|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
No właśnie chyba tak
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mało przez to dwóch zębów nie straciła.... Jedynki i dwójki ![]() Nie wspomne o tym, jaki cyrk miał mój tata, ma chory kręgosłup (uszkodzone te krązki między dyskami), dobre 20 lat temu z kawałkiem miał jeden usunięty. Zaczął mieć naprawde konkretne bóle, momentami z łóżka wstać nie mógł. Skierowanie na rezonans - termin oczekiwania? ponad rok! Człowiek który ledwo chodzi :/ Lekarz dał mu jedynie jakieś lekkie tabletki przeciwbólowe i kazał uzbroić się w cierpliwość. Poruszyliśmy wtedy niebo i ziemie i jakimś cudem we Włocławku znalazło się miejsce i czekał "tylko" 2 miesiące. Ale musiał człowiek z chorym kręgosłupem zajwaniać 100 km po dziurach żeby mu ktoś pomógł ![]() A z takich wręcz komicznych sytuacji, pare lat temu, mój ówczesny TŻ złamał nogę. No i obdzwaniamy przychodnie żeby sie na zdjecie gipsu zarejestrować (1,5 miesiąca wcześniej)no i wszedzie mega długie terminy, aż w końcu jakaś babka go ochrzaniła że to trzeba z większym wyprzedzeniem sie rejestrować, że co on sobie wyobraża że tak hop siup i go przyjmą? Mógł wcześniej myśleć. Wyszło na to że powinniśmy sie wszyscy awaryjnie zapisywać na ściąganie gipsu, tak wrazie czego jakby się zdarzyło coś złamać Cytat:
W końcu trafiłam na babke która stwierdziła że nic mi nie jest. I jako jedyna nie przepisała mi żadnych leków - inni w ciemno szukali. Nawet jak na posiewie wyszło mi wszystko w normie No i wtedy było odrobinke lepiej ale ciagle nie było dobrze. Potem znowu sie zaczeły leki. Pytałam sie czy to może tabletki antykoncepcyjne - nie, może coś z dieta - nie. Trafiłam w koncu na fajnego lekarza - przyjmuje i na nfz i prywatnie i aż sie miło zaskoczyłam. Rozmawiałam z nim chyba z pół godziny (przyjmował do 16 a juz była chwila po a za mną jeszcze kilka pacjentek), spisaliśmy liste leków które brałam, które pomagały bardziej, które mniej, czy któreś pogarszały. Dał mi wybór - albo odstawiamy tabletki - bo to bezposrednia przyczyna, albo nie i probujemy leczyc a potem faszerowac sie probiotykami. Zrobił mi juz na fotelu wymaz, zbadał pod mikroskopem., i wyszły tylko niewielkie grzybki. Tydzień leczenia + potem probiotyki. I jestem zdrowa A najlepszy był taki co mi wmawiał że mam mega hiper zaawansowana grzybice i chciał mnie lekami faszerować przez pół roku. Oczywiscie koszt około 100-150 zł miesięcznie
|
||||
|
|
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prywatnie wiele sie nie leczylam...ale zawsze czulam sie jak krolowa, traktowana jak jedyna osoba na swiecie, kazdy nadskakiwal, nic nie bolalo. na nfz roznie, ale tylko 2x trafilam lekarza porzadnego, ktory dbal o mnie jako pacjenta- jedna to moja rodzinna lekarka a raz na urologa. na kilkadziesiat lekarzy z jakimi mialam do czynienia ![]() Cytat:
niech sluza Cytat:
|
|
#3693 |
|
Przyczajenie
|
Witam dużo tu odpowiedzi próbowałam znaleźć swój problem ale w 124 stronach było ciężko,zatem opisze co dolega moim włosom i może ktoś z bardziej doświadczonych mi pomorze...
![]() zatem wiele lat farbowałam włosy na czarno najpierw palette potem innymi farbami.W tym roku coś mi odbiło żeby spróbować coś innego.poszłam na dekoloryzacje włosów gdzie zeszli mi do ciemnego brązu.kilka razy potem sama farbowałam brązami włosy.przyszło lato postanowiłam pójść jeszcze raz i znowu zrobiłam dekoloryzacje.Pani uprzedziła ze zejście do jasnych włosów nie będzie takie łatwe(nie chciałam mieć rudych i czerwonych odcieni jak to miałam przy brązie) po dekoloryzacji położyła mi jakiś bezowy odcień blondu i kazała kupić płukankę albo szampon z fioletem. Włosy mi się nie podobają co dzień walczę z sobą żeby nie wrócić do ciemnych...wszyscy mówią że są rude albo zółte a mnie to wkurza podobają się chyba tylko mojemu chłopakowi...ale albo się nie zna albo kłamie ![]() mam z natury włosy ciemny blond ale zawsze farbowałam na ciemno teraz mam włosy najjaśniejsze jakie miałam.Sa tez cienkie, karnacja dosyć ciemna. Chciałabym włosy jaśniejsze w ładnym chłodnym odcieniu(nie zółte, bo zlewają się z kolorem skóry) albo taki który będzie pasował, inaczej wrócę do ciemnych...co mam robić?? trochę się poniszczyły tą dekoloryzacją.Nie wiem czy mam je rozjaśniać, dekoloryzować czy farbować po prostu HElP |
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
Haha no trochę się tego nazbierało
moja pielęgnacja ostatnio opierała się głównie na myciu włosów Piniem i nakładaniu po myciu maseczki z Alterry a przeglądając wątek i Wasze blogi zawsze natknęłam się na coś co polecacie i lista rosła wszystko sobie zapisywałam a teraz przyszedł czas na testowanie wreszcie włosy dostaną coś innego
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Wrocilam z PL z wakacji , i zaczela sie znow praca i obowiazki a bylo tak przyjemnie Ciesze sie ze , was "widze" na wizazu mam spore zaleglosci musze podczytac ,co u kazdej z was slychac nowego
|
|
#3696 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Witam
![]() Cytat:
![]() Współczuję wam. My też niedługo będziemy remont robić, całe poddasze wykańczać itd itp. Już mnie głowa rozbolała na samą myśl o tym bałaganie ![]() Cytat:
![]() A co do mieszkania na parterze, to nie masz się czego bać. Tym bardziej, że blok jest w zamknięciu, więc nikt ci nie będzie non stop pod oknami chodził No i sama mówisz, że spokojna okolica. Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Cytat:
No niestety, to co dobre szybko się kończy ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Co do lekarzy na NFZ, to ja miałam taką "nieprzyjemną" przygodę z panem ginekologiem. Zaczęło się od tego, że bardzo opóźniała mi się miesiączka. Więc mój ówczesny gin, za każdym razem, gdy ta miesiączka się nie pojawiała, przepisywał mi luteinę, na wywołanie jej, no i miał problem z głowy. I tak przez kilka miesięcy faszerował mnie tymi tabletkami, aż w końcu powiedziałam "DOŚĆ". Ile tak można?! Przecież okres powinien sam się pojawiać, a skoro go nie ma, to musi być coś nie tak. Więc się zbuntowałam, luteiny nie brałam, do tego gin już więcej nie poszłam, i czekałam na swoją @. Ale ona, jak na złość, nadal nie przychodziła. Po dwóch miesiącach poszłam do innego gin, a ten również luteinę kazał mi brać. Myślę "co jest?!". Oczywiście leku na wywołanie @ nie wzięłam i poczekałam jeszcze, może się pojawi. Ale gdy już trzeci miesiąc minął, a tu nadal miesiączki nie ma, to wybrałam się do trzeciego gin. Trafiłam na jakiegoś młodego faceta. Myślę, może będzie bardziej wykwalifikowany. Ale się przeliczyłam. Otóż ten młody gin zrobił wielkie oczy, gdy mu wszystko opowiedziałam i powiedział "Ale o co pani chodzi?! Aby pani nam głowę zawraca! Skoro pani nie ma miesiączki, to powinna się pani cieszyć. Poco pani @?! Przecież bez niej jest pani lepiej! Nie musi się pani męczyć co miesiąc! Ja tu żadnego problemu nie widzę!Może pani po prostu ma już menopauzę?! W dzisiejszych czasach to się zdarza! Proszę iść do domu i nie zawracać głowy! Do widzenia!" A ja " Ale jak to?! Nie zleci mi pan żadnych badań?!", A wspaniały lekarz na to "Żadnych badań nie trzeba! Pani przekwita i już! Żegnam panią!" O matko, dziewczyny, wyszłam stamtąd na trzęsących się nogach i ze łzami w oczach. Pani w recepcji zainteresowała się mną, i po usłyszeniu o moim problemie, zapisała mnie do kobitki. Powiedziała, że ona na pewno mi pomoże. No i rzeczywiście. Od razu po usłyszeniu o mojej historii wcisnęła mnie w trybie natychmiastowym do szpitala. Tam zrobili mi badania, i wyszło, że mam zespół policystycznych jajników. W bardzo zaawansowanym stadium. Dowiedziałam się też, że gdybym tego dalej nie leczyła, to mogło by z tego wyjść miażdżyca lub rak jajników ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Dziewczyny, a robiła któraś z was, albo ktoś z waszych znajomych, szafy na wymiar? Bardzo drogo takie coś wychodzi? |
|||
|
|
|
#3697 |
|
Konto usunięte
|
A, i wstawiam wam moje włosy po alfie 8.21, 6 tygodni po malowaniu.
A, i jeszcze pochwalę się moim "kwiatkiem"
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ostatnio albo nie mam dostepu do lapka, albo nie ma mnie w domu i nie mam nawet jak wejsc na forum Te 30-stopniowe upaly juz mnie wykanczaja W poniedzialek bylismy z tz w sasiednim miescie i odebralam swoje zamowienie z bershki (i przy okazji oczywiscie wybralismy sie do mc ) Ale poza tym jestem bardzo zadowolona z zakupow, za ta cene nie ma co narzekac Niestety (albo i stety ) wypatrzylam sobie tez fajna torebke bedac tam w bershce Jak bede miala jakies pieniazki przydaloby mi sie po nia pojechac bo ta moja to juz mi sie przejadla ![]() Poza tym mam juz spooory odrost ale w sumie nie rzuca sie tak bardzo w oczy wiec narazie nie farbowalam, wloski moga odpoczac Wlosow dalej nie scielam i zyja swoim zyciem, ale chyba w sierpniu juz bede musiala je troche podciac zeby lepiej mi sie ukladaly. Nie moge sie doczekac jak siegna mi lopatek ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Bunny wspolczuje Ci tego jak Cie potraktowali podczas gastro Ty to masz przerabane Zycze jak najszybszego powrotu do "normalnosci" |
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka mój kolega kiedyś się tym zajmował, tzn montował kuchnie ale i szafy, wszystko zależy od tego z jakich materiałów będziesz robić, jakie wykończenia, jakie półki i tak dalej. Nie powiem Ci teraz kwoty jaką mi przykładową za szafę powiedział bo nie chce zawyżać ani zaniżać ceny bo po prostu nie pamiętam
![]() Ja mam od wczoraj masakrę!! jakieś fatum!! najpierw byłam umówiona z jedną laską na wizytę przedadopcyjną dla labradora to telefon sobie wyłączyła, dobrze że zanim z domu wyjechałam to do niej próbowałam zadzwonić...na fejsie dojrzałam że dzień wcześniej wzięła jakiegoś szczeniaka i nawet sms nie potrafiła napisać, że spotkanie nieaktualne ![]() Potem poćwiczyłam, idę do łazienki a tu wody nie ma włosy dziś myłam wodą z miski przyniesionej z beczkowozu![]() Na koniec wczorajszego jakże miłego dnia dostałam opierdziel od kierownika (nie mojego tylko naszego magazynu, czyli nie jest to mój przełożony) że jakim prawem jak szef dzwoni (szef czyli główny przełożony) mówię mu, że magazyn ma ciężko bo ludzi nie ma...no jak zapytał główny szef to odpowiadam, co mam kłamać??!! tak mi ciśnienie na koniec dnia podniósł, że miałam ochotę fajkę zapalić a nie palę już 2,5m-ca... No i dziś przez ten brak wody w taki upał też mam beznadziejny humor
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
caskada a wypoczelas chociaż w PL? Bylas z synem i tz? A jak wasz psiak?
![]() Ex powoli wracam do żywych, dziś juz zaczęłam normalnie jeść... Ale glos dalej mam zmieniony i chrypie ![]() Aniu co to za kwiatek? Ładny! Mój niecierpek właśnie kończy się na balkonie, bo dostal inwazji przędziorków i go zabijają za to dobrze mi rosną cytrynki- wyhodowalam z pestek i bonsai. Z tym ginem to masakra, juz ja bym mu dupe obsmarowala!Włoski mega naturalne <3 Shizaxa masakra bez wody...ja juz nie daje rady, brałam dziś prysznic 2x...wspolczuje, ja bym oszalała. A z psem to jakas niepoważna baba =/ w sumie dobrze ze psiak do kogoś takiego nie trafił. Dziewczynki kupiłam kolczyki na ślub i mam juz zaplanowana biżuterię siedzę i ciągle się na nie gapie takie piękne <3 Ze słabych wiadomości to w poniedziałek ukochana teściowa zjeżdża do PL :/ i juz tz ma lecieć jej auto naprawić, noż kuzwa...zaraz ślub, musimy jeszcze resto potwierdzić, tort zamówić i ciasta a on zamiast ze mną tym się zająć ma zajej samochodem latać :[ czuje ze nerwów mi napsuje...wrr...a od tygodnia wydzwania do tz i albo się z nim kloci albo gra mu na uczuciach jaka ona biedna, bez pieniędzy i nikt się o nią nie troszczy. Widzę tz juz ma humor do niczego i boje się ze przed ślubem bomba wybuchnie...
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Shizaxa, też działasz w adopcjach?? Jak będziesz potrzebowała wizyty w Poznaniu to chętnie
![]() Bunny, jak coś Ci zaatakuje przędziorek to jest bardzo prosty sposób- umycie roślinki (kilka razy) pod prysznicem, on tego nie znosi, lubi ciepło i sucho
|
|
|
|
#3702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam bardzo dużo kwiatów, lubię je storczyków, każdy gatunek chyba , bonsai mam dwa gatunki, i jeszcze drzewko butelkowe, i kilka innych kwiatków, ale nie znam ich nazw A na te robaczki, to najlepszą bronią jest woda. Pryskaj liście wodą, często. A kolor włosów rzeczywiście naturalny. Piękny ![]() A co do teściowych, to niestety, ale one to dopiero potrafią życie "umilić". ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- shizaxa OMG, współczuję. W taki upał bez wody. Masakra. Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2013-08-08 o 15:23 |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to mycie/psikanie woda nie pomaga, 2-3 dni i są spowrotem
a roślina marnieje, az pleśń liście od wody zaatakowała. Daje jeszcze szanse ze przeciąg na balkonie jej pomoże...
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazuj kolczyki Nie mozesz jakos zalatwic zeby to brat TZ zajal sie autem tesciowki? W koncu wy macie wazniejsze sprawy na glowie ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Shizaxa wspolczuje Ci tego braku wody, masakra jakas nie miec jej w takie upaly ![]() A ja sie wkurzylam Mielismy jechac z TZ na jeziorko kolo 16, bo mial dzis wyjatkowo szybciej skonczyc robote i sie okazalo ze musi siedziec jednak do 18
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
AniaAga będę mieć na uwadze, choć Poznań ze Śląska daleko, ale podoba mi się to miatso i chciałam kiedys tam mieszkać
jak miałam wielką krótką miłość za którą do Pzn się chciałam przeprowadzać![]() No bez wody tragedia, mam nadzieję, że już wieczorem będzie bo jak nie to sama im tę rurę naprawię choc podsłuchałam rozmowy robotników i mówili że popołudniowa zmiana skończy robotę więc powinno być ok![]() Bunny współczuję "przejść" z teściową jeszcze przed samym ślubem...dla mnie teściowa oznacza samo zło
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, ale już kilka adopcji na Śląsk mieliśmy, Rybnik, Sosnowiec....
Jestem wolontariuszką w małym przytulisku, w Mosinie pod Poznaniem, kilka razy trafiły nam się psy mniej popularnych ras (leonberger, kuvasz, owczarek belgijski) i mimo, że jak zawsze zrobiłyśmy ogłoszenia na Wlkp. to dzwonili ludzie z całej Polski te psy właśnie dalej pojechały
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat ja współpracuje z osobami wyciągającymi psy z pseudoschroniska z Olkusza oraz teraz z wirtualnie/telefonicznie z wolontariuszkami z przytuliska w Harbutowicach pod Krakowem (to jedno z miejsc gdzie słynna Pani Anny K. z Fundacji Ludzie w Potrzebie Zwierzętom ostatnio tak głośnej w mediach polskich oddała "na przechowanie" około 40psów, w miejscu gdzie jest jedna osoba zajmująca się psami jest ich teraz prawie setka...). Dziewczyny rzadko wydają psy poza Małopolskę bo wszyscy chcą żeby im psa podstawić pod nos...choć ostatnio pojechał jakiś piesek do Wrocławia
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie moge, bo przeciez brat tz jest niesczajony i sie nie zna zawsze sie znajdzie jakas wymowka...wrr...Cytat:
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Schizaxa, do nas akurat wszyscy zainteresowani sami po psiaki przyjechali, ale znam temat "podstawiania pod drzwi"
. Dajesz też ogłoszenia do internetu? Na temat telefonów z nich to można książkę napisać, czasami to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać , np. z serii śmiesznych:Pan: "dzień dobry, ma pani może jorkszyta?" ![]() Ja (z trudem hamując śmiech): niestety, w tej chwili nie mamy yorków. Pan: "bo wie pani, ja to mam picbula, ale narzeczona to coś mniejszego chciała, a tego takiego zupełnie malutkiego, ciułałka ma pani może???" I tu już nie udało mi się śmiechu powstrzymać, a szkoda, bo może jeszcze kilka ras bym poznała ![]() Bunny, współczuję co to był za babsztyl |
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
W końcu was nadrobiłam ale nie będę już wracać do starych tematówBunny współczuję teściowej Ja wbrew stereotypom wolę teściową od teścia ale nie ma u mnie mowy o zamieszkaniu u teściówByłam wczoraj z tż i córką na pogrzebie za Wawą .O 5 rano musieliśmy wyjechać żeby zdążyć na mszę i ominąć korki.A ja nawet oka nie zmrużyłam bo nawet sie nie kładłam Myślałam że padnę w ten upał.Nie lubię pogrzebów![]() Pozatym powoli zaczynamy wychodzić z kłopotów finansowych.U Tż ruszyło z pracą .Ma mnóstwo nowych zleceń jutro mam farbować włosy ale nie wiem jak to zrobić w ten upał
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Wystawiam ogłoszenia na neta i też bym książkę napisała. Najlepsze jak pytanie-"ja dzwonię o tego czarnego pieska", jakby mało było czarnych
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Taaaak, "ja dzwonię w sprawie psa" to norma
.Mam też "fana", który za każdym razem jak ogłaszałam samca, to dzwonił "pod wpływem" % i łzawo pytał mnie, czy "już jest po tym tragicznym fakcie" , uświadamiał mnie, że jego spaniel po kastracji węch stracił , chociaż nadal nie wiem jaki jest związek pomiędzy nosem a jajkami Kwiatki typu "sama się, pani, wysterylizuj" przerabiałaś ??
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
"Sama się Pani wysterylizuj" nie znam
ale za to teksty że psa nie trzeba kastrować, że facet nie pozwoli mu jajek obciąć bo jak to tak facet bez jaj woda wróciła, mogłam się po pracy normalnie wykąpać
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Mam nadzieje,że o mnie nie zapomniałyscie ![]() Troszke sie wybiłam z rytmu pisania z Wami ![]() Cizeko tak sie nagle wbic w wątek ![]() ja mam teraz duzo pracy poniewaz wziełam dodatkowe godziny w robocie i chyba juz nie mam siły ![]() ale bedzie dodatkowa kaska, bo zaraz trzeba zakupy jesienne robic i w ogole. Powiem Wam,że CCC zaskoczylo mnie pozyywnie nowa kolekcja ![]() Bunny serduszko moje tak bardzo Ci współczuje ![]() I jeszcze "potwór z włoch" przyjezdza ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- i kupilam 318 i w przyszły weekend bede robic z oxy 12 ![]() Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-08-09 o 08:16 |
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj Kylie, żebyś się nie zajechała w tej robocie
ja już się nie mogę doczekać urlopu za tydzień Farbę kupuję też tę deluxe ale 230 platynowy, zobaczymy jak odrost pokona, bo już niezły jest, a pewnie koło środy pofarbuję
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh bardzo sie za Wami steskniłam ![]() Ale teraz czekam na wypłate i zamawiam staniki z Kingii |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio tez mam troche akcje ale to nie temat na watek |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze przed Tobą
Podobają mi się one, tylko jestem ciekawa jak przy większym rozmiarze by się sprawdzały....? |
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Ty czekasz na wyplate a ja na koniec miesiaca az kaska przyjdzie
Kurde nie moge sie doczekac jesiennych zakupow, mam nadzieje ze znajde jakas fajna kurtke i sweterki albo bluzy na jesien Buty na all juz znalazlam, i wezme albo czarne botki na koturnie wiazane (35zl), albo kowbojki na niskim obcasie (38,99zl) jestem w obydwoch zakochana![]() W zalacznikach ich fotki
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-08-09 o 09:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

ale ma dobre opinie ta seria...a czemu pytasz? jakies wrazenia?

musze podczytac ,co u kazdej z was slychac nowego 

Ale poza tym jestem bardzo zadowolona z zakupow, za ta cene nie ma co narzekac
Ty to masz przerabane
Zycze jak najszybszego powrotu do "normalnosci"