę 2 x dziennie tabletki na odchudzanie: http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_THERMO_STIM-opis1209.html I codziennie jeżdżę do pracy rowerem, tak ok 16km łacznie, co przy moim tempie to jest 35-45 min pocenia w 1 stronę ![]() Będę przeogromnie wdzieczna za rady! Potrzebuję zrzucić 3-5kg a po wszystkich dietach w moim życiu mam traumę.. |
|
|
|
|
#1299 | |||||
|
Raczkowanie
|
więc po kolei
witam niepowitanych menu 5,15 górskie, mleko 0%, cztery morele, łyzeczeka dzemu 9,00 wypas - łosos wędzony, lodowa, pomiodorki koktajlowe, trochę camemberta 14,30 leczo z cukinii, pamidorow, pieczarek ze sporą dawką ciecierzycy plus z sześć makaronowych rurek 18,45 mix :P uśmiejecie się, 20 dag pstrąga wędzonego, kapusta kwaszona, pomidorki koktajlowe ( z własnego ogródka ), mały kawałek w sosie własnym ( opieczona na patelni grilowej, wrzucona do gara, zalana wodą, pyrpocąca sie ) bez mąki, trochę ciecierzycyCytat:
to menu nie jest tożsame z MM, MM to nie tylko niski IG a również sztuka łączenia i niełączenia, czytania składów... sama się uczę dopiero. Może przeczytałabyś książki, dużo rozjaśniają zwłaszcza w kwestii procesów jakie zachodzą. Mam jedną w pdf jak coś ![]() Menu nie ocenię, bo nie czuję się dość kompetentna. MM to nie dieta, to sposób życia. Piszesz Cytat:
lucaa_rules witaj fajnie masz, że nie musisz gotować kilku obiadów, myślę, że komfort jaki daje ten sposób odżywiania rekompensuje ograniczenia. Dacie radę. Cytat:
Pierwsze 3 kg to przed MM, dobre 1,5 rzuciłam słodycze i kilka innych brzydali i zaczęłam szukać jakiego sposobu na dalsze trwanie. Padło na MM. I poza chwilowymi zjazdami nadal jestem szczęśliwa. Więc te 3 kg są wodą i chyba oczyszczeniem się organizmu, niczym trwałym. Ale podaję je, a co ![]() Cytat:
Na dodatek kiepsko z rotacją w obrębie kręgosłupa szyjnego zwłaszcza z odchyłem do tyłu więc jeszcze to - pomimo najlepszych chęci i ustawiania fotela - dobijało Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|||||
|
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tą ksiażkę to ja bym poprosiła jeśli można
|
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tez poprosze, bo nie do konca wiem czego z czym nie laczyc
![]() a ja mojego T po cichu tez odchudzam ![]() je ciemny makaron do rosolu - nawet nie zauwazyl, miesko zrobione z dozwolonych produktow - tylko on czasem dodaje ziemniaki, no i nalesniki jutro bede robic na sniadanie iii poprosil zebym mu troche zostawila ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- a ja mam za swoje - podjadlam troche chipsow (cheetosow) i mnie czysci wiec chipsow juz nie ma w brzuchu, jest tylko jego bol i pocenie sie
|
|
|
#1302 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
sophie87 witaj!
sposób w jaki jesz niestety nie pokrywa się z MM jeśli pozwolisz to napisze co moim zdaniem jest źle, a będę się opierać o reguły MM ![]() będzie ostro ![]() ![]() ale błagam nie bierz tego do siebie, bo nie oceniam Ciebie tylko to co jesz! Cytat:
otręby pszenne, pszenica, cukier, błonnik jabłkowy, susz jabłkowy, aromat, słód pszenny, fruktoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy cukier, fruktoza (pewnie ta najtańsza z kukurydzy GMO), błonnik jabłkowy (co za czort? z pestek go brali? ze skórki byłaby pektyna?), susz jabłkowy - jak suszony? maczany w cukrze? pewnie z najpodlejszych jabłek, bo tanie ma być, nie? co to jest aromat? kolejna cudna nazwa, pod która kryje się wszystko, co zapewne nie jest zdrowe ![]() o otrębach dałam art tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1208 Cytat:
mleko, woda owoce (6,5% mus i sok truskawkowy, 1,5% sok z kiwi), fruktoza, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyna, barwnik: karminy, substancje słodzące: aspartam, acesulfam, aromat, żywe kultury bakterii kolejny napakowany świństwem produkt, już sam producent zaznaczył, że skrobia jest modyfikowana (czyli zapewne soja, bo ma być najtańsze), soja nie jest dobra dla nikogo, ewentualnie jak przejdziesz menopauzę to możesz co 3 dni jeść czysty jogurt sojowy, ale nie GMO, myślę, że do menopauzy masz jeszcze parę dekad zobacz ile tam jest słodkiego - mus i sok, z pewnie podłych jakosciowo pulp owocowych, bo przecież nikt nie bedzie jechał na bazar po eko kiwi i truskawki, nie czarujmy się, że to najtańsze co sie da ![]() jedyne co dobre w tym jogurcie to żywe kultury bakterii, ale znajdziesz to w każdej maślance, zmiksuj sobie naturalną maślankę ze świeżymi truskawkami i będzie to zdrowsze dla organizmu Cytat:
![]() serek wiejski to laktoza, laktoza to cukier mleczny, cukier mleczny to hamowanie wagi na kolacje znowu masz indyka (pewnie kupny, odtłuszczony "cud") i fetę (laktoza) generalnie brak Ci wartościowego jedzenia, nie masz węglowodanów, czyli paliwa dla mózgu, mięśni, nie masz dobrych tłuszczów - ryb tłustych, orzechów, oliwy, nie masz wartościowego białka - np. strączków witaminy rozpuszczają się w tłuszczach, musisz jeść tłuszcze jeśli chcesz mieć zdrową cerę, paznokcie, skórę, jeśli nie chcesz mieć problemów z hormonami, nie chcesz się starzec etc... odrzuć te gotowe produkty, bo ani one zdrowe, ani one odżywcze, ani smaczne, bo przesłodzone na maxa Cytat:
robiła martwy ciąg o masie własnego ciała plus jakiś cross fit 1-2x w tyg. biegała co 3 dzień po 10-15 km i przy stosowaniu wartosciowej diety sportowca 1600 kcal (nie licząc warzyw) i rozkładem BTW 30/30/40 % i brakowałoby Ci białka to owszem ładuj dodatkowym prochem, ale w innym wypadku daruj sobie to ładowanie, bo obciążysz nerki i skończysz na dializach Cytat:
chcesz zrzucić 3-5 kg!! zacznij jeść jak człowiek, jeśli nie chcesz np. MM to zerknij na sfd, włącz sobie ludzki trening, z lekkim obciążeniem i wysmuklisz ciało a jeśli chcesz MM to poczytaj watek od 30-33 strony, tam najwięcej chyba było zasad podawanych i dołączaj do nas! będziesz jeść zdrowo, smacznie a i wagę zgubisz ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- sjeeny menu ładne, chociaz dziwne ![]() ale jak Ci smakowało to git i dobre tłuszcze dziś miałaś 2x ryba, no no, ja dziś słabo, tylko oliwę miałam, powinnam jutro rybę zjeść ![]() dzięki za przypomnienie! ![]() Cytat:
obiecuję, że nie będę się szlajać ![]() Cytat:
![]() nie lubię odkamieniania jeszcze takim płynem o smaku wapna rozpuszczalnego/redbula polewają (przy piaskowaniu) od razu mam odruch :błe: i mnie mdli ![]() nienawidzę smaku redbula a wapnom rozpuszczalne to dla mnie straszna kara, blech Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- sophie puknij się w czoło ![]() Ty też z frakcji ed? ![]() mloda gratuluje przestawiania męża na właściwą drogę ![]() ale za to: Cytat:
![]() każdy wyskok/grzeszek to cios dla trzustki! i trzeba zaczynać od nowa uspokajanie jej! musisz pamiętać, że masz wyższy cel niż dieta! nie będzie cheetos pluł Ci w twarz i kusił wątpliwym smakiem
|
|||||||||
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe az mi glupio bylo :P
ale nie dalam rady! a sluchajcie co myslicie o mace pelne ziarno lubelli? nie ma napisane jaki to typ, ale wyczytalam na internecie ze 1800-2000
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka dzieki Ci o dobra kobieto!
ani śmiem się obrażać, wręcz przeciwnie jestem bardzo wdzięczna za dobre rady nawet pojęcia nie miałam! U mnie jest o tyle ciekawiej, że dochodzi mnóstwo alergii pokarmowych, mocniejszych lub słabszych, na ryby, orzechy, soję, wieprzowinę, wołowinę, jaja, pomidor, seler i coś tam jeszcze. Ogólnie to chyba nic nie powinnam jeść, ehhh :-/
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka
szacun za cierpliwość a swoją drogą to pierwsza strona tego topiku też jest do remontu bo tam nie wszystko się zgadza, prawda? Z literatury mam w pdf "jeść żeby schudnąć i trochę art. "Szczupłą bez wyrzeczeń" mam niestety papierową bo żaden skan czy pdf całości nie jest dostępny. Może to i dobrze, bo tantiemy spłyną ![]() jak ktoś chętny proszę o emaile. Palomeetka to dobry duch tego wątku, na anielską cierpliwość do odpowiadania, radzenia, tłumaczenia - dla mnie to ważne - bo nie znoszę odpowiedzi pt - nie bo nie - analityk, muszę rozumieć dlaczego. Tylko mając pojęcie o procesie jako całokształcie zależności możemy odnaleźć sens. Wraz z odnalezieniem sensu idzie zgoda i spokój. Nie chodzi to o jakieś ekotrendy - sensem jest powrót do korzeni. Wraz z tym wzrasta szacunek do własnego ciała. To dla mnie znaczy filozofia MM. A o wszelakich metodach autodestrukcji mogłabym długo, tylko po co. Młoda.... wyręczę Palomeetke Lubella to zuo cytuję Mąka Lubella Pełne Ziarno - odpoweidź producenta na zpytanie o typ mąki: "Dzień dobry, Z definicji typ mąki określany jest poprzez pomiar masy składników mineralnych (popiołu), pozostałych po spaleniu próbki mąki. Praktycznie popiół odzwierciedla zawartość w mące otrąb i innych części nie będących bielmem ziarna, z którego powstaje mąka biała T 450, T 500. Zgodnie z nazwą Mąka Pełne Ziarno i Makaron Pełne Ziarno od Lubelli zawierają wszystkie składniki ziarna, czyli odzwierciedlają jego naturalny skład, zatem popiół jest zbliżony do tej wartości w ziarnie pszenicy (tj. 1,6-1,9%). Znaczy to, że w przypadku tych produktów można by mówić o typie pomiędzy 1600 a 1900. Jak widać popiół, a więc i typ mąki może się nieznacznie zmieniać i zależy to w dużej mierze od warunków klimatycznych (zwłaszcza rozkładu opadów) na terenie uprawy zboża w danym roku, dlatego właśnie Lubella nie podaje jednej, stałej whttp://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=32artości ." Przeczytajcie wątek, własnie od ok 30 strony, jest kopalnią wiedzy Pamiętajcie, że waga w kg nie zawsze jest odzwierciedleniem. Każdy ma specyficzną budowę, masę kostną ... nie dajmy się zwariować niedościgłym mirażom. Czasem nam ciało samo mówi dość. Ale to trzeba indywidualnie ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Anusia żyjesz?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-08 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za powitanie.
Ja wiem ze masz poczatek nie bedzie idealny bo nie wszystkie produkty mam pod reka Wiec wybaczcie jesli menu nie bedzie idealne.Dla mnie najwazniejsze zeby sobie te zasady wpoic i zdrowo jesc Slyszalam ze trzeba byc bardzo rygorystycznym bo wszystko pojdzie w leb. Boje sie ze wszystko zle pokomponuje i pojdzie plan w leb. Ale z drugiej strony to bedzie drastyczna zmiana dla mnie i meza wiec mysle ze mimo malych grzechow pojdzie nam dobrze ![]() Robie zakupy online i w zyciu tyle kurzych cyckow nie kupilam hehe.
|
|
#1307 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Witam nowych na forum. Sjeeny czy mogłabym prosić tą książkę? Może bym przeczytała... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Jestem Sjeeny, jestem. Ruch się zrobił i miałam troszkę czytania. Moje dzisiejsze menu Ś - płatki z mlekiem, twaróg z dżemem, chyba ogórek ( już nie pamiętam..., albo pomidor) O - kawałek schaby duszonego w wodzie, reszta przedwczorajszego sosu cukiniowo- pomidorowego, pomidorki koktajlowe ( też mam własne) K - Ciecierzyca, czerwona papryka, kiszony ogórek, łyżka majonezu Nie wiem co zrobić jutro na obiad. Chce mi się jajka, ale nie wiem pod jaką postacią. Idę spać. Wypiłam troszkę wina i sen mnie morzy... Dobranoc wszystkim. Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-08-08 o 22:41 |
|||
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka, a czy biały ser to nie węgle, myslałam,że jak polącze z kefirem, to będzie OK???
![]() ![]() Mam też pytanie odnośnie tahini, jak to przyrządzacie, z czym to jeść, z węglami, czy z tłuszczami? |
|
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej to ladny klops z ta maka:/
to jaka mam kupic? nigdzie nie znalazlam tej 1850 ani 2000 :/ chyba sie wybiore do jakiejs zdrowej zywnosci, a co z makaronami ciemnymi? tez nie mozna?
|
|
|
#1310 | ||
|
Raczkowanie
|
Młoda..... proponuję ekspozytory Pronatury w PoloMarkecie ta sieć jest nawet w małych miejscowościach
Cytat:
Jednostka chorobowa charakteryzująca się zaburzeniem łaknienia na podłożu psychicznym. Można je podzielić na dwie ogólne grupu: zaburzenia specyficzne (Anorexia nervosa, bulimoreksja, bulimia nervosa) zaburzenia niespecyficzne (zespół jedzenia nocnego, zespół objadania się, otyłość) nota bene już za momencik się stanie chorobą cywilizacyjną :P mówiąc kolokwialnie syf ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Anusia no to maila poproszę, wizaż nie ma opcji przesyłania plików. Pobierzesz sobie przez google dysk ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Na MM dozwolone są makarony: 1. Makaron spaghetti Montignac o IG=10 - nadaje się do każdego rodzaju posiłku i na każdej fazie MM. Jest to ten makaron: http://www.naturalia.pl/m...sz&kat=9&id=217 2. Makaron chiński (często nazywany sojowym) - produkowany z fasoli mung i czasem grochu. Ma niskie IG więc nadaje się do każdego rodzaju posiłku i na każdej fazie MM. Ostatnio pojawiły się różne rodzaje tego makaronu - należy sprawdzać na opakowaniu, czy nie ma czegoś niedozwolonego w składzie, jak np. mączka kukurydziana. 3. Makaron z maki durum (czyli innymi słowy z pszenicy twardej lub semoliny) bez dodatku jajek. Dodatkowo jeszcze lepiej gdy jest on pastyfikowany bo to obniża jego IG. Wiemy na pewno, ze pastyfikowane są: - wszystkie makarony spaghetti, - często makarony tagliatelle, - makarony produkcji Primo Gusto (...) i Malma (te informacje uzyskane zostały od producentów). (...) Te makarony maja IG=40-50, więc są dozwolone na I II fazie do posiłków węglowych. 4. Wszelkie makarony razowe, orkiszowe z mąki typu 1850 i 2000. IG tych makaronów jest takie jak z pszenicy durum, więc panują te same zasady co do spożywania. http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=32 Palomeetka sprawdź mnie czy głupot nie powtarzam ![]() Mnie też wino rozkłada ... i upał
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-08 o 22:54 |
||
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
jej jaka ja glupia jestem :/
nick jednak sie nie myli
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
gotując makaron do wrzącej wody wlewam trochę oliwy, wrzucam makron i zamykam gaz. Dochodzi sam pod przykryciem.
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
ależ miałam koszmarna noc, spać mi się chce i ziewam jak smok ![]() mloda o mące sjeeny dobrze napisała sjeeny - dziękuję! sophie87 - alergie które masz to stwierdzone przez lekarza, czy sama po reakcji organizmu sprawdzasz? troszkę utrudnień masz, ale możesz gluten, więc jak możesz gluten to makaron, ryz, płatki, chleb ze strączkowych odpada Ci soja, ale możesz fasole - białą, czerwona, adzuki, mung, ciecierzycę, soczewice czerwoną i zieloną a ryby to wszystkie? czy np. tylko tuńczyk (bo metale ciężkie) czy tez makrela? łosoś? pstrąg? szprotki? a owoce morza - krewetki, kalmary? mięso powinnaś zmienić na inne niż tylko indyk czy kura, może sprawdź kaczkę, królika, dziczyznę sjeeny -pierwsza strona wątku jest z 2005 i chyba tylko założycielka może zmieniać pierwszy post? (nawet nie wiem, bo na Wizażu istnieje tak naprawdę dopiero 4 miesiące )lucaa_rules kazdy na początku popełniał błędy, bo najlepsza droga zrozumienia MM jest praktyka ![]() a rygor MM - chodzi o ustabilizowanie pracy trzustki i jak jesz niskoindeksowo to ona się reguluje ![]() a jak dowali człowiek jakimś grzeszkiem - cola, chipsy, frytki, biała buła, cukierek to trzustka dostaje kopa i znowu zalewa się insuliną i trzeba proces uspokajania zaczynac niemal od poczatku, chyba że przez ~3 miesiące jesz niskoindeksowo to takie wyskoki czasami uchodza na sucho, ale przeważnie my kobiety mamy bardzo wrażliwa trzustkę i byle co zakłóca jej pracę ![]() więc lepiej wytrzymać te 3 miesiące i naprawdę uspokoić trzustkę, skutkiem ubocznym będzie spadek kg ![]() i nie tylko cyc kurzy jest polecany (jego w sumie nie powinno się za często jadać bo kury pędzą teraz hormonami i antybiotykami), ale wieprzowina, wołowina, dziczyzna no i ryby! Cytat:
![]() a tu niespodzianka ![]() więc jeśli Ci smakuje to jedz! soczewica w pierwszych wersjach MM polecana była przez Montignaca nawet codziennie na kolację, bo ma pełnowartościowe białko i niski IG mi na soczewie bardzo ładnie waga spada i na cieciorce Anusia1584 menu ładne a jaja to możesz - sadzone, na twardo z majo, omlet, jajecznicę, jajecznice z warzywami, na boczku, jako kotlety warzywno-jajeczne, faszerowane, w sałatce - jak sobie wybierzesz ![]() Cytat:
bez węglowodanów złożonych będziesz miała jojo jak kosmos, bo organizm przyzwyczai się, że ich nie jesz, więc jeśli później zjesz większą ilość to po pierwsze organizm zatrzyma Ci wodę (czyli wzrost wagi i rozpacz), po drugie ograniczanie węgli to najłatwiejsza okazja do kompulsów (jeszcze gorzej niż wzrost wagi) ![]() tahini ma IG 40 - trzeba sprawdzić jak działa na organizm ja dodaję do hummusu (jak jem z chlebem), a tahini najbardziej uwielbiam łyżką jeść ![]() och rozmarzyłam się ![]() ale nie każdemu smakuje, bo ono nie jest słodkie dla mnie mniam ![]() sjeeny - dobrze piszesz ![]() a forum, które cytujesz przeszło różne fazy, tam była jedna osoba, która stosowała MM pod okiem córki Montignaca i bardzo ładnie schudła, ale została trochę zaszczuta i niestety się już chyba nie pojawia generalnie ok, ale na forum IMHO panuje psychoza lekka i przeginanie, a ja tego nie lubię ponadto jak doczytałam, że guru forum odrzuciło MM i odchudza się na Dukanie , a poucza o MM to mi witki opadły więc merytorycznie tak, a co do reszty - władza ludziom bije na mózg i to widać a i to jest tylko moje zdanie
|
||
|
|
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
na sniadanie chleb pelnoziarnisty i serek bialy 0% plus papryka moze byc?
![]() jak sie ta soczewice przygotowuje? i jeszcze o jajecznice chcialam zapytac - bo moja mama jak zobaczyla moj ubytek to tez sie odchudza i o ta jejecznice z pomidorami pyta, czy mozna i kiedy ![]() dziewczyny jak czytam te wasze posty to naprawde glupieje myslalam ze po przeczytaniu ksiazki (montignac dla kobiet) mam jakies pojecie, ale jednak nie mam ![]() i jeszcze jedna wazna kwestia - ide jutro do pracy na wesele - jak jesc zeby tak nie umrzec? :/ tam bedzie tylko smazone pewnie (tydzien temu zjadlam szaszłyka z papryka i salatka, ale nie wiem czy tym razem tez cos normalnego bedzie :/ )
|
|
|
#1315 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czerwona gotuje się około 5 minut zielona trochę dłużej, a jak namoczysz wcześniej, to tez 5 minut w rosole, z warzywami, z ziołami, przyprawami jak wolisz i do czego uzyjesz ![]() Cytat:
po posiłku T (tłuszczowym) 4 h odstępu do next pomiędzy posiłkami nie może być więcej niż 6h wiec jeśli zjadłaś np. o 9 chleb z serem i papryka to najwcześniej o 12 możesz zjeść następny posiłek a jajecznice z pomidorami możesz zjeść na obiad, na kolacje - jak wolisz ![]() po niej 4 h odstępu (bo to tłuszcz ![]() Cytat:
Cytat:
ewentualnie jak będzie hmm jajko w majonezie, galareta, może coś z grilla, śledzie? deska serów? wędlin? nie bierz wypełniaczy typu ziemniaki, frytki, makaron, puree, ryż jak dadzą schabowego to jak się uda zdjąć panierkę to zdejmuj, jak nie uda to więcej warzy dodaj, ogórki kiszone chyba zawsze są na weselach nie zapychaj się ciastem i deserami, daruj zawiesiste sosy na mące sącz wino i dużo wody
|
||||
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz!
co do wina - nie pije bo w pracy jestem i autem wracam, ale wode bede pic hektolitrami ![]() a ta soczewicas moze byc na obiad? np z miesem? czy lepiej z warzywami?
|
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
mloda zaproponowałam wino, bo wódka, piwo, likiery czy drinki nie są MM, więc jeśli już wciskaliby Ci jakiś alkohol to bierz wino wytrawne
![]() ale jesteś kierowcą, to nie ma problemu ![]() soczewica ma niski IG (25-30) więc możesz jeść jako dodatek do mięsa, możesz tez jeść samą (z warzywami) mi bardziej smakuje sama, bo często mi się włącza tryb wege i mnie odrzuca od mięsa ![]() ale to już indywidualne preferencje |
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
AHA, to ja jestem miesozerna
![]() codziennie bym jadla... ale obiad robie taki: cukinia, biala papryka, pomidorki i soczewica (chyba) zielona ![]() moze byc? takie leczo? ![]() kurcze jak dobrze ze was mam :P a do tej jajecznicy mozna chleb na siadanie? czy jajka+chleb=zło?
|
|
|
#1319 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chleb + jajecznica to zuuooo
|
||
|
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, ja czytalam "mottignac dla kobiet:"
i szczerze mowiac mam slaba pamiec bo za duzo mysli w glowie teraz, nic mi do glowy nie wchodzi :d a jak mialam sniadanie chleb z serkiem bialym i papryka, obiad to leczo to co na kolacje mogloby byc?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

za 8 z przodu, aby jak najszybciej się pojawiła! 

(coś takiego kiedyś wyczytałam) więc z ilością nie należy przesadzać, a syrop z agawy to w smaku coś pomiędzy miodem a syropem klonowym

trochę ciecierzycy