Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 17:56   #901
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

mnie do ćwiczeń cięzko przekonać... i wcale nie ejst tak, że po jakims czasie wdrażam się w nie, wcale się nie wdrażam.... kiedyś dużo cwiczylam i po każdym treningu dziekowała Bogu że już koniec. Wcale nie czułam się lepiej.... po prostu ćwiczenia nie są dla mnie....

dziewczyny kupiłam szpilki - własnie przyszły ale okazaly sie za małe - może któraś z was by chciała? typowa 39
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8483dc4c62a5ad928f938e1d9ccd22d7.jpg (38,6 KB, 14 załadowań)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 17:58   #902
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupuję suknię tę, którą mierzyłam w Gorzowie jako 1, tę hiszpankę!
Po przymiarkach w 7 salonach, gdzie zmierzyłam niezliczoną ilość sukien ZAPADŁA DECYZJA!!!

Jestem umówiona na środę w salonie Będę mierzyć jeszcze raz i podpiszę już umowę
woow gratuluje superancko!! Dodawaj kiecke do pierwszego posta jak tylko zapłacisz

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Zna ktoś jakies fajne horrory ? bo juz tyle tych horrorów oglądałam, a tylko 2 mnie przestraszyły
Lśnienie widzialaś? Mgłę? Zejście?
jeszcze cos mi chodzi po głowie ale zapomniałam tytułu, poszperam i dam znac

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
hej!
można do Was dołączyć? jestem świeżo upieczona narzeczona
mamy zamiar się pobrać w czerwcu przyszłego roku co prawda nie byliśmy jeszcze u księdza bo ja chce brać ślub w parafii mojego D. a on w mojej czy dużo jest formalności ze ślubem u Pana Młodego?
hej witaj

Robie nugetsy na obiad i lecimy po zimne pifffkoo bo nie idzie wytrzymac

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:09   #903
moniczka_90
Zakorzenienie

muszę was prosić o radę/pomoc, mianowicie dokonałam dzisiaj przemyśleń a propos mojego wyglądu w dniu ślubu i stwierdziłam, że niebieskie buty + niebieski bukiet + niebieski steterek to by jednak było za duzo niebieskiego chyba. Wiec myslicie, ze taki sweterek (kremowy) bedzie odpowiedni do sukni w kolorze śmietankowym ? http://www.bonprix.pl/produkt/sweter...age&return=ref
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:09   #904
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja wróciłam i nie mogę się ogarnąć. Masa prania, wypakowywania. Oczywiście nawet połowy butów i ubrań "nie użyłam". W dodatku dostałam przed chwilą @ i nie mam siły na nic.

Dokąd na wakacje?
łączę się w bólu ja też od dzisiaj cierpię 39 stopni w Warszawie a tu @ i bolący brzuch, w mieszkaniu na 10 piętrze, salon i sypialnia od strony zachodniej sajgon

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:12   #905
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja dzisiaj siedzę w pracy, klima chodzi, aż się nie chce do domu wracać
Mam nadzieję,że jutro będzie chłodniej parę stopni
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:18   #906
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
muszę was prosić o radę/pomoc, mianowicie dokonałam dzisiaj przemyśleń a propos mojego wyglądu w dniu ślubu i stwierdziłam, że niebieskie buty + niebieski bukiet + niebieski steterek to by jednak było za duzo niebieskiego chyba. Wiec myslicie, ze taki sweterek (kremowy) bedzie odpowiedni do sukni w kolorze śmietankowym ? http://www.bonprix.pl/produkt/sweter...age&return=ref
uwazam, że zmiana koloru swtera jest dobrym pomysłem, co za duzo to niezdrowo :P ale ten zupelnie mi nie pasuje. Jest bardziej miejsci niz elegancki. Pasuje do dzinsów i kozaków w kowbojskim stylu a nie do sukni ślubnej... nie wiem co lubisz, ale ja na twoim miejscu poszukałabym czegoś bardziej eleganckiego, moze jakieś zdobienia na ramionach z perełek?
http://img.szafa.pl/ubrania/1/005547...elkami-him.jpg może coż takiego ale w kremowym kolorze?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:27   #907
flosssy
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

A ja mam do was pytanie. Czy organizowałyście już spotkanie by poznać waszych rodziców z rodzicami TŻ? Ja właśnie mam takie w planach i chciałabym żeby odbyło się ono u mnie. Jak to u was wyglądało bądź jeżeli jesteście jeszcze przed tym - jak macie w planach to zorganizować? My bierzemy ślub w październiku 2014, ale nasi rodzice chcieliby już siebie poznać dlatego muszę się za to wziąć i jak najlepiej zorganizować. Myślałam o przygotowaniu deseru i kolacji, albo wyjściu gdzie na kolację a potem przyjściu do mnie na kawę i ciasto. A jak wy sobie poradziłyście?

Należysz pan do tych, co to niby spadają z drzewa, ale jakoś nigdy nie spadają na ziemię.

C.R Zafon "Cień wiatru"

04.10.2014 !

flosssy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:27   #908
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

tinyheart

Biedna dziewczynka

Isusia91
Kazimierz - całe moje dzieciństwo udanego wypoczynku

moooniaaaa
u mnie będzie wodzirej, Dj, akordeonista czyli pogodziłam Dja i zespół. Oni także śpiewają na żywo więc dwa w jednym.

mysza93
Witaj

swiat_katarzyny

Czytając Twój wpis o ćwiczeniach czułam, że czytam o sobie... mam tak samo!

moniczka_90

Kasia dobrze Ci radzi, coś bardziej eleganckiego się przyda

flosssy

Jestem przed takim spotkaniem. Wedle zwyczaju to TŻ z rodzicami powinien przyjść prosić o rękę , ale dziś każdy jest nowoczesny i robi jak chce.
Rozmawiałam z jedną i drugą stroną. Spotkanie odbędzie się w tym miesiącu przy ciastku i kawie/herbacie u mnie w domu (nadmienię, że zaręczeni jesteśmy od 2010 roku, ale coś nie po drodze było ich wspólnie umówić, mój tata jedynie się z nimi zapoznał wcześniej)

Zdycham jest tak gorąco, że mam ochotę siedzieć w wannie i z niej nie wychodzić...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-08 o 18:31
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:42   #909
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

Śmieszna jesteś, wybacz, ale Ty uważasz, ze slub cywilny ludzie biorą, bo co? Dla jaj? Co znaczy, że jak koszty to lepiej wziac kościelny? A jak jestem niewierząca, to co? Mam księdza oszukać, zrobić pokazówę, tylko dlatego, żeby sobie 'zasłużyc' na zrobienie wesela? Slub, to ślub, cywilny jest o tyle ważniejszy, ze to on stanowi formalnie męża i żonę, a to czy ktoś sobie dodatkowo weźmie ślub w kościele, cerkwi, czy meczecie, to jego sprawa. I czy zrobi wesele, i czy założy worek pokutny, bezę, czy czarną minówę. I tak biorę ślub cywilny i robię duuuże wesele.

Ja z kolei mysle, ze jesli kiedys zdecyduje sie wziac slub religijny (mysle, ze moze kiedys prawosławny) to nie bede juz robic z tego wielkiego HALO. Zrobimy małą uroczystosc w górach, tylko z kapłanem i ze świadkami, załoze zwykłą, letnią sukienkę z sieciówki, pewnie kolorową jakaś, Tżtowi kupimy lepszą koszulę i już. W tej chwili najwazniejszy slub dla mnie odbedzie sie w USC i nie pomyslałabym o tym, ze mi nie wypada isc w takiej kiecy jaka mi sie podoba, bo ktos nosem bedzie kręcił, bez jaj.
O co tyle krzyku i emocji? Jeśli jesteś niewierząca, to oczywiste jest, że dla Ciebie ślub cywilny jest ważniejszy niż kościelny - normalna sprawa. Dla osób wierzących jest natomiast odwrotnie, zwłaszcza, że zazwyczaj bierze się wtedy konkordatowy, dla osób wierzących ślub cywilny to tylko papier. Prawnie jest ważny, ale dla Boga już nie ja tak na to patrzę. Nie ma co się oburzać, i kłócić o to jaki ważniejszy - wiara jest przecież kwestią indywidualną, wybór ślubu i jego ranga też. Nie ma co się denerwować. I - moim skromnym zdaniem - każdy się ubiera, jak chce. Tak jak na kościelnym się różnie PMki ubierają (przecież nie wszystkie z nas będą w klasycznej bieli i w długich sukniach), tak i na cywilnym mają prawo.

Tak jest, moim skromnym zdaniem oczywiście

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:45   #910
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Wróciłam z warsztatów z godzinę temu, ledwo żyję

Wklejam zdjęcie Tercji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0050.jpg (149,8 KB, 26 załadowań)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:59   #911
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
woow gratuluje superancko!! Dodawaj kiecke do pierwszego posta jak tylko zapłacisz
Tak też uczynię, mam nadzieję już w środę!
Stary 2013-08-08, 18:59   #912
Panna Izabela
Zakorzenienie

poznanianko, moim skromnym zdaniem najlepiej Ci na zdj nr 3 Ta, którą wybrałaś, wg mnie zmniejsza Ci biust, ma jakiś dziwny dekolt

Dziewczęta, a powiecie mi, w jakich salonach w Warszawie można przymierzać suknie bez umawiania się? Moja mama jutro przyjeżdża i chciałabym z nią chociaż do dwóch salonów pójść w sobotę... Chociaż to będzie katorga- mama mi świetnie doradza (jest krytyczna bardzo), ale nie chce, żebym miała swój typ-czyli bez pleców. Będzie ciężko..

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-08-08, 19:02   #913
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
poznanianko, moim skromnym zdaniem najlepiej Ci na zdj nr 3 Ta, którą wybrałaś, wg mnie zmniejsza Ci biust, ma jakiś dziwny dekolt

Dziewczęta, a powiecie mi, w jakich salonach w Warszawie można przymierzać suknie bez umawiania się? Moja mama jutro przyjeżdża i chciałabym z nią chociaż do dwóch salonów pójść w sobotę... Chociaż to będzie katorga- mama mi świetnie doradza (jest krytyczna bardzo), ale nie chce, żebym miała swój typ-czyli bez pleców. Będzie ciężko..
Wydaje mi sie, ze trudno powiedziec, ze gdzies napewno sie uda wejsc bez umawiania.. teraz nadal jest sezon na odbiory. W Madonnie umawialam sie z dnia na dzien w innych wiekszych salonach nie bylam ale w tych malych nie przyjeli mnie bez umowienia bo wlasnie termin odbiorow

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:05   #914
monikkad
Wtajemniczenie

Ja co prawda nie z Warszawy, ale powiem jak było u mnie. Byłam ostatecznie w 7 salonach, z czego w jednym poprzymierzałam bez umawiania się, a w jeszcze innym mi to proponowali, ale ostatecznie weszłam tam tylko po to, żeby się umówić, akurat byłam sama wtedy, a chciałam jakieś towarzyszki mieć
Lepiej się umówić, zawsze większy komfort psychiczny. Ale jak się pochodzi to może się uda znaleźć salon, gdzie nie trzeba, tak jak mnie się raz udało. Bo też tak o sobie poszłyśmy ze szwagierką i się okazało, że akurat można.
Stary 2013-08-08, 19:13   #915
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie do Was wszystkich macie lub planujecie na weselu DJa czy zespol, czemu akurat taki a nie inny wybor?

Moze pamietacie, ze zespoly mi nie odpowiadaly na maile.. a te ktore chce maja zajete terminy no i zastanawiam sie nad DJem ale chcialbym poznac Wasze zdanie
My mamy wodzireja z DJem Zalety pięknie wypisała króliczek, chociaż u nas to będą dwie osoby, nie jedna U nas głównie zdecydowała cena. Zespoły, które nam się podobały, ceniły się w okolicach 7-9 tysięcy + wyżywienie + nocleg dla 5 osób. Uznaliśmy, że nie warto i mamy dwie osoby

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:13   #916
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ale ja jeszcze nie szukam tak na poważnie kiecki po prostu korzystając z okazji, że moja mama będzie, to chciałabym chociaż ze dwie sukienki przymierzyć - żeby np. wyeliminować te fasony, które mi nie leżą.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-08-08, 19:16   #917
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja bym nie ryzykowała bo tylko się może nałazicie
Ja jutro idę do salonu, do którego umawiałam się ... tydzień temu. Takie mają oblężenie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:19   #918
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja jutro idę do salonu, do którego umawiałam się ... tydzień temu. Takie mają oblężenie.
To najwyżej jutro zadzwonię do kilku i sprawdzę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-08-08, 19:21   #919
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
a ja dzowniłam i do Łodzi i do miejscowości obok mnie i mówili, żeby wpadać bez umawiania i że nie umawiają nie ogarniam
Mam nadzieję, że coś mi się w sobotę uda pomierzyć

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:24   #920
Panna Izabela
Zakorzenienie

tinyheart , ja mam dj'a z wyboru (tzn jeszcze w 100% nie mam, ale na bank nie będę mieć zespołu). Oboje z TŻ wolimy oryginały piosenek, zraża nas fałsz, jakim często raczą zespoły - lub to, że nawet jeśli śpiewają ładnie, to czasami biorą się za takie piosenki, które im nie wychodzą. Ale oczywiście jak kto woli, siostra TŻa woli zespół, bo na żywo

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a ja dzowniłam i do Łodzi i do miejscowości obok mnie i mówili, żeby wpadać bez umawiania i że nie umawiają nie ogarniam
Mam nadzieję, że coś mi się w sobotę uda pomierzyć
A w Łodzi gdzie bez mierzenia? Bo ze stolicy daleko nie mam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-08-08, 19:24   #921
velika
Winter is coming

Cytat:

A w Łodzi gdzie bez mierzenia? Bo ze stolicy daleko nie mam
Madonna na przykład

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 19:38   #922
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

zadzwoń jutro ja się w czwartek dowiedziałam(w połowie lipca), że przyjeżdża moja świadkowa, zadzwoniłam, były wolne miejsca i na sobotę byłam umówiona (carmen i madonna)

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

dziewczyny mam do Was pytanie, jakich kosmetyków (jakich firm) powinny używać wizażystki do makijażu ślubnego żeby on się trzymał ?

domyślam się, że nie jakichś zwykłych typu maybelline i loreal ?

przychodzą mi do głowy firmy ArtDeco, Mac, ale to tyle, jakie jeszcze pomóżcie?

jadę na "długi" weekend do domu i odwiedzę moją kosmetyczkę z tym pytaniem

Pysia coś się nie odzywa, ciekawe co u Niej

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-08-08 o 19:41
Stary 2013-08-08, 19:40   #923
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Mi też na zdjęciu wydaje się mało elegancki, ale trudno powiedzieć, jak wygląda na żywo.

A może coś takiego? Tylko ten niebieski oczywiście nie niebieski i nie w paski, chodzi mi o krój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anthropologie-wedding-cardigan.jpg (40,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiera_01.jpg (83,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Angora_offen_Langarm.jpg (46,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-08-08, 19:42   #924
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
hehe tez zamierzam miec awaryjnie granatowy sweterek i granatowe butki, bukiet chyba tylko bede miała kolorowy
Ale ten sweterek który wstawiłas faktycznie nie jest elegancki,
spójrz jaki ten śliczny: http://www.topsecret.pl/sweter-damsk...olor=KOLOR_138

Stary 2013-08-08, 19:43   #925
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mnie do ćwiczeń cięzko przekonać... i wcale nie ejst tak, że po jakims czasie wdrażam się w nie, wcale się nie wdrażam.... kiedyś dużo cwiczylam i po każdym treningu dziekowała Bogu że już koniec. Wcale nie czułam się lepiej.... po prostu ćwiczenia nie są dla mnie....

dziewczyny kupiłam szpilki - własnie przyszły ale okazaly sie za małe - może któraś z was by chciała? typowa 39

Ja też, ale jak się zawezme to będę robić, no ale z przymusu... I tylko błagam żeby szybko zlecialo już był koniec.. A jak np dostanę @ to jestem w niebie że ominie mnie cwiczenie :d ale dla figury trzeba pomeczyc... I mnie to czeka

Cytat:

Lśnienie widzialaś? Mgłę? Zejście?
jeszcze cos mi chodzi po głowie ale zapomniałam tytułu, poszperam i dam znac

hej witaj

Robie nugetsy na obiad i lecimy po zimne pifffkoo bo nie idzie wytrzymac
Ogladalam ogladalam, narazie najlepsze to dla mnie 30 dni nocy , smakosz wszystkie części i hallowen wszystkie cz

Cytat:
Napisane przez flosssy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

A ja mam do was pytanie. Czy organizowałyście już spotkanie by poznać waszych rodziców z rodzicami TŻ? Ja właśnie mam takie w planach i chciałabym żeby odbyło się ono u mnie. Jak to u was wyglądało bądź jeżeli jesteście jeszcze przed tym - jak macie w planach to zorganizować? My bierzemy ślub w październiku 2014, ale nasi rodzice chcieliby już siebie poznać dlatego muszę się za to wziąć i jak najlepiej zorganizować. Myślałam o przygotowaniu deseru i kolacji, albo wyjściu gdzie na kolację a potem przyjściu do mnie na kawę i ciasto. A jak wy sobie poradziłyście?

Ja jeszcze nie, zamierzam tak pół roku przed slubem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-08, 19:45   #926
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
hehe tez zamierzam miec awaryjnie granatowy sweterek i granatowe butki, bukiet chyba tylko bede miała kolorowy
Ale ten sweterek który wstawiłas faktycznie nie jest elegancki,
spójrz jaki ten śliczny: http://www.topsecret.pl/sweter-damsk...olor=KOLOR_138
Ojej, ten śliczny ale spojrzałam w tabelę rozmiarów i się zezłościłam. Kto wymyślił te rozmiary?! Dla przykładu L, czyli duży: 88 cm w biuście, 80 cm w talii. Wolne żarty
Wydaje mi się, że mój osobisty chłop ma większą różnicę klata-brzuch niż ta tabela rozmiarów damskiego sweterka przewiduje
Stary 2013-08-08, 19:46   #927
KasiaK_080290
Zadomowienie

moniczka_90 ja bym się zdecydowała na jakiś kremowy bądź ecru co do fasonu podzielam zdanie dziewczyn, fantastyczne przykłady wrzucają

7.06.2014
Stary 2013-08-08, 19:55   #928
Verunka
Zadomowienie

Moniczka : albo ten: http://shop.mango.com/BE/p0/mango/cl...=1375983440595

albo:
http://shop.mango.com/BE/p0/mango/cl...=1375983440595

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-08-08 o 19:57
Stary 2013-08-08, 20:35   #929
alloffkowa
Zakorzenienie

dziewczyny, w czym planujecie że będzie noszony alkohol na weselu??
Dopiero teraz przyszło mi to do glowy, przecież nie będą nosić pod pachą :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 20:44   #930
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dziewczyny, w czym planujecie że będzie noszony alkohol na weselu??
Dopiero teraz przyszło mi to do glowy, przecież nie będą nosić pod pachą :P
u mnie prawdopodobnie alkohol donosić będą kelnerzy
ale potkałam się, że wódka była roznoszona w wiklinowych koszykach, o coś w tym stylu: http://decomariage.pl/slub/kosze-na-alkohol-koszyki/

7.06.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości