Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 22:41   #3721
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Zmykam spać, do zobaczenia za 2 tygodnie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:42   #3722
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Jak gorąco!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Szaja miescicie sie we dwie?i to jeszcze w pampersie?

Ha ha ha ha ha

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:57   #3723
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Podczytalam Was ale juz nie mam sily na cytaty.odniose sie tylko do golizny..na wlasnym podworku bez swiadkow dla mnie maluchy mogą biegać z gołą pupą...ale już tak od 3go roku ..albo nawet od momentu gdy już w pieluszkę nie robią to powinno sie im cos przyodziac...natomiast w miejscach publicznych..absolutnie nie....tyle teraz zb...ów

Co do kupy...byly dzis dwie próby..zakonczone malymi bobkami...i byly tez te suszone śliwki...ale mu smakowalo.... ... Bede dobrej mysli..niech sie jutro os.ra porządnie

Lozeczka nadal nie zamowilam...szukam takiego do max 20kg....na all w opisach tych łóżeczek co mnie cenowo interesowały nie było opisu o wadze....jak jutro nie zamowie to klops..:screwy:

I jeszcze mam pytanie....czy któraś uzywa jeszcze Hippa 1??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-08 o 22:58
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:03   #3724
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny!! Zrobcie cos z tym upalem.. mamy 30 stopni w pokoju, tak sie nie a zyc! Mala mi sie co chwile zplaczem budzi. No masakra jakas!! Dezcze, gdzie jestes?

My wczoraj szczepienie mialysmy i w nocy byla goraczka 38.3, pierwszy raz.. ale na szczescie szybko spadla (dalam czopek) i nie bylo placzu, tylko tak niespokojnie spala bieda moja kochana..
Zocha wazy, UWAGA! 8,5kg!! Klocus moj juz nie taki maly

Pisalyscie o goliznie na plazy, mi sie to zupelnie nie podoba.. tzn. Nie czuje sie jakos oburzona widzac nagie dzieciaczki.. ale Zochy bym tak publicznie nie wystawila.. tyle popaprancow chodzi teraz po swiecie! Nie ma mowy, zeby na moj coreczke zboczency patrzyli

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Aaa i jeszcze mialam piac, ze Zocha dwojeczke od jakiegos tygodnia robi do nocniczka juz no chyba, ze nie zdarze z nim doleciec
Stary 2013-08-08, 23:32   #3725
sarah67
Zadomowienie

fajnie wszystko mi pokasowalo z tego co pamietam

to charlizz
za zabka

i buziole dla naszych 7 miesieczniaków

pstryczku i laurko

dziekuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:33   #3726
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

my mamy maxi cosi tobi, od chrzestnej Filip dostał

brawa za zębiszcze
używacie już ten fotelik?? my nad nim myślimy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja to chyba się nawet cieszę, że nam nie idą, nie wyszły, skoro młody ciągle na cycu to byłby armagedon, już teraz zdarza mu się dziąsłami mnie konkretnie dziabnąć a co dopiero z zębami by było, ałć!
Filip ma już zęby ale całe szczęscie jeszcze mnie nie ugryzł przy karmieniu
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też mają manię zrzucania wszystkiego ze stołu? U mnie lata wszystko co pod rękę mu wpadnie
ooo tak i do tego wielce zadowolony jak coś mu spadnie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
My juz po szczepieniu. Niunia sie tak splakala, ze mi serce pekalo. Masakra. Dobrze, ze juz mamy to za soba. Nastepne na 7 mcy. Julasek wazy 7985, wiec nie przybrala jakos duzo od ostatniego wazenia. Ale dzisiaj lekarka powiedziala, ze czika taka, mniej je no i ze juz nie bedzie tak duzo przybierac jak wczesniej.

Lady, placa mi placa
Pstryniu, my tez na najwyzszym poziomie urzedujemy jeszczd
całuski dla Julaska i spokojnej nocki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Dziewczyny muszę Wam powiedzieć,że kocham Was za tę czikę, myślę,że jak ktoś z zewnątrz nas podczytuje to ni kuta nie kuma o co chodzi a to znaczy,że my jesteśmy tak zżyte ze sobą,że porozumiewamy się w swoim własnym języku

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Co do cziki: wiecie ile ja razy dziennie ledwo się powstrzymuję, jak tak wszyscy narzekają "ale upał", że... "ale CZIKA i już przez tą CZIKĘ wytrzymac nie idzie"?? ciągle i ciągle się muszę w język gryźć!: brzydal:
też tak mam, albo muszę sie stopować jak chce powiedzieć o mężu Tż
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Zmykam spać, do zobaczenia za 2 tygodnie
udanego wypadu

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Zrobcie cos z tym upalem.. mamy 30 stopni w pokoju, tak sie nie a zyc! Mala mi sie co chwile zplaczem budzi. No masakra jakas!! Dezcze, gdzie jestes?

My wczoraj szczepienie mialysmy i w nocy byla goraczka 38.3, pierwszy raz.. ale na szczescie szybko spadla (dalam czopek) i nie bylo placzu, tylko tak niespokojnie spala bieda moja kochana..

Pisalyscie o goliznie na plazy, mi sie to zupelnie nie podoba.. tzn. Nie czuje sie jakos oburzona widzac nagie dzieciaczki.. ale Zochy bym tak publicznie nie wystawila.. tyle popaprancow chodzi teraz po swiecie! Nie ma mowy, zeby na moj coreczke zboczency patrzyli

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Aaa i jeszcze mialam piac, ze Zocha dwojeczke od jakiegos tygodnia robi do nocniczka juz no chyba, ze nie zdarze z nim doleciec
brawo za wagę i za nowe nocnikowe umiejętności

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Słuchajcie po dwóch latach małżeństwa doczekałam się sesji ślubnej plenerowej :P O dziwo zmieszczę się w suknie ślubną ! Wiem że to tak dziwnie trochę, robić ślubne zdjęcia 2 lata po ślubie, ale to akurat na potrzeby mojego męża, bo ten swój zakład fotograficzny muszą zareklamować i robią portfolio. Także niedługo pochwale się Wam zdjęciami, jeśli bedziecie chciały
fajnie, lepiej późno niż wcale
, my po prawie trzech latach od ślubu nie odebraliśmy jeszcze obrobionych zdjęć od fotografa

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiele zaginęło - Gocha, Ewadylewska, Ilkas, Authentic, Monamur się raz odezwała i znów przepadła, heh... I wiele, wiele innych. Chyba niektóre dziewczyny uznały, że jak zostały tymczasowo usunięte z klubu, to zostały całkiem skreślone...
ooo przepraszam ja zostałam usunieta z klubu, ale dalej się odzywam

Nie piszę jakoś spektakularnie dużo, ale uwierzcie mi jak na mnie osobę strasznie małomówną i cichą to jest dużo. Wole słuchać niż mówić czy pisac. Taki typ ze mnie

Jak zwykle mi powcinało cytaty, ale już nie mam siły wracać więc to co pamietam:
za skończone miesiące i nowe zębolki
My również dziękujemy za brawa zębowe
noo i na tyle moja pamięć pozwoliła mi zapamiętać

Byliśmy dzisiaj na zakupach w biedrze bo już światełko w lodówce tylko było, zahaczyliśmy o nowo otwarty neonet i kupiliśmy sobie nowy odkurzacz, sokowirówke, myszkę i podkładke pod laptopa. Byliśmy też patrzeć dla Filipa za krzesełkiem do karmienia i chyba kupimy stacjonarnie, bo wychodzi podobnie jak na allegro. Tak więc pół dnia przelatane. Połażę jeszcze trochę na necie i mykam spać
Dobranoc

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:34   #3727
Kija80
Zadomowienie

Przypomnijcie czy ta czika to w końcu faktycznie czika czy chica? Bo się zakręciłam i nie pamiętam. Tzn wiem że Lady pisała chica, potem któraś zapytała co to ta chica o której Lady ciągle wspomina i czy to się czyta chica czy czika. A potem czika weszła do użycia codziennego i teraz nie wiem jak to w końcu z nią jest... Spolszczyłyśmy chicę czy zniekształciłyśmy?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:39   #3728
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Przyjechało dzisiaj nasze krzesło, ale jak mąż je złożył, to mała miała focha i na razie nie wiemy, czy jej się spodoba... Ale mam nadzieję, że tak. W każdym razie wygląda zupełnie inaczej, niż na zdjęciach - nie jest szare, tylko takie stalowe, z lekkim odcieniem niebieskiego, bardzo fajne. I wydaje się solidne, zobaczymy, jak będzie się je użytkowało. O tak wygląda: http://www.krasnolandia.pl/437-3044-...magnus-fun.jpg
a ile Wam wyszło krzesełko razem z przesyłką??
bo w sklepie stacjonarnym wychodzi 289 zł, z tym że jest firmy baby mix, ale widze że się niczym nie różni (chyba) i się właśnie nad nim zastanawiamy

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:44   #3729
sarah67
Zadomowienie

co do golych dzieci na plazy tez jestem przeciwana
moja Nati kapuie sie w jeziorze w pamperku tym do plywania a szukalismy dla niej takie damego staniczka jakby na cycusie bo moja siostra miala jak byla niemowlaczkiem ale nie dostalismy wiec w samym pampku ale jAK wychodzi z wody rto zaraz sukieneczke albo bodziaczka zakladamy

a za roj to juz musowo stroj kapielowy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

cała i badzia

za wagę
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:04   #3730
Kija80
Zadomowienie

U nas dziś rano był pierwszy obrót z brzucha na plecy. Grześ mnie obudził bo ja sobie spałam w najlepsze a on z młodą już urzędował i krzyczy że ją głaskał po głowie i ona nagle fiknęła na plecy. No i teraz się turlamy w obie strony Co ciekawe, Ania uczy się danej rzeczy nagle, bez jakichkolwiek przymiarek, ale potem już nie zapomina. Np. długo się nie obracała na brzuch (zaczęła dwa tygodnie temu czyli miała 5,5 miesiąca). I w ogóle nienawidziła leżenia na brzuchu, jak miała dobry humor to minutkę poleżała a potem w ryk. Wy zwykle pisałyście że dziecko się zaczęło obracać, potem sobie często zapominało. Moja nie przymierzała się w ogóle, po prostu pewnego dnia postanowiła się obrócić i leżeć na brzuchu. I od razu obrót za obrotem i leżenie na brzuchu przez pół godziny, wcześniej nie do pomyślenia. Z leżenia na brzuchu ani razu nie spróbowała na plecy ani nawet się nie kładła żeby odpocząć tylko był ryk że chce na plecy (10 sekund po odwróceniu już była znowu na brzuchu). Dziś znienacka poszła na plecy, znowu bez przymiarek, tak od niechcenia (pierwszego razu nie widziałam ale następne już tak ) , jakby to od dawna umiała tylko jej się nie chciało... No i dziś cały dzień się turlała w obie strony. Grześ tak miał z mówieniem - praktycznie nie gaworzył i nie używał zniekształconych po dziecięcemu słów. Widziałam że rozumie ale mówić zaczął późno, za to używając normalnych wyraźnych słów, całymi zdaniami. Długo miałam wrażenie że nowe słowo wypowiada dopiero jak już na pewno wie co ono znaczy i jak powinno brzmieć

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Przypomniał mi się taki stary dowcip: mały Jaś nie mówi nic od urodzenia. Rodzina pogodziła się z tym że jest głuchoniemy. Codziennie na obiad do drugiego dania mama podaje kompot. Pewnego razu jak Jasio miał 7 lat mama zapomniała o kompocie. Nagle Jasio pyta: a gdzie kompocik?? Wszyscy się do niego rzucają, pytają: Jasiu to ty umiesz mówić?? Ano umiem. To dlaczego przez tyle lat się nie odezwałeś ani słowem, dopiero dziś o ten kompocik?
Jasio - Bo zawsze był...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:16   #3731
Debrah
Zakorzenienie

Ulubiony dowcip mojego taty:d

Brawo za umiejętności!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:31   #3732
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Zasiliłam dziś grono oficjalnych bezrobotnych... Nie cierpię urzędów
Ale że jak to?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ciekawe jak to ochłodzenie bedzie jutro wygladac ...z 35 stopni do 28?:p
Trafiłaś. U nas tyle ma być.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Pola waży (mniej więcej) 8800.
za umiejętności! Czyli siedzi już sama?

U nas ze spaniem, teraz jak się młodzież przestawiła, jest tak: w nocy 1/2 pobudki. I od ok. 6 albo od razu zasypia do 8-9, albo przerwa i od 7 do 9-10 śpi. Choć czasem się zdarzy np. od 6 do 10. Drzemka koło 12-14, taka max półgodzinna, i ok. 16 nawet do 3 h. Choć to oczywiście baaardzo różnie bywa, bo raz w dzień nie spała NIC, jak obudziła się o 6, tak zasnęła na noc, o 22.

-------------------

Byliśmy u teściów na ognisku. Siostrzenica mojego tż, 3. miesiące starsza od Poli też była. Boże, jakie my mamy grzeczne dziecko.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Kija, właśnie ja też (chyba dobrze) pamiętam, że Lady mówiła, że wymawia się tak samo, jak się pisze - czyli chica.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Kuźwa, nie chce mi się spać... A potem będę jojcyć.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:38   #3733
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marta, z pobraniową, bo nie trzymam akurat nic na koncie - wyszło 203zł (tak, dwieście trzy, nie poprzestawiały mi się cyferki).

Uwaga, hicior - mój mąż chce drugie dziecko. TERAZ.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:39   #3734
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale że jak to?

Trafiłaś. U nas tyle ma być.

Pola waży (mniej więcej) 8800.
za umiejętności! Czyli siedzi już sama?

U nas ze spaniem, teraz jak się młodzież przestawiła, jest tak: w nocy 1/2 pobudki. I od ok. 6 albo od razu zasypia do 8-9, albo przerwa i od 7 do 9-10 śpi. Choć czasem się zdarzy np. od 6 do 10. Drzemka koło 12-14, taka max półgodzinna, i ok. 16 nawet do 3 h. Choć to oczywiście baaardzo różnie bywa, bo raz w dzień nie spała NIC, jak obudziła się o 6, tak zasnęła na noc, o 22.

-------------------

Byliśmy u teściów na ognisku. Siostrzenica mojego tż, 3. miesiące starsza od Poli też była. Boże, jakie my mamy grzeczne dziecko.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Kija, właśnie ja też (chyba dobrze) pamiętam, że Lady mówiła, że wymawia się tak samo, jak się pisze - czyli chica.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Kuźwa, nie chce mi się spać... A potem będę jojcyć.
3h spania? o losie! marzenie

No wiesz, w Polusię wątpiłaś?
Co tamto dziecię wyrabiało?:

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Marta, z pobraniową, bo nie trzymam akurat nic na koncie - wyszło 203zł (tak, dwieście trzy, nie poprzestawiały mi się cyferki).

Rzeczywiście hicior!
Taki zakochany w Malej?)

I..co na to żona?
Stary 2013-08-09, 00:40   #3735
hje
Zakorzenienie

Cytat:

No to?
Stary 2013-08-09, 00:41   #3736
Debrah
Zakorzenienie

A swoją drogą - co wy tu o tak późnej porze??:

Że Black przed Tż zwiała to ja widzę, ale Hje?;P
Stary 2013-08-09, 00:46   #3737
hje
Zakorzenienie

Cytat:
3h spania? o losie! marzenie

No wiesz, w Polusię wątpiłaś?
Co tamto dziecię wyrabiało?:
Powiem tak: Julka jest baaaaaardzo absorbującym dzieckiem. Tak ją nauczyli, że cały czas trzeba ją nosić na rękach, bawić, podrzucać, choćby się sama czymś zajęła, to zawsze musi ktoś jej towarzyszyć, wszystkiego domaga się krzykiem, ogólnie jest głośna - piszczy, śmieje się. Nieraz było tak, że Pola się jej po prostu wystraszyła, rozryczała się i trzeba było wracać do domu, bo Julki nie można uspokoić. Takie głośne dziecko, ale kochane, dużo życia wnosi.
I też jak Jula była w wieku Poli, to to było niebo a ziemia. Pola potrafi się trochę sama zabawić, poleżeć, a tamta w ogóle, cały czas z kimś.

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Ja nie mogę zasnąć. Pospałam do 10 i masz. No a Ty co tu robisz jeszcze?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

I Kiję dalej widzę, ale chce udawać, że jej nie ma.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-09 o 00:48
Stary 2013-08-09, 00:56   #3738
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Teraz dopiero mówisz? Ja tydzień siedziałam w Maszycach, koło Skały, wiesz gdzie to?
O, Skała, bardzo fajne miejsce, przyjeżdżam tamtędy jak jadę do rodziców tż, czasem robimy tam postój. Bardzo mi się tam podoba
Cytat:
Laseczki, masakra u nas dzisiaj była, gorąc nie z tej ziemi! Ale potem troszkę popadało i teraz da się już żyć, jutro ma być tylko 25 stopni, ufff!!

Przyjechało dzisiaj nasze krzesło, ale jak mąż je złożył, to mała miała focha i na razie nie wiemy, czy jej się spodoba... Ale mam nadzieję, że tak. W każdym razie wygląda zupełnie inaczej, niż na zdjęciach - nie jest szare, tylko takie stalowe, z lekkim odcieniem niebieskiego, bardzo fajne. I wydaje się solidne, zobaczymy, jak będzie się je użytkowało. O tak wygląda: http://www.krasnolandia.pl/437-3044-...magnus-fun.jpg

Widziałam też temat golizny - no ja również nie jestem za pokazywaniem golasków w miejscach publicznych. Sama za małego dzieciaczka kąpałam się w majtkach np, a jak byłam starsza (tak z 3 lata, albo i trochę mniej), to miałam już normalny strój kąpielowy. Nigdy nago. I nigdy nago nie biegałam po podwórku... Nie jestem więc do czegoś takiego przyzwyczajona nawet. Moja Oliwa już teraz ma strój kąpielowy, kupiłam jej kiedyś na ciuchu - tylko mamy mały problem, dziś jej ubrałam, to jest rozmiar 6-12m, a jest na styk, powiedziałabym nawet, że ciut ciut przymały. Duża ta moja bambaryła.

Hje
, moja gryzie - brodę, nos, a najbardziej lubi moje ramię.

Yellow, zrzucanie rzeczy ze stołów i blatów to ulubiona rozrywka Oliwy, wczoraj w kuchni mężuś trzymał ją na rękach, coś tam gadał z moją mamą, a mała - ciach! 2 butelki z Ice Tea (z biedronki, plastikowe) zrzuciła na ziemię. A to dość ciężkie jest... Ma trochę pary, ta moja gwiazda.
bardzo fajne krzesełko. muszę nad takim pomyśleć ale pierwszy w kolejności wydatków jest fotelik. No i niedrogo także super
Cytat:
Mi też się podoba wszystko na blogu bloggerki, bardzo stylowo. No i piękna figura, wielki szacun dziwczyno
Jest tak też czasem trochę na rockowo, więc moje klimaty. Chociaż teraz poszłam trochę w stylu boho/vintage.

A wiecie, że jak poznałam Tż to nosiłam TYLKO (inne kolory parzyły chyba) czarne rzeczy, w porywach khaki, ale w połączeniu z czarnym, ulubione obuwie to glany były (teraz zimą chodzę w workerach przeważnie) , miałam długie włosy, z prostą grzywką na całe czoło, i czarne końcówki tychże włosów? :P

Trudno mnie poznać na fotach
Też przyszło mi do głowy żebyś się pochwalila fotencjami a czego słuchasz że taki rockowy strój?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej laseczki, melduję, że żyje ! uf ledwo ale jakoś daje radę, moja Hania śpi po gołemu, zrobiło jej sie odparzenie! tak nagle zdjęłam rano pieluche a tam takie kropy czerwone i w zgięciach takie paski czerwone więc położyłam ją na noc bez pieluchy na ceratkowym podkładzie. Z zaśnięciem też miała problem i bardzo płakała a to na pewno przez upał bo nigdy się tak nie zachowuje.

Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Lenova, mokrą pieluchą ją co chwile przecieraj wachluj i duzo pićka ale jutro ma być chłodniej.

Tż miał dziś wolne, pojechaliśmy do CH kupić mu buty i koszule masakra gorzej niż z babą a dwa że faktycznie nic nie było ! ja kupiłam sukienkę w zarze za 59zł fajna tylko czarna nie wiem czy wypada w czarnej. W ogóle mam w szafie tyle sukienek że mogłabym wypożyczać a jak przychodzi co do czego nie mam co ubrać. Może jutr zrobie zdjęcia w czym chce iść i mi doradzicie ?
No ale nie mam butów

potem byliśmy na bardzooo dobrych lodach w takiej fajnej restauracji
Jednak nie dotarliście na basen? Biedna Hania
Pokazuj kiece, na pewno coś doradzimy

Co tu taka impreza o tej porze? idę wieszać pranie

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-08-09 o 00:59
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:58   #3739
hje
Zakorzenienie

A no właśnie, beton ze mnie.
Kija, dla Ani za nową umiejętność. Widzisz, taki z Ciebie śpioch, że braciszek wcześniej od mamy widział.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-09 o 01:54
Stary 2013-08-09, 00:58   #3740
hje
Zakorzenienie

Yellow, ja też bym rozwiesiła. Ale niby zapowiadają deszcz na noc, to wolę nie ryzykować...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-09 o 01:03
Stary 2013-08-09, 01:02   #3741
Debrah
Zakorzenienie

Może wam jakieś jedno znajdę i kiedyś pokaże, ale nie polecam
Stary 2013-08-09, 01:07   #3742
BlackSanctum
Zakorzenienie

Póki co jestem na nie. Zaskoczył mnie tym, szczerze mówiąc.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-09 o 01:08
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:32   #3743
hje
Zakorzenienie

Debrah, jak się wygadałaś, to już musisz pokazać.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1873861/tymczasem-w-polsce.html
Nózia powaliła mnie na cyce.

Tym sposobem kończę i idę się położyć do łóżka.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-09 o 01:33
Stary 2013-08-09, 02:01   #3744
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Yellow, ja też bym rozwiesiła. Ale niby zapowiadają deszcz na noc, to wolę nie ryzykować...
Cytat:
Debrah, jak się wygadałaś, to już musisz pokazać.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1873861/tymczasem-w-polsce.html
Nózia powaliła mnie na cyce.

Tym sposobem kończę i idę się położyć do łóżka.

Ja wieszam w domu ponadto nie wierze ze spadnie choć kropla deszczu. Na dworze przyjemnie chłodno - 25 stopni

Debrah na pewno nie masz racji bo śliczna z Ciebie dziewczyna

Idę pod prysznic i też spać, dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 02:03   #3745
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Silver, do spania
Stary 2013-08-09, 05:19   #3746
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

A to się da tak teraz..zaraz

A wogóle co to za imprezka..Black schowana przed tż...Yellow..szuka chyba sznurkow na pranie...a Debrah zażywa trochę tego zimnego nocnego powietrza
Ale nie martw się...dziś tak zimno ma być w dzień ooo a Hje cos tam z cycami....a upadla na nie
Tż w pracy..Antonio się już wiercił więc tradycyjnie wzięłam go do siebie....śpi znów...lecę ja

P.s.czy ja tu dobrze widzialam że któraś kąpała się z maluszkiem w jeziorze?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-09 o 05:31
Stary 2013-08-09, 06:15   #3747
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Czesc!
cala jak noc po szczepieniu?
black co znaczy, ze na razie jestes na nie? Bedziesz czekac tak, jak mowilas czy zaczynasz sie wahac?
marsi dostalam slinitoku, kiedy przeczytalam, co podalas...

Mnie tez sie czika na glowe rzucila i nie pamietam, co jeszcze komu chcialam napisac...

Co u nas? Kolacja sie nie odbyla, kolejne podejscie we wtorek. W przyszlym tygodniu jeszcze odwiedza nas znajomi i moze rodzina tz.

Noc zdecydowanie lepsza niz ostatnie.
Pobudka o 2 i pospalysmy do 5.30.
Rano (pomimo barbarzynskiej godziny) milo spedzilismy czas w trojke.
Chociaz juz tak zle spi od ponad miesiaca, to nadal sie nie potrafie przestawic...
Ale usmiech zaraz po przebudzeniu wynagradza wszystkie trudy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 06:39   #3748
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Myślałam że usne....nie! dostalam @...brzuch napitala...i leżę a skarbek moj....spi

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-09 o 06:42
Stary 2013-08-09, 06:44   #3749
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Komary go pogryzły.....3 na czole:banghead:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376023450749.jpg (48,3 KB, 11 załadowań)

Stary 2013-08-09, 06:49   #3750
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzien dobry
I u nas nocka dzis lepsza, tak jak u Ciebie meneq od okolo miesiaca bylo tragicznie. No i od godziny tradycyjnie juz nie spimy
Debrah,teraz juz bedziesz musiala pokazac zdjecie Mamuski nie odpuszcza:p
Badzia, a kiedy Zocha robi dwojeczke na topek? rano, po wstaniu?
Kija,gratuluje nowej umiejetnosci
Postaram sie przekonac Malucha,zebysmy poszli robic obiad do kuchni, bo na 12 mam dzis tego gina w sprawi pobungowych krwotokow Troche szkoda, ze moja gin jest na urlopie.
Milego dnia kobitki

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości