|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Kejthx z głową też tak mam!! Nawala od rana do wieczora.. masakra.
Pszczouka- Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy! Musi być dobrze Monini- Odmiana dobrze robi, także szlej i pokaż efekty
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Iza, wg karty ciąży 2,5kg, ale wg moich obliczen 4
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
nie przytyjesz zbyt wiele
|
|
|
|
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
brawo!!!;-) Cytat:
Lady współczuję w te upały:-* Kwicia szalej babo a potem po porodzie też będziesz mogła;-) Hejo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#95 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem wiem chciałoby się już wiedzieć a cyce już zaczynają boleć ![]() Cytat:
U mnie 25dc, jakoś się nie nastawiam chociaż w tym cyklu było strasznie dużo przytulanek, więc jak tym razem się nie udało to ![]() Jeszcze ostatnio wszyscy jakby się wściekli i męczą mnie i TŻ o to kiedy dziecko, tyle lat po ślubie itd itp |
||
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Pati koleżanka faktycznie taktem nie grzeszy
![]() Idę spać. Jutro o 17.40 mam wizytę jak sprawdzałam swoje wyniki badań to jestem chodzącym ideałem, wszystko po środku między min a max
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga troszkę niska, to fakt-ale liczy się ogólne zdrowie i rozwój a masa ciała -nadrobi szybciutko po porodzie. Pomimo tego trzymam kciuki, żeby się ruszyło.Dzastin i TY dasz sobie super radę Może i z boku się wydaje, jakie to jesteśmy super mamy, ja każdą z was podziwiam jak sobie radzicie a do siebie mam ciągle pretensje, że za mało wiem etc. Ale zawsze staram się sobie powtarzać, że daję Julci to co najważniejsze-miłość. A siebie nawzajem długo się będziemy jeszcze uczyć. Mi się zdawało, że wpadnę w panikę, jak będę kąpać etc. Ale swoje dziecko traktuje sie zupełnie inaczej niż czyjeś.Co do wagi-mi zostało 4 kg... Spadło 11. I kompletnie nie chce ruszyć dalej
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza!!!!
Dzień dobry ![]() pszczoua trzymam kciuki za twoje maleństwo! Lady ja już potem i brudem się przestałam przejmować, ostatnio jak rozmawiałam z sąsiadem przed domem to pot mi nogach ciekł, myślałam, że @ przyszła lub popuściłam elunka nie wiem ile cycki kosztują ale liczę w okolicach 15 tys ![]() ![]() dziękuję wam laski za podtrzymanie na duchu myślałam, że jestem zimną suką...
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-09 o 08:38 |
|
|
|
#99 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() jutro wesele... boje sie okropnie ze maly nie bedzie chcial jeść z butli, bo puki co jak go mama probuje karmic to jest straszna afera, mam nadzieje ze to dlatego ze jestem w poblizu... ![]() i robie sobie dziś paznokcie żelowe, nie wiem jak to zrobie przy małym ale jakoś musze. Normalnie mi schodzi pare godzin a teraz na raty to pewnie cały dzień ![]() Cytat:
jeszcze jak Cie stać ![]() ale z cycami musisz poczekać dopiero aż przestaniesz karmić to to co będzesz miała w brzuchu Cytat:
u nas to ostatnio działaCo do chrzcin to ja mam obsesje naa punkcie małego wygody więc szukam body z krwatem/muszką miał takie i takie ale roz 56 i takie własnie chce ubrać plus w miarę eleganckie spodenki ![]() Cytat:
szkoda kochana że tak Ci dało dziecie popalić, ale u mnie też nie było różowo-trauma po porodzie, smierć dziadka i te sprawy.Dobrze że u Ciebie już jest lepiej, ale nie wiesz dlaczego się zanosił? Nie miał przypadkiem kolek? Bo mój mial i wtedy się zanosił. Później w 2 miesiącu mi się tak zanosił przy jedzeniu że już myślałam żeby przejść na MM Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zrzucisz ![]() To prawda.Dziś się ważyłam i kilo mniej.Wiec teraz ma +6 kg.Mam tylko nadzieje że to spada mój tłuszcz a nie coś potrzebnego dziecku.. Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ja juz leze na oddziale. Rano badali mnie godzine i wiecie jaka waga wyszla lekarce na usg? 2000g! Zaznaczyla ze nie jest nieomylna i ze zostawia mnie na obserwacje ale jestem dobrej mysli
Od razu humor mi sie poprawil ale jednoczesnie jestem wsciekla na mojego lekarza ze mnie tak nastraszyl. Choc moze maly wczoraj tak sie ulozyl ze takie pomiary wyszly?
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
pszczouka super wieści! Musi być dobrze!
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#104 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I pamiętaj o bratku Cytat:
![]() O! I nowy awatarek widzę ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry już prawie weekendowo! Dziś przyjemny chłodek. Miła odmiana po tych męczących upałach. Humor mam dziś o niebo lepszy niż wczoraj. Parę rzeczy sobie z mężem wyjaśniliśmy. No i zaczynamy poszukiwania nowego samochodu. Robimy rozeznanie rynku. Już wiemy dokładnie jaki model chcemy. Po weekendzie zaczynamy remont sypialni, a w okolicach listopada zajmiemy się pokojem dla maleństwa.
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hej
ja dzis nadaje z pracy. Zjadlam jakies tajskie jedzonko i teraz tak mi wyparza rylo,ze ledwo siedze, a z nosa kapie mi woda.Pszczoua no widzisz moze nie bedzie tak zle, strach ma wielkie oczy. Mam nadzieje, ze maluszek teraz bedzie ladnie przybieral i juz takich psikusow rodzicom robic nie bedzie![]() Isia a no mozna powiedziec ze nieszkam pod lasem i w miescie do lasu mam wlasciwie jakies... Hmmm... 4 kroki czekam tylko az nam los kiedys wyjdzie wesolo mamy pod wzgledem zwierzakow tutaj![]() iza kurcze, a moze i ja bym se przeszla na taka cukrzycowa dietke jak Wam tak ladnie waga zaczyna wygladac swoja droga troche mnie nastraszylyscie, bo ja mialam obciazenie 50 glukozy i na czczo wyszlo mi 101 gdzie to juz jest za wysoko, a nastepne wyniki w normie ale tej wyzszej no i nie siedzialam na dupie tylko katalam jak z pieprzem, bo mialam sporo do zalatwienia wtedy. I teraz sie zastanawiam czy przypadkiem ki sie cos cukrzycowego nie dzieje, tym bardziej, ze u mnie w rodzinie cukrzyca sie panoszyla.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cebulowa jakie autko chcecie kupic? Aaa... Zapomnialam z mezem juz ok, czasem sama siebie zadziwiam, ale potrafie zrobic z igly widly jak w zly humor ktos mi trafi on ogolnie oochany jest, ale jak to kazdy ma swoje odpaly. A ja tez nie jestem lepsza, bo upierdliwa momentami jak jego babka;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i cieszę sie, że z mężem wyjaśnione. Czasem mamy odpały, to fakt. Ja też to mam :P
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec na spokojnie, z malym jest wszystko dobrze niestety sprzet i umiejetnosci maja tu duze znaczenie. Cytat:
|
||
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie nikt nie choruje na cukrzyce,nie jestem otyła więc nie wiem skąd to dziadostwo się wzieło ![]() Ciesze się że z tżtem już ok ![]() Bajka jak długą masz przerwe miedzy ostatnią kolacją a śniadaniem?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-09 o 10:47 |
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
absolutnie CIę popieram , uwązam ze trzeba o siebie dbać i jeśli masz możliwość łazić po kosmetyczkach ile się da! to jest Twoje ciało , Twoja dusza..życie jest jedno a Ty musisz się czuć w swoim ciele fantastycznie!!! masz za małę cycki to se je zrób ja mialam za małe usta i teraz mam ładne, pełne i czerwone ![]() uważam ze wieczne odkladanie swoich planów,marzeń bo chcemy ciąże jest bez sensu..robilam tak ponad poł roku i wiecznie mi coś kolo nosa przechodziło..zycie nie może się kręcic w okół brzucha..nie na tym zycie chyba polega? w każdym razie nie tylko na tym bo to prowadzi do obsesji Cytat:
![]() jakie autkoooo?? |
||
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cebulowa swietny wybor sami przez bardzo dlugi czas czailismy sie na mazde. Dobre autka![]() No troche sie cykam z ta cukrzyca i chyba sobie sama powtorze teraz wyniki. |
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Też. Czasem się nam przydaje, bo wozimy różne rzeczy na wieś do teściów. Typu szafka, panele itp.
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Zrobiłam sobie mała przerwę w pracy
Cebula Ty i tak mało przytylas, ją się czuje jakbym miała z 10kg więcej. Pamiętam o bratku, mam wszystko o co mam zapytać spisałam na kartce A auto kupujcie i zapraszam po dobre ubezpieczenie hi hi Pszczou chyba Julek się nas wystraszył, posłuchał i urósł Santi ją właśnie wcinam zupkę krewetki tajskie czy cus i mnie wykrzywia
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, to juz kolejny watek, a ja w poprzednim chyba z raz sie udzielilam.. glownie dlatego, ze mialam dluuga przerwe od staran, wiec i sensu nie bylo, choc Was podczytywalam. Teraz znow mam zaczac od tego cyklu, ale nie widze tego zupelnie, po co to wszystko, jak znam wynik.
Powodzenia Wam zycze |
|
|
|
#115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia życzę ![]() Mamuśki, mam do Was pytanie a propos wózków. Bo oglądam od jakiegoś czasu i zielona jestem. Czy warto wg was kupować wózek 3w1? Czy może jednak lepiej kupić sam głęboki a potem ten głęboki sprzedać i kupić spacerówkę? Jak długo Wasze pociechy woziły się w gondoli? Jakie wózki polecacie? Dla mnie ważne aby był lekki, zwrotny i tani
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
dluga
do 12 h.Cytat:
my swoja mamy chyba ze 2,5 roku i tfu tfu nic sie konkretnego nie dzialo, procz tego ze nam wezyk poszedl od hydrauliki w sprzegle ale tz sam wymienil a sam wezyk chyba ze 30 zl kosztowal ale strachu sie nazarlismy my swoja bedziemy gonic w niedlugim czasie, bo jak kupowalismy dalismy za nia 25 tys a teraz tak ceny polecialy w dol, ze jak sprzedam za 15 to bede szczesliwa, tym bardziej ze los jej nie szczedzi i co chwila ktos mnie obciera no i czarnej nie kupujcie, my popelnilismy ten blad Cytat:
![]() co do wozka nie pomoge, bo moj mnie kosztowal grubo ponad 2 tys :/ Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-08-09 o 13:43 |
||
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Bajka, żadnego diesla! Absolutnie. My jesteśmy wierni benzynie. Nienawidzę terkotu silników diesla. Kupimy benzynkę 2,0 i od razu ładujemy w nią gazidło. Bez tego ani rusz
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz przyuwazylam ze nam zaczyna cos wylazic i musze pogonic tz zeby cos z tym zrobil |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Oj my tez juz nie popelnimy tego bledu nigdy wiecej z dieslem. Wtopilismy konkretnie, bo zima nam nie pali i non stop wyskakiwal blad odnosnie wlasnie filtra czastek stalych. Na szczescie teraz sie to uspokoilo troche. bron boze automat, my mamy wymiane skrzyni za soba i nikomu tego nie zycze
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-09 o 14:16 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Musze wrocic i poczytac poprzednia czesc watku zeby troszke was poznac.. Powiem wam ze chyba nie wytrzymam do srody z testowaniem.. @ (nie)powinna przyjsc dopiero za 6 dni...obiecalam sobie ze zatestuje w dniu @... ale kto by wytrzymal?? jeszcze moze jutro sobie odpuszcze ale w sobote...

Waga troszkę niska, to fakt-ale liczy się ogólne zdrowie i rozwój a masa ciała -nadrobi szybciutko po porodzie. Pomimo tego trzymam kciuki, żeby się ruszyło.

ja juz przyuwazylam ze nam zaczyna cos wylazic i musze pogonic tz zeby cos z tym zrobil