|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Zmykam spać, do zobaczenia za 2 tygodnie
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Jak gorąco!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytalam Was ale juz nie mam sily na cytaty.odniose sie tylko do golizny..na wlasnym podworku bez swiadkow dla mnie maluchy mogą biegać z gołą pupą...ale już tak od 3go roku ..albo nawet od momentu gdy już w pieluszkę nie robią to powinno sie im cos przyodziac...natomiast w miejscach publicznych..absolutnie nie....tyle teraz zb...ów
Co do kupy...byly dzis dwie próby..zakonczone malymi bobkami...i byly tez te suszone śliwki...ale mu smakowalo.... ... Bede dobrej mysli..niech sie jutro os.ra porządnie ![]() Lozeczka nadal nie zamowilam...szukam takiego do max 20kg....na all w opisach tych łóżeczek co mnie cenowo interesowały nie było opisu o wadze....jak jutro nie zamowie to klops..:screwy: I jeszcze mam pytanie....czy któraś uzywa jeszcze Hippa 1?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-08 o 22:58 |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!! Zrobcie cos z tym upalem.. mamy 30 stopni w pokoju, tak sie nie a zyc! Mala mi sie co chwile zplaczem budzi. No masakra jakas!! Dezcze, gdzie jestes?
![]() My wczoraj szczepienie mialysmy i w nocy byla goraczka 38.3, pierwszy raz.. ale na szczescie szybko spadla (dalam czopek) i nie bylo placzu, tylko tak niespokojnie spala bieda moja kochana.. Zocha wazy, UWAGA! 8,5kg!! Klocus moj juz nie taki maly Pisalyscie o goliznie na plazy, mi sie to zupelnie nie podoba.. tzn. Nie czuje sie jakos oburzona widzac nagie dzieciaczki.. ale Zochy bym tak publicznie nie wystawila.. tyle popaprancow chodzi teraz po swiecie! Nie ma mowy, zeby na moj coreczke zboczency patrzyli ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Aaa i jeszcze mialam piac, ze Zocha dwojeczke od jakiegos tygodnia robi do nocniczka juz no chyba, ze nie zdarze z nim doleciec
|
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
fajnie wszystko mi pokasowalo z tego co pamietam
to charlizz za zabka i buziole dla naszych 7 miesieczniakówpstryczku i laurko dziekuje |
|
|
|
#3726 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
używacie już ten fotelik?? my nad nim myślimy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() udanego wypadu Cytat:
![]() Cytat:
, my po prawie trzech latach od ślubu nie odebraliśmy jeszcze obrobionych zdjęć od fotografa Cytat:
![]() Nie piszę jakoś spektakularnie dużo, ale uwierzcie mi jak na mnie osobę strasznie małomówną i cichą to jest dużo. Wole słuchać niż mówić czy pisac. Taki typ ze mnie Jak zwykle mi powcinało cytaty, ale już nie mam siły wracać więc to co pamietam: za skończone miesiące ![]() My również dziękujemy za brawa zębowe noo i na tyle moja pamięć pozwoliła mi zapamiętać Byliśmy dzisiaj na zakupach w biedrze bo już światełko w lodówce tylko było, zahaczyliśmy o nowo otwarty neonet i kupiliśmy sobie nowy odkurzacz, sokowirówke, myszkę i podkładke pod laptopa. Byliśmy też patrzeć dla Filipa za krzesełkiem do karmienia i chyba kupimy stacjonarnie, bo wychodzi podobnie jak na allegro. Tak więc pół dnia przelatane. Połażę jeszcze trochę na necie i mykam spać Dobranoc
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Przypomnijcie czy ta czika to w końcu faktycznie czika czy chica?
Bo się zakręciłam i nie pamiętam. Tzn wiem że Lady pisała chica, potem któraś zapytała co to ta chica o której Lady ciągle wspomina i czy to się czyta chica czy czika. A potem czika weszła do użycia codziennego i teraz nie wiem jak to w końcu z nią jest... Spolszczyłyśmy chicę czy zniekształciłyśmy?
|
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo w sklepie stacjonarnym wychodzi 289 zł, z tym że jest firmy baby mix, ale widze że się niczym nie różni (chyba) i się właśnie nad nim zastanawiamy
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
co do golych dzieci na plazy tez jestem przeciwana
moja Nati kapuie sie w jeziorze w pamperku tym do plywania a szukalismy dla niej takie damego staniczka jakby na cycusie bo moja siostra miala jak byla niemowlaczkiem ale nie dostalismy wiec w samym pampku ale jAK wychodzi z wody rto zaraz sukieneczke albo bodziaczka zakladamy a za roj to juz musowo stroj kapielowy ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- cała i badzia ![]() za wagę
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś rano był pierwszy obrót z brzucha na plecy. Grześ mnie obudził bo ja sobie spałam w najlepsze a on z młodą już urzędował i krzyczy że ją głaskał po głowie i ona nagle fiknęła na plecy. No i teraz się turlamy w obie strony
Co ciekawe, Ania uczy się danej rzeczy nagle, bez jakichkolwiek przymiarek, ale potem już nie zapomina. Np. długo się nie obracała na brzuch (zaczęła dwa tygodnie temu czyli miała 5,5 miesiąca). I w ogóle nienawidziła leżenia na brzuchu, jak miała dobry humor to minutkę poleżała a potem w ryk. Wy zwykle pisałyście że dziecko się zaczęło obracać, potem sobie często zapominało. Moja nie przymierzała się w ogóle, po prostu pewnego dnia postanowiła się obrócić i leżeć na brzuchu. I od razu obrót za obrotem i leżenie na brzuchu przez pół godziny, wcześniej nie do pomyślenia. Z leżenia na brzuchu ani razu nie spróbowała na plecy ani nawet się nie kładła żeby odpocząć tylko był ryk że chce na plecy (10 sekund po odwróceniu już była znowu na brzuchu). Dziś znienacka poszła na plecy, znowu bez przymiarek, tak od niechcenia (pierwszego razu nie widziałam ale następne już tak ) , jakby to od dawna umiała tylko jej się nie chciało... No i dziś cały dzień się turlała w obie strony. Grześ tak miał z mówieniem - praktycznie nie gaworzył i nie używał zniekształconych po dziecięcemu słów. Widziałam że rozumie ale mówić zaczął późno, za to używając normalnych wyraźnych słów, całymi zdaniami. Długo miałam wrażenie że nowe słowo wypowiada dopiero jak już na pewno wie co ono znaczy i jak powinno brzmieć ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Przypomniał mi się taki stary dowcip: mały Jaś nie mówi nic od urodzenia. Rodzina pogodziła się z tym że jest głuchoniemy. Codziennie na obiad do drugiego dania mama podaje kompot. Pewnego razu jak Jasio miał 7 lat mama zapomniała o kompocie. Nagle Jasio pyta: a gdzie kompocik?? Wszyscy się do niego rzucają, pytają: Jasiu to ty umiesz mówić?? Ano umiem. To dlaczego przez tyle lat się nie odezwałeś ani słowem, dopiero dziś o ten kompocik? Jasio - Bo zawsze był... |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Ulubiony dowcip mojego taty:d
Brawo za umiejętności! |
|
|
|
#3732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tyle ma być.Cytat:
![]() za umiejętności! Czyli siedzi już sama?U nas ze spaniem, teraz jak się młodzież przestawiła, jest tak: w nocy 1/2 pobudki. I od ok. 6 albo od razu zasypia do 8-9, albo przerwa i od 7 do 9-10 śpi. Choć czasem się zdarzy np. od 6 do 10. Drzemka koło 12-14, taka max półgodzinna, i ok. 16 nawet do 3 h. Choć to oczywiście baaardzo różnie bywa, bo raz w dzień nie spała NIC, jak obudziła się o 6, tak zasnęła na noc, o 22.------------------- Byliśmy u teściów na ognisku. Siostrzenica mojego tż, 3. miesiące starsza od Poli też była. Boże, jakie my mamy grzeczne dziecko. ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Kija, właśnie ja też (chyba dobrze ) pamiętam, że Lady mówiła, że wymawia się tak samo, jak się pisze - czyli chica.---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Kuźwa, nie chce mi się spać... A potem będę jojcyć. |
|||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, z pobraniową, bo nie trzymam akurat nic na koncie - wyszło 203zł (tak, dwieście trzy, nie poprzestawiały mi się cyferki).
Uwaga, hicior - mój mąż chce drugie dziecko. TERAZ. |
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o losie! marzenie![]() No wiesz, w Polusię wątpiłaś? Co tamto dziecię wyrabiało?: ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
Taki zakochany w Malej? )I..co na to żona?
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
A swoją drogą - co wy tu o tak późnej porze??:
![]() Że Black przed Tż zwiała to ja widzę, ale Hje?;P |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie głośne dziecko, ale kochane, dużo życia wnosi.![]() I też jak Jula była w wieku Poli, to to było niebo a ziemia. Pola potrafi się trochę sama zabawić, poleżeć, a tamta w ogóle, cały czas z kimś. ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Ja nie mogę zasnąć. Pospałam do 10 i masz. No a Ty co tu robisz jeszcze?![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- I Kiję dalej widzę, ale chce udawać, że jej nie ma.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-09 o 00:48 |
|
|
|
|
#3738 | ||||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a czego słuchasz że taki rockowy strój? ![]() Cytat:
![]() Pokazuj kiece, na pewno coś doradzimy ![]() Co tu taka impreza o tej porze? idę wieszać pranie
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-08-09 o 00:59 |
||||
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
A no właśnie, beton ze mnie.
Kija, dla Ani za nową umiejętność. Widzisz, taki z Ciebie śpioch, że braciszek wcześniej od mamy widział.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-09 o 01:54 |
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, ja też bym rozwiesiła.
Ale niby zapowiadają deszcz na noc , to wolę nie ryzykować...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-09 o 01:03 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Może wam jakieś jedno znajdę i kiedyś pokaże, ale nie polecam
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co jestem na nie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-09 o 01:08 |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, jak się wygadałaś, to już musisz pokazać.
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/1873861/tymczasem-w-polsce.html Nózia powaliła mnie na cyce. Tym sposobem kończę i idę się położyć do łóżka.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-09 o 01:33 |
|
|
|
#3744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ponadto nie wierze ze spadnie choć kropla deszczu. Na dworze przyjemnie chłodno - 25 stopni ![]() Debrah na pewno nie masz racji bo śliczna z Ciebie dziewczyna ![]() Idę pod prysznic i też spać, dobranoc
|
||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Silver, do spania
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wogóle co to za imprezka..Black schowana przed tż...Yellow..szuka chyba sznurkow na pranie...a Debrah zażywa trochę tego zimnego nocnego powietrza ![]() ![]() Ale nie martw się...dziś tak zimno ma być w dzień ooo a Hje cos tam z cycami....a upadla na nie![]() Tż w pracy..Antonio się już wiercił więc tradycyjnie wzięłam go do siebie....śpi znów...lecę ja ![]() P.s.czy ja tu dobrze widzialam że któraś kąpała się z maluszkiem w jeziorze?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-09 o 05:31 |
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Czesc!
cala jak noc po szczepieniu? black co znaczy, ze na razie jestes na nie? Bedziesz czekac tak, jak mowilas czy zaczynasz sie wahac? marsi dostalam slinitoku, kiedy przeczytalam, co podalas... Mnie tez sie czika na glowe rzucila i nie pamietam, co jeszcze komu chcialam napisac... Co u nas? Kolacja sie nie odbyla, kolejne podejscie we wtorek. W przyszlym tygodniu jeszcze odwiedza nas znajomi i moze rodzina tz. Noc zdecydowanie lepsza niz ostatnie. Pobudka o 2 i pospalysmy do 5.30. Rano (pomimo barbarzynskiej godziny) milo spedzilismy czas w trojke. Chociaz juz tak zle spi od ponad miesiaca, to nadal sie nie potrafie przestawic... Ale usmiech zaraz po przebudzeniu wynagradza wszystkie trudy |
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że usne....nie! dostalam @...brzuch napitala...i leżę a skarbek moj....spi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-09 o 06:42 |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Komary go pogryzły.....3 na czole:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
I u nas nocka dzis lepsza, tak jak u Ciebie meneq od okolo miesiaca bylo tragicznie. No i od godziny tradycyjnie juz nie spimy Debrah,teraz juz bedziesz musiala pokazac zdjecie Mamuski nie odpuszcza:p Badzia, a kiedy Zocha robi dwojeczke na topek? rano, po wstaniu? Kija,gratuluje nowej umiejetnosci Postaram sie przekonac Malucha,zebysmy poszli robic obiad do kuchni, bo na 12 mam dzis tego gina w sprawi pobungowych krwotokow Troche szkoda, ze moja gin jest na urlopie. Milego dnia kobitki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

... Bede dobrej mysli..niech sie jutro os.ra porządnie 
no chyba, ze nie zdarze z nim doleciec
za zabka
I wiele, wiele innych. Chyba niektóre dziewczyny uznały, że jak zostały tymczasowo usunięte z klubu, to zostały całkiem skreślone...

) pamiętam, że Lady mówiła, że wymawia się tak samo, jak się pisze - czyli chica.
o losie! marzenie
Pospałam do 10 i masz.
więc położyłam ją na noc bez pieluchy na ceratkowym podkładzie. Z zaśnięciem też miała problem i bardzo płakała a to na pewno przez upał bo nigdy się tak nie zachowuje.
masakra gorzej niż z babą a dwa że faktycznie nic nie było ! ja kupiłam sukienkę w zarze za 59zł fajna tylko czarna nie wiem czy wypada w czarnej. W ogóle mam w szafie tyle sukienek że mogłabym wypożyczać a jak przychodzi co do czego nie mam co ubrać. Może jutr zrobie zdjęcia w czym chce iść i mi doradzicie